Elcykel test – Find den bedste elcykel til dit behov

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Dagene bliver længere og foråret kan svagt anes i horisonten. Badevægten stønner og pruster, fordi det netop har været jul og nytår. Går dine overvejelser og løfter til dig selv på, at det nye år skal peppes op med lidt mere motion? Så går du givetvis ikke alene med de tanker. En elcykel er en god løsning til at hoppe på cyklen noget oftere. Vi hjælper dig derfor på vej i denne elcykel test til at finde den bedste og billigste elcykel på tilbud, der passer til dit behov.

Et godt sted at begynde kan være at investere i en ny cykel. Og skal det så være en traditionel cykel eller en elcykel? Det har vi på dine vegne gjort os nogle tanker om.

Bedst i test til kvinder

Kildemoes Retro Steps 7g 2021

  • Får en ekstra kurv med i købet
Bedst i test til mænd

Specialized Turbo Vado SL 4.0 2021 – Sort/Rød

  • Op til 40 % lettere end almindelige elcykler
Bedst til prisen

Mustang Dagmar Electric elcykel

  • Stærk forhjulsmotor og et kraftigt 36V-batteri

I nedenstående skemaer er de modeller vi har valgt til både herrer og damer. Flere af dem er “bedst i test” hos blandt andet Forbrugerrådet Tænk. Diverse funktioner, fordele og ulemper kan læses længere nede på siden.

De bedste elcykler til damer:

Læs mere her.

ForhandlerModelMotorGearVægtMax rækkev.Pris
Kalkhoff IMAGE 3.B EXCITECenter5 indv.26,1 kg120 km27.499,-
Kildemoes Retro StepsCenter7 indv.-115 km15.999,-
Mustang Dagmar ElectricFront7 indv.21,5 kg-9.499,-
KAYZA e Tanana Dry 2 - CrossCenter9 udv.23,4 kg-13.999,-
E-Fly VIACenter7 indv.24,5 kg110 km16.999,-

De bedste elcykler til mænd:

Læs mere her.

ForhandlerModelMotorGearVægtRækkeviddePris
Kalkhoff Image 3.SCenter7 indv.-200 km26.999,-
Specialized Turbo Vado SL 4.0Center10 udv.-130 km23.499,-
Mustang Christian ElectricFront7 indv.25 kg50 km8.499,-
KAYZA e Talik Dry 2Center9 udv.23,4 kg-13.999,-
Conway Cairon C 229 DiamondCenter9 udv.--22.499,-

Anbefalinger – Sådan finder du den bedste elcykel

Som nævnt er der både fordele og ulemper ved elcyklernes to motortyper. Vi har listet flere af dem op nedenfor og anbefaler, at du prøver begge typer, inden du beslutter at købe elcykel.

MotortypeFor og imod
CentermotorCentermotoren tilpasser sin motorkraft efter, hvor meget du selv træder. Jo mere du træder, des mere hjælper motoren. Altså vil du nyde, må du yde …

Hvis du vil køre hurtigt, kræver centermotoren altså at du selv bruger flere kræfter. Det er en fordel, hvis du søger at få mere motion, men en ulempe hvis du af forskellige årsager ikke har kræfterne eller bevægeligheden.

Cykler med centermotor er typisk dyrere end cykler med frontmotor.
FrontmotorFrontmotoren sidder i forhjulets nav, og hjulet er derfor tungere end på en traditionel cykel. Styring og håndtering af cyklen i sving og på glatte underlag kan således afvige fra en traditionel cykel.

Frontmotoren hjælper dig kun, når du træder i pedalerne. Du skal til gengæld ikke bruge så mange kræfter som ved centermotoren for at komme op i hastighed.

Cykler med frontmotor er ofte billigere end cykler med centermotor.

En anden god grund til at prøve cyklen er selvfølgelig, om komforten passer dig? Højde, vægt, sadel osv. Om den føles stabil og håndterbar pga. den forøgede vægt? Og endelig for at få funktionaliteten ind under huden. I modsætning til en traditionel cykel er der knapper og et display med forskellige informationer, som man bør kende.

Har du brug for ekstraudstyr som fx tasker og kurve, så bør du sikre dig, at dette kan monteres uden problemer. Ser man for øvrigt nogensinde en elcykel uden sidetasker? Og det er vel ikke for at skjule, at man er batteridrevet…?


De bedste elcykler til damer

Vi gennemgår nu nogle af de, efter vores research og vurdering, nogle af de bedste og mest populære kvindeelcykler. Vi har samlet cykler, som passer til mange forskellige priser og behov, så du kan finde en elcykel, der passer til lige præcis dit behov og budget.

Elcykel med remtræk – Kalkhoff IMAGE 3.B EXCITE Dame 2021

bedst i test elcykel
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
27.499 kr.

Du får her en flot, rød elcykel, som i den grad lyser gadebilledet op. IMAGE 3.B EXCITE er damecyklen til dig, der er på udkig efter en smart elcykel i høj kvalitet.

Denne topmoderne elcykel egner sig både til pendling i byen eller fritidskørsel på landevejene. Den er derfor et godt bud på en smart elcykel fra vores elcykel test.

Elcyklen har dog ikke kun udseendet i orden. Den kommer også med en kraftfuld elmotor, der tillader dig at cykle 25 km/t. Derudover har den også et imponerende batteri og en støjsvag centermotor fra BOSCH. Du kan vælge mellem to forskellige størrelser, så cyklen kan tilpasses de fleste. Med denne cykel er der altså rig mulighed for både at få fart over feltet og for at tage på lange cykelture.

Elcyklen kommer yderligere med indvendige gear, solide bremser og en Bosch Intuvia LCD-skærm. Den imponerer også med god affjedring i saddelpinden og forgafler. Du får her en cykel, hvor der ikke er gået på kompromis med komforten eller teknologien.

Retro elcykel – Kildemoes Retro Steps 7g 2021

bedste elcykel til prisen
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
15.999 kr.

Kildemoes Retro Steps er en klassisk elcykel med lav indstigningsvinkel, hvilket gør det nemt at stige af og på cyklen.

Hvis du er på udkig efter en utroligt bekvem elcykel i vaskeægte damecykel-stil, kan Kildemoes Retro meget vel være noget for dig. Det brune design gør den gammeldags af udseende, men den indbyggede teknologi gør den topmoderne. Der er altså god grund til, at cyklen er med i vores elcykel test.

Elcyklen er til dig, der har brug for ekstra motorhjælp, da den er udstyret med en Shimano Steps-centermotor på 250 W og et stærkt batteri. Det er den perfekte hverdagscykel, der både egner sig til korte og lange ture.

Den er legende let at cykle på, og med en max hastighed på 25 km/t kommer du hurtigt fra A til B. Elcyklen har syv indvendige gear og er ideel til at bruge i gader og stræder. Som kronen på værket får du endda en kurv med, hvilket ikke er tilfældet ved særligt mange elcykler.

Billig elcykel – Mustang Dagmar Electric elcykel med 7 gear – Ruby red

billig elcykel
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
9.499 kr.

Denne model fra Mustang er ideel til dig, der er på udkig efter en billigere elcykel med den lave indgangsvinkel, som er kendt fra damecykler.

Med Dagmar Electric kan du selv bestemme, hvornår du ønsker at træde i pedalerne, og hvornår du ønsker motorassistance. Det smarte er, at du selv bestemmer, hvor meget motoren skal hjælpe dig.

Den har en har en stærk forhjulsmotor og et kraftigt 36V-batteri, som er klar til at assistere dig under cykelturen. Motoren er produceret i Danmark ud fra høje danske standarder, hvilket betyder god kvalitet.

Denne elcykel kommer ikke kun i et superflot design – den har også en blød saddel og ergonomiske håndtag. Den flotte, røde farve leder tankerne hen på en vaskeægte Mustang, hvilket må være det, producenten er gået efter. Med denne elcykel fra vores elcykel test får du en cykel, der er yderst behagelig at cykle på – både til og fra købmanden og på de længere ture.

Kraftig elcykel – KAYZA Tanana Dry 2 – Cross m. 9 gear – 28″ hjul – Matsort/orange

elcykel til damer
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
13.999 kr.

KAYZA Tanana Dry 2 er en crosscykel med en kraftig elmotor. Med denne elcykel fra vores elcykel test kan du uden problemer cykle i flere timer med den nødvendige assistance, hvilket gør den ideel til længere ture.

Hvis du er på udkig efter en elcykel, hvor kvalitet møder design, kan dette meget vel være cyklen for dig. Elcyklen kommer med en integreret BOSCH-centermotor og et BOSCH-batteri. Den har yderligere hele ni gear, som du let kan skifte mellem.

Med de fire hjælpetrin er det supernemt at vælge, hvor meget fart du vil have på. Du kan trille stille og roligt afsted på sightseeing eller komme op på 25 km/t, hvis du skal skynde dig på arbejde.

Det matsorte ydre med de orange detaljer er friskt og iøjnefaldende. Elcyklen er konstrueret til at være let og sporty, men har en lav indstigningsvinkel.

Simpel elcykel – E-Fly VIA Centermotor Dame Sand Mat

hvid dameelcykel
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
16.999 kr.

E-Fly VIA-elcyklen er kendt for at være utroligt brugervenlig, hvilket gør den til den perfekte pendlercykle. Derfor er den selvfølgelig med i vores elcykel test Elcyklen har både en høj sikkerhed og unikke detaljer.

Den kommer først og fremmest med et af de mest langtrækkende batterier på markedet (468 Wh), som i selskab med den kraftige centermotor kan række op til 110 km, alt efter hvor meget du selv træder i pedalerne.

Ydermere har elcyklen syv indvendige gear, hvilket gør den ideel til et skiftende terræn. Den er også udstyret med hydrauliske skivebremser på både forhjulet og fodbremsen, hvilket giver en suveræn og præcis bremsning – især når du er oppe i fart.

Du får her en stilren cykel med et let og elegant, kridhvidt ydre med sorte detaljer. VIA-modellen er den nye og forbedrede sporty bymodel i et enkelt design. Med en sporty elcykel kan du på grund af kørestillingen opnå højere fart end på de typiske damecykler.

Sporty damecykel – Corwin Copenhagen

elcykel test

I vores elcykel test skal vi se nærmere på Corwin Copenhagen Sport-modellen, som har fået fem stjerner hos Elite.dk – og med god grund. Elcyklen kommer med et platin batteri (36V) og en kraftig, lydløs frontmotor (40nm). Derudover kommer cyklen, med blandt andet punkterbeskyttede dæk.

Du får også syv indvendige NEXUS-gear og en ekstrakomfortabel saddel, så du uden problemer kan cykle lange ture og stadig sidde godt.

En anden fordel er, at elcyklen kommer med det smarte one key-system, så du kun skal bruge én nøgle til den forsikringsgodkendte lås og til batterilåsen.

Corwin er kendt for sine højkvalitetscykler med innovativ teknik. Denne elcykel kommer yderligere med en LCD-kørecomputer, der vises på en stor LCD-skærm med ni assistniveauer, samt styring af cyklens lys.

Udseendemæssigt ser elcyklen ved første øjekast rimelig almindelig ud. Kigger du nærmere efter, vil du dog spotte, at det sorte design går igen på hele cyklen, hvilket giver en cool og udtryksfuld finish.

Smart elcykel – Corwin Elite PRO Dame

bedste elcykel til damer

Elite PRO-modellen fra Corwin er en smart elcykel, der kommer med markeds stærkeste centermotor (80Nm).

Derfor er den selvfølgelig med i denne elcykel test. Strømmen kommer fra det kraftige Phylion-batteri (37V), som sidder i mange elcykler fra de mest kendte mærker.

Med denne elcykel har du derfor mulighed for at cykle lange ture eller mange små ture, før batteriet skal lades op.

Du får en elcykel, der har en bekvem saddel og ergonomisk korrekte håndtag. Den er fremstillet i stærkt, men let aluminium, så den har de bedste forudsætninger for at komme op i fart. Du kan vælge en helt sort og enkel model, eller du kan vælge én med et flot blåt stel, der komplimenterer de sorte detaljer på cyklen.

Sidst men ikke mindst kommer elcyklen også med LCD-kørecomputer med fem assistniveauer og walk assist. LCD-skærmen viser blandt andet trip og total distance, så du nemt kan følge med i dine cykelture.


De bedste herre elcykler

Vi gennemgår nu forskellige herreelcykler. Vi har igen været rundt og samlet info fra forskellige tests, guides, artikler osv. og vurderet, hvilke elcykler der er værd at tage et kig på, hvis du er på udkig efter en ny herre elcykel.

Kalkhoff Image 3.S Herre 2020 – Grå

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
26.999 kr.

Kalkhoff Image er en klassisk og robust herreelcykel, der er perfekt til bylivet. Denne cykel kommer med en række fede specifikationer, som tilsammen giver dig en komfortabel cykeltur.

Når du kombinerer en støjsvag og letkørende motor fra Shimano med et w500-batteri, får du en cykel, der kan køre ultralangt pr. ladning. Batteriet er integreret og er praktisk og æstetik gemt væk i cyklens stel.

Faktisk kan du køre helt op til 200 km, hvilket er yderst imponerende. Derfor er cyklen naturligvis med i vores elcykel test. Elcyklen kommer med syv indvendige gear, så der er masser af muligheder for både hjælp og modstand på de lange strækninger. Sadlen er bekvem, og cykelstyret er behageligt at holde ved.

Cyklens baghjul har en plastikskærm, som forhindrer vand og mudder i at sprøjte op på sadlen. Sidst, men ikke mindst, er elcyklen holdt i et gråt og minimalistisk design.

Hurtig elcykel – Specialized Turbo Vado SL 4.0 2021 – Sort/Rød

el racercykel
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
23.499 kr.

Specialized Turbo Vado SL er en sportselcykel med ekstra power. Den ultralette elcykel er op til 40 % lettere end almindelige elcykler, og derfor har vi taget den med i vores elcykel test.

Den er perfekt for dig, der ønsker en ekstralet elcykel, som du nemt kan løfte med op i lejligheden.

Elcyklen kan komme op i en høj hastighed i lang tid. Faktisk kan du cykle op til 25 km/t i op til 130 km. Den er derfor perfekt til byliv, landevej og natur – den klarer med lethed alle bakker på din vej.

Vado SL kommer med en Future Shock-teknologi, som giver en fantastisk støddæmpning og effektiv suspension over ujævnt terræn. Du kan derfor være sikker på, at denne elcykel er både fleksibel og yderst komfortabel.

For at få mest muligt ud af din oplevelse med Vado SL kan du hente den medfølgende app. Her kan du styre cyklens power, kontrollere din rækkevidde, uploade dine ture og tracke din ydeevne. Desuden kan appen hjælpe dig med at overvåge batteriet og justere pedalleringsassistance.

Billig retro elcykel – Mustang Christian Electric elcykel med 7 gear – Black

billig elcykel til herre
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
8.499 kr.

Christian Electric fra Mustang er en billig elcykel i et fedt retrodesign. Elcyklen er lavet til at være behagelig at sidde på, så den på komfortabel vis kan føre dig til og fra din destination.

Med denne elcykel kan du selv vælge, hvornår du vil træde i pedalerne, og hvornår du vil have assistance. Du får fem assistanceniveauer samt gå-funktion, som kan hjælpe dig på cykelturen i dit foretrukne niveau. Du kan altså selv skabe balancen mellem at bruge din egen energi og batteriets.

Batteriet er kraftigt og giver dig op til 50 km pr. opladning, hvorfor cyklen er ideel til kortere cykelture. Denne Mustang-elcykel har Inside the Frame-teknologi, som betyder, at batteriet er godt beskyttet og gemt væk i cyklens stel.

Denne elcykel har fordele, der gør den ekstra sikre. Dækkene er blandt andet ekstra kraftige og dermed punkteringsbeskyttede. Elcyklen kommer desuden med et display, som giver dig et overblik over batteristatus, din fart, din hastighed og længden på din tur. Alt i alt et godt bud på en elcykel i vores elcykel test.

Sporty herre elcykel – KAYZA e Tanana Dry 2

bedste elcykel til mænd
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
13.999 kr.

KAYZA e Tanana Dry 2 er en smart elcykel i et ultrasporty look. Du får her den smidighed, som almindelige cykler er kendt for, kombineret med teknologiske egenskaber.

Elcyklen har et moderne og fedt design i sort med neongrønne detaljer. Der er tænkt over alle detaljerne fra valg af stel og dæk til den implementerede teknologi. BOSCH-batteriet er på hele w250 og er en integreret del af cyklen.

Du kan vælge mellem fire forskellige niveauer til at hjælpe dig med at få kraft i pedalerne. Du får hele ni gear og 28 hjul med i pakken. Der er altså rig mulighed for at få godt med fart på med denne model. For at det ikke skal være løgn, har elcyklen også en handy walk assist, så du lettere kan trække cyklen – for eksempel op ad bakker. Det er altså ikke uden grund, at cyklen er med i vores elcykel test.

Sidst, men ikke mindst, får du også Wattmåler i motor og hastighedssensor, der vises på BOSCH-displayet.

Populær elcykel – Conway Cairon C 229 Diamond Sort

Conway Cairon C 229 Diamond
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
22.499 kr.

I denne elcykel test skal vi også se på den populære Conway Cairon C 229 Diamond. Elcyklen har fået fine anmeldelser og har generelt et fantastisk ry.

Først og fremmest er der tale om en kraftig elcykel i det fedeste design. Hvis du værdsætter kvalitet til en god pris, kan Diamond-modellen være cyklen for dig.

Med en stærk BOSCH motor og et stærkt batteri har du mulighed for at cykle både stærkt og langt. Du har mulighed for at nå op til 25 km/t, så det kan gå stærkt, uanset om du er på landet eller i byen. Når du sidder på cyklen, sidder du i den vinkel, hvor du har mulighed for at få mest fart på.

Vær opmærksom på, at cyklen kommer uden fodbremse, men til gengæld har hydrauliske skivebremser. Bremsesystemet er et lukket system, som indeholder en minimal mængde olie, hvilket især er kendt fra mountainbikes.

Elcyklen kommer med ni udvendige gear, specialdesignede sportshåndtag og et BOSCH-display med 4-Trin og walk-assist. Alle delene i den smarte og sporty elcyklel er altså placeret med omtanke, så det kan gå stærkt.

Fed elcykel – E-pulze E-mtb E7000

bedste herreelcykel

Den næste cykel i vores elcykel test er E-pulze E-mtb, som er et pragteksemplar af en elcykel, der optimerer dit cykelgame.

Elcyklen er fremstillet i en solid, men let konstruktion, som gør, at den kun vejer 20 kg. Den er udstyret med dobbeltbundede fælge samt WTB MTB-dæk og -saddel.

Elcyklen har hele 11 speed gear og er derfor både ideel til bylivet og ræs i naturen. Denne konstruktion giver dig mulighed for at cykle i høje hastigheder i et alsidigt terræn.

Du får her en cykel med alt det nyeste teknologi og imponerende udstyr. Den kraftige centermotor og litiumbatteriet er fra Shimano, ligesom de kraftige hydrauliske skivebremser. Med elcyklen får du en LCD-kørecomputer med fem assistniveauer og walk assist, der viser trip, total distance mm.

Elcyklen kommer i flere forskellige størrelser, så den kan bruges af mænd i alle aldre.

Sammenklappelig elcykel – Corwin Street foldecykel

foldbar elcykel

Corwin Street-foldecyklen er en letvægts sammenklappelig elcykel, som er nem at tage med på farten. Når du pakker elcyklen sammen, er den let at have i bagagerummet, i båden og i andre transportsammenhænge.

Den sammenklappelige elcykel er fremstillet med let alustel, kraftig baghjulsmotor og syv shimanogear. Batteriet er integreret og gemt i stellet, hvilket gør det godt beskyttet under transport.

Modellen er ydermere udstyret med en LCD-kørecomputer, hvorpå du blandt andet kan se batteristatus og niveau.

Alt dette vejer tilsammen ikke mere end 18,9 kg. Den er tilmed nem at klappe sammen, og den fylder ikke særlig meget. Derfor er den med i vores elcykel test.

For at klappe cyklen sammen, skal den knækkes på midten, mens styret og sadlen tages ned, og pedalerne klappes sammen. Den sammenfoldede elcykel er perfekt til at tage med på din næste tur.


Værd at vide om at finde det bedste tilbud på elcykel

Som du måske har fundet ud af i denne elcykel test, findes der elcykler til stort set ethvert formål, dvs. uanset om du skal en tur rundt i byen, pendle til og fra arbejde eller uddannelse, dyrke lettere motion eller mountainbike i den vilde natur. Så er der hjælp at hente ved en elcykel.

Den teknologiske udvikling gør, at man kan køre længere og længere ved batteridrift. Ofte angives elcykler til at kunne køre op til 100 km på en opladning. Og det er også muligt for visse modeller, men forskellige andre forhold spiller også ind her. Fx passagerens og bagagens vægt, måden du cykler på, terrænet, vejr og (mod)vind osv.

Man kan godt cykle på en elcykel, når motoren er slukket, men mange elcykler vejer 10 – 15 kg mere end en traditionel cykel, så vær opmærksom på, at det kan være hårdt!

Der er regler for, hvor stor en motor, der må være på en elcykel, at den kun må hjælpe, når der trædes i pedalerne – og kun op til en vis hastighed. Men derudover gælder færdselsloven som for øvrige cykler. Undersøg evt. de aktuelle regler hos Trafikstyrelsen e.l.

Elcykler findes med enten frontmotor, som er monteret i forhjulets nav, eller centermotor, der er integreret i stellet, nær pedalerne. Der er fordele og ulemper ved begge typer.


Vær opmærksom på elcykel batterierne

Apropos batterier. Nogle batterier vejer 3-4 kg, så tag det med i overvejelserne, når du jævnligt skal af- og påmontere samt tage det med på 5. sal til opladning. Og pas på dit batteri. Som andre batterier er det følsomt overfor vejr og vind, ikke mindst kulde. Vi kender det fra bilen en kold vintermorgen.

Aflad aldrig dit batteri helt. Hyppig og kortvarig opladning er at foretrække ift. batteriets holdbarhed.

Hvis dine overvejelser går på at købe en brugt elcykel på tilbud, så er batteriets stand en væsentlig faktor, så du ikke pludselig står med smerten i forhold til uforudsete udgifter.

Har du lange, daglige ture på elcykel, så tjek om batteriet har kapacitet til den afstand? Ellers skal du opgradere til et kraftigere batteri.

Tjek garantier på batteri, motor og cyklens andre dele og overhold de serviceaftaler, der er på cyklen, så du får identificeret eventuelle problemer i tide.

Fri Bikeshop har lavet en rigtig fin video om valg af elcykel:

Til slut i vores elcykel test vil vi blot ønske dig held og lykke med dit køb af elcykel!


Disse ting skal du være opmærksom på ved køb af elcykel

Hvis du tidligere har ejet en elcykel, er det noget nemmere at finde den rette, nye elcykel, da du ved, hvad der vægter højst for dig. Men hvis det derimod er første gang, du er på udkig efter en elcykel, kan det være utrolig svært at vide, hvordan man finder den rette variant. Det håber vi på, at er blevet klogere på i vores elcykel test.

Der findes nemlig et væld af forskellige modeller på markedet nu til dags, og det gør bestemt ikke beslutningsprocessen nemmere. Heldigvis guider vi dig nu til de fem vigtigste parametre, du skal holde øje med, når du er på udkig efter en ny elcykel.

1. Komfort

Hvad end du skal bruge elcyklen til lange eller korte ture, er det naturligvis meget vigtigt, at cyklen er komfortabel at køre på. Du skal være særligt opmærksom på, om cyklen har en god affjedring, som giver dig en behagelig køretur, hvis du ofte kører på ujævnt terræn. Det er sadlen og styret, du skal tjekke efter for god affjedring.

2. Design

Dette er for mange ikke det vigtigste parameter, men det er stadig vigtigt, at du synes, cyklen er flot – specielt når du skal give mange tusinde kroner for den. Overvej, om cyklen fås i den farve, du virkelig ønsker, og om stellet matcher dine ønsker og behov.

3. Brugervenlighed

En elcykel kan meget andet end en traditionel cykel, og vigtigst af alt er denne udstyret med elektronik. Det betyder også, at denne skal være nem at anvende og ikke volde dig de store problemer, for det vil du med garanti blive meget træt af i længden.

4. Ekstraudstyr

Mange elcykler i dag kommer med ekstraudstyr, hvilket kan forsøde cykeloplevelsen. Du vil næsten altid kunne forvente, at de fleste elcykler er udstyret med lygter, og derudover kan god affjedring være en stor fordel for dig, hvis du godt kan lide at cykle off-road og langt.

5. Motor og batteri

Det er dog ingen hemmelighed, at motoren og batteriet på din kommende elcykel er noget af det allervigtigste. Du skal være opmærksom på, hvor mange kilometer cyklen kan køre på en enkelt batteriladning, men også på batteriets kvalitet og holdbarhed. Det afhænger dog også meget af motorens kraft, hvor langt cyklen kan køre på en opladning. Vi anbefaler, at du altid går efter at finde en elcykel med en effekt på omkring 250 watt.

Der er altså mange forskellige ting, du skal være opmærksom på, når du shopper efter en elcykel, og du skal ikke altid lade dig friste af de billige modeller. Vi forklarer nedenfor hvorfor.


Pas på med de billige elcykler

Det er ikke altid de dyreste elcykler, der er de bedste, som du måske har fundet ud af i vores elcykel test. Du skal dog passe en smule på, når du søger blandt de mange billige modeller. Du risikerer nemlig, at batteriet har en utrolig dårlig holdbarhed og levetid.

Det er nemlig meget almindeligt, at batteriet på en billig elcykel kun kan holde ét år – heldigvis lover mange forhandlere 2-3 års garanti på selve batteriet, og de har derfor pligt til at skifte dette, hvis du oplever problemer inden for garantiperioden.


Fordele og ulemper ved elcykler

Ligesom ved langt de fleste andre ting i livet er der både fordele og ulemper ved at investere i en elcykel. Læs videre i vores elcykel test og lær hvilke!

Det er åbenlyst, at der er mange fordele ved at købe en elcykel. Først og fremmest bliver cykelturen fra A til B meget nemmere og sjovere! Du slipper for at møde svedig og pustende op på arbejde, og cykelturen hjem med madvarer fra supermarkedet bagpå bliver også meget lettere.

Sidst men ikke mindst skåner du også miljøet ved at cykle til dagligt, frem for at tænde bilen og forbrænde en masse brændstof.

Der er dog også nogle ulemper ved at have en elcykel frem for en traditionel cykel. Udover at en elcykel er det ideelle valg for især handicappede, pensionister, fritidscyklister og andre, så er der også enkelte ulemper. En af største ulemper er, at batteriet skal tages ud og oplades i omkring 5-6 timer, hvilket må siges at være relativt lang tid.

I mange tilfælde er det dog muligt at medbringe din oplader, så du kan lade batteriet op, når du besøger venner, familie eller er på arbejdspladsen. En anden ulempe er, at elcykler ofte er forholdsvis tunge, med en vægt på typisk mellem 20-25 kg. Hvis du ønsker at bruge elcyklen uden motor, er dette en ulempe, samtidig med at det kan være bøvlet at bære cyklen op på 5. sal, hvis du bor i lejlighed.


Find din nye elcykel med det samme

Du er nu blevet præsenteret for en lang række elcykler af forskellige mærker i vores elcykel test og er forhåbentligt blevet en smule klogere på, hvorfor du skal købe en elcykel. Vi har sagt det før, men siger det gerne igen: skån miljøet ved at købe en elcykel, så du har nemmere ved at lade bilen stå. Husk, at du også kan finde ladcykler med indbygget batteri, så det også kan lade sig gøre at fragte børn til og fra daginstitution.

Når du går på jagt efter din nye elcykel, er det vigtigt, at du undersøger, hvad batteriets levetid er, hvor kraftig motoren er, og hvor langt du kan køre på en enkelt opladning af batteriet.

På denne måde er du sikker på at vælge en elcykel der matcher dine behov og ikke skuffer i længden. Husk også, at den dyreste elcykel ikke nødvendigvis er den rette cykel for dig. Tænk over, hvad dine behov er, så du ikke bruger unødige penge på en elcykel, du alligevel ikke får det fulde udbytte af. Markedet bugner af gode elcykler, og du kan med fordel undersøge de mange alternativer i vores elcykel test allerede nu! God fornøjelse.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (2 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.