Brændeovn Test – De bedste brændeovne på markedet

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Er du på udgik efter en brændeovn, eller trænger den gamle til en udskiftning? Læs denne brændeovn test og bliv meget klogere på dit valg. Hvis du har en gammel brændeovn, kan det være en rigtig god idé at udskifte den, hvis du vil mindske din miljøbelastning. De nyere brændeovne har normalt en lavere udledning af CO2, og at vælge sådanne typer er derfor en måde at gøre noget godt for planeten uden at skulle fravælge brændeovnen helt.

Bedst i test

TermaTech TT20RS

 • Langvarig opvarmning
Bedst til prisen

Morsø 6140

 • Svanemærket med høj virkningsgrad
Billig og god

Varde Samsø brændeovn

 • Miljøvenlig, co2-neutral løsning

Skab varme og hygge på de mørke vinterdage

Brændeovne er meget populære blandt danskere, og de bidrager med både varme og hygge på de kolde efterårs- og vinterdage. Der er noget helt specielt ved at sidde i nærheden af en brændeovn og mærke varmen og høre lyden af træ, der brænder. Der findes en række brændeovne på markedet, og det kan være svært at vide, hvilken man skal vælge.

Derfor har vi samlet de bedste brændeovne på markedet lige nu for dig, som du får et overblik over her. De udvalgte modeller har alle fået roser i tests hos udvalgte kilder, eller er blandt de mest anmelderroste hos brugerne.

Først får du nedenfor et hurtigt overblik over de modeller vi har fundet gennem vores research til denne guide:

ForhandlerModelOmrådeEnergimærkeVirkningsgradPris
TermaTech TT20RS30-120 m²A+80 %10.796,-
Varde Cardiff60-160 m²A+83,4 %7.199,-
HWAM 312020-120 m²A / A+78,1 % / 83,4 %15.995,-
Morsø 614045-90 m²A+80 %7.999,-
Varde Samsø30-105 m²A+81 %3.299,-
Aduro 9-4 væghængt brændeovn20-140 m²A+81,3 %8.781,-

TermaTech TT20RS – bedste brændeovn i test

Brændeovn test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
13.495 kr.
 • Fedtstensovn: langsom, men langvarig opvarmning
 • Flot design
 • Meget høj virkningsgrad

TermaTech er en fedtstensovn med et flot design, som sikrer dig en naturlig varmelagring.

TermaTech TT20RS er belagt med 80 kg afrundede fedtstenssider og topplade. Fedtsten er langsomme til at optage varme, men holder til gengæld på varmen i mange timer.

Du får med TermaTech TT20RS dermed en brændeovn, som bevæger sig væk fra den industrielle masseovn. Modsat den mere klassiske stålovn vil ovnen lagre varmen og afgive den over længere tid.

Flot finish som passer i de fleste hjem

Ovnens design er klassisk, og fedtstenen vil tilføre et flot touch til din stue eller til det rum, hvor ovnen skal placeres. Brændeovne fylder ofte en del, og det er derfor ikke uden betydning, hvordan brændeovnen ser ud. Hvis du vælger TermaTech TT20RS får du en brændeovn, som passer i de fleste hjem, og fedtstenene er både smukke og har et naturligt udseende.

Høj virkningsgrad giver god varmeudnyttelse

Udover at der er styr på æstetikken, er TermaTech TT20RS’ funktionalitet også helt i top. Varmekilder.dk har kåret den som den bedste brændeovn i test, blandt andet grundet den meget høje virkningsgrad på hele 83,4 %, hvilket er den højeste virkningsgrad af de brændeovne, som er inkluderet i testen.

Virkningen holder også efter, at ovnen er gået ud, fordi fedtstenene afgiver varme i noget tid efter. Brændeovnen er i energiklasse A+ og er derfor et rigtig godt alternativ til en ældre model, som højst sandsynligt befinder sig i en ringere energiklasse.


Varde Cardiff – brændeovn med flot design

Billig brændeovn
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
8448 kr.
 • Klassisk og enkelt design
 • Høj virkningsgrad
 • Rudeskylsfunktion

Varde Cardiff brændeovn passer i de fleste hjem med sit klassiske og enkle design, hvor ilden kan ses fra alle sider. Herudover er brændeovnen effektiv og har en høj virkningsgrad.

Der er kælet for detaljerne i kreationen af Varde Cardiff brændeovnen, og designet er derfor helt i top. I designet har der været fokus på oplevelsen af ilden, som kan ses fra brændeovnens tre sider. Ilden skaber en hyggelig stemning og bidrager med et flot, varmt lys i dit hjem. Hvis du gerne vil have en brændeovn, som pynter i dit hjem, er Varde Cardiff et godt valg.

Optimal udnyttelse

Brændeovnen har en virkningsgrad på 80 %, hvilket betyder, at du får en optimal nyttevirkning med Varde Cardiff. I den forbindelse har materialevalg også en stor betydning. Brændeovnen er lavet af støbejern, som hjælper med at holde på varmen i længere tid.

Samtidig bidrager det solide støbejern til, at du kan have brændeovnen i mange år, da det er et meget holdbart materiale.

God plads til brænde

Herudover er der også i høj grad tænkt over funktionalitet. Der er god plads til træ i brændeovnen. Brændkammeret har disse mål:

 • Højde: 44 cm
 • Bredde: 44 cm
 • Dybde: 36 cm

Det store brændkammer har plads til brændestykker op til 35 cm. Brændkammeret er endvidere ergonomisk korrekt placeret, således betjening og rengøring er let tilgængelig.

Fjerne selv sod

En fordel ved Varde brændeovne er, at de har en rudeskylsfunktion, hvilket vil sige, at brændeovnen selv fjerner sod fra glasset. Det bidrager til, at rengøringen af ovnen bliver meget nemmere for dig.

Brændeovnen fås til en meget skarp pris i forhold til dens funktioner og virkningsgrad.


HWAM 3120 – en yderst brugervenlig brændeovn

bedste brændeovn
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
16.995 kr.
 • Brugervenlig med Autopilottm
 • Mulighed for tilkøb af SmartControltm
 • Forskellige design at vælge imellem

Hwam 3120 er en klassisk, tidløs brændeovn, som er meget brugervenlig. Herudover har den en buet låge, som betyder, at du kan se flammerne fra flere tider. Du får dermed skabt hygge i stuen med udsyn til flammerne forskellige steder i rummet.

Brugervenlig brændeovn

Hwam 3120 er med i Idényts guide til at finde den bedste og helt rigtige brændeovn. De har koblet ordene ”intelligent varme” til brændeovnen, hvilket peger på brændeovnens høje grad af brugervenlighed.

Hwam 3120 har Autopilottm, som er en bimetalfjeder, som automatisk regulerer luften i ovnen. Det betyder, at forbrændingen automatisk indstilles til at være så optimal og miljørigtig som muligt.

God funktionalitet

Hvis man ønsker en ekstra intelligent løsning, kan man tilvælge SmartControltm. Med SmartControltm forbedres energimærket fra A til A+.

Herudover øges virkningsgraden til 83,4 % fra 78,1 % ved den standard Autopilottm-udgave, hvilket placerer den samme sted som brændeovnen Varde Cardiff. SmartControltm-løsningen er dog en del dyrere, men da en brændeovn alligevel er en større investering og kan holde i mange, kan det godt betale at vælge SmartControltm til.

Fås i flere forskellige designs

En stor fordel ved Hwam 3120 er, at den fås i flere forskellige design og modeller. Det betyder, at du har mulighed for at tilpasse brændeovnen til netop dit hjem. Hwam 3120 fås med både glas- og støbejernslåge.

De forskellige modeller ses her:

HWAM 3120c

 • Klassisk låge i støbejern
 • Farver: sort og grå lak

HWAM 3120m

 • Moderne låge i glas
 • Farver: hvid, sort og grå lak

Der burde med andre ord være god mulighed for alle at finde et design, som de kan lide.


Morsø 6140 – smart som supplement

bedst i test pejs
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
8.995 kr.
 • Lille ovn, perfekt til et mindre varmebehov
 • Svanemærket
 • Rigtig god pris

Morsø 6140 fungerer perfekt som supplement til den varmeforsyning som du ellers har i dit hus. Brændeovnen er både effektiv og miljørigtig, og så er designet klassisk og minimalistisk.

Morsø 6140 er kåret som en af de bedste brændeovne i test af varmekilder.dk. Hvis du ønsker at supplere din varmeforsyning med en brændeovn – og på den måde også bidrage med en hyggelig stemning til din stue eller det rum, hvor brændeovnen skal placeres – er Morsø 6140 et rigtigt godt bud. Det kræver tid at skulle sætte gang i en brændeovn.

Så hvis du ønsker at bibeholde din anden, faste varmeløsning i hjemmet, samtidig med at du gerne vil have muligheden for en hyggelig brændeovn som supplement, kan du med fordel vælge Morsø 6140.

Svanemærket med høj virkningsgrad

Morsø 6180 er svanemærket ligesom Morsøs andre nye brændeovne. Med en virkningsgrad på 80 % og et partikeludslip, der ved en enkelt måling viste 5,3 (med et vejet gennemsnit på 2,8) samt en CO2-udledning på 0,3, er det en af de mere miljørigtige brændeovne.

Der er en helt række krav, som brændeovne skal leve op til for at få svanemærket, så du er sikker på, at brændeovnen er blevet testet på kryds og tværs for at få denne mærkning.

God og billig løsning

Brændeovnen ligger i den lavere prisklasse, så hvis du ikke ønsker at lægge alt for mange penge i din nye brændeovn, kan du overveje Morsø 6140. Det er dog vigtigt at have in mente, at den ikke kan stå alene som varmekilde til et helt hus.

Nem at betjene

Brændeovnen har et brugervenligt 1-grebssystem til at håndtere lufttilførslen og er desuden let at betjene. Vedligeholdelsen er nem, da sliddelene nemt skal udskiftes.


Varde Samsø brændeovn – en god, billig brændeovn

bedste brændeovn til prisen
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
3.499 kr.
Set til
3.589 kr.
 • Elegant, rustikt design
 • CO2-neutral
 • Rudeskylsfunktion

Vi har valgt at inkludere endnu en model og testvinder fra mærket Varde, fordi de bidrager med nogle rigtig gode brændeovne på markedet.

Varde Samsø er også kåret som en af de fem bedste brændeovne af varmekilder.dk, og du får en brændeovn af høj kvalitet.

Bidrager til hyggelig stemning

Varde Samsø har et klassisk, elegant design. Samtidig tilfører den et rustikt touch til dit hjem og bidrager desuden med varme og en hyggelig stemning. Håndtaget til brændkammeret og askeskuffen er ens, hvilket skaber en flot sammenhæng i designet.

Miljøvenlig, co2-neutral løsning

Ifølge Varde er alle deres brændeovne CO2-neutrale, og du får derfor en miljørigtig brændeovn med Samsø-modellen. Brændeovnen udnytter brændet så effektivt, at den forurener minimalt og opfylder strenge EU-miljøstandarder. Virkningsgraden på Varde Samsø er 81 %, hvilket betyder, at 81 % af brændet udnyttes.

Samsø-modellen har ligesom de andre brændeovne fra Varde en rudeskylsfunktion, hvilket bidrager til en dejlig nem rengøring. Brændeovnen fjerner med rudeskylsfunktioner selv sod fra glasset foran, og det kræver derfor blot en hurtig aftørring med en klud for at bevare en ren og gennemsigtig rude.

Brændeovnen har et stort glasparti, som giver god mulighed for at kunne nyde synet af flammerne. Under brændeovnen er der et rum, som kan bruges til opbevaring af brænde eller redskaber som eksempelvis en pejsehandske.


Aduro 9-4 væghængt brændeovn – en super praktisk brændeovn

bedste væghængt pejs
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
9.396 kr.
Set til
10.493 kr.
 • Væghængt
 • Stilren
 • Aduro-tronic teknologi

Aduro er en super praktisk og stilren brændeovn, som kan hænges op på væggen og dermed ikke fylder særlig meget i dit hjem. Aduro er kendt for at producere solide brændeovne af høj kvalitet, som har yderst effektive brændkamre. Alt dette er også tilfældet med Aduro 9-4.

Der er mange fordele ved at have sin brændeovn til at hænge på væggen. Brændeovnen virker først og fremmest meget mindre klodset, end hvis den står og fylder på gulvet.

Frigør ekstra gulvplads

Samtidigt skaber du ekstra gulvplads, hvilket kan være en stor fordel, hvis du bor i et mindre hus. Ved at brændeovnen bliver løftet, har du også bedre udsigt til den flotte ild, hvis du eksempelvis sidder ved dit spisebord eller i sofaen.

Stilrent design

Aduro 9-4’s udseende er meget stilrent, og brændeovnen vil pynte i de fleste hjem. Den er lavet af stål, hvilket tilfører et moderne og råt twist til din stue. Brændeovnen passer rigtigt fint til den moderne nordiske stil, som mange danskere er glade for. Samtidig er den så klassisk, at den kan kombineres med mange forskellige boligindretningsstile.

Udviklet med unik teknologi

Aduro er udviklet med den smarte og unikke Aduro-tronic-teknologi. Aduro beskriver teknologien på følgende måde på deres hjemmeside: ”For at opnå en god forbrænding skal luften til brændkammeret styres meget præcist med få minutters interval, hver gang der lægges træ i brændeovnen, men i praksis glemmes dette ofte.

Med den patentanmeldte Aduro-tronic automatik sker reguleringen af den primære lufttilførsel automatisk”. Teknologien hjælper med andre ord med at gøre det nemt at fyre i ovnen på en optimal måde.

Opfylder miljøkrav

Aduro 9-4 opfylder desuden alle miljøkrav i Europa, herunder Svanemærket, Sintef (Norge), CE og EN13240, så du får med andre ord en miljørigtig brændeovn, som du med fordel kan skifte din gamle ud med.


Find din brændeovn på tilbud

At skulle købe en helt ny brændeovn er en stor investering, og det kan derfor være en stor fordel at kunne spare nogle penge på sit nye køb. Hvem kan ikke lide et godt tilbud?

Hold øje løbende og få en god pris

Flere af de forhandlere, som vi har linket til, har løbende tilbud på deres brændeovne, så det er værd at holde øje med siderne en gang imellem. På den måde kan du finde din nye højkvalitetsbrændeovn til en rigtig god pris.

Vær skarp på dine krav

Du bør dog forud for dit køb blive helt skarp på, hvilke krav du har til din kommende brændeovn. Skal brændeovnen kunne varme meget af huset op eller fungere som et supplement til en anden varmekilde? Hvor meget brænde ønsker du, at den skal kunne rumme? Hvilket design ønsker du? Hvilke miljøstandarder ønsker du, at brændeovnen skal leve op til? Alle disse spørgsmål bør du overveje, inden du slår til. Forhåbentligt kan vores test/guide og pege dig i retning af, hvilken brændeovn der kunne passe til dig og dit hjem.


Andre indlæg du måske også vil synes om

Har du en pejs er en askestøvsuger en rigtig god investering. Læs mere om disse i vores askestøvsuger test.

Til de ekstra kolde måneder kan du få varme med et varmetæppe fra vores varmetæppe test. Derudover kan en varmepude også gøre underværker. Læs mere om dette i vores varmepude test.

Er du til gør-det-selv-projekter så læs vores boremaskine test eller højtryksrenser test. Til disse projekter kan en pandelampe måske være et godt værktøj. Således kan du altid have lys, så du kan se hvad du laver. Læs mere om de bedste af slagsen i vores pandelampe test.

Har du kæledyr skal de selvfølgelig have det bedste mad. Læs om det bedste af slagsen i vores hundefoder test eller kattemad test.

En god nattesøvn er yderst vigtig for at kunne fungere optimalt i hverdagen. Læs mere om at finde de bedste elevationssenge og kontinentalsenge i vores elevationssenge test og kontinentalseng test.

Derudover er madrassen også et vigtigt element. Find en ny og bedre madras i vores springmadras test, topmadras test eller boxmadras test.

Eller læs vores sovesofa test, og find en smart kombinationsløsning til sofa og seng.

LÆS OGSÅ: Bedste elselskab

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply