Dehydrator test – Find den bedste og billigste dehydrator til dit behov

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

En dehydrator kan bruges til mange ting i køkkenet. Du kan bruge en dehydrator til mad på mange forskellige måder, der giver dig nogle helt unikke muligheder i køkkenet. Brug din dehydrator til frugt, kød og meget andet, og gør køkkentjansen lidt nemmere og lidt sjovere. Men hvilken en skal du helt præcist vælge?

Her giver vi dig en dehydrator test, så du kan finde den dehydrator, der er bedst i test. Vi har samlet en række modeller på markedet, og vurderet hver enkelt ud fra brugernes anmeldelser og produkternes særlige egenskaber, som du kan drage nytte af. For der kan være forskel på, hvad der udgør den bedste dehydrator for dig. Det handler nemlig om, hvad du skal bruge den til, og hvor ofte den skal i brug.

For at give dig det bedste overblik kan du nedenfor se de modeller, vi har testet. Her har vi også tydeliggjort nogle af de vigtigste kvaliteter, når du skal finde den bedste dehydrator for dig.

ForhandlerModelWattAntal bakkerPris
Gastroback 46600250 W6568,-
Excalibur EXD-9 digital600 W93.000,-
Steba ED5250 W5449,-
Excalibur EXC10ELF600 W1011.282,-
Graef GRD506630 W61.299,-

Gastroback 46600 dehydrator – En dehydrator til frugt med 6 bakker

bedste dehydrator→ Set hos ComputerSalg.dk til 568 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 599 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 599 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 653 kr.

 • Variabel temperatur fra 35-70 grader
 • 6 forskellige bakker, der giver et stort tørringsareal
 • 2 müslibar-forme medfølger

Her kommer det første bud på en god og alsidig dehydrator i vores dehydrator test. Her får du nemlig en model, der kan klare det meste, og hvor der er blevet pladsoptimeret på den bedste måde.

Gastroback leverer denne dehydrator til en helt fair pris, og du får mulighed for at lege med forskellige funktioner og temperaturer.

Denne dehydrator kommer med en variabel temperaturindstilling fra 35-70 grader. Det gør det muligt at tørre forskellige fødevarer, så alle næringsstoffer og enzymer bliver bevaret.

Det er nemlig en vigtig faktor, når det kommer til tørring af frugt i dehydrator, hvor du gerne vil bibeholde alt det sunde. Derudover har den et LED-display, hvor den kan stå i 72 timer med automatisk slukning.

Nem og praktisk

Det smarte ved denne dehydrator er, at du har god plads til at lege med flere forskellige ting på samme tid. Du har hele seks forskellige bakker, der er BPA-fri. Det giver dig i alt et tørringsareal på hele 4.800 kvadratcentimeter. Derudover medfølger der to forme til müslibarer til otte hjemmelavede barer.

Gastroback har sørget for at gøre det hele nemt og praktisk for dig. Derfor kan du smide det hele i opvaskemaskinen efter brug. Dog gælder det med undtagelse for huset, der her kommer i rustfrit stål og med 250 watt. Dog savner vi lidt mere finesse i designet, der gør den en smule kluntet at have stående på køkkenbordet.

Tørring af frugt i dehydrator

Her er der altså tale om en god dehydrator med mange forskellige muligheder. Du kan tørre frugt, lave chips, tørre urter, lave te og meget andet. Det kan derfor være en god mulighed for nybegynderen, der gerne vil lege med forskellige råvarer.


Excalibur EXD-9 digital dehydrator – Den bedste dehydrator til en høj pris

dehydrator test→ Set hos Whiteaway.com til 3.000 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 3.000 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 3.278 kr.

 • 2×2 temperaturstyring
 • Temperatur fra 35-73,9 grader
 • Indbygget ventilator
 • Hele 9 forskellige bakker

Her kommer der en model i vores dehydrator test, hvor vi ikke lægger skjul på, at det er testens bedste dehydrator – i hvert fald når vi kigger på funktion.

Men når prisen kommer ind over, kan der herske tvivl. Her er der nemlig tale om en dehydrator, der lever op til nogle af de standarder, du finder ved professionelle modeller. Men er det pengene værd? Det er vi ikke sikre på.

Lækre features

Vi kommer ikke udenom, at der er noget lækkert over denne dehydrator fra Excalibur. Her får du nemlig hele to timere og to temperaturer, der kan køre samtidigt. Det gør din dehydrering langt mere effektivt, og dermed kan du lege med temperaturen på en helt ny måde.

Du kan hæve og sænke varmen i tidsintervaller i de hele ni forskellige bakker, der er i denne model, og du kan nyde godt af hele 600 watt.

Samtidig får du en 17,8 m ventilator, der giver den bedste ventilation. Som prikken over i’et får du syv års garanti, og det kan være en dejlig tryghed at have. Men her er der altså ikke tale om en billig dehydrator, og derfor kan den kræve ekstra overvejelse.

Et stilrent design

Til gengæld siger vi ja tak til det flotte design. Her får du en mat og sort dehydrator, der er såre simpel i sit udtryk på den helt rigtige måde. Du kan se de ni bakker, og her er der altså ingen tvivl om, at der er blevet brugt nogle seriøse kvalitetsmaterialer. Den er forholdsvis stor, og derfor er den bedst i et bryggers eller til at have fremme til særlige anledninger.

Vil du have det bedste af det bedste, er denne dehydrator et godt valg. Men her skal du altså smide en stor sum penge for at få den hjem til dig, og det er vores største minus ved modellen. Vi kunne godt have ønsket os flere features i forhold til den høje pris, du betaler.


Steba ED5 – En billig dehydrator til mad til det mindre hjem

bedst i test dehydrator→ Set hos KitchenOne.dk til 449 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 449 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 488 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 488 kr.

→ Set hos Coop.dk til 499 kr. (999 kr. for ikke-medl.)

→ Set hos ComputerSalg.dk til 550 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 561 kr.

 • 40-70 grader
 • 250 watt
 • Letvægtsmodel

Her skal vi kigge nærmere på en dehydrator til kød, frugt og meget andet, der leverer det, den skal. Men så er der heller ikke mere i det. Dog er der én stor kvalitet ved denne dehydrator, og det er nemlig dens lave vægt. For med en vægt på bare to kilo, egner den sig fremragende til et mindre hjem, hvor der er brug for at kunne gemme den væk.

Men her er der tale om en dehydrator til kød, der har fem forskellige bakker. Dermed er den en smule mindre end de andre modeller, men det kan være en stor fordel, hvis du gerne vil spare lidt plads.

Modellen kan temperaturreguleres mellem 40-70 grader, og den har 250 watt. Vi kunne godt have ønsket os, at temperaturen kunne gå ned til 35 grader, i og med at det kan gøre en forskel, men pyt nu med det.

Andre features, der er forventelige

Her får du ikke noget, du ikke forventer. Du får én timer fra 1-36 timer, og det er det. Men du kan også meget med modellen, hvor du kan tørre frugt, kød og meget andet. Selvom huset primært er lavet af plast, så du kan se ind i din dehydrator. Men igen er der desværre tale om et design, der bærer præg af prisen.

Designet er ikke noget at råbe hurra for, men her kommer fordelen ved en let maskine. Du kan nemlig fjerne den nemt og hurtigt, så den ikke skal stå og fylde. Derfor er denne model ideel, hvis du bor på mindre plads, men gerne vil eksperimentere i køkkenet.

Har du derimod plads nok, bør du kigge mod andre alternativer. Til gengæld er der her tale om en god chance for at finde en dehydrator på tilbud. Modellen er nemlig en, der ofte kommer med i kampagnetilbud.


Excalibur EXC10ELF – En dehydrator-pris til at falde bagover af

billig dehydrator→ Set hos KitchenOne.dk til 11.282 kr.

 • 10 bakker
 • Hele 600 watt
 • Montering af motor på siden for optimal udnyttelse

Selvom vi allerede har haft en dyr model med fra Excalibur, er vi nødt til at svinge forbi denne i vores dehydrator test. For her kommer overmanden af dem alle.

Denne model er en sand topmodel, men du skal også smide 10 gange så meget for denne model som mange andre. Her er der tale om en dyr herre, som vi absolut kun anbefaler til den helt store entusiast derhjemme.

Her får du en dehydrator, der sparer på strømmen og har hele 10 forskellige bakker. Temperaturen spænder fra 35-74 grader, og på den måde kan du stadigvæk bevare vitaminer og enzymer i tørret frugt og tørrede grøntsager.

En særlig konstruktion

Der er selvfølgelig noget særligt ved denne model, og her er det selve konstruktionen. På Excaliburs store model er motoren placeret på siden af maskinen. Det betyder, at du undgår alle problemer med væske under tørring, samtidig med at den tørrer både horisontalt og vertikalt. Det giver dermed det bedste resultat.

Al kold luft bliver opvarmet på bagsiden af selve ovnen. Herefter presses det vandret og lodret hen over alle bakkerne, og det giver en jævn tørring af frugt, grønt og kød. Ventilatoren måler her 16,5 cm, der gør den lidt mindre end på den tidligere model i denne test.

Et sløvt design

Selvom modellen kan have et moderne udtryk, er vi altså skuffede over kvaliteten af designet. Her kunne der have været fokuseret mere på et lækkert og anderledes design med mere kant og karakter. Derfor er det her også en model, som vi mener, er alt for dyr til prisen.

Selve konstruktionen giver nogle unikke muligheder, men prisen er alt for høj. Spring på modellen, hvis du finder et dehydrator-tilbud på den. Ellers ville vi vælge en anden.


Graef GRD506 – Bedst i test dehydrator til prisen og en god dehydrator til kød

billig dehydrator→ Set hos Coop.dk til 1.299 kr. (2.699 kr. for ikke-medl.)

→ Set hos KitchenOne.dk til 1.475 kr.

 • 630 watt
 • Laveste temperatur ned til 30 grader
 • Et flot og stilet design

Når det kommer til en billig dehydrator, kommer du også til at undvære de ekstra gode kvaliteter.

Derfor har vi her udvalgt en model, der ligger i et fair prisleje, men hvor du også får meget for dine penge. Du får en dehydrator med seks bakker i BPA-fri plast, og det totale tørreareal er på 0,65 kvadratmeter.

Det helt særlige ved denne model er både temperatur og design. Du får nemlig en temperaturindstilling mellem 30-70 grader. Selv den helt dyre model i vores test kan ikke følge med her, og det gør Graef-modellen til den bedste dehydrator i vores test. Samtidig kan timeren indstilles i op til 40 timer.

Et design udover det sædvanlige

Hvis også design er vigtigt for dig, har du her din egen testvinder. For her er der tale om et flot design. Det er udført i plast og metal og har et let og klassisk udtryk. Den flotte metaloverflade gør samtidig, at det ligner en eksklusiv model, hvor også det lille håndtag er en fin detalje hertil.

Der er generelt ikke så meget mere at sige. Her får du en dehydrator, der virkelig kan det hele – og næsten mere til. Design og kvalitet går op i en højere enhed, og du får 30 grader som den laveste temperatur. Derfor anbefaler vi dig denne dehydrator, hvis du vil have god kvalitet for dine penge.


Dehydrator bedst i test – hvilken en er den bedste dehydrator?

Resultatet på vores dehydrator test for at finde den bedste mulighed for dig i denne dehydrator test, stritter lidt i flere retninger, men vi er ikke i tvivl om en klar favorit. For kigger vi på både pris, design og kvalitet, er vores model fra Graef den største vinder, hvis vi skal finde en dehydrator bedst i test.

Her får du lidt lavere temperaturer end de andre, et smukt design og en maskine, hvor der virkelig bare er tænkt over det hele. Her betaler du en lidt højere pris end for den helt billige dehydrator, men de sidste kroner er godt givet ud.


Tørring af frugt i dehydrator, selvom du bor på lidt plads

Bor du på mindre plads, kan modellen fra Steba være en god mulighed. Du får den til en lav pris, og her kan du nemt pakke din dehydrator væk. Dog skal du være opmærksom på, at dens ydeevne ikke er prangende. Det betyder flere begrænsninger, men en større frihed, hvis du prioriterer pladsoptimeringen højt.

Og er du til det helt store, leverer Excalibur selvfølgelig på alle fronter. Men spring hellere på den billigere model med EXD-p i stedet for den helt dyre af slagsen. Du får ikke meget mere for pengene i den dyre model, og ifølge os er den simpelthen alt for dyr i forhold til dens kunnen.


Find et dehydrator tilbud

Hvad du skal vælge, er helt op til dig, men her skal du tage brug og mængde i betragtning. Skal du bruge den på ugentlig eller måske daglig basis, kan det godt betale sig med en model, der kan lidt ekstra. Ved at gå på jagt efter et dehydrator tilbud, kan du samtidig få en billig dehydrator.

Er den derimod mere tiltænkt til særlige anledninger eller perioder, kan du nøjes med en billigere model. Forhåbentlig kan vores dehydrator test hjælp dig godt på vej.


Andre indlæg guides og artikler som kunne have din interesse

Skal du bruge andre assistenter i køkkenet er køkkenmaskiner helt sikkert gode at bruge. Du kan eksempelvis prøve en røremaskine fra vores røremaskine test, eller stavblender fra vores stavblender test.

Slip for at hakke grøntsager og brug i stedet et mandolinjern. Vi guider dig til de bedste i vores mandolinjern test.

Du kan også få lækker mad nemt og hurtigt. Få hjælp til dit valg af forskellige maskiner i vores toaster test, vaffeljern test, airfryer test eller ismaskine test.

Du kan også have kogende vand ved hånden lige når du skal bruge det. Dette kan du gøre ved hjælp af en kogende vandhane. Her har vi samlet alt hvad du skal vide, samt samlet nogle af de bedste ud fra tests og anmeldelser. Læs vores kogende vandhane test, og bliv klogere på dit valg.

Slutteligt guider vi dig også til en bedre søvn, gennem et bedre valg af senge og madrasser. Du kan læse mere om de bedste valg i vores elevationssenge test, kontinentalseng test samt boxmadras test.

Vi har også samlet al den vigtigste viden om de bedste valg af madrasser i vores springmadras test og topmadras test.

Mangler du en kombineret seng/sofa til gæsteværelset, så kan du med fordel kigge på en sovesofa i vores sovesofa test.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply