Hårtørrer test – De bedste hårtørrer til dit hår

0

Ens hår betyder for mange rigtig meget. Håret er en stor del af ens udseende, og mange ser også deres hår som en del af deres identitet. Derfor er det ikke uden grund, at man bruger lang tid på at style, sætte og passe på håret – eller bruger penge på produkter og apparater dertil.

Adskillige anvender en hårtørrer som en del af hårsætningen. Dette kan være for at give håret mere fylde eller for at få håret tørret hurtigt, således man kan style det efterfølgende. Uanset grunden til brug af hårtørrer er én ting fælles for alle – en god og effektiv hårtørrer ønskes.

Der findes mange forskellige hårtørrer på markedet, og derfor kan det være svært at vælge, hvilken slags man skal købe. Men dette kan du få hjælp til i denne test, hvor der er lagt fokus på det lille apparat, som for mange er en livredder hver eneste dag.

Seks typer hårtørrer vil blive gennemgået, og alle seks er blandt de bedste modeller på markedet i dag. Efter du har læst de forskellige anmeldelser af hårtørrerne, vil du dermed have mulighed for at købe lige præcis den hårtørrer, som passer allerbedst til lige præcis dit behov.

Stor eller lille hårtørrer?

Når der ses på de forskellige typer af hårtørrer på markedet, er de alle i forskellige farver, mærker og modeller. Men en anden ting, der er forskel på, er også størrelsen på hårtørreren. De findes både i store og små modeller, og derfor kan man nemt komme i tvivl om, hvilken størrelse man bør købe.

Som hovedregel har de større modeller typisk flere funktioner end de mindre. Dette kan eksempelvis være funktioner såsom justering af varme og lufttryk. Er dette et behov, man har, bør man derfor overveje at købe en hårtørrer af større størrelse. Har man i stedet brug for en mindre en af slagsen, som man kan tage med sig på farten, og som blot skal have standardindstillinger, vil det typisk være nok med en lille model.


Babyliss Pro 6610DE

→ Set hos Proshop.dk til 215 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 228 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 259 kr.

→ Set hos Nicehair.dk til 399 kr.

→ Set hos Gucca.dk til 480 kr.

→ Set hos Elgiganten.dk til 499 kr.

Den første af vores udvalgte modeller er Babyliss Pro 6610DE. Denne hårtørrer har en AC-motor, hvilket er en særdeles holdbar og effektiv motor.

Faktisk har denne type motor også en længere levetid end andre standardhårtørrere, hvilket for mange er et stort plus. Luften vil blive generet med en hastighed på 100 km/t, og den har to hastigheder at vælge i mellem.

Der er ligeledes to forskellige varmetrin, og du kan derfor afslutte føntørringen med ægte kold luft. Dette er yderst godt for håret, hvis du ønsker at beskytte det godt.

Denne hårtørrer har et 9 mm fønnæb samt en diffuser, som du kan anvende til at style dit hår. Fønnæbet er ideelt til styling af pandehår, mens diffuseren er god til at skabe fylde i håret.

Derudover er denne model god til at undgå kruset og elektrisk hår. Ved hjælp af opladede partikler, der frigives af hårtørreren, vil statisk elektricitet blive neutraliseret. Denne statiske elektricitet er typisk det, der får håret til at kruse, og ønsker du at undgå dette, er Babyliss Pro 6610DE en rigtig god hårtørrer til netop dette formål.

Ydermere består føntørreren af en ionteknologi, som sikrer, at der påføres et lag keratin på de enkelte hårstrå. Dette modvirker, at håret spalter, og det vil derfor være nemmere at style og glatte håret efterfølgende.

LÆS OGSÅ:  Hårvoks test – Få præcis den frisure du ønsker

Alt i alt indeholder denne model supergode egenskaber, som vil gavne dig i din hverdag. Ønsker du at købe en ny hårtørrer i dag, er denne hårtørrer et supergodt bud.


Remington On The Go D1500

→ Set hos Skiftselv.dk til 101 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 113 kr.

→ Set hos Coop.dk til 183 kr. (229 kr. for ikke-medl.)

→ Set hos ComputerSalg.dk til 198 kr.

→ Set hos CDON.dk til 212 kr.

Den fjerde hårtørrer i vores test er Remington On The Go D1500. Som navnet indikerer, er denne hårtørrer ideel at tage med på farten, og dette skyldes den lille størrelse og vægt.

Med blot en vægt på 595 g, er det en lille og kompakt føntørrer, men dette betyder ikke, at den er af dårlig kvalitet. Den har en lige så god effekt i watt som de typiske hårtørrere med sine 2.000 watt.

Dog er modellen lavet som en rejsehårtørrer, hvilket er perfekt til dem, som ønsker nemt at kunne medbringe en hårtørrer, da den kan foldes sammen. Det betyder ligeledes, at den er nem at opbevare derhjemme.

Den har to hastigheds- og varmeindstillinger. Dog har den ingen koldluftsknap, men er dette ikke et must for dig, kan du sagtens købe Remingtons føntørrer.

Den maksimale blæsehastighed er 60 km/t, og der er derfor kraft i vinden. Ledningslængden er 1,8 m, hvilket ikke er de længste ledninger på markedet. Dog er dette heller ikke tænkt ind i modellens koncept, da den netop er udviklet til at være det perfekte fit i tasken.

Hårtørreren har et støjniveau på 76 dB, hvilket svarer til 15 dB mere end en normal samtale. En diffuser hører med til produktet, og dette gør det muligt at kreere et fyldigt look.


Braun HD730

→ Set hos Proshop.dk til 321 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 350 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 355 kr.

→ Set hos CDON.dk til 412 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 494 kr.

Har du et stort hår, kan det være, at du til tider er bekymret for, hvorvidt håret suges ind i hårtørreren. Dette problem kan dog undgås, hvis du vælger at købe Braun HD730.

Denne hårtørrer har nemlig et filter med lang levetid, som både forhindrer håret i at blive suget ind samt beskytter motoren.

Ydermere medfølger et mundstykke, som vil gøre det nemmere og mere præcist at style og føntørre håret. Dette er fede funktioner, som gør denne føntørrer til noget specielt.

En anden god funktion er ceramic care-modulet, som sikrer, at der sker en jævn varmefordeling. Dette er en god tilføjelse, fordi det betyder, at det er nemmere at tørre håret mere ligeligt.

Føntørreren har tre varmeindstillinger og to blæsehastigheder, som man kan indstille efter behov. Ligeledes har den en koldluftsfunktion, der kan fiksere frisuren til slut. Dette er supersundt for håret. Dertil har produktet SatinProtect Dying, hvilket gør, at føntørringen foregår på en skånsom måde. Dette er selvfølgelig også et stort plus for hårets sundhed.

Når føntørreren anvendes, har den en behagelig lyd. Dette er for mange et must, da en larmende hårtørrer kan være generende – både for en selv og ens omgivelser. Bor man derfor et sted, hvor der skal tages hensyn til andre mennesker, er det en ideel hårtørrer. Når hårtørreren skal opbevares, kan det nemt gøres via en ophængningsstrop. Dette gør det virkelig let at opbevare og tage apparatet i brug.

LÆS OGSÅ:  Badevægt test – Find de bedste badevægte

Babyliss Pro Light 6604E

→ Set hos ComputerSalg.dk til 191 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 196 kr.

→ Set hos CDON.dk til 230 kr.

→ Set hos Nicehair.dk til 299 kr.

Den sidste hårtørrer i vores gennemgang er Babyliss Pro Light 6604E. Ved brug af denne hårtørrer vil du lynhurtigt få tørret dit hår, da den har en blæsehastighed på 90 km/t.

Dette betyder, at det virkelig er en hårtørrer med kraft i. Der kommer såkaldt ”ægte kold luft” ud af dette apparat, da AC-motoren er yderst professionel. Den kobler varmelegemet helt fra, hvilket også er rigtig sundt for håret.

Levetiden på sådan en motor er tre gange så meget som traditionelle føntørrere, og du får derfor en føntørrer, som har virkelig lang holdbarhed.

Det er muligt at vælge mellem tre forskellige temperaturer og to forskellige blæsehastigheder. Dette gør, at du nemt kan indstille hårtørreren efter dit personlige brug i hverdagen. Luftstyrken kan forøges ved brug af det medfølgende fønnæb, som måler 6×75 mm. Dette vil gøre tørringen endnu hurtigere, og samtidig med dette er hårtørreren virkelig behagelig at bruge.

Hårtørreren skåner faktisk også håret. Det gør den, fordi der er et filter på bagsiden. Dette filter hjælper mod unødvendig slitage af håret samt knækkede hårstrå. Farven på denne hårtørrer er sort, og den kan hænges op via en krog på selve hårtørreren. Dette kan være særdeles praktisk til opbevaringen. Vægten på denne model er 0,75 kg.

Som du kan se, er dette også et supergodt bud på en hårtørrer, hvis du trænger til at få skiftet din eksisterende model ud derhjemme.


HH Simonsen Signature Hair Dryer

→ Set hos Nicehair.dk til 999 kr.

Har vægten en stor betydning for dig, vil HH Simonsens Signature Hair Dryer være en god hårtørrer. Den er af letvægtsmateriale og vejer derfor blot 461 g. Dette gør, at den er supernem at anvende, og du får højst sandsynligt ikke ømme arme undervejs.

Motoren består af 2.000 watt, og du vil af denne grund få en kraftig og effektiv motor. Dette betyder, at hårtørringen kommer til at foregå effektivt og hurtigt.

Med et kontrolhjul vil du kunne indstille føntørreren på hele syv forskellige varme- og hastighedsindstillinger. Dette giver virkelig mulighed for at tilpasse hårtørreren efter ens behov og præferencer. Vindhastigheden kan komme op på 12,5 m/s, og dette er muligt på grund af en specialudviklet fønmølle.

Designet er klassisk og stilrent. Dog gør dette ikke, at den er ubehagelig at holde ved, da den er belagt med gummi på selve håndtaget. Dette sikrer, at du får et behageligt samt sikkert greb omkring hårtørreren. Ledningen er hele tre meter lang, og du vil derfor have stor frihed til at bevæge dig undervejs. Det gør også, at du ikke er lige så afhængig af en stikkontakt tæt på, som ved så mange andre føntørrere. Køb denne hårtørrer i dag og mærk den store frihed, som den lange ledning giver.


OBH Nordica Bat Salon Style AC 5192

En professionel hårtørrer kan du få med OBH Nordica Bat Salon Style AC 5192.

Til denne hårtørrer er der et ekstrasmalt fønnæb, som gør, at luftstrømmen forekommer med maksimal luftstrøm. Dette er et stort plus ved hårtørring og styling.

Et andet plus, når det kommer til tørring og styling, er motorens antal af watt. Denne føntørrer har 2.000 watt, hvilket gør, at der er god kraft i motoren. Derudover har motoren en lang levetid, da det er en AC-motor.

LÆS OGSÅ:  Elektrisk tandbørste test – De bedste og mest hygiejniske på markedet

Det er muligt at indstille modellen i to hastighedstrin og to varmetrin.

Den har en kølefunktion, som betyder, at den kan afgive fuldstændig kold luft. Dette er et godt trin at afslutte føntørringen med, da det er sundt for håret.

Ydermere har den en ioniseringsfunktion, som kan bevirke kruset og elektrisk hår. Er dette noget, som dit hår har tendens til, vil du uden tvivl værdsætte denne model fra OBH Nordica.

Filteret, som sidder på hårtørreren, kan tages af. Dette vil gøre rengøringen yderst nem og håndterbar. Ledningen måler 2,8 m, og der er derfor god bevægelsesfrihed i forbindelse med stikkontakter. Der følger en diffuser med til denne type hårtørrer, og dette er brugbart til at skabe ekstra fylde i håret.


Sådan skaber du fylde med hårtørreren

Har du et tyndt hår, som ikke virker til at give dit ansigt fylde, kan du have brug for at skabe mere volumen. Har du tykt hår, kan du ligeledes have brug for dette, for håret kan hurtigt hænge tungt omkring ansigtet. Med en føntørrer har du rig mulighed for netop at skabe fylde og volumen i dit hår.

Inden du går i gang med at tørre håret, er det en god idé at bruge saltvandsspray, root lift eller skum i håret. Dette er med til at gøre håret mere stift, hvilket vil få fylden frem efter føntørringen.

Når du har tørret håret, kan du bruge volumen-spray eller tørshampoo som afslutning. Dette vil give håret endnu mere fylde, hvis du fortsat mener, at håret har brug for det. Har du problemer med, at håret hurtigt falder tilbage til det flade look, kan du anvende hårpudder. Dette er med til at bevare fylden.


God teknik og største fejl

En god teknik til at opnå det bedste resultat er ved at vende hovedet nedad, når man tørrer håret. Når der er cirka 10 % tilbage af det våde hår, bør du vende hovedet opad igen.

På denne måde er du sikker på, at du får pandehåret og skilningen til at sidde som ønsket. Det er netop vigtigt at sørge for at få føntørret håret, indtil det er fuldstændig tørt. Mange begår den fejl at stoppe, inden håret er 100 % tørt. Gør man dette, vil det faktisk være spild af tid og arbejde, da den tilbageværende fugt vil ødelægge den ønskede fylde.

Har du svært ved at bedømme, om håret er helt tørt eller ej, kan du blæse kold luft på håret. Herefter vil du tydeligt kunne mærke, om håret er helt klar.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.