Ekstern harddisk test – Stor guide til de bedste eksterne harddiske

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Vi har lavet en test af eksterne harddiske, hvor du kan blive klogere på, hvilken model du skal gå efter. Mange vælger at bruge en ekstern harddisk til at sikkerhedskopiere indhold fra deres computere og lignende. Det kan også være et sted, du gemmer feriebilleder og videoer.

Der findes mange forskellige muligheder, når du skal have en ekstern harddisk. Det kan både være i forhold til brand og størrelsen på den eksterne harddisk. Der kan være forskellige behov og præferencer, så derfor har vi prøvet at inkludere flere forskellige modeller i vores test af eksterne harddiske.


ADATA HD330 – Den bedste eksterne harddisk

ekstern harddisk→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.016 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.048 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 1.052 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 1.067 kr.

→ Set hos CDON.dk til 1.243 kr.

Som nævnt kan der være mange forskellige kriterier, som en ekstern harddisk skal kunne leve op til. Det er noget, du skal tænke over, inden du går ud og køber en ekstern harddisk.

Vi synes, det er vigtigt, at du først og fremmest finder ud af, hvor meget plads du har behov for. Det vil i rigtig mange tilfælde variere fra person til person.

Skal du have den helt store model, hvor der er mulighed for at opbevare mange filer, kan vi anbefale en ekstern harddisk fra ADATA. Her er der tale om en ekstern harddisk, der kan lagre 4 TB data. Det er en forholdsvis stor størrelse.

I praksis betyder det fx, at du i gennemsnit vil kunne lagre 1,6 millioner billeder, hvis du vil overføre billeder fra dit kamera til din eksterne harddisk. Det giver et klart billede af, hvor meget plads du egentlig får.

Har du mange ting, du skal have lagret, eller har du mange enheder, du skal lagre fra, er denne eksterne harddisk perfekt til dig.

Harddisken fra ADATA er til dig, der vil være sikker på, at du ikke lige pludselig løber tør for plads. Det vil være de færreste, der kommer til at fylde den op og pludselig får brug for ekstra plads.

Mange fordele

Selvom dette er en ekstern harddisk med ufattelig meget plads, har den nu også andre rigtig gode fordele, vi synes godt om. Der er sørget for et rigtig godt system, der sikrer dine filer, når du har overført dem til den eksterne harddisk. Det er et lidt mere avanceret system, der gør, at den kører hurtigt og sikrer dine data både under og efter overførelsen.

Der er her tale om en yderst stabil ekstern harddisk, som du helt sikkert vil blive glad for. Størrelsen er også imponerende, da den på trods af den store hukommelse ikke er er stort monstrum.


Intenso Memory Box 3 TB – Det lidt mindre alternativ

Lille ekstern harddisk→ Set hos ComputerSalg.dk til 578 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 598 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 670 kr.

→ Set hos CDON.dk til 699 kr.

→ Set hos Evermart.dk til 949 kr.

Har du ikke brug for så meget plads, som du kan få med den eksterne harddisk fra ADATA, men mener du stadig, at du har et stort lagringsbehov, er der også andre muligheder. Du kan også vælge at kigge efter en model, der er lidt mindre, når det kommer til størrelsen.

Det kan blandt andet være et alternativ at købe en ekstern harddisk fra Intenso. Denne model giver dig også mulighed for at lagre et stort antal filer. Den har nemlig en størrelse på 3 TB. Størrelsesmæssigt er den lidt mindre end modellen fra ADATA, men den har stadig en stor kapacitet, der kan tilgodese mange behov.

LÆS OGSÅ:  Bredbåndstest – Sådan finder du det bedste bredbånd

Hurtig overførsel med USB 3.0

Denne model benytter et USB 3.0. Det betyder, at det går ufattelig hurtigt, når du skal overføre og hente filer fra din eksterne harddisk. Sammenlignet med USB 2.0 går det ti gange hurtigere med en model, der har USB 3.0. Der kan derfor være mange fordele ved at gå efter en ekstern harddisk med USB 3.0. Vi synes især, at den hurtige overførsel kan mærkes, når der skal overføres store mængder data. Det sparer dig for en masse tid, når du vælger en harddisk med et hurtigt system.

Harddisken fra Intenso er yderst brugervenlig. Den kræver ikke særlig meget af dig som bruger. Du skal blot tilslutte den til din computer eller en anden enhed.

Efterfølgende kan du nemt begynde at overføre filer til din eksterne harddisk. Vi synes, at det er rart, at den med et blåt lys fortæller, at du er i gang med en dataoverførsel. Det giver en vis forsikring om, at det hele kører, som det skal. Overordnet set kan vi rigtig godt lide denne model. Det enkle design er også yderst tiltalende, og det giver en flot og komplet løsning.


Seagate Expansion Portable 1TB – Ekstern harddisk bedst i test

Ekstern harddisk bedst i test→ Set hos ComputerSalg.dk til 378 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 381 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 615 kr.

→ Set hos CDON.dk til 617 kr.

Langt de fleste har ikke brug for særlig meget plads på en ekstern harddisk. Er der blot tale om et almindeligt forbrug, hvor der kun er nogle få enheder i husstanden, skal du måske drosle ned på størrelsen.

Der findes nemlig en masse gode eksterne harddiske, til hvis du ikke behøver masser af plads. I vores test af eksterne harddiske fandt vi en ekstern harddisk fra Seagate, som kunne være et rigtig godt bud på en ekstern harddisk med lidt mindre plads.

Denne model kan lagre op til 1 TB. Det er stadig meget. Der vil derfor gå lang tid, før du får den fyldt op. Tager vi fat i eksemplet med billederne igen, vil det cirka svare til, at du kan overføre omkring 400.000 billeder fra dit kamera til den eksterne harddisk. Der er derfor stadig rigtig meget plads at gøre godt med.

Fleksibel, bærbar harddisk

Modellen fra Seagate er også en bærbar harddisk. Den er derfor nem at have med sig, hvis man f.eks. skal bruge den på arbejdet. Den er derfor også en rigtig god løsning, hvis du altid vil have alle dine arbejdsrelaterede filer samlet ét sted, som du både kan tage frem på arbejdet og tage med dig hjem, hvis der skal laves lidt ekstra arbejde derhjemme.

En anden fordel ved denne model er, at den er meget nem at bruge. Hvis du allerede har installeret Windows på din computer, skal du blot tilslutte den eksterne harddisk. Det er alt. Du er derfor i gang med det samme. Tilslutningen sker via et USB-stik.

Denne model benytter også USB 3.0. Her får du derfor også en hurtig oplevelse, når du skal overføre filer til din eksterne harddisk. Er du på udkig efter en billig ekstern harddisk, er denne model også et rigtig godt valg. Du får nemlig rigtig meget for pengene.


Intenso Memory Home 500GB – Mindre harddisk til dagligdagen

Billig ekstern harddisk→ Set hos Proshop.dk til 455 kr.

→ Set hos Evermart.dk til 529 kr.

Er dit behov for lagerplads noget mindre, er det også muligt at finde en harddisk med mindre plads. Skal du kun benytte en ekstern harddisk til en enkelt computer eller til ét bestemt formål, kan du sagtens nøjes med en mindre ekstern harddisk.

LÆS OGSÅ:  Mesh WiFi test – Her finder du de bedste mesh-routere på markedet

I vores test af eksterne harddiske faldt vi over en ekstern harddisk fra Intenso, som er perfekt til dig, der ikke har behov for ret meget plads. Denne model kan lagre op til 500 GB.

Det lyder måske ikke af meget. Du kan dog stadig lagre rigtig mange filer, inden den bliver fyldt.

Skal du hovedsageligt bruge den til dokumenter, fx i forbindelse med arbejde eller studie, vil du ca. kunne overføre 1,75 millioner filer til denne eksterne harddisk. Der er derfor stadig en masse plads sammenlignet med nogle af de større modeller i vores test af eksterne harddiske.

Endnu en god harddisk fra Intenso

Vi har allerede præsenteret en ekstern harddisk fra Intenso i vores test. Denne model er fra samme serie og minder egentlig meget om den første, som vi præsenterede. Den største forskel er egentlig størrelsen på den eksterne harddisk i forhold til lagring af data.

Med denne model får du mange af de samme fordele. Når du køber denne eksterne harddisk, får du et hurtigt system, der kører med USB 3.0. Derudover er den også særdeles brugervenlig. Du skal blot tilslutte den, og så er du i gang.

Fordelen ved at vælge en mindre model er, at du ofte kan få en noget billigere ekstern harddisk. Har du ikke brug for så meget plads, kan du med fordel kigge efter de mindre og billige eksterne harddiske. Du får altså en harddisk, der passer perfekt til en almindelig hverdag, men undgår at betale for meget for den. Derfor er denne model et rigtig godt bud.


Trådløs harddisk – WD My Passport Wireless Pro WDBVPL0010BBK

Bedste eksterne harddisk→ Set hos Proshop.dk til 1.226 kr.

I vores gennemgang af eksterne harddiske har vi også kigget efter modeller, hvor der er kælet lidt ekstra for detaljerne Et rigtig godt bud på dette er en ekstern harddisk fra WD. Det mest nævneværdige ved denne model er helt klart, at den er trådløs.

Du slipper derfor for at skulle have ledninger mellem den eksterne harddisk og enheden, som du skal overføre fra. Denne model er derfor indbegrebet af en bærbar harddisk. Det kan der være rigtig mange fordele ved.

Modellen fra WD er især tiltænkt fotografer og andre folk, der hele tiden er på farten. Er du i gang med at skyde en film eller en masse billeder, kan det være rart at have en ekstern harddisk med sig.

Nem tilslutning via telefon eller tablet

Du kan tilslutte den trådløst til din telefon eller tablet. Det er utroligt smart, at du ikke skal bruge for meget tid på det tekniske, og den egner sig derfor perfekt til arbejdssituationer.

Det smarte ved denne eksterne harddisk er, at den tilsluttes til telefon eller tablet via wi-fi. Du kan have den med på farten, uden du skal tænke på tilslutning af strøm. Den har nemlig ti timers batteritid. Det synes vi rigtig godt om. Modellen er måske lidt en specialudgave af en ekstern harddisk.

Derudover er prisen også lidt højere end nogle af de andre modeller. Men den er yderst praktisk, og derfor har vi taget den med i vores test af eksterne harddiske. Den er også en sjældenhed, da de trådløse harddiske endnu ikke er blevet alt for populære. Men køber du denne harddisk, vil du være på forkant.


Seagate Backup Plus Portable Black Ekstern harddisk – 2 TB på tilbud

Ekstern harddisk tilbud→ Set hos Proshop.dk til 548 kr.

LÆS OGSÅ:  Smartwatch test - Find det bedste smartwatch til dit behov

Når du skal på udkig efter en ekstern harddisk, vælger mange at gå efter en model, der har plads til 2 TB. Det er en af de mest almindelige modeller, du finder på markedet, og en rigtig god mellemting.

Der er derfor et stort udvalg at vælge imellem. Det er en fordel for dig, hvis du ønsker en ekstern harddisk på 2 TB. Det er nemlig ofte muligt at finde eksterne harddiske på tilbud, når det gælder denne størrelse.

Det handler blot om at holde øje med markedet. I vores test af eksterne harddiske vil vi gerne give dig en anbefaling til en model, der har en størrelse på 2 TB.

Et godt bud på en harddisk med 2TB

En model, vi er imponerede over, er denne eksterne harddisk fra Seagate. Som nævnt får du her en ekstern harddisk, der kan lagre op til 2 TB data. Der er derfor god plads til at overføre diverse filer, billeder og videoer. Denne model har et enkelt design. Det ser vi dog som en fordel, da den passer godt til de fleste skriveborde. Der er desuden tale om en bærbar harddisk, hvor det er nemt at skifte mellem de forskellige computere, som den eksterne harddisk skal være tilsluttet til.

En anden fordel ved denne eksterne harddisk er, at den er nem at bruge. Har du allerede installeret Windows på din computer, kan du nemt tilslutte den eksterne harddisk. Du kan derfor hurtigt komme i gang.

Den høje hastighed ses også i forhold til systemet. Denne model kan både benytte USB 3.0 og 2.0, når du skal tilslutte den til computeren. USB 3.0 gør det muligt, hurtigt at få overført filer til og fra den eksterne harddisk.


Den rette harddisk til dig

I vores test af eksterne harddiske har vi forsøgt at komme vidt omkring. Vi har inkluderet flere forskellige modeller, og der er noget til forskellige behov. Der er derfor både noget til dig, der har brug for rigtig meget plads, og noget til dig, der har brug for mindre plads.

I vores test af eksterne harddiske har vi lagt stor vægt på brugervenlighed og hastighed. Vi mener, at det skal være let at bruge en ekstern harddisk.

Derudover skal det også gå hurtigt. Fra tid til anden kan du have behov for at overføre større mængder data. I disse tilfælde er det altafgørende, at den eksterne harddisk har et hurtigt system, der gør, at du hurtigt kan komme videre. Vi håber, at du har fået inspiration til køb af en ekstern harddisk ud fra vores test af eksterne harddiske.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply