Elektrisk tandbørste test – De bedste og mest hygiejniske på markedet

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Tandhygiejne har en stor betydning for os, og derfor er det også langt de fleste af os, der børster tænder to gange dagligt. Dog betyder disse to gange nødvendigvis ikke, at man får den bedste mundhygiejne – der er nemlig andre aspekter, der spiller en rolle.

Et af disse aspekter er selve tandbørsten. En manuel tandbørste er nem at anvende, men denne form for børste kan for mange betyde, at man børster tænderne for hårdt.

Dette kan give børste- og slibeskader, hvilke i sidste ende kan få store konsekvenser for ens tænder. Derfor er den elektriske tandbørste et godt valg, og du kan i denne artikel få et overblik over de bedste og mest hygiejniske, der er på markedet. Herefter kan du købe den mest funktionelle elektriske tandbørste, således du opnår den bedste mundhygiejne.

Billig eller dyr elektrisk tandbørste?

Fordi der er så mange forskellige elektriske tandbørster på markedet, kan det være svært at vælge. For nogle kan det være prisen, der er den altafgørende faktor. Man kan sagtens finde billige elektriske tandbørster, som fungerer godt.

Har du aldrig haft en elektrisk tandbørste, kan dette ligeledes være et godt sted at starte. Dog skal du være opmærksom på, at man typisk ikke vil få smarte funktioner med, såsom tidstimer og hårdhedsberegner.

En tandbørste i mellemprisklassen er typisk lidt mere avanceret. Her gøres der mere ud af måden, hvorpå børstehovedet bevæger sig. Hertil hører der ofte mere tilbehør til, såsom applikationer, ekstra børstehoveder eller rejseetui.

Slutteligt kan du vælge en tandbørste i den dyrere ende. Her vil du få en premium tandbørste, hvor du får den mest effektive og nemme tandbørstning. Ofte er batteritiden på disse tandbørster bedre, samtidig med at flere funktioner er indbygget.


Oral-B Vitality CrossAction-tandbørste

test elektrisk tandbørste→ Set hos Hw-homeware.dk for 150 kr.

→ Set hos Proshop.dk for 186 kr.

→ Set hos CDON.dk for 224 kr.

Med denne elektriske tandbørste får du et 2D-rengøringssystem. Dette betyder, at børstehovedet oscillerer og roterer i en såkaldt CrossAction, hvilket vil sørge for en rengøring omsluttende enhver tand.

På denne måde kommer børstehovedet helt ned de steder, hvor det normalt er svært at komme til. Dermed er det en yderst fornuftig tandbørste til en god pris.

Vitality CrossAction-tandbørsten har også en indbygget timerfunktion i håndtaget. Denne funktion vil være behjælpelig til, at man får børstet sine tænder i to minutter, som tandlægerne anbefaler.

Derudover medfølger en oplader, således tandbørsten kan få strøm igen, når den løber tør. Du skal ikke være bekymret for, hvorvidt du kommer til at overoplade batteriet, da dette ikke er muligt. Dette kan for mange være en betryggende følelse. Et fuldt opladet batteri vil betyde, at tandbørsten har en levetid på fem dage – dette er baseret ud fra, at tandbørsten anvendes to gange dagligt.

Grundigere rengøring

Rotationerne på Vitality CrossAction ligger på 7.600 i minuttet og 27.000 pulseringer i minuttet. Dette betyder, at du får en grundig rengøring af dine tænder – og en meget grundigere rengøring, end hvis du blot anvender den almindelige tandbørste.

Den elektriske tandbørste vil gøre dig opmærksom på, når det er tid til at skifte børstehovedet. Herved er du sikker på, at du altid har det mest hygiejniske og velfungerende børstehoved. Ønsker du at tilføje denne elektriske tandbørste til dit liv, bør du købe tandbørsten allerede i dag.


Oral-B SmartSeries 4000 CrossAction elektrisk tandbørste

elektrisk tandbørste bedst i test→ Set hos Skousen.dk for 599 kr.

→ Set hos Hw-homeware.dk for 600 kr.

LÆS OGSÅ:  Hårkur test - Stor guide til bedst i test hårkure

Fjerde elektriske tandbørste i testen er Oral-B SmartSeries 4000 CrossAction. Med denne tandbørste får du poleret og renset tænderne med 48.800 bevægelser pr. minut. Dette sker gennem 3D-teknik, hvor tre børsteindstillinger er tilgængelige.

Disse indstillinger er Daily Clean til daglig og standard tandbørstning, Gum Care til skånsom og blid massage på tandkødet samt Sensitive, hvor en effektiv og følsom rengøring af følsomme tænder udføres. Dette gør, at du kan tilpasse tandbørsten løbende efter netop dit behov.

En tryksensor vil reagere, hvis du trykker for hårdt med børsten på dit tandkød og dine tænder. En timer vil hjælpe dig med at overholde den anbefalede børstetid på to minutter, hver eneste gang du børster tænderne.

Batteritid på 30 minutter

Når batteriet på denne elektriske tandbørste er fuldt ladet op, vil tandbørsten have en levetid på 30 minutter. Dette vil give lidt over en uges levetid, hvis du børster dine tænder to gange dagligt hver dag. I selve opladeren er det muligt at opbevare ekstra børstehoveder. Der er plads til fire børstehoveder, hvilket gør opladeren multifunktionel.

Medfølgende dette produkt er to børstehoveder og et rejseetui. Dette gør tandbørsten nem at anvende både i hverdagen og på farten. Det anbefales, at du udskifter børstehovedet hver tredje måned. Dette er både af hygiejniske og tekniske årsager, og det vil derfor både gavne din tandbørste og din mund, hvis du skifter hovedet hver tredje måned.


Elektrisk tandbørste 5: Braun Oral-B Genius 8900 Promo Duo

→ Set hos Proshop.dk for 1.190 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk for 1.356 kr.

→ Set hos Hw-homeware.dk for 2.200 kr.

Ønsker du en særdeles smart og teknisk elektrisk tandbørste, er Braun Oral-B Genius 8900 Promo Duo et godt bud.

Her får du nemlig en tandbørste, som kan kobles sammen med din smartphone gennem bluetooth. Tandbørsten har derudover 3D-rengøringsteknologi, hvor børstehovedet roterer, pulserer og oscillerer. I minuttet har denne tandbørste 10.500 rotationer samt 40.000 pulseringer.

Hele seks egenskaber består Genius 8900 Promo Duo af, og dette er Tandkødspleje, Pro Clean, Blød, Hvidgørende, Tungerengøring og Bluetooth-teknologi.

Derved kan du vælge præcis den indstilling, som du har behov for på den pågældende dag. Det giver dig ligeledes mulighed for at variere din rengøring af munden, hvor fokusset vil ligge på noget forskelligt.

Batteritid på 60+ minutter

Batteritiden på denne elektriske tandbørste er ekstra lang sammenlignet med andre tandbørster. Den har en levetid på 60+ minutters børstning. Dette betyder, at du i hvert fald vil kunne anvende tandbørsten i over to uger, hvis du børster to minutter to gange dagligt. De to minutter vil du kunne få hjælp til at overholde gennem en professionel timer. På denne måde er du sikker på, at du opnår den anbefalede børstetid hver eneste gang.

Du kan påsætte næsten alle børstehoveder på denne tandbørste, da den er kompatibel med stort set alle børstehoveder. De eneste børstehoveder, som du ikke kan sætte på, er fra mærket Sonic.


Oral-B PRO600 elektrisk tandbørste

→ Set hos Proshop.dk for 227 kr.

→ Set hos Homeshop.dk for 249 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk for 256 kr.

→ Set hos Hw-homeware.dk for 300 kr.

→ Set hos Gucca.dk for 350 kr.

Den sidste tandbørste i vores test er PRO600 fra Oral-B. Med denne tandbørste vil du få 20.000 bevægelser i minutter og en 3D-børstemetode. Dette betyder, at plak effektivt vil blive løsnet og fjernet.

En timer og tryksensor vil sørge for, at du ikke trykker for hårdt med tandbørsten samt at du børster tænderne længe nok.

LÆS OGSÅ:  Skægtrimmer test - Sådan finder du den bedste til dit behov

Dermed er du sikker på, at du børster tænderne i to minutter, som tandlægerne netop anbefaler, at man gør. Derudover vil tandbørsten brumme hvert 30 sekund, hvilket vil gøre dig opmærksom på, hvornår du skal skifte position i munden.

Let elektrisk tandbørste

Tandbørsten måler 18 cm i højden, 7,1 cm i længden og 12,5 cm i bredden. Den vejer 0,37 og er derfor ikke for tung at holde ved. Det eneste, du skal gøre, når du børster dine tænder med denne elektriske tandbørste, er at bevæge børsten rundt i munden.

Herefter vil det unikke børstehoved sørge for at lave resten af arbejdet. Dette betyder, at den vil fjerne op til 100% mere plak end ved brug af almindelige tandbørster, gøre dit tandkød mere sundt samt gøre smilet hvidere. Fra første børstning vil der nemlig blive fjernet misfarvninger, hvilket for mange er et stort ønske.

I forbindelse med opladning af batteriet er der en batteriindikator på selve tandbørsten. På denne måde har du mulighed for løbende at se, hvor meget strøm der er tilbage på tandbørsten.

Dette er yderst fordelagtigt, da du ikke pludselig vil løbe tør for strøm midt under tandbørstningen – indikatoren vil nemlig gøre det muligt at se, hvornår du bør sætte tandbørsten i opladeren.


Braun Oral-B TZ6200 TriZone elektrisk tandbørste

elektrisk tandbørste testEn god tandbørste er Braun Oral-B TZ6200 TriZone. Den har fem rengøringsfunktioner – daglig rengøring af tænderne, tandkødspleje, hvidgørende rengøring, sensitive bevægelser samt en dybdegående rengøring.

Dette gør, at TZ6200 TriZone er den ultimative tandbørste, som giver den ideelle rengøring af munden.

Det, der gør denne elektriske tandbørste til noget specielt, er, at den efterligner den manuelle tandbørstes børstebevægelser. Dog er disse bevægelser optimeret, således tandbørsten fortsat besidder de fordelagtige funktioner, som en elektrisk tandbørste byder på.

Rengøringssystemet byder på 3D-bevægelser, hvilket gør, at børsterne bevæges og pulseres frem og tilbage. Dermed fjernes der op til 100% mere plak end den almindelige tandbørste, hvilket er en fantastisk forbedring.

Tredobbelt tryksensor

Du vil med denne elektriske tandbørste ligeledes blive guidet igennem din tandbørstning. Tandbørsten har nemlig en tredobbelt tryksensor, der lyser, når børstningen er for hård. Dette er med til at skåne tænderne og tandkødet. Derudover vil du blive guidet til at børste tænderne længe nok.

Den anbefalede tandbørstetid er to minutter, men dette kan være svært at bedømme selv. Med TZ6200 TriZone vil tandbørsten give et langt brum, når der er gået to minutter.

Derudover vil kortere brum fremkomme hvert 30. sekund. Dette fungerer som en guide til, hvornår det er tid til at skifte område i munden, således alle hjørner og kroge børstes længe nok.

Køber du denne tandbørste, vil du ligeledes få en rejsetaske, fire børstehoveder og en opladerstation. Køb derfor gerne denne elektriske tandbørste allerede i dag, og få de fantastiske goder, som den byder på.


Braun Oral-B TZ4000 TriZone elektrisk tandbørste

bedst i test elektrisk tandbørsteDenne elektriske tandbørstes børstehoved bevæges i 3D-bevægelser, hvor der pulseres og børstes frem og tilbage. Dette fjerner op til 100 % mere plak end den manuelle tandbørste. Denne tandbørste har 8.800 omdrejninger pr. minut. Derudover har den 40.000 pulseringer i minuttet.

TZ4000 TriZone har indbygget fire funktioner, når det kommer til rengøringen af tænderne. Dette er den daglige rengøring, tandkødspleje og hvidgørende samt sensitive bevægelser.

Ydermere har den en synlig tryksensor, som indikerer, hvis tandbørstningen er for hård. Det er en stor fordel, da det minimerer risikoen for at udføre slibe- og børsteskader.

En timer er også indbygget. Efter 30 sekunder vil en mindre brummelyd opstå, og dette betyder, at det er tid til at skifte område i munden. Efter to minutter vil en længere brummelyd opstå. Dette brum indikerer, at man har børstet tænder i lang nok tid.

LÆS OGSÅ:  Hårvoks test – Få præcis den frisure du ønsker

Opladerstation medfølger

Medfølgende denne elektriske tandbørste er en opladerstation. Faktisk er det muligt at opbevare ekstra børstehoveder i denne station, hvilket er praktisk, da der følger tre ekstra børstehoveder med. På denne måde har man et lille lager af børstehoveder, når det eksisterende børstehoved begynder at blive slidt.


Forskellen på sonisk og oscillerende børste

Der er forskel på eltandbørster og måden, hvorpå de børster. En sonisk tandbørste er vibrerende. Det er gennem disse vibrationer, at selve tandbørstningen foregår, og denne type tandbørste er efterhånden ved at være godt populær på markedet. Denne type minder mest om den almindelige tandbørste, hvorfor du fortsat skal lave de typiske børstebevægelser.

Ses der på den oscillerende børste, er børstningen her roterende. Dette betyder helt konkret, at børstehovedet bevæger sig op og ned samt fra til side. Dette betyder også, at du med denne form for tandbørste skal bevæge børsten mindre, end hvis du vælger en sonisk tandbørste. Begge elektriske tandbørster er gode, og derfor vælger du blot den type børstebevægelse, som bedst passer til dig og dine børstevaner.


Tips og tricks til din tandbørstning

Når du skal vælge tandpasta, er det bedst at vælge en tandpasta, som har 1.450 ppm fluorid. Selve mængden af tandpastaen behøver faktisk ikke at være mere end størrelsen af din negl på lillefingeren. Når du begynder at børste dine tænder, anbefales det, at du starter med tændernes forside.

Derefter bør du børste bagsiden af tænderne, og til sidst skal du rengøre tændernes tyggeflader. Det er vigtigt at komme hele vejen rundt om tænderne for at fjerne plak, men det er ligeledes vigtigt, at du passer på området ved tandkødet. Derfor bør du ikke børste for hårdt i dette område.

Du bør børste dine tænder i minimum to minutter for at opnå den mest optimale rengøring. Her kan du enten bruge din mobiltelefon som timer, eller du kan vælge en elektrisk tandbørste med indbygget timer. Efter du har børstet dine tænder, må du helst ikke skylle munden.

Skylles munden, vil flouren fra tandpastaen nemlig skylles væk. Slutteligt er det en god idé at anvende tandtråd for at rengøre området mellem tænderne. Med disse tips og tricks vil du få den bedste mundhygiejne.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply