Askestøvsuger test – Vi guider dig til den bedste askestøvsuger

0

Hvis du har brug for en støvsuger med en bedre sugeevne end en klassisk støvsuger, er en askestøvsuger et rigtig godt valg. Den er ideel i forbindelse med renovering eller andre typer af byggeprojekter, som støver. Læs derfor vores askestøvsuger test, og bliv meget klogere på det bedste og billigste valg til lige præcis dit behov.

Hvis du har brændeovn i hjemmet, kan det også være en stor fordel at have en askestøvsuger til at suge asken og eventuelt savsmuld fra træet til brænde. Det samme gælder, hvis du har pillefyr. Et alternativ til støvsugeren er en askesuger, som blot skal kobles til en slange fra en almindelig støvsuger.

Stort overblik over de bedste askestøvsugere

Du får her i denne aksestøvsuger test et samlet overblik over forskellige askestøvsugere, som alle er af høj kvalitet. De har alle indgået og fået gode anmeldelser i andre tests, og er med andre ord nogle modeller af høj kvalitet. Her får du først et lille overblik over, de produkter vi har fundet gennem vores research:

Bedst i test

Kärcher AD 4 Premium

 • Energiklasse A+
Bedst til prisen

Kärcher Støvsuger AD 2 Fireplace

 • Let, kompakt
Billig og god

Boxer Askesuger Cyclone 800 W – 10L

 • Cyclone-teknologi, som rengør luften
ForhandlerModelVolumenSlangelængdeEffektPris
Kärcher AD 4 Premium17 L1,7 m600 W900,-
Kärcher AD 2 Fireplace14 L1 m600 W778,-
Powerplus Askestøvsuger20 L1 m1.200 W456,-
Tarmo Plus20 L1,2 m1.000 W399,-
DAY Askesuger15 L1 m1.000 W290,-
Boxer Ash 10L10 L0,8 m800 W233,-

Kärcher AD 4 Premium – Askestøvsuger bedst i test

Bedste askestøvsuger
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1232 kr.
Set til
1129 kr.
Set til
1195 kr.
Set til
1699 kr.
Set til
996 kr.
Set til
996 kr.
Set til
1344 kr.

Kärcher Ad 4 Premium lever op til sit navn. Du får en støvsuger i høj kvalitet, som effektivt suger snavs og aske. Hvis du er på udkig efter en kvalitets-askestøvsuger, er Kärcher Ad 4 Premium et rigtig godt bud.

 • Effektiv støvsuger med 600 Watt
 • Energiklasse A+
 • Kärcher ReBoost-filter-rensning

Kärcher Ad 4 Premium er testvinder i en test af askestøvsugere, og der referereres blandt andet til, at den får fem ud af fem stjerner af brugere hos både Skousen og Kärcher. Der er med andre ord bred enighed om, at det er en højkvalitets-askestøvsuger hos både forhandlere og testpaneler, som vi har taget med i denne askestøvsuger test.

Effektiv og miljøvenlig

Kärcher Ad 4 Premium er en kombineret aske- og tørvstøvsuger, så den kan også klare det mere grove arbejde. Støvsugeren har en høj ydeevne med sin 600 Watt-turbinemotor, så du sikrer dig, at alt snavset kommer i beholderen første gang, du kører over en overflade. Samtidig placerer den effektive støvsuger sig i energiklasse A+, så den er meget skånsom for miljøet.

Beholderen til støvsugeren er på 17 liter, så der er god plads til meget aske og snavs, inden den skal tømmes.

Smart selvrensende funktion

En stor fordel ved støvsugeren er, at den har et integreret filtersystem med en selvrensningsfunktion, som let kan aktiveres ved tryk på en knap. Sugeevnen vil dermed nemt kunne forbedres, uden at man selv skal bruge tid på ofte at rense filtret.

Filterrensningen er især praktisk, hvis du har pillefyr, da aske fra pillefyr er meget fin og dermed nemt kan tilstoppe et filter. Det problem slipper du for med Kärcher AD 4 Premium. Askebeholderen kan desuden hurtigt tømmes uden kontakt med filtret.

Lavt støjniveau

Kärcher Ad 4 Premiums materiale er flammeresistent med en metalbeholder og en stålarmeret slange, så sikkerheden er også i orden. Du behøver derfor ikke være bekymret, hvis du fjerner varm aske fra din brændeovn.

Støvsugeren larmer meget lidt i forhold til sin sugeevne, så du slipper for at skulle lægge ører til en masse larm, hver gang du skal støvsuge. Derfor har vi også valgt at have den med i vores askestøvsuger test.


Kärcher Støvsuger AD 2 Fireplace – let og kompakt askestøvsuger

billig askestøvsuger
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
712 kr.
Set til
1152 kr.
Set til
790 kr.
Set til
790 kr.
Set til
999 kr.

Kärcher er et af de førende mærker, når det kommer til askestøvsugere, og vi har derfor endnu en model fra mærket med i vores test. Kärcher AD 2 Askesuger er en mindre støvsuger, som er nem at komme rundt med i hjemmet.

 • Let, kompakt
 • Høj kvalitet
 • Alsidig støvsuger.

Kärcher AD 2 har fået flotte placeringer i diverse tests af askestøvsugere. Det betyder at denne maskine er yderst godt bedømt, og derfor en solid askestøvsuger i vores askestøvsuger test.

Nem at komme omkring med

Kärcher AD 2 Askesuger er en af de mindre askestøvsugere på markedet og vejer kun 4,4 kg, men den har en beholderkapacitet på 14 liter. Selvom den er lille, er støvsugeren yderst effektiv og har plads til en god mængde snavs og aske.

Fordelen ved den mindre størrelse er, at det er lettere at komme rundt med maskinen. Nogle støvsugere kan godt være bøvlede at skulle navigere rundt med i et hus. Fordi den er relativt let, er den også nem at bære rundt på.

En bundsolid askestøvsuger til prisen

Kärcher AD 2-askesugeren kan absorbere store mængder aske. Takket være metalkabinettet og metalsugeslangen er sikkerheden i top. Håndmundstykket er let at håndtere og er særligt effektivt i hjørner og andre steder, hvor det er svært at komme til. Det har aldrig været nemmere at fjerne aske.

Støvsugeren har en rigtig god sugeevne og er meget effektiv, så du får et alsidigt produkt af høj kvalitet.

Kärcher AD 2 har metalkabinet og metalsugeslange, hvilket bidrager til en god sikkerhed, da materialerne er flammeresistente. Alt i alt får du en rigtig god støvsuger for pengene.


Powerplus Askestøvsuger – en billig askestøvsuger!

lille askestøvsuger
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
423 kr.

Du får med Powerplus Askestøvsuger en alsidig støvsuger, som er god til både aske og savsmuld og kan hjælpe dig på vej til en meget lettere rengøring.

 • Kan klare aske op til cirka 60 grader
 • Suger let både savsmuld og snavs
 • Har 20 liters tankvolumen.

Powerplus-askestøvsugeren har fået en topplacering i test af askestøvsugere. Her fremhæves blandt andet dens meget høje ydeevne.

Yderst kraftfuld effekt

Støvsugeren klarer lidt af hvert og er et ideelt valg, hvis du eksempelvis har brændeovn eller pillefyr, som sviner.

Powerplus kan klare aske, som er op til 60 grader varmt, så du behøver ikke bekymre dig om at støvsuge varm aske fra din brændeovn eller dit pillefyr. Hvis du er i gang med renovering eller et byggeprojekt, kan Powerplus også bruges til opsamling af savsmuld.

Powerplus har en effekt på 1.200 Watt, så du får en støvsuger, som er effektiv. Du slipper for at skulle støvsuge over samme overflade flere gange eller at skulle støvsuge langsomt for at få alt med.

Stor tank til store opgaver

Støvsugeren har en stor tankvolumen, hvilket er superpraktisk og betyder, at du slipper for at skulle tømme tanken særlig ofte.

Støvsugeren fås til en rigtig god pris, og du får meget støvsuger for pengene med Powerplus Askestøvsuger.


Tarmo Plus Askestøvsuger 1000W 20 liter – en billig askestøvsuger (UDGÅET)

bedste askesuger til prisen

Tarmo Plus Askestøvsuger er en askestøvsuger på 1.000 W i høj kvalitet, som er ideel til støvsugning af aske fra ildstedskasser. Støvsugeren kan rumme store mængder af aske.

 • Vaskbart og udskifteligt HEPA-filter
 • Blæsefunktion
 • Volumenindikator.

Støvsugeren har fået en flot topplacering blandt de fem bedste i en test af askestøvsugere.

Tarmo Plus har en stor tank på 20 liter, hvilket giver mulighed for at kunne suge meget snavs og aske op uden tømning af tanken. Tanken har en volumenindikator, som giver mulighed for at kunne holde øje med, hvor meget plads der er i tanken, og hvornår den skal udskiftes.

En stor fordel ved askestøvsugeren er, at den har et indbygget HEPA-filter med støvrystningsfunktion, som kan vaskes og udskiftes efter behov.

Mange gode funktioner

Støvsugeren er også multifunktionel i den forstand, at den har en blæsefunktion, hvilket blandt andet kan bruges til samle blade i haven med.

Herudover har den en volumenindikator, som giver mulighed for at kunne holde øje med, hvor meget plads der er i tanken, og hvornår den skal udskiftes.


DAY Askesuger med spand på 15 L – en af de bedste i test af askesugere!

bedst i test aksestøvsuger
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
356 kr.

Hvis du er på udkig efter en askesuger til en yderst konkurrencedygtig pris, er DAY Askesuger et rigtig godt bud fra vores askestøvsuger test.

 • Ultralet
 • Rigtig god pris!
 • Klassisk design.

DAY Askesuger er på listen over de bedste askestøvsugere hos forskellige udvalgte tests. Askesugeren fra DAY vejer kun 3,65 gram, så den er rigtig let at slæbe rundt på. Samtidig er den lille og kompakt og kan dermed let komme ind i de kroge, hvor de større klodsede askesugere ikke kan komme til.

God pris og god kvalitet

Askesugeren fra DAY får du til en rigtig god pris, så hvis du ikke ønsker at investere en masse penge i en ny askesuger, er det et godt valg. Du får dog en effektiv maskine på 1.000 Watt, så du skal ikke bekymre dig om, at askesugeren ikke kan tage alt snavset. Maskinen suger effektivt støv og snavs op.

DAY Askesuger er desuden forsynet med et HEPA-filter, som står for High Efficiency Particulate Air. Filtret opfanger selv de mikroskopiske partikler, der findes i støvsugerens udstødningsluft, og den er derfor rigtig allergivenlig.

Stilfuldt design

Askesugeren har et rent og klassisk udseende, og skiller sig dermed ud fra nogle andre askesugere på markedet, som ofte er designet med en række kontrastfarver. DAY Askesuger vil ikke gøre opmærksom på sig selv på samme måde, og hvis man kan tale om flotte askesugere, ville den tilhøre den kategori.


Boxer Askesuger Cyclone 800 W – 10L

askestøvsuger tilbud
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
243 kr.
Set til
234 kr.
Set til
299 kr.

Cyclone-modellen fra Boxer er en mindre askesuger, som er helt ideel til rengøring af brændeovn, pejs eller grill. Med cyclone-teknologien får du samtidig en renere luft og dermed et bedre indeklima.

Den kommer med indbygget motor til rengøring af f.eks. brændeovne, pejs og grill.

 • Cyclone-teknologi, som rengør luften
 • HEPA-filter
 • Lille og smart til mindre mængder snavs.

Boxer Cyclone Askesuger er kåret af forskellige kilder, som en af de bedste askesugere, så du sikrer dig høj kvalitet, hvis du køber denne støvsuger. Du vil kunne have denne askesuger i mange år frem.

Perfekt til hverdagsbehov

Beholderen på askesugeren er på 10 liter, hvilket er mindre end de andre modeller i denne askestøvsuger test. Til gengæld er den ideel, hvis du blot skal bruge den til aske i hverdagen som eksempelvis ved en brændeovn.

Askesugeren er helt ideel, hvis man ikke har behov for at skulle støvsuge store mængder snavs og aske. Askesugeren kan tåle varm aske, så du behøver ikke bekymre dig om, hvorvidt du fjerner aske fra en brændeovn, som lige har været i brug.

Speciel teknologi giver god filtrering

Askesugeren er bygget med en cyclone-teknologi, som betyder, at den igennem en avanceret filtrering udleder renere luft.

Boxer Cyclone har desuden et HEPA-filter, som sikrer en fuld filtrering af støvpartikler og derfor er meget allergivenlig. Boxers støvsuger er CE- og ROH-godkendt.


Askestøvsuger test – Hvordan virker en askesuger i forhold til en askestøvsuger, og hvad skal du gå efter?

Vi har i denne askestøvsuger test givet dig et overblik over nogle af de bedste askestøvsugere og askesugere på markedet lige nu. Det kan dog være, at du gerne vil vide mere om, hvordan maskinerne virker, og hvad der adskiller de to typer. Måske har du set ordene askestøvsuger og askesuger blive brugt i flæng på diverse hjemmesider, men der er faktisk en smule forskel på de to.

De største forskelle

 • Askestøvsuger: En askestøvsuger er en speciel type af støvsuger, som kan benyttes til at suge aske op med. Filtreringen er designet, så den kan klare støvet og kornene fra asken. En askestøvsuger er designet på samme måde som en almindelig støvsuger med en beholder og et mundstykke. En askestøvsuger har sin egen motor.
 • Askesuger: Med en askesuger skal du koble slangen fra din almindelige støvsuger til askesugeren, før den kan bruges. Der, hvor slangen fra din normale støvsuger skal sidde, er der monteret et filter. På den måde kobles en traditionel støvsugerslange med ekstra kræfter fra askesugeren og en filtrering, som kan klare store mængder aske og støv.

Hvad for en type som passer til dig er i høj grad individuelt og styret af netop dine ønsker og behov. Med en askestøvsuger får du en maskine, som virker selvstændigt, og som du derfor slipper for at skulle koble til din støvsuger.

Du slipper derfor for at have flere maskiner stående i hjemmet. Det er de færreste, som nyder synet af en støvsuger, og de fleste gemmer dem væk i skabe eller mindre brugte rum i huset.

Til gengæld er de fleste askestøvsugere dyrere end askesugere, og der kan derfor være økonomiske fordele ved at vælge askesugeren, som du måske har fundet ud af i denne askestøvsuger test.

Nogle gode råd med på vejen

Der er desuden ét godt råd, som er værd at have med, hvad enten du er på udkig efter en askestøvsuger eller askesuger. Du bør være opmærksom på størrelsen på beholderen eller tanken på askestøvsugeren eller askesugeren.

Hvis du har meget snavs og aske, som du skal have fjernet, kan det være en fordel at vælge en af de større modeller med en 15-20 literstank.

Hvis du derimod kun skal bruge den til hverdagsbrug og rengøring af brændeovnen, kan du spare penge og vælge en af de billigere udgaver. Igen er det meget individuelt, hvad for en slags som er den rette for dig.


Andre tests og guides du måske vil synes om

Få styr på huset og haven med robotter. Læs vores robotstøvsuger test og robotplæneklipper test, og få det ordnet uden at røre en finger.

Det er også en god ide at have et godt indeklima derhjemme. Du kan varme boligen op med en elradiator. Her har vi fundet nogle af de bedste på markedet, i vores elradiator test. Derudover kan du få renset luften med en luftrenser test. Og for at få det maksimale ud af opvarmningen er det en god ide at kigge på hulmursisolering.

Kig også på vores gasfyr test eller vejrstation test.

Hvis du skal have optimeret din nattesøvn er det oplagt at se på en ny seng. Læs vores elevationssenge test, kontinentalseng test eller boxmadras test. Derudover kan du også finde en topmadras test eller springmadras test.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply