Hårkur test – Stor guide til bedst i test hårkure

0

Har du problemer med tørt eller beskadiget hår? Måske et ønske om en mere smidig og glansfuld frisure? Behovet for at behandle sit hår kan komme fra et utal af årsager. Men en hårkur behøver ikke at være mere omstændelig end at købe den rigtige shampoo til brusebadet. At forkæle sit hår uden alt for høje omkostninger.

Vi præsenterer og gennemgår de produkter inden for hårbehandling, der har fået gode anmeldelser af officielle tests herunder forbrugerrådet Taenk.dk og Theindependent.co.uk. De bedste produkter fra markedet er samlet her. Vi giver dig et stort overblik, så du kan finde den bedste model til dit behov.

ForhandlerModelProblemtypeResultat af produktBehandlingstidPris
Moroccanoil: Repair MoistureBeskadiget hårGenopbyggende og fugtgivende5-10 min.155,-
Weleda: Oat replenishing ShampooTørt og ødelagt hårRenser og reducerer spaltede spidser 5-10 min.78,-
Hair Growth & Protection Hair MaskTørt og slidt hårNærende og fugtgivende5-10 min.199,-
Kérastase: nutritive masquintenseTørt og fint hårBlødt, glansfuldt og smidigt2-5 min.239,-
Aveda: Dry RemedyTørt og slidt hårFugtgivende og forøger smidighed2-5 min.277,-
Lavera: Repair & CareTørt og slidt hårReparerer og udglatter5-10 min.50,-

Moroccanoil: Repair Moisture – Kvalitet med marokkanske olier

Hårkur test→ Set hos Nicehair.dk til 189 kroner

 • Produktet giver intens glans og fugt
 • Produktet indeholder ægte marokkansk arganolie
 • Produktet er på Top-10-listen over bedste hårprodukter fra en test i co.uk

Brandet Moroccanoil har længe været kendt i branchen for at lave kvalitetsprodukter til flere formål. Mærket er ligeledes med blandt de bedste, når der tales om hårkur. Produkterne fra Moroccanoil anvender ægte marokkanske olier, der differentierer indholdet væsentligt fra andre udbydere. Produkterne fra mærket findes i et udvalg af danske butikker grundet sin popularitet.

Moroccanoil – Repair Moisture ­er et produkt, der genopbygger og bringer fugt til beskadiget hår. Shampooen er især velegnet til farvet og kemisk behandlede hårtyper.

Produktets ingredienser i form af arganolie giver intens pleje, der bringer elasticiteten tilbage i frisuren og styrker hårfibrene. De marokkanske olier er rige på vitaminer, som giver et glansfuldt hår. Produktet indeholder ikke skadelige stoffer som parabener og sulfat. Et produkt, der belønnes for sin kvalitet og sunde virkning på markedet.

Shampooens positive egenskaber har ligeledes indbragt produktet på listen over de 10 bedste produkter hos The Independent. Produktet er her blevet prist for sin virkning i farve- og kemisk-behandlet hår. Typer af hår, der kan være i modvind over for kemiske shampooer og derfor har brug for mere organiske ingredienser.

Moroccanoil – Repair Moisture anvendes ved at massere produktet ud i håret i forbindelse med et brusebad. For at produktet kan virke, så skal sæben have lov til at sidde i hovedbunden i 5-10 minutter. Produktet bør anvendes flere gange for at få det helt rigtige resultat.


Weleda: Oat Replenishing Shampoo – Sæbe med ekstra næring

Billig hårkur→ Set hos Mecindo.dk til 78 kroner

→ Set hos Med24.dk til 84 kroner

→ Set hos Helsebixen.dk til 90 kroner

 • Produktet har fået en 3. plads ud af 9 produkter i en test foretaget af forbrugerrådet Taenk.dk
 • Shampooen reducerer spaltede spidser med stor præcision og renser skånsomt hår
 • Produktet indeholder økologisk jojobaolie, der giver håret ekstra næring

Forbrugerrådet Tænk har kåret Weleda – Oat Replenishing Shampoo blandt nogle af de bedste en gruppe af 9 produkter. Produktet har især scoret højt på at være et naturkosmetisk mærke, der stiller højere krav til indholdet. Det er f.eks. i forhold til ingrediensernes naturlige oprindelse.

Vaskeeffektiviteten af produktet er helt i top set ud fra Forbrugerrådet Tænks anmeldelse af produktet. Sæben fra Weleda er uden allergifremkaldende og hormonforstyrrende stoffer.

En række frisøreksperter priser produktet med hensyn til indhold og effekt i forbindelse med testen. I testen fremhæves det, at sæben er specielt god mod filtret og uglet hår. At rense og reducere spaltede spidser er shampooens centrale virkning. Glansen, elasticitet og følelsen af håret er ligeledes meget fremtrædende og positiv efter at have anvendt produktet. Shampooen er nem at fordele i håret samt at skylle ud, efter det har gjort sin virkning.

Weleda – Oat Replenishing Shampoo bruges ved at massere produktets indhold fra hovedbunden og ud til de yderste hårlokker. Sæben bringer en frisk duft af cedertræ og Tonka-bønne. Lad produktet virke mellem 5-10 minutter, og skyl derefter med lunkent vand.

Brandet Weleda arbejder med at bringe essensen af naturen ind i sine produkter for at sikre en god balance og harmoni. Mærket har en stærk politik omkring bæredygtighed, og at produkterne ikke skal indeholde skadelig kosmetik samt allergifremkaldende ingredienser. Kvaliteten er i højsædet hos Weleda. Produktet er derfor også en af de dyrere shampooer på markedet.


HairLust: Hair Growth & Protection Hair Mask – Et dansk kvalitetsprodukt

Hårkur bedst til prisen→ Set hos Thehairlust.com til 199 kroner

 • Produktet er frit for parabener og sulfater
 • Shampooen er rig på veganske mikro-proteiner
 • Forebygger spaltede lokker af hår med op til 20 %

HairLust er et dansk brand, som er dedikeret til at producere naturvenlige og økologiske produkter. Virksomheden startede i år 2017 med et klart mål om at levere lækre produkter til fornuftige priser.

Mærket priser sig selv for at være det eneste i norden med fokus på både den indre og ydre hårpleje.

Shampooer fra Hair Lust er således nøje udtænkt med hensyn til at indeholde rene ingredienser. At bringe sundhed til håret med naturlige stoffer. Brandet har hurtigt skabt sig et godt omdømme og en stor kundegruppe i Skandinavien.

Produktet Hair Growth & Protection Hair Mask er en af kundernes helt store favoritter med hensyn til hårkur. Produktet er et af de mest solgte på virksomhedens hjemmeside. Sæben er nærende og fugtgivende til tørt og slidt hår. At produktet er rig på mikro-proteiner gør, at shampooen gendanner håret effektivt indefra. Det kan ligeledes optimere og forlænge hårets livscyklus.

Firmaet producerer som sagt produkter fra økologiske ekstrakter. I dette tilfælde er shampooen både certificeret som økologisk og vegansk. Ingredienserne er bl.a. aloe vera, acai og havre, som giver nærende og styrkende resultater for frisuren.

Hair Growth & Protection Hair Mask fra Hairlust er meget effektivt mod hår, der jævnligt udsættes for føntørrer og glattejern. Det kan ligeledes være andre stylingsredskaber som f.eks. hårfarvninger eller extensions. Virksomheden har andre produkter i forbindelse med hårkur på hjemmesiden, som kunden kan anvende med stor fordel.

Har du f.eks. mere ødelagt eller kruset hår, kan produkter såsom Protein Reconstructor Hair Mask være et bedre match. Et produkt, der mere dybdegående og intenst arbejder med dit hår, hvis skaderne er i et større omfang.


Kérastase: Nutritive Masquintense – En gammel klassiker på markedet

Bedste hårkur→ Set hos Nicehair.dk til 239 kroner

→ Set hos Coop.dk til 249 kroner (315 kr. for ikke-medl.)

→ Set hos Gucca.dk til 320 kroner

→ Set hos ComputerSalg.dk til 393 kroner

 • Blandt ni udvalgte produkter i testkategorien ”best hair masks” fra theindependent.co.uk
 • Produktet giver håret betydeligt mere glans og fylde ved blot få ugers brug
 • En shampoo, der giver mere intens pleje og næring ved konsistent brug

Testen fra Theindependent.co.uk præsenterer en håndfuld produkter, der er bedst med hensyn til hårkur for beskadiget hår. Produkter, der bedst kan bringe fugtighed og genskabelse tilbage til tørt og slidt hår.

Kérastase – Nutritive Masquintense bliver i testen omtalt som en kult-klassiker inden for hårkur. Produktet prises for at kunne anvendes til både tykt og fint hår. Shampooen beskrives særligt for sin evne til at bringe fugtigheden tilbage efter kun få uger. Theindependent.co.uk skriver ligeledes, at produktet er velegnet til langsigtet brug, da det forbedrer og øger kvaliteten af hårfibre.

Brandet Kérastase blev lanceret i år 1964 og er således en af de større udbydere på markedet inden for hårpleje. Firmaet samarbejder med de bedste hårstylister for at give de mest optimale løsninger til deres kunder.

De mange år i branchen har givet brandet en stor viden om kunders behov. At fokusere på samarbejde med sine kunder er virksomhedens bærende princip med hensyn til produktudvikling. Produkterne fra Kérastase kan findes hos mange forhandlere herhjemme, hvilket bevidner brandets popularitet – firmaet har ligeledes et omdømme for god kvalitet blandt eksperter.

Kérastase – Nutritive Masquintense virker som sagt både til tykt og fint hår. Produktet påføres i fugtigt eller vådt hår under et brusebad. Produktet skal sidde i ca. fem minutter for at virke efter hensigten. Herefter skal produktet skylles ud med lunkent vand.

Shampooen indeholder parfumer. Den er således ikke så økologisk og vegansk som andre på markedet. Værd at vide for kunden, der har behov for organiske ingredienser.


Aveda: Dry Remedy – Olier fra Brasilien til dit hår

Hårkur bedst i test→ Set hos Nicehair.dk til 277 kroner

 • Blandt de ni bedste produkter i testkategorien ”best hair masks” fra theindependent.co.uk fra år 2019.
 • Produktet genskaber hårets naturlige fugtighed, blødhed og glød
 • Shampooen tilfører smidighed til håret og har en skøn duft af bl.a. lavendel.

Produktet fremhæves og præsenteres i hårkur-shampoo-testen fra det britiske medie Theindependent.co.uk som en af de bedste hair masks på markedet. Resultatet af testen fremhæver bl.a. produktets positive ingrediens i form af Buriti-olie. Et af naturens stærkere midler til at give fugtighed. Produktet prises for at give blødhed til slidt hår efter bare én omgang i brusebadet.

Shampooen fremhæves ligeledes for kun at bruge plante- og blomsteringredienser. Bæredygtigheden er således helt i top med dette produkt fra Aveda. Produktet beskrives endda som værende pakket ind i bæredygtige materialer.

Brandet Aveda fokuserer i høj grad på at designe bæredygtige produkter. Det er ud fra virksomhedens mission om at tage hensyn til klimaet på jorden. Virksomheden blev lanceret i år 1978 med visionen om at bringe smukke botaniske produkter ind i kosmetik – herunder hårprodukter. Firmaets produkter er resultatet af mange år i laboratoriet i virksomhedens hjemland, USA.

Ingredienserne i produkterne kan alle trækkes tilbage til firmaets hensigt med at være miljøleder og ansvarsfuld. Forbrugeren med stort fokus på bæredygtighed og klimavenlige produkter kan derfor med fordel købe hårprodukter fra Aveda.

Aveda – Dry Remedy er en yderst populær shampoo herhjemme. At den virker efter bare én behandling er en stor fordel. Produktet fordeles ganske enkelt i vådt hår, hvor det kun skal virke i 2-5 minutter.

Herefter skal produktet skylles grundigt ud med lunkent vand. Buriti-olien er stærk og bør derfor ikke sidde mere end højst nødvendigt. Resultaterne er ud fra tests og popularitet meget positive selv for det mest slidte og tørre hår. Produktet er en af de dyrere på markedet, da kvaliteten og ingredienser er i top.


Lavera: Repair & Care – Populær shampoo til prisen

Hårkur tilbud→ Set hos Helsebixen.dk til 50 kroner

 • Forbrugerrådet Tænk har publiceret og prist produktet for at være en af topscorerne i testen for bedste ”hår-kur”-produkter.
 • Produktets indhold er valgt ud fra hårde krav om naturlig oprindelse
 • Shampooen er et af de billigere økologiske tilbud på markedet, der kurerer tørt og slidt hår

Forbrugerrådet Tænk har kåret Lavera – Repair & Care Shampoo som nr. 2 i en gruppe af 9 produkter inden for hårbehandling. En række eksperter vurderer produktet som troværdigt med hensyn til sin virkning. Shampooen klarer sig godt i forbindelse med de fleste parametre såsom udbedring af filtret og uglet hår, følelsen af håret efter brug samt glans og elasticitet.

Produktet er et af de bedre i testen i forhold til mangel på ”uønskede ingredienser”. Det er f.eks. hormonforstyrrende eller allergifremkaldende stoffer. Testen fra Forbrugerrådet Tænk er generelt hårdt dømt på grund af et stort fokus på virkning af hårkur. Lavera – Repair & Care er på trods af de hårde karakterer én af de bedste i udvalget.

Lavera er et tysk brand, der leverer til hele verden. Shampoo fra Lavera er skabt ud fra et enormt fokus på rene naturressourcer. At designe naturlige kosmetikprodukter, der er tilgængelige for alle. Det er brandets mission. Lavera – Repair & Care er en af de produkter med høj virkning til prisen.

Af de udvalgte produkter, som du har set her, er shampooen en af de billigste i forhold til kvalitet og mængde af indhold. Sæben købes i 250 ml-flasker, der i de fleste tilfælde overgår de andre produkter i artiklen. Særligt godt til kunden, der ønsker at spare, men ikke gå ned på kvaliteten af ingredienser i sæben.

Produktet anvendes ved vådt eller fugtigt hår. Her skal det virke i 5-10 minutter, før det skylles ud med lunkent vand. Nemt og enkelt.


Derfor er en hårkur et godt valg

Ovenstående udvalg af bedste produkter fra markedet har forhåbentlig givet dig overblik og viden om, hvor du finder hårkuren til dig. Find derfor den shampoo, der passer bedst til pris og behov. Ligeledes kriterierne for ingredienser set i forhold til bæredygtighed og potentielt skadelige bivirkninger.

Start din afsked med slidt eller tørt hår allerede i dag. Det bliver ikke nemmere at forkæle sin frisure, når man ved, hvilke produkter der gør arbejdet bedst – og til prisen.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply