Affugter test – Her finder du den bedste affugter

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Der findes mange affugtere på markedet. Alle sammen til forskellige priser og behov. Det hele afhænger af, hvad affugteren skal bruges til, og hvor den skal bruges. For at gøre det lidt nemmere for dig har vi samlet en liste over markedets bedste affugtere, hvor vi kommer ind på de mest essentielle funktioner og fordele.

De bedste affugtere – læs om dem her

I denne artikel vil du læse om seks af de bedste affugtere på markedet. Blandt andet kommer vi ind på den prisvenlige forbrugerfavorit, Woods MRD-10-affugteren, og den kompakte og effektive Beurer LE040-affugter. Læs mere om disse produkter herunder og få en ide om effekten af en affugter samt hvorfor det kan være ikke bare bekvemmeligt, men tilmed direkte sundhedsfremmende, hvis man behandler sin fugtighed med en affugter i god tid.


Woods MRD-10 affugter

affugter test→ Set hos Skousen.dk til 1.349 kroner

→ Set hos Whiteaway.com til 1.565 kroner

→ Set hos Elvvs.dk til 1.689 kroner

Woods er en særdeles erfaren virksomhed inden for luftrensning og besidder stor ekspertise på området. Med mere en 65 år i branchen har virksomheden opnået stor viden om fugtstyring og har udviklet affugtere beregnet til det nordiske klima. Woods er en særdeles pålidelig virksomhed, som har et bredt sortiment af affugtere designet til forskellige formål og arbejdsområder.

MRD-10-affugteren er en af Woods’ mindste og mest kompakte affugtere. Den er perfekt til dig, som har et mellembehov for affugtning – det vil sige et behov for at affugte mindre rum, såsom badeværelser, vaskerum og lignende. Affugteren fylder ikke meget og kan arbejde i rum på op til 40 m2. Trods modellens lille størrelse er den særdeles effektiv, hvilket også afspejler sig i affugterens positive brugeranmeldelser. Modellen roses blandt andet for dens prisvenlighed, effektivitet og nemme indstillinger.

Både til kolde og varme rum

MRD-10 har en temperaturtolerance fra +5 til +35 grader og kan dermed arbejde i både kolde og varme rum. Den er i stand til at opsamle op til 10 liter vand i døgnet med en indbygget vandtank på 2,7 liter. Når tanken er ved at være fyldt op, stopper maskinen automatisk. Hvis du har adgang til et afløb, kan du desuden benytte dig af direkte vandudledning fra affugteren ved at tilslutte en slange.

Modellen har en indbygget hygrostat, hvor du selv kan angive den ønskede luftfugtighed i rummet. Når maskinen har nået dette niveau, slukker den af sig selv. Dette er en fordelagtig funktion, da det bidrager til et lavere strømforbrug. Dog kan du også vælge at indstille affugteren til uafbrudt affugtning frem for til et bestemt niveau.


Woods MRD-20 affugter

bedst i test affugter→ Set hos Whiteaway.com til 2.149 kroner

→ Set hos Skousen.dk til 2.149 kroner

→ Set hos VVS.dk til 3.189,75 kroner

→ Set hos Globaltools.dk til 3.428,75 kroner

Woods MRD-20 er en effektiv og intelligent affugter, som kan affugte på et stort areal. Modellen kan arbejde i rum på op til 100 m2. Den egner sig dermed perfekt til mindre forretninger eller til dig med større rum, hvor der er behov for affugtning, for eksempel kælderrum og loft.

Woods MRD-20 har fået en positiv modtagelse på markedet og er tilsyneladende en populær brugerfavorit. Modellen har blandt andet modtaget topkarakterer for dens nemme indstillinger, mærkbare indflydelse på indeklimaet, lave støjniveau og høje effektivitetsniveau.

Vandtanken har en kapacitet på 4,2 liter, og maskinen stopper af sig selv, når tanken er fuld. Derudover er der mulighed for slangetilslutning for kontinuerlig dræning. MRD-20 kan affugte op til 20 liter vand i døgnet, hvilket udgør en enorm affugtningskapacitet.

LÆS OGSÅ:  Varmeblæser test – Hvilken varmeblæser er den bedste til dig?

Lydsvag

Modellen besidder mange smarte funktioner, såsom et display der viser målingen af den givne luftfugtighed, automatisk genstart efter strømsvigt og automatisk afrimning.

MRD-20 arbejder på et lavt lydniveau på 38 dB (A), således den ikke er generende, hvis du opholder dig i samme rum som maskinen. Endvidere kan maskinen nemt tilpasse affugtningen til luftfugtigheden, idet den kan indstilles i to hastigheder. Hastighedsindstillingerne gør også, at du nemt kan fremskynde tørringsprocessen af vasketøjet.

Derudover sparer MRD-20 på strømforbruget, da dens hygrostatstyring sikrer, at maskinen kun kører, når der er behov for affugtning.


Thermex Affugter E10 Electronic – Ny model

affugter bedst i test→ Set hos Wattoo.dk til 4.952 kroner

Thermex er en erfaren virksomhed bedst kendt for sine populære emhætter og emfang. Man kan sige, at virksomheden har godt styr på det med at sikre frisk luft i hjemmet – og det gælder også deres sortiment af affugtere.

Thermex E10 er en effektiv luftaffugter velegnet til større arealer. Thermex Affugter kommer i to størrelser, E10 og E20.  E10 egner sig til rum på 60-120 m3, hvor E20 er velegnet til rum på 100-220 m3.  Begge modeller er perfekte til dig, som har et større behov for affugtning, f.eks. i lagerrum, forretninger, sommerhuse og garager.

Thermex E10 har mange gode egenskaber, som sikrer en høj effektivitet og hurtig affugtning. Den garanterer et godt og sundt indeklima med en passende og kontrolleret luftfugtighed.

Mange funktioner

Modellen kan arbejde i temperaturer fra +5 til +35 grader. Den råder over mange smarte funktioner og har en høj effektivitet. Der er blandt andet indbygget hygrostat, automatisk afrimning, frostsikret termostat og vaskbare luftfiltre, som gør den nemmere at holde ren. Ligeledes findes der to hastigheder på maskinen, som gør det muligt at tilpasse affugtningen til rummets fugtighedsniveau.

Thermex E10 har en vandtank med en kapacitet på 3,6 liter og kan affugte 10 liter i døgnet. Der er tilmed mulighed for at tilslutte en afløbsslange til dræning af vandet.

E10 er nem at transportere, idet den er udstyret med hjul, så den uden det store besvær kan rykkes fra rum til rum efter behov for affugtning. Endnu en fordel ved Thermex E20 er dens lave støjniveau på 38,5 dB. Selvom maskinen er kraftfuld, er den altså samtidig lydsvag.

Thermex E10 ligger i den højere ende af prislejet på luftaffugtere, men prisen afspejler i særdeleshed også maskinens kvalitet og effektivitet. Den vil med garanti sikre et fornuftigt fugtighedsniveau og dermed et sundt indeklima.


Woods DS28F luftaffugter

bedste affugter→ Set hos Elvvs.dk til 3.795 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 3.599 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 3.895 kr.

Woods DS28F er en testvindende og anmelderrost affugter og en af de bedste på markedet. DS28F er en del af Woods DS-serie, som består af robuste og alsidige affugtere, som dækker mange behov. DS28F er udviklet til at holde små som store rum fri for fugtskader, lugt, skimmel og svamp. Den egner sig både til at tørre vasketøj i kælderrum og sikre en fornuftig fugtighed i store arealer på op til 140 m2.

DS28F er blevet modtaget med kyshånd i hele Skandinavien. Den er blandt andet blevet kåret som ’Bedst i test’ hos de svenske energimyndigheder og Råd&Rön. Den er særdeles kraftfuld og effektiv og kan håndtere store arealer uden besvær.

LÆS OGSÅ:  Støvsuger test - Vi guider dig til den bedste støvsuger

Maskinen råder over mange fordelagtige og effektive egenskaber. DS28F har for eksempel et unikt antimugfilter, som kan filtrere skadelige svampesporer og beskytte mod støv og andre partikler. Dette filter kaldes for et SMF-luftfilter og kan altså opfange selv de mindste partikler i et rum. Modellen kan indstilles til et svagt lydniveau ned til 38 dB. Derudover er den nem at transportere, da den er udstyret med hjul, således den kan flyttes efter behov.

Meget effektiv

Maskinen arbejder med høj hastighed og er således meget effektiv og hurtig til at stabilisere luftfugtighed vådrum og tørre vasketøj. Modellen har en stor affugtningskapacitet, med en vandtank der kan rumme 10,4 liter. Den kan også tilsluttes en slange for direkte udledning til afløb. Maskinen har automatisk stop, så snart tanken er fuld.

Woods DS28F er en af de mest energieffektive affugtere på markedet. Den giver en væsentlig varmepumpeeffekt, som betyder, at der kommer mere energi ud, end der kommer ind. Modellen har dermed et lavt energiniveau og sikrer et sundt og behageligt indeklima året rundt. Woods har tilmed forlænget garanti på 6 år på DS-serien. Det eneste, man skal gøre for at opnå denne garanti, er at udskifte luftfilteret en gang årligt.


Beurer LE040 affugter

test affugter→ Set hos Skousen.dk til 2.699 kr.

Beurer er specialister i udvikling af produkter inden for sundhed og velvære. Virksomheden har mange år på bagen og har eksisteret siden år 1919. Beurer har et bredt sortiment af innovative sundhedsprodukter, herunder affugtere, som virksomheden har specialiseret sig i.

Beurer LE040-affugteren egner sig til små arbejdsområder, nærmere bestemt i rum på op til 35 m2. Den er optimal til blandt andet små loft- og kælderrum, soveværelser og mindre vådrum.

Modellen har en smart displayvisning, som viser rummets nuværende luftfugtighed og temperatur. Derudover har du mulighed for at indstille den ønskede luftfugtighed i rummet til mellem 40-80 %. På blot 24 timer kan modellen affugte op til 12 liter vand. Beurer LE040 har en tankvolumen på 1,8 liter og er forsynet med autosluk og advarselslys, når tanken er ved at være fuld. Affugteren har tilmed to hastigheder, som gør, at du kan tilpasse affugtningen efter rummets fugtighed.

Meget lydsvag

Endvidere er Beurer LE040 meget lydsvag, hvilket gør den velegnet til soveværelser, hvor maskinen kan arbejde uden at virke forstyrrende.

Beurer LE040 er nem at håndtere, bruge og rengøre. Maskinen har et håndtag, som gør den nem at transportere. Derudover viser vandtanken et synligt vandniveau, så du nemt kan vurdere, hvornår den skal tømmes. Du kan også tilslutte et eksternt dræn til affugteren for direkte vandudledning. Maskinen er let at rengøre og har et vaskbart filter.


Duracraft DD-TEC16E affugter

test affugterDuracraft er et brand, som råder over stor ekspertise og erfaring inden for udviklingen af husholdningsapparater, heriblandt affugtere.

Duracraft DD-TEC16E er en moderne luftaffugter med et flot design og god effektivitet. Modellen egner sig til arbejdsområder på op til 40 m2 og er dermed egnet til mindre og mellemstore rum. Affugteren fra Duracraft har en vandtank på 2,5 liter. Den kan affugte hele 16 liter i døgnet og har dermed en stor affugtningskapacitet. Derudover medfølger en slange, således du har mulighed for at dræne affugteren.

Elektronisk kontrolpanel

Duracraft DD-TEC16E er udstyret med et elektronisk kontrolpanel, som består af en digitalvisning og fire knapper til styring af henholdsvis fugtighed, hastighed, timer og sluk/tænd.

Modellen har en indbygget elektronisk hygrostat, som kan måle og kontrollere rummets fugtighed. Derudover kan modellen registrere frost i rummet. Maskinens fane kan indstilles i to hastigheder, og timer-funktionen kan anvendes til at indstille maskinen til at køre i et givent antal timer. Dette bidrager til et lavere strømforbrug og gør maskinen særdeles energieffektiv.

LÆS OGSÅ:  Dampmoppe test – Hvilken er den bedste til dit behov? Vi guider dig til det optimale valg

Affugteren kan både indstilles til et bestemt fugtighedsniveau og køre kontinuerligt. Modellen egner sig også til rum som soveværelser og mindre stuer, da maskinens støjniveau er lavt og dermed ikke generende.


Derfor bør du anskaffe en affugter

Her i Danmark og resten af Norden bruger vi meget tid derhjemme. Det skyldes i høj grad vores hyggekultur og svingende vejrforhold. Vi har ofte gæster og husdyr i hjemmet, vi laver mad og tørrer tøj indendørs. Alt dette har en væsentlig indflydelse på luftfugtigheden og indeklimaet. Indeklimaet kan have stor betydning for dig og din families velvære – og endda også helbred.

Et dårligt indeklima kan give fysisk ubehag og være sundhedsskadeligt, da usunde partikler i luften kan opstå. Symptomer, som kan forekomme på baggrund af dårligt indeklima, kan være utilpashed, hovedpine, irritation af slimhinder og infektioner. Skimmelsvamp, støv, mug m.v. trives i rum med høj fugtighed og kan dermed udgøre en risiko for at udvikle allergier og sygdomme, hos mennesker såvel som husdyr.


Undgå skimmelsvamp og fugt

Fugt i hjemmet er en af de faktorer, som kan have en negativ indflydelse på din velvære og samtidig betyde, at hjemmet bliver et sted, man har mindre og mindre lyst til at befinde sig i. Et fugtigt miljø er nemlig den perfekte grobund for skimmelsvamp og andre sundhedsskadelige partikler, som er dårlige for vores helbred, og som i værste fald faktisk kan være årsag til permanente sundhedsmæssige lidelser eksempelvis i form af astma og allergi. Fugtighed er da også den største årsag til skimmelsvamp, og man må derfor ikke kimse af, at et rum eller flere lider under en vanskelig høj fugtighed – hvorfor anskaffelse af en affugter er en ganske fornuftig investering i såvel bedre boligforhold og helbred.

Oftest er kilderne til fugten noget, som vi ikke kan gøre så meget ved. For eksempel hæves hjemmets luftfugtighed, når man går i bad, vasker og tørrer tøj og laver mad. Alt sammen daglige gøremål, som man ikke rigtigt kan blive fri for. Dog kan luftfugtigheden kontrolleres ved hjælp af en affugter, som hjælper med at holde fugtigheden på et fornuftigt og sundt niveau. Derfor kan det være en god investering i både hjem, sommerhuse og forretninger.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply