Brændekløver test – Stort overblik over bedst i test brændekløvere

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Når du skal anskaffe dig en brændekløver, er der flere ting, du bør have med i dine overvejelser, inden du køber. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken brændekløver du vælger. Den rigtige brændekløver bør nemlig matche dine behov.

Skal du bare kløve lidt brænde et par enkelte gange om året, som skal passe til en brændeovn, er det ikke nødvendigt at investere i en kæmpestor model.

Bor du derimod på en grund med masser af skov og træer omkring, hvor du med sikkerhed ved, at du får brug for at fælde træer og buske jævnligt? Så kan du med fordel vælge at gå efter en af testens større modeller, der er god til større træer, og som er meget effektiv.

Skal din brændekløver været drevet af benzin eller elektricitet?

Dernæst bør du overveje, hvilken type energi din brændekløver skal køre på. Du kan nemlig både få brændekløvere, der er drevet af el, eller som er drevet af benzin.

Der er naturligvis forskel på disse, og du vil opleve, at de benzindrevne modeller ofte er lidt dyrere. Men de kan også være en mere praktisk løsning, hvis du gerne vil have mere mobilitet omkring din brændekløver. For de benzindrevne kan du tage med rundt i haven eller skoven.

Derimod skal de elektriske brændekløvere tilkobles en strømforsyning. Og det kan være besværligt at manøvrere dem rundt, hvis du så samtidig skal tænke over strømtilslutning, stikdåse og så videre.

På plussiden er de eldrevne brændekløvere ofte mere lydsvage. Så bor du et sted, hvor der ikke er stor afstand til naboen, kan en eldreven brændekløver være at foretrække.

Hvordan har vi fundet de bedste brændekløvere?

I denne test af brændekløver har vi fundet de bedste og billigste brændekløvere frem til dig. Vi har fundet frem til et bredt udvalg af brændekløvere, så testen både indeholder de helt store brændekløvere til storbrug, ligesom testen også inkluderer mindre modeller til det lille forbrug.

Der er lagt en del research i udarbejdelsen af testen. Og alle modeller er valgt ud fra en række kriterier såsom størst popularitet hos forbrugere, mest solgte modeller og bedst til prisen.

ForhandlerModelVægtDrivkraftMax trykKløvelængdePris
TEXAS’ Power Split 2100V 246 kgBenzin20 t65 cm11.999,-
Kindling Cracker (Standard)4,8 kg"Manpower"--995,-
Kindling Cracker (King)9,4 kg"Manpower"--1.595,-
TEXAS Power Split 720V108 kgEl7 t25-50 cm3.499,-
Grouw 1500 W65 kgBenzin5 t52 cm2.299,-

TEXAS’ Power Split 2100V brændekløver – Den store dreng i brændekløverklassen

Bedste brændekløver→ Set hos Texas.dk til 11.999 kroner

Stor, større, størst. Nogle gange kan tingene dårligt blive store nok. Den fornemmelse sidder man lidt med, når man ser på Power Split 2100V brændekløveren, der er lidt ud over det sædvanlige.

Her får du nemlig brændekløvernes Ferrari, der ikke ligefrem er en lille petit størrelse. For med en kampvægt på hele 246 kilo hører Power Split’en til i ligaen for de store drenge.

Power Split’en er benzindrevet og har en 4-takt motor. Og så har den en kløvelængde på 65 centimeter. Og der er power bag kløvningen. For dens tryk er hele 20 tons, hvilket er klart det mest powerfulde af denne tests mange modeller.

Hvis du påtænker at kløve brænde hos andre eller i skoven, er Power Split’en aldeles anvendelig. Ikke mindst er den drevet af benzin, så du ikke er afhængig af strømtilslutning. Derudover kan den monteres på din bils anhængertræk, da brændekløveren har kraftige 16” gummihjul. Du skal dog huske, at du ikke må køre mere end max. 30 kilometer i timen på offentlig vej.

Der er også tænkt grundigt over sikkerheden i Power Split’en. Den har nemlig 2-håndsbetjening, som man betjener, når stemplet skal trykkes enten frem eller tilbage. Håndtagene er placeret således, at arbejdskomforten er helt optimal. Når man slipper håndtagene, stopper stemplet. Det er især en fordel, hvis man kløver kortere stykker. For så skal man ikke bruge unødig ventetid på, at stemplet skal trække sig tilbage. I stedet kan du bare slippe håndtagene, når kilen har nået det ønskede sted. Og herefter kan du lægge et nyt stykke brænde op.

Du behøver heller ikke frygte for kroppen og fysikken, når du arbejder med Power Split’en. For foruden den gode placering af håndtagene er der også andre funktioner indbygget i Power Split’en, der skal sikre de bedste arbejdsbetingelser. Blandt andet kan den store, sølvfarvede støttefod hejses og sænkes, så du ikke skal foretage tunge løft, der kan resultere i skader. Du placerer blot de store stykker på støttefoden. Og når stemplet kører op, hejses foden, og træet bliver vippet op på plads.

Specifikationer for Power Split 2100V

 • Produktvægt: 246 kilo
 • Op til 65 centimeters kløvelængde
 • Kløveretning: Lodret
 • Returhastighed: 6,5 sekunder
 • Drivkraft: Benzin
 • tryk: 20,0 tons
 • Tankvolumen: 3,1 liter
 • Hjul: Luftgummihjul

Kindling Cracker brændekløver – den holdbare og billig brændekløver

Billig brændekløver

Standard (Ø 16 x 31 cm)

→ Set hos 55nord.dk til 995 kroner

→ Set hos Hedestoker.dk til 995 kroner

King (Ø 22,5 x 43,5 cm)

→ Set hos 55nord.dk til 1.595 kroner

→ Set hos Hedestoker.dk til 1.595 kroner

 • Solidt og holdbart design, der kan holde i generationer
 • Nem og håndterbar
 • Kan bruges af børn helt ned til 5-årsalderen
 • Forurener ikke og udsender heller ikke støjgener
 • Favorabel pris

Nogle gange skal tingene bare være simple. Og mere simpelt – og samtidig overordentlig effektiv – bliver det næppe end Kindling Crackers brændekløver, der er udført i solidt støbejern. Men modsat denne tests andre modeller, så kræver denne model hverken el eller benzin.

Den kører nemlig på ”manpower”. Det betyder med andre ord, at du skal rulle ærmerne op og svinge hammeren eller mukkerten, hvis du vil kløve træ med Kindling Crackers brændekløver. Og det er forbavsende let og effektivt. Og du skal ikke være bange for dine fingres sikkerhed. Sikkerhedsringen sørger nemlig for, at dine fingre aldrig kommer i nærheden af klingen.

Hvis du ikke skal kløve træ jævnligt, eller hvis dit behov ikke er stort, kan Kindling Cracker være et godt bud på en brændekløver til dig. Her får du nemlig valuta for pengene. Og det er klart den billigste brændekløver i denne test. Samtidig er den let at pakke væk, når du ikke længere vil benytte den.

Derudover er Kindling Cracker-brændekløveren perfekt til familien eller folk, der elsker at bruge deres have til hygge og aktiviteter. For med sin lille praktiske størrelse er Kindling Cracker-brændekløveren perfekt i nærheden af bålpladsen, brændeovnen eller pizzaovnen. Samtidig er Kindling Cracker-brændekløveren et godt alternativ, hvis du er meget bevidst omkring miljøet eller ikke ønsker at forurene dit nabolag med unødig støj.

Du kan få Kindling Cracker-brændekløveren i to versioner. En standardstørrelse og en king-størrelse. Og har du brug for at kløve lidt større stykker træ, bør du gå efter king-størrelsen.

Specifikationer for Kindling Cracker-brændekløveren

 • Produktvægt: 4,8 kilo og 9,4 kilo
 • Udført i holdbart støbejern, der kan holde længe
 • Sikker i brug


TEXAS Power Split 720V – en god og økonomisk billig brændekløver

Automatisk brændekløver→ Set hos Texas.dk til 3.499 kroner

→ Set hos Homeshop.dk til 4.999 kroner

 • Let at indstille kløvelængden
 • Meget valuta for pengene
 • Nem at transportere
 • God arbejdshøjde

Er dit behov for at få kløvet brænde af middel størrelse, kunne TEXAS’ Power Split 720V være et rigtig godt bud på en god og anvendelig brændekløver til dig. Den ligger nemlig i et fornuftigt prisleje, hvor de fleste kan være med, samtidig med at den kan servere en god portion power. Den trykker nemlig med en effekt på 7,0 tons tryk. Og så har den en kløvelængde på 25-50 centimeter.

Power Split 720V kløver lodret. Det vil sige, at du blot stiller træet på platformen, hvorefter du let kan kløve træet. Platformen er anbragt i en naturlig arbejdshøjde, der sikrer dig god komfort under arbejdet med kløvningen. Den har en trinsløs funktion, hvorpå du kan indstille, hvor langt stemplet skal køre op.

Du kan altså fastlåse stemplet i en lavere position, hvis du eksempelvis ønsker at kløve kortere stykker træ. Du indstiller den let ved hjælp af en fingerskrue.

TEXAS’ 720V Power Split er en elektrisk brændekløver, hvilket betyder, at den er mere støjsvag end eksempelvis dens storebror Power Split 2100V, der er drevet af benzin. 720V’en kører på 3500 W og har et 230 volt stik. Den bliver også leveret med stærke plasthjul, hvilket gør den let at transportere.

Specifikationer for TEXAS’ Power Split 720V

 • Produktvægt: 108 kilo
 • Kløvelængde mellem 25 og 50 centimeter
 • Kløveretning: Lodret
 • Returhastighed: 4 sekunder
 • Drivkraft: Elektricitet
 • tryk: 7,0 tons
 • Hjul: Plasthjul

Grouw 1500 W 5000 kilo brændekløver – En alsidig og stærk brændekløver

Brændekløver bedst til prisen→ Set hos 10-4.dk til 2.299 kroner

 • God og stabil stålkonstruktion
 • Meget valuta for pengene
 • Indkapslingskasse, der optimerer sikkerheden
 • Benzindreven
 • Let at transportere

Der er mange brændekløvere på markedet. Og hvis man ikke er helt sikker på sit behov for at kløve brænde i fremtiden, kan det være en fordel at satse på en mellemmodel.

Brændekløveren Grouw er en sådan størrelse. Den kan nemlig både arbejde hurtigt og effektivt, samtidig med at den har en god og stærk trykkapacitet. Du får nemlig en trykkapacitet på 5000 kilo, hvorfor den er god og alsidig til mange arbejdsopgaver.

Brændekløveren fra Grouw er udstyret med en kapslingsklasse, der gør, at du ikke skal frygte for vildfarne stykker træ eller grene. Derfor er sikkerheden også i top med denne model. Samtidig får du en behagelig arbejdshøjde, så du kan få en ultimativ og bekvem arbejdsstilling.

Brændekløveren er udført i en stærk og stabil konstruktion i stål. Den er derfor særdeles robust og kan derfor uden problemer tåle det hårde arbejde, som brændekløvning må siges at være. Men samtidig er den ikke tungere, end at du let kan transportere den rundt i haven. For selvom den leveres på et stativ, kan du uden problemer benytte de medfølgende hjul og flytte rundt på den.

Specifikationer for Grouw 1500 W 5000 kilo brændekløver

 • Produktvægt: 65 kilo
 • Kløvelængde op til 52 centimeter
 • Drivkraft: Benzin
 • tryk: 5,0 tons
 • Hjul: Gummihjul

AL-KO LSH 6 stående brændekløver – En powerful og solid brændekløver

 • Brændekløver testOp til 106 centimeter kløvelængde
 • tryk: 6,0 tons
 • 2-hånds sikkerhedsbetjening
 • Robust og god stabilitet
 • Bordhøjde kan indstilles i 3 højder, der passer den enkelte bruger
 • Hjul til transport

Har du brug for en lidt større brændekløver, der er sikker og robust, så er brændekløveren LSH 6 fra AL-KO en rigtig god investering. Her får du en maskine, der ikke svigter, og som er bygget i solide og holdbare materialer, ligesom mange andre haveredskaber fra firmaet AL-KO.

Det er tysk ingeniørkunst, når det er bedst. Og det er også årsagen til, at den er blevet kåret som vinder i test af brændekløvere.

Brændekløveren fra AL-KO er særdeles kraftfuld og har et kløvetryk på hele 6,0 tons. Den er derfor brugbar til kløvning af store stykker træ – uanset hvor besværlige de måtte være. Og da den samtidig kan save længe og hurtigt, har du dig en trofast makker i haven.

Og længde på kløvningen er heller ikke at kimse af. Du kan nemlig kløve stykker af træ på op imod 103 centimeter. Faktisk har brændekløveren 3 kløvelængder, nemlig 56, 81 og 103 centimeter. Så du har mange muligheder, hvis du arbejder med brændekløveren fra AL-KO.

Brændekløveren har transporthjul, så du let kan flytte rundt på den og placere den, hvor du vil i haven. Og selvom kløveren vejer hele 100 kilo, kan du stadig flytte rundt med den i haven.

Du skal dog stadig være opmærksom på, at brændekløveren er drevet af el. Derfor skal du huske, at du skal kunne trække strøm, hvis du ønsker at benytte brændekløveren.

Specifikationer fra AL-KO LSH 6 brændekløver

 • Produktvægt: 100 kilo
 • Op til 103 centimeters kløvelængde
 • Drivkraft: Elektricitet
 • tryk: 6,0 tons
 • 3-trins højdeindstilling af bord

Brændekløver bedst i test – hvilken brændekløver skal du vælge?

I denne gennemgang har vi forsøgt at skabe et godt og dybdegående indblik i nogle af de mange modeller af brændekløvere, som du kan finde på markedet. Priserne har været meget divergerende. Fra en pris på omkring 1000 kr. for den billigste brændekløver til over 20.000 for testens dyreste brændekløver.

Vi har valgt at afdække flere forskellige modeller og prisklasser inden for brændekløvere, da vi ved, at behovet er meget forskelligt hos forskellige brugere.

Men hvilken brændekløver skal du så vælge? Det vigtigste er at afdække dit behov og økonomiske råderum. Skal du blot kløve brænde med jævne mellemrum, er det ingen grund til, at du ikke skulle kunne klare dig med en mindre model.

Er behovet derimod større, bør du gå efter en af modellerne i den mellemste prisklasse. Skal du bruge en brændekløver til skovbrug, er testens største model klart det bedste valg til dig. Så behøver du på ingen måde gå på kompromis.

Vi håber, vi har hjulpet dig med at danne dig et godt overblik over de mange modeller af brændekløvere. Så du føler dig klædt godt på til dit køb af brændekløver.


Andre relaterede guides, artikler og indlæg som kunne have din interesse

Få hjælp til træfældningen med en motorsav. Få hjælp til det bedste valg til prisen i vores motorsav test eller el-kædesav test.

Eller trænger andre steder i haven til en overhaling? Det kunne eksempelvis være græsset, som du kan få hjælp til af en robotplæneklipper. Find en god og billig robotplæneklipper i vores robotplæneklipper test.

Det kan også være en god hjælp med en ny hækkeklipper til hækklipningen. Læs mere om dette i vores hækkeklipper test, eller teleskop hækkeklipper test til højere hække.

En terrassevarmer er også god til de lange sommeraftener. Find en god og billig terrassevarmer i vores terrassevarmer test. Eller find den perfekte gasgrill i vores gasgrill test, sammen med en passende parasol fra vores parasol test. Så er du klar til at skabe den perfekte grillaften.

Herefter er du klar til at lægge hovedet på puden i din seng. Trænger sengen til en opgradering, har vi fundet frem til nogle gode og billige senge og madrasser. Læs mere i vores elevationssenge test, kontinentalseng test, boxmadras test.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply