Buskrydder test – Find den bedste buskrydder til dit behov

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Havearbejdet er en hård opgave at kaste sig ud i. Som haveejer er der dog ingen vej udenom – arbejdet skal simpelthen udføres, hvis ikke haven skal gro fuldstændigt til. Dog findes der heldigvis haveredskaber, der gør havearbejdet væsentligt nemmere.

Et af disse redskaber er buskrydderen. Med en buskrydder trimmer du nemt græskanter, rydder krat og fjerner vildtvoksende ukrudt.

Vi gennemgår her produkter, der har fået gode anmeldelser af officielle ekspertkilder og tests, herunder Makita, Stiga og Ryobi. Vi har samlet de bedste produkter og giver dig her et stort overblik, så du kan finde den bedste model til dit behov.

ForhandlerModelDrivmiddelVægtLydniveauPris
Makita Buskrydder DUR365UPT2Batteri5,2 kg86 dB3.516,-
GTZ5800Batteri4,8 kg94 dB2.097,-
Stiga Buskrydder SBC 48 AEBatteri5,5 kg100 dB1.499,-
McCulloch B428 PSBenzin6,5 kg100 dB2.077,-
Ryobi 18V One+ OBC1820BBatteri5,1 kg93,5 dB1.146,-
Stiga Buskrydder SBC 232 DBenzin8,6 kg114 dB1.599,-

Makita Buskrydder DUR365UPT2 – Bedst i test-buskrydder og bestseller

Buskrydder test→ Set hos Homeshop.dk til 3.516 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 3.560 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 3.560 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 3.699 kr.

 • Miljøvenlig
 • Ekstremt vibrations- og støjsvag
 • Elektronisk overbelastningssikring
 • Batterikontrol
 • Tre elektriske hastigheder

Denne buskrydder er en bestseller hos diverse forhandlere. Med Makita DUR365UPT2 får du en buskrydder, der har tre elektriske hastigheder og en klinge med Ø 230 mm. Anvender du maskinens første gear, får du 3.500 min-1, mens andet gear giver 5.300 min-1. Tredje og højeste gear giver 6.500 min-1. Maskinen kræver minimal vedligeholdelse, hvilket for mange er en stor fordel. Derudover er maskinen meget miljøvenlig.

Buskrydderen er designet med et såkaldt U-greb, samtidig med at et ekstra greb er tilkoblet. Dette giver dig den mest optimale håndtering af maskinen under brug. Komforten øges yderligere, idet maskinen er ekstremt støj- og vibrationssvag.

Er du på udkig efter en komfortabel buskrydder, er Makita DUR365UPT2 altså et yderst godt bud. Bekymrer du dig om motoren, kan du godt glemme disse tanker. Motoren er nemlig udstyret med elektronisk overbelastningskontrol og batterikontrol.

Batteritypen er BL1850B, og der medfølger to batterier ved køb. Derudover medfølger der også en lynlader, der efter blot 45 minutter vil have opladet batteriet fuldt ud. Batterikapaciteten er fem Ah. Maskinen måler 183 cm i længden, 61 cm i bredden og 46 cm i højden.

I forhold til lydniveauet af buskrydderen er den ekstremt støjsvag. Lydtrykniveauet er ikke mere end 75 dB, mens lydeffektniveauet kun er 86 dB. Dette er den mest støjsvage buskrydder i vores buskryddertest.

Slutteligt er Makita DUR365UPT2 ligeledes særdeles vibrationssvag. Det forreste håndtag har et vibrationsniveau på 0,9 m/sek.2, mens det bagerste håndtag har et vibrationsniveau på 1,1 m/sek.2.


GTZ5800 – Elektrisk buskrydder test

Bedste buskrydder→ Set hos Texas.dk til 2.097 kr.

 • Nem betjening
 • Færre vibrationer
 • Minimal vedligeholdelse
 • Ingen CO2-udledning
 • Lav vægt

Den næste buskrydder i vores test er ligeledes en elektrisk en af slagsen. GTZ5800 består af en 58V-batteriplatform, som er nyudviklet. Denne batteriserie giver dig en lang række fordele. For det første er maskinen nem at betjene. På fronthåndtaget kan du blot flytte den ned og op, således at den tilpasses din individuelle arbejdshøjde.

Derudover har maskinen en plantebeskytter monteret, som er meget praktisk. Via denne undgår du at komme til at ramme planter og lignende med snøren.

En anden fordel er, at buskrydderen kræver minimal vedligeholdelse. Det tager blot 60 minutter at få ladet batteriet fuldt op, og så giver dette omkring 30 minutters trimning – afhængigt af forholdene. Buskrydderen afgiver ikke mange vibrationer, hvilket er ekstremt komfortabelt.

Vibrationsniveauet er 2,5 m/sek.2. Derudover vejer maskinen ikke meget sammenlignet med andre buskryddere på markedet. GTZ5800 vejer 3,7 kg uden batteri. Batteriet vejer 1,1 kg, men du kan også tilkøbe et større batteri på 4.0 Ah, hvis du ønsker dette.

En lader og en simpel bærestrop medfølger ved køb. Dette giver dig både en mere sikker og komfortabel udførelse af havearbejdet. Sikkerheden øges yderligere, idet de to snører på trimmerhovedet kun kommer ud, mens den drejer rundt og trykkes mod jorden. Dette giver for mange en mere tryg følelse. Maskinen må derudover også siges at være miljøvenlig, da den ikke udleder nogen form for CO2.

Motoren på buskrydderen har en effekt på 450 watt og en spænding på 58 volt. Den yder 7.000 omdrejninger i minuttet, hvilket må siges at være effektivt. Du får en arbejdsbredde på 30 cm med det buede skaft. Lydniveauet, på 94 dB, er lavt sammenlignet med andre buskryddere.


Stiga Buskrydder SBC 48 AE – Test af buskrydder med batteri

bedst i test buskrydder→ Set hos Byghjemme.dk til 1.499 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.499 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 1.528 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.595 kr.

 • Brugervenlig
 • Innovative batterikræfter
 • Støjsvag
 • Uhørt højtydende
 • Slidstærk og kulfri motor

Stiga Buskrydder SBC 48 AE er batteridrevet. Batterikapaciteten er fem Ah, og det giver motoren en effekt på 530 W. Spændingen er 48 volt, og motoren er kulfri samt slidstærk. Arbejdstiden på en fuld opladning er omkring 30 minutter. Trimmerhovedet på buskrydderen består af et såkaldt Tap & Go-system, hvilket er et sikkert slags design.

Trådfremføringen vil nemlig først ske automatisk, når trimmerhovedet trykkes mod jorden. Klippebredden ligger på 36 cm, og klippevinklen er fast.

Du skal være opmærksom på, at lader og batteri typisk ikke medfølger ved køb. Det anbefalede batteri at anvende til maskinen er et 48 V 5 Ah-batteri fra Stiga. Dog vil du i de fleste tilfælde få bæresele, klingehoved og trimmerhoved med i købet. Bæreselen gør maskinen mere komfortabel at anvende – og mere sikker. Faktisk er denne buskrydder virkelig sikker at bruge. Du har nemlig ligeledes god kontrol over maskinen, idet betjeningselementerne er velplacerede.

Har du ikke meget plads at gøre godt med i haveskuret, vil Stiga Buskrydder SBC 48 AE være et godt køb. Maskinen har nemlig et deleligt rigrør. Det betyder, at du sparer opbevaringsplads. Derudover betyder det også, at maskinen er nem at transportere. Dette er ideelt for dig, der både ønsker at anvende buskrydderen i haven derhjemme samt i sommerhusets have.

På denne måde får du nemt glæde af den effektive buskrydder flere steder. Effektiviteten ses bl.a. på tråddiameteren på to mm, trådlængden på tre m, kniven på 4T og knivdiameteren på 255 mm.


McCulloch B428 PS – Mest populære hos forhandleren

Billig buskrydder→ Set hos Frishop.dk til 2.077 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 2.077 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 2.115 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 2.115 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 2.156 kr.

 • Kraftfuld
 • Delbart rigrør
 • Let at starte
 • Præcis og hurtig trådfremføring
 • Firetaktsmotor

En yderst kraftfuld buskrydder er McCulloch B428 PS. Denne buskrydder er den mest populære hos diverse forhandlere, og dette skyldes bl.a. den kraftfulde motor. Motoren er en firetaktsmotor og kører på ublandet benzin.

Dette er en fordel for mange, da du ikke skal stå og blande olie og benzin. McCulloch B428 PS er let at starte på grund af sin primer og Soft Start. Når du er færdig med at bruge maskinen, vil stopknappen automatisk returnere. Det betyder, at buskrydderen faktisk altid er klar til at starte og blive brugt.

Ved at bruge maskinens Tap ’n Go-funktion får du en utroligt præcis og hurtig linefremføring. Dette gør det nemt for dig at trimme præcis de områder, du ønsker. Effekten er 0,8 kW, mens cylindervolumenen er 28 cm3, hvilket giver en super effektiv buskrydder. Udover at være effektiv så er maskinen også praktisk. Rigrøret er nemlig delbart. Dette giver dig mulighed for at anvende maskinen sammen med en masse andet tilbehør.

McCulloch B428 PS er dog en af de tungere buskryddere på markedet. Maskinen vejer 6,35 kg, og derfor er haveværktøjet ikke for dig med svag ryg. For at give dig så behagelig en følelse ved brug af maskinen som muligt medfølger der en sele. Selvom maskinen er tung, er den virkelig optimal for haveejere med store haver og krævende opgaver.

Vibrationsniveauet er 6,69 m/sek.2 til højre og 9,93 m/sek.2 til venstre. Lydeffektniveauet er 109,6 dB, mens lydniveauet for brugerens øre blot er 99,3 dB. Dette giver en relativt støjsvag maskine.


Ryobi 18V One+ OBC1820B – To maskiner i én

Bedste buskrydder til prisen→ Set hos Homeshop.dk til 1.146 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.257 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.257 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.336 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.396 kr.

 • Græstrimmer og buskrydder i samme maskine
 • Kraftig maskine
 • Praktisk cykelhåndtag
 • Komfortabel dobbeltsele
 • God vægtfordeling og balance

Med Ryobi 18V One+ OBC1820B får du to maskiner i én – nemlig græstrimmer og buskrydder. Maskinen er særdeles kraftfuld med både tretandet buskrydderklinge og trimmerhoved.

Græstrimmeren har en variabel hastighed, hvilket giver den optimale ydeevne og god kontrol for brugeren. Motoren er højtydende og kraftfuld, da den har højt moment. Dette er ideelt til haver med krævende opgaver, hvor klingehastigheden på 8,5 omdrejninger pr. minut klart er en fordel.

Buskrydderen har en klippekapacitet på 30 cm – dog 20 cm ved brug af buskrydderklingen. Trådfremføringen sker automatisk. Hele maskinen har optimal komfort grundet den komfortable dobbeltsele og det praktiske cykelhåndtag.

Bæreselen følger med i købet, ligesom trimmerhovedet, cykelhåndtaget og Tri-Arc-buskrydderklingen gør. Det, der oftest ikke medfølger ve køb, er lader og batteri. Dog er maskinen en del af det smarte One+-system fra Ryobi. Derfor kan du bruge samme oplader og batteri til denne maskine som til en lang række andre havemaskiner og værktøjer fra Ryobi One+. Maskinen er kompatibel med et 18 V 4,0 Ah Li-ion+-batteri.

Komforten af maskinen højnes yderligere, da vægtfordelingen af motor og batteri er velbalanceret. Batteriet betyder også, at buskrydderen er batteridrevet. Maskinen har maksimal driftstid og lang levetid på grund af, at den er udstyret med IntelliCellTM-teknologi.

Teknologien byder på elektronisk, individuel balancering og celleovervågning, hvilket ligeledes giver maskinen en høj sikkerhed.


Stiga Buskrydder SBC 232 D – Yderst effektiv maskine

Stiga buskrydder→ Set hos 10-4.dk til 1.599 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.795 kr.

 • Dobbelt styr
 • Ergonomisk arbejdsstilling
 • Softgrip-håndtag
 • Easy Start-funktion
 • Tap & Go-trimmerhoved

Den sidste maskine i vores buskryddertest for denne gang er Stiga Buskrydder SBC 232 D. Denne maskine er en mellemstor buskrydder, der vejer 8,6 kg. Buskrydderens drivmiddel er blandet benzin, og tankkapaciteten er 0,8 liter.

Tændspolen er analog, men maskinen er yderst nem at starte gennem Easy Start-funktionen. Når maskinen står i tomgang, er tomgangshastigheden 2.800-32.000 rpm. Når maskinen derimod er i brug, er den maksimale hastighed 11.000 rpm.

Den har et bøjlehåndtag med to robuste håndtag. Dette giver buskrydderen en god mobilitet, en ergonomisk arbejdsstilling og en høj ydeevne. Den høje ydeevne understøttes yderligere af totaktsmotoren med en størrelse på 32,6 cc. Lydniveauet ligger på 114 dB, mens vibrationerne til højre er 5,26 m/sek.2 og 4,81 m/sek.2 til venstre. Dette betyder, at Stiga Buskrydder SBC 232 D er perfekt til dig, der ønsker at vedligeholde en stor have eller et stort område.

Maskinen starter let op, da den har et Tap & Go-trimmerhoved. Tråden fremføres halvautomatisk. For at få tråden frem skal du blot holde trimmerhovedet mod jorden. Tråden er 2,4 mm, mens den tretandede kniv har en Ø på 200 mm. Du anvender den tretandede græsklinge til krat og trimmerhovedet til langt græs.

Begge dele medfølger ved køb af maskinen. Dertil medfølger også en dobbeltsele, som både gør maskinen mere behagelig og sikker at bruge. Lydniveauet er 114 dB.

Du bør helt klart købe denne buskrydder, hvis du har en stor have med krævende arbejdsopgaver. Motoreffekten er nemlig særdeles god, hvilket gør krævende arbejdsopgaver til en leg. Har du blot en mindre have med mindre buske og lidt græs, vil den mindre model være mere passende – evt. en batteridrevet en af slagsen.


Få en velplejet have med en buskrydder

Hvis du har en have med ukrudt og buske, skal disse selvfølgelig trimmes. Her er buskrydderen et oplagte haveredskab, da den hjælper dig med at skabe en velplejet have.

Langt de fleste buskryddere er velbalancerede og brugervenlige. Dette er også vigtige egenskaber, da det ellers bliver en bøvlet kamp at trimme ukrudtet og buskene. Derudover er det en fordel at vælge en buskrydder med god styrke og lang driftstid – især hvis du har en have af stor størrelse. Mindre haver kan selvfølgelig nøjes med mindre kraftfulde maskiner.

Brug buskrydderen et par gange om året, og få fjernet træagtig vegetation, krat og græs. Vælger du en kraftig buskrydder, vil du blot kunne nedlægge ukrudtet, så snart buskrydderen føres henover jorden.

Mindre kraftfulde buskryddere vil derimod kræve, at du står lidt stille ved hvert område. Buskrydderen består af roterende klinger og en langskaftet motorsav. Fastgør maskinen til dig selv med en sele, og styr den herefter via hornstyret.

Ønsker du den bedste ergonomi, skal du vælge en buskrydder med et kraftigt antivibrationssystem og en god sele. Dertil skal buskrydderen have en god balance mellem vægten og kraften. Buskrydderen må ikke være for tung for dig, da havearbejdet ellers vil blive ubehageligt at udføre. Dog vil buskrydderen typisk være tungere, hvis du vælger en meget kraftfuld maskine.

Er du ligeledes på jagt efter en motorsav til havearbejdet? Så læs indlæg om motorsave.


Andre relaterede guides som kunne have din interesse

Som haveejer er det vigtigt at haven altid står skarpt. Det kan du få hjælp til af robotter, som f.eks. en robotplæneklipper fra vores robotplæneklipper test.

Det kan også være hækken skal have en tur med en hækkeklipper fra vores hækkeklipper test. Eller hvis din hæk er lidt højere kan en teleskop hækkeklipper fra vores teleskop hækkeklipper test være et rigtig godt køb.

Du kan også få hjælp af en græstrimmer fra vores græstrimmer test, eller fjernet mos ved hjælp af en mosfjerner fra vores mosfjerner test.

Det kan også være du skal have lavet terrassen hyggelig og klar til sommeren. Find en ny parasol i vores parasol test, en gasgrill fra vores gasgrill test eller find de bedste markiser i test.

Det er også vigtigt med en god nattesøvn, og til dette er sengen og madrasserne vigtige. Find en ny seng eller madras i vores elevationssenge test, kontinentalseng test, springmadras test, topmadras test og boxmadras test.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (2 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply