Bordgrill test: Her er de fem bedste på markedet

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Er du på udkig efter en god og effektiv bordgrill, der kan gøre maden grillklar inden for kort tid? Som du måske allerede har bemærket, findes der et utal af bordgrill på markedet. Dertil er det værd at vide, hvordan de forskellige bordgrill er inddelt i kategorier.

Det er nemlig sådan, at en bordgrill fås i mange forskellige varianter og ligeledes fra mange forskellige producenter. I denne bordgrill test har vi derfor samlet et udpluk af nogle af de bedste bordgrill på markedet.

Vi vil i løbet af testen guide dig i retningen af, hvad du bør være særligt opmærksom på, når du køber bordgrill. Derudover præsenterer vi dig for de forskellige bordgrillvarianter, der er at vælge imellem – heriblandt elgrillen, optigrillen samt kontaktgrillen. 

Til sidst i guiden finder du en FAQ – ofte stillede spørgsmål, der forhåbentlig besvarer en række af de spørgsmål, du brænder inde med på nuværende tidspunkt. 

De producenter, vi vil præsentere dig for i vores bordgrill test her, er Weber, OBH og slutteligt Tefal. Vi håber, at du finder den rette bordgrill blandt de udvalgte i testen. God læselyst. 


Pulse 1000-elgrill – Lille og fleksibel hvis du har mindre plads

Årsager til at vælge Pulse 1000 elgrill

 • Eldrevet grilning 
 • Lille og moderne
 • Perfekt til bylivet og nem madlavning på terrassen
 • Nyskabende og velfungerende.

Denne Pulse 1000-elgrill fra Weber scorer generelt højt i forskellige danske tests og ikke mindst i anmeldelser fra kunder. Det skyldes blandt andet, at den er eldrevet og uden nogen form for røg. Derfor er den ideel som bordgrill og særligt til dig, der bor i en lejlighed eller generelt bare inde i en større by, hvor I bor tæt.

Modellen her kræver ikke meget plads. Den har et grillareal på bare 41 x 31 centimeter og ikke mindst en effekt på 1.800 Watt – det vil sige, at grillen her i den grad er kraftfuld. Derudover fås den med låg og bund i støbt aluminium og ligner derfor unægtelig en almindelig grill.

Enkelt varmelegeme

Fordelen ved at vælge en elgrill som denne Pulse 1000-elgrill fra Weber er altså først og fremmest, at den har et enkelt varmelegeme. Det betyder med andre ord, at du nemt kan justere den ved hjælp af en enkelt knap, som du kan dreje og justere på alt efter behov. 

Udover det får du integreret iGrill-teknologi, som er en app, der gør det nemt og overskueligt at holde øje med din mad. Det er muligt, fordi grillen er udstyret med et digitalt termometer, der på forhånd er synkroniseret med din iGrill 3-app. Det har derfor aldrig været lettere at grille med den smarte teknologi. 

En høj, digital ydeevne

Hvis du drømmer om at lade innovationen og ikke mindst den smarte, digitale teknologi flytte ind i dit hjem, så bør du uden tøven kaste dine penge over denne elgrill fra Weber. Vi garanterer for, at du ikke fortryder. Her får du nemlig ifølge Weber selv fremtidens grill, hvor alt er medtænkt og integreret. Derfor er denne model en god repræsentant i vores bordgrill test. 

Udvalgte specifikationer

 • Grillareal: 41 x 31 cm 
 • Vægt: 13,92 kilo
 • Kødtemperaturfølere: 1
 • Integreret iGrill-teknologi + gratis iGrill-app
 • Tænd/sluk-funktion med integreret RCD-sikkerhedsfunktion. 

Weber Q1400 – Høj kvalitet med gode funktioner

Årsager til at vælge Weber Q1400

 • Gode og funktionelle egenskaber
 • Egnet til 1-2 personer
 • Klarer sig godt i flere tests på det danske marked
 • Giver gode grillresultater. 

Den næste grill, vi skal kigge nærmere på fra Weber i vores bordgrill test, er denne Weber Q1400. Det er en bordgrill, der ligesom forrige grill klarer sig ganske udmærket i tests og ikke mindst anmeldelser fra kunder. Det skyldes flere ting.

Først og fremmest får du her en mindre bordgrill, der er velegnet til 1-2 personer. Bor du i lejlighed, rækkehus, sommerhus, eller camperer du ofte, og har du ikke meget plads at gøre godt med, er denne model ideel. Det kræver selvfølgelig, at du ikke har en større familie at lave mad til, da det i det tilfælde hurtigt kan blive en lang proces på grund af grillens størrelse.

Udover at den er enkel og ikke fylder det store, er den sikker og eldrevet. Som vi var inde på ved forrige grill, er det både sikkert og ganske ufarligt. Derudover generer det heller ikke naboerne, så du kan grille lige så tosset, du vil. Ingen vil klage over irriterende røg. 

Den mindste bordgrill fra Weber

Denne Q1400 er Webers mindste bordgrill i deres sortiment. Ikke desto mindre er det en effektiv grill, der kan bruges til at tilberede både kød og grøntsager godt og med direkte varme. Modellen har nemlig et varmelegeme på 2.200 Watt, hvilket betyder, at vi også her har med en kraftfuld elgrill at gøre i vores bordgrill test. 

LÆS OGSÅ:  Weber Spirit II E-310 GBS gasgrill test

Inviter til grillfest

Uanset hvor du bor, kan du med denne Weber Q1400 invitere dine nærmeste til en god grillfest, uden at du skal bruge al din dyrebare tid på at stå ved grillen. Med en elektrisk en af slagsen klarer den nemlig arbejdet selv langt hen ad vejen. Det eneste, du skal bruge, er en stikkontakt, mennesker, du holder af samt den perfekte grillmad. Her er du garanteret en elgrill i kvalitet og med en lang levetid. 

Gør dine sommeraftener på altanen, i campingvognen eller andetsteds perfekt med denne populære elgrill fra Webers Q-serie. 

Udvalgte specifikationer

 • Grillareal: 42,5 x 32 cm
 • Vægt: 12,927 kilo
 • Grillriste i porcelænsemaljeret støbejern
 • Trinløs varmestyring
 • 1,8 meter ledning. 

OBH Nordica Easy Grill 7104 – Testvinder i eksperttest

Årsager til at vælge OBH Nordic Easy Grill 7104

 • Vinder af Forbrugerrådet Tænks test
 • Simpel i brug
 • Budgetvenlig
 • Justerbar temperatur.

OBH Nordica Easy Grill 7104 adskiller sig fra de to forrige elgrill, da det her drejer sig om det, vi kalder for både kontaktgrill og optigrill. Som vi allerede har været omkring, minder den derfor på flere områder om en sandwich- eller toastmaskine. Den kræver derfor blot en stikkontakt og lidt bordplads.

Fordelen ved at vælge en kontaktgrill som OBH Nordica Easy Grill 7104 i vores bordgrill test, er, at den generelt er kendt for at være simpel at bruge. Du kan derfor lege grillmester uden det store besvær. Det kræver nemlig blot, at du lægger maden i grillen, lukker for låget og justerer på temperaturen, som du ønsker. På den måde får du inden længe det færdige resultat, og du kan grille indendørs lige så tosset, du vil.

Et simpelt design

Denne variant fra OBH fås i et simpelt design. Det rustfrie stål giver den et stilrent design, der passer ind i alle køkkener. Derudover har den en stor overflade, der gør det muligt at grille lidt mere mad ad gangen.

Som et ekstra plus har modellen her en effekt på 2.000 Watt, hvilket som sagt er kraftfuldt. Derfor behøver du ikke gå på kompromis med, hvad du griller. Du kan stort set lægge alt slags kød, fisk og grøntsager på grillen uden besvær. 

Ønsker du at investere i en bordgrill fra vores bordgrill test, der allerede har vundet en større test fra Forbrugerrådet Tænk, så bør du helt klart overveje OBH Nordica Easy Grill 7104. En vigtig fordel er nemlig også, at modellen her er budgetvenlig og derfor ligger til en pris, de fleste kan være med på. Dog betyder det ikke, at der er skruet ned for kvaliteten – tværtimod. 

Udvalgte specifikationer

 • Justerbar temperatur
 • Kontrollampe: tænd/klar til brug
 • Grillpladernes mål: 300×260 mm
 • Ledningslængde: 1,2
 • Børstet rustfrit stål.

Tefal GC722D OptiGrill+ XL – Indbyggede grillprogrammer

Årsager til at vælge Tefal GC722D OptiGrill+ XL

 • 9 automatiske grillprogrammer
 • Ekstra stor drypbakke
 • Integreret sensor, der måler kødets tykkelse 
 • 800 cm2 grilloverflade. 

Der er mange årsager til at overveje at investere i Tefal GC722D OptiGrill+ XL i denne bordgrill test. Først og fremmest får du her en unik og avanceret teknologi og dermed innovation på højt plan. Du får nemlig intet mindre end ni automatiske grillprogrammer, som er selvjusterende alt efter, hvad du tilbereder.

Med de ni programmer har du mulighed for at tilberede alt lige fra skaldyr, bacon, panini, fjerkræ, pølser, oksekød, svinekød, fisk og hamburgere. Der er derfor rig mulighed for at invitere vennerne over til en sjov grillaften indenfor. 

Udover den del er modellen her også selv i stand til at måle kødets tykkelse ud fra en indbygget sensor. Når den har målt tykkelsen, justerer den selv tid og temperatur, uden at du selv skal tage stilling til noget. Lyder det for godt til at være sandt? Ikke desto mindre er det virkelighed. 

Hold øje med displayet

Mens din professionelle optigrill fra Tefal klarer det meste af arbejdet, er det blot vigtigt, du holder øje med det lille, lysende display. Den vil nemlig lyse i det øjeblik, maden er perfekt tilberedt og klar til at blive spist. 

Som prikken over i’et får du her en optigrill i ekstrastor størrelse. Den er nemlig designet med en grilloverflade på 800 cm2, så der er mulighed for at tilberede en større mængde mad på én gang. En klar fordel for dig, der drømmer om en stor optigrill, der kan stå indenfor og give de bedste grillresultater uden besvær. 

Derudover er det en ideel model for dig, der drømmer om at finde en populær optigrill med høj innovation og stor grilloverflade. Med denne model kan du derfor invitere dine venner eller familie over til et skønt grillmåltid med et hav af forskellige tilberedningsprogrammer takket være de ni automatiske grillprogrammer. 

LÆS OGSÅ:  Gasgrill test - Find den bedste gasgrill til dit behov

Udvalgte specifikationer

 • Effekt: 2.000 W
 • Manuel funktion: 4 temperaturindstillinger
 • Aftagelige grillplader
 • Fås i sølv
 • Vejer 5,2 kilo. 

Optigrill-test: Tefal Optigrill GC 702D – Blandt topmodellerne

Årsager til at vælge Tefal Optigrill GC 702D

 • Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
 • Automatisk tilberedning med 6 programmer
 • Nem at anvende
 • Nem at rengøre.

Tefal Optigrill GC 702D er sidste bordgrill, der er udnævnt specifikt til vores bordgrill test. Her er der generelt tale om en populær optigrill, der får stor opbakning af både forbrugerne, men ligeledes i forskellige tests. Den har blandt andet fået topscorer i en bordgrill-test af Forbrugerrådet Tænk.

Årsagen til, at den har fået så stor opbakning, er blandt andet, at den er utrolig nem at anvende. Det betyder altså for dig, at du slipper for at bruge alt for meget tid på tilberedning, når du står i køkkenet. Her kan du nemlig gøre brug af de seks automatiske tilberedningsprogrammer, som gør det muligt at tilberede alt lige fra pølser, bøffer fisk og meget mere. 

Få det ønskede grillresultat

Hvis du er nervøs for, hvorvidt du får det rette grillresultat med en bordgrill som denne fra Tefal, skal du ikke være nervøs mere med denne bordgrill test. Tefal Optigrill GC 702D er nemlig blandt andet kendt for at levere gode grillresultater, der giver en vaskeægte grillstemning uden at gå på kompromis med hverken smag eller kvalitet.

Derudover er det en fordel, at modellen her er hurtig til at varme op, så du ikke skal vente for lang tid med at kunne tilberede maden. Det er en fordel i almindelige hverdagssammenhænge, men helt klart også, hvis du har gæster, og det skal gå lidt hurtigt med at lave mad. På den måde slipper du for at bruge al din tid i køkkenet. 

Drømmer du om at gøre det nemt at være grillmester for en aften, bør du i høj grad overveje at investere i denne populære bordgrill fra Tefal. Her kan du nemlig også gøre brug af maskinens smarte optøningsprogram, der fungerer effektivt ved frossen mad. 

Du slipper desuden for at skulle vaske din optigrill op, da maskinens grillplader er aftagelige og beregnet til at komme i opvaskemaskinen. Du får derfor alt i alt en nem og simpel bordgrill, der hverken kræver den helt store opvask eller lang tilberedningstid i køkkenet. Tefal Optigrill GC 702D er en sikker vinder for dig, der drømmer om at gøre det nemt, hurtigt, simpelt og effektivt, når du tilbereder mad. 

Udvalgte specifikationer

 • Effekt: 2.000 Watt
 • Vægt: 5,2 kilo
 • Størrelse: 36,5 (B) cm x 34,5 cm (D) x 18 cm (H)
 • Sort/børstet rustfrit stål
 • Grilloverflade: 600 cm2.

Bedste bordgrill

Når du skal finde den bedste bordgrill på markedet, er der selvsagt flere aspekter, du bør have for øje. Som nævnt findes bordgrill nemlig i flere forskellige varianter, hvorfor du først og fremmest bør gøre op med dig selv, om du søger en elgrill, kontaktgrill eller en optigrill.

Forskellen på disse tre varianter er specifikationer og produktivitet. Dit valg afhænger af, hvad du vil bruge din bordgrill til. Og netop den del skal vi se nærmere på i løbet af vores bordgrill test. 

Elektrisk bordgrill-test

Drømmer du for eksempel om at kunne bruge en bordgrill til at grille på terrassen, kan en elgrill være god. Her er du nemlig sikker på, der ingen flammer kommer, og samtidig behøver du hverken kul eller gas. Derimod sætter du blot en elgrill i stikkontakten og går i gang med at grille – uden, at det på nogen måde går ud over grillsmagen. 

I denne bordgrill test vil vi derfor også give en kort elektrisk bordgrill-test, hvor vi ser nærmere på Webers udbud. Weber er nemlig særligt kendte for deres Pulse- og Q-serier, som udmærker sig på flere parametre. Vi har derfor fundet to elgrill fra Weber, der generelt har vundet stort indpas på markedet for elgrill. 

Kontaktgrill-test

En kontaktgrill kan derimod sammenlignes med en sandwichmaskine, hvor elgrillen trods alt er forholdsvis identisk med en almindelig grill udseendemæssigt. Med en kontaktgrill lukker du blot grillen i, hvorefter den sørger for at grille den mad, du har lagt i maskinen. 

Optigrillen fungerer på samme vis som kontaktgrillen. Heri har du altså mulighed for at grille mange forskellige fødevarer i form af fisk, kød, grøntsager og meget mere. Fordelen er, at du ikke behøver at holde øje med maden imens, som du skal, hvis du griller på en almindelig grill. Men hvordan finder du den bedste bordgrill? Det skal vi se nærmere på i vores bordgrill test nedenfor, hvor du bliver introduceret for to kontaktgrill – også kendt som optigrill – fra Tefal samt en enkelt kontaktgrill fra OBH. 

LÆS OGSÅ:  Cylinderklipper test - Vi har fundet de bedste cylinderklippere fra eksperttests og anmeldelser

Weber-bordgrill: Sådan vælger du den rette fra Weber

Den første producent, vi skal se på i vores bordgrill test, er Weber. Weber har lavet en række attraktive og populære grill, som de fleste kender til. Vi skal derfor nu se nærmere på Webers bordgrill og heriblandt deres elgrill. Vi vil derfor fremhæve specifikationer og fordele ved de to udvalgte bordgrill fra Weber, som hver især har fået gode anmeldelser på det danske marked. 


Bordgrill bedst i test

Nu har vi været igennem vores bordgrill test og set nærmere på de fem gode og populære bordgrill på markedet. Spørgsmålet er blot nu, hvordan du beslutter dig for, hvilken af de fem bordgrill du bør vælge. Tit og ofte handler det nemlig om egne behov og ikke mindst budget.

Derfor er det først og fremmest en god idé at sammenligne de forskellige bordgrills specifikationer samt variant. Drømmer du om en almindelig kontaktgrill – også bedre kendt som optigrill – eller måske en elgrill? 

En fordel er altid at tage afsæt i maskinens størrelse samt watt. Jo flere watt, den har, desto mere kraftfuld og effektiv er den. Derudover kan det være en fordel at tage stilling til maskinens teknologi. Skal den være avanceret, innovativ eller simpel? Den del kan være svær at tage stilling til, hvis du ikke har noget at gå ud fra. Vi skal derfor se nærmere på, hvilke teknologier der i højere grad kan være en fordel i en bordgrill.

Disse teknologier kan være en fordel

Som vi allerede har været inde på i vores bordgrill test, kan en bordgrill i høj grad være dig behjælpelig i køkkenet. De fleste modeller har nemlig et avanceret programudbud, der gør det muligt at tilberede meget forskellig mad. Heriblandt primært kød og fisk, sandwich, toast samt grøntsager.

Tager vi en model som Tefal GC722D OptiGrill+ XL, vil du næsten føle, at du står ved en rigtig grill. Som vi kiggede på tidligere, får du nemlig her hele ni automatiske programmer samt en stor grillplade i XL. Det er derfor en ideel model til dig, der ønsker at kaste dig ud i en stor bordgrill med flere innovative funktioner såsom integreret sensor samt professionel teknologi.

Er du mere til en simpel, men effektiv bordgrill, kan OBH Nordica Easy Grill 7104 fra vores bordgrill test være et godt bud. Ifølge anmeldelser og flere forskellige tests fra blandt andet Forbrugerrådet Tænk, er den nem at anvende samtidig med, at den er kraftfuld. 

Er du mere til en elgrill, der også fungerer som bordgrill, havde Weber to gode bud i deres sortiment. Når du skal vælge elgrill, er det nemlig vigtigt, at du blandt andet kigger på størrelse samt tager afsæt i, hvad du skal bruge grillen til. På den måde bliver det nemmere at afgrænse din søgning og finde det bedste match. 


Kilder:


FAQ – ofte stillede spørgsmål 

Hvordan finder jeg den bedste elektriske grill?

Weber er blandt én af de producenter, der har udmærket sig på flere parametre i vores bordgrill test. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvor stor den må være, hvad du skal bruge den til, samt hvilke specifikationer den må have. 

Er en bordgrill sikker?

En bordgrill er helt sikker, da den udelukkende kører på el og dermed hverken gas eller kul. Du kan derfor være mere tryg og rolig ved at benytte en bordgrill fremfor en almindelig grill, som du kan læse i vores bordgrill test. 

Er elgrill bedre end kul og gas?

Elgrillen er stadig en relativ ny spiller på grillmarkedet. Alligevel minder den på mange områder om gasgrillen. Fordelen er nemlig blandt andet, at den er hurtig at starte op samt miljøenlig. Hvorvidt den er bedre end kul eller gas vil dog altid være et individuelt spørgsmål. 

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply