Håndmixer test – Find den bedste håndmixer til dig og få god køkkenhjælp

0

Et redskab, du ikke kan undvære i køkkenet, er elpiskeren. Uanset om det elektriske piskeris anvendes til kartoffelmos, flødeskum eller tunge deje, vil den gøre arbejdet lettere. Det elektriske piskeris kan altså anvendes til mange forskellige formål, og dette gør, at den er et must i køkkenskabet.

Håndmixeren findes i forskellige udgaver. Du kan eksempelvis vælge en klassisk elpisker eller en håndmixer med stavblender. Valget afhænger af, hvad du skal bruge redskabet til. Bliv klogere på udvalget af elektriske piskeris samt håndmixere med stavblender her på siden, hvor vi guider dig igennem de bedste på markedet.


Håndmixer bedst i test – Bosch MFQ4020 Håndmixer

Håndmixer bedst i test→ Set hos Proshop.dk til 252 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 256 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 299 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 352 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 352 kr.

→ Set hos Coop.dk til 299 kr.

Bosch MFQ4020 Håndmixer er bedst i test både i 2015 og 2014. Den blev kåret som bedst i test hos TÆNK i januar 2015 og som testvinder hos Råd & Rön i 2014 i Sverige.

Det er altså en prisvindende håndmixer, som i den grad må siges at være bedst i test. Håndmixeren har fem hastigheder at vælge i mellem, hvilket gør, at den kan bruges til mange forskellige ting.

Hver hastighed har forskelligt omdrejningstal – og så har den et ekstra moment, nemlig turboindstillinger. Som tilbehør til håndmixeren får du to piske-/røreris samt to æltekroge – alt sammen i rustfrit stål. Dertil får du også 100 dages tilfredsgaranti på produktet. Er du ikke tilfreds med dit køb, kan du på den måde returnere dit køb inden for 100 dage, hvis du har registreret det på MyBosch senest 14 dage efter købsdatoen.

Effektiv håndmixer med 450 watt

Udover at have fem forskellige hastigheder, er alle hastighederne særdeles effektive. Du får nemlig en håndmixer med 450 watt og en motorteknologi, der er moderne. Dette gør, at den både er effektiv og stillestående – perfekt til madlavning i køkkenet. Med et ergonomisk udformet kabinet er håndmixeren ligeledes rar at have i hånden, og du kan derfor anvende den uden at få ondt i hænderne.

Du får en separat udløsertaste for dejkrog og piskeris. Piskerisene er forskellige, og dette giver dig det hurtigste og mest optimale røre- og piskeresultat. Dejkrogene er stabile og kan altså holde til at røre tunge deje. Ønsker du at tilslutte en blenderfod, er det også muligt. Dette gøres via udløsertasten, som har enkel afmontering.


Bedste håndmixer – KitchenAid 5KHM9212 Håndmixer

Håndmixer test→ Set hos KitchenOne.dk til 1.111 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.200 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 1.464 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 1.572 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 1.572 kr.

Et populært mærke inden for køkkenredskaber må uden tvivl være KitchenAid. De har i mange år været blandt de førende på markedet, hvor kvalitetsprodukter og flot design er i fokus.

Det er især deres ikoniske design, der falder i manges smag. Elegant, stilrent og gennemført må være nøgleordene i forbindelse med designet af KitchenAids produkter.

Deres elpisker tilslutter sig kvalitetsstemplet og det flotte design. Du får hele ni typer af hastigheder med denne elpisker, hvor styringen er virkelig præcis.

Med alle disse hastighedsvalg får du også mulighed for funktionen ”soft start”, der sørger for, at alle dine ingredienser røres langsomt sammen. På denne måde kan du gå fra langsom opstart og til hurtig piskning – uden at det sprøjter over det hele.

Dette gør, at elpiskeren er ideel til kagedej. Elpiskeren klarer nemlig bagværksopgaver uden problemer. Bearbejd kagedejen og få en let, blød og cremet kagemasse med håndmixerens medium-hastigheder. Du kan også bruge de høje hastigheder til at lave fyldigt og fløjlsblødt flødeskum, som du kan bruge til kager eller som topping til en varm kop kakao.

LÆS OGSÅ:  Kødhakker test - Find din favorit blandt de bedste kødhakkere

Turbopiskeris ideel til tunge blandinger

De medfølgende piskeris er specialdesignet og er såkaldte turbopiskeris. De er lavet af rustfrit stål, hvilket sørger for, at de altid holder sig flotte. Derudover er de designede til at kunne håndtere tungere blandinger let. Turbopiskerisene får hjælp til at håndtere blandingen med lethed gennem den effektive motor. Den er kraftfuld, men bruger alligevel blot 85 watt.

Det er bekvemt og nemt at bruge elpiskeren fra KitchenAid, da håndtagets greb er blødt. Derudover er hastighedsindikatoren LED, hvilket gør det nemt at styre redskabet. Med til elpiskeren følger to dejkroge, piskeris af 16 tråde, en blenderstav samt en bomuldspose til opbevaring.

Herved kan du nemt opbevare ekstradelene, således de ikke beskadiges i køkkenskabet eller -skufferne. Du får altså turbopiskeris i specialdesign med en kraftig og effektiv motor med denne elpisker.


Bosch MFQ4030 – den konkurrerende håndmixer bedst i test

håndmixer test→ Set hos Proshop.dk til 329 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 349 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 349 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 409 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 425 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 453 kr.

Bosch MFQ4020 og Bosch MFQ4030 er ikke kun af samme mærke, de har også næsten samme navn, ser næsten helt ens ud og er stærke konkurrenter til at være den bedste håndmixer. Bosch kan virkelig sit kram, når det kommer til køkkenudstyr og særligt håndmixere. Når du surfer nettet igennem for at finde den bedste håndmixer, vil valget ofte stå mellem disse to.

Hvad er så forskellen?

Den helt store forskel er styrken, og de virkninger styrken giver. Bosch MFQ4030 er mere kraftfuld. Den yder 500 W, hvor lillebroren kun yder 450 W. Derudover er der ikke væsentligt meget, som adskiller dem. Prisen er en smule lavere på Bosch MFQ4020 generelt – det gør den ofte mere eftertragtet.

4030 har ligesom lillebror dejkroge, samme ergonomiske form og samme rolige bevægelse. De følger hinanden langt hen ad vejen. Det er dog værd at bide mærke i, at Bosch har valgt at lave en håndmixer, der minder så meget om deres tidligere model. Det siger noget om, at der manglede styrke og finesse, og at der kan opstå vanskeligheder med lillebror-modellen. Det kan være værd at ofre lidt ekstra på mere kraft.

Fordele ved køb af Bosch MFQ4030:

 • 100 dages tilfredshedsgaranti
 • Kraftfuld håndmixer
 • Ergonomisk designet.

Valget af din næste håndmixer kan meget vel komme til at stå mellem de to Bosch-maskiner. Hvilken skal du så vælge? Den med flere kræfter, lettere glid og en smule mere larm (4030)? Eller den lidt billigere, lidt mindre larmende og lidt svagere model? Det er op til dig.

Specifikationer:

 • 500 W
 • 5 hastighedsindstillinger
 • Piskeris og dejkrog
 • Soft touch-greb
 • Lydniveau: 56,4 dB.


Melissa turbo 300 W piskeris-maskine

billig håndmixer→ Set hos Frishop.dk til 132 kr.

Videre fra kæmpetvillingerne kommer her den helt billige piskeris-maskine. Den hedder Melissa håndmikser. Den skal købes, hvis du bare skal have en billig og nogenlunde pålidelig piskeris-maskine. Du bruger den i ny og næ, men den bliver ikke slidt og banket flere gange om ugen.

I det tilfælde er Melissa håndmikser-turbo en glimrende maskine, som du kan spare en del penge på i forhold til de andre produkter her i vores håndmixer test. Med 300 W, fem hastighedsindstillinger og turbo bliver det intet problem med kartoffelmosen eller at ælte en lettere dej.

Fordele ved køb af Melissa-håndmikser-turbo:

 • Billig håndmixer
 • God styrke.

Rengør efter brug

En billigere model som Melissa-håndmikser vil ikke give dig problemer, selv efter flere års brug med dejkroge – som selvfølgelig følger med – hvis du rengør den. De billigere maskiner kan sagtens holde godt og længe, de skal bare ikke behandles billigt.

LÆS OGSÅ:  Ismaskine test - Lav din egen lækre hjemmelavet is

Melissa-håndmikser-turbo kommer med en eject-knap, du nemt skubber ind, når du har færdigpisket dit flødeskum eller din dejklump. Herefter gøres piskerisene rene, og det samme med selve mikseren. Undlad at komme for meget vand på elektroniske indgange. Overflader skal rengøres, og ledning pakkes sammen efter brug. Gøres det ordentlig, kan den sagtens bruges i flere år.

Specifikationer:

 • 300 W
 • 5 hastighedsindstillinger
 • Turbo
 • Dejkroge og piskeris medfølger.

MFQ4080 Bosch-håndmixer/håndpisker

bedste håndmixer→ Set hos Proshop.dk til 424 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 453 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 453 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 499 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 547 kr.

Tilbage til en Bosch-maskine og igen en gentagelse i vores håndmixer test. Bosch MFQ4080 er en gentagelse, da den både kan fungere som stavblender og håndpisker. Den kan let tilkobles piskeris, en stavblender eller miniblender.

Effekten er en smule lavere på denne håndmixer på 500 W. For en håndpisker vil det aldrig give dig udfordringer, medmindre du benytter den til noget forkert. Som stavblender kan det give mindre udfordringer, når hårde objekter m.m. skal hakkes. Værd at overveje, inden du bestiller den hjem.

Et kæmpe plus modsat Braun-modellen er, at den ikke er en-hånds. Du får samme ergonomiske design, som du altid finder ved Bosch. Desuden vil den ikke larme og føles lige så voldsom som Braun – kan både være en fordel og en ulempe.

Fordele ved køb af Bosch MFQ4080:

 • 100 dages tilfredshedsgaranti
 • Stavblender, miniblender og håndmixer
 • Ergonomisk håndmixer.

En stor besparelse

Med Bosch MFQ4080 får du selvfølgelig to dejkroge og to piskeris som altid. Du får fem hastighedsindstillinger. Og så får du alt udstyret, du ville få til en stavblender. Der skal ikke meget økonomisk vismand eller snilde til for at indse, hvor god mening det giver økonomisk.

Husk dog på, at du ikke kan erstatte en god, solid blender med Bosch MFQ4080. Der vil opstå udfordringer, når der skal hakkes til den store guldmedalje. Den ergonomiske form kan også have visse udfordringer, når den skal benyttes stillestående som en miniblender.

Specifikationer:

 • 500 W
 • 5 hastighedsindstillinger
 • Piskeris og dejkroge
 • Udstyr til en stavblender.


Kenwood KMX760-håndmixer – vild piskemaskine

→ Set hos KitchenOne.dk til 2.900 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 2.900 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 2.939 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 2.939 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 4.321 kr.

Kan du acceptere en stavblender/håndmixer i vores håndmixer test, har du måske ikke noget problem med at acceptere Kenwood Håndmixer som en slags håndmixer. Den har et væld af andre funktioner, som rækker ud over at være en håndholdt håndmixer. For den er slet ikke håndholdt, men solidt placeret på bordet.

Kenwood Håndmixer er nemlig en æltemaskine, der også fungerer som håndmixer. Den er genial til den store bagedag, hvor du skal lave en dej, piske flødeskum, kagecreme osv. Kartoffelmosen vil du nok også godt kunne slippe for at piske håndholdt med Kenwood.

Den er fremstillet i rustfrit stål og med et elegant og simpelt design. På siden skruer du op og ned for de otte hastigheder. Du lader den stå på bordet og kan finde æg, mel eller hvad du nu mangler til opskriften imens.

Fordele ved køb af Kenwood Håndmixer:

 • Håndmixer og æltemaskine i en
 • Nem rengøring efter brug
 • Enorm effekt for pengene.

Kraftfuld og tung

Kenwood har en solid vægt på 9,1 kg, så den aldrig rykker sig fra bordet. Skruer du op på maks., vil det selvfølgelig være en god ide, om du holder et vågent øje med maskinen igen – for den er en vild piskemaskine. For at kunne piske og ælte hele skålkapaciteten på fem liter, kræver det en stor motor. Motoren er ikke overraskende det højeste i testen på 1.000 W. Der burde ikke eksistere et piskejob, som Kenwood ikke kan klare for dig.

LÆS OGSÅ:  Juicer test - Stor guide så du nemt kan finde den bedste juicer til dig og dit behov

Er du på udkig efter en stor hjælp i køkkenet, til boller, pizzadej, kage, flødeskum, kartoffelmos – you name it – så kan Kenwood være svaret for dig. Prisen er dog meget høj sammenlignet med de andre håndmixere her i vores håndmixer test.

Specifikationer:

 • 000 W
 • 8 hastighedsindstillinger
 • Skål i rustfrit stål – 5 liter
 • Vippehoved
 • Masser af tilbehør inkluderet.


Konklusion – sådan vælger du den rigtige model

Dette var vores test af de bedste håndmixere på markedet. Som du kan se, er valgmulighederne mange. Prisklassen varierer gevaldigt, og der er derfor et elektrisk piskeris for ethvert budget. Uanset om du ønsker at lægge mange penge i håndmixeren, eller du blot ønsker at finde en billig på tilbud, er udvalget stort.

Selvom det er fristende at købe den allerbilligste elpisker, bør du alligevel overveje at lægge flere penge i køkkenredskabet. Laver du især meget mad, vil en kvalitetshåndmixer til lidt flere penge være lig med penge, der er godt lagt ud. Typisk har disse mixere en længere holdbarhed, og du kan derfor bruge håndmixeren i længere tid ad gangen.

Faktorer, som du altså skal overveje, når du vælger elektrisk piskeris, er kvalitet, design, kapacitet, funktioner og prisværdi. Ønsker du især at ælte deje med din elpisker, skal kapaciteten være stærk.

Her skal motoren nemlig have styrke nok til at kunne klare den krævende ælteopgave. Er det i stedet lettere ting, du skal anvende din håndmixer til, kan det være brugervenlighed og pris, der er de vigtigste faktorer. Det kan også være, at du går mere op i designet af redskabet, sådan den pryder køkkenet og er flot at se på.


Kilder:


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange watt skal en håndmixer have?

En håndmixer skal som udgangspunkt kunne yde 250-300 watt som minimum, hvis du skal kunne piske forholdsvist upåklageligt.

Hvad for en håndmixer skal jeg vælge?

Du skal vælge den håndmixer, der imødekommer dine krav. Hyppigheden af dit brug er ofte mest udslagsgivende.

Hvordan rengør jeg en håndmixer?

Du rengør din håndmixer ved at skyde dejkroge eller piskeris ud. Rengør så med en klud på overfladen af mixeren. Kom aldrig vand i elektroniske indgange.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply