Gasgrill test

0

Skal du vente helt til sommer, før du kan grille lækre røde bøffer i haven? Svaret er nej. Grillvejret er ligegyldigt, når du har en gasgrill, du hurtigt og effektivt kan tænde op i. Med en gasgrill er det derfor slut med at vente på, at grillstarteren får varmet kuldene op, og du slipper oveni købet for sod på næsen og kulpletter på terrassen. Der findes mange forskellige slags gasgrill – fra store amerikanere til de lidt mindre af slagsen, og det kan til tider være svært finde rundt i, om kvalitet og design følger trop. Er du interesseret i at få gennemgået nogle af de bedste gasgrill på markedet med mærker som Charbroil og Outdoorchef? Så læs videre i testgennemgangen her.

Den bedste gasgrill

I testgennemgangen vil du blive introduceret for 6 af nogle af de bedste gasgrill på markedet lige nu. Dit behov er ikke nødvendigvis det samme som naboens, og derfor kan du nu blive klogere på, hvilken gasgrill der passer bedst til dig. Skal den være rund eller firkantet? Skal der være plads til mange bøffer eller bare nogle få? Der er mange forskellige typer gasgrill, og testgennemgangen vil berøre et bredt sortiment, så du helt sikkert bliver i stand til at finde den rigtige.

Charbroil gasgrill T-47G

→ 7.914 kroner hos Wupti.com

Gasgrillen fra Charbroil er en ægte amerikanergrill i stål, og mærket har stor erfaring på markedet, da de har lavet grill af topkvalitet siden år 1948. Det ekstraordinære ved Charbroil gasgrill T-47G er det smarte infrarøde system, som mærket desuden er meget anerkendt for. ”Tru-Infrared” muliggør, at varmelegemet bliver opvarmet af brænderne, som herefter giver varmen til det mad, der opvarmes på grillen. Resultatet er, at kødet bliver tilberedt på en måde, så saften bevares, og du undgår derfor en kedelig omgang tørt kød. Er du alligevel bange for at give kødet for meget? Så frygt ej. I varmezonerne er der termometer, og du kan herved hurtigt regulere, om temperaturen skal være varmere eller koldere. På den måde sikrer du, at du har kontrol over maden.

Som en ægte amerikanergrill er Charbroil gasgrill T-47G en af de lidt større af slagsen med mål på 79 x 47 centimeter. Du skal derfor ikke være bange for at komme til at mangle plads. Der er i alt 5 brændere i gasgrillen med elektronisk tænding, hvor 4 af dem bruges i det store grillareal, der kan indstilles, så du også får 4 forskellige varmezoner. Det smarte ved at kunne indstille gasgrillen i forskellige varmezoner er, at du både sparer tid, da flere forskellige madvarer kan grilles på en gang, og at du undgår, at grillmaden bliver tilberedt forkert. Den femte brænder fungerer som en sidebrænder, så du ovenikøbet kan koge kartofler eller andre grøntsager imens, du griller. Desuden giver de to sideborde dig ekstra plads, der kan fungere som et lille udekøkken.

Outdoorchef City 420 Gasgrill Vanilla

→ 1.649 kroner hos Kitchenone.dk

I en helt anden boldgade finder vi Outdoorchef City 420 Gasgrill Vanilla. Er du til de runde former? Så er gasgrillen fra Outdoorchef lige noget for dig. Grillen er nemlig en af de få gasgrill, der også er en kuglegrill. Modellen er en af de mere kompakte af slagsen, men har alligevel et grillareal på 42 centimeter.

LÆS MERE:  Springmadras test 2019

Det schweiziske mærker går bestemt ikke ned på kvaliteten og er et anerkendt et af slagsen blandt anmeldere. Outdoorchef City 420 Gasgrill Vanilla er udstyret med en tragtteknologi, der beskytter mod irriterende røgudvikling, som ellers ofte forekommer på grund af fedt fra maden. Tragtsystemet gør også, at maden beskyttes mod stikflammer, der kan give en ubehagelig smag. Derudover har gasgrillen alsidige kvaliteter, da den kan grille både indirekte og direkte. Det førnævnte tragtsystem spiller her også en rolle, da systemet gør, at arealet til indirekte stegning næsten ikke formindskes, da det er næsten samme størrelse som selve grillens 42 centimeter. Hvis du vil stege indirekte, er der derfor stadig plads til rigtig store stege, fjerkræ med mere.

Gasgrillen fra Outdoorchef er en af de lidt mindre på markedet i forhold til de store amerikanskinspirerede grills, hvilket gør den meget mere fleksibel. Outdoorchef City 420 Gasgrill Vanilla kan nemlig let fragtes til både strand, picnic, altan eller have. Så der er ingen undskyldninger for ikke at lave lækker grillmad i det fri. Desuden leveres gasgrillen med både understel med lange ben, indbygget termometer – så du lettere kan tilberede maden – og med effektiv piezo-tændning.

Nexgrill gasgrill – 5B DeLuxe

→ 5.495 kroner hos Coop.dk

Den rusfrie gasgrill Nexgrill – 5B DeLuxe kan nemt sætte gang i store amerikanskinspirerede barbecuefester. Det amerikanske mærke Nexgrill er intet mindre end den tredje største gasgrilldistributør i Nordamerika. Grillen er udarbejdet af professionelle fagfolk på markedet, er let anvendelig og kan bruges til enhver grillentusiast. Det er bestemt ikke luftkasteller, at gasgrillen hedder 5B DeLuxe, da der er tale om en gasgrill, hvor kvaliteten er i top. Gasgrillen er en af de store af slagsen med et grillareal på 84,2 x 43,2 cm, hvilket giver rigtig god plads til at grille til mange på én gang. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at invitere til amerikanergrillfest med gasgrillen fra Nexgrill. Og så har grillen også et rigtig flot og maskulint design med sin robusthed og farve i sort rustfrit stål.

Gasgrillen har hele 5 hovedbrændere og 1 sidebrænder. Med den ene særskilte sidebrænder kan du lave eksempelvis grøntsager eller kogte rodfrugter ved siden af, og gasgrillen giver på den måde fornemmelsen af et lille udekøkken. Samtidig har gasgrillen sidebord til hver side af grillen, så du har ekstra plads til at stille fade eller lave marinade med mere, imens du griller. 5B DeLuxe har også et opbevaringsskab, hvor gasflasken kan anbringes, når grillen ikke er i brug. Derudover er brandet Nexgrill anerkendt for sine tekniske bedrifter, og 5B DeLuxe kan derfor bryste sig med et optimeret varme og gasforbrug. Gasgrillen har også indbygget termometer, så du ikke skal være bange for at give kødet for meget eller for lidt varme.

Charbroil gasgrill T-22G

→ 5.514 kroner hos Wupti.com

Der er allerede blevet gennemgået en gasgrill fra Charbroil i testgennemgangen, men derfor skal du ikke snydes for den mindre model T-22G. Gasgrillen her er lidt mindre end sin storebror og er derfor oplagt, hvis du ikke har så meget plads i haven eller på altanen. Selvom den er mindre, er kvaliteten dog ikke mindre god. Gasgrillen har, ligesom den tidligere Charbroil-model, en varmeteknik, der gør, at en infrarød varmestrøm mindsker risikoen for tørt kød. Du sikrer herved en jævn stegning, hvor saften og kraften bliver inde i bøffen. Samtidig gør det infrarøde system, at gasgrillen beskytter mod opflamning, og derved undgår du den bitre smag af alt for branket kød.

LÆS MERE:  Plæneklipper test

Charboil gasgrill T-22G har to varmezoner. På den måde kan du nemt og effektivt stege grøntsager i den ene zone og kød i den anden. Det ekstra smarte er, at hver zone har sit eget særskilte termometer og sin egen brænder, og du kan herved effektivt regulere temperaturen i hver side. Du skal derfor ikke være bange for at miste kontrol over at have flere elementer i gang på samme tid. Som en bonus kommer du også automatisk til at bruge mindre gas, når du har nemt ved at kontrollere varmen.

Grillarelaet er på 47 x 47 centimeter, og selvom den er mindre end de lidt større modeller, er der stadig plads til en god omgang kød og grøntsager. Modellen her er i stål, men den fås også i sort, og du kan herved vælge den farve, der passer bedst i din have.

Outdoorchef Ascona 570 G

→ 5.099 kroner hos Kitchenone.dk

Outdoorchef har ikke bare lavet den tidligere beskrevne runde gasgrill, men mærket har også lavet den roste model Ascona 570 G. Gasgrillen har et yderst stilsikkert look i et moderne og klassisk design. I forhold til den anden Outdoorchef model er prisen dyrere, men så får du altså også ekstra kvaliteter for pengene. Ascona 570 G er større end den tidligere Outdoorchef model med et grillareal på 54 centimeter. Hvis du er interesseret i den runde form, men gerne vil have lidt mere areal at gøre godt med, er Ascona 570 G altså et oplagt valg.

Gasgrillen har et vejrbestandigt stel med solide hjul, der kan holde til lidt af hvert. Derudover har låget den smarte funktion, at det er hængslet, så du får en effektiv åbning/lukning af grillen og ikke skal tænke over, hvor låget skal sidde, når du tilbereder maden. Ascona 570 G er udstyret med en vendbartragt-funktion, og du kan på den måde grille på både direkte og indirekte varme. Gasgrillen har til forskel fra den tidligere nævnte Outdoorchef-gasgrill 2 brændere. Herved kan du vælge blot at bruge halvdelen af grillen, hvis du kun har få ting at tilberede, eller du kan tilberede forskellige råvarer, der skal have forskellige temperaturer på samme tid. En effektiv og tidsbesparende funktion.

Det er ligegyldigt, om du er høj eller lav. Gasgrillen fra Outdoorchef Ascona 570 G har nemlig ben, der nemt kan justeres i højden. Du kan derfor sikre den helt sikre arbejdsstilling for dig og grille i flere timer uden at få ondt i ryggen.

COBB Premier Gas

→ 1.449 kroner hos Wupti.com

Premier Gas fra COBB er et rigtig godt økonomisk alternativ, hvis du ikke er interesseret i de store amerikanergrill. Gasgrillen bruger, i modsætning til de andre nævnte, gasdåser med en blanding af butan/propan, men ved køb af en adapter og regulator kan du også benytte en gasflaske. COBB grillen, der stammer fra Sydafrika, har fået flere kåringer og har blandt andet vundet en pris som årets opfindelse i ”Times”. En COBB Premier Gas grill er derfor et valg, du ikke kommer til at fortryde, hvis du gerne vil have en kvalitetsgrill i lille format.

LÆS MERE:  Hovedpude test – Din gode søvns nye bedste ven

En effektiv feature ved Premier Gas er, at du ikke behøver at bruge tid med stålbørste, efter du er færdig med at grille. De rustfri dele kan nemlig tåle at komme i opvaskemaskinen. Det må man vist kalde nemt og effektivt. Samtidig er gasgrillen konstrueret, så der er en isoleret varmekilde i midten af grillen, der er omringet af et tykt lag isoleret stål. På den måde kan du flytte rundt på grillen, selvom den er flere hundrede grader varm indeni. Derudover har Premier Gas en vægt på blot 4 kg., og den er derfor meget let at flytte rundt på. Derfor bliver den også brug af mange camping og bådentusiaster.

Selvom grillen er forholdsvis lille med en højde og bredde på 30 centimeter, er der dog ingen fare for, at hele familien ikke bliver mætte. I renden kan der eksempelvis laves grøntsager, imens kødet tilberedes på risten, og den kan sagtens rumme en hel kylling eller steg. Grillen indeholder desuden: Løftegaffel, inderskål, låg, grillplade og rustfribase.

Er du bange for at komme til at savne kulduften?

Så læs videre om tre oplysninger, der tæller for at vælge gasgrill frem for kulgrill.

Af begge typer grill kan du finde produkter, der er i den meget dyre eller i den lidt billigere ende af skalaen. Dog koster en god gasgrill ofte lidt flere knaster end en god kulgrill, men i længden kan det faktisk lidt bedre betale sig med gas.

En kulgrill kan nemt komme til at samle støv i garagen, når årstiden siger efterår i stedet for sommer. Med en gasgrill er det imidlertid hurtigt at tænde op, da den kun skal bruge omkring 5-10 minutter på at blive varm i modsætning til en kulgrill, der tager omkring 30 minutter. Det er med en gasgrill derfor mere overskueligt at gå ud i kulden for at lave grillkød en kold hverdagsaften.

Det kan med en kulgrill være lidt af en videnskab med temperaturskifte. Med en gasgrill er dette meget lettere, da du kan dreje på temperaturen, ligesom du er vant til med et almindeligt komfur. Du mindsker herved risikoen for at brænde dit kød og grøntsager på. Smart, ikke?

Nu er det altså op til dig at finde frem til din yndlingsgasgrill. Køb den allerede i dag, og glæd familien med en ordentlig omgang bøffer.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere ( Vurderinger)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Share.

Comments are closed.

Omtalt i: Trendsonline.dkSøndagsavisenComputerworld.dkDagens.dkBusiness.dk