Bluetooth højtaler test – Find den bedste bluetooth højtaler til dit behov

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Der er næsten ingen grænser for bluetooth-højtalernes popularitet i disse år. Men der findes nærmest heller ingen grænser for, hvor mange mærker der har travlt med at markedsføre lige præcis deres bluetooth-højtaler. For at lede dig igennem skoven af højtalere har vi derfor valgt at lave denne artikel, der skal give dig et overblik over, hvad du køber – gerne før du sætter systemet til derhjemme.

Der er utrolig mange grunde til, at højtalere med bluetooth i disse år stiger så voldsomt i popularitet som tidligere nævnt. Denne type højtaler scorer nemlig højt på en lang række parametre, der er vigtige for den moderne forbruger, der ønsker fleksibilitet i hverdagen, og som på ingen måde ønsker at gå på kompromis med lydens kvalitet eller højtalernes udseende. Heldigvis kan man finde mange modeller af bluetooth-højtalere, der gør sig godt inden for de nævnte parametre.

Men først og fremmest er højtalerne populære, fordi de er drevet af batterier og derfor kan tages med rundt overalt. Bluetooth-højtalere tilbyder en smart løsning, der kan bruges på langt de fleste teknologiske platforme lige fra mobilen, tv’et, computerskærmen til skærmen på iPad’en.

Det betyder, at højtalerne nemt kan blive en del af dit liv. Både til hverdag og til at pifte en middag eller en fest op med noget god situationsbestemt musik.

Eller måske bare til at forsøde en ganske almindelig mandag morgen med lidt lyd af behagelig kvalitet. For at opnå det mål guider vi dig her til en bedre lyd gennem hele livet.

Vores anbefalinger er valgt blandt vidt forskellige typer højtalere med bluetooth. De er både forskellige i forhold til deres funktioner og ikke mindst i forhold til prisklassen. Alt i alt bør der være masser af kvalitet for enhver smag og pengepung i de nedenstående eksempler på højtalere med bluetooth.


MOVEit – Stilren højtaler med solid lyd til alle bluetoothenheder

Fordele

  • Udskiftelig front 
  • Stereo pairing
  • Transportabel
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
999 kr.

MOVEit

SACKit MOVEit X er en trådløs bluetooth højttaler, som kan spille fra din telefon, computer eller tablet. MOVEit X er en stilren højttaler i dansk design som kan tages med på farten. Den har en høj batterilevetid, og kan kobles sammen med andre enheder.

Ikke nok med at du kan koble både mobil, computer og tabler til MOVT-it højttaleren, så kan du også koble højttaleren til TV’et opleve en soundbar med fantastisk lyd. Det er specielt velegnet til filmoplevelser.

Transportabel MOVEit højttaler

MOVEit højttaler kan både spille når den er tilkoblet til strøm, og når den ikke er. SACKit MOVEit bluetooth højttaler har et indbygget batteri, som kan spille i op til 12 timer. Så du kan let tage MOVTit højttaler med dig. Både om det gælder badeværelset, terrassen eller stranden.

Stereo paring med MOVEit

MOVEit X er en opdateret version af MOVEit. Nu kan nu koble højttalerne sammen i stereopar, så lydoplevelsen bliver endnu større, og det givet et mere detaljeret lydbillede.
Som de selv skriver på deres hjemmeside: “One is great. Two are even better”. Du får en overraskelse, når du forbinder 2 MOVEit højttaler til et stereosystem med en højre og venstre højttaler.

Udskiftelig front på SACKit MOVEit højttaler

Kan du ikke beslutte, hvilken farve din MOVEit højttaler skal have. Så kan du altid tilkøbe flere farver til din højttaler. Der findes mange forskellige farver, så du kan matche det setup du befinder dig i. Hvis du i forvejen har en MOVEit højttaler, så passer fronten som på din nye SACKit højttaler. Fronten er beklædt i Fiord stof fra det danske brand Kvadrat. Det består af melange garn og ensfarvet garn, som giver det helt perfekte farvespil på sin SACKit MOVEit højttaler.

LÆS OGSÅ:  Apple TV test - Sådan finder du det rigtige Apple TV til dig

Bang & Olufsen BeoPlay M3

Beoplay m3 bluetooth højtaler

Rygtet siger godt nok, at højtalere er store og fylder meget – og hvis de ikke gør det, så er kvaliteten ikke værd at skrive hjem om. Men denne højtaler fra B&O med bluetooth er i den grad med til at aflive dette ry. Derfor er denne højtaler om nogen et ideelt og fint valg til den lytter, der hverken vil gå på kompromis med stil eller charme i hjemmet. Men heller ikke på nogen måde vil gå på kompromis med lyden.

Med den matte sorte flade og den mere eller mindre kunstneriske udformning med rundede kanter på alle sider med undtagelse af den lille flade, som højtaleren står på, er denne højtaler rent faktisk forskønnende for mange hjem med moderne indretning. Omvendt vil den også kunne fungere som et fint twist i et lidt yngre hjem med ældre møbler på grund af den unikke og kunstfærdige form.

Halvandet kilo med rigtig god lyd

Da den kun vejer cirka halvandet kilo, er det nemt at ændre mening om, hvor i hjemmet den skal placeres. Den kan gøre sig fint i både stuer, soveværelser, badeværelser og køkkener alt afhængig af, hvad man ønsker at bruge den til, og hvor den egner sig bedst.

Samtidig er der som sagt heller ikke gået det mindste på kompromis med lyden i denne højtaler. En af højtalerens rigtig store fordele, når det kommer til lyd, er, at denne højtaler er rigtig god til at spille klart og tydeligt fra flere vinkler. Normalt har små højtalere gerne den ulempe, at man skal høre dem spille fra en eller et par vinkler, før den lyder rigtig godt.

Men denne højtaler med bluetooth er overraskende god til at fordele lyden til flere rum, så lyden ikke giver ekko, knaser eller bliver uskarp. Derimod evner den at være skarp og bevare sin fyldighed i hele rummet. Det skal den have stor ros for.

Alt i alt får man noget for pengene, når man vælger at købe denne model – men man skal også være indstillet på, at den type kvalitet koster mere end mange andre højtalere. Man får så at sige ofte, hvad man betaler for. Denne højtaler betaler sig dog under alle omstændigheder hjem gennem gedigen kvalitet i både lyd og design.


Creative Soundblaster Roar 2

Billig bluetooth højtaler

Denne højtaler med bluetooth er den seneste i rækken af højtalere og anden teknologi fra Creative. Denne nye udgave formår at overraske med en fin lyd, der faktisk er bedre, end hvad man kan forvente sig af en højtaler i denne prisklasse.

På lydsiden kan og gør denne højtaler med bluetooth altså det, den skal – og som sagt også en anelse mere end det.

Højtaleren er formet i et mere simpelt design end den første højtaler, vi anmeldte her i artiklen. Med sin firkantede og lidt lange form er den nem at tage med under armen.

Samtidig er den robust i sit udseende og har også en ret god tyngde, når man ser på dens vægt – så det er en højtaler, man har lyst til at tage med sig til fest, og som man kan regne med at få med hjem igen. Om det så drejer sig om en sommerfest udenfor, hvor den risikerer at få dug eller blive ramt af et par dråber regn, eller hvis den risikerer at blive udsat for sandkorn under strandturen på en varm sommerdag. Denne højtaler er særligt god til denne type fester, da det også er muligt at gemme musik direkte på højtaleren.

Netop uploading af musik kan man gøre ved hjælp af det såkaldte MicroSD-kort, der ganske simpelt og nemt sættes ind i højtaleren, og så kan musikken spille. Det er naturligvis også muligt at slå højtaleren til sin computer, iPad eller smartphone og benytte diverse spillelister fra YouTube eller Spotify til at afspille sin yndlingsmusik.

LÆS OGSÅ:  Ekstern harddisk test - Stor guide til de bedste eksterne harddiske

Da den er drevet af et batteri, er den nem at få med sig rundt til de fleste arrangementer, hvor man har lyst til at bruge den. Omvendt kan den også fint bruges på et mindre værelse. For eksempel er den velegnet til en mindre stue, et badeværelse eller et påklædningsværelse, hvor man ønsker lyd i god kvalitet, men hvor der samtidig ikke er krav til, at lyden nødvendigvis skal nå specielt langt og stadig forblive fyldig, skarp og høj.


Sonos Play:3

Bluetooth højtaler bedst i test

Sonos kan noget helt specielt, når det kommer til lyd. Mærket har nemlig som det første mærke i hele verden specialiseret sig i at skabe lyd, der kan høres i hele hjemmet. Så hvis du vælger at købe denne udgave af Sonos’ højtaler med bluetooth, får du en trådløs højtaler med lyd, der er akkurat lige så god i det rum, hvor du vælger at placere Sonos Play:3, som den vil være i resten af dit hjem.

Netop denne rummelighed kan være en fordel, hvis man er typen, der er træt af altid at skulle ind i stuen og lige skrue en anelse op for musikken for at kunne høre, hvad der bliver sunget og spillet fra højtaleren inde ved siden af. Eller hvis man ganske enkelt er træt af at flytte sin musik fra rum til rum og måske langt hellere vil have styringen af musikken lige ved hånden, hvor end man så befinder sig i huset.

På den måde er lyd i skarp og vinklet kvalitet altid kun ét enkelt tryk væk. Det gælder selvfølgelig både for større skærme, iPads og smartphones. En af de vigtigste grunde til, at Sonos har formået at specialisere sig i netop trådløs lyd til alle rum i ét og samme hus, er den såkaldte Trueplay-kalibrering, som producenten også står bag.

Det er denne type kalibrering, der tilpasser lydens kvalitet og lydens niveau, så begge dele passer specifikt til hvert enkelt rum i dit hjem.

Den eneste ulempe, der er ved, at Sonos følger netop det system, er, at denne type kalibrering til dags dato endnu ikke understøtter Android. Det vil sige, at alle dem, der har et Android-system på deres tablets og smartphones, ikke vil kunne få gavn af dette system. Men hvis man er indehaver af et system, der kører med iOS på alle platforme som for eksempel tablets, computere, skærme og smartphones, er systemet et oplagt valg.

Yderligere er det nemt at komme i forbindelse med internettet, lige så snart man har købt sin højtaler fra Sonos. Den har nemlig indbygget wi-fi. Det gør, at man meget hurtigt kan koble sin nye højtaler til og afprøve, hvordan den nye lyd tager sig ud i hvert enkelt værelse i huset.

Hvis man gerne vil høre lyden, før man betaler en masse penge for den, kan man selvfølgelig altid opsøge en fysisk butik, der sælger udstyret. Her er det muligt at høre lyden via butikkens udstillingsmodeller, før man får højtaleren med hjem til sig selv. En Sonos Play:3 anbefales herfra som et genialt køb, hvis man bare gerne vil have en fed lyd.


Lyd og look spiller rigtig fint sammen

Sonos har også andre forcer udover den mest kendte – nemlig lyden – som vi netop har været omkring. Designet er ganske vist mere simpelt og enkelt end ved de andre systemer, som vi i denne artikel stifter bekendtskab med, men ikke desto mindre er det næsten lige så ikonisk.

Det skyldes det hvide og meget klassiske look, som passer ind i næsten alle hjem, da det med sine hvide og grå nuancer har en evne til at glide ind i de fleste boligindretninger på en smagfuld og stilfærdig måde.

LÆS OGSÅ:  Køb af brugt computer: Hvad skal du være opmærksom på?

Hvis man ønsker god lyd til hele sit hjem, som ikke behøver at tage sig specielt meget ud eller vække opmærksomhed blandt de øvrige ejendele – så kan denne højtaler fra Sonos med sin indbyggede bluetooth være et godt bud på den næste investering.

I forhold til andre højtalere med bluetooth ligger Sonos som mærke ret højt oppe. Men man får rent faktisk også den kvalitet, man betaler for. Derfor kan det med stor sandsynlighed være en god investering af skaffe sig disse højtalere, da deres klassiske look også gør dem tidløse, så de kan berige hjemmet i mange år frem i tiden med en lyd, der sandsynligvis er akkurat lige så berigende.


Opsøg viden fra så mange kanter som muligt

I læsere er nu blevet præsenteret for en række meget forskellige højtalere med indbygget bluetooth. Dog er I kun blevet præsenteret for en lille bid af det store marked for bluetooth-højtalere, der findes både herhjemme i Danmark, men også i og uden for Europa.

Dette er et felt, som man kan blive ved med at lære mere om og blive ved med at nørde i i det uendelige. Det skyldes, at udviklingen inden for højtalere med bluetooth sker i en hastig fart.  

Derfor kan det være svært altid at være med på beatet og have den nyeste teknologi inden for dette felt, medmindre man er villig til at investere rigtig mange penge. For mange mennesker med en ganske normal indkomst kan det nemt blive for meget.

Derfor kan det ofte betale sig at vælge en højtaler med bluetooth, der passer efter ens behov og forventninger – og ikke mindst ens fremtidige behov, så man kan udnytte den gode lyd indtil næste gang, man bare må eje en bestemt højtaler og kan overskue det rent økonomisk.

For at være så godt stillet som muligt kan det være en fin idé at diskutere købet med venner eller bekendte, der selv har lavet større eller mindre investeringer i højtalere. De vil typisk kende til faldgruberne, hvis de har talt med flere forhandlere, før de investerede i deres højtalere.

Hvis du vil være sikker på at få et sæt højtalere med bluetooth, der med stor garanti kan leve op til dine forventninger i forbindelse med, hvordan og til hvad du vil bruge dem, så er det ofte en god idé selv at tage kontakt til et par forhandlere eller flere. Og husk, at det selvfølgelig er helt okay at kontakte forhandleren så mange gange, man har lyst, før den endelige investering sker.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.