Frithængende emhætte bedst i test – Find den bedste frithængende emhætte til dit behov

0

I denne ’frithængende emhætte bedst i test’-test har vi testet de bedste frithængende emhætter, der findes på markedet lige nu. En frithængende emhætte er en emhætte, der selvsigende hænger frit ude i dit køkken. Emhætter som disse bruges ofte over en kogeø, hvor du ikke har en væg.

En frithængende emhætte kræver lidt mere plads og kapacitet end en for eksempel væghængt emhætte. En lille ulempe ved en frithængende emhætte er, at udsugningen ikke er så koncentreret, da der er meget rum omkring emhætten. En god tommelfingerregel er, at du skal beregne emhættens kapacitet og sugeevne ved at gange dit køkkens rumfang med ti.

Alle de emhætter, som vi har valgt at inkluderer i vores ’frithængende emhætte bedst i test’-test, ligger forskellige prisklasser og har forskellige funktioner, så der er noget til en hver smag. To af de udvalgte emhætter har fået en høj score fra forbrugerrådet Tænk. Vi gennemgår to af de bedste frithængende emhætter, og guider dig til hvilken du skal vælge alt efter dine behov.

ForhandlerModelMax støjniveauMax sugestyrkeEnergiklassePris
Thermex Ronda 600 Plus66 dB647 m3/tA5.699,-
Siemens LF97BCP5054 dB727 m3/tA11.359,-

Siemens LF97BCP50 – en billig frithængende emhætte: frithængende emhætte på tilbud

bedste frithængende emhætte→ Set hos Elgiganten.dk til 5.699 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 5.700 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 5.700 kr.

→ Set hos Lavprishvidevarer.dk til 6.100 kr.

Siemens LF97BCP50 er udført i et stilfuldt design, nem at rengøre, og passer ind i de fleste moderne køkkener. Den har en traditionel firkantet form, og kommer i en lys stålfarve.

Desuden er denne emhætte frithængende, hvilket betyder at den kan placeres direkte over komfuret eller kogeøen.

Denne frithængende emhætte har fået topscorer fra forbrugerrådet Tænk, og er desuden vores ’bedst i test’. Derfor er den også med i vores ’frithængende emhætte bedst i test’-test.

Kraftig sugeevne med høj kapacitet

Siemens LF97BCP50 er den frithængende emhætte på vores liste, der suger allermest, og derved også har den højeste kapacitet. Den dækker helt op til 727 m3/t, og fanger altså både stegeos, fedt og røg ved at suge hele 727 kubikmeter luft ind.

Denne emhætte er derfor også velegnet til større hjem, da sugekapaciteten er så høj. Derudover er det også en frithængende emhætte, der er lidt stor, og den ville hurtig komme til at virke klodset i et lille køkken.

Stort set lydløs

Siemens LF97BCP50 er den mest lydløse emhætte på vores liste. Den larmer nemlig kun med 54 dB på sit allerhøjeste. 50 dB ligger på samme lydniveau som en dæmpet samtale, mens 60 dB svarer til en normal samtale. Vælger du Siemens LF97BCP50 frithængende emhætte, vil du kunne nyde en næsten lydløs madlavning uden at det er nødvendigt at hæve stemmen over larmen.

Emhætten kommer derudover med tre forskellige sugestyrker, samt to intensive trin, der forstærker sugeevnen, hvis der skulle opstå meget røg og os.

Nemt at installere og meget brugervenlig

Siemens LF97BCP50 er brugervenlig og meget nem at installere. Denne frithængende emhætte har desuden også en intern motor.

Derudover har den også en touchoverflade, der er utrolig brugervenlig. Selvom emhætten er meget effektiv, bruger den hverken meget strøm eller energi, da den ligger i energiklasse A. Det årlige energiforbrug ligger på 32 kWh.


Thermex Ronda 600 Plus – frithængende emhætte test

Bedst i test frithængende emhætte→ Set hos Frishop.dk til 11.359 kr.

→ Set hos Elgiganten.dk til 11.359 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 12.735 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 13.099 kr.

→ Set hos Lavprishvidevarer.dk til 13.499 kr.

Den dyre med utrolig lækre Thermex Ronda 600 Plus frithængende emhætte har fået høj score fra blandt andet forbrugerrådet Tænk.

Især har funktionerne som emhættens effektive fedtfilter og udsugningen af damp skabt opmærksomhed. Thermex Ronda 600 Plus kommer i et utroligt flot design, og er næsten en skulptur i sig selv.

Det er lavet er rustfrit stål, hvilket gør at den kan opretholde din flotte facade i lang tid. Derfor er den også med i vores ’frithængende emhætte bedst i test’-test.

Lavt støjniveau og nem installation

Thermex Ronda 600 Plus larmer ikke meget. Faktisk når denne frithængende emhætte kun på sit maksimale støjniveau 66 dB. Dette er ret lav, når man ser på, at en normal samtale mellem to mennesker ligger på 60 dB. Du er altså sikret meget lydløs madlavning, når du bruger denne emhætte.

Derudover er den rigtig nem at installere, da den har en intern motor. Dette betyder også, at den har den stor kapacitet, og den sugestyrke ligger på hele 647 m3/t. Derfor egner en frithængende emhætte sig som denne sig bedst til mellemstore køkkener.

Fem forskellige hastigheder og lækre funktioner

Thermex Ronda 600 Plus kommer med fem forskellige hastigheder, hvorimod andre frithængende emhætter normalt kun kommer med to eller tre. Her er denne emhætte altså langt foran de andre. Ligegyldigt om du bruger hastighed et eller hastighed fem, forbliver støjniveauet på 66 dB.

Derudover får du med købet af Thermex Ronda 600 Plus emhætten også en IR-fjernbetjening. Den bruger til at styre og indstille emhætten, hvis ikke du står lige i nærheden. Emhætten har naturligvis også betjening på selve emhætten, og den er derfor meget brugervenlig.


Find en frithængende emhætte billig, der passer til dine behov

Når du skal finde en ny frithængende emhætte, er der nogle krav, som er vigtige at holde øje med: kapacitet, emhættens bredde, støjniveau, og om den har en intern eller ekstern motor.

Kapaciteten hænger sammen med størrelsen af dit køkken, og en emhætte skal kunne udskifte luften i dit køkken som minimum ti gange i timen. Jo større køkken du har, desto større kapacitet skal din nye emhætte have.

Er din emhætte bred, opsuger den flere fedpartikler, og selvom det kan være fristende at vælge den bredeste af den grund, skal du naturligvis finde en, der passer til dit køkken.

Hvis du søger en emhætte med et lavt støjniveau, skal du kigge på emhættens maksimale dB-niveau. Find gerne en emhætte, der ikke afgiver mere end 70 dB.

Om emhætten har en ekstern eller intern motor, kommer til at være afgørende for hvor nem den er at installere. En emhætte med intern motor har som regel en kraftig sugeevne og er meget nem at installere. En emhætte med ekstern motor betyder, at motoren ofte sidder på taget eller loftet, og derfor er støjniveauet heller ikke særlig højt.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken frithængende emhætte er bedst i test?

Siemens LF97BCP50, der også ligger i den bedste prisklasse på listen.

Hvordan testes de frithængende emhætterne?

Emhætterne testes ved at se på, hvor meget røg, os og vanddampe de opfanger, og hvor effektivt de kan gøre det. Derudover er disse emhætter også blevet vurderet ud fra deres støjniveau, deres energi forbrug og brugervenligheden. Vi har samlet alle vurderinger fra ekspertkilder.

Hvornår skal man vælge en frithængende emhætte?

Du skal vælge en frithængende emhætte, hvis du for eksempel har en kogeø, der står ude i rummet uden omkringliggende vægge.


Andre relaterede indlæg, guides og artikler

Du kan læse mere generelt om de bedste emhætter på markedet i vores emhætte test. Det kan også være at en loftmonteret emhætte kunne passe til dig. Læs mere om disse i vores loftmonteret emhætte test. Du kan også læse mere om andre typer emhætter i vores skrå emhætte test og væghængt emhætte test.

I vores hvidevare-kategori finder du også andre indlæg om forskelligt udstyr til hjemmet. Læs f.eks. vores køle-fryseskab test.

Det kan også være vaskeriet derhjemme trænger til en opgradering. Find den bedste vaskemaskine og tørretumbler til dit behov i vores vaskemaskine test og tørretumbler test.

Du kan også tage et kig på opvaskemaskiner i vores opvaskemaskine test.

Når dagen går på hæld er det vigtigt med en god nattesøvn. Her kan du læse mere om, hvordan du finder den bedste seng til dit behov i vores kontinentalseng test, elevationssenge test eller boxmadras test, alt afhængig af hvilken seng du foretrækker.

Du kan også opgradere din seng med en ny springmadras fra vores springmadras test og topmadras fra vores topmadras test.


Kilder:

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply