Elcykel test 2018

0

Det har aldrig været nemmere at lade bilen stå og hoppe op på cyklen. Kalenderen siger 2018, og det betyder, at markedet bugner med mange forskellige elcykler. Derfor har vi besluttet os for at præsentere de bedste elcykler for dig og fortælle, hvorfor du skal vælge netop dem.

For år tilbage var det prismæssigt uoverkommeligt at investere i en elcykel for de fleste danskere, men i dag er snakken heldigvis en anden. Langt de fleste har i dag råd til en elcykel, og prisniveauet er ikke meget højere, end hvis man skulle købe en traditionel cykel fra ny. Der er mange gode grunde til at lade bilen stå og hoppe op på elcyklen til og fra arbejde: du får bevæget dig og motioneret, og det gavner i høj grad også miljøet.

Læs videre og bliv klogere på, hvilken elcykel du skal vælge!

Til den køreglade – SCO E-ShopperElcykel test

→ 8.499 kr. hos Wupti.com

Denne elcykel fra SCO er en damecykel med 3 gear og fås både i sort og hvid. Cyklen er fremstillet med et aluminiumsstel på 50 cm. og 28” hjul med dobbeltbundede aluminiumsfælge.

Du skal købe denne elcykel, hvis du vil gøre turen fra A til B let som en leg – helt uden at blive forpustet og møde svedig op på arbejde om morgenen. Cyklen kan køre 40-55 kilometer per opladning, naturligvis afhængig af egen indsats og terræn. Denne cykel kan altså med garanti bruges, selvom man dagligt cykler mange kilometer. Desuden er batteriet superlet at tage af cyklen, således at du kan tage det med indenfor og lade op, ligegyldigt hvor du befinder dig. Sidst men ikke mindst har batterisystemet integreret BMS, hvilket giver en maksimal udnyttelse af batteriets kapacitet og forlænger dets levetid.

Pris: Med en pris på 8.499 kr. ligger denne elcykel i en middelprisklasse, hvor langt de fleste kan være med.

Vigtige specifikationer

 • Vægt i kilo: 25
 • Kan køre 40-55 kilometer per opladning
 • Shimano-gear, 3 indvendige
 • Royal-sadel samt hånd- og fodbremse.

Til den kræsne – Cannondale Mavaro Active City 2Elcykel bedst i test

→ 23.099 kr. hos Cykelexperten.dk

Denne utrolig flotte damecykel fra Cannondale er utrolig velegnet til bykørsel og er præget af høj kvalitet. Designet adskiller sig fra mange af de elcykler, der findes på markedet, og hvis du ikke er bange for at vælge en elcykel i et fedt og anderledes design, er det lige netop denne cykel, du skal vælge.

Denne elcykel er dog ikke kendt for at være den allerbedste på markedet, så hvis du ikke har noget imod at gå på kompromis med specifikationerne og gerne vil betale for design, er dette den rette cykel. Cyklen indeholder i alt 8 gear, har en lang levetid og middelmådig rækkevidde. Det er vigtigt at nævne, at på trods af at cyklen ligger i den høje ende, er cyklen altså af god kvalitet og har desuden rigtig god affjedring, der giver dig en god køreoplevelse.

LÆS MERE:  Sådan kommer du i bedre form med en crosstrainer

Pris: Med en pris på 23.099 kr. ligger den cykel i den høje prisklasse.

Vigtige specifikationer

 • Gear: Shimano Alfine 8 sp.
 • Batteri: BOSCH PowerPack 400Wh
 • Fælge: Cannondale C2

Til den studerende – SCO E-BasicBillig elcykel

→ 6.999 kr. hos Wupti.com

Denne cykel er fremstillet med et aluminiumsstel på 53 cm og 28” hjul med dobbeltbundede aluminiumsfælge.

Denne elcykel vil med garanti kunne fragte dig fra A til B, uden du bliver træt. Den er ideel til længere ture, da du kan køre 30-40 kilometer per opladning – naturligvis afhængigt af din egen indsats og den type terræn, du kører på. Cyklen er af god kvalitet og er forsynet med Shimano V-bremse foran og fodbremse bag. Denne elcykel fås kun i sort.

Pris: Med en pris på 6.999 kroner ligger denne cykel i den billigere prisklasse, hvilket gør den ideel til dig, der ikke har lyst til at spendere flere penge end nødvendigt på en elcykel.

Vigtige specifikationer

 • Indeholder 3 indvendige gear
 • Inkluderet ekstraudstyr: skærme, bagagebærer samt 6,6 AH batteri
 • Stelmateriale: aluminium

Til den eventyrlystne – Focus Aventura2 8G DameElcykel online forhandler

→ 16.999 kr. hos Cykelexperten.dk

Denne cykel adskiller sig fra mængden og er særligt god til damen, der er på jagt efter en kraftig cykel, der er god til trekking og meget lange cykelture. Cyklen er kendt for sin gode komfort, da man vil cykle i en mere oprejst stilling, end hvad man ofte er vant til. Det giver en mere afslappet cykeloplevelse. Derudover kommer cyklen med et bredere cykelsæde, hvilket også giver ultimativ komfort på cykelturen.

Med cyklens brede og kraftige dæk er du sikret bedre vejgreb og større sikkerhed. Cyklen er ideel at tage med i skoven, på grusstien eller andet ujævnt terræn.

Pris: Med en pris på 16.999 kroner ligger denne cykel i den højere prisklasse, men du er til gengæld også garanteret en kvalitetscykel, der kan bruges til meget andet end blot bykørsel.

Vigtige specifikationer

 • Cyklen har 8 gear
 • Kraftig motor fra BOSCH
 • Motoren er placeret midt på cyklen og giver en bedre balance
 • Har et batteri på 396 Wh, som giver øget køreglæde.

Til den unge fartbølle – SCO Premium Street UNIKøb elcykel

→ 8.999 kr. hos Wupti.com

Denne junior elcykel er til den unge pige eller dreng, som godt kan lide fart over feltet! Cyklen er 26” med 8,8 AH batteri og er fremstillet med et aluminiumsstel på 48 cm og dobbeltbundede aluminiumsfælge. Cyklen er perfekt, hvis man gerne vil køre lange ture med høj hastighed, noget enhver drengerøv gerne vil! Cyklen kan køre 40-55 kilometer per opladning afhængigt af egen indsats og terræn. Den er tilmed forsynet med Shimano 7 indvendige gear og Selle Royal-sadel samt hånd- og fodbremse. Cyklen fås i mat sort.

Pris: Med en pris på 8.999 kr. får man meget elcykel for pengene, og den passer perfekt til familiens mindste fartbølle.

Vigtige specifikationer

 • Inkluderet ekstraudstyr: skærme
 • Punkterhæmmede dæk
 • Fælge: dobbeltbundede aluminiumsfælge.

Til den designbevidste – Kildemoes E-Going Qharma EL 7gElcykel testvinder

→ 15.999 kr. hos Cykelexperten.dk

Denne cykel fra Kildemoes har et særdeles flot retrodesign, som perfekt matcher den trend, der har været de seneste år, hvor udseendet på både biler, cykler, tøj, møbler og interiør tager afsæt i særligt 50’ernes gyldne designår. Cyklen har 7 indvendige gear, rullebremser, integreret lys, frontlad og Shimano STePS elsystem. Derudover har cyklen monteret cykelkurv foran og fås i en flot retrobrun farve. Cyklen har en rækkevidde på op til 75 km afhængigt af hjælpeniveau, terræn, vind- og vejrforhold. Stellet er lavet af aluminium og har en 250W centermotor.

Pris: Med en normalpris på 15.999 har vi at gøre med en lidt dyrere model, som til gengæld har alt det, en cyklist måtte drømme om.

LÆS MERE:  Trampolin test 2017 – De 10 modeller, du hopper bedst på

Vigtige specifikationer

 • Ekstraudstyr: støtteben, lås, skærme, kædeskærm, bagagebærer med integreret batteri, integreret for- og baglygte samt frontlad.
 • Bremser: Shimano IM45-rullebremser for og bag.
 • Ladetid: 4 timer.

Disse ting skal du være opmærksom på ved køb af elcykel

Hvis du tidligere har ejet en elcykel, er det noget nemmere at finde den rette, nye elcykel, da du ved, hvad der vægter højst for dig. Men hvis det derimod er første gang, du er på udkig efter en elcykel, kan det være utrolig svært at vide, hvordan man finder den rette variant. Der findes nemlig et væld af forskellige modeller på markedet nu til dags, og det gør bestemt ikke beslutningsprocessen nemmere. Heldigvis guider vi dig nu til de fem vigtigste parametre, du skal holde øje med, når du er på udkig efter en ny elcykel.

1. Komfort

Hvad end du skal bruge elcyklen til lange eller korte ture, er det naturligvis meget vigtigt, at cyklen er komfortabel at køre på. Du skal være særligt opmærksom på, om cyklen har en god affjedring, som giver dig en behagelig køretur, hvis du ofte kører på ujævnt terræn. Det er sadlen og styret, du skal tjekke efter for god affjedring.

2. Design

Dette er for mange ikke det vigtigste parameter, men det er stadig vigtigt, at du synes, cyklen er flot – specielt når du skal give mange tusinde kroner for den. Overvej, om cyklen fås i den farve, du virkelig ønsker, og om stellet matcher dine ønsker og behov.

3. Brugervenlighed

En elcykel kan meget andet end en traditionel cykel, og vigtigst af alt er denne udstyret med elektronik. Det betyder også, at denne skal være nem at anvende og ikke volde dig de store problemer, for det vil du med garanti blive meget træt af i længden.

4. Ekstraudstyr

Mange elcykler i dag kommer med ekstraudstyr, hvilket kan forsøde cykeloplevelsen. Du vil næsten altid kunne forvente, at de fleste elcykler er udstyret med lygter, og derudover kan god affjedring være en stor fordel for dig, hvis du godt kan lide at cykle off-road og langt.

5. Motor og batteri

Det er dog ingen hemmelighed, at motoren og batteriet på din kommende elcykel er noget af det allervigtigste. Du skal være opmærksom på, hvor mange kilometer cyklen kan køre på en enkelt batteriladning, men også på batteriets kvalitet og holdbarhed. Det afhænger dog også meget af motorens kraft, hvor langt cyklen kan køre på en opladning. Vi anbefaler, at du altid går efter at finde en elcykel med en effekt på omkring 250 watt.

Der er altså mange forskellige ting, du skal være opmærksom på, når du shopper efter en elcykel, og du skal ikke altid lade dig friste af de billige modeller. Vi forklarer nedenfor hvorfor.

Pas på med de billige elcykler

Det er ikke altid de dyreste elcykler, der er de bedste, men du skal dog passe en smule på, når du søger blandt de mange billige modeller. Du risikerer nemlig, at batteriet har en utrolig dårlig holdbarhed og levetid. Det er nemlig meget almindeligt, at batteriet på en billig elcykel kun kan holde ét år – heldigvis lover mange forhandlere 2-3 års garanti på selve batteriet, og de har derfor pligt til at skifte dette, hvis du oplever problemer inden for garantiperioden.

LÆS MERE:  Fordele ved at købe helsekost på nettet

Fordele og ulemper ved elcykler

Ligesom ved langt de fleste andre ting i livet er der både fordele og ulemper ved at investere i en elcykel. Læs videre og lær hvilke!

Det er åbenlyst, at der er mange fordele ved at købe en elcykel. Først og fremmest bliver cykelturen fra A til B meget nemmere og sjovere! Du slipper for at møde svedig og pustende op på arbejde, og cykelturen hjem med madvarer fra supermarkedet bagpå bliver også meget lettere. Sidst men ikke mindst skåner du også miljøet ved at cykle til dagligt, frem for at tænde bilen og forbrænde en masse brændstof.

Der er dog også nogle ulemper ved at have en elcykel frem for en traditionel cykel. Udover at en elcykel er det ideelle valg for især handicappede, pensionister, fritidscyklister og andre, så er der også enkelte ulemper. En af største ulemper er, at batteriet skal tages ud og oplades i omkring 5-6 timer, hvilket må siges at være relativt lang tid. I mange tilfælde er det dog muligt at medbringe din oplader, så du kan lade batteriet op, når du besøger venner, familie eller er på arbejdspladsen. En anden ulempe er, at elcykler ofte er forholdsvis tunge, med en vægt på typisk mellem 20-25 kg. Hvis du ønsker at bruge elcyklen uden motor, er dette en ulempe, samtidig med at det kan være bøvlet at bære cyklen op på 5. sal, hvis du bor i lejlighed.

Find din nye elcykel med det samme

Du er nu blevet præsenteret for en lang række elcykler af forskellige mærker og er forhåbentligt blevet en smule klogere på, hvorfor du skal købe en elcykel. Vi har sagt det før, men siger det gerne igen: skån miljøet ved at købe en elcykel, så du har nemmere ved at lade bilen stå. Husk, at du også kan finde ladcykler med indbygget batteri, så det også kan lade sig gøre at fragte børn til og fra daginstitution.

Når du går på jagt efter din nye elcykel, er det vigtigt, at du undersøger, hvad batteriets levetid er, hvor kraftig motoren er, og hvor langt du kan køre på en enkelt opladning af batteriet. På denne måde er du sikker på at vælge en elcykel der matcher dine behov og ikke skuffer i længden. Husk også, at den dyreste elcykel ikke nødvendigvis er den rette cykel for dig – tænk over, hvad dine behov er, så du ikke bruger unødige penge på en elcykel, du alligevel ikke får det fulde udbytte af. Markedet bugner af gode elcykler, og du kan med fordel undersøge de mange alternativer allerede nu! God fornøjelse.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Share.

Comments are closed.

Omtalt i: Trendsonline.dkSøndagsavisenComputerworld.dkDagens.dkBusiness.dk