Emhætte test – Her findes markedets bedste emhætter til prisen

0

I denne store guide har vi samlet en række af de bedste emhætter, som du finder på markedet netop nu. Vi sørger for at præsentere dem for dig således, at du kan blive meget klogere på, hvordan du skal bære dig ad, når du skal købe din nye emhætte. Her på siden har vi nemlig sidestillet og sammenlignet emhætterne og sørget for individuelt at præsentere dem på en sådan måde, at du kan blive klædt bedst muligt på til købet af din nye emhætte. Læs derfor vores emhætte test, og bliv klædt på til det bedste og billigste valg til dit behov.

Det er ikke særligt ofte, at man som privatperson skal købe en emhætte. Faktisk er det nok de færreste, der gør det meget mere end én eller to gange i løbet af et helt liv, og derfor kan det være svært at vide, hvilket emhætte tilbud man skal gå efter, og hvad der kan være særligt vigtigt at huske alt efter hvilken type køkken, emhætten skal fungere i. Frygt ej, vi gør dig meget klogere på både maxkapacitet, lydniveau, aftrækskanaler og montering.

De emhætter, du kan læse om i denne emhætte test, er enten blevet kåret som den bedste emhætte og bedst i test hos forhandlerne eller fremhævet i forbrugertests over de bedste emhætter, eller også har de fået gode anmeldelser af de kunder, som allerede har købt og brugt produktet. I denne emhætte test vil du altså finde information om og inspiration til, hvilken emhætte du med fordel kan investere i.

Emhætterne, du finder i denne emhætte test, kommer i forskellige prisklasser, design og størrelser. Vi har sammenlignet lydniveauet og størrelsen i skemaet herunder.

Vi har også sørget for at samle et udvalg af emhætter, som enten kan passe godt i større eller mindre køkkener og hjem. Der er således eksempler på emhætter, der kan passe i dit hjem, uanset om du bor stort eller småt.

I skemaet nedenfor kan du se en sammenligning af de emhætter, som du senere vil blive præsenteret mere dybdegående for i vores emhætte test:

ForhandlerModelLydniveauStørrelse (B x D x H)TypePris
Silverline PE342-60SR48-65 dB600 x 404 x 750 mm Væghængt4.499,-
Miele DA 6096 W40-66 dB898 x 523 x 547 mmVæghængt8.337,-
Gorenje WHC623E16X62 dB600 x 500 x 795 mmVæghængt3.199,-
Miele PUR68W47-67 dB598 x 500 x 600 mmVæghængt6.329,-
Scandomestic EMV 60265-72 dB600 x 500 x 610 mmVæghængt999,-
Eico Ecoline X65-72 dB600 x 280 x 160 mmUdtræk1.199,-

Silverline PE342-60SR – Silverline emhætte bedst i test

emhætte bedst i test → Set hos Skousen.dk til 4.499 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 4.499 kr.

→ Set hos Lavprishvidevarer.dk til 4.899 kr.

Fordele ved Silverline PE342-60SR:

 • Stilrent og skråt udtryk, som bidrager til bedre arbejdsplads ind over kogepladerne
 • Høj kapacitet på 621 m3/t og alligevel energiklasse A
 • Nem at montere med intern motor enten til aftræk eller til recirkulation

Søger du en Silverline emhætte test, er du kommet til det rette sted. Denne Silverline emhætte er en stilren og stilsikker væghængt emhætte. Emhætten er sort med fingertouch betjening og LED-lys, og så er denne emhætte vurderet bedst i test på Skousens hjemmeside.

Emhætten ligner med sit stilrene design ikke alle andre typiske emhætter, og derfor kan den være med til at give dit køkken et eksklusivt udtryk. Emhætten fra Silverline er nemlig hverken stor eller klodset og tager derfor heller ikke fokus fra resten af dit køkken.

Når du skal vælge din nye emhætte, er det en god idé at tage stilling til alt det praktiske omkring den. Den skal nemlig selvfølgelig fungere på en måde, så den virker til det, du skal bruge den til. Det er dog også vigtigt at tænke over, om den passer til det køkken, den skal hænge i.

De fleste emhætter er ret store, og derfor skal man sørge for at købe en emhætte, man kan holde ud at kigge på, fordi man ikke kan undgå at lægge mærke til den.

Det skrå design har flere fordele

Emhætten fra Silverline er væghængt og har derudover et skråt udtryk. Det skrå udtryk har flere fordele. For det første giver den skrå overflade en bedre evne til at opfange røg i dit køkken, da den sugende overflade bliver mere opsøgende udad. Blandt andet derfor vinder denne Silverline test hos Skousen.

Desuden giver den skrå overflade mere plads i køkkenet, og du har derfor mere plads at arbejde på. Du har nemlig mere fri plads i rummet ind over køkkenbordet med en skrå emhætte, end du har med en klassisk væghængt emhætte.

Derfor fungerer emhætten også særligt godt i mindre køkkener, hvor pladsen måske i forvejen er trang, og man derfor har brug for al den plads, man kan få.

Kapacitet og energimærke

Emhætten kan med sin kapacitet på 621 m3/t bruges i både store og små køkkener, og så tilhører emhætten fra Silverline tilmed energiklasse A. Emhætten har altså trods sin kapacitet et fornuftigt energiforbrug, og dermed placerer emhætten sig i den bedst mulige energiklasse.

Emhætten har tre hastigheder, så du kan indstille emhættens sugeevne på flere niveauer, alt efter hvor meget mados der er i dit køkken. Når emhætten er tændt, har den et lydniveau på 48-65 dB, afhængigt af hvilken hastighed den er indstillet til.

Aftrækskanal eller recirkulation

Emhætten har en intern motor, og det betyder, at den er nem at installere. Emhætten har tilmed den fordel, at den kan rense luften i et kulfilter og recirkulere luften tilbage i dit køkken derefter, hvis ikke du har mulighed for at tilslutte emhætten til en aftrækskanal. Det kræver blot, at du tilkøber et kulfilter, når du køber emhætten.


Miele DA 6096 W – Miele emhætte vinder bedst i test hos Skousen

bedst i test emhætte→ Set hos Elgiganten.dk til 8.337 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 8.337 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 8.337 kr.

Fordele ved Miele DA 6096 W:

 • God i større køkkener med sin høje sugekapacitet
 • Skråt udtryk frigiver arbejdsplads ind over kogepladerne
 • NoSmell Filter

Emhætten fra Miele er også en emhætte kåret til bedst i test hos Skousen, og så er den med sit sorte og sølv udtryk og kapacitet på 650 m3/t oplagt til anvendelse i større køkkener og større hjem.

Emhætten har en stor kapacitet, og dermed kan den uden problemer fungere godt i større køkkener. Med sin store kapacitet tilhører emhætten energimærke B, hvilket altså er det næstbedste energimærke.

Et skråt udtryk

Emhætten fra Miele har et skråt udtryk, som frigiver plads ind over bordpladen og hjælper emhætten til bedre at indfange os fra dit køkken. Med det skrå udtryk vender emhættens sugende overflade nemlig udad i køkkenet, og dermed har emhætten bedre chance for at suge os fra flere dele af rummet.

Emhætten fra Miele har tre sugeeffekttrin foruden et intensivtrin, og det betyder altså, at du kan regulere, hvor kraftigt din emhætte skal suge afhængigt af den pågældende situation.

Emhætten har et lydniveau på 40-66 dB afhængigt af indstillingen af sugeeffekttrin. Derudover er emhætten udstyret med LED-lys, som giver dig et godt lys at arbejde i, når du laver mad, også selvom du kokkererer ud på de helt sene aftentimer.

Ekstra fordele ved kulfilter

Emhætten har et NoSmell Filter med et aktivt kulfilter, hvilket vil sige, at du slipper for lugten af mados, når du laver mad i dit køkken og har emhætten fra Miele tændt.

Ved hjælp af et kulfilter kan emhætten fra Miele også rense luft fra dit køkken og recirkulere det ud i rummet igen, hvis ikke du har mulighed for at tilkoble emhætten til en aftrækskanal. Dermed er der altså flere måder, hvorpå du kan installere emhætten.

Med sin interne motor er emhætten fra Miele nem at montere og installere. Emhætten er væghængt, og dermed skal du blot montere emhætten på væggen over din kogeplade.


Gorenje WHC623E16X – vurderet til den bedste emhætte af mange kunder

billig emhætte→ Set hos Whiteaway.com til 3.199 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 3.199 kr.

→ Set hos Lavprishvidevarer.dk til 3.599 kr.

Fordele ved Gorenje WHC623E16X:

 • Lydniveau på 62 dB
 • Nem at montere og giver godt lys under madlavningen fra LED-lamper
 • Stilrent udtryk i rustfrit stål, som er nemt at tørre af og holde rent

Kunderne er glade for emhætten fra Gorenje. Blandt andet fortæller kunderne, at de er glade for den gode sugeevne og den nemme montering og installering.

Tilmed er emhætten mere støjsvag, end kunderne forventer, og derfor er emhætten med i vores oversigt over de bedste emhætter. Emhætten er også et eksempel på en billig emhætte, som du også kan investere i, selvom du renoverer køkken på budget.

Emhætten fra Gorenje er velegnet til de mindre køkkener. Emhætten har nemlig en mindre kapacitet på 505 m3/t sammenlignet med andre emhætter, men i et mindre køkken har du heller ikke behov for større kapacitet end dette. Emhætten fra Gorenje fungerer derfor fremragende i et mindre køkken. Med et lydniveau på 62 dB har kunderne også ret i, at emhætten fra Gorenje er forholdsvist lydsvag sammenlignet med mange andre emhætter på markedet.

Emhætten kan indstilles i tre niveauer, og du kan derfor selv vurdere og bestemme, hvor kraftigt sugeevnen på din emhætte skal være. I situationer med meget mados kan du skrue op, mens du kan skrue ned i andre. Emhætten er installeret med LED-lys, som sikrer dig god belysning og overblik, når du laver mad.

Emhætten fra Gorenje har et enkelt og stilrent udtryk i rustfrit stål. Emhætten er nem at tørre over med en fugtig klud på de glatte overflader, og dermed klarer du nemt rengøringen i køkkenet uden besvær.

Nem at montere og giver godt lys

Emhætten har en intern motor, og den er dermed nem at montere. Emhætten er væghængt, og det vil sige, at du monterer emhætten ved at fastgøre den til væggen over kogepladen. Emhætten hænger parallelt med bordpladen, og det bidrager blandt andet til, at emhætten giver et godt lys. Ved hjælp af emhættens LED-lys kan du nemt se, hvad du laver – selv på mørke vinteraftener.

Godt lys i køkkenet er alfa og omega, da dette rum på mange måder er en arbejdsstation. Man skal kunne se, hvad man laver, da madlavningen dermed bliver både nemmere, mere overskueligt og hurtigere klaret.

Anvend ved aftrækskanal eller til recirkulation

Emhætten tilhører energiklasse C, og hvis ikke du har mulighed for at tilslutte emhætten til en aftrækskanal, kan du i stedet anvende emhætten til recirkulation. Ved recirkulation renser emhætten den luft, som den opfanger, og sender den rensede luft tilbage ud i rummet til dig.


Miele PUR68W – Miele emhætte vinder bedst i test hos Whiteaway

emhætte tilbud→ Set hos Skousen.dk til 6.329 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 6.329 kr.

Fordele ved Miele PUR68W:

 • Tilhører energiklasse A
 • Kapacitet på 650 m3/t
 • LED-lamper giver godt lys til din madlavning

Emhætten fra Miele er testvinder i 2020 hos Whiteaway, og det skyldes blandt andet emhættens gode sugeevne.

Emhætten har nemlig en maxkapacitet på hele 650 m3/t – og på trods heraf tilhører emhætten stadig den højeste energiklasse, nemlig energiklasse A.

Emhætten har altså et fornuftigt energiforbrug, samtidig med at den er effektiv. Emhætten er med sin høje kapacitet velegnet til større køkkener og boliger, hvor den nemt kan klare udsugning og rensning af luften.

LED-lys og niveauer af sugeevne

Emhætten er væghængt og designet i rustfrit stål, og så flugter emhætten parallelt med din kogeplade og bordplade, hvilket giver dig et godt arbejdslys under madlavningen fra emhættens LED-lamper. Emhætten har et lydniveau, der strækker sig fra 47-67 dB, afhængigt af hvor kraftigt du vil have den til at suge.

Det er rart at kunne indstille sugestyrken på sin emhætte, da det ikke er al madlavning, der kræver den helt store udsugning af mados. Når det ikke er nødvendigt, kan man i stedet skrue ned for emhætten og dermed spare penge samt skåne miljøet, ligesom det også er rart at kunne slippe for at høre på mere støj fra emhætten end højst nødvendigt.

Recirkulation

Hvis ikke du har mulighed for at tilkoble emhætten til en aftrækskanal, kan emhætten også anvendes til recirkulation. Ved recirkulation renser emhætten den luft, som den suger ind fra dit køkken, og skubber luften tilbage igen, når den er renset. Dette kræver dog, at du tilkøber et kulfilter, da dette ikke medfølger i emhættens startpakke.


Scandomestic EMV 602 – billig emhætte med en god kapacitet

emhætte bedst til prisen→ Set hos Lavprishvidevarer.dk til 999 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 999 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 999 kr.

Fordele ved Scandomestic EMV 602:

 • Lav pris sammenlignet med lignende emhætter
 • God sugeevne – velegnet til større køkkener og boliger
 • Stilrent design, der er nemt at tørre over med en klud og holde rent

Emhætten fra Scandomestic er fremhævet i forbrugertests over de bedste emhætter, og dette skyldes blandt andet, at det er en billig emhætte sammenlignet med andre emhætter, og at den tilmed har en god kapacitet.

Emhætten har en kapacitet på 643 m3/t, og den er derfor velegnet til et større køkken. Emhætten har et lydniveau, der strækker sig fra 65-72 dB, og dermed larmer den en smule mere, end de øvrige emhætter med tilsvarende kapacitet gør.

Intern motor og recirkulation

Emhætten har en intern motor, og derfor er den nem at installere. Emhætten fra Scandomestic kan også bruges til recirkulation, hvis ikke du har mulighed for at tilkoble den til en aftrækskanal. Du skal tilkøbe et kulfilter, hvis du vil bruge emhætten til recirkulation, som kan rense din luft, inden den skubbes tilbage.

Emhætten fra Scandomestic tilhører energimærke D og har et energiforbrug på 117 kWh/år. Dermed har emhætten et energiforbrug, som er højere end andre lignende emhætter. Det er selvfølgelig værd at have for øje, når man køber en emhætte.

Praktisk design, der er let at holde

Emhætten flugter parallelt med bordpladen, når den er monteret, og den forsyner dig med lys, så du altid kan se, hvad du laver, også selvom det er mørkt. Emhættens glasplade beskytter den fra sprøjt og stænk fra madlavningen, og med emhættens rustfrie design er den også nem at tørre af og holde ren løbende.

Det er selvfølgelig vigtigt at holde god hygiejne i køkkenet, og det gælder selvfølgelig også emhætten. Der sætter sig mere snavs i en emhætten, end man lige tænker over.


Eico Ecoline X – fremhævet som den bedste emhætte med udtræk

sølv emhætte→ Set hos Elgiganten.dk til 1.199 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 1.298 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 1.298 kr.

→ Set hos HvidevareShoppen.dk til 1.475 kr.

Fordele ved Eico Ecoline X:

 • Kompakt og fylder ikke meget – velegnet i små køkkener
 • Udstyret med energisparepærer
 • Nem at montere og installere

Emhætten Eico Ecoline X er fremhævet som en af de bedste emhætter i forbrugertests. Emhætten er en udtræksemhætte, og så er den et eksempel på endnu en billig emhætte.

Selvom det umiddelbart kan lyde besværligt med en emhætte med udtræk, så har emhætten en intern motor, som gør den nem at installere. Du skal derfor ikke lade dig afskrække af en emhætte med udtræk, hvis den passer til dig og din bolig.

Emhætten er designet i rustfrit stål og er lille, så du lægger ikke nær så meget mærke til den, som du gør med de større, væghængte emhætter.

Især i et mindre køkken er det en god idé at vælge en emhætte, som ikke er alt for stor. Både fordi man selvfølgelig gerne vil bruge pladsen til opbevaring og andre praktiske ting i stedet, men også fordi det hurtigt kan komme til at se voldsomt ud, hvis emhætten er alt for stor sammenlignet med resten af køkkenet.

Emhætte til de små køkkener

Emhætten er kompakt og fylder ikke meget sammenlignet med andre emhætter. Derfor er den særligt velegnet i små køkkener, hvor man i stedet hellere vil bruge pladsen på noget andet. Emhætten har en maxkapacitet på 284 m3/t, og den er derfor også velegnet i små eller mindre køkkener.

Kapaciteten er nemlig lav sammenlignet med andre emhætter, og derfor egner den sig ikke til større køkkener. Emhættens kapacitet er dog tilstrækkelig i et mindre køkken.

Tre forskellige hastigheder og energisparepærer

Emhætten har tre forskellige hastigheder, og du kan derfor indstille sugeevnen, så den passer til det formål, du skal bruge den til. Afhængigt af hvordan du har indstillet emhætten, så har emhætten et lydniveau på 61-67 dB.

Emhætten er udstyret med energisparepærer, der forsyner dig med LED-lys, når du laver mad. Derfor kan du altid se, hvad du laver, uanset hvornår på døgnet du laver mad. Emhætten tilhører energiklasse D.

Aftræk eller recirkulation

Emhætten er beregnet til at fungere ved tilslutning til en aftrækskanal, men emhætten kan også bruges til recirkulation, hvis ikke du har mulighed for at koble den til en aftrækskanal. Hvis du vil bruge emhætten til recirkulation, skal du huske at tilkøbe et kulfilter.


Emhætte tilbud: Find det tilbud, der passer til dine behov og dit køkken

Udbuddet af emhætter er stort, og det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilket emhætte tilbud man skal takke ja til, når man står over for at skulle købe sin næste emhætte.

Det er de færreste privatpersoner, der har behov for at benytte sig af et emhætte tilbud meget mere end en eller to gange i livet, og derfor har man sjældent megen erfaring at trække på.

Med afsæt i ovenstående gennemgang af nogle af markedets bedste emhætter er du dog forhåbentligt klædt bedre på til at træffe valg om, hvilket emhætte tilbud du skal vælge, hvordan din næste emhætte skal se ud, og hvad den skal kunne, uanset om du er på jagt efter en billig emhætte eller den bedste emhætte i test.

Hvis du fortsat er i tvivl eller har spørgsmål til køb af den bedste emhætte, som du endnu ikke har fået besvaret i denne emhætte test, så har vi svaret på en række hyppige spørgsmål, som købere af emhætter ofte stiller, inden de skal foretage deres køb.


Andre interessante indlæg du måske vil synes om

Du finder andre interessante indlæg om Hvidevarer her på siden. Læs f.eks. vores køleskab test eller fryseskab test. Du kan også tage et kig på kombinationsløsningen køle-fryseskab test.

Du kan også finde en ny vaskemaskine eller tørretumbler. Her har vi samlet nogle af de bedste modeller på markedet i vores vaskemaskine test og tørretumbler test.

Du kan også finde inspiration til dit køb af en ny indbygningsovn i vores indbygningsovn test.

Det er vigtigt med en god nattesøvn. Til dette formål er en seng eller madras helt essentiel. Vi guider dig til det bedste og mest optimale valg i vores kontinentalseng test, elevationssenge test eller boxmadras test.

Du kan også finde en ny madras. Læs mere i vores topmadras test eller springmadras test.


FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvilken emhætte skal jeg vælge?

Kig efter emhættens kapacitet, altså sugeevne. Vælg en emhætte med en kapacitet (m3/t), der passer til størrelsen på dit køkken og hjem. Hvis du bliver generet af larmen fra emhætten, er det også oplagt at kigge på emhættens støjniveau (dB).

Hvordan kan flere emhætter vinde bedst i test?

Emhætterne, der vinder bedst i test, vinder på forskellige parametre. Nogle emhætter passer godt til store hjem – andre til små. Derudover er der forskel på, hvordan emhætter monteres og fungerer. Dermed kan én emhætte godt vinde bedst i test inden for én parameter, men ikke en anden.

Hvilken energiklasse skal jeg gå efter?

Som udgangspunkt er det en god idé at gå efter en emhætte med den højest mulige energimærkning, som samtidig passer til dine behov. Med en høj energimærkning skåner du din egen økonomi, men også miljøet for unødvendigt energiforbrug og omkostninger.

Skal jeg vælge en væghængt emhætte, en med udtræk eller noget helt tredje?

Man kan ikke komme uden om, at en emhætte fylder meget i et køkken, selvom emhætter selvfølgelig kommer i forskellige størrelser. Husk derfor at se på, hvad der passer til dit køkken, da en emhætte ofte er svær at overse. Hvis du for eksempel har en kogeø, kan du ikke vælge en væghængt emhætte.

Er en billig emhætte dårligere end en dyr?

Nej. Kapaciteten kan være lige god på en dyr og billig emhætte. De dyrere emhætter vil ofte levere stærkere på design og lydniveau end de billigere alternativer. Derudover er billige emhætter nogle gange forsynet med en energimærkning, der er lavere end de dyrere alternativer.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply