Bordopvaskemaskine test – De bedste bordopvaskemaskiner på markedet

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Hos testsektionen.dk har vi ofte fokus på produkter til en husholdning, der består af flere personer, dvs. far, mor og (flere) børn – men denne gang har vi valgt at målrette vores test mod et af de produkter, der henvender sig til den lille husholdning, dvs. singlen eller parret. Nemlig bordopvaskemaskinen.

Bordopvaskemaskinen er meget anvendelig i mindre køkkener, hvor man helst ikke vil undvære et helt underskab til en opvaskemaskine. Og med de minimale mål på ca. 45 x 55 x 50 cm kan der ofte findes plads til den på køkkenbordet.

Produktoversigt

Kapacitet, volumen m.m.

ForhandlerModelKuverterProgr.LydniveauMål (cm)Pris
Siemens SK25E203 EU6554 dB45 x 55 x 503.238,-
Electrolux ESF2300DW6650 dB44 x 55 x 502.499,-
Bosch SKS51E26EU6648 dB45 x 55 x 502.304,-
Candy CDCP 8/E S8651 dB59 x 55 x 501.995,-
Bosch SKS62E28EU6648 dB45 x 55 x 503.925,-

El- og vandforbrug

ForhandlerModelEnergiklasseEnergiforbrugVandforbrugPris
Siemens SK25E203 EUA+0,61 kWh8 L3.238,-
Electrolux ESF2300DWA+0,61 kWh6,5 L2.499,-
Bosch SKS51E26EUA+0,61 kWh8 L2.304,-
Candy CDCP 8/E SA+0,74 kWh8 L1.995,-
Bosch SKS62E28EUA+0,62 kWh8 L3.925,-

Bordopvaskemaskinen er i princippet magen til en almindelig opvaskemaskine, men dog i nogenlunde halv størrelse. I praksis betyder det, at en almindelig opvaskemaskine kan rumme 12 – 15 kuverter, mens en bordopvaskemaskine typisk rummer 6 – 8 kuverter.

For at man nu ikke skal forledes til at tro, at en kuvert er noget, man sender med PostNord, DHL, GLS eller hvad de nu hedder, så definerer vi lige omfanget af en kuvert. En kuvert er i hele træskolængder det bestik og service, som én person bruger til et helt måltid, dvs. tre tallerkener (fx flad, dyb, dessert), et glas, en kop/underkop, en kniv, en gaffel, en spiseske og en teske. Så har vi det på plads …

I den efterfølgende test har vi fokuseret på de bordopvaskemaskiner, der ligger i mellemklassen. Dvs. gode, anerkendte mærker, maskiner med god og fornuftig funktionalitet og energiforbrug samt produkter der er til at betale.  


 Siemens SK25E203EU

test af bordopvaskemaskine

→  Set hos Proshop.dk til 3.238 kr.

→  Set hos WhiteAway.com til 3.465 kr.

Pålidelige og innovative Siemens gør sig også på opvaskemaskine-markedet. Og tilmed også i bordmodeller. Denne Siemens bordopvaskemaskine rummer 6 kuverter, og har 5 forskellige vaskeprogrammer. Heraf er det ene et økonomi-program til den miljøbevidste, og et af de andre er et skåneprogram, som er velegnet til skrøbeligt service som fx glas og porcelæn.

Siemens SK25E203EU måler 45 x 55 x 50 cm og bruger ca. 8 liter vand pr. opvask. Den er betjeningsvenlig med programvælgerknappen monteret forrest, lige under lågen.

Denne mini opvaskemaskine har indbygget sensor, som måler, hvor meget bestik og service, du har puttet i maskinen – og den tilpasser herefter vaskeprogrammet, så det bruger mindst muligt energi. En fin finesse i en miljøbevidst hverdag. Alt i alt en rigtig god og billig bordopvaskemaskine.


Electrolux ESF2300DW

bedst i test bordopvaskemaskine

→ Set hos Elgiganten.dk til 2.499 kr.

→ Set hos WhiteAway.com til 2.799 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 2.849 kr.

Denne Electrolux bordopvaskemaskine har et lille 20-minutteres fest- eller partyprogram (som altså er et vaskeprogram), der klarer opvasken mellem retterne. Med mindre I er 20-30 personer til festen …

Electrolux ESF2300DW er udstyret med 6 vaskeprogrammer: et intensivt program på 70 grader, normalprogrammet på 60 grader og et økonomi-program på 55 grader. Herudover er der tre kvik-programmer på hhv. 40, 45 og 50 grader.

Maskinen er udstyret med en flytbar bestikbakke, så du bedre kan pakke maskinen, inden du starter opvasken. ESF2300DW tørrer servicen effektivt, og den er sikret mod vandudslip.


Bosch SKS51E26EU

bedste bordopvaskemaskine

→ Set hos CDON.dk til 2.304 kr.

Har man sagt opvaskemaskine, så er der ingen vej uden om tyske Bosch, hvis maskiner har fået flere udmærkelser i diverse tests. Denne Bosch bordopvaskemaskine rummer 6 kuverter, den har 5 vaskeprogrammer (intensiv 70 grader, normal 60 grader, økonomi 50 grader, skåneprogram 40 grader og et lynprogram på 45 grader).

SKS51E26EU har et ekstra tørreprogram, og den er – sammen med den anden Bosch i testen – den mest støjsvage bordopvasker blandt de seks udvalgte maskiner. Lydniveauet er nemlig på kun 48 dB. Der er indbygget sensor, som afstemmer vaskeprogrammet efter, hvor meget du har fyldt i maskinen.

Det sorte, rappe og elegante design passer ind i de fleste køkkener, men det er selvfølgelig smag og behag, om pilen peger på denne eller en mere traditionel hvid opvasker.


Candy CDCP 8/E S

bordopvaskemaskine bedst i test

→ Set hos Whiteaway.com til 1.995 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 1.995 kr.

Apropos farven på Bosch’en ovenfor så kan vi her præsentere en bordopvaskemaskine, som er sølvfarvet. Candy CDCP 8/E S er gedigen udført, og som den eneste mini opvasker i vores test har den plads til service svarende til 8 kuverter. Med andre ord kan den betjene en husstand på op til tre personer.

Af samme årsag er det også testens største bordopvaskemaskine, som måler 59 x 55 x 50 cm.

Candy CDCP 8/E S har 6 vaskeprogrammer, herunder et øko-program og et skåneprogram. Den bruger ca. 8 liter vand til en opvask.

Lydniveauet er på 51 dB (normal samtale er ca. 60 dB), og CDCP 8/E S er en af de bordopvaskemaskiner, der har indbygget timer, hvilket giver dig mulighed for at starte opvasken når du vil. Indenfor 24 timer vel at mærke.


Bosch SKS62E28EU

bordopvaskemaskine

→ Set hos Skousen.dk til 3.925 kr.

Som rosinen i pølseenden har vi testens anden bordopvaskemaskine fra tyske Bosch. Smag og behag er som bekendt forskellig, men Bosch SKS62E28EU’s flotte og eksklusive design i rustfrit stål scorer det maximale antal point på min personlige scoretavle.

SKS62E28EU er meget betjeningsvenlig via det lille panel på fronten, hvor man kan vælge mellem de 6 vaskeprogrammer. Det er også rart, at man i displayet kan få en indikation af, hvornår opvasken er klaret. Naturligvis er der også indikatorer for manglende salt, afspændingsmiddel osv.

Når og hvis man vælger en lille bordopvaskemaskine, er Bosch SKS62E28EU utvivlsomt den bedste bordopvaskemaskine i sin prisklasse.


Scandomestic SK5000B (sort) og SK5000W (hvid)

bordopvaskemaskine test

Danske Scandomestic, som har baseret sin kerneforretning på at finde og videresælge et bredt udvalg af husholdningsprodukter, har her en billig bordopvasker med fine specifikationer, som matcher langt dyrere bordopvaskemaskiner.

Scandomestic SK5000 er normeret til 6 kuverter, dvs. den er velegnet til en husholdning på et par personer eller til en hurtig kaffeaftale blandt venner. Den har 6 temperaturniveauer og 6 indbyggede vaskeprogrammer, hvoraf det ene er er et økonomi-program (ECO), som er både energi- og vandbesparende.

Som nævnt findes SK5000 i både sort og hvid. Den sorte er så afgjort min favorit, fordi den signalerer eksklusivitet, men den hvide er nok mest praktisk i forhold til fedtede fingre osv.


Anbefalinger / gode råd og tips

Vores lille test viser, at den gennemsnitlige bordopvaskemaskine er ca. en halv meter på alle leder. Plus / minus. Så der er ikke den store forskel i ydre mål på de forskellige produkter, men det kan der måske være på de indre mål? Så hvis du lige som jeg har tallerkener med en diameter på 28 cm – eller steaktallerkener, der er endnu større – så skal du sikre dig, at din ny bordopvasker ikke kun kan klare tallerkener på 25 cm.

Vi lever som bekendt i en miljøbevidst verden, og det gælder selvfølgelig også dig og mig, når vi vælger nye produkter. Altså at vi ser på energiforbrug og vandforbrug osv. Alle opvaskere i vores test har energiklasse A+, hvilket er rigtig fint. Men kan du finde en A++ eller A+++ er det selvfølgelig bedre.

I samme boldgade bør du tænke i opvaskemaskiner med økonomi-programmer (tit blot benævnt ECO) o.l., som bruger mindre strøm og mindre vand.

I specifikationerne for bordopvaskemaskiner bruger man benævnelsen A til G for maskinens opvaskeevne. Hvor A er det bedste. Vælg derfor maskiner med A, hvis du vil have det bedste resultat. Det samme gælder for tørreevnen, vælg også en maskine med A her.

Vedligeholdelse af maskinen er selvfølgelig vigtig. Hold øje med de forskellige indikatorer for salt, afspændingsmiddel osv. Og husk at efterfylde, når maskinen kræver det.

Tilslutning af opvaskemaskine, spørger du måske dig selv? Der er to muligheder, enten en fast installation eller en manuel tilslutning til vandhanen hver gang du vasker op. Jeg ved godt, hvad jeg vil vælge …

Forresten må du gerne selv tilslutte bordopvaskemaskinen, men undersøg eventuelt om der er lokale regler, der hvor du bor? Fx i etageejendomme e.l. Underboen skal jo nødigt generes af en forkert tilsluttet opvaskemaskine.

God fornøjelse med dit indkøb!


Bordopvaskemaskine test 2020

Er det på høje tid, at der skal investeres i en ny bordopvaskemaskine til hjemmet, er der uden tvivl en helt masse overvejelser, du bør gøre op med dig selv, før du køber. Allerførst bør du bl.a. overveje, hvilke særlige funktioner og programmer, du ønsker, at maskinen skal være udstyret med – og her giver det naturligvis sig selv, at de dyrere modeller på markedet har et langt større udvalg af tilpasningsmuligheder og programmer, end de billigere maskiner har.

Herudover kan det desuden være en rigtig god idé at sætte et budget forinden, da der kan være utrolig stor forskel ift. prislejet på bordopvaskemaskiner, i og med at der er så mange forskellige modeller at vælge i mellem i dag. Det er dog helt sikkert, at en bordopvaskemaskine er en utrolig god investering, eftersom den stort set fungerer på samme måde som en ganske almindelig opvaskemaskine, dog uden at optage lige så meget plads i køkkenet.

Du vil her i artiklen blive præsenteret for 6 forskellige bordopvaskemaskiner fra de førende producenter på markedet netop nu, såsom Bosch, Candy, Scandomestic, Electrolux og Siemens – så læs videre her og bliv meget klogere på, hvilken bordopvaskemaskine der passer bedst til dine behov.


Bosch SKS62E22EU

bordopvaskemaskine test

Vi starter testen ud med denne SKS62E22EU fra Bosch

Det helt særlige ved denne model er, at den har et utroligt lavt energiforbrug, og det er således den ideelle bordopvaskemaskine for dig, der ikke ønsker at bruge en hel formue på en ny maskine, men som samtidig går meget op i miljøet.

Den er derfor udstyret med energiklassemærket A+, og herudover har den 6 kuverter samt et lydniveau på blot 48 dB, hvilket betyder, at det er en utrolig lydsvag model.

Maskinen er desuden yderst simpel i sit design med sin flotte og rene hvide farve, og den vil derfor med garanti kunne passe ind i hvilket som helst skandinavisk køkken. Det skal også nævnes, at du ved køb af denne model får rigtig meget for pengene, i og med at du kan vælge imellem hele 5 forskellige temperaturer og 6 programmer.

Bosch SKS62E22EU er det oplagte valg for dig, der ønsker at mindske dit energiforbrug markant derhjemme, i og med at den kun bruger 0,61 kWh og 8 liter vand pr. opvask, hvilket er utroligt lidt. Herudover vil den passe særligt godt ind til et lidt mindre hjem, hvor der kun er behov for korte vaske, og grundet den særlige VarioSpeed-funktion kan den reducere den samlet opvasketid med hele 50%.

Endelig kan du også nyde godt af det smarte AquaStop-system, der går ind og beskytter dit hjem mod eventuelle vandskader. Du får således utroligt meget for pengene ved køb af denne miljøvenlige og enkle bordopvaskemaskine fra Bosch.


Candy bordopvasker CDCP6/E

bordopvaskemaskinetest

Den næste bordopvaskemaskine i vores test, har vi her at gøre med en model fra kvalitetsmærket Candy.

Maskinen er udstyret med 6 forskellige kuverter samt 6 forskellige programmer, og herudover har den også energiklasse A+, hvilket gør, at der også her er tale om en yderst miljøvenlig opvaskemaskine i høj kvalitet.

Dette ses desuden ift. energiforbruget, som kun er 0,62 kWh pr. opvask, samt et vandforbrug på 7 liter pr. opvask.

Har du et forholdsvis lille køkken, er dette således et rigtig godt valg, eftersom den måler blot 44 cm i højden, har en bredde på 55 cm, en dybde på 50 cm, og så vejer den ikke mere end 24 kg, hvilket gør, at den vil kunne passe ind i hvilket som helst køkken uanset størrelse.

En helt særlig ting ved denne CDCP6/E-model fra Candy er, at der er mulighed for forskudt start, hvilket i praksis vil sige, at du kan vælge at indstille maskinen om morgenen, inden du tager afsted på arbejde, hvorefter du vil komme hjem til rent service om eftermiddagen.

erudover er det pæne og stilrene look også værd at nævne samt materialet i rustfrit stål. Det er således den ideelle løsning for dig, der ønsker en solid og god bordopvaskemaskine med en helt masse funktioner til en rigtig god pris, som desuden vil passe perfekt ind i det moderne køkken. Det anbefales dog, at man kun investerer i denne model, såfremt man ikke er mere end to personer i husstanden grundet størrelsen.


Scandomestic SK5000B

bordopvaskemaskine bedst i test

Næste bordopvaskemaskine i testen er fra det yderst eksklusive mærke Scandomestic, hvorfor man her er garanteret et solidt produkt i høj kvalitet, som vil kunne holde i adskillige år fremover.

Denne maskine er ligeledes mærket med energiklassemærke A+, og så er den særdeles støjsvag med et lydniveau på blot 49 dB. Det helt særlige ved denne bordopvaskemaskine er, at den kommer i en unik sort farve i lak, hvilket gør, at den har et eksklusivt og tidsløst look over sig, og den vil derfor passe godt sammen med et mørkt køleskab eller en mørk ovn.

Herudover skal det nævnes, at den er særligt velegnet til det lidt mindre køkken eller til en mindre familie, der eksempelvis bor i lejlighed eller i rækkehus.

Modellen er desuden udstyret med et særligt ECO 50-program, som især passer godt til normalt snavset service, og det er således et utroligt effektivt program, når det kommer til bl.a. vand- og energiforbrug. Går du derfor meget op i miljøet, kan du med fordel anvende dette program, og herudover har denne Scandomestic-model en utrolig god og effektiv tørreevne, hvilket gør, at servicen er klar til at blive lagt på plads, lige så snart maskinen er færdig med at køre.

Er du på udkig efter en bordopvaskemaskine, der ikke blot er hvid, men som formår at skille sig ud fra mængden, bør du uden tvivl investere i denne Scandomestic SK5000B. Ved køb af denne model får du en helt unik bordopvaskemaskine i en klasse helt for sig selv – og så til en yderst fordelagtig pris endda, som alle og enhver vil kunne få råd til.


Scandomestic SFO 2201bedst i test bordopvaskemaskine

→ 1.699 kroner hos Whiteaway.com

Den næste bordopvaskemaskine i testen er ligeledes en model fra Scandomestic, men vi har her at gøre med SFO 2201-modellen. Du får også her utroligt meget for pengene, i og med at maskinen er udstyret med et bredt udvalg af forskellige programmer og funktioner, men det er ikke noget, der kan ses på prisen.

Herudover er dette det oplagte valg for dig, der ikke har meget plads at gøre godt med i dit køkken, men som stadig ønsker at få alle fordelene ved en god og solid opvaskemaskine.

Ved køb af denne model får du hele 6 forskellige programmer at vælge imellem samt 6 kuverter, så der er rig mulighed for at få plads til al din service. Maskinen er desuden udstyret med energiklassemærke A+, så du kan være helt sikker på, at du gør dig et utroligt godt køb, hvad angår miljøvenlighed.

Når du bruger denne bordopvaskemaskine fra Scandomestic, vil alt dit service desuden være fuldstændigt tørt, når maskinen er færdig med at køre, så du blot kan sætte det op i dine skabe med det samme. Herudover er det en yderst lydsvag maskine, da den blot har et lydniveau på 49 dB, hvilket er utroligt lidt.

Du vil således aldrig forstyrre andre i husstanden eller i din opgang, når du tænder for den, hvilket er meget praktisk, når man bor i en lille lejlighed. Du finder denne model hos Whiteaway.com, hvor du endda får gratis levering til kantstenen. Du kan også vælge at betale for, at de skal tage din gamle opvaskemaskine med retur, så du ikke behøver at bekymre dig om den.


Electrolux ESF24000Wbedste bordopvaskemaskine

→ 2.240 kroner hos Whiteaway.com

Vi er nu kommet til en bordopvaskemaskine fra Electrolux, og der er her tale om ESF24000W-modellen, der ligeledes forhandles hos Whiteaway.com.

Denne type bordopvaskemaskine er den oplagte løsning for dig, der ønsker en praktisk og lille maskine til en yderst fordelagtig pris. Herudover kan den især anbefales til hjem med maksimum 1-2 personer, men her vil den også kunne være en rigtig stor hjælp, i og med at den har en kapacitet på hele 6 kuverter.

Du får ved køb af denne model desuden mulighed for at følge med i, hvor langt maskinen er vha. det smarte display, og herudover kan du vælge imellem flere forskellige programmer, såsom et intensivt program, et økonomiprogram oget partyprogram.

Når du investerer i denne ESF24000W-opvaskemaskine fra Electrolux, kan du desuden være helt sikker på, at du investerer i en maskine, der er god for miljøet, i og med at den er mærket med energiklasse A+. Det er nemlig din garanti for, at den har et yderst beskedent strøm- og vandforbrug, og det er således det oplagte valg for dig, der ønsker en miljøvenlig maskine til en rigtig god pris.

Opvaskemaskinen kommer desuden i et enkelt og smart design, der gør, at den vil kunne passe perfekt ind i hvilket som helst køkken. Køber du hos Whiteaway.com kan du vælge at få 4 års FullCare samt tryghedsforsikring med oveni for blot 699,-.


Siemens SK25E203EUtest af bordopvaskemaskiner

→ 2.049 kroner hos Whiteaway.com

Vores test sluttes af med et produkt af yderst høj kvalitet fra det anerkendte mærke Siemens. Modellen hedder SK25E203EU, og vi har her at gøre med en model af kompakt størrelse, hvilket gør, at den er det oplagte valg for dig, der ikke har den nødvendige plads i køkkenet til en stor opvaskemaskine.

Dog betyder denne størrelse ikke meget ift. effektiviteten, eftersom den stadig har en kapacitet på 6 kuverter, og den er således især oplagt til husstande på maksimum 1-2 personer.

Vælger du at investere i denne bordopvaskemaskine fra Siemens, får du utroligt meget for pengene, eftersom du får hele 5 forskellige programmer at vælge imellem, og du kan således bl.a. vælge et økoprogram samt et skåneprogram, og det gør altså, at dette er en yderst miljøvenlig model.

Herudover er den udstyret med en helt særlig servolås, som gør, at du utroligt nemt vil kunne lukke og åbne lågen igen, uden at du slider alt for hårdt på maskinen.

Ydermere skal det også nævnes, at modellen har en helt unik sensor, der hele tiden sørger for at måle op, hvor meget service du fylder i maskinen, hvorefter den vælger lige akkurat det program for dig, som du bør anvende. På den måde kan du altid være sikker på, at du får det lavest mulige forbrug, og du kan således på længere sigt spare utroligt mange penge ved at investere i denne SK25E203EU-model fra Siemens.


Derfor er en bordopvaskemaskine en god investering

Du er nu blevet introduceret for 6 rigtig gode bud på en ny bordopvaskemaskine til dit hjem, men såfremt du stadig ikke er helt overbevist om, at det er det rette valg for dig, vil du her blive præsenteret for forskellige grunde til, hvorfor en bordopvaskemaskine er en yderst god investering.

Først og fremmest skal det nævnes, at du får mulighed for at spare utroligt meget plads i dit køkken, såfremt du vælger at investere i en bordopvaskemaskine frem for en almindelig vaskemaskine, og herudover er der også en hel del penge at spare for dig.

Det er de færreste danskere, der har et kæmpestort køkken derhjemme, hvor der er plads til flere forskellige køkkenmaskiner, og det kan godt være et problem, når man hverken kan leve uden en opvaskemaskine, komfur, køleskab, ovn, mikroovn osv. Det handler således om at spare der, hvor det er muligt, og her er en bordopvaskemaskine den ideelle løsning, da du eksempelvis blot kan placere den i et skab.

Herudover er en bordopvaskemaskine langt fra lige så dyrt som en almindelig opvaskemaskine, i og med at den ikke har lige så mange funktioner samt lige så meget plads til glas, bestik og tallerkner. Det skal desuden nævnes, at man med en bordopvaskemaskine også har mulighed for at spare penge på længere sigt, i og med at den ikke er nær så dyr i drift grundet størrelsen på den.

Der er således rigtig mange penge at spare for dig ift. dit vand- og energiforbrug hvert eneste år, så hvis du udelukkende fokuserer på økonomien, bør du uden tvivl vælge denne type opvaskemaskine.


Andre relevante indlæg, artikler og guides

Vi har lavet en opvaskemaskine test, hvor vi giver dig alle de vigtigste tips og tricks, samt fundet nogle af de bedste modeller på markedet.

Skal køkkenet se lidt godt ud kan en integreret opvaskemaskine være en god løsning. Læs mere om denne type opvaskemaskine i vores integreret opvaskemaskine test.

Skal køkkenet opgraderes på andre punkter, kan du tage et kig på vores komfur test. Læs også mere om kombiovne i vores kombiovn test, hvor du får flere ovne i én, og dermed sparer plads.

Du kan også få et kombineret kølefryseskab til smart og stilfuld opbevaring af madvarer. Læs mere om dit valg, samt find det bedste af sin slag, som passer til lige præcis dit behov i vores køle-fryseskab test.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.