Boxmadras test 2021 – Hvilken passer bedst til dig?

0

I dagens Danmark, hvor dårlig og for lidt nattesøvn efterhånden er blevet en kendt problemstilling for rigtig mange, er det generelt blevet af afgørende betydning, at vores sengevalg kan levere med de optimale betingelser for en rolig, behagelig og kontinuerlig søvn. Dette er et nødvendigt livsvilkår, da daglig restitution og hvile er nøglen til, at vores kroppe og hjerner kan fungere.

Kernen i de fleste sengeløsninger er selve madrassen – ofte madrasserne i flertal – som udgør det springende punkt i forhold komfort og støtte. En god, solid og lækker madras er i de fleste tilfælde den sikre vej til en god nattesøvn. Derfor guider vi dig i denne boxmadras på vej til at finde den bedste boxmadras, som passer til lige præcis dine behov.

Boksmadrasser er meget populære – Find den bedste topmadras

Blandt madrasser er særligt boxmadrassen blevet en populær kategori, da den både har bund og madras i én og samme sengeløsning. Derudover er boxmadrassen kendt for sit høje komfortniveau, da den typisk består af flere fejrelag, som er monteret på bundlameller i en træramme, der yderligere er omgivet af polstring i forskelligt materiale og kvalitet. En konstruktion, der giver en solid og komfortabel sengeløsning, der tilmed er meget praktisk, da boxmadrassen let kan rykkes rundt på.

Bocxmadrasser fås samtidig oftest til en lavere pris, på trods af at den opfylder alle de vigtigste komfortbehov man måtte have.

Men spørgsmålet er så, hvilken boxmadras der er den bedste boxmadras? Dette spørgsmål er vanskeligt at give et entydigt svar på – faktisk nærmest umuligt, da svaret ultimativt afhænger af den enkelte brugers personlige behov og ikke mindst kropsbygning. Ikke desto mindre vil denne boxmadras test forsøge at give et overblik over udvalget af boksmadrasser i forskellige størrelser – og på baggrund heraf klæde dig godt på så du kan finde den bedste boxmadras.


Boxmadras 80×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid 
3.495,-9-23Fra 15 hverdage
2.998,-9-23Fra 2 hverdage
3.295,-9-22Fra 5 hverdage
3.399,-9-21Fra 1 hverdag
1.798,-10-17Fra 3 hverdage
2.399,-9-16Fra 10 hverdage
2.990,-8-16Fra 10 hverdage
3.499,-9-16Fra 10 hverdage

→ Læs den fulde test her

Denne første type boxmadras i vores boxmadras er i størrelsen 80×200, og er den mest simple udgave inden for kategorien. Madrassen kan bedst klassificeres som en klassisk enkeltmandsseng, dvs. størrelsesmæssigt passende til akkurat én person. Du skal således ikke forvente sig oceaner af plads, men til gengæld får du en praktisk og smart sengeløsning, der er oplagt til et mindre soveværelse eller som seng i gæsteværelset.

Alle sengene i denne kategori har et enkelt, klassisk design, så det er reelt set de forskellige lags konstruktion og indhold, der differentierer dem og indikerer, hvilke senge der særligt udmærker sig på komforten.

Fem eller syv komfortzoner kan gøre forskellen

Her er der særligt ét punkt, der opdeler sengene i to lejre – nemlig antallet af komfortzoner i madrassen. De udvalgte madrasser fordeler sig med hhv. fem eller syv zoner. Blandt den førstnævnte gruppe finder vi modellerne Norhland Luksus fra Sengetid, Budget fra Boboonline, Athena fra Unoliving, Heaven Box fra Sengefabrikken og GOLD B30 DREAMZONE fra Jysk, hvorimod sidstnævnte gruppe består af modellerne fra Bedre Nætter; Senses Lux, Ideel Komfort og Venus.

Dette skel har afgørende betydning for komfortoplevelsen, da en standard-boxmadras typisk fås med fem zoner, hvilket betyder, at du får lidt ekstra luksus på komfort-kontoen, hvis du vælger en boxmadras med to ekstra zoner. Jo flere antal zoner, desto bedre komfort, da zone-opdelingen giver en fleksibel og blød madras, der støtter op om og tilpasser sig din krop.

Sammenholder vi disse informationer med prisen på boksmadrasserne, får du umiddelbart mest komfort for pengene, hvis du vælger Venus (fra Bedre Nætter), da denne seng fås til under halv pris, uden at dette betyder lavere kvalitet end de andre sengeløsninger. En danskproduceret sengeløsning, der leverer ultimativ understøttelse af kroppen og dermed optimale forudsætninger for en god nattesøvn.

Samtidig præsterer samtlige af boxmadrasserne fra Bedre Nætter i vores boxmadras test på deres holdbarhed, hvilket bl.a. skyldes, at de er konstrueret omkring en tyk og stabil træramme af massivt, svensk fyrretræ, der skaber et solidt design og en seng, der kan holde i mange år.


Boxmadras 90×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid 
3.495,-9-23Fra 15 hverdage
2.999,-9-23Fra 2 hverdage
3.495,-9-22Fra 5 hverdage
3.499,-9-21Fra 1 hverdag
1.749,-10-17Fra 3 hverdage
649,-NejFra 3 hverdage
2.399,-9-21Fra 10 hverdage
2.990,-8-16Fra 10 hverdage
3.499,-9-16Fra 10 hverdage

→ Læs den fulde test her

Udvalget af boksmadrasser inden for denne størrelseskategori på 90×200 afspejler ligesom ved den forrige kategori et bredt udvalg af sengeløsninger, der derfor favner bredt – både hvad angår prisklasser og komfortniveau. Det er en af de mest normale størrelser indenfor enkelt boksmadrasser og derfor har vi den også med i vores boxmadras test.

Igen er det ikke selve designet, der er decideret udslagsgivende i forhold til de forskellige varianter, da de alle afspejler et klassisk, minimalistisk look – og en størrelse, der giver lidt ekstra plads end den simple enkeltmandsseng til dig, der eksempelvis har behov for lidt mere råderum ved skulderzonen. Dog er der forskel i udseende pga., da det varierer, hvorvidt de enkelte boxmadrassers købspris inkluderer sengeben eller ej – og hvilken samlet højde, sengene har.

Det er der ingen ben i…

Højden på en seng har såvel æstetisk som komfortmæssig og ergonomisk betydning, og det er uden tvivl et væsentligt parameter, man bør tage højde for, når man vælger en boxmadras. Blandt udvalget af senge på den ovenstående liste har modellerne Norhland Luksus Box 65, Ideel Komfort 64, Venus 64 cm, Senses Lux 63 cm, Box Deluxe 52, 49 Athena 49, Budget 46, Comfort 54 alle sengeben med i købet, hvilket betyder, at boxmadrasserne i denne boxmadras test udgør en samlet sengeløsning.

Højden på benene har selvsagt betydning for, hvor høj sengene er samlet set, hvor særligt Norhland Luksus Box samt madrasserne fra Bedre Nætter skiller sig ud med en højde på over 60 meter, hvilket betyder, at du helt uden besvær og unødige kræftanstrengelser kan komme i og ud ad sengen.

Det bliver således nemmere at komme op om morgenen, og din krop aflastet maksimalt, hvilket kan være fordelagtigt, hvis du døjer med ryg- eller lændesmerter og lignende. Samtidig får du med disse modeller en sengeløsning, der visuelt og rent volumenmæssigt syner af meget, hvilket opvejer den relativt lille størrelse på 90×200 og tilskriver madrasserne et luksus-udseende.

I den anden ende har vi modellerne Plus B30 memory DR og Nora, der fås eksklusive sengeben – hvilket også afspejler sig i prisen, da disse madrasser ligger i den billigere prisklasse. Netop prisklassen er desuden bestemmende for, om de udvalgte boxmadrasser kan fås i flere forskellige varianter og materialer. Hvis du er villig til at spendere lidt ekstra penge på din madras, får du også mulighed for at vælge mellem forskellige materialetyper, og omvendt kommer de billigere udgaver – Komfort, Budget, Athena og Plus B30 memory DR – kun i én variant, primært stål.

Set i lyset heraf vil vi især fremhæve Norland Luxus Box som en stærk testvinder-kandidat i kategorien 90×200 i vores boxmadras test, da denne boxmadras både topper, hvad angår den samlede højde og har frit valg af type ben inkluderet i den yderst favorable tilbudspris.


Boxmadras 120×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid 
4.995,-9-23Fra 15 hverdage
3.799,-9-23Fra 2 hverdage
4.995,-9-22Fra 5 hverdage
4.999,-9-21Fra 1 hverdag
3.199,-9-21Fra 10 hverdage
4.290,-8-16Fra 10 hverdage
4.699,-9-16Fra 10 hverdage

→ Læs den fulde test her

Med denne kategori af boksmadrasser hopper vi et nummer op i størrelse til målene 120×200, hvilket er et betragteligt spring i forhold til den forrige størrelse med 90 cm i bredden. Med hele 30 cm ekstra plads bevæger vi os således op i en sengestørrelse, der giver rigeligt med plads til en enkeltperson.

Her har vi udvalgt forskellige boksmadrasser i vores boxmadras test, der alle er rigtig gode bud på kvalitetssenge til dig, der søger lidt mere plads – eksempelvis lidt ekstra bredde i forbindelse med skulderpartiet.

Det gælder om at være ”godt polstret”

Men én ting er selve størrelsen på boxmadrassen, en anden ting er indholdet af madrassen – eller rettere polstringen. Det materiale, som madrassen er polstret med, er altafgørende i forhold til, hvilket komfortniveau og ikke mindst hvilken grad af ergonomisk korrekthed madrassen kan tilbyde dig. Materialet varierer afhængig af sengens prisklasse og har forskellige egenskaber, fordele og ulemper alt efter, hvilken kvalitet det afspejler.

Typisk består boxmadrasserne og de dertilhørende topmadrasser af en eller anden form for skum-polstring, der omgiver det indbyggede fjedresystem. De udvalgte boxmadrasser i kategorien for 120×200 fordeler sig i to kvalitets- og prisklasser, hvoraf den første gruppe består af modellerne De Lux Superior, Plus B60 DREAMZONE, Athena, Nora og Budget, der alle enten er fyldt med koldskum, purskum eller polyetherskum, der som udgangspunkt giver en god liggekomfort og understøttelse af kroppen, men som eksempelvis ikke transportere varme og fugt lige så effektivt som de resterende senge i kategorien.

Du finder til gengæld højere kvalitet af polstring – og dertil svarende højere prisleje – hos Norhland Luksus Box samt de tre boksmadrasser fra Bedre Nætter. Norhland Luksus Box fås med en topmadras, der er fyldt med enten Celcius- eller Latex-skum, der er yderst elastisk, og hvor førstnævnte er produceret af den unikke ”memory-skum”, som former sig direkte efter din kropsvarme – dvs. at kroppen synker ned i madrassen der, hvor der er størst varme, hvilket aflaster kroppen omkring dens tyngdepunkter.

Samme ergonomiske effekt findes hos Senses Lux, Ideel Komfort og Venus, der alle er polstret med unik hybridskum – den mest elastiske og holdbare skumtype produceret i Danmark, som er yderst åndbar, giver kroppen optimal støtte samt afleder fugt og varme. Altså ideelle forhold for at opnå en stabil kropstemperatur og dermed en afbalanceret og sund nattesøvn.

Det er således helt afgørende, at du tænker nøje over, om din boxmadras er ”godt polstret” eller ej, da dette har stor indflydelse på din nattesøvn.


Boxmadras 140×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid 
4.995,-9-23Fra 15 hverdage
3.999,-9-23Fra 2 hverdage
5.495,-9-22Fra 5 hverdage
4.999,-9-21Fra 1 hverdag
3.999,-10-17Fra 3 hverdage
974,-NejFra 3 hverdage
3.499,-9-21Fra 10 hverdage
4.490,-8-16Fra 10 hverdage
5.099,-9-16Fra 10 hverdage

→ Læs den fulde test her

I denne kategori for boxmadrasser i vores boxmadras test er vi igen gået en størrelse op – her til størrelsesmålene 140×200, hvilket nærmer sig en dobbeltsengsstørrelse. Dog er pladsen fortsat relativt trang, hvis to personer skal ligge i sengen, og denne madraskategori bliver derfor ofte klassificeret som en trekvartseng.

De udvalgte madrasser på listen ovenfor har derfor det til fælles, at de udmærker som sig en rummelig sengeløsning til dig, der ønsker god plads at brede dig på – alternativt et nyetableret par, der ikke har noget imod at skulle ligge noget tæt.

Fleksibilitet i forskellige prisklasser

Samtlige af boxmadrasserne, som vi har valgt at fremhæve i denne boxmadras test kategori er yderst kvalificerede bud på senge til dig, der ikke vil gå på kompromis med komfortniveauet. Alle syv sengeløsninger indeholder boxmadrasser, der foruden komfortable skumindlæg er opbygget omkring et dobbelt fjedresystem, der sikrer høj grad af fleksibilitet og giver rigtig god understøttelse af kroppens tyngdepunkter. Med andre ord: boksmadrasser, der er ergonomisk korrekt konstruerede, der bl.a. muliggør, at underlaget tilpasser sig efter den individuelle kropsbygning og -vægt.

Ikke desto mindre er der en række differentieringspunkter hos de enkelte boxmadrasser, hvad angår fjedresystemet, som er definerende for deres grad af fleksibilitet og følgelig komfortfølelsen.

I den høje ende af prisskalaen finder vi hhv. Norhland Luksus Box samt Senses Lux Ideel Komfort og Venus, der sammen med Box Deluxe og Athena i mellemprisklassen alle er udstyret med et omfattende pocket-fjedresystem, der giver en høj fleksibilitetsstandard og stor elasticitet. Denne fleksibilitet kommer i stand, fordi hver enkelt fjeder agerer isoleret set i forhold til de andre, hvilket betyder, at madrassen yder støtte netop dér, hvor du har mest brug for det. Dette er yderst fordelagtigt og ergonomisk fornuftigt – særligt hvis du i forvejen døjer med udsatte trykpunkter såsom nakke, lænd, skuldre, ryg eller hofte.

I den anden ende af prisskalaen finder vi modellerne De Lux Superior, Nora og Budget, der i modsætning til de andre boxmadrasser opererer med en blanding af pocketfjedre og klassiske bonellfjedre, hvoraf sidstnævnte betyder, at et tryk ét sted på madrassen automatisk vil gøre, at madrassen rejser sig et andet sted, hvilket har konsekvenser for liggekomforten og ikke mindst stabiliteten i din nattesøvn.

Som et bud på en testvinder i denne kategori af boksmadrasser i vores boxmadras test vil vi dog fremhæve modellen PEMPRAKON Box fra Jysk, der ligger i en mellem til høj prisklasse. Denne boxmadras adskiller sig fra de andre ved både at være udstyret med et multipocket-fjedresystem, der sikrer endnu flere fjedre pr. kvm og dermed optimale og præcis understøttelse af kroppen, og har en luksuriøs, 10 cm tyk og åndbar latex-topmadras, der har et unikt betræk fremstillet med TEMPRAKON®-rumteknologi.

Det sikrer et tørt og komfortabelt sovemiljø ved aktivt at regulere temperatur samt aflede fugt. Og materialet er desuden yderst mostandsdygtigt over for støv- og mikroorganismer. Alt i alt en luksuriøs, holdbar og teknologisk smart sengeløsning til en fornuftig pris.


Boxmadras 160×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid 
5.995,-9-23Fra 15 hverdage
5.998,-9-23Fra 2 hverdage
6.495,-9-22Fra 5 hverdage
6.499,-9-21Fra 1 hverdag
4.699,-9-21Fra 10 hverdage
5.990,-8-16Fra 10 hverdage
6.899,-9-16Fra 10 hverdage

→ Læs den fulde test her

Med ovenstående liste af boxmadrasser bevæger vi os ind i en størrelseskategori, der efterhånden nærmer sig den klassiske dobbeltsengsstørrelse. Vi har altså her at gøre med en række relativt rummelig boxmadrasser med et mål på 160×200, der snildt kan anvendes til to personer, men som i den grad også gør sig godt til enkeltpersonen, der søger luksus og maksimal liggeplads.

Et tydeligt tegn på, at denne sengekategori bevæger sig op i en større klasse, er, at sengene alle sammen er todelte, dvs. med to separate boksmadrasser, der er sat tæt sammen til én sammenhængende seng.

Vi har specifikt udvalgt alle madrasserne i denne boxmadras test, så der er noget for enhver smag og ikke mindst for enhver pengepungsstørrelse. Og netop smagen – dvs. det æstetiske udtryk og selve designet – har i den grad også noget at sige, når man står over for et køb af boxmadras.

Design og æstetik betyder også noget

Umiddelbart er boxmadrasser ikke isoleret set en kategori, som man forbinder med høj æstetisk værdi og design. Ikke desto mindre indgår boxmadrasserne ofte som en integreret del af helstøbte sengeløsninger, eksempelvis kontinentalsenge eller elevationssenge, som i deres helhed afspejler et specifikt designudtryk.

Blandt ovenstående udvalg af boxmadrasser er det gennemgående, at de fås med medfølgende sengeben samt muligheden for tilkøb af sengegavl. Her udmærker ”de dyre drenge” sig særligt ved at have flere valgmuligheder mht. både ben og gavl.

Venus, Senses Lux, Ideel Komfort og Norhland Luksus Box giver dig eksempelvis mulighed for at vælge mellem enten vægthængt, trenset eller ternet gavl, mens Box Deluxe, Athena og Nora udelukkende tilbyder én standardudgave. Mønsteret er sådan set det samme hvad angår udvalget af ben med undtagelse af Nora, der her blander sig med de dyrere senge ved også at tilbyde fire forskellige valgmuligheder.

Der er således forskel på, hvor æstetisk detaljeret de enkelte sengeløsninger er, og graden af frihed til at designe sengenes visuelle udtryk følger generelt set prisen.

Selvom Nora skiller sig ud med den laveste pris samt muligheder for valg af flere typer ben, må testvinderen i denne sengekategori for madrasser i størrelsen 160×200 være Venus, der med en fantastisk tilbudspris skærer over halvdelen af prisen, hvorved du får dig en luksuriøs og smuk boxmadras med sans for den æstetiske detalje.


Boxmadras 180×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid 
5.995,-9-23Fra 15 hverdage
5.999,-9-23Fra 2 hverdage
6.495,-9-22Fra 5 hverdage
6.499,-9-21Fra 1 hverdag
3.498,-10-17Fra 3 hverdage
4.699,-9-21Fra 10 hverdage
5.990,-8-16Fra 10 hverdage
6.899,-9-16Fra 10 hverdage

→ Læs den fulde test her

Den ovenstående liste af boksmadrasser indskriver sig i den størrelseskategori, der allerbedst kan klassificeres som helt klassiske dobbeltsenge. Vi har altså her at gøre med en række sengeløsninger i vores boxmadras test, der er perfekte til to personer – dvs. ideelle løsninger til dig og din partner, der ønsker en seng, hvor du modsat eksempelvis trekvartstørrelsen på 140×200 ikke er nødsaget til at ligge helt klistret op ad hinanden.

Foruden dobbelt op på plads og rummelighed afspejler samtlige af boxmadrasserne i denne kategori et højt komfort- og kvalitetsniveau, så du uanset, hvad er sikret en seng, der er super behagelig at ligge i, og som kan skabe de bedst mulige betingelser for en god nattesøvn. Ikke mindst pga. de lækre og komfortskabende topmadrasser, som følger med i købsprisen hos alle de udvalgte madrasser.

Boxmadras test – dobbeltsenge, der er toppet med komfort

En god, sund og stabil nattesøvn afhænger selvfølgelig af en god boxmadras. Men næsten lige så vigtigt er det, at madrassen er toppet med en topmadras i mindst lige så høj kvalitet.

Topmadrassen udgør det øverste madraslag af sengen og er den del, der er tættest på kroppen, og det er derfor den, der skal sikre din krop den sidste komfort og åndbarhed. Der er stor forskel på, hvilken grad af komfort den enkelte type topmadras yder, hvilket hænger sammen med dens materiale, konstruktion og størrelse. Inden for denne sengekategori i størrelsen 180×200 er der på samme måde markante forskelle på de respektive boxmadrassers medfølgende topmadrasser – med hver deres styrker.

Karakteristisk for topmadrasserne hos Venus, Senses Lux Box og Ideel komfort fra Bedre Nætter er, at de alle er yderst komfortable og slidstærke med en kernetykkelse på hele 60 mm, hvilket giver et ekstra tykt madraslag i forhold til standardmålet på 40 mm hos mere almindelige topmadrasser såsom den, der følger med Athena-boxmadrassen – eller hos De Lux Superior og Box Deluxe, hvor topmadrassen måler 50 mm.

De tre madrasser fra Bedre Nætter sikrer således, at du oplever optimeret støtte og komfort, og tykkelsen medvirker samtidig til at forlænge topmadrassens levetid. Derudover fås madraskernen i to varianter – hhv. Latex og Celcius, hvoraf førstnævnte er yderst åndbart og ventilerende, så madrassen tilpasser sig nøjagtig efter din krop og temperatur.

Som klare kandidater til at være nogle af de bedste boxmadrasser i vores boxmadras test inden for denne kategori af boksmadrasser vil vi fremhæve Norhland Luksus Box og Nora, der paradoksalt nok placerer sig i hver sin ende af prisskalaen. Begge madrasser skiller sig ud ved at have en ekstremt tyk topmadras på hele 100 mm, hvilket giver optimal understøttelse og komfort. Norhland Luksus Box har dog et par ekstra fordele, der også gør, at madrassen er markant dyrere.

Foruden valgmulighed mellem Celcius eller Latex har topmadrassen indbygget anti-skrid, der sikrer en stabil liggeposition, har topmadrassen et slidstærkt, ventilerende bamboo 3D-betræk, som er yderst elastisk, behageligt og samtidig vaskbart. Alt i alt en ultimativ luksus-topmadras, der gør denne boxmadras til noget helt særligt.


Boxmadras 180×210 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid 
6.495,-9-23Fra 15 hverdage
8.299,-9-23Fra 2 hverdage
7.695,-9-22Fra 5 hverdage
7.499,-9-21Fra 1 hverdag
9.998,-10-17Fra 3 hverdage
14.886,-9-21Fra 10 hverdage
6.290,-8-16Fra 10 hverdage
7.399,-9-16Fra 10 hverdage

Den sidste kategori i denne test af boxmadrasser adskiller sig som sådan ikke meget fra den forrige kategori, da sengene her også kan klassificeres som relativt klassiske dobbeltsenge. Ikke desto mindre har boxmadrasserne i denne kategori den fordel, at de er blevet forlænget med 10 cm, så de hver især måler 180×210.

Denne udvidede plads og rummelighed gør måske ikke som sådan noget for den visuelle fremtoning, men den kan i den grad mærkes. Vi har altså her at gøre med en række boxmadrasser, der særligt henvender sig til dig, hvis kropsbygning påkræver ekstra længde, eller hvis du bare gerne vil have lidt ekstra plads til dig og din partner at bevæge dig på.

Ekstra plads og garanti for pengene

At vi nu har bevæget os op i de store størrelser, kan også mærkes på priserne, da størstedelen af de oplistede boksmadrasser ovenfor ligger i en relativt høj prisklasse. Med andre ord: ekstra plads koster bare ekstra penge. Blandt de dyreste udgaver finder vi igen Senses Lux, Ideel Komfort, Venus og Norhland Luksus Box, hvoraf de to sidstnævnte dog skiller sig positivt ud med en yderst favorabel tilbudspris, der trods madrassernes komfortable størrelse er et godt stykke under det halve af førprisen.

I den billigere ende af skalaen placerer Box Delux og Athena sig, selvom begge madrasser repræsenterer gode kvalitetssenge. De er dog ikke udstyret med lige så mange komfortzoner i madrassen end de tre senge fra Bedre Nætter, der i øvrigt er polstret med hybridskum af højere kvalitet og har en større samlet højde.

Til gengæld kan samtlige af boxmadrasserne uafhængig af prisklasse præstere medfølgende garanti-certificering. Alle madrasserne har hele 25 års garanti på fjedre- og rammebrud undtagen Athena, der tilbyder 15 års garanti på selve madrassen. Med dette madrasudvalg er du således sikret en langtidsholdbar sengeløsning, uanset hvilken seng du skulle ende op med.


Boxmadras test – Find din næste blandt de bedste

Det er altid en vanskelig opgave at lave en boxmadras test, da det i bund og grund er ganske individuelt fra person til person og krop til krop, hvad der er behov for. Det handler om personlige smagspræferencer såvel som kropslige, ergonomiske forhold, der tilsammen definerer, hvad ”den bedste sengeløsning” er for den enkelte. Ovenstående test af boxmadrasser er således ikke et facit, men derimod et kvalificeret bud på en række kvalitets-boxmadrasser i forskellige prisklasser, med forskellige egenskaber og til forskellige behov, som du kan orientere dig i og støtte dig op ad, når du selv skal på jagt efter din egen boxmadras.

På baggrund af boxmadras testen kan vi dog tegne nogle generelle linjer og anbefalinger.

Blandt udvalget kan du sagtens finde flere boksmadrasser til en overkommelig pris, der samtidig performer rigtig godt, hvad angår både komfort, ergonomisk korrekthed og design. Alligevel må vi konkludere, at man med de tre modeller Senses Lux, Ideel Komfort og Venus fra Bedre Nætter samt Norhland Luksus Box fra Sengetid bare får lidt mere luksus, liggekomfort og designmæssig tilpasning for pengene.

Særligt er Venus-boxmadrassen i størrelsesmålet 180×210 værd at fremhæve med sin ekstremt gode tilbudspris, der reelt set placerer sengen i den mellemste prisklasse – trods det faktum, at man bare får lidt ”ekstra”, hvad angår både rummelighed, komfort og holdbarhed. Den får derudover også ekstremt gode anmeldelser fra brugerne, hvilket vidner om et godt køb til prisen.

Det er og bliver dog ultimativt op til dig at vurdere individuelt, hvilke kriterier og parametre du vægter højest, når du skal ud og finde den perfekte boxmadras til netop dig. Vi har med denne boxmadras test forsøgt at klæde dig godt på inden dit køb. Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse og god jagt.


Boxmadras test 2019

Når man skal vælge en boxmadras, er det bl.a. afgørende, at du finder lige nøjagtig den, der giver dig den nødvendige støtte, og at den desuden passer til din kropsvægt. Hvis du ikke sover på den rigtige madras, påvirker det din nattesøvn, og du vil dermed ikke være i stand til at præstere optimalt i hverdagen.

Du vil her i vores boxmadras test blive præsenteret for 9 forskellige boxmadrasser fra de førende mærker på markedet lige nu, så du forhåbentligt vil være bedre klædt på til at gå ud og finde den rette for dig.


Senses Boxmadras

Bedste boxmadras til prisen→ 4.998 kr. hos Bedrenaetter.dk

Vi starter boxmadras testen ud med en boxmadras af yderst høj kvalitet, som desuden har et imponerende flot design, og den kan købes hos bedrenætter.dk. Denne type madras er det oplagte valg for dig, der ikke ønsker at betale en mindre formue for en ny seng, men som samtidig ønsker støtte og komfort hele natten lang.

Madrassen indeholder pocketfjedre samt 5 komfortzoner. Fjedrene skaber den primære komfort i madrassen, mens zonerne sørger for individuel støtte til hele din krop – det vil altså sige, at du får en bedre støtte lige netop de steder, hvor din krop er særligt udsat, mens du sover, som f.eks. hofteregionerne samt i nakken. Ydermere er madrassen placeret i en elegant træramme fremstillet i svensk fyrretræ, hvilket gør sengen utrolig holdbar.

Såfremt du er interesseret i denne Senses Boxmadras, skal det endelig nævnes, at der følger en valgfri topmadras med i købet, og her kan du vælge mellem enten Latex Top eller Celcius Top. Latex madrassen er fastere og yder en mere jævn modstand sammenlignet med Celcius modellen. Dog former Celcius Top sig til gengæld efter din kropstemperatur og holder desuden på varmen hele natten lang.


Venus Boxmadrasboxmadrastest

→ 16.999 kroner hos Bedrenaetter.dk

Den næste boxmadras i vores test kan ligeledes købes hos bedrenætter.dk, dog har vi her at gøre med en lidt dyrere model sammenlignet med den forrige. Venus Boxmadrassen er en yderst komfortabel seng, som desuden er utrolig funktionel. Alt, du skal gøre, er blot at montere benene, og så er den sådan set klar til at blive taget i brug lige med det samme.

Herudover er det med garanti en god investering, da vi her har at gøre med en seng i høj kvalitet, hvad angår både funktion, komfort samt udseende. Sengen er produceret af Kinnabädden, som betyder skandinavisk kvalitet, når det er bedst, og du kan derfor være sikker på, at hver eneste detalje ved sengen er nøje overvejet. Såfremt du vælger denne Venus Boxmadras får du derfor en seng, der vil kunne holde i adskillige år fremover.

Udover at sengen er yderst komfortabel, er du med denne seng også garanteret sund søvn hver eneste nat, og derfor er den også med i vores boxmadras test. Madrassen er nemlig udstyret med pocketfjedre, som resulterer i, at den tager hensyn til din unikke liggeposition og støtter dig de helt rigtige steder. Dette gør, at du får en langt dybere søvn, og at du dermed ligeledes vil føle dig friskere, når du står op.


Nordkap Box +100 kg– 140×200 cm

test af boxmadras→ Set hos Sengefabriksudsalg.dk til 6.999 kr.

Den tredje boxmadras i denne boxmadras test kan købes hos Sengefabriksudsalg.dk, og går under navnet Nordkap. Denne måler 140×200 cm., og er udstyret med 500 multipocket fjedre pr. m2. Multipocket fjedre er mindre i diameteren end de almindelige pocket fjedre, og derfor får du en fastere seng sammenlignet med boxmadrasser udstyret med pocket fjedre. Fjedrene er fordelt på 5 komfortzoner, som resulterer i mere differentieret støtte, hvor støtten er særlig nøjagtig omkring dine primære trykpunkter.

Såfremt du tænker, at denne boxmadras er det rette valg for dig, har du to muligheder, når det kommer til valg af topmadras. Du kan således vælge mellem en topmadras med 40 mm. memory skum eller en topmadras med 40 mm. latex. Topmadrassen med memory skum er det bløde valg, som optager kropsvarmen, og benytter den til at forme sig efter kroppen, mens topmadrassen med latex er mere åndbar og med fast komfort. Valget afhænger i sidste ende af dine personlige præferencer.

Nordkap Box +100 kg. er kort sagt en kvalitetsboxmadras, som er oplagt for dig, der ønsker en komplet løsning, hvor alt er inkluderet. Herudover får du 15 års garanti imod ramme- og fjederbrud.


Tromsø Box – 160×200 cm

bedst i test boxmadras→ Set hos Sengefabriksudsalg.dk til 9.999 kr.

Deluxe boxmadrassen kan ligeledes købes hos sengefabriksudsalg.dk. Med denne madras får du en danskproduceret boxmadras udstyret med 2x fjedrelag, hele 5 komfortzoner og en valgfri topmadras med i købet. Nederst i topmadrassen er der et solidt fjedrelag, der består af 150 bonell fjedre pr. m2. Herover er der et ekstra indbygget komfortlag, som består af hele 250 pocket fjedre pr. m2.

Disse er som sagt inddelt i fem forskellige komfortzoner, som sikrer dig en yderst behagelig komfort samt optimal støtte nat efter nat. Pocket fjedre er den helt klassiske type fjedre, hvor fjedrene er adskilt og arbejder således uafhængigt af hinanden. Det resulterer i, at du er garanteret en differentieret støtte, og at din krops mest udsatte områder får lige netop den ekstra aflastning, de har brug for.

Ved valg af denne type boxmadras får du altså en komplet seng, hvor topmadras, boxmadras og ben er inkluderet i den lave pris. Du har desuden selv mulighed for at bestemme fastheden, og her kan man enten vælge fast eller medium. Fast er det oplagte valg for dig, der vejer over 75 kg, mens medium passer bedst til personer med en kropsvægt på under 75 kg.


BASIC 80 Boxseng Ancona grå

bedst i test boksmadras

Basic topmadrassen kan købes hos Furniturebox.dk, og denne opfylder samtlige krav til både udseende og kvalitet. Sengen er udstyret med et flot gråt stof, som både er let at matche ind i hvilket som helst soveværelse, og herudover er det desuden utrolig slidstærkt. Såfremt du ønsker et mere luksuriøs look, kan du evt. vælge at tilføje nakkestøtter samt en sengegavl til sengen.

BASIC boxsengen, som vi har med i denne boxmadras test, har en mellemhård komfort, som passer til størstedelen af befolkningen. Herudover er den udstyret med bonell-fjedre, som er særligt velegnet til enten børn eller lettere voksne, og generelt anbefales denne seng til personer, der vejer mellem 20 og 60 kg.

Der indgår desuden en 5 cm høj topmadras i høj kvalitet med polyester med i købet, som er vendbar, så den kan holde længere, og betrækket er desuden aftageligt. Selve sengen har ben på 23 cm, hvilket giver en total højde på 51 cm.

Ganske kort fortalt er BASIC 80 Boxseng Ancona i grå en utrolig prisvenlig boxseng, som giver dig masser af komfort og kvalitet for pengene. Herudover får du 10 års rammegaranti, og sengen findes desuden også som kontinentalseng, såfremt du ønsker det.


Sleepzone boxmadras – ekstra fast 140×210 (inkl. ben & topmadras)boxmadras bedst i test

→ 8.999 kroner hos Boboonline.dk

Den næste boxmadras på listen er fra Sleepzone, og vi har her at gøre med en ekstra fast model på 140×210 cm, og hvor topmadras og ben er inkluderet i prisen. Sengen forhandles desuden hos Boboonline.dk. Denne type boxmadras kommer i trekvart størrelse med ekstra længde på 210 cm, og herudover har den dobbelte fjederindlæg, zoneinddeling af de øverste fjedre samt en luksus topmadras med vaskbart betræk. Når det gælder topmadras, kan du desuden vælge mellem enten en kerne af celsius skum eller latex. Denne type seng er det oplagte valg for dig, der har en kropsvægt mellem 90 og 140 kg., og som desuden ønsker at ligge fast om natten. Endelig har den et stilrent og luksuriøs udseende grundet det flotte sorte betræk, og den vil derfor kunne passe perfekt ind på ethvert værelse.

Ved køb af denne Sleepzone boxmadras ydes der desuden 15 års garanti mod ramme- og fjederbrud, og herudover får du også 2 års reklamationsret. Rammen på sengen er fremstillet af 8 cm massiv fyrretræsramme med 13 lameller, og endelig er den polstret med 2 x fibertex, vatplade samt 25 mm polyetherskum, hvilket giver en yderst god komfort hele natten igennem.


Boxmadras – Basic – Model II – 90 x 200 cmbedste boxmadras

→ 2.499 kroner hos Coop.dk

Den næste seng i vores boxmadras test forhandles hos Coop.dk, og den måler 90 x 200 cm. Du er her garanteret en god nats søvn nat efter nat på denne danskproduceret boxmadras fra den populære Basis-serie. Selve madrassen har en medium hårdhed, og herudover er der en topmadras i 30 mm polyskum inkluderet i prisen. Materialet er dækket af et quiltet betræk, som er aftageligt og kan vaskes ved 60 grader. I og med at den har en medium hård, er dette en særlig god seng til personer, der vejer under 85 kg, og den kan bruges lige akkurat der, hvor du ønsker – hvad end det er i gæsteværelset, i sommerhuset eller på børneværelset.

Selve boxmadrassen er udstyret med to lag fjedre, hvilket gør den ekstremt behagelig samt komfortabel at ligge i. Madrassen består af pocketfjedre med 5 komfortzoner, der fordeler din kropsvægt og giver en rigtig god support. Såfremt du vælger denne type seng, får du desuden 10 års garanti på fjedre- og rammebrud og 2,5 år på andre dele på madrassen, og herudover medfølger der desuden stålben på 22 cm.


Norhland Eksklusiv – 180×200 cm

boxmadras test→ Set til 10.495 hos Sengetid.dk

Den næstsidste boxmadras på listen er helt klart den dyreste, men til gengæld får du utrolig meget for pengene. Navnet på boxmadrassen er Norhland og der hører en topmadras med, som måler 180×200 cm.

Denne type rammeseng er – ligesom navnet hentyder – hævet over alle andre senge, og den er derfor i en liga helt for sig selv.

Madrassen indeholder 5 komfortzoner, der i kombination med skønne naturmaterialer gør, at du kan nyde en fantastisk aflastende seng, som desuden har et eksklusivt udseende. Ben, gavl og andre topmadrasser kan desuden tilkøbes, men det kan klart anbefales at vælge rullemadras til denne type seng.

Alt i alt er der her tale om en boxmadras, som er særligt velegnet for dig, der er villig til at betale lidt ekstra for den gode komfort og for den høje kvalitet, og ved køb af denne seng får du 2 stk. 90×200 cm boxmadras sammen med en topmadras, som passer perfekt ind til det moderne skandinaviske soveværelse.


Athena Boxmadras – 160×200 – fast madras

bedste boksmadras

Den sidste boxmadras i vores boxmadras test er Athena boxmadrassen, som kan købes hos unoliving.com. Dette er en yderst behagelig madras, som desuden er lige til at samle. Selve sengen består af en boxmadras, topmadras samt tilhørende ben, og det eneste, du skal gøre, er at montere benene og lægge topmadrassen på – så bliver det heller ikke nemmere.

Herudover er boxmadrassen danskproduceret, og den er opbygget med en massiv træramme på 8 cm og med 13 lameller. Dette gør, at du er garanteret en robust seng, der vil kunne holde i adskillige år fremover. Herudover er madrassen opdelt i 5 forskellige komfortzoner med pocketfjedre, og disse er med til at sikre dig en optimal komfort hele natten gennem.

Denne type sengs madras er med fast hårdhed, og herudover har den en topmadras med celcius kerne. Dette gør, at den er særligt velegnet til personer med en kropsvægt mellem 75 og 95 kg. Endelig følger der 19 cm høje stålben med, og såfremt du ønsker nogle andre ben, skal disse tilkøbes separat.


Hvad man bør være opmærksom på, når man skal købe en god madras

Du er nu blevet præsenteret for ni bud på en rigtig god boxmadras i høj kvalitet, men her følger blot et par gode råd, du bør følge, når du skal på jagt efter en ny madras. Man bør bl.a. være opmærksom på madrassens polstring, da der er mange forskellige typer af disse, og det har afgørende betydning for den støtte, madrassen giver dig. Herudover bør man også være særligt opmærksom på de fjedre, madrassen har.

Når det gælder boxmadrasser, er der hele 3 typer af fjedre at vælge imellem, nemlig multipocket fjedre, bonellfjedre samt pocketfjedre – og endelig kan det også være en kombination af disse. Multipocket- eller pocketfjedre giver mere støtte til kroppen, og man bør desuden ikke vælge en madras, der blot har ét lag af fjedre. Endelig er det en rigtig god ide at kigge efter, hvor mange komfortzoner madrassen har. Som hovedregel bør man her huske på, at madrassen som minimum bør have 5 eller 7 komfortzoner.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.