Elkedel test – Find den bedste elkedel til dit behov og budget

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Både funktionalitet og design skal gå op i en højere enhed, når der skal vælges elkedel. Ikke nok med, at den skal være effektiv, må den nemlig også gerne pynte på køkkenbordet, så den ikke behøver at blive gemt væk efter endt brug. Er du i tvivl om, hvilke egenskaber din elkedel skal have? Og synes du, det er svært at finde rundt i pris og kvalitet? Så læs videre i testgennemgangen her med produkter som KitchenAid og Siemens.

Alverdens elkedler, der er bedst i test

I den følgende testgennemgang vil du blive præsenteret for intet mindre end seks forskellige elkedler, der er nogle af de bedste på markedet lige nu. Er du til runde former, høje former eller de mere firkantede?

I testgennemgangen vil vidt forskellige elkedler blive præsenteret, så du kan finde den, der falder bedst i din smag – og måske blive udfordret på, hvad du i første omgang tænkte skulle være dig.

Elkedlerne har forskellige egenskaber, og du kan på den måde finde den, der passer bedst til dine behov. Skal den være billig i drift? Skal den kunne indstilles i forskellige temperaturer? Og så videre. En ting er sikkert, og det er, at du bliver i stand til at vælge den elkedel, der passer til dig efter, du har læst testgennemgangen her.


KitchenAid 1522EAC elkedel

→ Set hos Proshop.dk til 1.539 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 1.534 kr.

→ Set hos Coop.dk til 1.599 kr. (1.999 kr. for ikke-medl.)

KitchenAid 1522EAC elkedlen fra Artisan-serien kombinerer topkvalitet med lækkert design. Det amerikanske mærke KitchenAid er et af de store mastodonter inden for køkkenudstyr, der har været på markedet siden 1919, og brandets udstyr har vundet flere priser for blandt andet deres flotte design. KitchenAid 1522EAC elkedlen er her ingen undtagelse. Den har en dual wall konstruktion, hvilket vil sige, at den har en dobbeltvæg, der giver en optimal isolering. På den måde kan vandet holde en varm temperatur over længere tid.

Derudover gør dobbeltvægskonstruktionen, at du kan røre ved elkedlen udenpå uden at få brandvabler. Konstruktionen gør også, at støjniveauet reduceres, så du ikke behøver at have højtråbende samtaler i køkkenet, imens vandet koger.

Hvis du ikke er til de så firkantede modeller, er KitchenAid 1522EAC elkedlen god, da den har et afrundet design, men uden at blive alt for rund, da den stadig har højde. Den kan indeholde 1,5 liter vand, og du kan derfor lave vand til mange på en gang. Elkedlen har en smart teknik, der betyder, at temperaturen kan justeres fra 50 til 100 grader. På den måde behøver du ikke vente på, at vandet bliver kølet af til f.eks. bestemte slags the. Samtidig har elkedlen en synlig temperatur indbygget, så du kan se temperaturen på vandet – også selvom elkedlen ikke står i soklen.

Derudover har elkedlen udtageligt kalkfilter, der gør den lettere at rengøre, synlig vandstandsmåler, så du nemt kan se, hvor meget vand der er fyldt op og et behageligt soft touch håndtag. Elkedlen fra den roste Artisan-serie fås desuden i flere forskellige farver, så du kan finde den, der passer bedst i dit køkken.


Morphy Richards elkedel

→ Set hos Kitchentime.dk til 499 kr.

Den flotte pyramideformede elkedel fra Morphy Richards i Accents-serien har et superflot retro look, samtidig med at den er effektiv. Med sine 2200 W kan elkedlen nemlig lynende hurtigt varme vandet op. Idet elkedlen er hurtig, gør det den samtidig også mere økonomisk, og den er en fantastisk hjælp til at få kogt f.eks. pasta eller grøntsager i en lynende fart. Morphy Richards elkedlen har derudover en fin højde på 27,3 centimeter og kan indeholde 1,5 liter vand. Da den er i den lidt billigere ende af skalaen, kan den dog ikke lave forskellige vandtemperaturer, men som alternativ kan du klikke elkedlen af, før vandet er helt kogt.

LÆS OGSÅ:  Få alt i én med en stavblender

Materialet er i rustfrit børstet stål, og elkedlen kan fås i flere forskellige farver. Derudover er den let at tørre en våd klud henover, uden det efterlader synlige mærker. Det er let at aflæse, hvor meget vand du har hældt i, da Morphy Richards elkedlen har en transparent vandmåler. Som en ekstra sjov feature kan du få elkedlen til at fløjte, når den er færdig, hvilket sender tanker tilbage på datidens elkogere på komfuret. Denne feature kan dog også slås fra, hvis det ikke lige er noget for dig. Er du nogle gange i tvivl, om du har tændt for elkedlen? Så er Morphy Richards elkedlen smart, da den har et LED-lys, der lyser knappen op, når elkedlen i gang.

Derudover har elkedlen et kalkfilter, så du ikke får kalkrester ned i din the eller kaffe. Dette kan tages af, så det let kan rengøres.


KitchenAid Midline Elkedel

→ Set hos KitchenOne.dk til 1.168 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 1.239 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 1.299 kr.

I testgennemgangen er du blevet introduceret for en elkedel fra KitchenAid, men KitchenAid Midline elkedlen kan der ikke kommes udenom. Designet er anderledes i forhold til den tidligere KitchenAid model, da Midline elkedlen har et aflangt design. Samme glasuragtige overflade ses dog, og denne elkedel kan ligesom sin slægtning fås i flere forskellige farver. I forhold til andre elkedler i samme klasse kan Midline elkedlen indeholde meget vand på hele 1,7 liter. Du kan derfor nemt lave the og kaffe til hele familien.

Elkedlen ligger i et mellemprisleje og har rigtig mange gode features i forhold til prisen. Midline elkedlen har seks forskellige temperaturindstillinger fra 50 til 100 grader. Det er smart, hvis du f.eks. har travlt og ikke vil have kaffen alt for varm. Den har også et intelligent temperatursystem, der gør, at vandets temperatur kan aflæses på et display, selvom den står på bordet og altså ikke i basen. Derudover kan KitchenAid Midline elkedlen med en smart konstruktion holde på samme ønskede temperatur i op til 30 minutter, når den står i basen. Med denne elkedel er det derfor slut med at blive ved med at tænde på knappen for at få flere kopper varmt med jævnere mellemrum.

KitchenAid Midline elkedlen er meget håndterbar og er blandt andet blevet rost for at være nem at hælde af, uden det giver uheldige dryp. Derudover har den en stabil base, der ikke rutsjer med sine gummifødder og et udtageligt kalkfilter.


Siemens TW86103P

→ Set hoss Proshop.dk til 445 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 570 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 590 kr.

I en lidt billigere ende af elkedelspektret har vi Siemens TW86103P elkedlen, men selvom prisen er lavere, betyder det ikke, at kvaliteten nødvendigvis daler. Her får du nemlig rigtig meget kvalitet for pengene. Elkedlen har et flot klassisk design i et traditionelt cylinderformet elkedellook. Den sorte farve og det rustfrie stål i toppen gør elkedlen enkel, og den tager på den måde ikke alt for meget opmærksomhed i køkkenet.

LÆS OGSÅ:  Paninigrill test – De bedste modeller

Siemens TW86103P elkedlen har en effekt på 2400 W, hvilket gør, at den hurtigt kan koge store mængder vand. Derudover har den en vandkapacitet på 1,5 liter, hvilket er i den gode ende i forhold til prislejet sammenlignet med lignende produkter. I modsætning til andre elkedler i den lidt billigere ende af skalaen, så kan Siemens TW86103P koge vand på 4 forskellige temperaturer. Disse er 70, 80, 90 og 100 grader. Med Sensor Control Heatup-konstruktionen kan du altså få den præcise temperatur, der passer til det formål, du har.

Flere anmeldere roser elkedlen for sit gode greb i det helstøbte håndtag samt dens hurtige opvarmning. Siemens TW86103P har også en gennemsigtig vandstandsaflæser, så du kan holde styr på, hvor meget vand du har hældt i. Elkedlen har også et kalkfilter, der kan tages ud samt overophedningsbeskyttelse, så du ikke skal være bekymret, hvis du er kommet til at trykke på knappen, selvom der ikke er noget vand i elkedlen.


Philips HD9380/20 elkedel

→ Set hos Proshop.dk til 762 kr.

Elkedlen Philips HD9380/20 har en udviklet basekonstruktion, der giver et anderledes udseende i forhold til elkedler af mere traditionel karakter. Den matte, sorte farve og de rustfrie ståldetaljer gør elkedlen enkel og stilren at se på. Sammenlignet med andre elkedler ligger Philips HD9380/20 i et mellemprisleje, og her er du sikret god valuta for pengene.

Via basens symboler kan du indstille vandtemperatuen i 5 forskellige grader fra 40 til 100 grader. Lige præcis vandtemperatursindstillingerne er blevet rost af anmeldere for at fungere rigtig godt. Som en sjov detalje er der små ikoner på knapperne som eksempelvis kaffebønner, så du nemt kan finde ud af, hvilken temperatur der er mest velegnet til hvad. Derudover behøver du ikke koge vandet igen og igen for at holde det varmt over længere tid, da den har en keep warm funktion, der holder temperaturen for den valgte indstilling.

Elkedlen har en kogeeffekt på 2400 W, og du kan derfor lynhurtigt få kogende vand. Som en anden sjov detalje har Philips HD9380/20 elkedlen, i den transparente vandmåler, kopper illustreret. På den måde kan du nemt finde ud af, hvor meget vand du skal koge til et præcis antal kopper. Så bliver det vist ikke meget nemmere. Derudover sikrer kalkfilteret, at der ikke kommer kalkpartikler i din varme drik, og så er elkedlen ovenikøbet nem at rengøre.


BOSCH TWK8613P

→ Set hos Whiteaway.com til 448 kr.

→ Set hos Coop.dk til 449 kr. (849 kroner for ikke-medl.)

→ Set hos Proshop.dk til 456 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 625 kr.

BOSCH TWK8613P elkedlen er, ligesom det kendte mærke illustrerer, en kvalitetssikker elkedel til en god pris i den lidt billigere ende af skalaen. Den har et klassisk design i den sorte farve med detaljer af rustfrit stål.

Basen er konstrueret, så du kan indstille forskellige temperaturer. Du kan vælge op til fire forskellige temperaturindstillinger fra 70 til 100 grader. Hvis du er en ægte the-entusiast, der foretrækker din varme drik ved the-handlernes anbefalede temperaturer, er denne funktion lige noget for dig.

Heller ikke her skal du gå på kompromis med halvvarmt vand, der har stået i kedlen lidt for længe. BOSCH TWK8613P har nemlig en keep warm funktion, der kan holde en bestemt temperatur i hele 30 minutter.

LÆS OGSÅ:  Isterningmaskine Test 2021 - Her er nogle af de bedste isterningmaskiner til forskellige behov

BOSCH TWK8613P elkedlen har tilmed vundet en pris af forbrugerrådet Tænk for at være bedst i test. Selvom elkedlen er forholdsvis billig, er der altså stadig høj kvalitet. Elkedlen har en effekt på 2400 W og kan derfor koge vandet hurtigt. Derudover kan den rumme 1,5 liter vand, hvilket også er ret godt i forhold til prisen. Du kan med BOSCH TWK8613P elkedlen altså sagtens lave varmt vand til mange på en gang.

På begge sider af elkedlen er der en udvendig vandmåler, så du kan se, hvor meget du har fyldt op. Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning kan BOSCH TWK8613P kun startes med låg på. Hvis der er børn i nærheden, skal du altså ikke være bange for, at de kan starte den forkert eller komme i karambolage med skoldende vand. Derudover har den også overophedningsbeskyttelse.


Tre gode grunde til at koge vand i elkedel

Hvorfor koge vand i en elkedel i stedet for på komfuret? Det kan til tider være svært at vurdere, men her er tre gode grunde til at vælge elkedlen.

  1. En af de rigtig gode grunde til at anskaffe sig en elkedel eller for at bruge den oftere er, at det gør en grøn forskel. Det er altså bedre for miljøet at koge vand i en elkedel, da kogningen tager meget kortere tid, og du bruger derfor mindre energi – og penge.
  2. Idet kogningen går hurtigere, sparer du også mere tid, og du behøver ikke at holde øje med vandet, da langt de fleste elkogere slår fra, når de har nået kogetemperaturen.
  3. Det er også mere sikkert at koge vand i en elkedel, da det kogende vand er lukket helt af og let kan hældes op i en kop bagefter. Selvom du koger vand i en gryde med låg på, er det alligevel sikrere at koge vand i en elkedel, da elkogerne som nævnt slår fra, og da de ikke bobler op med kogende vand.

I et køkken har alle altså brug for en elkedel, men om det skal være dem med mange funktioner eller få, er op til dig at finde ud af. Men mulighederne for at vælge må siges at være  mange og gode.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.