Hårvoks test – Få præcis den frisure du ønsker

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Denne artikel bygger på tests af hårvoks fra kendte mærker lavet af T3.com. T3.com udfører tests af produkter, som gør dit liv nemmere og smartere.

Alle de nævnte hårvoksprodukter er fundet fra kvalitetsforhandlere på det danske marked. Testsektionen.dk har samlet et bredt udvalg af nogle af de bedste hårvoksprodukter, så du nemt kan finde præcis det rigtige produkt til dit hår og dine behov.

Hårvoks sidder lidt tungere i håret end for eksempel hårspray og er typisk skabt med kort hår og herrefrisurer i tankerne. Produktet fås typisk i enten mat, naturligt eller glansfuldt finish.

ForhandlerModelFinishNiveau af holdPris
American Crew Defining PasteMatMedium89,-
Layrite Cement ClayMatStærk / ekstra stærk229,-
ID Hair Extreme TitaniumNaturlig / glansfuldtEkstra stærk58,-
John Masters Sculpting Clay Medium HoldSemi-matMedium198,-
Purely Professional Wax 2NaturligStærk124,-
Njord Hair WaxMatStærk99,-

Pomp & Co. Hair cream – Let, luftig og velduftende med god hold

→ 30 ml: 129 kr.

→ 60 ml: 159 kr.

→ 120 ml: 199 kr.

→ 500 ml: 799 kr.

Vi har testet produktet Hair Cream fra brandet Pomp. & Co. Pomp & Co. Hair Cream er en let anvendelig og velduftende voks. Voksen har en god konsistens til at fordele i håret og giver efter kort tid et fint hold. For ekstra god hold kan det anbefales at varme voksen op i hænderne. Voksen har en flot, matte finish, som får håret til at fremstå naturligt.

 • Hold: 4/5
 • Matte finish: 5/5
 • Duft: 5/5

American Crew Defining Paste – Hårvoks bedst i test

hårvoks test→ Set hos Nicehair.dk til 89 kr.

→ Set hos CDON.dk til 99 kr.

→ Set hos Gucca.dk til 100 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 136 kr.

→ Set hos Made4men.dk til 169 kr.

 • Mild og neutral duft
 • Prisvinder hårvoks
 • Nem at fordele i håret

T3.com kårer denne dejlige hårvoks fra American Crew som deres bedst i test vinder. Denne American Crew Defining Paste hårvoks har en mild duft, så hvis du foretrækker minimal parfume i dine hårprodukter, er denne hårvoks et oplagt valg til dig.

American Crew Defining Paste er en klassisk hårvoks, som giver medium hold og et mat og lækkert finish. Denne bedst i test hårvoks fra American Crew giver dig et mere naturligt look takket være sit medium hold, så den også føles mere behagelig at have i håret. Den har en duft af citron og mynte – altså en meget frisk men ikke overvældende duft.

American Crew Defining Paste hårvoksen er velegnet til alle typer hår og er især god til styling af tilbagestrøgede looks. Ønsker du et tilbagestrøget look anbefales det altid at fordele hårvoksen i hele håret, ikke kun det forreste hår, så alle hårene lægger sig, som du ønsker de skal.

I forhold til andre typer hårvoks er American Crew Defining Paste ikke lige så tyk, hvilket gør den nem at fordele ud i hårstråene. Så undgår du de frygtede klumper og striber af voks, der kan forekomme, når man styler sit hår med hårvoks.

Vil du gerne have et stærkere hold i din hårvoks, er dette ikke den bedste hårvoks til dig. Foretrækker du også et mere uglet og naturligt look, kan andre hårvokse give dig et bedre resultat.

Den naturlige duft er mild, så hvis du ønsker en hårvoks med mere parfumeret duft eller med en duft, der passer bedre til din cologne eller parfume, er der andre muligheder i denne artikel, som du nok vil foretrække.


Layrite Cement Clay – Vandbaseret lervoks til håret

Bedst i test hårvoks→ Set hos Made4men.dk til 229 kr.

 • Lervoks, som giver et stærkt hold
 • Vandopløselig
 • Mat og stærkt look med rigeligt volumen

Hvis du ønsker et rodet, uglet eller bare afslappet look, er denne Layrite Cement Clay et godt produkt til dig. Siden den er baseret på ler, kan du nemmere få tekstur og volumen.

Denne hårvoks er god til både hverdag og fest, da du også nemt kan få sat dit hår mere struktureret med den.

Layrite Cement Clay har en tyk konsistens, så tag dig tid med at varme produktet op i hænderne, inden du putter det i håret. Du kan både bruge produktet i tørt og fugtigt hår.

En god hovedregel til styling med denne hårvoks er, at du kan få stærkere hold og et bedre finish, hvis du benytter Layrite Cement Clay i helt tørt hår. Denne hårvoks fra Layrite har en dejlig og mild duft af vanilje.

Desuden er den fri for parabener og har til gengæld naturlig olie i sig, så dit hår bliver plejet, mens det er stylet. Når du skal have voksen ud igen, skal du blot skylle håret, da voksen er vandbaseret og derfor hurtigt og nemt kan vaskes ud af håret efter brug. Siden hårvoksen er særligt tyk og har ekstremt stærkt hold, er det vigtigt, at du husker at vaske den ud hver dag.

Layrite Cement Clay anbefales til tykt hår og er især god til krøller. Har du tyndere eller finere hår, er dette altså ikke det bedste hårprodukt til dig. Da denne hårvoks har rigtig stærkt hold, skal du være opmærksom på, at du højst sandsynligt vil kunne mærke produktet i dit hår.

Leder du efter en særligt stærk hårvoks, som du kan bruge til både hverdag og weekend, og som er nem at få ud af håret igen, er Layrite Cement Clay hårvoks et godt produkt til dig og dine behov.


Id Hair Extreme Titanium Hold – Klassisk hårvoks

bedste hårvoks til prisen→ Set hos 10-4.dk til 58 kr.

→ Set hos Nicehair.dk til 59 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 70 kr.

→ Set hos Med24.dk til 75 kr.

→ Set hos CDON.dk til 81 kr.

→ Set hos Made4men.dk til 90 kr.

 • En klassiker blandt hårvoks
 • Ekstremt stærkt hold
 • God til kort hår

Id Hair Extreme Titanium Hold er nok en af de mest kendte hårvoksprodukter på det danske marked. Derfor ville det også være en skam at udelade den fra denne artikel over bedst i test hårvoks.

Vi er også bevidste om, at dette for mange mænd har været et af de eller det allerførste hårdprodukter, de har brugt, så der kan også være en del sentimental værdi i produktet. De kolde, hårde fakta om Id Hair Extreme Titanium Hold er, at det er en mud wax med ekstremt stærkt hold. Voksen anbefales til kort hår og kan nemt vaskes ud med varmt vand.

Denne Id Hair Extreme Titanium Hold har en diskret duft og er helt og aldeles fri for parabener. Voksen er meget tyk i bøtten, men varmes nemt op mellem håndfladerne. Fordi voksen kan skylles ud kun med vand, er det også muligt at re-style din frisure ved at bløde voksen i håret op med lidt varmt vand. Så kan du sætte håret i løbet af eftermiddagen, hvis du skal ud om aftenen.

Vær varsom med mængden af produkt da Id Hair Extreme Titanium Hold er meget tyk i konsistensen, så for meget produkt i håret kan ende med at tynge håret og efterlade uhensigtsmæssige klumper og striber af voks.

Har du længere hår, vil Id Hair Extreme Titanium Hold nok ikke kunne holde din frisure hele dagen. Hvis du heller ikke bryder dig om følelsen af produkter i dit hår, er denne voks fra Id Hair heller ikke god.

Holder du af Id Hair-mærket, men ønsker en voks uden helt så meget hold, har mærket indtil flere voksprodukter med blidere hold. Prøv for eksempel Id Hair Soft Silver til styling af mellemlangt hår eller Id Hair Beach Gum, som kan benyttes til de fleste hårlængder.


John Masters Sculpting Clay Medium Hold – Økologisk hårvoks

Bedste hårvoks

→ Set hos Coop.dk til 198 kr.

→ Set hos Med24.dk til 204 kr.

 • Økologisk
 • Naturlig duft
 • Fleksibelt produkt

Denne bløde og milde hårvoks fra John Masters er økologisk og rig på naturlige ingredienser. Foretrækker du et naturligt look, kan John Masters Sculpting Clay være ideelt til dine behov. De økologiske ingredienser, såsom bivoks, mangosmør og æteriske olier, gør at produktet er yderst fugtgivende. Derfor kan du også eksempelvis anvende det til at afhjælpe tørre neglebånd og lignende problemer. Har du problemer med babyhår ved tindingerne og ørerne, er John Masters Sculpting Clay især godt til at tæmme disse stædige, små hår.

Dette produkt er særligt godt til styling med for eksempel føntørrer og glattejern eller krøllejern. Du kan påføre John Masters Sculpting Clay i fugtigt hår og derefter tørre og style det, som du ønsker. John Masters Sculpting Clay er godt til alle hårtyper, og kan derfor med fordel anvendes af folk med krøller. Dette produkt tæmmer flyvske krøller nemt, så du kan opnå en mere ensformig og stilet frisure. Ved at bruge fingrene i stedet for håndfladerne, når du fordeler produktet i håret, kan du nemmere få det ligeligt fordelt i hele håret og på denne måde opnå et mere ensformigt resultat.

Er økologi vigtigt for dig, er John Masters Sculpting Clay et sikkert valg. Produktet giver medium hold, så det tynger ikke i håret. Du kan med fordel benytte produktet ved hårrødderne for at opnå et løft og volumen i håret. Foretrækker du stærkt hold, er dette nok ikke det bedste produkt til dit hår. Savner du volumen, er hårvoks med stærkere hold samt mat finish som regel bedre, da denne John Masters Sculpting Clay vil gøre dit hår blødt og naturligt i stedet for at fokusere på volumen.


Purely Professional Wax 2 – Hårvoks til styling og re-styling af kort hår, tykt hår og krøllet hår

billig hårvoks→ Set hos Helsebixen.dk til 124 kr.

→ Set hos Nicehair.dk til 149 kr.

→ Set hos Med24.dk til 155 kr.

Denne Purely Professional Wax 2 er god til dig med et tykt og/eller krøllet hår, som kræver lidt ekstra opmærksomhed for at se pænt ud hele dagen. Fordi Purely Professional Wax 2 er vandbaseret, kan du, trods det stærke hold, re-style din frisure i løbet af dagen med lidt varmt vand. Produktet har et naturligt og let finish, så selvom det sætter håret præcis, som du ønsker det, ser din frisure naturlig ud.

Purely Professional Wax 2 indeholder shea butter, hvilket gør produktet skånsomt og blidt for hår og hårrødder samt tilfører fugt.

Da Purely Professional Wax 2 er skabt til at holde styr på dit hår, kan det begynde at veje ned, hvis du benytter for meget produkt, så hvis produktet føles særlig tungt første gang du prøver det, kan du putte lidt mindre i håret næste gang.

Holder du meget af Purely Professional Wax 2, men savner du nu og da mere fleksibelt hold, kan du med fordel prøve Purely Professional Wax 1.

Purely Professional Wax 1 giver et glansfuldt finish og kan også bruges til længere hår. Du kan derfor også skifte til Purely Professional Wax 1, hvis du er ved at gro dit hår ud til en længere hårstil.


Njord Hair Wax – Hårvoks, der er lavet til moderne mænd

Hårvoks tilbud→ Set hos Made4men.dk til 99 kr.

→ Set hos Helsebixen.dk til 99 kr.

 • Stilren indpakning
 • Maskulin duft
 • Alsidig voks til mange hårstyles

Den moderne mand stiller krav til sit hår, og disse krav siger Njord, at de kan tilfredsstille. Njord Hair Wax kan benyttes til både tørt og fugtigt hår, men for at opnå den helt rigtige effekt, anbefales det, at du først putter produktet i håret, når det er tørt.

Denne hårvoks er bedst til kort hår, da den kan veje meget ned i længere hår. Voksen kan håndtere både tyndt og tykt hår.

Njord Hair Wax har en maskulin duft af citron og havsalt, hvilket ved første øjekast kan virke spøjst. Citron og havsalt giver dig en sofistikeret og mere moden duft til håret. Stil er i højsædet med denne hårvoks fra Njord, og derfor er indpakningen også stilren og minimalistisk. Holder du af kvalitetsprodukter i flot indpakning er Njord Hair Wax oplagt til dit badeværelse.

Denne hårvoks er særligt kraftig, men den bliver hurtig blød og nem at arbejde med, når varmen fra dine hænder bløder den op. Njord Hair Wax er dog ikke særligt god til dig, der foretrækker lettere eller mere fleksibelt hold. Dette produkts største fordele er klart dets indpakning og duft, men uden disse faktorer er det stadig et stærkt, brugervenligt og solidt produkt.


Tips og tricks til at passe på dit hår, når du bruger voks

Selvom voks er et af de mest populære hårstylingprodukter til mænd, er det vigtigt at passe på både hår og hud, når du bruger voks. Hvis du sover med voks i håret, kan varmen fra din hovedbund og hovedpude varme den stivnede voks op igen. Så kan hårvoksen sætte sig på pande, kinder og i nakken, hvilket kan føre til uren hud og bumser.

Hårvoks kan også lægge sig på din hovedbund, hvilket kan kvæle dine porer og hårsække. I værste fald kan dette føre til hårtab, men til hverdag giver det blot en fedtet og ukomfortabel fornemmelse på hovedet.

Vil du gerne passe på dit hår, er det derfor vigtigt, at du altid vasker voksen ud. Sætter du derfor håret dagligt, skal det altså vaskes ud hver aften. De fleste moderne typer hårvoks er dog rimelig nemme at vaske ud, og nogle er vandopløselige.

Hvis du foretrækker at gå i bad om morgenen, og ikke bliver synderligt begejstret ved tanken om at gå i bad to gange dagligt, kan du altså med disse typer voks blot vådte håret til du er sikker på, at al voksen er skyllet ud. Held og lykke med hårstylingen!


Kilder brugt i denne artikel

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply