Hækkeklipper test – Test af de bedste hækkeklippere

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Og så var der lige den om løberen, der netop havde vundet 110 meter hæk – og nu skulle den klippes …

Spøg til side. Den opmærksomme læser har sikkert allerede opdaget, at dagens test drejer sig om hækkeklippere i forskellige afskygninger. Vi har i det efterfølgende peget seks modeller ud, som er et godt køb til prisen.

ForhandlerModelDrivkraftVægtMotorSværdlængdePris
Bosch AHS 50-16El (ledning)2,7 kg450 W50 cm489,-
Bosch AHS 480-24 TEl (ledning)4 kg550 W48 cm800,-
Black & Decker GT 5560El (ledning)2,9 kg550 W60 cm881,-
Makita UH4570El (ledning)3,5 kg550 W45 cm799,-
Stiga SHP 60Benzin5,4 kg850 W61 cm1.199,-
Ryobi RHT36C60R15El (batteri)5 kg-60 cm2.699,-

De fire er eldrevne (med ledning) i prisniveauet 500 – 1.100 kr. Herudover er der en benzindrevet og en batteridrevet hækkeklipper, som koster hhv. ca. 1.600 kr. og godt 2.000 kr.

Som så ofte er det et temperamentsspørgsmål, hvad man skal vælge – men vi kommer vanen tro med nogle bud på nyttige overvejelser, du bør gøre dig, inden du anskaffer dig en ny hækkeklipper.

Længere nede i guiden opridser vi de væsentligste fordele og ulemper ved de tre typer af hækkeklippere.

Hækkeklipper – hvad skal du vælge?

Hvilken hækkeklipper, du skal vælge, afhænger i høj grad af typen af din hæk og dennes placering på grunden.

Har du en mindre hæk, som fx kan klippes på en halv til en hel time, vil en hækkeklipper med batteri være et oplagt valg. Tager det lidt længere tid kan du eventuelt supplere med et ekstra batteri. Eller en hækkeklipper med ledning.

Er hækken placeret nær boligen eller ved en anden strømkilde, vil en eldrevet hækkeklipper være det oplagte valg. Det er den nemme løsning, fordi der her ingen hensyntagen er til batterier, der bliver flade efter et stykke tid – og derfor skal oplades. Eller en tom benzintank, som kræver en tur på tankstationen.

Har du flere hække eller generelt store hække har du sikkert brug for en benzindrevet hækkeklipper, som typisk er den mest robuste og den stærkeste variant.

Hvis dine hække er høje, bør du tænke ekstraudstyr som fx et teleskopskaft ind i løsningen. Så risikerer du ikke at skulle balancere på en stige e.l. under arbejdet. Af andet ekstraudstyr kan nævnes en bladopsamler, som kan være en tidsbesparende foranstaltning.


Bosch AHS 50-16

hækkeklipper test→ Set hos Homeshop.dk til 489 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 490 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 490 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 539 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 549 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 627 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 684 kr.

→ Set hos CDON.dk til 690 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 750 kr.

Testens mindste og billigste hækkeklipper er fra tyske Bosch, som har et kæmpe udvalg i hækkeklippere i alle prisklasser. AHS 50-16 er med sine kun 2,7 kg let at håndtere, den har et fornuftigt design og en god ergonomi, når havearbejdet skal udføres. Selv i højderne er denne lille maskine nem at balancere med.

Motoren yder 450 Watt, og det er tilstrækkeligt til at klare selv de små grene og kviste, der er i hækken.

Bosch AHS 50-16 har fået bedømmelsen ”Middel” i Forbrugerrådet Tænk’s hækkeklipper test. Bedømmelsen beror på, at denne Bosch hækkeklipper er velegnet til mindre hække.


Bosch el-hækkeklipper AHS 480-24 T

bedste hækkeklipper→ Set hos Davidsenshop.dk til 800 kr.

AHS 480-24 T er en billig hækkeklipper fra Bosch, som trods den lave pris har fået titlen ”Bedst i test” hos Forbrugerrådet Tænk.

Tænk udnævner Bosch AHS 480-24 T til at være den bedste hækkeklipper, når man vurderer ud fra de to parametre pris og kvalitet.

Der er tale om en kraftfuld el hækkeklipper med ledning. Den klipper grene på op til ca. 2,5 cm. AHS 480-24 T vejer 4 kg og har en sværdlængde på 47 cm.

Som sædvanligt brillerer Bosch med et flot trefarvet design og en god ergonomi, som gør klippearbejdet bekvemt. Hækkeklipperen leveres med en knivbeskyttelse, så der kan arbejdes langs mure og fliser m.m.


Black & Decker hækkeklipper GT5560

Bedst i test hækkeklipper→ Set hos Proshop.dk til 881 kr.

Amerikanske Black & Decker behøver vist ingen nærmere præsentation? I mere end hundrede år har de forsynet det meste af verden med værktøj til såvel gør-det selv-manden som de professionelle håndværkere.

GT5560 er testens næstletteste hækkeklipper med en kampvægt på kun 2,9 kg, men har til gengæld et imponerende langt sværd på 60 cm, som gør den velegnet til større hække.

Trods det lange sværd er der en god balance i hækkeklipperen. En vigtig egenskab især ved længerevarende brug. Motoren har en effekt på 550 Watt.


Makita el-hækkeklipper UH4570

bedst i test hækkeklipper→ Set hos 10-4.dk til 799 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 901 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.089 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.169 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.169 kr.

Denne Makita hækkeklipper har opnået prædikatet ”Bedst i test” hos Forbrugerrådet Tænk. Her hæfter man sig ved både den gode ergonomi og funktionalitet, og at klipperen især er meget velegnet til mindre opgaver i forbindelse med velholdte hække. Men den klarer dog også større grene uden problemer.

Designet adskiller sig fra de øvrige hækkeklippere i testen ved, at huset (dvs. håndtag, greb, motor m.m.) er stort og sværdet er kort. Mere præcist 45 cm.

Men som nævnt er der en god balance i maskinen, når man arbejder med den. Og med en vægt på kun 3,5 kg kan man også arbejde i højden uden at blive træt og øm i kroppen.


Stiga hækkeklipper SHP 60

hækkeklipper bedst i test→ Set hos Davidsenshop.dk til 1.199 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 1.229 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.495 kr.

→ Set hos Coop.dk til 1.599 kr.

Stiga SHP 60 er testens eneste benzindrevne hækkeklipper. Den er udstyret med en kraftig motor, som ubesværet trækker det lange sværd på ambitiøse 61 cm.

Motorkraften gør, at grene på helt op til 3 cm i diameter er barnemad for en Stiga SHP 60.

Hækkeklipperen har et justerbart og vendbart håndtag, som gør den anvendelig i stort set alle arbejdsstillinger. Så her er ingen hæk for høj eller for bred! Ergonomien i kombination med klipperens anti-vibrationssystem gør, at den altid en fornøjelse at arbejde med.

Stiga SHP 60 vejer 5,4 kg og har en motoreffekt på 850 Watt, hvilket er testens kraftigste motor. Hækkeklipperen er således meget velegnet til den semi(professionelle) havemand.


Ryobi RHT36C60R15 hækkeklipper

hækkeklipper→ Set hos Frishop.dk til 2.699 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 2.699 kr.

Som rosinen i pølseenden kommer testens eneste batteri hækkeklipper. Hækkeklipperen fra Ryobi har et langt sværd på 60 cm, og den vejer 5,0 kg.

Ryobi RHT36C60R15 er udstyret med to gear, som er dedikeret til forskellige formål.

Enten den høje hastighed, som bruges til den almindelige hækklipning, eller gearet med et højere moment, som er velegnet til tykkere grene på op til en tomme i diameter.

Ergonomien er også her i top, da håndtaget kan justeres i forskellige positioner.

Hækkeklipperen fra Ryobi leveres med en bladopsamler, som er en praktisk foranstaltning under klippearbejdet. Endvidere leveres den med et lithium-batteri og en tilhørende oplader. Begge dele er således med i prisen.


Fordele og ulemper ved forskellige typer af hækkeklippere

TypeFordeleUlemper
Batteridrevet hækkeklipperDen kan bruges over alt, da man ikke er afhængig af stikkontakter / installationer.

Man slipper for en irriterende ledning, der nemt kan klippes over under arbejdet.
Den er typisk dyrere at anskaffe end de to øvrige typer af hækkeklippere.

Der er begrænsninger i brugstiden på grund af batteritiden (kapaciteten) og genopladning af batteriet.
Elektrisk hækkeklipperDen er typisk billigere og lettere end de to øvrige typer af hækkeklippere.Ledningen (og forlængerledningen) kan have en begrænset rækkevidde.

Der er risiko for at klippe ledningen over.
Benzindrevet hækkeklipperDen har typisk en kraftigere motor og en større klippevolumen end de to øvrige typer af hækkeklippere.

Der er ingen opladning eller begrænsninger i forhold til stikkontakter / installationer (men den skal dog have en sjat benzin).
Den er normalt tungere og er dermed sværere at manøvrere under arbejdet.

Den støjer som hovedregel mere end de andre typer.

Den er mindst miljøvenlig af de tre typer af hækkeklippere.

Anbefalinger

Jo mere hæk du har at klippe, des mere betyder sværdlængden på din kommende hækklipper.  En stor sværdlængde giver som udgangspunkt mindre arbejde, da du klipper større mængder ad gangen. Den typiske sværdlængde på hækkeklippere ligger mellem 40 og 60 cm.

Hvis du har en ældre hæk med kraftige grene og kviste, skal du kigge på hækkeklipperens klippedybde. En stor klippedybde gør, at klipperen nemmere kan håndtere grene og kviste.

Vær opmærksom på, at jo tungere din hækkeklipper er, des vanskeligere bliver arbejdet.

Køber du en akku hækkeklipper, altså en der er drevet af et batteri, skal du sikre dig, at der er både batteri og oplader med i prisen – ellers bliver dette pludselig et fordyrende element i din anskaffelsespris. Om muligt kan du vælge en hækkeklipper, hvor batterier, der passer til andre af dine have- og husholdningsmaskiner, kan bruges. Genbrug og miljøbevidsthed er – fornuftigt nok – på mode for tiden.

Og sørg også for at passe godt på dyre- og fuglelivet, når du går i gang med hækklipningen!


Hækkeklipper test 2019

Står du og mangler en hækkeklipper, men kan du simpelthen ikke finde rundt i den jungle af forskellige mærker og typer, så er du kommet til det rette sted. Der vil her blive gennemgået seks forskellige hækkeklippere, som alle har noget forskelligt at byde på.

Denne gennemgang af de seks maskiner vil hjælpe dig, inden du tager ud i dit byggemarked eller handler på nettet. Det vigtigste er, at du finder ud af, hvad du ønsker af en hækkeklipper lige præcis til dit forbrug. Læs anmeldelsen og køb din nye hækkeklipper allerede i dag.

Hvad skal din hækkeklipper kunne?

De forskellige hækkeklippere kan efterhånden mange forskellige ting, og de er ofte indbygget med en lang række smarte funktioner. Det er netop dette, der godt kan forvirre mange, da markedet er så stort, og alle maskiner kan noget forskelligt. Der findes rigtig mange stærke producenter af hækkeklippere, og i denne test vil der blive gået i dybden med hækkeklippere fra Black & Decker, Bosch, Jonsered, Echo og Worx. Det er alle mærker, som har et stærkt brand bag sig, og hvor du virkelig kan finde mange smarte maskiner, der kan en masse.

Du bør hurtigt finde ud af, hvad din hækkeklippers motortype skal være. Skal den være elektrisk, med batteri eller fungere på benzin? Det hele kommer an på dine behov. Skal den bruges til en mindre hæk, hvor der ikke vil være tykke grene, skal du blot have en mindre batteridrevet hækkeklipper. Har du en mellemstor hæk, vil det være et spørgsmål om drift, sikkerhed og økonomi. Vælger du at købe en benzindrevet hækkeklipper, vil du få en hækkeklipper, der kan klare de tungere opgaver. Den går dog oftere i stykker end en elektrisk eller batteridrevet hækkeklipper.

En benzindrevet hækkeklipper vil ofte klare opgaverne bedre. Du kan med en mindre maskine risikere, at der sætter sig noget fast i maskinen, eller at den skal lades op hele tiden. Til den store have bør du gå efter en benzindrevet hækkeklipper, der kan klare grene på over 22 millimeter, og du vil skulle have en maskine, som kan arbejde i mere end 50 minutter. Dette er ofte maksimum for batteridrevne maskiner. En elektrisk eller batteridrevet hækkeklipper vil dog også kunne klare disse opgaver, hvis du gerne vil slippe for benzinen. Her skal du bare være opmærksom på, at du får fat i de rigtige modeller, som er lavet til de tungere opgaver.


Black & Decker GTC1850LB

Hækkeklipper test

Hækkeklipperen fra Black & Decker er en forholdsvis billig hækkeklipper, der sagtens kan udføre et solidt stykke arbejde. Har du batteridrevne maskiner fra samme serie, er det en fordel, da maskinen leveres uden lader og batteri. Så ligger du inde med en maskine fra samme serie, kan du benytte dens lader og batteri uden problemer. Du skal derfor i tilfældet af, at du allerede har en maskine fra Black & Decker, ikke købe nyt batteri eller lader. Hækkeklipperen har gennem flere forskellige anmeldelser fået stor ros for sin lange batteritid, så du skal ikke tænke på at lade hækkeklipperen op hver gang, du har brugt den.

Maskinen er ganske let af en hækkeklipper at være, da den blot vejer 2,6 kilo, så du kan sagtens benytte den uden at være bekymret for, at den er for tung. Hækkeklipperen kan håndtere grene på op til 18 millimeter. Black & Decker GTC1850LB har et smart og simpelt design med en rund bøjle, der giver dig et solidt overhåndsgreb, lige meget hvilken vinkel der beskæres i. Derudover er der også en indbygget 2-håndsafbryder, der sikrer, at der ikke vil komme nogen utilsigtet start på hækkeklipperen.

Denne hækkeklipper vil passe bedst til den mindre have, og den er god til dig, der allerede er bruger af Black & Decker.


Worx WG268E

bedste hækkeklipperHvis din have har brug for en lidt tungere hækkeklipper, er maskinen fra Worx WG268E et solidt valg. Hækkeklipperen har et flot sort/orange-design, som skiller sig ud fra mængden, så du i hvert fald aldrig vil have svært ved at finde den, og den vil ikke gå i ét med din hæk. Bag det smarte design er der en kraftig motor med en snitlængde på 56 centimeter, som uden problemer vil tage grene på op til 27 millimeter.

Hækkeklipperen fra Worx er en af de tungere hækkeklippere med en vægt på 4,2 kilo. Grunden til denne vægt er blandt andet maskinens kraftige batteri, men det lange skær på 56 centimeter er også med til at gøre maskinen til en af de tungere. Worx WG268E er en solid maskine, som generelt har en robust konstruktion. Det er en solo-model, så det kraftige batteri på 40 volt og laderen er ikke en del af pakken, så du skal selv ud og købe det til maskinen.

Der er selvfølgelig en knivbeskytter på spidsen af skæret, som sikrer dig mod, at hækkeklipperen skulle få et tilbageslag, hvis du vælger at beskære mod et rækværk, tæt ved jorden eller lignende. Håndtaget har et blødt og solidt greb, og overhåndsgrebet er lavet, så du kan få godt fat, lige meget hvilken vinkel du er i gang med at beskære i.

Denne hækkeklipper fra Worx er et optimalt køb til dig, der mangler en kraftig hækkeklipper, som har yderst gode klippeegenskaber. Den vil passe bedst til dig, der har en mellemstor have, og så er prisen også meget tiltalende.


Bosch AHS 50-26

Bedst i test hækkeklipper→ 1.499 kroner hos Coop.dk

Bosch AHS 50-26 er en smart elektrisk hækkeklipper, som kan trimme din hæk uden de store problemer. Maskinen har et smart ergonomisk design, hvilket er med til at gøre hækkeklipperen fra Bosch utrolig behagelig at arbejde med. Den har en sværdlængde på 50 centimeter, hvilket giver dig gode muligheder for at kunne beskære forskellige typer at hække. Den har dog sine begrænsninger, da den kun kan beskære grene, der er op til 26 millimeter tykke.

Hækkeklipperen vejer 3,6 kilo, så den er også en af de lidt tungere maskiner, men ikke på højde med nogle af de helt tunge i kategorien. Den bliver derfor en god mellemting mellem den tunge og robuste maskine og den mindre udgave. Har du en hæk, som står op mod husmuren, skal du ikke frygte for din hækkeklipper. Sværdets spids på Bosch AHS 50-26 er beskyttet mod slid fra mure, jord og meget andet. Når du er færdig med at benytte hækkeklipperen, kan du bruge en sværdskede, der beskytter maskinen, når du ikke bruger den.

Denne hækkeklipper passer perfekt til dig, der har en mellemstor have, og som ønsker at have en elektrisk hækkeklipper i et smart ergonomisk design. Den klarer både de svære og nemme opgaver til fulde.


Worx Gardenhækkeklipper bedst i test

→ 1.999 kroner hos Coop.dk

Denne hækkeklipper fra Worx Garden har en stor bevægelsesfrihed og er blevet lavet mere miljøvenlig. Worx Garden WG268E er batteridrevet, hvilket betyder, at hækkeklipperen ikke afgiver emissioner. Den er derfor mere miljøvenlig end maskiner, der kører på benzin.

Hækkeklipperen har også et lavt støjniveau. Dette er perfekt, hvis du bor side om side med dine naboer, eller hvis din familie befinder sig ude i haven, mens du arbejder. Du vil derfor ikke skulle bekymre dig om, at larmen fra hækkeklipperen vil forstyrre andre. Det giver dig ro til at arbejde på flere forskellige tidspunkter af døgnet. Den batteridrevne hækkeklipper fra Worx Garden afgiver også kun meget få vibrationer, når du benytter den. Dette er med til at gøre den let at betjene. Den vejer dog 6,6 kilo, hvilket er noget tungere end de andre maskiner, som er med i testen, men det er stadig en vægt, som er til at håndtere.

Du får et batteri og en oplader med til hækkeklipperen, hvilket ikke er tilfældet ved alle maskiner. Dette ses derfor som et stort plus. Prisen er dog også noget dyrere end de tidligere maskiner i testen, så derfor er det kun til Worx Gardens fordel, at man både får oplader og batteri med.

Worx Garden WG268E har et langt sværd med en snitlængde på 56 centimeter og en knivafstand på 27 millimeter. Det forreste håndtag kan desuden ændres, så du har mulighed for at holde maskinen på forskellige måder. Der er også en transparent sikkerhedsskærm, der sørger for, at du har en god synlighed, når du arbejder.


Jonsered HT 2218

bedste hækkeklipper i test

Jonsered HT 2218 er en rigtig solid hækkeklipper til dig, der bor i et hus, og som ønsker en maskine til almindelig brug. Hækkeklipperen er en 21,7cc benzindrevet maskine, som har en effekt på 0,6W. Denne smarte hækkeklipper fra Jonsered har en sværdlængde på 45 centimeter og en tandåbning på 28 millimeter. Den vil derfor være effektiv at arbejde med i din have, da den har en maks. grendiameter på 20 millimeter. Den kan derfor nedkæmpe de fleste grene uden store problemer.

Den benzindrevne hækkeklipper fra Jonsered er udstyret med en utrolig smart funktion ved navn ’Spin Start’. Denne funktion hjælper dig i gang med at bruge hækkeklipperen, da den giver dig en lettere start, når du tænder for hækkeklipperen. Maskinen har også et lavt støjniveau, så du ikke skal tænke på, om du larmer for naboerne. Samtidig har Jonsered HT 2218 et komplet anti-vibration-system, så du heller ikke skal tænke på, om maskinen vil vibrere voldsomt under arbejdet med hækkeklipperen. Desuden har hækkeklipperen en vægt på 4,7 kilo, og den vil derfor ikke være tung at arbejde med.


Echo HCR-610

test af hækkeklipperVi har nu fat i endnu en elektrisk hækkeklipper, og denne gang er det en maskine fra Echo, der har lavet en hækkeklipper ved navn HCR-610. Det er en maskine af virkelig god kvalitet, og den kører ved hjælp af en motor på 700 watt. Derudover har hækkeklipperen gearreduktion, indbygget glidekobling og drejeligt håndtag, hvilket alt sammen er med til at gøre maskinen utrolig nem at håndtere.

Den elektriske hækkeklipper fra Echo er designet til at være afbalanceret og holdbar, da den har en letvægtsgearkasse og langtidsholdbare klinger. Desuden er der en elektronisk og mekanisk overbelastningssikring, der sikrer, at maskinen ikke bryder sammen, hvis du kommer til at klippe i for eksempel et stålhegn. Ved hjælp af et hurtigt knivstop på 0,02 sekunder skal du ikke frygte for din hækkeklippers liv.

Håndtaget på Echo HCR-610 kan justeres, så du får den perfekte balance, når du skal arbejde. Hækkeklipperen er en af de mest støjsvage hækkeklippere. Du har en garanti på fem år, hvis du køber den til privat brug. Er det til erhvervsbrug, får du en garanti på to år hos Echo.


Andre krav til din hækkeklipper

Som der blev lagt vægt på i starten, er det vigtigt, at du vælger, om din hækkeklipper skal fungere på batteri, benzin, eller om den skal være elektrisk. Men som du nok også har lært efter at have læst om de seks forskellige maskiner, er der meget mere end det, du skal forholde dig til.


Hold øje med vægten og designet

Det er vigtigt at holde øje med, hvor meget hækkeklipperen vejer, da den skal kunne passe til det, du finder behageligt. Det ville være en rigtig ærgerlig situation at købe en maskine, der kan en masse ting, men som vejer for meget til, at du kan håndtere den i brug. Det er også meget vigtigt, at du finder ud af, hvordan hækkeklipperen ligger i hånden. Er der mulighed for, at den kan justeres, så du kan finde den rette balance? Er den ergonomisk, så du ved, hvordan håndtaget er konstrueret – og skal der bruges to hænder til maskinen?

Det er også vigtigt, at du orienterer dig omkring hækkeklipperens kapacitet. Det er afgørende, at den kan benyttes til den type af grene, som din have består af.

Du har nu lært en masse omkring de seks forskellige hækkeklippere, og du er nu klar til at købe din egen i dag. Held og lykke med købet!


Andre indlæg eller guides, som du måske også vil finde interessante

Er din hæk lidt højere end normalt, så kan en teleskop hækkeklipper være et rigtigt godt køb. Læs mere om nogle af de bedste teleskop hækkeklippere i vores teleskop hækkeklipper test, og find den bedste og billigste, der passer til lige præcis dit behov.

Du kan også få hjælp til at samle haveaffaldet. Læs mere om dette i vores løvsuger test, kompostkværn test og kompostbeholder test. Så er du klar til efteråret.

Det er også vigtigt at holde plænen pæn. Få hjælp af robotterne i vores robotplæneklipper test. Du kan også finde en god cylinderklipper i vores cylinderklipper test, eller en plæneklipper i vores plæneklipper test. Få fjernet mos vha. en mosfjerner fra vores mosfjerner test.

Slutteligt skal du også være opmærksom på søvnen, og det er vigtigt med den helt rette seng til dette formål. Find de bedste senge vha. vores elevationssenge test, kontinentalseng test, sovesofa test og boxmadras test.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.