Hækkeklipper test – Test af de bedste hækkeklippere

0

Står du og mangler en hækkeklipper, men kan du simpelthen ikke finde rundt i den jungle af forskellige mærker og typer, så er du kommet til det rette sted. Der vil her blive gennemgået seks forskellige hækkeklippere, som alle har noget forskelligt at byde på. Denne gennemgang af de seks maskiner vil hjælpe dig, inden du tager ud i dit byggemarked eller handler på nettet. Det vigtigste er, at du finder ud af, hvad du ønsker af en hækkeklipper lige præcis til dit forbrug. Læs anmeldelsen og køb din nye hækkeklipper allerede i dag.

Hvad skal din hækkeklipper kunne?

De forskellige hækkeklippere kan efterhånden mange forskellige ting, og de er ofte indbygget med en lang række smarte funktioner. Det er netop dette, der godt kan forvirre mange, da markedet er så stort, og alle maskiner kan noget forskelligt. Der findes rigtig mange stærke producenter af hækkeklippere, og i denne test vil der blive gået i dybden med hækkeklippere fra Black & Decker, Bosch, Jonsered, Echo og Worx. Det er alle mærker, som har et stærkt brand bag sig, og hvor du virkelig kan finde mange smarte maskiner, der kan en masse.

Du bør hurtigt finde ud af, hvad din hækkeklippers motortype skal være. Skal den være elektrisk, med batteri eller fungere på benzin? Det hele kommer an på dine behov. Skal den bruges til en mindre hæk, hvor der ikke vil være tykke grene, skal du blot have en mindre batteridrevet hækkeklipper. Har du en mellemstor hæk, vil det være et spørgsmål om drift, sikkerhed og økonomi. Vælger du at købe en benzindrevet hækkeklipper, vil du få en hækkeklipper, der kan klare de tungere opgaver. Den går dog oftere i stykker end en elektrisk eller batteridrevet hækkeklipper.

En benzindrevet hækkeklipper vil ofte klare opgaverne bedre. Du kan med en mindre maskine risikere, at der sætter sig noget fast i maskinen, eller at den skal lades op hele tiden. Til den store have bør du gå efter en benzindrevet hækkeklipper, der kan klare grene på over 22 millimeter, og du vil skulle have en maskine, som kan arbejde i mere end 50 minutter. Dette er ofte maksimum for batteridrevne maskiner. En elektrisk eller batteridrevet hækkeklipper vil dog også kunne klare disse opgaver, hvis du gerne vil slippe for benzinen. Her skal du bare være opmærksom på, at du får fat i de rigtige modeller, som er lavet til de tungere opgaver.

Black & Decker GTC1850LBHækkeklipper test

→ 1.095 kroner hos Wupti.com

Hækkeklipperen fra Black & Decker er en forholdsvis billig hækkeklipper, der sagtens kan udføre et solidt stykke arbejde. Har du batteridrevne maskiner fra samme serie, er det en fordel, da maskinen leveres uden lader og batteri. Så ligger du inde med en maskine fra samme serie, kan du benytte dens lader og batteri uden problemer. Du skal derfor i tilfældet af, at du allerede har en maskine fra Black & Decker, ikke købe nyt batteri eller lader. Hækkeklipperen har gennem flere forskellige anmeldelser fået stor ros for sin lange batteritid, så du skal ikke tænke på at lade hækkeklipperen op hver gang, du har brugt den.

LÆS MERE:  Tyverialarm test – den bedste sikkerhed for hele familien

Maskinen er ganske let af en hækkeklipper at være, da den blot vejer 2,6 kilo, så du kan sagtens benytte den uden at være bekymret for, at den er for tung. Hækkeklipperen kan håndtere grene på op til 18 millimeter. Black & Decker GTC1850LB har et smart og simpelt design med en rund bøjle, der giver dig et solidt overhåndsgreb, lige meget hvilken vinkel der beskæres i. Derudover er der også en indbygget 2-håndsafbryder, der sikrer, at der ikke vil komme nogen utilsigtet start på hækkeklipperen.

Denne hækkeklipper vil passe bedst til den mindre have, og den er god til dig, der allerede er bruger af Black & Decker.

Worx WG268Ebedste hækkeklipper

→ 899 kroner hos Wupti.com

Hvis din have har brug for en lidt tungere hækkeklipper, er maskinen fra Worx WG268E et solidt valg. Hækkeklipperen har et flot sort/orange-design, som skiller sig ud fra mængden, så du i hvert fald aldrig vil have svært ved at finde den, og den vil ikke gå i ét med din hæk. Bag det smarte design er der en kraftig motor med en snitlængde på 56 centimeter, som uden problemer vil tage grene på op til 27 millimeter.

Hækkeklipperen fra Worx er en af de tungere hækkeklippere med en vægt på 4,2 kilo. Grunden til denne vægt er blandt andet maskinens kraftige batteri, men det lange skær på 56 centimeter er også med til at gøre maskinen til en af de tungere. Worx WG268E er en solid maskine, som generelt har en robust konstruktion. Det er en solo-model, så det kraftige batteri på 40 volt og laderen er ikke en del af pakken, så du skal selv ud og købe det til maskinen.

Der er selvfølgelig en knivbeskytter på spidsen af skæret, som sikrer dig mod, at hækkeklipperen skulle få et tilbageslag, hvis du vælger at beskære mod et rækværk, tæt ved jorden eller lignende. Håndtaget har et blødt og solidt greb, og overhåndsgrebet er lavet, så du kan få godt fat, lige meget hvilken vinkel du er i gang med at beskære i.

Denne hækkeklipper fra Worx er et optimalt køb til dig, der mangler en kraftig hækkeklipper, som har yderst gode klippeegenskaber. Den vil passe bedst til dig, der har en mellemstor have, og så er prisen også meget tiltalende.

Bosch AHS 50-26Bedst i test hækkeklipper

→ 1.499 kroner hos Coop.dk

Bosch AHS 50-26 er en smart elektrisk hækkeklipper, som kan trimme din hæk uden de store problemer. Maskinen har et smart ergonomisk design, hvilket er med til at gøre hækkeklipperen fra Bosch utrolig behagelig at arbejde med. Den har en sværdlængde på 50 centimeter, hvilket giver dig gode muligheder for at kunne beskære forskellige typer at hække. Den har dog sine begrænsninger, da den kun kan beskære grene, der er op til 26 millimeter tykke.

Hækkeklipperen vejer 3,6 kilo, så den er også en af de lidt tungere maskiner, men ikke på højde med nogle af de helt tunge i kategorien. Den bliver derfor en god mellemting mellem den tunge og robuste maskine og den mindre udgave. Har du en hæk, som står op mod husmuren, skal du ikke frygte for din hækkeklipper. Sværdets spids på Bosch AHS 50-26 er beskyttet mod slid fra mure, jord og meget andet. Når du er færdig med at benytte hækkeklipperen, kan du bruge en sværdskede, der beskytter maskinen, når du ikke bruger den.

LÆS MERE:  Indbygningsovn test – Det bedste grundlag for god madlavning i dit køkken

Denne hækkeklipper passer perfekt til dig, der har en mellemstor have, og som ønsker at have en elektrisk hækkeklipper i et smart ergonomisk design. Den klarer både de svære og nemme opgaver til fulde.

Worx Gardenhækkeklipper bedst i test

→ 1.999 kroner hos Coop.dk

Denne hækkeklipper fra Worx Garden har en stor bevægelsesfrihed og er blevet lavet mere miljøvenlig. Worx Garden WG268E er batteridrevet, hvilket betyder, at hækkeklipperen ikke afgiver emissioner. Den er derfor mere miljøvenlig end maskiner, der kører på benzin.

Hækkeklipperen har også et lavt støjniveau. Dette er perfekt, hvis du bor side om side med dine naboer, eller hvis din familie befinder sig ude i haven, mens du arbejder. Du vil derfor ikke skulle bekymre dig om, at larmen fra hækkeklipperen vil forstyrre andre. Det giver dig ro til at arbejde på flere forskellige tidspunkter af døgnet. Den batteridrevne hækkeklipper fra Worx Garden afgiver også kun meget få vibrationer, når du benytter den. Dette er med til at gøre den let at betjene. Den vejer dog 6,6 kilo, hvilket er noget tungere end de andre maskiner, som er med i testen, men det er stadig en vægt, som er til at håndtere.

Du får et batteri og en oplader med til hækkeklipperen, hvilket ikke er tilfældet ved alle maskiner. Dette ses derfor som et stort plus. Prisen er dog også noget dyrere end de tidligere maskiner i testen, så derfor er det kun til Worx Gardens fordel, at man både får oplader og batteri med.

Worx Garden WG268E har et langt sværd med en snitlængde på 56 centimeter og en knivafstand på 27 millimeter. Det forreste håndtag kan desuden ændres, så du har mulighed for at holde maskinen på forskellige måder. Der er også en transparent sikkerhedsskærm, der sørger for, at du har en god synlighed, når du arbejder.

Jonsered HT 2218bedste hækkeklipper i test

→ 2.495 kroner hos Huskhaven.dk

Jonsered HT 2218 er en rigtig solid hækkeklipper til dig, der bor i et hus, og som ønsker en maskine til almindelig brug. Hækkeklipperen er en 21,7cc benzindrevet maskine, som har en effekt på 0,6W. Denne smarte hækkeklipper fra Jonsered har en sværdlængde på 45 centimeter og en tandåbning på 28 millimeter. Den vil derfor være effektiv at arbejde med i din have, da den har en maks. grendiameter på 20 millimeter. Den kan derfor nedkæmpe de fleste grene uden store problemer.

Den benzindrevne hækkeklipper fra Jonsered er udstyret med en utrolig smart funktion ved navn ’Spin Start’. Denne funktion hjælper dig i gang med at bruge hækkeklipperen, da den giver dig en lettere start, når du tænder for hækkeklipperen. Maskinen har også et lavt støjniveau, så du ikke skal tænke på, om du larmer for naboerne. Samtidig har Jonsered HT 2218 et komplet anti-vibration-system, så du heller ikke skal tænke på, om maskinen vil vibrere voldsomt under arbejdet med hækkeklipperen. Desuden har hækkeklipperen en vægt på 4,7 kilo, og den vil derfor ikke være tung at arbejde med.

LÆS MERE:  Test af SodaStream Spirit One Touch

Echo HCR-610test af hækkeklipper

→ 1.355 kroner hos Huskhaven.dk

Vi har nu fat i endnu en elektrisk hækkeklipper, og denne gang er det en maskine fra Echo, der har lavet en hækkeklipper ved navn HCR-610. Det er en maskine af virkelig god kvalitet, og den kører ved hjælp af en motor på 700 watt. Derudover har hækkeklipperen gearreduktion, indbygget glidekobling og drejeligt håndtag, hvilket alt sammen er med til at gøre maskinen utrolig nem at håndtere.

Den elektriske hækkeklipper fra Echo er designet til at være afbalanceret og holdbar, da den har en letvægtsgearkasse og langtidsholdbare klinger. Desuden er der en elektronisk og mekanisk overbelastningssikring, der sikrer, at maskinen ikke bryder sammen, hvis du kommer til at klippe i for eksempel et stålhegn. Ved hjælp af et hurtigt knivstop på 0,02 sekunder skal du ikke frygte for din hækkeklippers liv.

Håndtaget på Echo HCR-610 kan justeres, så du får den perfekte balance, når du skal arbejde. Hækkeklipperen er en af de mest støjsvage hækkeklippere. Du har en garanti på fem år, hvis du køber den til privat brug. Er det til erhvervsbrug, får du en garanti på to år hos Echo.

Andre krav til din hækkeklipper

Som der blev lagt vægt på i starten, er det vigtigt, at du vælger, om din hækkeklipper skal fungere på batteri, benzin, eller om den skal være elektrisk. Men som du nok også har lært efter at have læst om de seks forskellige maskiner, er der meget mere end det, du skal forholde dig til.

Hold øje med vægten og designet

Det er vigtigt at holde øje med, hvor meget hækkeklipperen vejer, da den skal kunne passe til det, du finder behageligt. Det ville være en rigtig ærgerlig situation at købe en maskine, der kan en masse ting, men som vejer for meget til, at du kan håndtere den i brug. Det er også meget vigtigt, at du finder ud af, hvordan hækkeklipperen ligger i hånden. Er der mulighed for, at den kan justeres, så du kan finde den rette balance? Er den ergonomisk, så du ved, hvordan håndtaget er konstrueret – og skal der bruges to hænder til maskinen?

Det er også vigtigt, at du orienterer dig omkring hækkeklipperens kapacitet. Det er afgørende, at den kan benyttes til den type af grene, som din have består af.

Du har nu lært en masse omkring de seks forskellige hækkeklippere, og du er nu klar til at købe din egen i dag. Held og lykke med købet!

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Share.

Comments are closed.

Omtalt i: Trendsonline.dkSøndagsavisenComputerworld.dkDagens.dkBusiness.dk