Bagemaskine test: Se vores gennemgang af de bedste bagemaskiner til prisen

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Hvis du er på jagt efter en nye bagemaskine, kan du ved hjælp af vores bagemaskine test blive klogere på, hvilken maskine du skal vælge. I vores bagemaskine test kan du læse mere om bagemaskiner fra brands som OBH Nordica, Kenwood, Melissa, Morphy Richards og Tefal.

I vores bagemaskine test introducerer vi dig blandt andet for bagemaskinernes funktioner og kapacitet, ligesom du kan læse mere om, hvilket ekstraudstyr der medfølger, når du køber de enkelte bagemaskiner. Få et hurtigt overblik i tabellen nedenfor:

ForhandlerModelProgrammerKapacitetPris
OBH Nordica Inox12900 g623,-
Kenwood BM450151.000 g1.216,-
Melissa 1626000919450 g389,-
Moulinex Pain Doré121.000 g765,-
STEBA BM2171.000 g885,-

En bagemaskine er både smart og praktisk, hvis du nemt og hurtigt vil bage et brød. Bagemaskinerne kræver nemlig ikke lige så meget eftersyn og pleje, som når du bager i en ovn. En bagemaskine er også et oplagt valg for dig, der ikke er den store bager, men som alligevel gerne vil nyde duften og smagen af lunt, friskbagt brød. 

Foruden brød kan du i mange bagemaskiner også bage både kage og lave marmelade, og derfor har en bagemaskine mange forskellige anvendelsesmuligheder, som gør nogle processer i køkkenet meget nemmere, end de ellers ville være. Også for dig, der ellers ikke er den store haj i et køkken. Læs vores bagemaskine test, og bliv klogere på, hvilken bagemaskine du skal vælge.


OBH-bagemaskine: OBH Nordica Inox

bagemaskine test

→ Set hos Whiteaway.com til 623 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 623 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 623 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 642 kr.

→ Set hos Elgiganten.dk til 667 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 668 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 692 kr.

→ Set hos Coop.dk til 699 kr. (999 kr. for ikke-medl.)

→ Set hos Coolshop.dk til 699 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 794 kr.

Den første model i vores bagemaskine test er bagemaskinen fra OBH Nordica, som hjælper dig til at bage luftigt, friskbagt brød, uden at du selv skal have hænderne i dejen. Bagemaskinen hjælper dig nemlig igennem alle processerne med både æltning, hævning og bagning.

Fordele ved denne OBH bagemaskine 

 • Kan bage to forskellige størrelser brød
 • Du kan klargøre og time bagemaskinen, så brødet er færdigt på et bestemt tidspunkt
 • Kan holde brødet varmt, så det fortsat er lunt, når du skal spise det.

Vælg det rette bageprogram

OBH-bagemaskinen Inox er udstyret med 12 forskellige bageprogrammer, så du altid kan bage dine brød på den rette måde og med de rette temperaturer – uanset hvilken type brød du bager. De 12 bageprogrammer adskiller sig blandt andet fra hinanden, når det kommer til bagetemperaturer, bagetid og æltning.

Bag to forskellige størrelser brød

Bagemaskinen fra OBH Nordica har mange indstillinger, og én af dem er, at du kan indstille den således, at du kan bage to forskellige størrelser brød. Du kan enten bage et mindre brød på cirka 750 gram, eller du kan bage et større brød på cirka 900 gram.

Specifikationer 

 • Udstyret med 12 forskellige bageprogrammer
 • Kan bage brød på enten 750 eller 900 gram
 • Klarer både æltning, hævning og bagning.

Kenwood-bagemaskine: Kenwood BM450

bedste bagemaskine

→ Set hos Skousen.dk til 1.216 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 1.633 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.660 kr.

Den næste model i vores bagemaskine test er Kenwood-bagemaskinen BM450. Den er en topmodel inden for bagemaskiner, og den hjælper dig med at bage forskellige typer brød med maskinens hele 15 programindstillinger. Maskinen har et klassisk og stilrent design i rustfrit stål med sorte detaljer, som man kender det fra Kenwoods øvrige maskiner.

Fordele ved denne Kenwood-bagemaskine

 • Flot og stilrent design 
 • God teknologi sikrer, at dit brød bages jævnt
 • Hukommelsesfunktionen husker dine favoritopskrifter. 

15 bageprogrammer og tre forskellige størrelser 

Kenwood-bagemaskinen er udstyret med hele 15 forskellige bageprogrammer, så du kan vælge den helt rette indstilling til din valgte brødtype, uanset hvilken type brød du bager. Bagemaskinen kan bage brød af tre forskellige størrelser. Du kan enten bage et mindre brød på cirka 500 gram, et mellemstort brød på 750 gram eller et helt stort brød på 1 kilo. 

Hvis ikke du ønsker at benytte de præinstallerede bageprogrammer, kan du selv indstille bagemaskinens bagetid, temperaturer og øvrige indstillinger således, at den bager på den måde, du ønsker.

Brødet kan holde sig varmt og maskinen kan huske dine favoritopskrifter

Foruden de 15 bageprogrammer er bagemaskinen fra Kenwood også udstyret med en varmholdningsfunktion, så brødet kan holde sig varmt, indtil du skal spise det. Maskinen er også udstyret med en hukommelsesfunktion, således at den kan huske de opskrifter, du bedst kan lide. Der medfølger en opskriftsbog, når du køber bagemaskinen. Sidst men ikke mindst har maskinen også en marmeladefunktion. 

Bagemaskinen er udstyret med en timer-funktion, så du kan klargøre og time bagemaskinen således, at dit brød står klart på det tidspunkt, hvor du skal bruge det. Det kan for eksempel være om morgenen, når du står op, eller om eftermiddagen, når du kommer hjem.

Specifikationer

 • Udstyret med 15 bageprogrammer 
 • Udstyret med både timer-funktion og varmholdningsfunktion
 • Kan bage brød på enten 500, 750 eller 1000 gram.

Melissa bagemaskine: Billig bagemaskine fra Melissa

billig bagemaskine

→ Set hos Manillo.dk til 389 kr.

Hvis du er på udkig efter en billig bagemaskine i vores bagemaskine test, kan du se nærmere på bagemaskinen fra brandet Melissa. Bagemaskinen er udstyret med 19 forskellige bageprogrammer, og du kan derfor bage mange forskellige typer af brød i maskinen. Derudover er maskinen let at rengøre, og maskinens dele tåler opvaskemaskine.

Fordele ved denne Melissa-bagemaskine

 • Slip-let-belægning på bagemaskinens dele 
 • Tåler opvaskemaskine 
 • Billig bagemaskine med mange funktioner.

Smarte funktion og 19 bageprogrammer

Bagemaskinen fra Melissa er udstyret med 19 forskellige bageprogrammer, og derudover har den en 15 timers timer-funktion. Du kan derfor indstille maskinen til at bage dit brød til et bestemt tidspunkt. Bagemaskinen registrerer selv, hvornår brødet er bagt færdigt, og derfor slipper du for, at dit brød brænder på, hvis du er uopmærksom et øjeblik. 

Melissa-bagemaskinen holder brødet varmt i 60 minutter efter, at det er færdigbagt, og du kan derfor bage dit brød i god tid og stadig få et dejligt, lunt brød, når du er klar. Bagemaskinen kan bage brød på op til 450 gram, så du kan derfor bage et mindre brød til dig selv og din eventuelle partner. 

Bagemaskinen fra Melissa kan både ælte og hæve dej, og du kan derfor også bruge maskinen til andre bageprojekter. Skal du for eksempel bage småkager, kan du klargøre dejen i maskinen, inden du fortsætter dit projekt på bordpladen og i din almindelig ovn. 

Du kan indstille maskinen til at bage dit brød med en lys og blød skorpe, en mellemhård skorpe eller en mørkere og ekstrasprød skorpe. Du betjener maskinen ved hjælp af det tydelige og letlæselige LCD-display.

Let at rengøre: Maskinens dele tåler opvaskemaskine

Bagemaskinens dele har slip-let-belægning på både brødformen og æltekrogen. Det har den fordel, at du slipper for, at dejen klistrer unødigt fast, og det betyder, at delene er nemme at rengøre. Både brødformen og æltekrogen tåler opvaskemaskine, og de kan let tages ud af maskinen. Derfor er Melissa-bagemaskinen utroligt nem at rengøre efter brug. 

Der medfølger et målebæger, en sigte og et udtagningsværktøj, når du køber Melissa-bagemaskinen. Udtagningsværktøjet er praktisk, når du skal tage det lune brød ud af maskinen uden at brænde dig.

Specifikationer:

 • Kan bage brød på 19 forskellige bageprogrammer
 • Kan ælte og hæve andre typer deje, som du bager i almindelig ovn
 • Udstyret med et letlæseligt LCD-display.

Tefal bagemaskine: Moulinex Pain Doré

bedst i test bagemaskine

→ Set hos Proshop.dk til 765 kr.

I vores bagemaskine test er også Tefal-bagemaskinen Moulinex Pain Doré, som er en god bagemaskine med anti-klæbebelægning. Din dej er derfor nem at håndtere, og maskinen er nem at rengøre efter brug, da du slipper for, at dejrester klister til delene. Du er også sikker på, at dit brød nemt og hurtigt slipper formen, når det er bagt færdigt.

Fordele ved denne Tefal-bagemaskine

 • Anti-klæbebelægning 
 • Du kan planlægge, hvornår brødet skal være færdigt
 • Opskriftsbog, måleske, dejskraber og målekop medfølger.

Smarte funktioner og flere størrelser brød 

Tefal-bagemaskinen kan bage brød i tre forskellige størrelser. Med bagemaskinen kan du bage brød på enten 500, 750 eller 1000 gram. Du kan derfor både bage et stort, mellemstort eller mindre brød alt efter, om du bager til dig selv eller måske får et par gæster forbi til lækkert, friskbagt brød. Bagemaskinen er udstyret med 12 forskellige bageprogrammer.

Bagemaskinen har en 15 timers timer-funktion, så dit brød altid kan være klart, når du skal bruge det. Du klargør blot maskinen og indstiller timeren til det tidspunkt, hvor du skal bruge brødet. Maskinen har også en varmholdningsfunktion, som du kan tage i brug, hvis du vil holde dit brød varmt et stykke tid efter, at det er færdigbagt. Det kan for eksempel være, hvis dine gæster bliver forsinkede. 

Bruningsfunktion og medfølgende udstyr

Bagemaskinen er udstyret med en bruningsfunktion, så du kan bestemme, hvor mørkt du ønsker dit brød. Jo mørkere dit brød er, jo mere sprød og mørk bliver skorpen. Nogen foretrækker et mørkt brød, mens andre, blandt andet børn, bedst kan spise et brød, der er lysere og mere blødt. 

Når du køber Tefal-bagemaskinen, medfølger der en opskriftsbog, så du kan forsøge dig med at bage flere forskellige typer brød i maskinen. Der medfølger også en måleske, en dejskraber og en målekop, så du har det nødvendige udstyr i orden, når du skal bage, og så du er sikker på, at du får din dej vejet rigtigt af.

Specifikationer:

 • Udstyret med 12 forskellige bageprogrammer
 • Kan bage brød i tre forskellige størrelser – 500, 750 og 1000 gram
 • Udstyret med bruningsfunktion og holde-varm funktion.

Steba-bagemaskine: Bagemaskine af høj kvalitet med touch display

bedste bagemaskine til prisen

→ Set hos Whiteaway.com til 885 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 885 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 885 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 973 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 1.058 kr.

→ Set hos Coop.dk til 1.099 kr. (1.599 kr. for ikke-medl.)

→ Set hos Skiftselv.dk til 1.099 kr.

Med den næste bagemaskine i vores bagemaskine test, nemlig modellen fra Steba, får du en bagemaskine, der gør bagning sjovt. Det gælder også for dig, der normalt ikke elsker at bage. Med Steba-bagemaskinen er bagning nemlig både praktisk, hurtigt og overskueligt, og du slipper for klistrede fingre og æltning.

Fordele ved denne Steba-bagemaskine

 • Udtagelig bageskål der er nem at rengøre 
 • Målebæger, måleske og opskrifter medfølger 
 • Stort og lyst display med touch-funktion. 

17 forudindstillede bageprogrammer – også til glutenfrit brød

Med bagemaskinen fra Steba får du hele 17 forudindstillede bageprogrammer, som hver især er velegnede til forskellige typer brød og afbagninger. Blandt andet finder du et bageprogram, der er særligt relevant for glutenfrit brød, og det gør altså, at denne bagemaskine skiller sig ud fra mængden. 

Foruden de 17 bageprogrammer får du også tre skorpeindstillinger. Du kan selv vælge, om du ønsker en lys, medium eller mørk skorpe, og du kan derfor få dit brød, præcis som du ønsker det. Den lyse skorpe er måske mest oplagt, hvis du bager til børn eller ældre, mens mange voksne foretrækker en god, mørk og sprød skorpe. 

Hvis ikke du ønsker at benytte dig af de forudindstillede bageprogrammer, kan du også indstille bagemaskinen fra Steba manuelt. Du indstiller maskinen ved hjælp af det store display med touch-effekt. 

Timerfunktion, stor keramikbageskål og tre størrelser brød 

Bagemaskinen fra Steba har en indbygget timer-funktion, så du kan planlægge din afbagning på forhånd. Hvis du klargør maskinen med ingredienser og bageprogram, kan maskinen selv gå i gang med afbagningen til et aftalt tidspunkt, så dit brød for eksempel er færdigt, når du står op eller kommer hjem. 

Bagemaskinen har en stor, udtagelig bageskål, som du fylder alle ingredienser i, når du vil bage. Bageskålen kan tages op af maskinen, og den er nem at rengøre, når du er færdig med at bage. Du kan bruge bagemaskinen til at lave forskellige typer brød, men du kan også lave både kager og marmelade i bagemaskinen. 

Bageskålen i keramik er stor, og den kan rumme et brød på helt op til 1 kg. Du kan også bage mindre brød på enten 500 gram eller 750 gram alt afhængig af, hvad du foretrækker, og hvad dit behov er. 

Sidst, men ikke mindst, er bagemaskinen udstyret med en varmholdningsfunktion, som kan holde dit brød varmt og lunt i op til en time efter bagningen. Det er en fordel, hvis du får sat dit brød over lidt tidligere, end du ønsker at spise det. På den måde kan du stadig få et lækkert, varmt stykke friskbagt brød med smeltet smør, hvis du ønsker det. 

Med i købet af bagemaskinen fra Steba får du et målebæger, en måleske og en række opskrifter, så du er sikker på, at du får målt dine ingredienser rigtigt af, og så du kan søge inspiration til, hvad du kan lave i bagemaskinen.

Specifikationer:

 • Udstyret med 17 forudindstillede bageprogrammer, blandt andet til glutenfrit brød 
 • Kan bage brød på 500 g, 750 g og 1000 g
 • Udstyret med timer-funktion og varmholdningsfunktion.

Hvad kan jeg bage i en bagemaskine? 

Det varierer selvfølgelig for bagemaskinerne i denne bagemaskine test, hvad du konkret kan bage i dem, men langt de fleste moderne bagemaskiner har en lang række forskellige bagefunktioner, der tillader, at du kan bage stort set alle typer brød i maskinen. 

Mange forbinder bagemaskiner med lyst brød, men du er altså ikke kun begrænset til at bage et lyst franskbrød, når du bruger din bagemaskine. På de fleste bagemaskiner kan du bage alt fra et klassisk lyst franskbrød til ciabattabrød, rugbrød, fuldkornsbrød og også brød med indhold af for eksempel tørret frugt, rosiner eller andre lækre ingredienser. 

Du kan altid prøve dig frem, når du får din nye bagemaskine, men der medfølger ofte også en opskriftsbog, når du køber din nye bagemaskine. Det gør der også til flere af de bagemaskiner, som vi har inkluderet i vores bagemaskine test. Du er dog ikke begrænset til at bage de typer brød, som du finder i opskriftsbøgerne. Du kan sagtens bage alle dine egne favoritbrød og gamle familieopskrifter.

I mange bagemaskiner kan du også bage kager og lave marmelade, hvilket mange ellers ikke forbinder med en bagemaskine. Det gælder også for flere af maskinerne i vores bagemaskine test. For nogle kan det virke som en omstændig proces at skulle kaste sig ud i at lave hjemmelavet marmelade, men det behøver det altså ikke at være. Der er næsten intet bedre end hjemmelavet marmelade, da det bare smager en smule bedre, når man har lavet det selv. Særligt hvis man også bruger bær fra egen avl eller fra selvpluk. 

Hvorfor skal jeg have en bagemaskine? 

For nogle kan det virke helt mærkeligt at bruge penge på at investere i en bagemaskine, når man samtidig har en helt almindelig, klassisk ovn i hjemmet. Der er dog mange fordele ved bagemaskinen, som i nogle sammenhænge gør den mere praktisk end en klassisk ovn. 

En bagemaskine passer i langt højere grad sig selv, end en ovn gør. En bagemaskine slukker typisk selv, når brødet er færdigbagt, og de fleste bagemaskiner er også udstyret med en funktion, der gør, at bagemaskinen automatisk slukker, når brødet er færdigbagt. Brødet brænder derfor ikke på. Denne funktion får du ikke med en almindelig ovn. 

En bagemaskine har dertil en række forskellige standardprogrammer, som du nemt kan indstille alt afhængig af, hvilken type brød, du skal bage. Du skal derfor ikke selv tage stilling til temperaturer, placering i ovnen, varmluft eller ej og alle de andre ting, du skal forholde dig til, når du bager i en ovn. 

Langt de fleste bagemaskiner har også en timerfunktion. Det gælder blandt andet for alle de bagemaskiner, vi har inkluderet i denne bagemaskine test. Det betyder, at du kan stå op til eller komme hjem til friskbagt brød, uden at du selv skal sætte bagemaskinen i gang. Hvis du forbereder din bagemaskine med de nødvendige ingredienser og indstiller maskinen på det rette program, kan du planlægge bagemaskinens bagning. 

Det betyder, at du kan indstille bagemaskinen til at gå i gang med at bage dit brød, så det er færdigt, til du står op om morgenen. Du kan også indstille bagemaskinen til at bage dit brød, så det er færdigt, og hjemmet dufter af dejligt friskbagt brød, når du kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen. Denne luksus får du heller ikke med en almindelig ovn.

Hænger pris og kvalitet unægteligt sammen, når jeg leder efter den bedste bagemaskine? 

Der er selvfølgelig en sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det kommer til bagemaskiner, men det betyder ikke, at du ender op med en dårlig bagemaskine, hvis du vælger et billigere alternativ. Testvinderen fra Familie Journalens bagemaskine test, som vi også har inkluderet i denne bagemaskine test, tilhører den højere priskategori, når det kommer til bagemaskiner. Dog klarer de andre bagemaskiner, som vi har udvalgt, sig også særdeles godt i bagemaskine test.

Hvis det er første gang, du køber en bagemaskine, og du endnu ikke ved, om du kommer til at bruge den i højere eller mindre grad, kan det være en idé at starte ud med en af de gode, billige alternativer. På den måde kan du prøve af, om bagemaskinen overhovedet er noget for dig. Hvis det på sigt viser sig, at du bliver helt vild med din bagemaskine, kan du investere i en dyrere model, hvis du får lyst til det. Det kan også sagtens være, at du er fint tilfreds med den første. 

Det, du ofte får ud af at vælge en dyrere maskine, er, at du på nogle maskiner kan få flere bageprogrammer og flere funktioner. Langt de fleste bagemaskiner har dog en lang række bageprogrammer og funktioner, hvilket du også kan læse dig frem til i denne bagemaskine test. Når du investerer i en lidt dyrere bagemaskine, er der ofte også gjort lidt ekstra ud af design og materialer.


Kilder


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvordan vælger jeg den bedste bagemaskine?

Det er altid vigtigt at kigge på bagemaskinernes kapacitet og funktioner. Hvis du skal bruge maskinen til at bage til en større familie, skal du for eksempel vælge en bagemaskine med en højere kapacitet.

Kan jeg bage rugbrød på min bagemaskine? 

Det korte svar er ja. Der er selvfølgelig individuelle forskelle på de forskellige bagemaskiner, men på langt de fleste bagemaskiner kan du sagtens bage rugbrød. Bagemaskinerne har nemlig typisk flere forskellige bageprogrammer, der egner sig til forskellige typer af brød.

Hvordan rengør jeg en bagemaskine? 

Bagemaskinerne er udstyret med forskellige dele, som du let kan tage ud og rengøre. Det gælder for eksempel en brødform og en æltekrog. På nogle modeller kan delene tåle en tur i opvaskemaskinen, mens andre skal have en hurtig tur med opvaskebørsten.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply