Airfryer test – Et sundt alternativ til frituremaden

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Der behøver vist ikke stå den 1. januar på kalenderen for at nogle af os har haft en ubærlig trang til en stor omgang frituremad? Med et ordentligt drys salt på. Men i en verden hvor sund mad er populært som aldrig før – og salt i maden med et er blevet et fy-ord – er der naturligvis og heldigvis opfundet et (eller mindst et) alternativ til den fede frituremad. Et alternativ, hvor man bevarer smag, konsistens og det lækre knasende element fra frituren, men hvor tilberedningen sker helt uden eller med en væsentlig mindre mængde olie, end frituregryden kræver.

Løsningen hedder airfryer, og som den engelskkyndige kan se af navnet, bygger tilberedningen på luft, nemlig varm luft som cirkulerer omkring maden i en grydelignende køkkenmaskine, som kaldes en airfryer.

Airfryer’en er ikke blot til fugl eller fisk, men også til øvrigt kød, grønt, pizza, tærter og desserter.

ForhandlerModelMål (cm)VægtKapacitetEffektPris
OBH Nordica ActiFry Original22 x 37 x 374,1 kg1 kg1400 W899,-
OBH Nordica ActiFry Express26 x 39 x 394,3 kg1,2 kg1400 W1.381,-
De'Longhi Multifry FH139640 x 32 x 297 kg1,7 kg2400 W1.692,-
Philips HD922032 x 29 x 387 kg0,8 kg1425 W1.014,-
Philips HD9240/90 XL30 x 32 x 427 kg1,2 kg2100 W1.699,-

Fordele ved airfryer’en

Ud over den væsentligste fordel, som er den mad, mange af os elsker, men tilberedt med et minimum af fedt, er der også en række praktiske fordele ved en airfryer i stedet for en traditionel frituregryde:

  • Den er meget alsidig i forhold til udvalg af madvarer
  • Den er billigere i drift end friture med masser af (udskiftelig) olie
  • Den er meget nem at håndtere, og du får ikke brændte fingre
  • Du undgår stegeos i køkkenet som ved frituregryden eller stegepanden
  • Rengøringen er nem, da de løse og aftagelige dele som regel kan gå i opvaskemaskinen

Produkter

Airfryers fås i mange varianter og prisklasser, startende fra nogle få hundrede kroner og op til flere tusinde kroner. I vores test har vi medtaget et lille udsnit af de produkter, der er på markedet – og vi bevæger os i et område, hvor de fleste kan være med, nemlig i prisniveauet 800 – 3.000 kr. Og glæd dig! Endnu engang har vi et produkt med, der har fået prædikatet bedst i test”.


OBH Nordica ActiFry Original Airfryer

airfryer test→ Set hos Skousen.dk til 899 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 899 kr.

→ Set hos Coop.dk til 899 kr. (1.899 kr. for ikke-medl.)

→ Set hos Davidsenshop.dk til 1.000 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 1.039 kr.

→ Set hos CDON.dk til 1.039 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.122 kr.

→ Set hos Elgiganten.dk til 1.499 kr.

Dansk-svenske OBH Nordica, som er en fusion af danske Ole Bødtcher-Hansen A/S og svenske Joffe Marketing AB, er en velrenommeret virksomhed indenfor stort set alle former for køkkengrej og husholdningsmaskiner. Også på airfryer-markedet er OBH Nordica repræsenteret med et stærkt program, hvor ActiFry Original airfryer er den mindste og billigste model.

Med en vægt på kun 4 kg og en kapacitet på 1 kg mad i kurven, er den skabt til parret eller den lille familie.

ActiFry Original er udstyret med en timer, så forbered blot dit måltid, sæt det i airfryer’en, tryk på knappen og inden længe kan der serveres veltillavet mad på tallerkenen.


OBH Nordica ActiFry Express Snacking Airfryer

bedst i test airfryer→ Set hos Whiteaway.com til 1.381 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 1.381 kr.

OBH Nordica’s anden model i testen er storebror i denne sammenhæng. Dels i kapacitet, idet den rummer op til 1,2 kg madvarer. Men også i hurtighed og funktionalitet. Den vågne læser har sikkert bemærket, at der i modelnavnet har sneget sig et ”Snacking” ind? Og mine tænder løber allerede i vand. Snacking betyder i denne sammenhæng, at airfryer’en leveres med en ekstra tilberedningskurv, som er velegnet til kager og andet til os med en sød tand.

OBH Nordica ActiFry Express Snacking er udviklet til at kunne lave en 3-retters menu fra start til slut. Fx rejer eller fisk til forret, kød, kartofler og grønt til hovedret – og har jeg nævnt desserten?

Designet er lækkert, og det gennemsigtige låg i toppen gør, at man kan følge med i tilberedningen fra nærmeste hold. ActiFry Express’ lighed med en styrthjelm til en marsboer eller en motorcyklist er fuldstændig tilfældig.

De aftagelige dele kan gå i opvaskemaskinen og også her følger der en opskriftsbog med ved køb.


De’Longhi FH1396 Airfryer

airfryer→ Set hos Proshop.dk til 1.692 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.798 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 1.849 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 1.849 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 2.390 kr.

De’Longhi, som vi tidligere har rost til skyerne i vores espressomaskine test, er også en markant spiller på airdryer-markedet. Ikke mindst med deres model FH1396, som er flagskibet i deres programserie og en noget mere avanceret airfryer, end de foregående produkter, vi har beskrevet.

FH1396 er udstyret med syv foruddefinerede programmer, hvoraf de fire er madprogrammer. Programmerne suppleres af fire individuelle styrkeniveauer.

I omfang, rumfang og ikke mindst i effekt er FH1396 den største airfryer i vores test – og den fylder derfor godt på køkkenbordet. Til gengæld har den så en imponerende kapacitet til 1,7 kg mad. Nok til storfamilien eller det mindre selskab.

De’Longhi FH1396 leveres med en ekstra skål med flad bund, fx til opvarmning af frosne pizzaer og en grillrist i rustfrit stål. Ydermere har De’Longhi udviklet en app med opskrifter til brug på deres forskellige produkter.


Philips HD9220 Airfryer

airfryer bedst i test→ Set hos KitchenOne.dk til 1.014 kr.

Philips har i den grad markeret sig på airfryer-markedet med en række solide og anmelderroste modeller. Med HD9220 Airfryer får du en lille designperle, udført helt i sort. Man tænker ikke umiddelbart ”frituregryde”, når man ser airfryer’en – måske nærmer en avanceret termokande!? Vellykket er den i hvert fald …

Philips HD9220 vejer 7 kg og har en kapacitet på 0,8 kg. Nok til den lille familie. Den kan stege, grille og bage. Man indstiller blot temperatur og tilberedningstid på de intuitive greb, og inden længe er der mad på bordet. Heller ikke opvasken er et problem. De aftagelige dele kan klare en tur i opvaskemaskinen.

Philips har specialiseret sig i madopskrifter til airfryers, og der følger derfor en lille bog med Philips airfryer opskrifter med til maskinen.


Philips HD9240/90 Airfryer XL

bedste airfryer→ Set hos KitchenOne.dk til 1.799 kr.

Tadaa! Denne Philips airfryer er udnævnt til ”bedst i test” af ingen ringere end Forbrugerrådet Tænk. Forbrugerrådet påpeger i deres frituregryde og airfryer test, at HD9240/90 Airfryer XL – trods den lave mængde olie – tilbereder lige så god mad som den traditionelle frituregryde.

Den scorer endvidere gode karakterer på parametre som ydeevne, tilberedningstid, brugervenlighed og sikkerhed. En flot airfryer anmeldelse fra det anerkendte forbrugerråd.

Designmæssigt giver vi også Philips HD9240/90 XL topkarakter, da det sorte, stilsikre og meget elegante design falder i øjnene – og så passer det ind på ethvert køkkenbord.

Det intuitive og letlæselige display gør, at der ikke er så mange dikkedarer, når aftensmaden skal tilberedes. Indstil temperaturen og tilberedningstiden, og airfryer’en klarer resten. HD9240/90 XL har indikator for, hvornår den er klar til tilberedning, den har automatisk slukkefunktion til os, der er glemsomme. Og de løse dele går i opvaskemaskinen, når madlavningen er overstået.


Philips HD9641/90 Airfryer TurboStar

bedste airfryer i testTestens sidste og dyreste airfryer er endnu et produkt fra Philips. Modellen hedder HD9641/90 Airfryer TurboStar. TurboStar er navnet på Philips’ teknologi, hvor den konstante og hvirvlende varme luft fordeles jævnt i stegeområdet, så der opnås en ensartet stegning af madvarerne.

HD9641/90 har fire foruddefinerede programmer, så det kun kræver et tryk at tilberede udvalgte madvarer. Den øvrige funktionalitet styres ved indstilling af ønsket stegetemperatur og en timer, der angiver tilberedningstiden. Så hvis du bare husker på det lille ordspil, vi har opfundet til lejligheden, kan det ikke gå galt. De tre S’er: Start, steg og spis!

Philips HD9641/90 TurboStar har indbygget holde varm-funktion, så du kan holde din ret varm i op til 30 minutter, hvis ungerne kommer lidt sent fra fodbold eller dans. Imens kan du så få lidt inspiration til næste menu i det opskriftshæfte, der følger med airfryer’en.

Og hvis man skulle være i tvivl om, at Philips (også) har slået ordet bæredygtighed op i ordbogen, så kan det tilføjes, at emballagen er 90% genbrugsmateriale og manualen er 100% genbrugspapir. Sådan, Philips!


Anbefalinger – Sådan vælger du den rette

Mange airfryers leveres med en eller anden form for ekstraudstyr. Det kan være en ekstra kurv eller en pande. Men der findes et utal af udstyrsvarianter, som kan smidiggøre din madlavning i airfryer’en. Undervejs er vi bl.a. stødt på kurve og pander i alle afskygninger, grillriste og grillpander, bageplader, snacklåg, opdelere til stegerum (så du kan tilberede flere madvarer på én gang), greb, grillspyd og meget, meget mere.

Hvis man som førstegangskøber af en airfryer udelukkende tænker i pommes frites og lørdagskylling, så er der utvivlsomt brug for lidt inspiration til madlavningen. Der findes en del apps, som indeholder gode opskrifter på velsmagende og varierende retter – flere af disse apps er nævnt under produkterne i vores test.

Alternativt findes der gode opskrifter på nettet. Vi har fundet et par eksempler på airfryer opskrifter, som Philips står fadder til.


Saftig laks med Philips Airfryer (Video):

Udvalgte retter bl.a. lavet i airfryer:

→ Airfryer opskrifter

Velbekomme!

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply