Boremaskine test – Sådan finder du den bedste boremaskine til dig

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

En boremaskine er fast inventar i de fleste gør-det-selv-danskeres værktøjskasser, og det er med god grund. Med en boremaskine kan du klare en lang række opgaver i hjemmet, lige fra at hænge hylder op til at samle møbler eller selv bygge fra bunden. Der findes et hav af forskellige boremaskiner, som kan løse forskellige opgaver.

Det er for eksempel vigtigt, at du vurderer, hvorvidt du har behov for slagfunktion afhængigt af materialet, du skal bore i. Start derfor med at afdække dine behov, og tag derefter et kig på vores test af boremaskiner herunder. Så er du et skridt nærmere din næste boremaskine.

Produktoversigt

ForhandlerModelVægtKapacitetMed / uden slagPris
Bosch PSR 180 LI-101,3 kg18 VUden999,-
Makita DF031DZ-RIN1,1 kg10,8 VUden749,-
Dewalt DCD796D2 XR1,6 kg18 VMed1.879,-
Metabo BS 18 LT Compact1,8 kg18 VUden1.794,-
Black & Decker 10,8 V-10,8 VUden799,-
Einhell Akku1,7 kg18 VMed1.040,-

Bosch Akku-skruemaskine PSR 180 – En fornuftig skruemaskine til prisen

Boremaskine test

→ Set hos Coop.dk til 999 kr. (1.699 kr. for ikke-medl.)

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.099 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.099 kr.

Bosch blev grundlagt tilbage i 1886 og har en lang historie med at skabe rigtig fornuftige maskiner til båd e private og erhverv. Derfor er du som regel også garanteret et produkt af høj kvalitet, når du køber maskiner hos Bosch.

Denne Bosch PSR 1900-bore-/skruemaskine er en batteridrevet allround maskine til en rigtig fornuftig pris, som blandt andet kommer med:

 • 2 Ah 18V Lithium-ion-batterier og en oplader
 • Indbygget Syneon-chip, så du får det optimale ud af lige netop dit projekt
 • Indbygget LED-lys, som giver dig et bedre overblik over dit arbejdsområde
 • Borepatron med Auto-Lock.

Da maskinen er trådløs, egner den sig godt til bore- og skrueopgaver både inde og ude. Det er en letvægtsboremaskine på 1,3 kg med et kompakt design, og kombineret med dens soft-grib-håndtag er dette en dejligt brugervenlig maskine, som samtidig er nem at transportere rundt. Det ergonomiske design gør, at den er komfortabel at bruge selv i længere tid. Maskinens planetgear giver optimal kraftoverføring og en rolig gang.

Denne Bosch-bore-/skruemaskine har forskellige indstillinger, som giver dig mulighed for at indstille den optimalt til netop dit projekt.

Den indbyggede Syneon-chip bidrager til et optimalt brug af maskinen, sørger for længere driftstid og øger batteriernes levetid. Batteriet i maskinen passer desuden også til alle de andre 18V Bosch-maskiner i den grønne serie – inklusive havemaskinerne.

Bore-/skruemaskinen her er to-trins-batteridrevet og har en 10 mm selvspændende borepatron med Auto-Lock, så du hurtigt kan foretage et værktøjsskifte.

Maskinen har desuden Elektronic Cell Protection, som sikrer et lavt tab af batterikapacitet og har memory-effekt. Den intelligente visning af ladetilstanden via en tretrins-indikator giver dig et overblik over, hvor længe maskinen kan holde strøm under brug.


Makita Akku Boremaskine DF031DZ-RIN 10,8 V – En billig boremaskine til de basale behov

Billig boremaskine

→ Set hos 10-4.dk til 749 kr.

Med Makita Akku-boremaskinen får du en simpel og billig, men samtidig kraftfuld boremaskine, som kan lige præcis det, en boremaskine skal kunne. Den kommer blandt andet med følgende funktioner:

 • To gear for øget alsidighed
 • Et gummibelagt greb, som giver utroligt god ergonomi
 • Variabel hastighed og en elektrisk bremse for bedre kontrol
 • En let vægt på kun 1,1 kg.

Makita er en japansk producent af elværktøj med mere end 100 års erfaring i ryggen. Deres produkter til både private og erhverv, er anerkendt for deres enestående ydelse og høje kvalitet.

De tilbyder altså kvalitetsprodukter, som kunderne altid kan stole på. Makita har også en dansk afdeling, hvor de altid står klar til at yde en høj grad af service.

Med denne letvægtsboremaskine får du et stykke værktøj, som kan det, den skal kunne, uden for meget ekstra. Fordi den vejer så lidt, er trådløs og har et godt ergonomisk greb, kan du arbejde med den i mange timer uden at føle ubehag. Den er ideel til arbejde både ude og inde og klarer nemt opgaver som samling af møbler, ophæng af hylder, eller når det nye legehus skal bygges. Alt i alt en god allround boremaskine til de fleste behov i hjemmet.

Den har et Lithium-ion-batteri med 10,8 V, og er derfor kraftig, når dens vægt og størrelse tages i betragtning. Dens maksimale borediameter i stål er 10 mm, og i træ er den maksimale borediameter 21 mm.

Vær opmærksom på, at maskinen her leveres som en løs enhed, altså uden batteri/lader og beholder.


Dewalt DCD796D2 Bore-/skruemaskine | Boremaskinen, der scorer bedst i test

Bedst i test boremaskine

→ Set hos 10-4.dk til 1.879,3 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 2.230 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 2.230 kr.

Dewalt har i årtier skabt kraftfulde maskiner og sat en høj standard for kvalitet og holdbarhed. Det har over tid skabt et fremragende ry blandt håndværkere, hvor maskiner af mærket ofte ses som værende kraftfulde, præcise og pålidelige.

Derfor er det måske heller ingen overraskelse, at denne Dewalt DCD796D2-bore/-skruemaskine er blevet kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk med en samlet bedømmelse på 77%. Med boremaskinen her får du en lang række fordele såsom:

 • Mulighed for at skrue/bore i flere forskellige materialer inklusive træ, metal, granit og beton
 • Kommer med to stk. Ah XE Li-Ion-batterier med ladestatusindikator samt et stk. Multi-volt XR-lader, med lang batteriholdbarhed
 • Høj brugervenlighed
 • En slagboremaskine i letvægtsdesign.

Dette er en kraftig Dewalt-bore-/skruemaskine på 18 volt, der sikrer dig høj effektivitet, og det er en af de bedste boremaskiner på markedet. Den kommer med både bore- og slagfunktion samt to mekaniske gear og har derudover et justerbart moment, så den kan skrue i flere forskellige slags materialer. Den er samtidig lavet i et design, så du nemt kan komme til på selv trange områder.

Slagboret har 0-34.000 slag/min. Her får du altså en kraftig bore-/skruemaskine, som kan assistere dig i mange forskellige byggeprojekter. LED-lyset ved foden af boremaskinen giver dig samtidig et bedre overblik og lader dig arbejde sikkert selv på områder, hvor der er dårlig belysning. Ligeledes betyder det gummibeklædte greb, at maskinen ligger godt i hånden, og det øger klart denne boremaskines brugervenlighed.

På trods af maskinens løfte om et letvægtsdesign ligger den dog i den tungere ende af skalaen, men du har altså stadig med en maskine at gøre, som overordnet set er virkelig god at arbejde med. 

Dewalt-boremaskinen kommer desuden med to hurtigopladere, så maskinen kan være opladt på kun 37 minutter. Så slipper du for at komme bagud med dit byggeprojekt på grund af en dårligt opladt boremaskine. Derudover skal det nævnes, at maskinens batteri kun taber meget lidt kapacitet ved et løst opbevaret batteri eller i opladeren, så du undgår at skulle oplade din boremaskine inden brug hver gang.


Metabo Boremaskine BS 18 LT Compact – En kraftfuld boremaskine til de fleste behov

Bedste boremaskine

→ Set hos Frishop.dk til 1.794 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.794 kr.

Metabo laver fremtidssikret og innovativt værktøj m.m., som holder i mange år og er kendt for at være af god kvalitet. De har et bredt sortiment af blandt andet bore-/skruemaskiner, og med BS 18 LT Compact-modellen får du et af Metabos virkelig gode stykker værktøj.

Dette er en 4-polet Metabo bore-/skruemaskine med en utroligt kraftfuld motor, som samtidig er yderst brugervenlig. Den kommer med en lang række fordele såsom:

 • Et indstilleligt drejemoment
 • Selvspændende borepatron
 • Bæltekrog og bitsmagasin, som kan fastgøres
 • To Li-Power Extreme-batterier
 • Smart opbevaringskuffert i plast.

Metabo BS 18 LT Compact-bore-/skruemaskinen har spindel med indvendig sekstant til skruemaskine-bits til brug uden borepatron. Derudover har den to mekaniske gear og borer godt i flere forskellige materialer, heriblandt kalksten, hårdt træ og metal.

Borediameteren i stål er 13 mm, mens den i blødt træ er 38 mm, hvilket er ganske fornuftigt. Den kan bruges til at skrue i henholdsvis træ og metal. Maskinen kommer desværre ikke med en slagborefunktion, så skal du bore i granit, beton eller andet hårdt materiale, så skal du lede efter en anden boremaskine end denne.

Denne bore-/skruemaskine har en rimelig batterilevetid og kommer med to Ah-batterier sammen med en hurtigoplader. Med hurtigopladeren kan du lade et fladt batteri op på kun 45 minutter, så du ikke behøver at komme bagud grundet en død boremaskine.

Batteriets levetid er en anelse ringere end hos andre modeller, mens holdbarheden og tabet af batteriets kapacitet dog er i top. Batteriet har en batteristatusindikator, så du hele tiden kan følge med i maskinens opladningstilstand.

Maskinen har høj brugervenlighed med et let design. Den har et drejningsmoment på 60 Nm, to mekaniske gear, en hurtigstop-funktion, arbejdslys og t-håndtag. Det er alt sammen med til at give en bore-/skruemaskine, som er nem at håndtere og super brugervenlig.


Black & Decker 10,8 V Lithium-Ion Boremaskine – En billig boremaskine af høj kvalitet

Billig boremaskine

→ Set hos Skiftselv.dk til 799 kr.

Den amerikanske producent Black & Decker har siden 1910 produceret et hav af forskellige maskiner til huset, havet og meget mere. De er et mærke for den ægte gør-det-selv-person, og arbejder altid for at skabe innovative produkter til deres kunder. Med denne Black & Decker-boremaskine får du blandt andet:

 • Et slidepack-batteri, så du hurtigt kan skifte til fornyet strøm og fortsætte arbejdet
 • Lithium-ion-batterier med lavt tab af kapacitet
 • Et gummigreb, så du har den bedste komfort under arbejdet
 • En let og kompakt maskine, som nemt kommer til selv i svære områder
 • LED-arbejdslys til de mørke områder
 • Justerbar hastighed, som giver dig fuld kontrol over maskinen

Her får du altså en boremaskine med rigtig mange gode egenskaber og samtidig til en meget fornuftig pris. Boremaskinen er kabelfri og kan derfor bruges, lige hvor du skulle have behov for den, selv uden en stikkontakt i nærheden. Den er specielt velegnet til opgaver som samling af møbler og opsætning af hylder eller gardiner m.m., men den kan også bore op til 25 mm i træ og op til 8 mm i metal. Her har du altså en alsidig maskine. Den er dog ikke kraftfuld nok til at have slagbor. Så skal du bore i hårdere materialer, er denne maskine ikke den rigtige.

Batteriet har en kapacitet på 1,5 Ah og tager 3-5 timer om en fuld opladning, hvorfor det er en god idé at huske altid at oplade den efter brug. Batterierne har lavt tab af kapacitet og holder hele 80% af opladningen i op til 90 dage, imens den ligger stille. Husker du derfor at oplade boremaskinen efter brug, vil den altid være klar til brug, næste gang du får behov for din boremaskine.


Einhell Akku Slagbore-/skruemaskine – Meget boremaskine for pengene

Boremaskine bedst til prisen→ Set hos 10-4.dk til 1.040 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.040 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.049 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.053 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.295 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.295 kr.

→ Set hos Globaltools.dk til 1.499 kr.

Denne Einhell Akku-slagbore-/skruemaskine har fået en samlet bedømmelse på 67% hos Forbrugerrådet Tænk, og med denne boremaskine får du virkelig noget for pengene.

Den kommer med en lang række fordele som:

 • Børsteløs motor
 • Hammermekanisme
 • To-trins-gearkasse
 • Quickstop-funktion
 • Ekstra sidehåndtag for god ergonomi
 • Integreret LED-lys
 • Leveres i en praktisk kasse til transport og opbevaring

Einhell sælger alt fra batteridrevne skruetrækkere til elektriske græsklippere og andet moderne værktøj til Danmarks gør-det-selv-folk. De er kendetegnet ved værktøj i pålidelig kvalitet og giver høj værdi for pengene.

Det ses også i denne Einhell Akku-slagbore-/skruemaskine. Den kraftige, børsteløse motor garanterer dig en maskine med lang levetid, og kombineret med hammermekanismen har du her en maskine, som også tillader dig at arbejde i hårde materialer såsom sten og beton.

Med to-trins-gearkassen får du samtidig en hurtig boring, og quickstop-funktionen gør et hurtigt og effektivt værktøjsskifte muligt. Det skaber til sammen en slagbore-/skruemaskine, som er utroligt multifunktionel og egner sig fremragende til flere forskellige slags bore- og skruearbejde.

Maskinen kommer med to 18 V 2,0 Ah-batterier og er kabelfri. Det tillader brugeren at komme til på steder, hvor der ikke er strøm i nærheden. Dertil medfølger også en Power-X-Change-hurtigoplader, så dit arbejde ikke forsinkes mere end højst nødvendigt, når maskinen trænger til strøm.

Der sidder en indikator i maskinen, som fortæller dig, hvor meget batteri der er tilbage i batteriet, således at du altid kan holde øje og planlægge herefter.


Kort fortalt: Sådan vælger du din næste boremaskine

Ovenfor har du haft muligheden for at se en række bore-/skruemaskiner fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser. Selvom det kan virke uoverskueligt at finde frem til den ideelle boremaskine, så håber vi, at det har givet dig et lidt bedre overblik.

Afdæk dine boremaskinebehov

Prisen vil naturligvis ofte spille en rolle, men når det kommer til investeringer i værktøj, så gælder det i høj grad også om at afdække de behov, som maskinen skal afdække. Inden for boremaskiner er det særligt afgørende, hvilke materialer du skal bore i. Skal du kun bruge din boremaskine til typiske opgaver, som ophæng af billeder eller samling af nemme møbler, vil en bore-/skruemaskine være ideel.

Skal du derimod bore huller i hårdere vægge eller andre materialer, vil en rigtig boremaskine kunne klare opgaven væsentligt hurtigere.

Skal du bore i beton, kræver det, at du har en borehammer eller en kraftig slagboremaskine. Det kan også være, du ikke kan nøjes med én type boremaskine, men i stedet skal overveje at investere i to forskellige maskiner. Slutteligt kan det være en god idé at overveje størrelsen og vægten på din ønskede maskine.


Kilde

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply