Cykelholder test – Vi guider dig til det bedste og billigste valg

0

Det er altid en god idé at investere i en cykelholder, da det er den nemmeste måde at transportere din cykel på. En cykelholder er også smart, hvis du gerne vil have din egen cykel med på ferie.

Der findes både cykelholdere, som du kan montere på taget, på bagklappen eller på anhængertrækket af bilen. Vi har i denne test valgt at fravælge en cykelholder, der monteres fast på bagklappen af bilen, da den ofte er usikker og ustabil og egentlig mest er ment som en hurtig og midlertidig løsning. Derudover kan den efterlade skader på din cykel.

I denne cykelholder test har vi samlet de fem bedste cykelholdere. Alle har enten fået topscorer af det danske Forbrugerråd Tænk eller har høje anmeldelser fra forbrugere.

Vi har sørget for at finde og teste forskellige cykelholdere, hvor alle har forskellige funktioner, der skiller sig ud. Vi har blandt andet testet cykelholdere til elcykler, cykelholdere til flere cykler end en samt cykelholdere til biler uden krog.

Derudover har vi sørget for at finde cykelholdere i forskellige prisklasser, så der er en cykelholder til ethvert budget. Læs med og find den cykelholder, der passer bedst til dig og dine behov.

ForhandlerModelLasteevneAntal cyklerMonteringPris
Atera Strada Sport M260 kg2Anhænger2.995,-
Thule Xpress 97030 kg2Anhænger545,-
Thule Velocomp act 3 92725 kg3 (4)Anhænger3.299,-
Atera Strada DL345 kg3 (4)Anhænger3.999,-
Thule ProRide 59820 kg1Tagbøjler826,-

Atera Strada Sport M2 – en cykelholder til elcykler: Den bedste cykelholder til 2 cykler

bedste cykelholder til 2 cykler→ Set hos Cykelpartner.dk til 2.995 kr.

→ Set hos Coop.dk til 3.199 kr. (3.499 kr. for ikke-medl.)

→ Set hos Daekbutikken.dk til 3.399 kr.

 • Højeste lasteevne
 • En platformholder
 • Velegnet til elcykler

Hvis du er på udkig efter en solid og robust cykelholder, der kan bære mange kilo, kan det være, at den nye Atera Strada Sport M2 er det rigtige valg for denne.

Denne cykelholder til elcykler er nemlig den, der kan bære mest af alle de udvalgte cykelholdere på denne liste. Atera Strada Sport M2 har nemlig en lasteevne på hele 60 kilo. Cykelholderen fra Atera Strada Sport har desuden fået topkarakter hos det danske Forbrugerrådet Tænk.

God lasteevne – en god cykelholder til elcykler

Elcykler har det med at veje lidt mere end cykler uden motor. Derfor er Atera Strada Sport M2 også velegnet til elcykler, da dens lastevne ligger på hele 68 kilo. Derudover er der plads til to cykler, hvor er der god plads mellem cyklerne, så du ikke skal bekymre sig om ridser eller andre eventuelle skader.

Solid cykelholder til anhængertræk – og til de lange ture

Atera Strada Sport M2 er en solid og robust cykelholder, som skal monteres fast til bilens anhængertræk. Denne cykelholder er også en platformholder, hvilket betyder, at den har en vippefunktion, der gør det let for dig stadig at åbne og lukke bagagerummet, selvom cyklerne er spændt fast til cykelholderen. Denne funktion er fodbetjent.

Da Atera Strada Sport M2 er robust, er den rigtig god til de lange ture, for eksempel hvis du skal køre på ferie med en fastspændt cykel. Dog kan de også snildt bruges til hverdagskørsel samt kortere ture. Atera Strada Sport M2 har desuden lygter – så er du mere sikker i trafikken, når de andre bilister på lang afstand kan se, at du har en cykelholder med.

Den bedste cykelholder til 2 cykler

Atera Strada Sport M2 er til dig, der leder efter en robust og solid cykelholder til dine elcykler. Desuden kårer vi Atera Strada Sport M2 som den bedste cykelholder til to cykler, da det er en god allround cykelholder, der passer til både elcykler og cykler uden motor.


Thule Express 970 – en god cykelholder til bil: En billig cykelholder

bedste cykelholder→ Set hos Frishop.dk til 545 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 545 kr.

→ Set hos Cykelexperten.dk til 549 kr.

 • Nem og let montering
 • En sakseholder
 • God pris

Thule Express 970 er en billig cykelholder, der har scoret højt hos både det danske Forbrugerrådet Tænk samt blandt købere og forbrugere. Cykelholderen er en sakseholder, der har en lasteevne på 30 kilo, og kan holde to cykler. Thule Express 970 er velegnet til korte ture og hverdagskørsel.

En billig cykelholder til hverdagsbrug

Er du på udkig efter en billig cykelholder, der blot skal bruges til hverdagen, kan Thule Express 970 være det rette valg for dig. Denne cykelholder er utroligt nem at montere og tage af igen. Derudover fylder den næsten heller ikke noget og kan snildt klappes sammen og lægges i bagagerummet, når den ikke bruges.

Denne cykelholder er en sakseholder og skal monteres fast til din bils anhængertræk. Dette kan gøres meget nemt, da den designet sådan, at den blot skal klikkes af og på.

God til korte ture

Thule Express 970 er god til korte ture og til cykler, som ikke har kostet det hvide ud af øjnene. Den eneste ulempe ved denne cykelholder er nemlig, at der kan komme ridser i cyklerne, når de er spændt fast. Cykelholderen er dog blevet vurderet til at være en af de billigste og bedste sakseholdere til to cykler.

Dog passer Thule Express 970’s konstruktion til næsten alle cykler, da den har remme, som du helt kan indstille og tilpasse til selve cyklen.

Thule Express 970 er den billigste cykelholder i vores cykelholder test og er til dig, der skal bruge en billig cykelholder til hverdagsbrug.


Thule Velocompact 927 – en Thule-cykelholder til 3 (4) cykler – test

bedst i test cykelanhænger→ Set hos Cykelpartner.dk til 3.299 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 3.330 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 3.330 kr.

→ Set hos Daekbutikken.dk til 3.399 kr.

→ Set hos Cykler.dk til 3.599 kr.

 • En cykelholder til fire cykler
 • God og solid
 • Nem montering

Hvis hele familien skal have en cykel med på turen eller ferien, kan det være, at du skal vælge at investere i en Thule Velocompact 3 927. Det er en platformholder, de er yderst robust, og som har plads til 3-4 cykler i alt.

Derudover har den en god lasteevne på 25 kilo og skal monteres på et anhængertræk. Thule Velocompact 3 927 har i øvrigt scoret højt hos det danske Forbrugerrådet Tænk.

God til lange ture

Thule Velocompact 3 927 er en cykelholder, der er god til lange ture, fordi den er så robust. Den er perfekt til familieferien, da den kan holde mellem tre og fire cykler. Derudover er der godt luft mellem cyklerne, så du er sikker på, at der ikke kommer skrammer eller ridser.

Hvis du dyrker meget sport som for eksempel mountainbike, kan du også snildt benytte dig af denne cykelholder. Med Thule Velocompact 3 927 slipper du nemlig for at skulle køre på mountainbike inde i byen, da du bare kan spænde cyklen fast og køre ud i skoven og først benytte dig af cyklen, når det er meningen.

En smart vippefunktion og meget nem at montere

Thule Velocompact 3 927 har en smart vippefunktion, der gør, at du nemt kan åbne og lukke bilens bagagerum, selvom cyklerne er spændt fast til den monterede cykelholder. Cykelholderen er også utroligt nem at montere, og det tager ikke mere end et par minutter. Thule Velocompact 3 927 er altså også en meget brugervenlig cykelholder.

Derudover kommer Thule Velocompact 3 927 med lygter, så du er mere sikker i trafikken. Med lygter på din cykelholder er du sikker på, at de andre bilister kan se, at du har en cykelholder monteret på anhængertrækket. På den måde er det lettere for dem at holde en sikker afstand.

Velocompact 3 927 er til dig, der kører lange ture, hvor cyklen skal med – for eksempel på ferie. Derfor er denne cykelholder god til familien, da den kan bære fire forskellige cykler.


Atera Strada DL3 – den bedste cykelholder i test

bedste cykelholder til prisen→ Set hos Cykelpartner.dk til 3.999 kr.

 • Cykelholderen, der er bedst i test
 • Plads til tre cykler alt og kan bruges til elcykler
 • Kapacitet på 45 kilo

Atera Strada DL3 er en god platformholder, der har fået topkarakter hos det danske Forbrugerrådet Tænk. Denne model er også meget populær blandt forbrugerne og scorer generelt højt.

Derudover har Atera Strada DL3 gode kvalifikationer som en kapacitet på 45 kilo, samt at den kan holde tre cykler i alt.

Derfor er Atera Strada DL3 også valgt til at være vores bedst i test. Det eneste, der trækker en lillebitte smule ned, er prisen, der ligger i den høje ende, men til gengæld er du sikret høj kvalitet og skånsom fragt af dine cykler.

Cykelholder med plads til 3 cykler og vippefunktion

Med Atera Strada DL3 får du en cykelholder, hvor er der plads til tre cykler. Dog skal du være opmærksom på, at hvis du har elcykler, er der kun plads til to. Det er, fordi elcykler ofte vejer mere end normale cykler.

Atera Strada DL3 har desuden en vippefunktion, der gør, at du nemt at benytte dig af bilens bagagerum – også selvom cyklerne er spændt fast. Denne funktion benyttes via en fodpedal. Til sidst er det også muligt at låse både cykler og cykelholder fast til selve bilen.

En platformholder med skånsom fragt

Da denne cykelholder er en platformholder, betyder det, at dine cykler sidder godt fast og med god plads mellem dem, så du undgår ridser og skader på stel og udstyr. Atera Strada DL3 egner sig godt til de lange ture på ferien, men kan bestemt også bruges til hverdagen, hvor du blot skal fragte din eller børnenes cykler fra A til B.

Atera Strada DL3 er en cykelholder til dig, der bare gerne vil have en cykelholder, som du er sikker på fungerer, hver gang du tager den i brug. Med Atera Strada DL3 får du en pålidelig og sikker cykelholder, der kan lidt af hvert og samtidig har mange brugbare funktioner, der gør din hverdag lettere.


Thule ProRide 598 – en god cykelholder til taget samt en cykelholder til bil uden krog

bedste cykelholder til bil→ Set hos Frishop.dk til 826 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 826 kr.

 • Cykelholder til taget
 • En billig cykelholder til bil uden krog
 • Skånsom transport af dine cykler

Har du ikke et anhængertræk bag på din bil, behøver du heldigvis ikke at afskrive muligheden for at få en cykelholder.

Der findes nemlig også cykelholdere til taget. Her skal du også sørge for at købe tagbøjler til dit tag, hvis du ikke allerede har monteret det på bilen. Heldigvis er det meget billigere end at montere et anhængertræk.

Thule ProRide er en god og billig løsning til dig, der ikke har et anhængertræk, og som samtidig leder efter en skånsom transport af dine cykler.

Billig og skånsom cykelholder til bil uden krog

Thule ProRide er en god og billig cykelholder til dit tag. Når du fragter dine cykler på bilens tag, er der langt mindre risiko for, at der opstår ridser eller andre småskader. Derfor er en tagholder også en super og skånsom løsning til dig, der har dine cykler kær. Derudover er det smart at placere cyklerne på taget af bilen, da du så har fri adgang til bagagerummet hele tiden under turen.

Thule ProRide egner godt til både lange og korte ture og er i det hele taget en allround cykelholder, der duer til de fleste cykler på nær elcykler, og opfylder langt de fleste behov for en god cykelholder.

Nem montering og smart låsesystem

Monteringen af Thule ProRide er utroligt nem, og det er også meget nemt at installere tagbøjler på din bil, hvis du ikke allerede har dem i forvejen. Derudover har denne cykelholder også et smart låsesystem, hvor du både kan låse dine cykler og selve cykelholderen fast til tagbøjlerne på bilen.

Thule ProRide er til dig, der leder efter en solid og billig cykelholder, hvor du ikke behøver et anhængertræk. På trods af den lave pris går du dog bestemt ikke på kompromis med kvaliteten af cykelholderen, da den rangerer højt hos både diverse eksperter og forbrugere.


En cykelholder til bagklap test

Vi har i denne cykelholder test undladt at tage en cykelholder til bagklap med. Det har vi, fordi de er den mindst sikre løsning, når du leder efter en cykelholder. Derudover er en cykelholder til bagklap ofte en midlertidig løsning, der ikke holder længe, og som i øvrigt kan give din cykel unødvendige ridser og skrammer.

Derfor kan vi desværre ikke anbefale en god cykelholder til bagklap i denne test, da vi ikke mener, at der er holdbart at bruge penge på et stykke udstyr, der ikke holder længe, og som måske kan gøre mere skade end gavn.

Der findes selvfølgelig dyrere udgaver, der efter sigende skulle være i bedre kvalitet og mere solide, men vi mener her, at det bedre kan betale sig at bruge de penge på en sakseholder eller platformholder.

Vi mener, at det er bedre at betale lidt mere for en cykelholder. Det behøver ikke være mange penge – det kan for eksempel være en sakseholder, der normalt ligger mellem 400 og 1000 kroner. Her er du sikret lidt mere stabilitet og sikkerhed.


Hvilken cykelholder skal du vælge?

Når du skal vælge en cykelholder, skal du være opmærksom på, at der findes fire forskellige cykelholdere, nemlig en sakseholder, en platformholder, en tagholder og en bagklapholder. Hvilken cykelholder du skal vælge, kommer an på din bil og dine behov.

For eksempel er en sakseholder en god og billig løsning til de korte ture, men skal du ligge og køre Europa tyndt, er det bedre at finde en mere robust cykelholder, der kan holde til lidt længere distancer og øget vægt.

1. En sakseholder – den billigste løsning med montering på anhængertræk

En sakseholder klart den billigste løsning, når du leder efter en cykelholder. Den er bedst egnet til hverdagstransport, hvor der ikke køres langt mellem A og B. Cykelholdere som disse er meget nemme at montere på bilens anhængertræk og er i det hele taget en god allround cykelholder, hvis man ikke stiller de helt store krav. En sakseholder er som regel også let at pakke sammen og have liggende i bagagerummet.

Dog er det ikke den bedste cykelholder, hvis man har en rigtig dyr cykel, som man holder meget af. En sakseholder kan nemlig godt efterlade små knubs og ridser, fordi den ikke er lige så stabil eller robust som de andre cykelholdere.

2. En platformholder – en god løsning til længere ture med montering på anhængertræk

En platformholder er solid og robust og fungerer derfor rigtig godt til køreture med længere distance. Med en platformholder er du sikker på, at cyklerne ikke bliver ridsede, da der er god afstand mellem den.

Derudover kan mange af modellerne klappes sammen, så de ikke fylder i bagagerummet, når du ikke bruger dem – dog fylder de stadig en smule mere end en sakseholder.

Mange af modellerne har også en tilt-funktion, hvilket betyder, at du kan åbne og lukke bagagerummet, selvom cyklerne sidder på cykelholderen.

3. En tagholder – super løsning til længere ture med montering på tag

Hvis du har en bil uden anhængertræk, kan du med fordel købe en tagholder til at holde dine cykler ordentligt fast med. Det kræver dog naturligvis, at din bil har tagbøjler, men det er oftest både billigere og nemmere montere end et anhængertræk.

En tagholder er også rigtig god til professionelt og dyrt udstyr, da cyklerne står utroligt stabilt – faktisk er de nærmest urokkelige, hvis du finder en god tagholder. Derudover er det smarte ved en tagholder også, at du har fri adgang til dit bagagerum.

4. En bagklapholder – god til biler uden anhængertræk

Ønsker du ikke en tagholder, og har du heller ikke et anhængertræk, så er der én mulighed tilbage, og det er en bagklapholder. Det betyder, at du får en cykelholder, der bliver spændt fast på bilens bagklap.

Det er oftest set som en midlertidig løsning, og hvis du køber en bagklapholder, er det vigtigt, at du afprøver den først. Monteringen afhænger nemlig af formen på bagklappen. Derfor kan du ikke være sikker på, at den købte bagklapholder passer til din bil.

Derfor er denne løsning heller ikke den bedste og anbefales kun, hvis der virkelig ikke er andre muligheder – og hvis du ikke skal ligge og køre alt for langt.


Opsummering – dét skal du være opmærksom på inden køb

I denne cykelholder test har vi samlet og vurderet de bedste cykelholdere fra tests, anmeldelser og eksterne kilder. Alle er blevet nøje researchet og udvalgt ud fra høje topscorer hos det danske Forbrugerrådet Tænk samt gode forbrugeranmeldelser. På den måde er du sikker på, at du køber en cykelholder i god kvalitet.

Vores bedst i test er Atera Strada DL3 til anhængertræk stærkt efterfulgt af Thule ProRide, der monteres på bilens tag, og som også er skarp til prisen.

Som tidligere forklaret findes der fire forskellige former for cykelholdere, og det er vigtigt, at du beslutter, hvilke krav du har til din cykelholder, inden du køber den. Det vil sige, at du skal undersøge, hvor meget vægt cykelholderen maksimalt kan bære, så dine cykler ikke overstiger dette. Derudover skal du også tjekke, at cykelholderen passer til din bil – altså skal du for eksempelvis tjekke, at du har anhængertræk, hvis du køber en cykelholder, der skal monteres fast på et anhængertræk.

Alle cykleholderne i denne test er blevet testet af eksperter på baggrund af praktiske tests, selve konstruktionen på de forskellige cykelholdere, hvor let manualen er, samt hvor nemt det er for forbrugerne at samle cykelholderen. Alle cykelholderne i denne artikel har scoret højt på alle fire parametre, og derfor ved du også med sikkerhed, at du køber en cykelholder i god kvalitet, hvis du beslutter dig for en af disse.

Derudover overholder alle cykelholderne også de sikkerhedskrav, der er, når du kører rundt i trafikken. Langt de fleste har for eksempel lygter på, så det er lettere for dine medtrafikanter at se, at du kører med cykelholder bag på bilen. Du skal dog være opmærksom på, at de fleste cykelholdere, der monteres fast på anhængertrækket, kræver en separat nummerplade, så du overholder alle krav, når du kører i bil med cykelholder.


Relaterede indlæg

Der findes mange reservedele til bilen, som kan gøre det lettere for dig at komme fra A til B. Tag f.eks. et kig på en trafikalarm i vores trafikalarm test, så du minimerer risikoen for fartbøder. Du kan også læse vores vinterdæk test, og sikre dig de mest optimale vinterdæk til din bil.

Du kan også læse vores dæktryksmåler test, så du er opmærksom på dæktrykkene på din bil.

Står du og mangler en god cykel, så har vi lavet guides du kan tage et kig på. Læs f.eks. mere i vores elcykel test, ladcykel test eller el ladcykel test. Og til at rengøre din cykel er en højtryksrenser rigtig god. Læs mere i vores højtryksrenser test.

Har du en god cykel skal du naturligvis også bruge en god cykelhjelm. Læs mere om det bedste valg i vores cykelhjelm test.

Det er vigtigt med en god nattesøvn, og her er dit valg af seng og madras essentielt. Læs mere om dit valg af seng i vores elevationsseng test, kontinentalseng test eller boxmadras test.

Eller find en optimal madras i vores topmadras test eller springmadras test. Derudover så kan du også finde en optimale hovedpude og dyne i vores hovedpude test og dyne test.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken cykelholder er bedst i test?

Atera Strada DL3, hvis du har en bil med anhængertræk. Thule ProRide, hvis du har en bil uden anhængertræk.

Hvordan er cykelholderne blevet testet?

Vi har samlet cykelholderne som er blevet testet i praktiske tests af eksterne kilder. Derudover har vi vurderet konstruktion, manual og samling, så du kan foretage det bedste valg til dit behov.

Hvilken cykelholder skal jeg vælge?

Du skal vælge den cykelholder, der passer bedst til dine behov. Her skal du overveje, hvor langt du kører, hvor mange cykler du skal have med, og om du har en bil med anhængertræk eller ej.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply