Græstrimmer test – Find den bedste græstrimmer og få den perfekte græsplæne

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Der er intet bedre end en helt nyslået græsplæne. Men det kan være svært at få det hele med med en almindelig græsslåmaskine. Græskanterne langs væggen eller terrassen fanger græsslåmaskinen ikke. Græsset vokser sig kun længere og længere, og det kan hurtigt blive til et irritationsmoment. Men det er heldigvis et problem, du nemt kan løse med en græstrimmer. Græstrimmeren kan fange de besværlige kanter, så læs videre og køb allerede i dag den græstrimmer, der kan sikre, at du får den pæneste græsplane i hele nabolaget.

Bedste græstrimmer

Du vil her blive præsentret for seks forskellige græstrimmere, men inden du trykker køb, kan det være vigtigt at vide, at der findes tre forskellige typer af græstrimmere: den elektriske, den batteridrevne og den benzindrevne.

En elektriske græstrimmer er blandt de billigste på markedet. Du får en græstrimmer med en lav vægt, som ikke laver meget støj. Dog er fleksibiliteten ikke så stor, for selvom den ikke vejer meget, så er dens rækkevide begrænset af ledningens omfang. Den elektriske græstrimmer er ideel for dig, der har en mindre have og ikke ønsker at bruge en mindre formue på din græstrimmer.

Den batteridrevne græstrimmer er mere fleksibel end den elektriske. Du får også her en letvægts græstrimmer uden et højt støjniveau og i et fornuftigt prisleje. Dog skal du være opmærksom på at brugstiden for en batteridreven græstrimmer som regel er kort, og opladningstiden kan variere mellem 1-4 timer. Det er værd at tage højde for, hvis du har en stor have. Desuden skal batteriet tilkøbes nogle græstrimmere, hvilket kan højne prisen.

Den benzindrevne græstrimmer har en lang levetid, høj ydeevne og meget fleksibel da den ikke har nogen ledning. Til gengæld er den ofte dyrere og tungere end de to andre typer af græstrimmere, og den benzindrevne motor larmer mere.

Nu hvor du kender lidt til forskellen på græstrimmere, vil du blive introduceret til forskellige trimmere inden for hver kategori. De er alle forskellige, så du kan på baggrund af anmeldelserne købe den trimmer, der passer bedst til dig.


AL-KO multiredskab – BC 330 MT

bedst i test græstrimmer→ Set hos Byghjemme.dk til 1.701 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.701 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.778 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.809 kr.

Dette multiredskab er den udvidet version af en græstrimmer. Med dette sæt kan du ikke kun få ordnet kanterne på græsplænen, men også få klippet busken, hækken og savet grene, uanset om det er højt oppe eller helt nede ved jorden.

Du får altså en buskrydder, en græstrimmer, en stanggrensav og stanghækkeklipper. tanggrenssaven og stanghækkeklipper har et langt skaft, så du netop kan nå de grene, der er højt oppe, uden at du skal balancere på en stige. Du kan nemt skifte mellem de forskellige dele, og på den måde kan du klare alle opgaver i haven med et og samme redskab.

Denne model har en benzinmotor, og den ligger i den tunge ende på 7,8 kg. Men der medfølger bæresele og skaftet kan redigere i højden, så du sikrer den bedst mulig arbejdsstilling. Det ekstra håndtag i et ergonomisk greb er til for at skabe en sikker arbejdssituation. Skaftet kan i øvrigt også foldes sammen på midten, så multiredskabet ikke fylder alverden, når den ikke er i brug.

Ønsker du lidt mere end en græstrimmer, så resten af din have kan blive lige så skrap som dine græskanter, så er Al-KOs multiredskab en god løsning. Du får her AL-KOs kvalitet i både græstrimmeren og de andre redskaber, og samtidig får du en komplet løsning, der samtidig er nem at opbevare.

LÆS OGSÅ:  El-kædesav test – Hvilken kædesav passer bedst til dig?

AL-KO GTE 350 Classic græstrimmer

bedste grætrimmer

→ Set hos Byghjemme.dk til 382 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 382 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 393 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 396 kr.

Denne græstrimmer er en god løsning til dig, der har en lille have og ønsker en billig trimmer. Den er elektrisk og skal derfor sidde i stikkontakt. Det giver trimmeren en mindre rækkevidde, men ledningen er praktisk placeret øverst på skaftet, så ledningen ikke kommer i vejen under arbejdet.

Den har en klippebredde på 25 cm, automatisk trådfremføring og en dobbelt nylontråd. En dobbelt tråd gør, at græsset klippes hurtigere, og den har samtidig lettere ved at klippe kraftigt græs.

AL-KO græstrimmeren kan tilpasses dig og din arbejdsstilling både i højden og ved det ekstra håndtag. Et ekstra håndtag kan give dig ekstra føling med trimmeren og være med til at gøre dit arbejde mere præcist. Løsslupne græskanter op mod en væg eller kanten af et bed kan være den del, der er rigtig svær at vedligeholde med en almindelig plæneklipper. Men det er her, græstrimmeren kommer dig til undsætning, og med AL-KO Classic Trimmer kan du helt uden bekymring trimme græsset tæt op af mure eller bed. Den har nemlig en plantebeskyttelsesbøjle og et kørehul for at undgå, at der sker skader, når trimmeren kommer tæt på.

AL-KO Classic trimmer er en letvægt trimmer på 2,3 kg. Den er nem og praktisk at have med i en lille have, men har du større arealer, du skal vedligeholde, skal du overveje, om du skal have en græstrimmer med en elektrisk motor. Den er en billig løsning, der med sin dobbelttråd hurtigt kan klare havearbejdet.


Makita DUR181Z 18V li-ion græstrimmer

bedst i test græstrimmer→ Set hos ComputerSalg.dk til 508 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 510 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 574 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 612 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 649 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 794 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 794 kr.

Makita græstrimmer er batteridrevet, men fordelene stopper ikke der. Foruden at være miljøvenlig er den som noget særligt også støj- og vibrationssvag.

Så med denne græstrimmer får du ikke sure naboer, hvis du laver havearbejde en fredfuld og solskinsbelagt søndag eftermiddag. Og det er ikke kun dine naboer, den er hensynsfuld over for.

For Makitas græstrimmer har et teleskopskaft, så den kan indstilles efter din højde, og der medfølger en bæresele, så vægten fordeles, og den bliver nemmere at arbejde med.

Den vejer 2,6 kg og ligger dermed i forvejen i den lette ende for en batteridrevet græstrimmer. Den har desuden en klippebrede på 30 cm. Græstrimmerens indbygget batterikontrol og motor har overbelastningsbeskyttelse. Det er med til at sikre en lang levetid, så det er en græstrimmer, du kan have glæde af længe. Batteriet tager mellem 15 og 55 minutter at lade op.

Dog skal du være opmærksom på, at den leveres uden batteri og lader. Hvis du i forvejen har et Makita 10 V Li-ion produkt, kan du bruge batteriet derfra eller tilkøbe en batteripakke med 2 batterier og en lynoplader til kr. 2.120,-.

Hvis du skal tilkøbe batteripakken, ender Makita græstrimmeren prismæssigt i den høje ende, men du får også et kvalitetsprodukt med en lang levetid, høj ydeevne, hurtigt opladeligt batteri, lav vægt og ergonomisk udformet, så den er behagelig at arbejde med. Dermed er der ingen begrænsning for, hvilken størrelse have denne græstrimmer passer til.

LÆS OGSÅ:  Weber vs Char-Broil - Gasgrilltest – Find den bedste gasgrill

Black+Decker Græstrimmer GLC3630L20-QW

græstrimmer test→ Set hos Proshop.dk til 1.519 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 1.786 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.902 kr.

Denne Black+Decker er en effektiv græstrimmer, der er god til store haver. Den er batteridrevet, og den har et stort litium batteri, der medfølger.

Batteriet tager kun en time at oplade, og derefter kan den trimme op til 3750 meter. Græstrimmeren indeholder to funktioner: græs- og kantklipning.

Du kan nemt skifte fra den ene til den anden. Den kan dermed både bruges til at klippe græsset i de hjørner din plæneklipper ikke kan nå ud til, og de kanter der grænser op til din terrasse, så din plæne får en pæn og lige afslutning over det hele.

Græstrimmeren har to forskellige hastigheder: en ECO og en TURBO og den har en klippebredde på 30-38 cm. Derudover har den automatisk enkelttråds-fremføring, og Black+Deckers E-Drive teknologi. Det er en unik gearopsætning, så trimmertråden ikke taber hastighed.

Alt sammen for at gøre dit arbejde så let og hurtigt som muligt. Selvom græstrimmeren måske ikke er det redskab, du bruger i længst tid, er det vigtigt, at den passer til din højde. Derfor er Black+Deckers græstrimmer lavet med et teleskopskaft, og den kan blive op til 325 mm længere, så du undgår at få ondt i ryggen.

Denne græstrimmer er lidt i den tunge ende, da den vejer 3,5 kg, men den har en ydeevne, der opvejer for vægten. Det er vigtigt, at du bruger den originale Black+Decker A6481-XJ trådspole. Den er meget populær, og det er med god grund. Du får en græstrimmer med høj ydeevne blandt andet på grund af det gode batteri, der gør den ekstra fleksibel. Derfor er den god til både små og store haver.


Stiga ST28J grætrimmergræstrimmer bedst i test

Denne græstrimmer fra Stiga er benzindrevet. Det betyder, at der hverken er ladetid eller en ledning, du skal holde øje med.

På grund af benzinmotoren vejer trimmeren 6,5 kg, hvilket er i den høje ende. Der findes ingen bæresele til den, så der skal muskler til at trimme græskanten i hele haven. Til gengæld har den et ekstra håndtag og vibrationsdæmper for at aflaste hænder og arme.

Stigas græstrimmer har en automatisk Tap & Go funktion, hvor trimmeren automatisk fremfører tråden, når du trykker timmerhovedet mod jorden. Trimmeren har enkelttråd i nylon og en klippebrede på 42 cm, hvilket ligger i den høje ende. Med benzinmotor og en høj klippebredde er trimmeren velegnet til større haver, også på trods af den ekstra vægt.

Når græsset står knivskarpt, og du er færdig med trimmeren, så kommer endnu en praktisk funktion frem. For har du i forvejen redskabskuret fyldt med udstyr, eller skal græstrimmeren stå diskret i garagen, så kan du blive glad for, at denne kan den bøjes sammen på midten, så den ikke optager for meget plads.


AL-KO græstrimmer – GT 36 Li inkl. batteri og ladertest af græstrimmer

→ 1.847 kroner hos Coop.dk

Med denne græstrimmer er der ingen grænser for, hvor du kan klippe dit græs. Trimmerhovedet kan reguleres i tre forskellige vinkler, så du også kan få det lange græs under havebænken med.

Samtidig har den en beskyttelsesbøjle til planer og et kørehjul, der sikrer, at der ikke kommer skader på vægge eller mure under arbejdet. Den har også et ekstra justerbart håndtag og et teleskopskaft, så du heller ikke får skader af at bruge en trimmer, der ikke passer lige nøjagtig til dig.

LÆS OGSÅ:  Fliserenser test – Hvordan finder jeg den bedste fliserenser?

Græstrimmeren har en klippebredde på 30 cm, den har automatisk trådfremføring, og den er miljøvenlig, da den bruger batteri.

Det gør den også let og behagelig at arbejde med, idet den har en vægt let på 2,4 kg. Den er tilmed støjsvag, så du ikke generer alle naboerne under arbejdet. Batteriet kan holde til en times arbejde, og den har en ladetid på 90 minutter.

Denne model kommer med batteri og lader, men hvis du allerede har et produkt i AL-KO Energy Flex linjen, så kan græstrimmeren købes uden batteri og lader. I denne linje kan alle produkter nemlig bruge samme batteri.

Det er en græstrimmer, der kan tilpasses både dig og din græsplæne. Med et trimmerhoved, der både kan vippes og drejes i indstillinger, er du sikker på at få en perfekt græsplæne over hele linjen. Den er dømt til testvinder af Gør Det Selv i juni 2017, og den er en meget populær græstrimmer. Den er ideel til både små og store haver, der har steder, der er svære at nå med en græsslåmaskine eller en mere statisk græstrimmer.


Er du klar til at få nabolagets flotteste græsplæne?

Du er blevet præsenteret for seks forskellige græstrimmere med forskellige funktioner og i forskelligt prisleje. Inden du beslutter dig for, hvilken græstrimmer der skal være din, er det vigtigt at medregne størrelsen på din græsplæne, og om trimmeren skal have specifikke funktioner.

Måske vil du ikke bruge flere tusinde kroner på en græstrimmer, når du sagtens kan arbejde med en elektrisk græstrimmer på trods af en kortere rækkevidde?

Måske kan du slet ikke få legetøj nok til havearbejdet, og derfor vil du meget hellere have en trimmer, der også kan udvides til en busskryder eller en hækkeklipper? Måske er det bare vigtigt, at trimmeren ikke larmer for meget, så du ikke vækker naboen, der tager lur i sin hængekøje?

Uanset hvilken græstrimmer du ender med, kan du se frem til, at de lange græskanter bliver kortere, og din græsplæne får et fuldendt og velplejet udseende. Så kan du nyde sommeren, duften af nyslået græs og naboens misundelige blik med god samvittighed. Man kan også overveje at købe en robotplæneklipper, løvsuger eller en kompostkværn for at få helt styr på haven. For at fuldende den perfekte have så skal man også have sig en grill og en gasgrill er meget populær.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.