Boxmadras test 2021 – Hvilken passer bedst til dig?

0

Hvis du drømmer om at sove godt, bør du ikke gå på kompromis med valget af boxmadras. En boxmadras kan nemlig have stor betydning for din nattesøvn. Der findes heldigvis et bredt udvalg af madrasser, så du kan med stor sandsynlighed også finde en model, der passer til dine ønsker og behov. Vælger du den rette boxmadras for dig, undgår du at ligge dårligt i løbet af natten.

Bedst til prisen

Norhland Prestige

 • Produceret i Danmark
 • 101 nats ombytning
 • Gratis fragt og 25 års garanti

Saga

 • Produceret i Danmark
 • 100 dages prøve
 • OEKO-TEX-certificeret

Emma Boxmadras

 • Vælg mellem forskellige topmadrasser
 • Samles på mindre end 5 min.
 • OEKO-TEX100-certificeret

Du får typisk rigtig meget seng for pengene, når du vælger en boxmadras. Madrassen består nemlig blandt andet af polster og fjedre, som sikrer, at du ligger behageligt. Den har en meget enkel opbygning og struktur, og den kræver ingen sengeramme. En boxmadras er desuden et populært valg, fordi den ikke fylder nær så meget som eksempelvis en elevationsseng eller kontinentalseng.

Her på siden finder du en unik test af boxmadrasser. Vi har samlet nogle af de mest karakteristiske og anmelderroste modeller på markedet, så du forhåbentlig kan blive klogere på, hvilken boxmadras der passer bedst til dig.

I denne guide sammenligner vi blandt andet kvalitet, komfort, design, specifikationer og meget, meget mere. Du kan derfor med fordel kigge grundigt i guiden, inden du shopper en god boxmadras.


Emma Boxmadras – God søvn til en god pris

 • Lav pris, høj komfort
 • Hurtig levering
 • Samles på mindre end 5 min.
 • Vælg mellem Flip- eller Diamond-topmadrasser
 • Perfekt til ekstraseng
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
4.399 kr.

Fås i disse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm


Freja fra Nordic Dream – God boxmadras med dobbelt fjedrelag

Derfor skal du vælge Freja fra Nordic Dream:

 • Produceret i Danmark
 • 100 dages prøve
 • Gratis levering og mulighed for rentefri finansiering.
boxmadras test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
9.495 kr.

Fås i disse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 90×210 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm

Freja er et rigtig godt sted at starte i en test af boxmadras. Freja er nemlig en danskproduceret boxmadras med dobbelt lag af pocketfjedre. På den måde får du en madras, der har de bedste forudsætninger for at tilpasse sig individuelt til din krop.

Uanset hvilken position du sover i, yder madrassen en differentieret og stabil trykaflastning til både ryg, nakke og lænd. Når du vælger denne boxmadras, har du et rigtig godt udgangspunkt for at ligge behageligt.

Nænsom aflastning med specialudviklede pocketfjedre

Med Freja får du en boxmadras i særklasse. Madrassen er fremstillet med det ikoniske ergonomic +, der er specialudviklede pocketfjedre, der tilføjer ekstra dybde. Denne metode er blandt andet med til at aflaste din krop, hvor den netop har brug for det. Freja er særligt kendt for at give den korrekte aflastning, hvilket i virkeligheden er den ultimative garanti for at sove godt.

Derudover er boxmadrassen designet med Airflow-skum, der gør fjedrene endnu mere elastiske og smidige. Teknikken med Airflow-skum er udviklet og produceret i Danmark, hvilket er med til at sikre en madras af højeste standard. Airflow-skum er desuden med til at forlænge levetiden på boxmadrassen. Det virker nemlig antibakterielt og er samtidig med til at holde madrassen fri for fugt.

Specialdesignede komfortzoner til mave, lænd og hofte

Freja tager stor højde for, at kroppens vægt fordeler sig forskelligt og afgiver forskellige tryk. Eksempelvis er komfortzonerne fastere omkring mave, lænd og hofte, da det typisk er her, at kroppen har brug for ekstra aflastning. Derfor er disse zoner fremstillet med særligt stærke fjedre, så du kan ligge jævnt på madrassen. Der er altså tale om en meget fleksibel boxmadras, hvor hele kroppen får den nøjagtige støtte.

Du har mulighed for at vælge Freja i mange forskellige moderne farver, så du kan formentlig også finde en variant, der passer til din personlige indretning.

Specifikationer:

 • Syv komfortzoner og dobbelt fjedrelag
 • Ergonomic + fjedre, der former sig efter din kropsvægt
 • Forstærket bund med trælameller.

Saga fra Nordic Dream – solid springmadras med høj komfort

Derfor skal du vælge Saga fra Nordic Dream:

 • Produceret i Danmark
 • 100 dages prøve
 • OEKO-TEX-certificeret.
bedste boxmadras
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
8.495 kr.

Fås i disse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 90×210 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm

I vores test af boxmadras har vi også valgt at medtage Saga. Denne boxmadras tilbyder nemlig en særlig høj komfort med et dobbelt ergonomisk fjedrelag.

Madrassen har derfor en særlig god affjedring, så du har god mulighed for at ligge stabilt og behageligt hele natten. Det dobbelte fjedrelag er samtidig med til at øge det generelle komfortniveau, da du får den ideelle aflastning af hele kroppen.

Individuel støtte med 5 komfortzoner

Med Saga undgår du mareridt som eksempelvis øm nakke, skuldre eller lænd. Boxmadrassen er nemlig fremstillet sådan, at du ligger ergonomisk korrekt. Det er blandt andet fjedrene, som er med til at sørge for en tilpasset aflastning af kroppen. Det øverste fjedrelag er inddelt i fem komfortzoner, der sikrer maksimal støtte. Det nederste lag er derimod stabilitetsfjedre, hvilket sørger for et ganske stabilt fundament for sengen.

Saga har lidt færre komfortzoner end eksempelvis Freja. Ikke desto mindre er der tale om en boxmadras af høj kvalitet, som yder en ekstra god støtte, hvor kroppen er tungest.

Madrassen har nemlig den imponerende egenskab at kunne aflaste kroppen, hvor det er mest nødvendigt. Derfor er fjedrene eksempelvis mere faste omkring mave, lænd og hofte. Denne forstærkning gør, at du ligger jævnt og stabilt på madrassen.

Boxmadras af solide og slidstærke materialer

Hvis du er på udkig efter en boxmadras, du kan have glæde af i mange år, kan du med fordel kigge efter Saga. Madrassen er nemlig fremstillet med en 14 cm tyk træramme, som tilføjer en enorm stabilitet. Rammen består af massivt svensk fyrretræ, der er kendt for at være en særligt stærk træsort. På den måde får du en madras, der virkelig kan holde til at blive brugt.

Du har mulighed for at vælge mellem mange forskellige ben til denne boxmadras. Med eksempelvis frigg lys eg, fryd olieret og ydun alu kan du formentlig finde nogle ben, som matcher indretningen i dit soveværelse.

Specifikationer:

 • Dobbelt ergonomisk fjedrelag
 • Solid sengeramme med svensk fyrretræ
 • Fremstillet med eksklusivt møbelstof.

NORHLAND Signatur Box fra Sengetid – Billig boxmadras af dansk design og håndværk

Derfor skal du vælge NORHLAND Signatur Box fra Sengetid:

 • Produceret i Danmark
 • 101 nats ombytning
 • Altid gratis fragt og mulighed for rentefri finansiering.
bedst i test boxmadras
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
6.995 kr.

Fås i disse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 90×210 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm

Leder du efter en billig boxmadras, kan du overveje at kigge efter NORHLAND Signatur Box. Vi har medtaget denne i vores test af boxmadras, da den er et rigtig godt bud på en klassisk madras, hvor du får rigtig meget kvalitet for pengene. Den danskproducerede boxmadras er eksempelvis fremstillet med to lag fjedre, hvoraf der nederste lag er de solide Bonell-fjedre, der tilfører en særlig stabilitet til madrassen.

Stabil søvn med 5 komfortzoner

Med NORHLAND Signatur Box får du meget mere end en solid boxmadras. Det øverste fjedrelag er nemlig inddelt i fem komfortzoner, som hjælper med en nøjagtig stabilisering af kroppen. Fjedrene vil eksempelvis sørge for, at skuldre og hofte ikke synker ned i madrassen. I stedet vil kroppen få den optimale støtte, så du kan ligge behageligt hele natten.

Du har desuden mulighed for at vælge denne boxmadras med forskellige fastheder, så du kan vælge den model, der passer nøjagtigt til din kropsvægt. Oven på fjedrene er der desuden et lag med ventilerende skumkomfort. Det bidrager først og fremmest til en øget komfort, men det er samtidig med til at holde boxmadrassen sund og holdbar.

Billig boxmadras med sundhedsmærkning

NORHLAND Signatur Box er en boxmadras lidt ud over det sædvanlige. Foruden at den er fremstillet ud fra danske kvaliteter, er den blandt andet mærket med OEKO-TEX. Denne mærkning er verdens førende inden for sundhedsmærkning af tekstiler, hvilket er din garanti for, at madrassen lever op til en række EU-standarder. Madrassen er således testet og godkendt, inden den kan blive OEKO-TEX-certificeret.

Du har mulighed for at finde NORHLAND Signatur Box i mange forskellige moderne farver, og så får du 15 års garanti på ramme- og fjederbrud.

Specifikationer:

 • Fem komfortzoner med multipocketfjedre
 • Ventilerende skumkomfort
 • OEKO-TEX-certificeret.

NORHLAND Prestige Box fra Sengetid – Boxmadras med op til 11 komfortzoner

Derfor skal du vælge NORHLAND Prestige Box fra Sengetid:

 • Produceret i Danmark
 • 101 nats ombytning
 • Altid gratis fragt og 25 års garanti.
boxmadras bedst til prisen
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
10.495 kr.

Fås i dissse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 90×210 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm

Hvis du ikke vil gå på kompromis med din boxmadras, bør du tage et kig på NORHLAND Prestige Box. Den har fundet vej til vores test af boxmadras, da den skiller sig ud fra mængden med sin imponerende komfort. Derudover er dansk design og håndværk i fokus, og når du først har prøvet denne boxmadras, vil du formentlig hurtigt mærke, at den er rigtig behagelig at ligge i.

Søvn i særklasse med specialiserede komfortzoner

Der er nok ingen tvivl om, at du har mulighed for en rigtig god nattesøvn med NORHLAND Prestige Box. Boxmadrassen er nemlig fremstillet med imponerende 11 komfortzoner, hvilket er en del mere end de andre madrasser i vores test. De mange komfortzoner giver en helt unik aflastning af din krop. Madrassen formår at tilbyde den støtte, som kroppen nøjagtigt har brug for på det enkelte område.

Derudover er NORHLAND Prestige Box designet med ventilerende cooltex-skum, der giver en særlig komfort. Derudover er skummet med til at gøre madrassen særligt åndbar, hvilket sikrer et sundere miljø, mens du sover. Det ventilerende skum er desuden med til at holde madrassen frisk, hvilket automatisk er med til at forlænge dens levetid.

OEKO-TEX-certificeret boxmadras

Når du kigger på NORHLAND Prestige Box, er det nødvendigt også at have øje på OEKO-TEX-certificeringen. Mærkningen, der er verdens førende inden for sundhedsmærkning af tekstiler, er din garanti for en kvalitetssikret boxmadras. Det betyder nemlig, at madrassen lever op til en række strenge EU-krav, og at den både er testet og godkendt. Med en OEKO-TEX-mærkning kan du være sikker på, at madrassen opfylder forskellige standarder.

Til NORHLAND Prestige Box kan du vælge frit mellem forskellige runde egetræsben, så du kan skabe det udtryk, der matcher indretningen i dit soveværelse.

Specifikationer:

 • Op til 11 komfortzoner med multipocketfjedre
 • Fremstillet med antiskrid
 • OEKO-TEX-certificeret.

Venus fra Bedre Nætter – Anmelderrost boxmadras i luksusklassen

Derfor skal du vælge Venus fra Bedre Nætter:

 • Udviklet og produceret i Danmark
 • 100 nætters risikofri prøve
 • Mulighed for gratis levering og gratis ombytning.
boxmadras tilbud
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
10.999 kr.

Fås i disse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm

I vores test af boxmadras kan vi ikke undgå Venus. Denne boxmadras er nemlig en særlig anmelderrost model, hvor det blandt andet er komfortniveauet og produktkvaliteten, som bliver fremhævet. Denne madras vil derfor formentlig være det oplagte madrasvalg for dig, der prioriterer en høj komfort. Med Venus er der i hvert fald ikke gået på kompromis med madrassens behagelighed, hvilket tidligere kunder netop fremhæver som dens særlige styrke.

LÆS OGSÅ:  Sovesofa 140x200 test

Boxmadras af høj kvalitet produceret i Danmark

Venus er ofte et rigtig populært valg, når der skal vælges boxmadras. Den er eksempelvis den mest solgte madras hos Bedre Nætter, og så er det desuden den første kvalitetsmadras, som den anerkendte forhandler satte i produktion. Alle materialer er nøje udvalgt og sammensat med fokus på at kunne fremstille en madras i særklasse. Venus er derfor et rigtig godt bud på en boxmadras, hvor du hurtigt vil mærke en positiv forandring på din nattesøvn.

Ligesom nogle af de andre boxmadrasser i testen er Venus OEKO-TEX-certificeret. Madrassen er derfor mærket med et af de førende sundhedsmærker inden for tekstil, hvilket er din garanti for, at den lever op til en række EU-krav. Til denne boxmadras medfølger desuden en Svanemærket topmadras, som bidrager til en sundere og miljørigtig nattesøvn.

En komfortabel boxmadras med 7 komfortzoner

Venus består af en dobbeltfjedret kerne med innovative pocketfjedre. Fjedrene er inddelt i syv komfortzoner, så din krop altid får den nødvendige støtte. Det høje antal af zoner bidrager samtidig til en mere nøjagtig aflastning, så du kan sove helt ubekymret. Fjedrene er isoleret med latex, der sørger for, at fjedrene kan holde sig stærke. Derudover er materialet åndbart, så madrassen kan holde sig frisk i længere tid.

Med Venus får du en høj holdbarhed og komfort med en stærk sengeramme på 20 cm højde. Rammen er produceret af svensk fyrretræ, der er kendt for at være en særlig massiv træsort.

Specifikationer:

 • Syv komfortzoner med pocketfjedre
 • Svanemærket
 • 20 cm stærk træramme.

Sigmund Boxseng fra SengeSegmentet – Køb en flot boxmadras efter mål

Derfor skal du vælge Sigmund Boxseng fra Bedre SengeSegmentet:

 • 30 dages ombytningsret
 • Gratis levering og montering
 • 100 % prisgaranti, hvis du finder den samme vare til en billigere pris hos en anden forhandler.
billig boxmadras
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
9.599 kr.

Fås i disse størrelser: 160×200 cm, 180×200 cm, 200×200 cm

Hvis du i en test af boxmadras leder efter en madras, hvor du har mange muligheder for at specialdesigne din seng, bør du overveje at kigge nærmere på Sigmund Boxseng. Her kan du nemlig frit vælge mellem blandt andet forskellige farver, fasthed, madrasstørrelser og sengeben. Du kan desuden let tilføje en sengegavl, så du kan med stor sandsynlighed sammensætte en seng, der passer nøjagtigt til dine ønsker og behov.

Stilfuld boxmadras med solidt betræk

Sigmund Boxseng er uden tvivl blevet fremstillet med henblik på at blive brugt. Eksempelvis er boxmadrassen betrukket med særligt holdbart møbelstof, hvilket sikrer madrassens levetid. Du skal derfor ikke bekymre dig om at slide unødigt på materialet, når du ligger på madrassen.

Derudover er madrassen forsynet med hele 116 Bonell-fjedre pr. m2. Bonell-fjedrene er placeret nederst i boxmadrassen, hvilket er med til at gøre modellen ekstra solid.

Alle fjedrene er desuden polstret med polyetherskum, der bidrager med en endnu højere liggekomfort. Når du eksempelvis vender dig i løbet af natten, vil du fortsat ligge behageligt, da madrassen automatisk følger kroppens bevægelser. Med den ultimative støtte og aflastning af kroppen er der stor sandsynlighed for, at du har en madras, som du kan have glæde af i rigtig mange år.

Boxmadras efter mål og valgfrie sengeben

Med Sigmund Boxseng kan du altid vælge en madras, der passer til dine behov. Du kan eksempelvis vælge mellem mål som eksempelvis 160×200, 180×200 og 200×200. Desuden følger sengeben altid med i købet af Sigmund Boxseng. Madrassen er designet med flotte egetræsben, som tilføjer et moderne touch. Sengebenene findes i en højde på 15 eller 19 centimeter.

Sigmund Boxseng skiller sig også ud fra mængden ved at være produceret med en dobbelt og solid fyrretræsramme, der virkelig kan holde til lidt af hvert.

Specifikationer:

 • Polstring med eksklusivt møbelstof
 • Dobbelt og solid fyrretræsramme
 • Solide pocketfjedre med polyetherskum.

Stockholm Box fra Sengefabrikken – skøn komfort og holdbarhed

Derfor skal du vælge Stockholm Box fra Sengefabrikken:

 • Produceret i Danmark
 • 15 års fabriksgaranti imod ramme- og fjedrebrud
 • Levering uden fordyrende mellemled.
bedste boxmadras
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
8.990 kr.

Fås i disse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 90×210 cm, 105×210 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 210×210 cm

Den sidste boxmadras i vores test af boxmadras, som du bør kende til, er Stockholm Box. Her vil du med stor sandsynlighed hurtig mærke en forbedret nattesøvn, da madrassen er fremstillet med fokus på komfort. Derudover er boxmadrassen særligt kendetegnet ved at være særligt holdbar, og så er den fremstillet i et moderne design, der passer perfekt ind i stort set ethvert soveværelse.

Imponerende boxmadras med massiv træramme

Hvis du er på udkig efter en særligt holdbar boxmadras, kan du med fordel kigge efter Stockholm Box. Boxmadrassens træramme er udarbejdet i FSC-certificeret svensk fyrretræ. Dette er med til at give en stabil boxmadras, som kan holde til en del vægt. Samtidig bidrager fyrretræet til en større beskyttelse af de indbyggede fjedrelag. Stockholm Box er derfor et rigtig godt madrasvalg for dig, der hverken vil gå på kompromis med komfort eller design.

Stockholm Box er en populære boxmadras, da den klæder enhver moderne indretning. Trærammen er eksempelvis betrukket med OEKO-TEX-certificeret møbeltekstil. Ligesom ved nogle af de andre boxmadrasser i testen er OEKO-TEX din garanti for en madras, der lever op til en række EU-krav. En sundhedsmærkning, der kræver, at madrassen er testet og godkendt. Overfladen på trærammen er fremstillet i en finere tekstil, som giver en særlig flot finish.

God liggekomfort med 5 komfortzoner

Stockholm Box består at to indbyggede fjedrelag, hvoraf det nederste indeholder 210 solide pocketfjedre pr. m2. De er særligt hårdføre og bidrager til holdbarheden. Det øverste fjedrelag består af intet mindre end 220 pocketfjedre pr. m2 fordelt på fem komfortzoner. Selvom det er en smule færre komfortzoner end ved nogle af de foregående boxmadrasser, kan du stadig være sikker på at få den nødvendige støtte.

Hver enkelt fjeder er nemlig beskyttet af tynde filtposer, som bidrager til en nuanceret aflastning af kroppens forskellige trykpunkter.

Specifikationer:

 • Solid træramme i FSC-certificeret svensk fyrretræ
 • OEKO-TEX-certificeret
 • Møbeltekstil med skumlaminering.

Hvilken model er den bedste boxmadras i test?

Når det gælder udvalget af boxmadrasser, findes der rigtig mange forskellige modeller og varianter. Derfor kan det også være svært at vælge én madras, som er den allerbedste. Hver boxmadras har sine fordele og ulemper, men i denne test af boxmadras er du forhåbentlig blevet endnu klogere på, hvilken variant der passer til dine ønsker og behov.

Vi har gennemgået nogle af de mest populære og anmelderroste modeller med henblik på blandt andet holdbarhed, design og komfort. Madrasserne ligger også på forskellige prisniveauer, så du kan formentlig finde den boxmadras, der passer til dit budget.

Få en god nattesøvn med en boxmadras, der matcher dine behov

Skal vi alligevel forsøge at konkludere, hvilken madras der er den bedste boxmadras i test, kan du eksempelvis tage udgangspunkt i komforten. Typisk er antallet af komfortzoner og pocketfjedrene afgørende for, hvor differentieret støtte madrassen kan give. Alternativt kan du kigge efter en boxmadras med en særlig solid træramme, hvis du leder efter en særligt holdbar model. Endelig kan du også kigge på blandt andet OEKO-TEX-sundhedsmærkningen eller Svanemærket, hvis du ønsker en boxmadras, der bidrager til et sundere miljø i soveværelset.

Der er masser af specifikationer at vælge mellem. Du kan derfor med fordel gøre dig nogle overvejelser omkring, hvilke kriterier der er vigtige for dig, inden du shopper en ny boxmadras.


Hvad er en boxmadras? – Boxmadras vs. kontinental

Hvis du undrer dig over, hvad forskellen på en boxmadras og en kontinentalseng egentlig er, så er du formentlig ikke den første. Kort sagt er en boxmadras kendetegnet ved at være en mere simpel sengeløsning, da den blot består af selve madrassen. Du kan eventuelt tilføje en topmadras for at skåne boxmadrassen, men ellers behøver du ikke flere flag. Du skal blot tilføje ben til madrassen, og så har du en seng med en boxmadras.

Omvendt består en kontinentalseng af tre lag, da konstruktionen i sig selv har et ekstra lag. Her er det nederste lag en boxmadras, og oven på den ligger en springmadras. Til sidst tilføres en topmadras. På grund af det ekstra lag vil en kontinentalseng ofte synes større end en boxmadras. Derfor kan en boxmadras være den ideelle løsning, hvis du er på udkig efter en seng, der ikke fylder for meget i soveværelset.

Boxmadrassen er et prisvenligt sengevalg

Du har ofte mulighed for at finde en boxmadras til en rigtig overskuelig pris. Købet af en boxmadras er sjældent en dyr investering, og den kan derfor også være det perfekte valg, hvis du eksempelvis skal flytte hjemmefra og leder efter en god seng. Du får ofte rigtig meget seng for pengene med en boxmadras, og så kan du i stedet bruge lidt ekstra penge på eksempelvis en god dyne eller pude.

Tag eventuelt et kig på vores unikke dyne test, hvor vi sammenligner en række af de mest efterspurgte og ikoniske modeller på markedet. Det rigtige valg af dyne er med til at give dig en rigtig god nattesøvn, så du kan med fordel bruge lidt tid på at vælge den perfekte variant for dig.


Spar penge på din sengeløsning – Find en boxmadras på tilbud

I vores test af boxmadras finder du madrasser på flere forskellige prisniveauer. Det skal nemlig ikke være dyrt at sove godt, men som udgangspunkt hænger kvalitet og pris sammen. Jo mere du giver for en boxmadras, jo mere madras får du. Alternativt skal du gøre op med dig selv, hvilke specifikationer du har brug for, og hvilke du godt kan spare væk. Hvis du vil have en boxmadras, som du kan have glæde af i mange år, kan du med fordel give lidt ekstra for en rigtig god madras.

Hvis du gerne vil spare ekstra penge på en seng, er der god grund til at holde øje med en boxmadras på tilbud. De forskellige forhandlere tilbyder løbende fordelagtige priser på deres sortimenter, og der kan i nogle tilfælde være ret store rabatter.


Find den bedste boxmadras efter størrelse

I dagens Danmark, hvor dårlig og for lidt nattesøvn efterhånden er blevet en kendt problemstilling for rigtig mange, er det generelt blevet af afgørende betydning, at vores sengevalg kan levere med de optimale betingelser for en rolig, behagelig og kontinuerlig søvn. Dette er et nødvendigt livsvilkår, da daglig restitution og hvile er nøglen til, at vores kroppe og hjerner kan fungere.

Kernen i de fleste sengeløsninger er selve madrassen – ofte madrasserne i flertal – som udgør det springende punkt i forhold komfort og støtte. En god, solid og lækker madras er i de fleste tilfælde den sikre vej til en god nattesøvn. Derfor guider vi dig i denne boxmadras på vej til at finde den bedste boxmadras, som passer til lige præcis dine behov.

Boksmadrasser er meget populære – Find den bedste topmadras

Blandt madrasser er særligt boxmadrassen blevet en populær kategori, da den både har bund og madras i én og samme sengeløsning. Derudover er boxmadrassen kendt for sit høje komfortniveau, da den typisk består af flere fejrelag, som er monteret på bundlameller i en træramme, der yderligere er omgivet af polstring i forskelligt materiale og kvalitet. En konstruktion, der giver en solid og komfortabel sengeløsning, der tilmed er meget praktisk, da boxmadrassen let kan rykkes rundt på.

Bocxmadrasser fås samtidig oftest til en lavere pris, på trods af at den opfylder alle de vigtigste komfortbehov man måtte have.

Men spørgsmålet er så, hvilken boxmadras der er den bedste boxmadras? Dette spørgsmål er vanskeligt at give et entydigt svar på – faktisk nærmest umuligt, da svaret ultimativt afhænger af den enkelte brugers personlige behov og ikke mindst kropsbygning. Ikke desto mindre vil denne boxmadras test forsøge at give et overblik over udvalget af boksmadrasser i forskellige størrelser – og på baggrund heraf klæde dig godt på så du kan finde den bedste boxmadras.

LÆS OGSÅ:  Luksusseng test - 7 forskellige luksuriøse senge

Boxmadras 80×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid
2.998,-9-23Fra 2 hverdage
3.399,-9-21Fra 1 hverdag
3.495,-9-23Fra 15 hverdage
3.295,-9-22Fra 5 hverdage

→ Læs den fulde test her

Denne første type boxmadras i vores boxmadras er i størrelsen 80×200, og er den mest simple udgave inden for kategorien. Madrassen kan bedst klassificeres som en klassisk enkeltmandsseng, dvs. størrelsesmæssigt passende til akkurat én person. Du skal således ikke forvente sig oceaner af plads, men til gengæld får du en praktisk og smart sengeløsning, der er oplagt til et mindre soveværelse eller som seng i gæsteværelset.

Alle sengene i denne kategori har et enkelt, klassisk design, så det er reelt set de forskellige lags konstruktion og indhold, der differentierer dem og indikerer, hvilke senge der særligt udmærker sig på komforten.

Fem eller syv komfortzoner kan gøre forskellen

Her er der særligt ét punkt, der opdeler sengene i to lejre – nemlig antallet af komfortzoner i madrassen. De udvalgte madrasser fordeler sig med hhv. fem eller syv zoner. Blandt den førstnævnte gruppe finder vi modellerne Norhland Luksus fra Sengetid, Budget fra Boboonline, Athena fra Unoliving, Heaven Box fra Sengefabrikken og GOLD B30 DREAMZONE fra Jysk, hvorimod sidstnævnte gruppe består af modellerne fra Bedre Nætter; Senses Lux, Ideel Komfort og Venus.

Dette skel har afgørende betydning for komfortoplevelsen, da en standard-boxmadras typisk fås med fem zoner, hvilket betyder, at du får lidt ekstra luksus på komfort-kontoen, hvis du vælger en boxmadras med to ekstra zoner. Jo flere antal zoner, desto bedre komfort, da zone-opdelingen giver en fleksibel og blød madras, der støtter op om og tilpasser sig din krop.

Sammenholder vi disse informationer med prisen på boksmadrasserne, får du umiddelbart mest komfort for pengene, hvis du vælger Venus (fra Bedre Nætter), da denne seng fås til under halv pris, uden at dette betyder lavere kvalitet end de andre sengeløsninger. En danskproduceret sengeløsning, der leverer ultimativ understøttelse af kroppen og dermed optimale forudsætninger for en god nattesøvn.

Samtidig præsterer samtlige af boxmadrasserne fra Bedre Nætter i vores boxmadras test på deres holdbarhed, hvilket bl.a. skyldes, at de er konstrueret omkring en tyk og stabil træramme af massivt, svensk fyrretræ, der skaber et solidt design og en seng, der kan holde i mange år.


Boxmadras 90×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid
2.999,-9-23Fra 2 hverdage
3.499,-9-21Fra 1 hverdag
3.495,-9-23Fra 15 hverdage
3.495,-9-22Fra 5 hverdage
649,-NejFra 3 hverdage

→ Læs den fulde test her

Udvalget af boksmadrasser inden for denne størrelseskategori på 90×200 afspejler ligesom ved den forrige kategori et bredt udvalg af sengeløsninger, der derfor favner bredt – både hvad angår prisklasser og komfortniveau. Det er en af de mest normale størrelser indenfor enkelt boksmadrasser og derfor har vi den også med i vores boxmadras test.

Igen er det ikke selve designet, der er decideret udslagsgivende i forhold til de forskellige varianter, da de alle afspejler et klassisk, minimalistisk look – og en størrelse, der giver lidt ekstra plads end den simple enkeltmandsseng til dig, der eksempelvis har behov for lidt mere råderum ved skulderzonen. Dog er der forskel i udseende pga., da det varierer, hvorvidt de enkelte boxmadrassers købspris inkluderer sengeben eller ej – og hvilken samlet højde, sengene har.

Det er der ingen ben i…

Højden på en seng har såvel æstetisk som komfortmæssig og ergonomisk betydning, og det er uden tvivl et væsentligt parameter, man bør tage højde for, når man vælger en boxmadras. Blandt udvalget af senge på den ovenstående liste har modellerne Norhland Luksus Box 65, Ideel Komfort 64, Venus 64 cm, Senses Lux 63 cm, Box Deluxe 52, 49 Athena 49, Budget 46, Comfort 54 alle sengeben med i købet, hvilket betyder, at boxmadrasserne i denne boxmadras test udgør en samlet sengeløsning.

Højden på benene har selvsagt betydning for, hvor høj sengene er samlet set, hvor særligt Norhland Luksus Box samt madrasserne fra Bedre Nætter skiller sig ud med en højde på over 60 meter, hvilket betyder, at du helt uden besvær og unødige kræftanstrengelser kan komme i og ud ad sengen.

Det bliver således nemmere at komme op om morgenen, og din krop aflastet maksimalt, hvilket kan være fordelagtigt, hvis du døjer med ryg- eller lændesmerter og lignende. Samtidig får du med disse modeller en sengeløsning, der visuelt og rent volumenmæssigt syner af meget, hvilket opvejer den relativt lille størrelse på 90×200 og tilskriver madrasserne et luksus-udseende.

I den anden ende har vi modellerne Plus B30 memory DR og Nora, der fås eksklusive sengeben – hvilket også afspejler sig i prisen, da disse madrasser ligger i den billigere prisklasse. Netop prisklassen er desuden bestemmende for, om de udvalgte boxmadrasser kan fås i flere forskellige varianter og materialer. Hvis du er villig til at spendere lidt ekstra penge på din madras, får du også mulighed for at vælge mellem forskellige materialetyper, og omvendt kommer de billigere udgaver – Komfort, Budget, Athena og Plus B30 memory DR – kun i én variant, primært stål.

Set i lyset heraf vil vi især fremhæve Norland Luxus Box som en stærk testvinder-kandidat i kategorien 90×200 i vores boxmadras test, da denne boxmadras både topper, hvad angår den samlede højde og har frit valg af type ben inkluderet i den yderst favorable tilbudspris.


Boxmadras 120×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid
3.799,-9-23Fra 2 hverdage
4.999,-9-21Fra 1 hverdag
4.995,-9-23Fra 15 hverdage
4.995,-9-22Fra 5 hverdage

→ Læs den fulde test her

Med denne kategori af boksmadrasser hopper vi et nummer op i størrelse til målene 120×200, hvilket er et betragteligt spring i forhold til den forrige størrelse med 90 cm i bredden. Med hele 30 cm ekstra plads bevæger vi os således op i en sengestørrelse, der giver rigeligt med plads til en enkeltperson.

Her har vi udvalgt forskellige boksmadrasser i vores boxmadras test, der alle er rigtig gode bud på kvalitetssenge til dig, der søger lidt mere plads – eksempelvis lidt ekstra bredde i forbindelse med skulderpartiet.

Det gælder om at være ”godt polstret”

Men én ting er selve størrelsen på boxmadrassen, en anden ting er indholdet af madrassen – eller rettere polstringen. Det materiale, som madrassen er polstret med, er altafgørende i forhold til, hvilket komfortniveau og ikke mindst hvilken grad af ergonomisk korrekthed madrassen kan tilbyde dig. Materialet varierer afhængig af sengens prisklasse og har forskellige egenskaber, fordele og ulemper alt efter, hvilken kvalitet det afspejler.

Typisk består boxmadrasserne og de dertilhørende topmadrasser af en eller anden form for skum-polstring, der omgiver det indbyggede fjedresystem. De udvalgte boxmadrasser i kategorien for 120×200 fordeler sig i to kvalitets- og prisklasser, hvoraf den første gruppe består af modellerne De Lux Superior, Plus B60 DREAMZONE, Athena, Nora og Budget, der alle enten er fyldt med koldskum, purskum eller polyetherskum, der som udgangspunkt giver en god liggekomfort og understøttelse af kroppen, men som eksempelvis ikke transportere varme og fugt lige så effektivt som de resterende senge i kategorien.

Du finder til gengæld højere kvalitet af polstring – og dertil svarende højere prisleje – hos Norhland Luksus Box samt de tre boksmadrasser fra Bedre Nætter. Norhland Luksus Box fås med en topmadras, der er fyldt med enten Celcius- eller Latex-skum, der er yderst elastisk, og hvor førstnævnte er produceret af den unikke ”memory-skum”, som former sig direkte efter din kropsvarme – dvs. at kroppen synker ned i madrassen der, hvor der er størst varme, hvilket aflaster kroppen omkring dens tyngdepunkter.

Samme ergonomiske effekt findes hos Senses Lux, Ideel Komfort og Venus, der alle er polstret med unik hybridskum – den mest elastiske og holdbare skumtype produceret i Danmark, som er yderst åndbar, giver kroppen optimal støtte samt afleder fugt og varme. Altså ideelle forhold for at opnå en stabil kropstemperatur og dermed en afbalanceret og sund nattesøvn.

Det er således helt afgørende, at du tænker nøje over, om din boxmadras er ”godt polstret” eller ej, da dette har stor indflydelse på din nattesøvn.


Boxmadras 140×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid
3.999,-9-23Fra 2 hverdage
4.999,-9-21Fra 1 hverdag
4.995,-9-23Fra 15 hverdage
5.495,-9-22Fra 5 hverdage
974,-NejFra 3 hverdage

→ Læs den fulde test her

I denne kategori for boxmadrasser i vores boxmadras test er vi igen gået en størrelse op – her til størrelsesmålene 140×200, hvilket nærmer sig en dobbeltsengsstørrelse. Dog er pladsen fortsat relativt trang, hvis to personer skal ligge i sengen, og denne madraskategori bliver derfor ofte klassificeret som en trekvartseng.

De udvalgte madrasser på listen ovenfor har derfor det til fælles, at de udmærker som sig en rummelig sengeløsning til dig, der ønsker god plads at brede dig på – alternativt et nyetableret par, der ikke har noget imod at skulle ligge noget tæt.

Fleksibilitet i forskellige prisklasser

Samtlige af boxmadrasserne, som vi har valgt at fremhæve i denne boxmadras test kategori er yderst kvalificerede bud på senge til dig, der ikke vil gå på kompromis med komfortniveauet. Alle syv sengeløsninger indeholder boxmadrasser, der foruden komfortable skumindlæg er opbygget omkring et dobbelt fjedresystem, der sikrer høj grad af fleksibilitet og giver rigtig god understøttelse af kroppens tyngdepunkter. Med andre ord: boksmadrasser, der er ergonomisk korrekt konstruerede, der bl.a. muliggør, at underlaget tilpasser sig efter den individuelle kropsbygning og -vægt.

Ikke desto mindre er der en række differentieringspunkter hos de enkelte boxmadrasser, hvad angår fjedresystemet, som er definerende for deres grad af fleksibilitet og følgelig komfortfølelsen.

I den høje ende af prisskalaen finder vi hhv. Norhland Luksus Box samt Senses Lux Ideel Komfort og Venus, der sammen med Box Deluxe og Athena i mellemprisklassen alle er udstyret med et omfattende pocket-fjedresystem, der giver en høj fleksibilitetsstandard og stor elasticitet. Denne fleksibilitet kommer i stand, fordi hver enkelt fjeder agerer isoleret set i forhold til de andre, hvilket betyder, at madrassen yder støtte netop dér, hvor du har mest brug for det. Dette er yderst fordelagtigt og ergonomisk fornuftigt – særligt hvis du i forvejen døjer med udsatte trykpunkter såsom nakke, lænd, skuldre, ryg eller hofte.

I den anden ende af prisskalaen finder vi modellerne De Lux Superior, Nora og Budget, der i modsætning til de andre boxmadrasser opererer med en blanding af pocketfjedre og klassiske bonellfjedre, hvoraf sidstnævnte betyder, at et tryk ét sted på madrassen automatisk vil gøre, at madrassen rejser sig et andet sted, hvilket har konsekvenser for liggekomforten og ikke mindst stabiliteten i din nattesøvn.

Som et bud på en testvinder i denne kategori af boksmadrasser i vores boxmadras test vil vi dog fremhæve modellen PEMPRAKON Box fra Jysk, der ligger i en mellem til høj prisklasse. Denne boxmadras adskiller sig fra de andre ved både at være udstyret med et multipocket-fjedresystem, der sikrer endnu flere fjedre pr. kvm og dermed optimale og præcis understøttelse af kroppen, og har en luksuriøs, 10 cm tyk og åndbar latex-topmadras, der har et unikt betræk fremstillet med TEMPRAKON®-rumteknologi.

Det sikrer et tørt og komfortabelt sovemiljø ved aktivt at regulere temperatur samt aflede fugt. Og materialet er desuden yderst mostandsdygtigt over for støv- og mikroorganismer. Alt i alt en luksuriøs, holdbar og teknologisk smart sengeløsning til en fornuftig pris.


Boxmadras 160×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid
5.998,-9-23Fra 2 hverdage
6.499,-9-21Fra 1 hverdag
5.995,-9-23Fra 15 hverdage
6.495,-9-22Fra 5 hverdage

→ Læs den fulde test her

Med ovenstående liste af boxmadrasser bevæger vi os ind i en størrelseskategori, der efterhånden nærmer sig den klassiske dobbeltsengsstørrelse. Vi har altså her at gøre med en række relativt rummelig boxmadrasser med et mål på 160×200, der snildt kan anvendes til to personer, men som i den grad også gør sig godt til enkeltpersonen, der søger luksus og maksimal liggeplads.

Et tydeligt tegn på, at denne sengekategori bevæger sig op i en større klasse, er, at sengene alle sammen er todelte, dvs. med to separate boksmadrasser, der er sat tæt sammen til én sammenhængende seng.

Vi har specifikt udvalgt alle madrasserne i denne boxmadras test, så der er noget for enhver smag og ikke mindst for enhver pengepungsstørrelse. Og netop smagen – dvs. det æstetiske udtryk og selve designet – har i den grad også noget at sige, når man står over for et køb af boxmadras.

Design og æstetik betyder også noget

Umiddelbart er boxmadrasser ikke isoleret set en kategori, som man forbinder med høj æstetisk værdi og design. Ikke desto mindre indgår boxmadrasserne ofte som en integreret del af helstøbte sengeløsninger, eksempelvis kontinentalsenge eller elevationssenge, som i deres helhed afspejler et specifikt designudtryk.

Blandt ovenstående udvalg af boxmadrasser er det gennemgående, at de fås med medfølgende sengeben samt muligheden for tilkøb af sengegavl. Her udmærker ”de dyre drenge” sig særligt ved at have flere valgmuligheder mht. både ben og gavl.

Venus, Senses Lux, Ideel Komfort og Norhland Luksus Box giver dig eksempelvis mulighed for at vælge mellem enten vægthængt, trenset eller ternet gavl, mens Box Deluxe, Athena og Nora udelukkende tilbyder én standardudgave. Mønsteret er sådan set det samme hvad angår udvalget af ben med undtagelse af Nora, der her blander sig med de dyrere senge ved også at tilbyde fire forskellige valgmuligheder.

Der er således forskel på, hvor æstetisk detaljeret de enkelte sengeløsninger er, og graden af frihed til at designe sengenes visuelle udtryk følger generelt set prisen.

Selvom Nora skiller sig ud med den laveste pris samt muligheder for valg af flere typer ben, må testvinderen i denne sengekategori for madrasser i størrelsen 160×200 være Venus, der med en fantastisk tilbudspris skærer over halvdelen af prisen, hvorved du får dig en luksuriøs og smuk boxmadras med sans for den æstetiske detalje.


Boxmadras 180×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid
5.999,-9-23Fra 2 hverdage
6.499,-9-21Fra 1 hverdag
5.995,-9-23Fra 15 hverdage
6.495,-9-22Fra 5 hverdage

→ Læs den fulde test her

Den ovenstående liste af boksmadrasser indskriver sig i den størrelseskategori, der allerbedst kan klassificeres som helt klassiske dobbeltsenge. Vi har altså her at gøre med en række sengeløsninger i vores boxmadras test, der er perfekte til to personer – dvs. ideelle løsninger til dig og din partner, der ønsker en seng, hvor du modsat eksempelvis trekvartstørrelsen på 140×200 ikke er nødsaget til at ligge helt klistret op ad hinanden.

Foruden dobbelt op på plads og rummelighed afspejler samtlige af boxmadrasserne i denne kategori et højt komfort- og kvalitetsniveau, så du uanset, hvad er sikret en seng, der er super behagelig at ligge i, og som kan skabe de bedst mulige betingelser for en god nattesøvn. Ikke mindst pga. de lækre og komfortskabende topmadrasser, som følger med i købsprisen hos alle de udvalgte madrasser.

Boxmadras test – dobbeltsenge, der er toppet med komfort

En god, sund og stabil nattesøvn afhænger selvfølgelig af en god boxmadras. Men næsten lige så vigtigt er det, at madrassen er toppet med en topmadras i mindst lige så høj kvalitet.

Topmadrassen udgør det øverste madraslag af sengen og er den del, der er tættest på kroppen, og det er derfor den, der skal sikre din krop den sidste komfort og åndbarhed. Der er stor forskel på, hvilken grad af komfort den enkelte type topmadras yder, hvilket hænger sammen med dens materiale, konstruktion og størrelse. Inden for denne sengekategori i størrelsen 180×200 er der på samme måde markante forskelle på de respektive boxmadrassers medfølgende topmadrasser – med hver deres styrker.

Karakteristisk for topmadrasserne hos Venus, Senses Lux Box og Ideel komfort fra Bedre Nætter er, at de alle er yderst komfortable og slidstærke med en kernetykkelse på hele 60 mm, hvilket giver et ekstra tykt madraslag i forhold til standardmålet på 40 mm hos mere almindelige topmadrasser såsom den, der følger med Athena-boxmadrassen – eller hos De Lux Superior og Box Deluxe, hvor topmadrassen måler 50 mm.

De tre madrasser fra Bedre Nætter sikrer således, at du oplever optimeret støtte og komfort, og tykkelsen medvirker samtidig til at forlænge topmadrassens levetid. Derudover fås madraskernen i to varianter – hhv. Latex og Celcius, hvoraf førstnævnte er yderst åndbart og ventilerende, så madrassen tilpasser sig nøjagtig efter din krop og temperatur.

Som klare kandidater til at være nogle af de bedste boxmadrasser i vores boxmadras test inden for denne kategori af boksmadrasser vil vi fremhæve Norhland Luksus Box og Nora, der paradoksalt nok placerer sig i hver sin ende af prisskalaen. Begge madrasser skiller sig ud ved at have en ekstremt tyk topmadras på hele 100 mm, hvilket giver optimal understøttelse og komfort. Norhland Luksus Box har dog et par ekstra fordele, der også gør, at madrassen er markant dyrere.

Foruden valgmulighed mellem Celcius eller Latex har topmadrassen indbygget anti-skrid, der sikrer en stabil liggeposition, har topmadrassen et slidstærkt, ventilerende bamboo 3D-betræk, som er yderst elastisk, behageligt og samtidig vaskbart. Alt i alt en ultimativ luksus-topmadras, der gør denne boxmadras til noget helt særligt.


Boxmadras 180×210 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid
6.495,-9-23Fra 15 hverdage
7.695,-9-22Fra 5 hverdage
8.299,-9-23Fra 2 hverdage
7.499,-9-21Fra 1 hverdag

Den sidste kategori i denne test af boxmadrasser adskiller sig som sådan ikke meget fra den forrige kategori, da sengene her også kan klassificeres som relativt klassiske dobbeltsenge. Ikke desto mindre har boxmadrasserne i denne kategori den fordel, at de er blevet forlænget med 10 cm, så de hver især måler 180×210.

Denne udvidede plads og rummelighed gør måske ikke som sådan noget for den visuelle fremtoning, men den kan i den grad mærkes. Vi har altså her at gøre med en række boxmadrasser, der særligt henvender sig til dig, hvis kropsbygning påkræver ekstra længde, eller hvis du bare gerne vil have lidt ekstra plads til dig og din partner at bevæge dig på.

Ekstra plads og garanti for pengene

At vi nu har bevæget os op i de store størrelser, kan også mærkes på priserne, da størstedelen af de oplistede boksmadrasser ovenfor ligger i en relativt høj prisklasse. Med andre ord: ekstra plads koster bare ekstra penge. Blandt de dyreste udgaver finder vi igen Senses Lux, Ideel Komfort, Venus og Norhland Luksus Box, hvoraf de to sidstnævnte dog skiller sig positivt ud med en yderst favorabel tilbudspris, der trods madrassernes komfortable størrelse er et godt stykke under det halve af førprisen.

I den billigere ende af skalaen placerer Box Delux og Athena sig, selvom begge madrasser repræsenterer gode kvalitetssenge. De er dog ikke udstyret med lige så mange komfortzoner i madrassen end de tre senge fra Bedre Nætter, der i øvrigt er polstret med hybridskum af højere kvalitet og har en større samlet højde.

Til gengæld kan samtlige af boxmadrasserne uafhængig af prisklasse præstere medfølgende garanti-certificering. Alle madrasserne har hele 25 års garanti på fjedre- og rammebrud undtagen Athena, der tilbyder 15 års garanti på selve madrassen. Med dette madrasudvalg er du således sikret en langtidsholdbar sengeløsning, uanset hvilken seng du skulle ende op med.


Boxmadras test – Find din næste blandt de bedste

Det er altid en vanskelig opgave at lave en boxmadras test, da det i bund og grund er ganske individuelt fra person til person og krop til krop, hvad der er behov for. Det handler om personlige smagspræferencer såvel som kropslige, ergonomiske forhold, der tilsammen definerer, hvad ”den bedste sengeløsning” er for den enkelte.

Ovenstående test af boxmadrasser er således ikke et facit, men derimod et kvalificeret bud på en række kvalitets-boxmadrasser i forskellige prisklasser, med forskellige egenskaber og til forskellige behov, som du kan orientere dig i og støtte dig op ad, når du selv skal på jagt efter din egen boxmadras. På baggrund af boxmadras testen kan vi dog tegne nogle generelle linjer og anbefalinger.

Blandt udvalget kan du sagtens finde flere boksmadrasser til en overkommelig pris, der samtidig performer rigtig godt, hvad angår både komfort, ergonomisk korrekthed og design. Alligevel må vi konkludere, at man med de tre modeller Senses Lux, Ideel Komfort og Venus fra Bedre Nætter samt Norhland Luksus Box fra Sengetid bare får lidt mere luksus, liggekomfort og designmæssig tilpasning for pengene.

Særligt er Venus-boxmadrassen i størrelsesmålet 180×210 værd at fremhæve med sin ekstremt gode tilbudspris, der reelt set placerer sengen i den mellemste prisklasse – trods det faktum, at man bare får lidt ”ekstra”, hvad angår både rummelighed, komfort og holdbarhed. Den får derudover også ekstremt gode anmeldelser fra brugerne, hvilket vidner om et godt køb til prisen.

Det er og bliver dog ultimativt op til dig at vurdere individuelt, hvilke kriterier og parametre du vægter højest, når du skal ud og finde den perfekte boxmadras til netop dig. Vi har med denne boxmadras test forsøgt at klæde dig godt på inden dit køb. Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse og god jagt.

Det rette valg er individuelt

Når man skal vælge en boxmadras, er det bl.a. afgørende, at du finder lige nøjagtig den, der giver dig den nødvendige støtte, og at den desuden passer til din kropsvægt. Hvis du ikke sover på den rigtige madras, påvirker det din nattesøvn, og du vil dermed ikke være i stand til at præstere optimalt i hverdagen.

Du vil her i vores boxmadras test blive præsenteret for 9 forskellige boxmadrasser fra de førende mærker på markedet lige nu, så du forhåbentligt vil være bedre klædt på til at gå ud og finde den rette for dig.


Hvad man bør være opmærksom på, når man skal købe en god madras

Du er nu blevet præsenteret for ni bud på en rigtig god boxmadras i høj kvalitet, men her følger blot et par gode råd, du bør følge, når du skal på jagt efter en ny madras. Man bør bl.a. være opmærksom på madrassens polstring, da der er mange forskellige typer af disse, og det har afgørende betydning for den støtte, madrassen giver dig. Herudover bør man også være særligt opmærksom på de fjedre, madrassen har.

Når det gælder boxmadrasser, er der hele 3 typer af fjedre at vælge imellem, nemlig multipocket fjedre, bonellfjedre samt pocketfjedre – og endelig kan det også være en kombination af disse. Multipocket- eller pocketfjedre giver mere støtte til kroppen, og man bør desuden ikke vælge en madras, der blot har ét lag af fjedre. Endelig er det en rigtig god ide at kigge efter, hvor mange komfortzoner madrassen har. Som hovedregel bør man her huske på, at madrassen som minimum bør have 5 eller 7 komfortzoner.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål?

Hvilken fasthed skal jeg vælge?

Du bør altid vælge en boxmadras, der passer til din kropsvægt. Som tommelfingerregel gælder følgende:

 • < 75 kg – medium
 • > 75 kg – fast
 • > 95 kg – ekstra fast.

Hvad er komfortzoner?

Komfortzoner er et udtryk for forskellige zoner i en boxmadras. Komfortzonerne er med til at angive madrassens blødhed. Zonerne er designet med henblik på at give den optimale støtte.

Hvor lang tid tager det at vænne sig til en ny boxmadras?

Det er ikke ualmindeligt, hvis din krop skal vænne sig til en ny boxmadras. Det tager typisk 2-3 uger for kroppen at vænne sig til en ny seng, før du vil mærke den forventede komfort.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.