Dampmoppe test – Hvilken er den bedste til dit behov? Vi guider dig til det optimale valg

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Dampmopper er det nyeste inden for hjemmerengøring, og det er ikke uden grund. Du kan selvfølgelig sagtens bruge en ganske almindelig moppe, som du plejer, men hvis du vil have et endnu renere gulv, skal du kraftigt overveje en dampmoppe.

Med en dampmoppe kan du nemlig fjerne helt op til 99,9 % af bakterierne fra dit gulv, og hvem vil ikke gerne have det? Derudover kan en dampmoppe bruges til et hav af forskellige overflader, så uanset om du har trægulv, flisegulv eller gulvtæppe, er en dampmoppe helt sikkert noget for dig.

Der er dog også nogle dampmopper, der kan bruges til andre overflader end bare gulve. Du skal derfor også overveje, om du generelt har bug for grundrensning af andre overflader end blot dit gulv. Måske vil du også gerne have en dampmoppe, der kan bruges i din bil, eller der kan bruges til rensning af fuger og andre små kroge og hjørner.

Dampmoppe test – find en dampmoppe som er “bedst i test”

Der er mange dampmopper derude på markedet, og det kan derfor være lidt af en jungle at finde ud af, helt præcis hvilken dampmoppe, der passer bedst til dig. De varierer nemlig i pris, hvor meget vand der kan være i tanken, samt om de bruger ledning eller batteri.

Der er således en hel del forskel på modellerne, og derfor kan der hurtigt gå mange timer med at surfe rundt på nettet i jagten efter den perfekte dampmoppe.

I denne artikel gennemgår vi dampmopper, der indgår i forskellige dampmoppe tests, blandt andet på hjemmesiden Trustedreviews.com. Derudover gør vi brug af andre kilder, kundeanmeldelser, samt de mest populære produkter hos udvalgte, anerkendte forhandlere.

I skemaet nedenfor får du et hurtigt overblik over de produkter, vi har fundet frem til gennem vores research til denne store guide:

ForhandlerModelFunktionerKapacitetBrugstidPris
Kärcher SC 5 EasyFixBørnesikring på damppistol
Kan tilsluttes dampstrygejern
1,5 L-2.381,-
Bissell Vac and Steam 1977EKombineret støvsuger og dampmoppe400 ml15 min.1.479,-
SHARK S6003EU8 m strømkabel
3 dampindstillinger
330 ml15 min.899,-
Ariete Steam Mop 416410-i-1 funktionalitet
5 m strømkabel
350 ml18 min.503,-
Morphy Richards Steam Cleaner12-i-1 funktionalitet
5 m strømkabel
380 ml14 min.878,-

Kärcher SC 5 EasyFix dampmoppe – Ledningsfri dampmoppe

Bedste dampmoppe→ Set hos Proshop.dk til 2.381 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 2.381 kr.

→ Set hos Coolshop.dk til 2.695 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 2.699 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 2.699 kr.

 • Ingen ledning
 • 1 liters-tank
 • Kundefavorit hos Skousen

I testen fra Trustedreviews ligger denne model som den bedste i dampmoppe testen, og får af kunderne hos Skousen den imponerende bedømmelse 5 ud af 5 stjerner. Det er derfor ikke uden grund, at vi her kalder Kärcher SC 5 EasyFix for den bedste dampmoppe. Jo, den er også den dyreste model, men du får ekstremt meget for pengene.

Fjerner næsten alle bakterier

Vil du have det reneste gulv, du kan komme i nærheden af, går du ikke galt i byen med denne model, for med dens damptryk på hele 4,2 bar og dens høje varme dræber Kärcher SC 5 EasyFix op til 99,9 procent af bakterierne på enhver overflade.

Rengør overalt

Denne dampmoppe kan bruges til at rengøre både badeværelset, køkkenet og stuegulvet, og med dampreguleringen kan du justere dampen, så den passer til hvilken som helst overflade.

Denne dampmoppe er ikke håndholdt, men skal trækkes på samme måde som en støvsuger. Det betyder, at den ikke er helt så nem at manøvrere med som andre dampmopper. Til gengæld er den ledningsfri, så du slipper for besværet med at finde nye stikkontakter, efterhånden som du bevæger dig rundt i huset. Du kan derudover nemt bruge mundstykket til at komme ind i selv de mindste afkroge af gulvet.

Masser af ekstraudstyr

Med Kärcher SC 5 EasyFix får du desuden også en lang række ekstra tilbehør, der gør, at du kan rengøre stort set hvilken som helst overflade, det skal være.

Hvis du har indgroet snavs eller skidt, som du simpelthen ikke kan få af, er denne model også helt perfekt. Kärcher SC 5 EasyFix kommer nemlig også med den helt nye funktion VapoHydro, hvor ekstra varmt vand tilføjes. På den måde opløses det hårde snavs nemt og hurtigt.

Af alle de dampmopper, vi har på vores liste, er Kärcher SC 5 EasyFix den model med den største vandtank. Faktisk har den hele to tanke. Det betyder også, at den skal bruge lidt længere tid på at varme op. Til gengæld kan du vaske både mere og over længere tid med denne model.


Bissell Vac and Steam 1977E – Bedste dampmoppe med dobbeltfunktion

Dampmoppe test→ Set hos Coolshop.dk til 1.479 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 1.499 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 1.871 kr.

 • Kombineret støvsuger og dampmoppe
 • Dampklar på 30 sekunder
 • Kedel/tankvolumen på 400 ml.

I testen fra Trustedreviews står denne model som den andenbedste i dampmoppe testen, og på mange måder er den en helt fantastisk model, der er perfekt til enhver husholdning med respekt for sig selv.

Smart 2-i-1 funktion

Denne model skiller sig ud fra mængden ved, at den på en gang er en støvsuger og en dampmoppe. Du får altså to maskiner i en, så du behøver ikke skifte ud mellem dine rengøringsredskaber, når du gør hovedrent.

Du kan således både støvsuge og bruge dampmoppe på samme tid, eller du kan bruge de to funktioner efter hinanden. Uanset hvad, får du en ekstremt effektiv og dybdegående rengøring med Vac and Steam 1977E fra Bissell.

Bruger man støvsugereffekten eller dampmoppeeffekten alene, vil man hurtigt opdage, at denne model måske ikke er den mest effektive på markedet. Det er ikke en særlig effektiv støvsuger eller dampmoppe i sig selv. Men i kombinationen af de to funktioner er denne model helt enestående, og resultatet, når man bruger støvsuge- og dampmoppefunktionen i kombination, er helt enestående.

Kom af med både snavs og bakterier på samme tid

Særlig teknologi sørger for, at snavset fra støvsugningen ikke gøres vådt af dampen, og med den særlige dampreguleringsfunktion kan du selv justere, hvor meget damp der skal komme ud af din Bissell Vac and Steam 1977E.

Ligesom enhver anden dampmoppe kan denne model dræbe op til 99,9 procent af bakterier, og med støvsugerfunktionen kan du altså lynhurtigt komme til bunds.

Den er egnet til hårde overflader og til gulvtæpper, men eftersom der ikke følger andre mundstykker med, kan den ikke umiddelbart bruges til f.eks. rengøring af mindre kroge.


Shark dampmoppe S6003EU

Billig dampmoppe→ Set hos Coop.dk til 899 kr. (1.049 kr. for ikke-medl.)

→ Set hos Skousen.dk til 909 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 909 kr.

 • 8 meter strømkabel
 • 3 dampindstillinger
 • Kedel/tankvolumen på 330 ml.

I dampmoppe testen fra Trustedreviews omtales denne model ganske vist som en S6003UK og ikke en S6003EU, men det er præcis den samme Shark-dampmoppe, bare markedsført i henholdsvis Storbritannien og EU. Der er ingen forskel, og derfor bruger vi stadig testen fra Trusted reviews som en ekspertkilde.

Perfekt til den travle familie

Denne dampmoppe er helt perfekt til dig, der har enten børn og/eller kæledyr, for den er helt perfekt til at fjerne mudderpletter og mere genstridige pletter på gulve og andre hårde overflader.

Sharks nyudviklede Klik´ n Flip Technology tillader endda, at det brede damphoved kan flippes rundt, så du kan rengøre to gange uden at skulle skifte kluden ud, som ellers er en stor begrænsning ved andre dampmopper. Fordi damphovedet er så bredt, som det er, tillader det også, at der kan rengøres væsentligt større arealer af dit gulv på de 15 minutter, denne model kan yde, før den 330 ml store tank skal genopfyldes.

Gode funktioner til særligt snavsede områder

Til særligt genstridige pletter og snavs kan du bruge den særlige Steam Blaster-effekt, der sender en mere målrettet og direkte stråle af damp mod gulvet. Det eneste, du skal gøre, er at flippe damphovedet og trykke på den særlige knap. Så kan du sende en varm dampstråle mod de særligt genstridige pletter, der hurtigt vil gå i opløsning.

Nem og fleksibel at bruge

Ligesom Vac and Steam 1977E er S6003EU en håndholdt dampmoppe, der skal holdes lodret ligesom en håndholdt støvsuger. Det gør den meget let og nem at bruge.

6003EU bruger ledning, og det begrænser selvfølgelig brugen en smule. Til gengæld er ledningen 8 meter lang, så i stort set alle rum kan du nå rundt i alle kroge uden at skulle skifte stikkontakt.


Ariete Steam Mop 4164 – dampmoppe tilbud

bedste dampmoppe til prisen→ Set hos Whiteaway.com til 503 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 503 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 642 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 707 kr.

 • 10 i 1-funktionalitet
 • 5 meter strømkabel
 • Tankvolumen på 350 ml.

På både Skousens og Whiteaways liste over mest populære dampmopper er denne model klart den billigste. På den britiske Amazon får Steam Mop 4146-dampmoppen en altovervejende positiv kundeanmeldelse, hvor 56 procent giver den 5 stjerner, og 23 procent giver den 4 stjerner. Du får altså med Arietes Steam Mop 4164 en dampmoppe blandt de bedste til prisen.

Høj kvalitet til en god pris

Så hvis du er på udkig efter en topkvalitets-dampmoppe til næsten ingen penge, er det denne model, du skal gå med.

Hvis du ikke har verdens største budget, men stadig sætter hygiejne og rengøring højt, skal du uden tvivl kaste et blik på Steam Mop 4164 fra Ariete. Med dens store tilbehørspakke får du udover en god dampmoppe også en lang række mundstykker og ekstra tilbehør, der gør, at du for næsten ingen penge kan få rengjort overalt i dit hjem på rekordtid.

Så uanset om du skal rengøre et klinkegulv, et tæppe, din ovn eller noget helt tredje, er denne dampmoppe uden tvivl det helt rette valg for dig. Hvis du har børn eller kæledyr, er denne model klart værd at kaste et blik på.

Ariete Steam Mop 4164 har med sin tankvolumen på 350 ml måske ikke markedets største tank, men til gengæld kan du rengøre i op til 18 minutter, og med den fem meter lange ledning kan du nemt og hurtigt komme rundt i alle kroge uden at skulle sætte stikket i mere end en gang.


Morphy Richards Steam Mop – Bedste dampmoppe ifølge Britisk Amazon

dampmoppe bedst i test→ Set hos ComputerSalg.dk til 878 kr.

→ Set hos Coop.dk til 999 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 1.000 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 1.000 kr.

 • 12 i 1-funktionalitet
 • 8 meter strømkabel
 • Dampklar på 30 sekunder.

Denne dampmoppe indgår højt på både Skousens og WhiteAways liste over mest populære dampmopper, og man forstår det godt, når man sætter sig ned for at finde ud af, hvad denne model egentlig kan.

På den britiske Amazon får den også overvejende gode kundeanmeldelser, hvor 57 procent af kunderne giver den 5 stjerner. Det er derfor uden tvivl en god investering for dig, der gerne vil have en god og effektiv dampmoppe for billige penge.

En dampmoppe med mange funktioner

Med Morphy Richards Steam Mop får du nemlig en dampmoppe med 12 i 1-funktionalitet. Takket være et utal af ekstra tilbehør kan du nemlig bruge denne dampmoppe til alle slags overflader, og den er derfor perfekt til alle hjem uanset dine behov.

Fleksibel rengøring i hele hjemmet

Den er håndholdt og kan derfor nemt og let manøvreres rundt i alle afkroge, så du kan komme rigtig i dybden. Med den fem meter lange ledning kan du nemt komme rundt i alle kroge, uden at du skal skifte kontakt alt for ofte, så din rengøring bliver hurtig og gnidningsfri.

Med den 380 ml store vandtank går der kun 30 sekunder, før dampmoppen er dampklar, og du kan rengøre i 11 minutter, før vandtanken skal genopfyldes. Uanset dine behov er en Morphy Richards Steam Mop noget for dig.


Opsummering – dét skal du være særligt opmærksom på

Med en dampmoppe bliver din rengøring meget, meget lettere, for med den varme damp kan du faktisk dræbe helt op til 99,9 % bakterier, og det er en stor hygiejnisk fordel, hvis du har huset fuldt af børn eller kæledyr.

I denne artikel har vi forsøgt at give dig et overblik over nogle af de bedste dampmopper på markedet. Vi har taget inspiration fra ekspertkilde og kundeanmeldelser, så du kan foretage det bedste valg som forbruger. Selvfølgelig skal du altid anskaffe dig den dampmoppe, der er bedst til dine behov. Derfor er det ikke sikkert, at du skal købe den dyre Kärcher SC 5 EasyFix. Den er velegnet, hvis du sætter hygiejne meget højt, og hvis du er villig til at betale mange penge for godt udstyr, der holder.

Hvis du derimod er på et stramt budget, men stadig gerne vil have, at der ser ordentligt ud, er det måske i højere grad de to sidste modeller i denne artikel, du skal tjekke ud. De er begge klart de billigste modeller og holder måske derfor heller ikke så længe som de dyrere dampmopper. Til gengæld får du specielt med Ariete Steam Mop 4164 rigtig god kvalitet for næsten ingen penge.

Med denne korte gennemgang af de fem bedste dampmopper på markedet håber vi, at du er blevet udrustet til at anskaffe dig lige præcis den dampmoppe, du skal have. God jagt.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilke dampmopper er de bedste på markedet?

Kärcher SC 5 EasyFix og Bissell Vac and Steam 1977E

Hvordan virker en dampmoppe?

En dampmoppe virker ved, at varm damp opløser snavs på en effektiv måde, samtidig med at dampen steriliserer den overflade, der vaskes. Derudover fungerer en dampmoppe som en almindelig moppe, der opsamler det snavs, som dampen opløser.

Hvordan er damprenserne blevet testet?

De er blevet testet ved praktisk brug og ud fra to kriterier: Hvor godt opløser de snavs og skidt, samt hvor brugervenlige er de.


Andre relevante indlæg, som kunne have din interesse

Inden gulvet skal vaskes med dampmoppen, evt. en af ovenstående, så er det en god ide at støvsuge gulvet. Og er det ikke en dampmoppe med støvsuge-funktion, så kan du med fordel se på en støvsuger i vores støvsuger test eller poseløs støvsuger test. Du kan også have god nytte af en håndstøvsuger fra vores håndstøvsuger test. Eller lad robotterne klar arbejdet – læs mere i vores robotstøvsuger test.

Får du den bedste elpris? Læs vores billig strøm test, og sammenlign elpriser hos elselskaberne ganske uforpligtende.

Det kan også være du skal have opgraderet sikkerheden i hjemmet. Prøv en alarm uden abonnement, eller find en ny trådløs dørklokke i vores trådløs dørklokke test. Du kan også se på en tyverialarm i vores tyverialarm test, et overvågningskamera i vores overvågningskamera test eller finde en ny røgalarm i vores røgalarm test.

En god nattesøvn er afgørende for at få dagligdagen til at hænge sammen. Her spiller sengen en helt central rolle. Vi guider dig til det bedste valg af senge i vores elevationssenge test, kontinentalseng test og boxmadras test.

Du kan også nøjes med at opgradere din nuværende seng med nye madrasser. Læs mere i vores springmadras test og topmadras test.

Du kan også tage et kig på en smart kombi-løsning med seng og sofa i én. Super smart til små hjem eller gæsteværelset. Læs mere om smarte, funktionelle sovesofaer i vores sovesofa test.


Kilder

Trustedreviews.com: “Best steam cleaners 2020: The best for carpet, tiles, floors and more

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply