El-kædesav test – Hvilken kædesav passer bedst til dig?

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

En el-kædesav er et miljøvenligt alternativ til den klassiske benzindrevne kædesav. El-kædesave er typisk lettere, og de vibrerer også mindre. Overvejende er en el-kædesav altså et fantastisk alternativ til både den private forbruger og den professionelle.

Vi hos Testsektionen.dk går meget op i at finde produkter, der er bedst i test. Derfor har vi i denne el-kædesav-test samlet testvinder-kædesave fra T3.com, som sætter fokus på kvalitetsprodukter fra kvalitetsforhandlere. I denne artikel finder du derfor et solidt udvalg af el-kædesave både med og uden ledning, som er bedst i test.

Bedst i test

Makita DUC353Z professionel elektrisk kædesav

 • Miljøvenlig og kulløs motor
Bedst til prisen

Ryobi OCS1830 el-kædesav

 • Lydsvag el-kædesav
Billig og god

Bosch UniversalChain 18 V

 • Ledningsfri
ForhandlerModelVægtSværdlængdeBatteri / ledningPris
Bosch Universal Chain 18 V3 kg20 cm med skærelængde på 13,5 cm18 V batteri817,-
Einhell GH-EC 20405,5 kg40,6 cm med skærelængde på 37,5 cmLedning585,-
Ryobi OCS18303,5 kg30 cm18 V batteri1.351,-
Black & Decker GKC1825L20 18 V3,1 kg25 cm med skærelængde på 25 cm18 V batteri1.277,-
Makita DUC353Z4,7 kg35 cm med en skærelængde på 33 cm36 V batteri2.293,-
MTD TPS40 2983,8 kg20 cm med teleskop på 298 cm40 V batteri1.187,-

Bosch UniversalChain 18 V – Bosch el-kædesav testvinder

el kædesav test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
830 kr.
Set til
1.065 kr.
Set til
869 kr.
 • Ledningfri, elektrisk kædesav
 • Beskytter både hænder og kæde
 • Brugervenlig

Foretrækker du mærker og brands, som du kan genkende, er Bosch altid en sikker vinder. Denne Bosch UniversalChain 18 V el-kædesav er meget brugervenlig og ligetil med softgrip-greb og håndbeskytter.

Så er du mere sikker, når du bruger den, ligegyldigt hvor meget eller hvor lidt erfaring du har med el-kædesave. Softgrip gør det nemmere at håndtere og styre el-kædesaven. El-kædesaven har en kromkæde, som skærer på et 20 centimeter langt sværd. Det giver dig en effektiv knivlængde på 13,5 centimeter, altså rigeligt til at komme igennem de fleste grene.

Denne el-kædesav fra Bosch er ledningsfri, så du ikke risikerer ulykker med en ledning, der kommer for tæt på klingen. Den er designet med begynderen i tankerne, da den er udstyret med rigelig beskyttelse.

Samtidig vil du opleve minimal vibration og følelse af, at kædesaven ”smutter” i hænderne på dig takket være de solide gribetænder på kromkæden. Bosch UniversalChain 18 V el-kædesaven giver dig en ren underskæring, så der ikke kommer en flosset eller ujævn kant på dit snit.

Denne Bosch UniversalChain 18 V el-kædesav er bedst til dig, der ikke behøver bruge din el-kædesav mere end et par gange om året. Den får jobbet gjort med langt de fleste udfordringer, som du kan komme ud for i haven eller på arbejdsbordet.

På en fuld opladning er der lige omkring en times batteri på el-kædesaven. Bosch UniversalChain 18 V el-kædesav er kåret som tredjebedst i test af T3.com, og det er nok mestendels, fordi der ikke er mere gods i den. Til hverdagsbrug er dette en rigtig god el-kædesav.


Einhell GH-EC 2040 el-kædesav – traditionel el-kædesav med ledning

billig el kædesav
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
679 kr.
Set til
667 kr.
Set til
750 kr.
 • Ekstra lang skærelængde
 • Kæde og sværd fra Oregon
 • Værktøjsløs spænding af kæde

Foretrækker du en el-kædesav med ledning, er Einhell GH-EC 2040 el-kædesaven et solidt valg. Denne el-kædesav er rigtig god til at skære brænde, tynde ud i buske og beskære træer.

Siden den ikke har batteri, men i stedet for er tilsluttet almindelig stikkontakt, behøver du ikke bekymre dig om batterilevetid. Denne el-kædesav fra Einhell er ifølge T3.com yderst populær blandt forbrugere. Dette er på grund af dens kraft, der gør det utrolig nemt for den at komme igennem en 20 centimeters gren på ingen tid.

Med sin ekstra lange sværdlængde på hele 40,5 centimeter er dette en mere kraftfuld el-kædesav end Bosch-modellen, og derfor er det også vigtigt at have ordentlig fodplacering og ordentligt fat i el-kædesaven, når du bruger den. Denne Einhell GH-EC 2040 el-kædesav vejer 5,5 kilo, så den er heller ikke synderligt tung, men med det lange sværd kan det være en god idé at være sikker på, at du kan vedligeholde kontrollen over den, inden du går i gang med at beskære det æbletræ i baghaven.

Denne Einhell GH-EC 2040 el-kædesav anbefaler vi til de brugere, der oftere har brug for en stærkere skæreevne. For eksempel er denne el-kædesav fra Einhell en god investering, hvis du ved, at du skal til at beskære flere træer og buske i haven, eller hvis du har meget beplantning i haven.

De kraftfulde og yderst holdbare Oregon kæde og sværd gør, at denne Einhell GH-EC 2040 el-kædesav nok skal holde i mange år, så længe du passer på den.


Ryobi OCS1830 el-kædesav – Brugervenlig el-kædesav til hyppigt brug

bedste el kædesav
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1438 kr.
Set til
1399 kr.
 • Kulfri motor
 • Oregon sværd og kæde
 • Automatisk oliesystem

Dette er en god og gennemsnitlig el-kædesav fra Ryobi, som virkelig kan lette din arbejdsbyrde i haven. Denne Ryobi OCS1830 el-kædesav er kulfri, så du kan have god samvittighed over dit carbonspor, når du benytter denne model. Den har et godt og gennemsnitligt sværd på 30 centimeter, og den sælges med skede til sværdet, så du kan beskytte din el-kædesav, når du ikke bruger den.

Der er et automatisk oliesystem til Ryobi OCS1830 el-kædesaven, så det eneste, du skal sørge for, er at have fyldt olie på den dertilhørende tank. For at højne brugervenligheden endnu mere har Ryobi OCS1830 el-kædesaven softgrip, så du nemmere kan manøvrere maskinen sikkert.

Dette er også en af de mere lydsvage el-kædesave, hvilket jo altid er dejligt både for dig, familien og naboerne. Da den kun vejer 3,5 kilo, kan de fleste håndtere den, og for sikkerhedens skyld er der mekanisk kædebremse på el-kædesaven. Generelt er dette en dejligt brugervenlig el-kædesav, som er god til hyppigt brug.

Denne Ryobi OCS1830 el-kædesav anbefales til de forbrugere, der ofte behøver en el-kædesav til mindre opgaver. Bemærk, at batterier ikke medfølger, og at man selv skal montere kæden.

Kæden kan dog sagtens monteres og strammes uden brug af værktøj, så husk at holde øje med manualen, og find eventuelt en af Ryobis how-to-videoer frem, hvis du kommer i tvivl. Denne el-kædesav er fra Ryobis +One-serie, så andre elværktøjer fra denne serie vil kunne bruge det samme batteri.


Black & Decker GKC 1825 L20 18 V el-kædesav

el kædesav bedst til prisen
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1130 kr.
Set til
1101 kr.
Set til
1570 kr.
Set til
1499 kr.
Set til
1168 kr.
 • Lithium-ion-batterier
 • Kompakt design, der gør den brugervenlig
 • Budgetvenlig el-kædesav

Denne Black & Decker GKC1825L20 el-kædesav kører på de gængse 18 volt-batterier, men den kan derudover håndtere 2,0 Ah, altså 2 amperetimer.

Amperetimer, Ah, giver en nogenlunde indikation af, hvor mange timer maskinen kan benyttes på en opladning af batterierne. Den type batteri, som el-kædesaven behøver, er desuden lithium-ion-batterier, som ikke aflader sig selv, så du altid er sikret god batterilevetid. Som hovedregel kan Black & Decker GKC1825L20 el-kædesaven klare op til 220 snit a 2,5 cm, så den kan altså hurtigt få trimmet eller nedskåret en busk.

Denne lette el-kædesav er designet yderst kompakt, så den er nem at håndtere og kontrollere uden at ofre komforten. Siden den er batteridrevet, slipper du for at skulle håndtere ledningen. Sværdet på el-kædesaven er 25 centimeter, altså en af de kortere modeller på listen.

Hele sværdet er totalt blottet, så sværdlængde og skærelængde er lige lange. Kædetypen er anti-kickback, så du ikke får følelsen af, at el-kædesaven ”smutter” fra dig.

Denne kabelfri B&D el-kædesav er anbefalet til brugere, der ikke ofte har brug for en maskine af denne kaliber. T3.com anser det for en budgetvenlig el kædesav, som ikke skal benyttes til større projekter såsom at fælde træer. Den klarer sig allerbedst til mindre projekter, især grundet dens korte sværdlængde, så denne el-kædesav er bedst til hobbybrug.


Makita DUC353Z professionel elektrisk kædesav– el-kædesav bedst i test

bedst i test el kædesav
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1699 kr.
Set til
1834 kr.
Set til
2334 kr.
Set til
2334 kr.
Set til
2225 kr.
 • Yderst stærk el kædesav til semiprofessionelt brug
 • Miljøvenlig og kulløs motor
 • Automatisk kædesmøring

Søger du en virkelig solid el-kædesav, behøver du ikke lede længere end denne Makita DUC353Z elektriske kædesav. Kædesaven har kulfri motor, og det er en af de større og mere kraftfulde el-kædesave i vores el-kædesav-test. Den kulløse motor giver dig længere driftstid.

Altså dræner den ikke lige så hurtigt dine batterier. Med hele to 18 volt-batterier når denne maskine op på samlede 36 volts kraft. Dette gør det muligt for den at skære i mindre træstammer – du skal blot kunne nå igennem dem med el-kædesavens sværd.

Denne Makita DUC353Z el-kædesav har en sværdlængde på 35 centimeter og en skærelængde på 33 centimeter. For vores el-kædesav bedst i test-artikel er dette altså en god, gennemsnitlig længde.

Sværdet og kæden kan nemt udskiftes helt uden værktøj. Trods sit kompakte design kan denne 4,7 kilo tunge model virkelig save igennem. Derfor er det rigtig smart, at Makita DUC353Z el-kædesaven er udstyret med automatisk kædesmøring. Så længe du husker at komme olie i dens olietank, skal den nok selv styre smøringen.

På grund af dens kraft er denne Makita DUC353Z el-kædesav anbefalet til dem, der ofte har brug for en stærk maskine til eksempelvis at fælde mindre træer.

På trods af dens størrelse er dette ikke en mild eller blid el-kædesav, så hvis du ofte har brug for en mere kraftfuld maskine end den, du har, er dette absolut en god investering. Til de fleste private forbrugere er der dog rigeligt andre gode valg på denne bedst i test-el-kædesav-liste, som også er billigere end denne el-kædesav fra Makita.

Proshop.dk har udnævnt en lignende model fra Makita til deres bedst i test-el-kædesav. Dette er den benzindrevne Makita EA3201S35A, som du kan finde her. Ligesom den batteridrevne DUC353Z-model er dette en kædesav, som leverer et perfekt snit hver gang, men til gengæld kræver tække og erfaring.

Makita er generelt et mærke, som man bør gå efter, hvis man vil have en stærkere kædesav. Ved du allerede nu, at du kommer til at kræve mere af din el-kædesav, er Makita mærket, du bør gå efter.


MTD batteri teleskop-kædesav TPS40 298 – el-kædesav til særlige behov

El kædesav tilbud
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1364 kr.
 • El-kædesav med teleskop, der kan udskydes op til 298 centimeter
 • 40 volt batterimotor
 • Kæde og sværd fra Oregon

Til helt særlige behov har vi også inkluderet denne teleskop-kædesav fra MTD. Denne kabelfrie el-kædesav er bedst til de steder, som er svære at nå, og som ikke kræver meget skæreevne.

Denne TPS40 298 el-kædesav med teleskopstang kræver batteri og oplader til dette batteri fra MTD. Denne TPS40 298 teleskop-kædesav kan bruges til at save mindre grene af høje træer helt uden brug af stige. Så længe du holder øje med, hvor grenene falder, er dette en langt hurtigere og nemmere måde at få trimmet høje træer og buske.

Ligesom andre modeller på denne bedst i test-liste har MTD TPS40 298 teleskop-kædesaven kæde fra Oregon, så selvom det er en af de kortere sværdlængder på listen, har den solid skæreevne. Den tilhørende teleskopstang kan udskydes til 2,98 meter, hvilket gør det muligt at bruge den til at nå nogle rimeligt høje grene.

Uden batteriet vejer denne model blot 3,8 kilo, og den er nem at manøvrere, når batteriet modvejer sværdet i den anden ende.

Denne kabelfrie TPS40 298 el-kædesav med teleskopstang anbefales til dem, der måske har nedsat mobilitet eller bevægelsesbesvær, men gerne stadig vil ordne egen have og egne træer. Den kan også med fordel benyttes af brugere, der ganske enkelt foretrækker at arbejde fra jorden.

Grundet sit teleskop har denne model dog betydeligt lavere komfort, og den vil også være mere besværlig at håndtere, da den ikke kan manøvreres lige så nemt som el-kædesave uden teleskop. Denne MTD TPS40 298 teleskop-kædesav er til mere specifik brug end andre el-kædesave på denne bedst i test-liste.


Hvorfor skal du vælge en el-kædesav frem for en benzin-kædesav?

Medmindre du behøver en kædesav til professionelt og hyppigt brug, er en el-kædesav typisk det bedre alternativ. Til private brugere er en elektrisk kædesav desuden mere overkommelig.

En el-kædesav er bedst til begyndere, fordi den er lettere, den vibrerer som regel mindre og har typisk flere sikkerhedsforanstaltninger såsom softgrip, anti-kickback og håndbeskyttere. Disse funktioner gør både el-kædesaven nemmere at bruge og mere sikker at arbejde med.

LÆS OGSÅ: Bedste elselskab


Andet interessant indhold

Du kan også læse meget mere om motorsave generelt i vores motorsav test. Til opbevaring af haveaffald kan du med fordel se på en kompostbeholder fra vores kompostbeholder test. Har du meget haveaffald kan du læse mere om kompostkværne i vores kompostkværn test, så du slipper for de mange ture på genbrugsstationen.

Trænger hækken til en tur så læs vores hækkeklipper test, eller vores teleskop hækkeklipper test, hvis din hæk er højere end gennemsnittet.

Måske kan en buskrydder også hjælpe til med havearbejdet. Læs mere om nogle af de bedste på markedet i vores buskrydder test. Du kan også læse vores brændekløver test, og få hjælp til at hugge brænde. Eller du kan læse vores græstrimmer test, så du kan få græsplænen til at stå snorlige.

Er der mange blade der skal samles op kan en løvsuger være meget behjælpelig. Find den rette i vores løvsuger test.

Har du andre projekter, hvor du eksempelvis har brug for en boremaskine, kan du læse mere om nogle af de bedste boremaskiner i vores boremaskine test.

Det er vigtigt at få restitueret efter en lang dag med mange gøremål. Dette gøres bedst i en helt ny seng. Vi guider dig til det optimale valg i vores forskellige guides om senge og madrasser:


Kilder anvendt i artiklen

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply