Elevationssenge Guide – Komplet guide til at finde den bedste elevationsseng

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

En behagelig seng er alfa og omega for din daglige trivsel. Mange er faktisk ikke opmærksomme på, hvor vigtig en god nattesøvn er for helbred og såvel mental som fysisk trivsel. Ifølge en artikel fra DR har en dårlig nattesøvn stor indflydelse på vores livskvalitet og sygdomme – heriblandt evnen til at fokusere på arbejdet eller studiet.

Ligger du i øjeblikket i en seng, der enten er for hård, for blød eller måske en tand for lille til dig og din kæreste, så læs med her. Vi har samlet de bedste elevationssenge fra forskellige forhandlere, der i øjeblikket har et stort udbud af elevationssenge til mange forskellige priser. Vi har vurderet ud fra brugerbedømmelser, specifikationer, eksterne tests, priser mm.

Populær

Ugens anbefaling

 • Trådløs fjernbetjening
 • Syv komfortzoner
 • 100 nætters gratis ombytning

Stockholm

 • Vælg mellem to topmadrasser
 • Kraftfuld motor
 • 5 komfortzoner

Ragna

 • Stærk og lydsvag elevationsmotor
 • Flot design
 • Åndbar og ventilerende topmadras

Ved at læse med i denne elevationssenge guide kan du med stor sandsynlighed finde den bedste elevationsseng til dit behov. Vi guider dig gennem sengemarkedet og præsenterer en række forskellige senge, der på den ene eller anden måde kan være oplagt til dig, der drømmer om en bedre nattesøvn og mere overskud i en travl hverdag. Find den elevationsseng, der passer bedst til dine behov og dit budget.

Du kan også læse vores senge guide, hvor vi guider dig igennem nogle gode valg indenfor alle forskellige typer af senge.


Elevationssenge guide: En komplet guide

Guiden har som nævnt til formål at give et komplet overblik over nogle af de bedste elevationssenge på markedet, som passer til forskellige behov. Derfor skal du blot læne dig godt tilbage i sædet og læse med, mens vi kommer med en række forslag til, hvilke elevationssenge du bør overveje.

Vi har taget udgangspunkt i nogle store, anerkendte webshops, som alle har et stort udbud af elevationssenge. Her har vi nøje udvalgt forskellige modeller, som klarer sig godt i brugerbedømmelserne, eller indeholder gode egenskaber, så du får den bedste komfort for pengene.

Ragna – En solid elevationsseng til prisen

 • Ergonomiske pocketfjedre, der er designet i høj kvalitet
 • Stærke og lydsvage elevationsmotorer
 • Valget imellem syv komfortzoner
 • Et smukt design med sengeben i lys eg og en bund i en lys grå farve
bedste elevationsseng
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
14.995 kr.

Fås i disse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 90×210 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm

For at nuancere vores elevationssenge guide og finde modeller i alle prislejer har vi fundet en dyrere, men til gengæld populær model hos Nordic Dream. Altså et godt bud på en god seng, til en god pris.

Når du vælger at investere i en elevationsseng, er det vigtigt at gøre opmærksom på, at priserne kan være relativt høje. Især hvis du har et stort ønske om ikke at gå på kompromis med hverken kvaliteten eller designet.

Ragna

Denne model fås i lys grå ligesom modellen ovenfor. Det er er en seng, der ligger i luksusklassen og er til dig, der er villig til at smide lidt ekstra penge efter en god kvalitetsseng. Faktisk kan du langt hen ad vejen anse et sengekøb som en investering. Sengen sørger for, at du får den rette støtte til ryggen, når du sover, så du opnår en dyb kvalitetssøvn og får mere overskud i hverdagen.

Ragna-modellen er ideel at fremhæve i denne elevationssenge guide, fordi den også har fået en række gode anmeldelser med på vejen. Modellen er også bedømt til 4,8 ud af fem stjerner – baseret på i skrivende stund 99 anmeldelser. Den er indbygget med flere gode elementer, som gør tilværelsen lidt sjovere.

En kølig luksustopmadras

Med sengen følger en luksustopmadras, der bidrager til aktiv køling under nattesøvnen. Madrassen er nemlig udstyret med et speciallavet betræk, som sørger for, at madrassen har en konstant temperatur på mellem 35 og 36 grader. Det betyder, at du med denne ideelle løsning slipper for varme eller kolde nætter fremadrettet.

Vælger du Ragna fra Nordic Dream, kan du som nævnt få lov til selv at teste sengen i praksis i 100 dage. Lever den ikke op til dine forventninger, kan du få dine penge retur.


Yrla – Denne elevationsseng bør du overveje

 • Den fås i mange forskellige størrelser.
 • Den er udstyret med stærke elevationsmotorer.
 • Den er bygget i svensk fyrretræ.
 • Den sørger for, at du ligger ergonomisk korrekt.
elevationsseng test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
10.995 kr.

Fås i disse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 90×210 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm

Vi præsenterer her modellen Yrla fra Nordic Dream, der er blevet bedømt til 4,8 ud af fem stjerner fra 99 anmeldelser i skrivende stund. Denne elevationsseng er der ofte rig mulighed for at finde gode tilbud, og modellen har flere fordele, som du umuligt kan se bort fra:

Med modellen følger der en topmadras, springmadras og elevationsbund. Fordelen er, at du her selv har mulighed for at vælge, hvor fast madrassen skal være. Det er i sidste ende vigtigt for ergonomien, at du ligger korrekt. Derudover kan du hos Nordic Dream få 100 prøvedage, så du kan vurdere, om du har truffet det rigtige valg.

Få den rette søvn med en god topmadras

Det er generelt vigtigt at være opmærksom på topmadrassen. Jo mere trykaflastende madrassen er, desto bedre søvn får du. Med Yrla kan du i samarbejde med en sengespecialist vælge den korrekte fasthed, så du får den støtte til kroppen, der skal til for en god nats søvn.

I denne elevationssenge guide får du altså her en elevationsseng fra Nordic Dream i høj kvalitet til en skarp pris med mulighed for at vælge en topmadras, der passer præcis til dig.


Køb den bedste elevationsseng

Når du læser denne elevationssenge guide, er du med stor sandsynlighed på udkig efter at finde den bedste elevationsseng i test. Derfor er det som sagt vigtigt at sammenligne respektive sengemodeller, der hver især kan noget forskelligt.

Indtil videre har vi været igennem en vurdering og gennemgang af to senge fra Nordic Dream, som ligger i to forskellige prislejer, men som hver især har fået gode anmeldelser.

Test af elevationsseng

Vi er endnu ikke ved vejs ende af vores elevationssenge guide. Vi vil nu præsentere dig for en elevationsseng fra Bedre Nætter, som ligeledes er en af de særligt udvalgte modeller. Den kommer i flere størrelser, så den er perfekt både som enkeltseng, dobbeltseng eller lige midt i mellem.

Venus

 • Personlig rådgivning ved køb
 • En god topmadras
 • Komfortabel springmadras
 • Solide elevationskomponenter
 • Syv komfortzoner
 • Trådløs fjernbetjening
 • Høj produktkvalitet.
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
13.499 kr.

Fås i disse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 210×210 cm

Modellen Venus har fået adskillige anmeldelser fra brugere og scorer topkarakter i blandt andet komfortniveau. Her får du premiumkvalitet til en god pris, der ligger lige i midten af prisskalaen sammenlignet med andre sengemodeller.

Med sengen følger blandt andet solide og stærke elevationskomponenter, hvor du selv kan justere liggepositionen alt efter behov. Selve trærammen er designet i svensk fyrretræ, der har en høj kvalitet.

Prøv sengen i 100 dage

Ligesom med ovenstående elevationssenge har du også mulighed for at prøve denne model ved bedre nætter i 100 dage. Det er en god mulighed for dig, der vil være sikker på, at du er helt tilfreds med eksempelvis topmadrassens fasthed.

I denne model får du en springmadras, der betrukket med et vaskbart materiale i latex. Ud over at det er praktisk, så er materialet også med til at give dig den støtte, der er nødvendig for en god, ergonomisk liggeposition. Endvidere får du også her en springmadras i pocketfjedre, som er inddelt i syv komfortzoner. Der er derfor meget at hente for pengene, hvis du drømmer en bedre nattesøvn og en elevationsseng i høj kvalitet.

Elevationssenge, du ikke kan undvære

Når du først har fået øjnene op for de mange elevationssenge på markedet, kan det være svært at slippe tanken igen. Derfor giver vi dig nu et endnu bedre sammenligningsgrundlag ved at præsentere en elevationsseng fra SengeSegmentet i vores elevationssenge guide.

Balder

 • Mulighed for at vælge mellem to fasthedsniveau
 • Mulighed for at vælge højde på ben
 • Mulighed for at vælge den rette topmadras
 • Fem komfortzoner i springmadrassen.
elevationsseng tilbud
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
15.999 kr.

Fås i disse størrelser: 90×200 cm, 90×210 cm, 120×200 cm, 140×200 cm,180×200 cm, 180×210 cm, 200×200 cm

Balder-modellen giver mulighed for at vælge den i mange størrelser, hvis du ønsker det. Her har du også mulighed for at justere på henholdsvis hoved- og fodende igennem elevationen i madrassen.

Med sengen får du en danskproduceret motor, der har den ekstra bonus, at der er mulighed for at tænde for nattelyset. Du får desuden en god og kvalitetssikker topmadras, hvor du selv kan vælge den korrekte fasthed, så din krop får den støtte, der er nødvendig.

I modsætning til andre steder får du bensættet med i prisen. De kommer i naturegetræ, som er ubehandlet, men skaber et smukt og minimalistisk udtryk. Selve elevationsbunden er designet i samme farve som madrassen – her kan du vælge imellem henholdsvis blå, mørk og lys.

En komfortabel madras

Som vi tidligere har nævnt i løbet af vores elevationssenge guide, er det komforten, der er altafgørende for en elevationssengs kvalitet. Med denne model får du en springmadras, der ligesom de andre modeller er designet i pocketfjedre.

Det er fjedre, der giver en optimal støtte, og som samtidig har en lang holdbarhed. Derudover er den udstyret med fem komfortzoner, som gør, at kroppen aflastes de steder, hvor du ligger tungest ned mod madrassen.

Elevationssenge guide: Det bedste fra Sengefabrikken.dk – Stockholm

 • Solid elevationsbund i massive trærammer
 • Kraftfuld motor
 • Trådløse fjernbetjeninger
 • Vendbar springmadras med 220 pocketfjedre inddelt i fem komfortzoner (vælg selv fasthed)
 • Topmadras, der giver støtte – vælg mellem to forskellige.
bedste elevationsseng til prisen
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
12.990 kr.

Fås i disse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 90×210 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 210×210 cm

Sidste model i guiden er en elevationsseng fra Sengefabrikken og modellen hedder Stockholm Elevation. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at du også her selv kan vælge størrelse, alt afhængigt af hvad der er behov for.

En god hovedregel er, at du og din partner ikke bør vågne løbet af natten på grund i af pladsmangel. I det tilfælde kan der være behov for en større seng.

Med denne model får I en mellemstor dobbeltseng fra Sengefabrikken. Den har fået gode anmeldelser – blandt andet på baggrund af dens komfortable kvalitet. Modellen er produceret i kvalitetssikre materialer, der bidrager til lidt ekstra luksus i hverdagen.

Derudover er designet minimalistisk og tidløst. Det kan være en klar fordel, hvis du ser sengekøbet som en længerevarende investering. Med denne model kan du være sikker på en lang holdbarhed.

Vælg den rette topmadras

Når du skal vælge fasthed på springmadrassen og den rette topmadras som supplement, kan det være en fordel at prøve sengen i virkeligheden. Tit og ofte afhænger valget nemlig af din vægt og dit behov.

LÆS OGSÅ:  Boxmadras guide – Hvilken passer bedst til dig?

Ved Stockholm Elevation kan du selv vælge, om det skal være to enkelte madrasser eller én stor topmadras med split. Det giver dig stadig mulighed for at vælge mellem forskellige fastheder, i tilfælde af du har en partner. Her vil der oftest være forskel på de individuelle behov.

Ønsker du en komfortabel seng med mulighed for at teste i 50 dage til en fair pris, kan Stockholm Elevation fra Sengefabrikken være et oplagt valg for dig.


Motor til elevationsseng – hvilken skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige motorer at vælge imellem. En af fordelene kan være at vælge en motor, der er stærk, men som samtidig er lydsvag. På den måde er du sikker på, at du og din partner ikke vækker hinanden. Du kan også vælge en motor, der giver mulighed for nattelys. Det skaber en hyggelig stemning. En fordel er således altid at gå efter dine behov og dit budget.

I sidste ende vil et godt udgangspunkt være at gå efter en elevationsseng med en høj komfort, hvor du får mest for pengene. I denne guide vil et godt bud være modellen ”Norhland Signatur Elevation”, der ligger i den billigere ende af skalaen, eller ”Stockholm Elevation”. Balder-modellen fra SengeSegmentet vil også være et ideelt valg. De tre modeller er gode for dig, der gerne vil holde dig indenfor et vidst budget, men som stadig ønsker høj kvalitet for pengene.


Elevationssenge størrelsesguide

Er du i tvivl om hvilken størrelse elevationsseng du skal vælge, så giver vi nedenfor en guide til forskellige størrelser. Vi giver dig overblik over forhandlere samt gode bud på elevationssenge i de forskellige størrelseskategorier.

En god sovekomfort er en af forudsætningerne for et godt liv, og derfor er det utrolig vigtigt at anskaffe sig en seng, der giver sublim komfort, og som støtter kroppen bedst muligt. Elevationssenge er blevet utroligt populære, når det kommer til at øge sovekomforten. I vores elevationsseng guide har vi fundet frem til nogle af de bedste elevationssenge på markedet, ud fra diverse eksterne tests, anmeldelser og ekspertanbefalinger.

En elevationsseng er kendetegnet ved, at den typisk kan justeres i hoved- og fodende, så den støtter nøjagtigt der, hvor kroppen har brug for det. Justeringen kan hjælpe mod problemer og smerter som eksempelvis piskesmæld, hævede fødder, dårligt blodomløb eller smerter i ryg, lænd og nakke. Således er det vigtigt at du finder den bedste elevationsseng til dit behov, så den opfylder de krav du måtte have. Vi guider dig på vej til og klæder dig godt på til at tage det mest optimale valg til dit behov.

Elevationen gør det muligt at indstille sengen præcis til den pågældende bruger og dennes behov. En elevationsseng er utrolig fordelagtig for alle de, der ønsker ekstra komfort og støtte, som bidrager til en mere dyb nattesøvn.

Vær opmærksom på, at elevationssenge fås i mange forskellige størrelser, og at de fås med madrasser, der har forskellige fastheder, der for den bedst mulige komfort skal passe til brugerens individuelle størrelse.

Nedenfor har vi opdelt dem i forskellige størrelser, så du kan få et overblik. Gennem elevationssenge guiden kommer vi ind på fordele og ulemper ved de forskellige størrelser. Derudover har vi fundet nogle populære senge i de forskellige størrelser til forskellige behov, så du kan finde den bedste elevationsseng til dig og din krop.

Elevationseng 80×200

ForhandlerPris fraOmbytningPrøveReturIndbæringLivechat
5.498,-100 dage100 dage100 dage299,-9-23
5.499,-30 dage0 dage30 dage350,-9-21
5.995,-100 dage100 dage100 dage295,-9-23

→ Læs den fulde guide her

En elevationsseng i størrelsen 80 x 200 er perfekt til enkeltpersoner, der ikke behøver en masse udbredelses- og soveplads. Senge i denne størrelse fylder ikke ret meget og indgår perfekt i et rum, hvor der ikke er meget plads. Ovenstående senge er alle meget neutrale og passer derfor ind i de fleste hjem. Sengene i denne kategori er alle senge af høj kvalitet, som giver god komfort og støtte.

Sengene har alle forskellige fordele, hvilket gør, at der findes en seng til enhver smag og størrelse, uanset om du er til hårde eller bløde senge eller vejer 75 eller 105 kg.

Optimal komfort som enkeltmandsseng

Billig elevationsseng

Desuden skal det understreges, at sengens gode kvalitet blandt andet muliggør den fantastiske støtte, som de to automatiske nakkevip blandt andet medvirker til. En anden seng i vores elevationssenge guide, der ligeledes giver dyb støtte, er Senses elevationssengen, der med pocketfjedre omgivet af komfortskum sikrer god komfort natten lang.

→ Set hos Bedrenaetter.dk til 6.798 kr.

Trondheim er en rigtig god seng til pengene, da den kan erhverves til en fornuftig pris, samtidig med at den yder komfort og støtte, der passer til de helt basale behov.

→ Set hos Sengefabrikken.dk til 5.499 kr.

Med sine fem komfortzoner og multipocket-fjedre er GOLD E40 latex elevationsseng ligeledes et godt bud på en seng, der øger sovekomforten gevaldigt. Denne seng er desuden velegnet til personer, der har tendens til at få det varmt om natten, da den har en topmadras med latexkerne, som er åndbar og effektivt flytter overskydende varme.

Er du på udkig efter en elevationsseng i størrelsen 80 x 200, vil disse senge alle være rigtig gode bud på at øge sovekomforten. Det er nu op til brugeren at vælge, hvilken seng der opfylder vedkommendes ønsker og behov bedst. Du kan finde den bedste elevationsseng til dit behov til den bedste pris i vores overblik over nogle af de bedste og mest anerkendte forhandlere i vores oversigt ovenfor.

Elevationsseng 90×200

ForhandlerPris fraOmbytningPrøveReturIndbæringLivechat
5.499,-100 dage100 dage100 dage299,-9-23
5.499,-30 dage0 dage30 dage350,-9-21
5.995,-100 dage100 dage100 dage295,-9-23

→ Læs den fulde guide her

Ovenstående elevationssenge i størrelsen 90 x 200 er alle gode bud på senge, der passer perfekt til enkeltpersoner, der ønsker lidt mere soveplads, end de kan få i en 80 x 200 seng. Sengen er dog stadig smal og kan passe ind i de fleste rum, hvor den uden tvivl vil øge sovekvaliteten.

Alle senge i guiden i denne kategori er meget stilrene, minimalistiske og neutrale, hvilket gør, at de egner sig godt til stort set alle hjem og boliger. Ved nogle af dem er det tilmed muligt at vælge, hvilken farve og hvilke ben der ønskes.

Gode senge til prisen

bedste elevationsseng

Sengene Nordkap Elevation og Athena Elevation er de senge i størrelsen 90 x 200, der kan erhverves til den bedste pris. Begge senge har mange gode funktioner og er gode senge til prisen. De Lux Natural sengen er den elevationsseng i denne kategori, der kvalitetsmæssigt er blandt de bedste. Dette skyldes blandt andet de syv komfortzoner, som giver hele kroppen en dyb støtte, uden at brugeren får en fornemmelse af at synke helt ned i madrassen.

Zen elevationssengen har den meget fordelagtige funktion, at hårdheden kan indstilles og er derfor en af guidens mest funktionsdygtige senge.

De udvalgte senge i denne kategori holder alle, hvad de lover og sørger for, at brugeren får en optimal søvn, hvor god komfort og dyb støtte er i fokus.

Hvis du er på udkig efter en elevationsseng i størrelsen 90 x 200, vil ovenstående senge være gode bud, der med kvalitet og komfort øger sovekomforten gevaldigt. Vi har fundet nogle af de bedste forhandlere i vores elevationsseng guide. Der er en seng til enhver smag, og det er nu op til dig som bruger at vælge, hvilken seng der bedst lever op til dine ønsker og behov.

Elevationsseng 120×200

ForhandlerPris fraOmbytningPrøveReturIndbæringLivechat
6.999,-100 dage100 dage100 dage299,-9-23
7.999,-30 dage0 dage30 dage350,-9-21
7.995,-100 dage100 dage100 dage295,-9-23

→ Læs den fulde guide her

Elevationssenge i størrelsen 120 x 200 er til enkeltpersoner, der ønsker en hel del soveplads, men de kan også sagtens passe til to personer, der ikke behøver den helt store bevægelsesfrihed. Netop denne størrelse er supergod til eksempelvis unge studerende, der bor sammen på forholdsvist lidt plads.

Alle ovenstående senge er i god kvalitet, lever op til standardkravene og passer godt ind i de fleste hjem. Med neutrale farver og minimalistiske udtryk bidrager disse elevationssenge til en afslappende atmosfære i soveværelset.

Billig kvalitets elevationsseng

elevationssenge test

Desuden er sengene, som er omtalt i denne kategori, valgt med tanke på, at der skal være noget til enhver smag, størrelse og person.

Den seng i kategorien, som scorer rigtig højt i vores elevationsseng guide for at være en virkelig god seng til pengene, er Kongsberg. Sengen har fem komfortzoner og kan vælges med to forskellige fastheder, så den egner sig til en meget bred målgruppe.

→ Set hos Sengefabrikken.dk til 9.999 kr.

De Lux Superior sengen, som er den sidstnævnte i denne kategori, egner sig særligt godt til personer, der vejer over 85 kg. Sengen leveres med en topmadras med latexkerne, der øger komforten og leder overskydende varme væk. Netop denne seng vurderer vi som guidens mest komfortable til prisen, idet den yder en enormt dyb støtte uden følelsen af at synke helt ned i madrassen.

Alle senge i denne kategori vil uden tvivl være med til at øge sovekomforten, og hvis du er på udkig efter en ny elevationsseng i størrelsen 120 x 200, er der med garanti en af disse, der vil passe dig perfekt. Ellers har vi i denne elevationssenge guide samlet nogle forhandlere, hvor du med garanti kan finde et godt tilbud på en elevationsseng som passer dig bedst. Få overblik ovenfor i skemaet. Held og lykke med at finde din nye elevationsseng.

Elevationsseng 140×200

ForhandlerPris fraOmbytningPrøveReturIndbæringLivechat
7.299,-100 dage100 dage100 dage299,-9-23
8.499,-30 dage0 dage30 dage350,-9-21
7.995,-100 dage100 dage100 dage295,-9-23
6.999,-60 dage0 dage14 dage249,-9-16
8.199,-Nej0 dage30 dage499,-9-16

→ Læs den fulde guide her

Ovenstående elevationssenge egner sig godt til par, der ikke behøver alverdens soveplads, men ønsker mere end de kan få ved en 120 x 200 seng. Disse senge, som er i størrelsen 140 x 200 er ofte kendt som trekvartsenge og er mange pars første fællesseng.

Størrelsen egner sig naturligvis også rigtig godt til enkeltpersoner, der elsker god plads om natten og blot ønsker en stor seng. Alle senge, som vi har nævnt i denne kategori i vores elevationssenge guide, lever op til de flestes krav til en elevationsseng, men der er naturligvis forskel på funktionerne, holdbarheden, madrasserne mv.

Elevationsseng til enhver smag

Ovenstående elevationssenge er alle meget stilrene og passer perfekt ind i det moderne hjem, hvor de vil bidrage med en afslappende og rolig stemning til soveværelset eller lignende. Som sagt er sengene valgt med henblik på, at der skal være noget til enhver person, smag og størrelse. Sengen i denne kategori, som er den seng i guiden, der har den højeste kvalitet, er Senses.

→ Set hos Bedrenaetter.dk til 8.999 kr.

Sengen er danskproduceret, og springmadrassen er opbygget af pocket-fjedre, som er omgrænset af hybridskum for ekstra god komfort og støtte. Athena Elevation Elevationsseng er ligeledes et godt bud på en seng, der giver sublim komfort. Hvis man vælger denne seng, er man sikret en rigtig god seng til prisen.

Dette skyldes blandt andet topmadrassen, som er fremstillet med en celcius kerne, der hjælper kroppen til at holde på varmen. GOLD E5 skum er den seng i vores elevationsseng guide, der giver mest komfort for pengene. Dette skyldes blandt andet de syv komfortzoner, der giver støtte til alle dele af kroppen, hvor det er nødvendigt, samt den fornuftige pris som sengen kan erhverves til.

Alle nævnte senge i denne kategori er supergode bud på elevationssenge i størrelsen 140 x 200, der giver en mere dyb nattesøvn med ekstra god støtte og komfort. Du er nu hjulpet godt på vej til at finde din nye, bedste elevationsseng ved hjælp af vores elevationsseng guide.

Elevationsseng 160×200

ForhandlerPris fraOmbytningPrøveReturIndbæringLivechat
9.998,-100 dage100 dage100 dage299,-9-23
9.999,-30 dage0 dage30 dage350,-9-21
10.995,-100 dage100 dage100 dage295,-9-23

→ Læs den fulde guide her

Du har nu fået en introduktion til nogle af de bedste forhandlere af elevationssenge, hvor du finder de bedste elevationssenge og de bedste priser. Der er ingen tvivl om, at prisen har betydning for sengens kvalitet.

Selvom der selvfølgelig er mange fordele ved den dyre af slagsen, så er de andre også gode, selvom de indeholder lidt færre funktioner end den dyre.

Athena Elevation er eksempelvis den eneste seng, der indeholder en H-split madras, uden at det koster ekstra. Og så er både Atlas wood Elevation og Nordkap Elevation designet med en dansk Linak motor, som er et af de mest populære mærker inden for motorer til elevationssenge.

Alle sengene har deres egne fordele, og det kommer derfor meget an på, hvad du vægter højest ved din nye elevationsseng.

Elevationsseng som giver fleksibilitet og god nattesøvn

Uanset hvad du sætter pris på og har behov for, finder du med sikkerhed en rigtig god elevationsseng i målene 160 x 200 ovenfor, som kan sikre dig en god nattesøvn i mange år. De dyrere modeller kommer som hovedregel med en lang række ekstrafunktioner, som er rare at have og under alle omstændigheder bør overvejes, men selv de billigere elevationssenge kan fint dække de flestes krav, ønsker og behov. I vores elevationssenge guide har vi inddraget lidt af hvert, så du nemmere kan finde den bedste elevationsseng til dit behov.

Det er således blot op til dig at vurdere, hvad du ikke kan eller vil leve uden – en seng er en investering, som skal holde i mange år, og derfor er der mange gode grunde til ikke at spare for meget på din seng, som trods alt er centrum for en stor del af dit liv.

Elevationsseng 180×200

ForhandlerPris fraOmbytningPrøveReturIndbæringLivechat
9.999,-100 dage100 dage100 dage299,-9-23
9.999,-30 dage0 dage30 dage350,-9-21
9.995,-100 dage100 dage100 dage295,-9-23
9.899,-0 dage0 dage14 dage649,-Nej

→ Læs den fulde guide her

Ovenfor har du et overblik over bedste elevationssenge forhandlere, hvor du samtidig finder nogle af de bedste priser i målene 180 x 200 cm. Der er dog lige et par ting, du skal overveje, inden du bestiller en. Det har nok aldrig været nogen hemmelighed, at kvalitet og pris hænger uløseligt sammen. Men med de elevationssenge forhandlere, vi har præsenteret for dig her i vores elevationsseng guide, er det vigtigt at understrege, kvaliteten ligger i den gode ende af skalaen, men du kan samtidig også finde senge, hvor du får rigtig meget for pengene.

Valg af bedste elevationsseng

elevationsseng bedst i test

Alle de valgte senge er yderst komfortable, og du får både topmadras og ben med i købet. Med købet af Athena Elevation får du en split-madras med, hvilket skal tilkøbes ved de andre modeller: Sirius Nordic, Signatur Elevation, De Lux Superior, Zen og Nordkap Elevation. Det er et element, som du skal overveje grundigt. En god idé er derfor at prøve begge madrasser og se, hvad du er mest til.

Sommetider får det også en betydning for prisen, og derfor er det smart at være sikker på dit køb. Med dette overblik har vi gjort det nemmere for dig at finde den bedste elevationsseng som passer dit behov.

Det er vigtigt, at du vælger en seng, der passer til din vægt. For hvis den ikke passer, så får du bare ikke den samme oplevelse, når du lægger dig i sengen.

Det rigtige valg af elevationsseng udligner de belastninger, som du udsætter din krop for. Det har så stor betydning for dig, hvordan du sover om natten, og derfor skal du også vælge en seng, som har positiv indflydelse på dit helbred, sundhed og velvære.

Elevationsseng 180×210

ForhandlerPris fraOmbytningPrøveReturIndbæringLivechat
11.299,-100 dage100 dage100 dage299,-9-23
10.899,-30 dage0 dage30 dage350,-9-21
11.495,-100 dage100 dage100 dage295,-9-23

→ Læs den fulde guide her

Er du på udkig efter en elevationsseng i målene 180 x 210, har du utallige muligheder for at finde en seng, der passer til din krop og selvfølgelig dit budget. Skal der ikke spares på noget, og stiller du (med rette) store krav til kvaliteten af din seng, som jo skal holde i mange år, er Senses Nova oplagt, der dog selvfølgelig koster en smule mere end alternativerne. Til gengæld får du en sublim kvalitet og holdbarhed samt et hav af funktioner, herunder eksempelvis muligheden for at indstille sengen via din tablet eller smartphone og langtidsholdbart hybridskum, som støtter og skåner.

Billige elevationssenge

De to ovenstående modeller er på alle måder indbegrebet af luksus og kvalitet, men selvom dine sengedrømme er på budget, er du bestemt ikke nødsaget til at vælge et dårligt alternativ. Vores øvrige udvalgte modeller i målene 180 x 210, Prestige Boxelevation 2D og Athena Elevation, er prissat i et mere humant prisleje, hvor de fleste kan være med, uden at du på nogen måde går på kompromis med søvnkvaliteten og komforten.

Der er tale om ganske fine elevationssenge, som sikrer dig en god nattesøvn i de næste mange år. Her er lagt vægt på at skabe prisvenlige elevationssenge, der begge har et væld af funktioner og egenskaber såsom en solid skumpolstring og naturligvis behagelige madrasser, som sikrer din komfort.

Uanset hvad du ender med at vælge, er du altså sikret en kvalitetsseng, som kommer til at følge dig i mange år fremover og er garant for en formidabel nattesøvn. Det er således blot op til dig, hvilke funktioner du ikke kan leve uden, og om du har luft i budgettet til at investere i en af de dyrere modeller, eller om du foretrækker en billigere, men stadig eminent elevationsseng.


Sådan vælger du den bedste elevationsseng til dit behov

På baggrund af ovenstående elevationssenge guide kan vi blandt andet konkludere, at Nordkap Elevation er i en klasse for sig. Den er eminent til personen, der bor alene eller sætter pris på masser af plads, ligesom den er særdeles stilren og minimalistisk i sit design. Denne elevationsseng opfylder alle de behov, du måtte have, og så kan den tilmed fås til en overkommelig pris, hvor alle kan være med uanset budget.

Ser vi i stedet på en dobbeltseng, der virkelig formår at komme med noget unikt til en skarp pris, går vores anbefaling til Signatur Elevation. Den er overtruffen i forhold til sin komfort, og her er der ikke mange andre, der kan være med.

Desuden er denne seng langt fremme ift. antallet af funktioner, idet den blandt andet kan styres via en app eller en fjernbetjening, så du nemt og bekvemt kan indstille sengen til dine behov, både når du skal sove eller blot skal se en film.

Grundlæggende er det dog vigtigt at understrege, at samtlige modeller, vi har præsenteret dig for i denne elevationssenge guide, er værd at overveje – du får nemlig høj kvalitet over en bred kam og talrige funktioner, som gør dit liv nemmere og din nattesøvn bedre. Uanset hvilken model du ender med at vælge, kan du således se frem til mange år med masser af komfort og de bedste forudsætninger for en hverdag fyldt med energi og overskud.

Du skal blot gøre op med dig selv, hvad du ikke kan leve uden, og hvad du vægter højest ift. din kommende elevationsseng. Du skulle nu gerne have nememre ved at foretage dit valg, og finde den bedste elevationsseng til dit behov.

Elevationssenge guide – En elevationsseng er sengetypen med flest muligheder

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange gode grunde til, at du skal ud og investere i en elevationsseng. Det handler dog om, at der er mange fordele ved at vælge en elevationsseng til fordel for de mange andre typer af senge, der kan findes på det danske marked.

Der skal selvfølgelig ikke lægges skjul på, at den primære årsag til, at du skal købe en seng med elevation er, at den byder på et væld af muligheder som andre sengetyper ikke gør, hvilket vi har beskrevet i vores elevationsseng guide.

Indstil sengen til den optimale position

En sådan seng kan f.eks. indstilles til at have lige netop dén position, du mener er bedst for dit vedkommende og til det, du ønsker at lave. Hvis du gerne vil sove, så indstiller du den blot til en behagelig soveposition, men hvis du i stedet vil læse lidt, så retter du bare ryggen op. Det er noget, du aldrig får muligheden for at gøre med f.eks. en kontinentalseng, en boksseng eller noget helt tredje.

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange danskere, der godt kan lide at læse lidt i en god bog, inden de ligger sig til at sove. Hvis du også har det således, men i øjeblikket ikke ejer en elevationsseng, så har du med garanti længe fundet ud af, at det er svært for dig at finde en behagelig position at læse i.

Det ender med stor sandsynlighed med, at du skiftevis sætter dig op og lægge dig ned igen – og her i mellem når du også at skifte position flere hundrede gange. Det er slut nu, og vi hjælper dig på vej i denne elevationssenge guide.

Til sidst ender det med, at du ganske enkelt bare dropper det, fordi du ikke kan komme til enten at ligge eller sidde komfortabelt. Hvis du i stedet blot havde valgt at købe en elevationsseng, så havde du bare skulle finde din fjernbetjening, indstille sengen til at have en rigtig god læseposition og derefter kan du gå i gang med at læse – det tager ikke mere end 15-20 sekunder. Find derfor den bedste elevationsseng i vores store elevationsseng guide.

God og komfortabel afslapning

Folk der ikke ejer en elevationsseng, men som godt kan lide at se fjernsyn, inden de falder i søvn kender med garanti også til et problem, der læner sig rigtig meget op af det ovenstående.

Hvis det er lørdag formiddag og du ikke ønsker at stå ud af sengen, men bare gerne vil nyde dagen og slappe af foran fjernsynet, så er det rigtig irriterende, at du ikke kan finde en komfortabel position – og præcis det samme gør sig gældende, hvis du gerne vil se nyhederne, inden du lægger dig til at sove om aftenen. For at du kan vælge den helt rigtige elevationsseng, har vi lavet denne elevationsseng guide, som giver dig overblik.

Hvis du gerne vil kunne se TV, inden du går i seng eller du bare gerne vil kunne se nyhederne fra sengen om morgenen, så skal du selvfølgelig ud og investere i en rigtig lækker elevationsseng fra vores elevationsseng guide, for den kan nemlig indstilles til en position, der gør det til en sand luksuriøs oplevelse at sidde i din seng og se TV – og det er blot endnu en god grund til at vælge en elevationsseng i stedet for en anden type af seng.

En investering i din krop og velvære

Det hele skal dog ikke handler om luksuriøse goder ved at have en elevationsseng. Det kan også være en rigtig god idé at investere i en elevationsseng, hvis du skulle stå i så uheldig en situation, at du enten har dårlig ryg eller dårlige ben.

Det hjælper vi dig med at finde i denne elevationsseng guide. Hvis du enten har bøvl med ryggen eller med benene, så kan det sagtens betyde, at du er bedst stillet med at sove med enten ryge eller ben hævet.

Det kan sagtens lade sig gøre i en almindelig seng ved hjælp af puder el.lign., men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at du kommer til at opleve en helt anden komfort, hvis du sover i en seng med elevation, hvor enten fod- eller hovedenden er blevet hævet, for at give dig en position, der er perfekt i forhold til dine krav og præferencer. Du kan frit indstille på begge ender af en elevationsseng, så du dermed kan finde den position, der passer dig bedst.

Elevationsseng guide – Sov rigtigt og undgå problemer med ryggen

Det er meget vigtigt, at du sover rigtig om natten. Ikke blot for at sikre, at du er frisk og veludhvilet hver morgen, men lige så meget for at sikre, at du ikke får problemer med din ryg. Hos Sundhedsguiden.dk har de udgivet en artikel om lige netop denne problemstilling. De har set nærmere på, hvad sammenhængen mellem en god nattesøvn og at undgå rygproblemer er. Det kan du også læse om i elevationsseng guide ovenfor.

Hvis du enten går og bøvler med en dårlig ryg, hofte eller knæ, så er det endnu mere vigtigt, at du sørger for at finde en rigtig god seng, så du ikke forværre din situation endnu mere. Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke har noget at frygte, hvis ikke du allerede har problemer med enten din ryg, dine hofter eller dine knæ.

Uanset hvad, så er det meget vigtigt, at du sørger for at vælge en seng, der gør, at du sover rigtig godt – nat efter nat. Det har vi hjulpet dig med ovenfor i vores elevationsseng guide. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du finder en seng, der sikrer dig mod rygproblemer.

Sengens opbygning

Det er meget vigtigt, at du sørger for at investere i en seng, der er meget stabil og som står godt på jorden. Ydermere, så anbefales det også på kraftigste vis, at du vælger en seng, der er minimum 90 cm. bred og som har en længde, der er mindst 20 cm. længere end du selv er.

Hvis du lider af problemer med enten hofte, knæ eller ryg, så er det blot endnu vigtigere, at du sørger for at vælge en seng, der er høj nok. Det skyldes blandt andet, at det bliver nemmere for dig at redde sengen om morgenen, men samtidig er det også med til at sikre, at du får nemmere ved både at komme i og ud af sengen. Derfor bør din seng altid være minimum 90 cm. bred (og derfor også minimum 180 cm. bred for to personer) og minimum 20 cm. længere end du er høj.

Madrassen

En seng er intet værd, hvis ikke den er udstyret med gode madrasser. Der er mange danskere, der er villige til at bruge penge på en flot seng, men de har ikke nogen interesse i, hvilke eller hvilken madras, der følger med. Det burde naturligvis være noget, der forholdet sig stikmodsat, da din seng absolut intet er værd, hvis ikke der medfølger en rigtig god madras.

Generelt er danskerne dog bange for at bruge for mange penge på deres seng, hvilket er en skam, for hvis du f.eks. vælger at investere i en elevationsseng til cirka 20.000 kr., så vil den også have en levetid, der lyder på minimum 20 år, hvilket vil sige, at du har købt en seng, der koster dig cirka 1.000 kroner om året – og indregnet i denne pris får du også forøget din søvnkvalitet betragteligt hvert år, hvilket er altafgørende for, hvordan du fungerer i hverdagen og hvordan du klarer dig på jobbet eller i skolen

Derfor anbefales det naturligvis også på kraftigste vis, at du sparer lidt op til din kommende seng i stedet for blot at købe en tilfældig seng, fordi den var på tilbud.

Ydermere, så bliver der også forklaret i artiklen, som vi har linket til ovenfor, at det er en gammel skrøne, at det er sundt for din krop, at du ligger så hårdt som overhovedet muligt. Denne type seng finder du ligeledes i vores elevationssenge guide. Faktum er dog, at det ikke er sandt og at du faktisk skal kunne presse ind hånd ind under lænden og man skal desuden også kunne føle et jævnt på hele bagsiden af din krop.

Hvis hæle og bagdel synker ned, så er det dog et tegn på, at der er tale om en madras, der er for blød og derfor skal du gå på jagt efter en madras, der er en tand hårdere – det er dog meget vigtigt, at du ikke bare køber en madras, der er hård.

Sovestilling

Det handler selvfølgelig ikke kun om at have en rigtig god madras og en seng, men det handler lige så meget om at han den optimale sovestilling. Det er forskelligt fra person til person, hvordan de foretrækker at sove, men Sundhedsguiden skriver dog, at for langt de fleste danskere er det mest optimalt at sove på siden – og meget gerne med begge ben bøjede.

Det handler blandt andet om, at du dermed undgår at belaste dine knæ, hvorfor du i samme ombæring også bør sørge for at bøje det ene knæ lidt mere end det andet eller ligge med enten en dyne eller en pude mellem benene for at adskille dine knæ.

De skriver dog også, at man sagtens kan sove godt på ryggen, men du skal dog være opmærksom på, at hvis du er svajrygget, så er det ikke sundt for dig at sove på ryggen, hvorfor du vil være bedre stillet ved at sove på siden i stedet.

Med disse sovetips, samt anbefalinger af senge har vi i denne elevationsseng guide givet dig alle forudsætninger for, at du nu kan finde den bedste elevationsseng. Det er selvfølgelig individuelt, men vi har giver nogle gode bud på forskellige elevationssenge til forskellige behov. Find din nye elevationsseng til en billig pris gennem vores overblik.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤔 Hvad er en elevationsseng?

En elevationsseng er smart fordi du kan tilpasse den efter dit behov. Det hele styres med en motor, så du blot kan trykke på en knap, og tilpasse den præcis efter den stilling, du gerne vil have.

🤩 Hvilken elevationsseng skal jeg vælge?

Det er meget individuelt, og kommer an på mange ting som f.eks. dit budget, hvilken sengestørrelse du vil ave, komfortniveau mm. Derfor er det en god ide at undersøge forskellige modeller nærmere, inden du foretager dit valg.

🤓 Hvordan finder jeg en billig elevationsseng?

Mange forhandlere har løbende tilbud, så det er derfor en god ide at holde øje løbende. Dog findes de billigste oftest online.

Hvilken madras til elevationsseng bør du vælge?

Når du skal vælge den rette madras til elevationsseng, kan det først og fremmest være en oplagt løsning at vælge en splitmadras. Ud over at den er praktisk og giver dig en følelse af at ligge i en stor seng, er den samtidig ideel for komforten, hvis du har en partner. Her har I nemlig hver især mulighed for at vælge den rette fasthed, da der ofte vil være behov for respektive valg i forbindelse med jeres kropsvægt. Derudover kan den ene side af sengen elleveres på en måde, der ikke påvirker den anden side. Derfor slipper du samtidig for revnen, der vil være der ved to separate topmadrasser.

Ulemper ved elevationsseng?

En elevationsseng er for dig, der vil gøre hverdagen lidt lettere og ønsker hæve- og sænkefunktion, når du ligger i sengen. Det kan være en fordel, hvis du har rygproblemer eller uro i benene og i den forbindelse har brug for, at du kan ligge med benene oppe i løbet af natten. En ulempe kan eksempelvis være, hvis du vælger to separate topmadrasser. Det kan være frustrerende i længden med en revne, der kan få sengen til at føles mindre, fordi den bliver opdelt i to enkeltmandssenge.

Derudover kan en elevationsseng være dyr. I denne elevationssenge guide har vi sørget for at finde forskellige priser. Selvom det umiddelbart kan synes som mange penge, kan det som nævnt være en god investering på længere sigt. Især hvis fordelene ved en elevationsseng overskygger ulemperne langt hen ad vejen.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (7 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.