Barnevogn test – Bliv klogere på nogle af de bedste barnevogne

0

Uanset om I venter første barn, eller om I har været forældre i flere år, kan det være svært at finde hoved og hale i, hvilken barnevogn der passer bedst til jeres behov.

Barnevognen er en af de ultimativt største udgiftsposter for de fleste, ligesom mange går rigtig meget og rigtig langt med deres vogn, og det er derfor ekstra vigtigt at vælge den helt rigtige fra start. Skal det være en barne- eller en kombivogn? Hvor stort skal liggemålet være? Skal hjulene kunne dreje eller ej? Skal vognen have et klassisk eller mere let udtryk?

Der er mange forskellige modeller og funktioner, smarte designløsninger og farvevalg, som man skal forholde sig til og vælge imellem. Vi har gjort jeres liv en lille smule nemmere og samlet 6 meget forskellige vogne, som repræsenterer både den høje og den lave ende af prisspektret, og som har forskellige fordele og designfinesser.

Denne guide skulle meget gerne give et godt og samlet overblik over, hvilke typer af barnevogne der er på markedet, samt hvad de enkelte kan og ikke kan. Læs med her og få et godt grundlag for at vælge den bedste barnevogn første gang!


Emmaljunga Big Star Supreme

→ Set hos Babysam.dk til 8.799 kr.

Barnevogn test

Denne barnevogn fra Emmaljunga er en klassiker! Det er Emmaljungas mest solgte model, og mange er glade for vognens moderne udtryk.

Emmaljunga er et velanset mærke, som er forbundet med kvalitet, og vognen har dermed også en pris i den høje ende af skalaen. Barnevognskassen har et liggemål på 98 cm., hvilket betyder, at dit barn kan sove i vognen helt op til, at det bliver omkring 3 år.

Kassen er godt isoleret, og du kan uden bekymring putte dit barn både inde og ude og i alt mellem frost- og sommervejr. Indbygget i kalechen er både solsejl og insektnet, hvilket er en klar fordel for dig, som tit er på farten med vognen, idet du hele tiden har begge dele lige ved hånden.

Emmaljunga Big Star Supreme er med sine drejehjul meget velegnet til bykørsel. Drejehjulene gør det nemt at manøvrere op og ned af kantstene, ind og ud af busser og på trange gader og stræder, og af samme grund vælges modellen af mange, som er bosat i byen.

Barnevognskassen er nem at klikke af, og understellet er nemt at slå sammen. Modellen fås i flere farver, så det er muligt at få lige præcis dén vogn, man drømmer om!


Odder Zip Barnevogn

→ Set hos Babysam.dk til 8.999 kr.

Odder barnevogn

Odder er dansk kvalitet, når det er allerbedst, og danskerne har efterhånden trillet rundt med Oddervogne i mange år! Mærket er kendt for sin detalje- og kvalitetsbevidsthed, og denne vogn ligger i den høje ende af prisskalaen.

Vognen har et liggemål på 97 cm., og den er altså velegnet til jer, som vil lade jeres barn sove i vognen i flere år. Indtrækket kan tages af og vaskes, og overdelen har funktionelle lommer, så det bliver nemt at holde styr på personlige ejendele som nøgler, pung og telefon.

LÆS OGSÅ:  El ladcykel test - En cykel med mange funktioner

Kalechen har et velfungerende kliksystem, så den kan placeres i den ønskede position. Kalechens reflekser er endnu en gennemtænkt detalje, som gør jer og vognen synlige i trafikken i de tidlige morgen- eller de sene aftentimer.

Med en Odder Zip-vogn er det muligt at få en vogn med et helt personligt udtryk, idet der både er flere farver at vælge imellem, ligesom farve og materiale varierer på stellet.

Ligesom den forrige model har Odder Zip også et indbygget solsejl, som nemt kan slås ned for at undgå, at jeres barn får sol direkte på sig. Til forskel fra forrige model har denne Odder-vogn en praktisk lynlås-funktion i forlæderet, som gør det nemt at komme til jeres barn, ligesom det er nemt at justere temperaturen hos barnet.

Denne funktionelle detalje er noget, som virkelig gør Zip-modellen attraktiv! Denne model har punkterfrie SLE-hjul, som gør vognen ideel at køre med på skovstier og i let terræn, ligesom den også gør sig godt til bykørsel. Se mere her for uddybende information om vognen.


BabyTrold Barnevogn

→ Set hos Coop.dk til 4.299 kr. (5.499 kr. for ikke-medlemmer)

Billig barnevogn

Denne BabyTrold-barnevogn forhandles ved Coop og er et billigere og supergodt alternativ til de dyrere barnevogne, som blev beskrevet ovenfor. Med BabyTrold-barnevognen får du meget for pengene i en danskdesignet vogn, hvor alle sikkerhedsstandarder er fulgt til punkt og prikke.

Udtryksmæssigt minder vognen meget om både Emmaljunga Big Star Supreme og Odder Zip, og liggemålet på 97 cm. lægger sig også tæt op af de andre vogne. Håndtaget kan justeres, og hjulene er solide 14” lufthjul.

Ligesom Odder-vognen er der her tænkt over detaljerne, og der er således syet reflekser på både vognkasse og forlærred. Vognen kan nemt foldes sammen og blive meget kompakt, så den passer ind i de fleste biler.

Ved køb af vognen medfølger desuden både pusletaske i matchende design samt barnevognslift til den nyfødte, hvilket er et stort plus. Se meget mere om vognen her.

BabyTrold er umiddelbart et mindre kendt mærke end Emmaljunga og Odder, men det betyder bestemt ikke, at den ikke er en ligeværdig konkurrent på markedet. Der er tænkt over detaljen, funktionaliteten og ikke mindst sikkerheden, og det i sig selv taler godt for denne vogn!


Bugaboo Cameleon Kombivogn

→ Set hos Babysam.dk til 8.999 kr.

Kombivogn test

Bugaboo er et nyere mærke, som har specialiseret sig i mobile og fleksible kombi- og klapvogne, som med deres enkle udtryk allerede har vundet mange danskeres hjerter. Denne model er en kombivogn, hvilket gør, at den kan bruges med liftdelen, fra barnet er nyfødt, og når barnet bliver større, skiftes der let til klapvognsdelen.

Vognen har altså en meget lang anvendelsestid, og det er nemt at skifte fra den ene del til den anden! Alle Bugaboovogne har UV beskyttelse i stoffet, god plads til opbevaring i kurven under vognen, og så har vognene drejelige forhjul, som endda kan fastlåses, hvis man ønsker ikke-drejelige hjul.

Disse effekter gør Bugaboo Cameleon-vognen til en super byvogn, som er nem at manøvrere rundt med og ikke mindst nem at skille ad og slå sammen.

LÆS OGSÅ:  Nakkepude test – Hvilken nakkepude er den bedste for dig?

Med denne vogn får man en på mange måder anderledes vogn end de to forrige. Prisen er nogenlunde den samme, men Bugaboo-vognen adskiller sig både på grund af kombi-funktionen, men også på selve udtrykket, som er lettere og mere urbant.

På dette billede ses vognen i en klassisk mørkeblå farve, men der er mange andre flotte farver at vælge imellem, og det er dermed muligt at få lige præcis den vogn, man ønsker sig.


Bugaboo Donkey Søskendevogn

→ Set hos Babyshop.dk til 10.500 kr.

Bedste kombivogn

Her er endnu en model fra Bugaboo, men denne vogn er helt ideel til familien, som har vokseværk. Vognen kan både bruges som enkelt- og dobbeltvogn, og det er altså denne model, I skal have fat i, hvis I har to børn, der på samme tid bruger henholdsvis barne- og klapvogn.

Når vognen bruges som klapvogn, er der plads til ekstra opbevaring i den smarte kurv ved siden af klapvognsdelen, og når den er i brug som dobbeltvogn, er der god plads til begge børn samt opbevaringsplads i kurven under vognen.

Både lift og klapvognsdel kan vende både mod og væk fra forælderen, så vognen til hver en tid kan tilpasses både børn og voksnes behov. Klapvognsdelen har tilmed en flad sædeudformning, hvilket gør det behageligt for barnet at tage en lur på farten.

Hjulene har skumfyldte og slidstærke dæk samt de karakteristiske drejbare forhjul, som muliggør komfortabel kørsel på langt det meste underlag. Alle tekstiler kan tages af og vaskes, hvilket altid er en stor fordel, når man har med børn at gøre.

På trods af, at det er en dobbeltvogn, som dermed er større end en enkeltvogn, er der naturligvis tænkt over, at den skal kunne komme igennem en standard døråbning.

Vognen kan, ligesom alle andre Bugaboo-vogne, fås i forskellige farver, så den altid matcher køberens egne præferencer. Søskendevognen har en lang række funktionelle detaljer og smarte features.

Der hersker ingen tvivl om, at der i Bugaboos søskendevogn er kælet for detaljen, og at enhver travl families behov er tænkt ind i designet af vognen!


Bugaboo Bee Klapvogn

→ Set hos Babyshop.dk til 5.650 kr.

Barnevogn bedst i test

Denne klapvogn er den billigste Bugaboo-model, hvor du altså får alle Bugaboos lækre detaljer og designløsninger uden at skulle af med en formue.

Klapvognen er ydermere meget lille og let, hvilket gør den ideel til bykørsel, men også til at tage med på farten i både bil, bus og tog. Hjulene er drejbare og punkterfrie. Vognen kan benyttes allerede fra når barnet er nyfødt ved tilkøb af enkelt tilbehør, hvilket gør anvendelsestiden for vognen meget lang.

Rygstykket kan opjusteres i takt med, at barnet vokser, hvilket også gør, at vognen nemt og bekvemt kan bruges over flere år.

Der er naturligvis god UV-beskyttelse i stoffet ligesom i de øvrige Bugaboo-modeller. Ved køb af klapvognen følger både regnslag, solskærm, opbevaringskurv og meget mere med i prisen.

Du skal vælge Bugaboo Bee-vognen, hvis du ønsker en let klapvogn, som er meget nem at manøvrere rundt med, og hvor du får meget for pengene og stor valgfrihed i udseendet.

LÆS OGSÅ:  Elcykel test - Find den bedste elcykel til dit behov

Så… hvilken er den bedste barnevogn for mig?

Først og fremmest skal du tænke over, hvad dine behov for en barne- eller kombivogn overhovedet er. Vil du have en letvægtsvogn med drejbare hjul, som let kører op og ned af kantstene og andre forhindringer? Er din førsteprioritet en godt isoleret kasse med stort liggemål? Eller vil du helst have en vogn af et godt, gammelt dansk mærke? I denne barnevognstest ses et overblik over et udsnit af de forskellige vogne, som er på markedet lige nu.

Nogle er i den billige ende, mens andre ligger i den dyrere ende. Fælles for dem alle er, at der ikke er gået på kompromis med hverken kvalitet eller sikkerhed, hvilket er noget, langt de fleste prioriterer højt, når det kommer til deres barns køretøj!

Emmaljunga-, Odder- og BabyTroldmodellerne repræsenterer den klassiske barnevogn, så at sige. De har alle et stort liggemål, som gør, at barnet kan bruge vognen i flere år, ligesom hjulene på alle tre modeller er robuste og store. Emmaljunga Bog Star Supreme skilte sig ud med sine drejelige forhjul, Odder Zip havde den smarte og meget praktiske lynlås i forlæderet, som gør det nemt at komme ned til dit barn, mens man ved køb af BabyTrold-vognen får en pusletaske med i købet!

De tre forskellige Bugaboo-modeller dækkede både over en kombivogn, en søskendevogn og en klapvogn, og med alene det ene mærke kommer man altså over de flestes behov.

Prisen varierede fra over 10000 DKK til det halve, men de forskellige Bugaboo-særkender var til stede i alle modellerne; høj UV beskyttelse i stoffet, god plads til opbevaring i kurven under vognene og til sidst de drejelige forhjul, som endda kan fastlåses, hvis det er at foretrække. Så er der vist kun tilbage at sige god jagt!

Bliv bevidst om, hvad dine behov og største prioriteter er for en barne- eller kombivogn, og gå så denne guide igennem og se, hvilken model der passer dig bedst. God fornøjelse med det!

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply