Højtryksrenser test – Her er de bedste højtryksrensere til

0

Måske ved du det ikke, men ingen kan undvære en højtryksrenser – i hvert fald ikke, når man først har haft en. Lige som Georg Gearløs gennem mere end 60 år har haft sin trofaste ”Lille Hjælper”, så er højtryksrenseren boligejerens (bolighaverens) uundværlige lille hjælper til stort set alle typer af rengøringsopgaver. I denne højtryksrenser test forsøger vi at guide vi dig til de bedste valg til forskellige behov.

Uanset om det er små rengøringsopgaver som fx maskiner og udstyr eller de noget større opgaver som fx terrasse, indkørsel, bil, campingvogn eller båd. I denne højtryksrenser test, hjælper vi dig til at finde den bedste højtryksrenser, som opfylder dine behov.

Bedst i test

Bosch Advanced Aquatak 150

 • Kapacitet på 480 liter pr. time
Bedst til prisen

Kärcher-højtryksrenser K3 T150

 • Kapacitet på 380 liter pr. time
Billig og god

Bosch Universal Aquatak 125

 • Kapacitet på 360 liter pr. time

Hvad kan en højtryksrenser?

Højtryksrenseren er et stykke værktøj, en slags vandpumpe om man vil, som leverer en vandstråle fra vandhanen ved et meget højt tryk, og via en dyse kan man ændre vandstrålens udtryk og kraft afhængigt af den type rengøring, man vil foretage. Det gør højtryksrenseren anvendelig til en lang række opgaver i næsten enhver husholdning. Og selvfølgelig også i større boligområder, institutioner osv.

Højtryksrenserens vandtryk måles i bar, og denne måleenhed er derfor samtidigt en indikation af, hvad højtryksrenseren er velegnet til. Små rengøringsopgaver kræver få bar, store rengøringsopgaver kræver flere bar.

Senere i denne højtryksrenser test giver vi vores bud på, hvilke højtryksrensere der er bedst til forskellige typer af opgaver. Således kan du nemt og hurtigt danne dig et overblik, og finde den der passer til lige præcis dit behov bedst.

Priserne på højtryksrensere starter omkring 500 kr. og slutter på den anden side af 10.000 kr. Vi har i vores guide valgt at fokusere på højtryksrensere fra omkring 800 kr. til ca. 4.000 kr.

Dette giver bredt udvalg af højtryksrensere til enhver opgave, lige fra førstegangsbrugeren, hvis behovet er små rengøringsopgaver, til den mere garvede og erfarne bruger, som kræver mere af sin højtryksrenser. Eller har noget udstyr, der kræver den.


Bosch Easy Aquatak 120 – Billig og kraftfuld model

højtryksrenser test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
769 kr.
Set til
774 kr.
Set til
971 kr.
Set til
759 kr.

Bosch Easy Aquatak 120 er vores bud på en lille højtryksrenser, som med sine ca. 800 kr. samtidigt er den billigste model.

Bosch har specialiseret sig i at producere meget mobile højtryksrensere, enten med meget store hjul, som gør højtryksrenseren yderst manøvredygtig, eller som her, hvor Bosch Easy Aquatak 120 er eksemplet på en bærbar model, som kun vejer fire kg. Trods den lave vægt står højtryksrenseren på grund af sit design helt stabilt under arbejdet.

Med et vandtryk på 120 bar er Bosch’en velegnet til bilen, båden, campingvognen, havemøblerne eller rengøring af affaldsspande m.m.

Bosch Easy Aquatak 120 leveres med en højtrykspistol, forskellige dyser, vandfilter og en slange på fem meter.


Nilfisk D-PG 140.4-9 X-TRA

højtryksrenser bedst i test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2225 kr.
Set til
2225 kr.
Set til
4299 kr.

D-PG 140.4-9 X-TRA er en kraftig og robust højtryksrenser fra Nilfisk. Med sine 140 bar klarer den både små og store rengøringsopgaver som en mis. Undskyld fisk!

Den har indbygget syv forskellige trykniveauer, som dels er lette at betjene, men som også giver mulighed for at variere rengøringen, når der er brug for mere eller mindre vand – eller trykket på vandet.

Designmæssigt er Nilfisk-produkterne helt i top. Den velkendte blå farve krydret med den klassiske sorte, giver et eksklusivt og elegant look. Det ergonomiske teleskophåndtag og de kraftige hjul giver en sikker og nem håndtering af renseren. At man så ovenikøbet kan betjene slange og tromle med en hånd, giver en funktionalitet helt i top.

D-PG 140.4-9 X-TRA leveres med ni meter højtryksslange, sprøjtepistol, forskellige dyser, skumforstøver og en Patio terrasserenser. Det meste af udstyret er integreret i selve højtryksrenseren.


Bosch Advanced Aquatak 150

bedste højtryksrenser
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2579 kr.
Set til
2563 kr.
Set til
2579 kr.
Set til
3853 kr.
Set til
3452 kr.

Bosch Advanced Aquatek 150 er med sine godt 20 kg den tungeste højtryksrenser i vores højtryksrenser test. Men med Bosch’s gode blik for design og funktionalitet er det ingen hindring for et godt og veludført arbejde med højtryksrenseren.

Et solidt teleskophåndtag kombineret med store hjul gør renseren meget mobil under udførelsen af stort set alle opgaver.

Med et vandtryk på 150 bar klarer Advanced Aquatak 150 selv de mest genstridige opgaver. Til dette arbejde medfølger der dyser i forskellige størrelser. Brede dyser til den lette rengøring og smalle dyser til det mere krævende arbejde, hvor man skal ind i kringelkroge og hjørner.

Højtryksrenseren er udstyret med otte meter slange og blandt ekstraudstyret findes der ud over dyserne en højtrykspistol i metal, flaske til rengøringsmiddel m.m. Aquatak 150 har en kapacitet på 480 liter vand pr. time.


Kärcher Højtryksrenser K 5 Premium Smart Control Flex Home Wood

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
3079 kr.

Tyske Kärcher har næsten 100 år på bagen, og det var dem, der opfandt Europas første højtryksrenser til bage i 1950. Kärcher har haft en imponerende vækst og er repræsenteret i stort set hele verden – kun dele af Afrika og Mellemøsten er endnu uopdyrkede markeder.

Rosinen i pølseenden – altså den sidste i denne højtryksrenser test – er Kärcher Højtryksrenser K 5 Premium Smart Control Flex Home Wood.

En modelbetegnelse der vist siger det hele? Testen kraftigste motor, højtryksrenseren med det kraftigste vandtryk, 180 bar, og ikke mindst topper den med en fornem kapacitet på 600 liter vand i timen.

Med disse specifikationer er Kärcher K5 meget velegnet til rengøring af store flader, fx facader, fliser, hegn, trapper osv. Men det er også en højtryksrenser til bilvask – måske endda den bedste højtryksrenser til bilvask? Campingvognen, båden, mountainbiken efter en skovtur, haveredskaberne eller havemøblerne giver du også bare en tur. Og swimmingpoolen, hvis den trænger – men husk at tømme den for vand først.

Designet er spitzenklasse! Flot, formfuldent og elegant. Farverne er de velkendte sort-gule, som er Kärchers varemærke.

K5 leveres med forskelligt ekstraudstyr herunder en Kärcher fliserenser.

Med en Kärcher bliver man kærester!


Bosch Universal Aquatak 125

bosch højtryksrenser
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
664 kr.
Set til
898 kr.
Set til
750 kr.
Set til
1477 kr.
Set til
1492 kr.

Videre i vores højtryksrenser test finder du Bosch Universal Aquatak 125 – igen et velkendt mærke. Den lægger sig et sted imellem de to tidligere Bosch-højtryksrensere, dog tættere på Easy Aquatak. Der er f.eks. kun fem bar til forskel, om du vælger Easy eller Universel Aquatak.

Bosch Universal Aquatak 125 er velegnet til udendørs brug og har en 3-i-1-dyse, hvor du vælger, hvilken der passer til jobbet.

Den vil kunne klare middelkrævende opgaver, som typisk er dem, du finder i privaten. Den vil have udfordringer med at blive brugt i industrien hyppigt og til meget krævende opgaver.

LÆS OGSÅ:  Ladcykel test - Stor guide til at finde bedst i test ladcykler

Grundet den hjemlige brug har Bosch forsøgt at gøre den mere lydsvag, og derfor er støjniveauet kun på 95 dB. Igen minder den meget om Easy Aquatak, men den er – som navnet antyder – mere universel og vil støde på færre vanskeligheder ved brugen i husstanden.

Derfor skal du købe Bosch Universal Aquatak 125:

 • Rigtig god til brug på boligen
 • Mobilitet i topklasse
 • Effektiv og kompakt.

Bosch Universal Aquatak 125 er udstyret med to gode hjul, to holdepunkter, et godt håndtag og middel størrelse sæbebeholder. Selve håndtaget er på næsten en meter: 870 mm. Det lange håndtag sørger for optimal komfort, mens du spuler. Du vil gerne undgå at få snavs og møg sprøjtet på dig, hvilket du undgår meget godt her.

Specifikationer:

 • 125 bar
 • 360 liter vand pr. time
 • Lydniveau: 95 dB
 • 3-i-1-dyse.

Kärcher-højtryksrenser K3 T150

bedste højtryksrenser
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1429 kr.

Endnu en højtryksrenser af mærket Kärcher. Denne dog i den mere beskedne ende rent økonomisk. Trykket kommer heller ikke op på samme niveau, men er på 120 bar og 380 liter vand pr. time.

Det vil dog være udmærket for de fleste private brugere, der renser terrasse og bil med højtryksrenseren. Kärcher højtryksrenser K3 T150 vil kunne rense bil, stakit m.m. helt uden vanskeligheder.

Til din nye højtryksrenser medfølger flere dyser, bl.a. terrasserenser og højtrykspistol, så du både kan operere på fliserne intenst og grundigt, eller skifte til blaser-dysen og rense dit hegn. Brugen af Kärcher-højtryksrenser K3 T150 er altså, som vi kender den – god og jævn.

Derfor skal du købe Kärcher-højtryksrenser K3 T150:

 • God højtryksrenser for få penge
 • Simpelt design
 • Populær blandt brugerne.

Kärcher højtryksrenser K3 T150 vejer 6,5 kg, hvilket er en fin vægt at skubbe rundt på – selvfølgelig lidt tungere, når den er fuld. Den er udstyret med et par gode hjul og en sæbebeholder, så terrassen skulle ikke være nogen udfordring at få rengjort i en vis fart.

Bruger du højtryksrenseren til din terrasse, cykler, motorcykel, bil, hegn og lignende, vil Kärcher-højtryksrenser K3 T150 være et virkelig godt valg. Du vil kunne bruge den i en længere årrække og have tjent dine penge ind hurtigt, hvis alternativet var at leje en højtryksrenser.

Specifikationer:

 • 120 bar
 • 380 liter vand pr. time
 • To dyser
 • Terrasserenser og højtrykspistol.

Stiga HPS 345 R

højtryksrenser test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2000 kr.
Set til
1849 kr.

I den tungere prisklasse finder du Stiga HPS 345 R, klart en af de bedre i vores højtryksrenser test. Tungere prisklasse betyder ofte også flere bar, og det gør det også her.

Med 145 bar vil du sjældent opleve vanskeligheder med at fjerne snavs fra selv store, tunge overflader. Der sprøjtes 450 liter vand pr. time, hvilket ligeledes skyller al snavs væk meget effektivt.

Stiga HPS 345 R er genial til privat brug, hvor den faktisk bliver brugt hyppigt. Den vil give udfordringer ved professionelt brug, dog skal den ikke helt udelukkes. I haven og rundt om boligen kan den fjerne al snavs.

Vægten er godt nok på 17 kg, hvilket gør den mindre mobil, selvom der som altid er hjul under. Til gengæld er slangen på hele otte meter, hvilket hiver godt op for vægten.

Derfor skal du købe Stiga HPS 345 R:

 • Meget solid højtryksrenser
 • Effektiv til alle hjemmeopgaver
 • Kvalitets-højtryksrenser.

Udover det høje tryk og de mange liter, der bankes afsted, får du med Stiga HPS 345 R også en lækker slangeopruller, pumpehoved i aluminium og stempler i rustfrit stål. Du får med andre ord en højtryksrenser i privaten, der lever i rigtig mange år.

Du får også forskellige dyser, vandfilter og en skum-sprayer. Når du skal rengøre Stiga HPS 345 R, vil du også sætte enormt stor pris på rensenålen, som kan komme ind og rense dyserne. Der kan sætte sig snavs og andet i spænd, som ødelægger rengøringen. Husk derfor altid at rengøre hyppigt, om du vælger Stiga HPS 345 R eller ej.

Specifikationer:

 • 145 bar
 • 450 liter vand pr. time
 • 8 meter slange med slangeopruller
 • Skum-sprayer og dyser
 • Pumpehoved i aluminium.

Nilfisk Premium 190-12 Power – ultimativ højtryksrenser til bil

bedst i test højtryksrenser
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
4188 kr.
Set til
3999 kr.
Set til
5083 kr.

Den sidste og måske den bedste højtryksrenser her i vores højtryksrenser test er Nilfisk Premium 190-12 Power. Den yder de imponerende 190 bar og kan bruges til rengøring af alle opgaver. Til alle de glade bilejere, som elsker bilen i garagen og gerne vil behandle den ømt og sundt, vil Nilfisk Premium 190-12 Power klart være det essentielle bud.

Udover bilen vil den kunne rengøre overflader på op til 60 m2 på en time. Det er måske for godt til at være sandt i privaten, afhængigt af hvor kvalitetsbevidst du er. Arbejdet med rensning af terrassen klares på ingen tid.

Din bil vil også kunne rengøres utrolig hurtigt og meget skånsomt. Og du vil ikke skulle tænke på at slæbe den tunge højtryksrenser med rundt om bilen. Slangen er på 12 meter og selvfølgelig stålarmeret. Placer bare Nilfisk Premium 190-12 Power, og bliv færdig med arbejdet på ingen tid.

Derfor skal du købe Nilfisk Premium 190-12 Power:

 • Ekstremt effektiv højtryksrenser
 • Ekstrem lang levetid
 • Ekstremt dejlig at bruge.

Når den alligevel skal skubbes rundt, har den ikke kun to hjul, men også en trolley, som hjælper til mobiliteten. Den køres ud af garagen, stilles ved traileren, poolen eller terrassen, og inden for meget kort tid har du et skinnende resultat.

Du får desuden en rig mængde tilbehør med, som f.eks. terrassevasker, flere dyser, fem meter elkabel og mere til. Højtryksrensning i privaten har sjældent været nemmere, og bliver det måske heller ikke.

Specifikationer:

 • 190 bar
 • 650 liter vand pr. time
 • 12 meter stålarmeret højtryksslange
 • Rensning af 60 m2 i timen
 • Dyser, elkabel og mere ekstratilbehør.

Anbefalinger

De højtryksrensere, vi har med i vores højtryksrenser test, har et vandtryk der ligger på mellem 110 og 180 bar. En overordnet betragtning er, at 100-120 bar er ideelt til mindre rengøringsopgaver. Dvs. små og ukomplicerede rengøringsopgaver. Hvis du skal vaske bil eller rense din terrasse, skal du gå op i ca. 120-140 bar – og til rigtigt tunge rengøringsopgaver, dvs. store flader eller vanskeligt tilgængelige områder, skal du endnu højere op i bar.

Men, men, men – husk altid at tjekke, at det, du ønsker at højtryksrense kan tåle behandlingen, så du ikke ødelægger noget! En højtryksrenser er et effektivt og kraftfuldt stykke værktøj, og den kan ødelægge de ting, du holder af, hvis du ikke passer på. Men der er også materialer, som ikke kan tåle at blive højtryksrenset. Eller som minimum skal have en speciel behandling for at der ikke skal blive ødelagt noget.

Træ og fliser er ikke altid velegnede til højtryksrensning, men med omtanke og lidt ekstraudstyr kan du alligevel godt komme en tur rundt på terrassen eller indkørslen med din højtryksrenser.


Husk udstyret

Det bringer os frem til, hvad der (skal) leveres med i pakken, når du handler højtryksrenser. Skal du rense terrasser o.l. vil der være fornuft i at købe en højtryksrenser med en Patio-cleaner, hvilket er et andet navn for en terrasserenser. Det er en form for mundstykke med roterende dyser, som giver et mindre vandtryk og dermed skåner de overflader, du arbejder på. I vores test er der et par rensere, som inkluderer en Patio-cleaner. Alternativt bør du kontrollere om den kan tilkøbes og tilsluttes din højtryksrenser?

LÆS OGSÅ:  Barnevogn test – Bliv klogere på nogle af de bedste barnevogne

Til de fleste højtryksrensere leveres der sprøjtepistol, dyser i alle afskygninger, beholdere eller forstøvere til diverse rengøringsmidler osv. Men brug et par minutter på at tjekke, om du får alt det, du har behov for?

Men også det ergonomiske og højtryksrenserens mobilitet bør have din interesse. Det vil være ærgerligt at anskaffe en knap så mobil renser, hvis du har store arealer, der skal rengøres. Tjek vægten på produktet, eller sørg for der er nogle gode transporthjul monteret.


Kilder:


Højtryksrenser test 2020

Søger du en effektiv måde at udføre rengøring udendørs, så er en højtryksrenser uden tvivl det optimale valg. Du vil ved hjælp af en højtryksrenser kunne rengøre alt fra store overflader til små haveredskaber uden de store anstrengelser.

Det smarte ved en højtryksrenser er, at mulighederne er utallige, når det kommer til rengøring med maskinen. Biler, facader, både, havemøbler og meget andet kan med fordel rengøres med en højtryksrenser. I stedet for at bruge en ganske normal vandslange, kan du bruge en højtryksrenser, der med højt tryk slår det væk, man ønsker. En højtryksrenser har en indbygget pumpe, der øger vandtrykket.

Vandtrykket i et hus er normalt på 4 bar, mens det i gennemsnit er på 130-160 bar i en højtryksrenser. Vandmængden er også afgørende for den effektive højtryksrenser. De ligger normalt på ca. 300-500 liter i timen.

Der er et kæmpe marked for forskellige højtryksrensere, og det kan være svært at vælge lige præcis den, der passer til de behov, man har. Der vil derfor i denne højtryksrenser test blive gennemgået seks forskellige højtryksrensere, så du kan finde frem til lige præcis den, du ønsker. Læs anmeldelsen og gå ud og køb din nye højtryksrenser allerede i dag.


Nilfisk – E 150.2-9 X-TRA – Højtryksrenser

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2095 kr.

Denne højtryksrenser fra Nilfisk er en rigtig populær højtryksrenser, som har klaret sig godt igennem flere forskellige tests. Den klarer sig især rigtig flot, når det kommer til brugervenligheden, hvor den scorer point hos de fleste anmeldere.

Højtryksrenseren fra Nilfisk har en 10 meter lang slange med oprul og løftehåndtag i bunden og toppen. Du har derfor mulighed for at løfte højtryksrenseren på forskellige måder. Der medfølger et ganske robust håndtag med Click & Clean-dyse-funktion, som er med til at gøre det yderst nemt og hurtigt at skifte dyse.

Modellen fra Nilfisk kan hænges op på en væg, hvis du ønsker at benytte den ud fra en stationær position. Her kunne det tænkes, at hvis du gerne vil bruge den til at rengøre din cykel eller bil hurtigt, så er dette en rigtig smart funktion.

Modellen er perfekt til hjemmebrug, og den kan pumpe op til 500 liter vand ud på blot en time med et pumpetryk på op til 145 bar. Der er mulighed for, at du selv kan styre trykket, så det tilpasses efter dit behov. Dette reguleres direkte på pistolhåndtaget, hvor der vil være en diode, som indikerer det valgte tryk.

Slangen er på en rulle med håndsving, så du uden problemer kan holde styr på slangen i hverdagen. Du vil derfor undgå, at den vil ligge og flyde eller kommer i klemme og går i stykker. Højtryksrenseren fra Nilfisk er en god mulighed for dig, der ønsker en model, som har et kæmpe udvalg af tilbehør, så du rigtigt kan finde det, der passer lige efter din smag.


Kärcher højtryksrenser – K4 Full Control Home

Højtryksrenser bedst til prisen
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2399 kr.

Denne lille og smarte højtryksrenser fra Kärcher er en billig basismodel, der klarer de små opgaver effektivt. Kärcher K4 er primært lavet til rengøring af mindre ting – her kan blandt andet nævnes cykler eller havemøbler. K4 har en tre meter lang slange, som i manges ører ikke lyder af meget. Men det smarte ved denne højtryksrenser er, at den kun vejer fire kilo, og så har den et smart bærehåndtag i toppen af modellen, så du ganske simpelt kan bære den rundt om det, der skal vaskes.

Dette er også med til at gøre, at højtryksrenseren heller ikke fylder så meget. Du får derfor heller ikke problemer med at finde et sted og stille den i skjul, så den ikke kommer til at stå fremme. Den vil kunne passe fint ind i et skur eller i et skab i bryggerset.

Derudover hører der også en Dirt Blaster-dyse med til højtryksrenseren, som giver en roterende stråle, og som hjælper med at fjerne op til 50% mere snavs end en helt normal højtryksslange. Det er en perfekt model til dig, der blot skal bruge en højtryksrenser til den lettere rengøring af mindre ting.


Worx Højtryksrenser

Fra Worx er der kommet en batteridrevet højtryksrenser, der er supernem og handy at arbejde med, og som vi har med i vores højtryksrenser test. Højtryksrenseren har to funktioner, der gør det muligt for dig at indstille den lige efter det, du skal bruge den til. Den har en standard funktion til højtryksrensning, men så har denne model også en funktion til vanding, hvis du blot ønsker at vande dine blomster.

Højtryksrenseren fra Worx har også to forskellige funktioner, når det kommer til pumpetryk. Der er både et lavt og et højt pumpetryk i modellen, samtidig med at der er forskellige stråletyper i højtryksrenseren. Dette er med til at gøre den ideel til de forskellige arbejdsopgaver, som du skal bruge modellen til.

Der medfølger en sprøjtedyse, og trykket er 3-4 gange højere end en ganske normal haveslange. Du har mulighed for at lave en automatisk vandtilførsel fra der, hvor vandet kommer fra. Det kan være fra en spand, pool eller lignende, hvor du henter vandet fra – uanset hvad kan højtryksrenseren fra Worx klare udfordringen.

Det er en kompakt højtryksrenser, som heller intet vejer. Den har en sølle vægt på 1,6 kilo, hvilket gør den utrolig nem at håndtere ved de forskellige arbejdsopgaver, som du skal bruge den til.


IPC – PW-C22P

IPC har lavet en højtryksrenser, som uden tvivl vil kunne klare lige præcis den opgave, du ønsker, den skal klare. Den har et rigtig godt arbejdstryk på hele 150 bar kombineret med en vandmængde på 500 liter/timen. Det er derfor en meget stærk og mobil højtryksrenser, som vil kunne hjælpe dig med at klare de forskellige opgaver i hjemmet.

Med et gummibelagt håndtag og solide hjul er PW-C22P ganske nem at transportere rundt. Den har dog en vægt på 25 kilo, men dette er ikke noget problem med det behagelige håndtag og de solide hjul.

Højtryksrenseren fra IPC i denne højtryksrenser test bliver leveret med en integreret sæbeholder og slangetromle, så du heller ikke behøver at skulle bekymre dig om at skulle købe dette separat til denne model. Der vil også være en automatisk aksialpumpe i aluminium, der har et lukket oliesmøresystem, og så er den desuden også klar til brug idet, du får den ind af døren.

IPC er kendt for at levere kvalitetsprodukter, der har en lang levetid. Producenten har rødder i Italien, og her er fokus på at levere et solidt og smart design, hvilket også er grunden til, at prisen er lidt højere end andre modeller. Så er du på udkig efter lækkert design og en solid maskine med lang levetid, så er du kommet til den rette.

LÆS OGSÅ:  Åbn vinen med stil til fester såvel som til hyggeaftener hjemme

IPC – PW-C04

Den næste højtryksrenser i vores højtryksrenser test kommer også fra italienske IPC, som her har lavet en model, der hører til den billigere kategori. Dette betyder dog ikke, at den ikke kan en masse, som de dyrere modeller også kan, for det kan denne PW-C04. Det er en let højtryksrenser på blot 6 kilo, så den er ganske nem for dig at løfte rundt til de forskellige opgaver, som den skal hjælpe dig med.

Renseren til denne model fra IPC er med en aksialpumpe i aluminium, som selvfølgelig også har et lukket oliesmøresystem.

Når du får den leveret, er den klar til at blive brugt, da du får en pistol med en fire meter fiberforstærket højtryksslange, to dyser og en lanse. Vælger du at benytte den medfølgende turbodyse, vil du kunne forøge vaskekraften til det dobbelte. PW-C04 er ganske nem at styre, og den har en solid ydeevne i forhold til dens størrelse. Selvom prisen er blandt de laveste, er det en perfekt højtryksrenser til alle de små opgaver rundt omkring i huset og haven.

IPC er en rutineret producent af maskiner, og derfor kan du også godt regne med, at du får kvalitet for pengene. Det italienske firma har mere end 50 års erfaring med produktion af højtryksrensere, og de står for at levere maskiner af høj kvalitet i hele verden.


Nilfisk C 130.1-6 X-TRA

højtryksrenser test

Denne højtryksrenser fra Nilfisk er en lille kompakt højtryksrenser, og den har alt det tilbehør, du skal bruge i dit hjem. Det er en perfekt model til dig, der elsker en masse tilbehør.

Denne Nilfisk C 130.1-6 X-TRA har klaret sig utroligt godt i test, og den går for at være et fremragende alternativ til større og dyrere modeller. Der medfølger en pumpe, som kan lave et vandtryk på op til 130 bar, hvilket er helt fint, hvis du blot skal bruge den til opgaver i og omkring hjemmet. Højtryksrenseren er yderst brugbar, hvis cyklen, terrassen, haveredskaberne, havemøblerne eller bilen skal rengøres.

Der medfølger en slange på seks meter til denne model fra Nilfisk, og den kan uden det store besvær rulles ind igen, når du er færdig med at bruge den.

Udover slangen får du også en Compact Patio-terrassevasker med i købet, så du kan være sikker på, at din terrasse kommer til at skinne. Den har en vægt på 15,8 kilo, men med et smart håndtag og solide hjul kan du rulle den rundt til dine opgaver, så du ikke nødvendigvis skal løfte rundt på den. Derudover får du også en Click & Clean Powerspeed-dyse og Click & Clean-skumsprayer med dunk, så du har alt det smarte tilbehør til rengøringen.


Højtryksrenser test – Hvor meget skal jeg bruge på en højtryksrenser?

Ydeevne og funktionalitet

Som du nok har bemærket gennem denne gennemgang af seks højtryksrensere, er priserne noget forskellige, og de spænder generelt utroligt bredt. Du vil kunne finde nogle af de billigste til under 1.000 kroner, mens du kan finde nogle af de dyreste til over 10.000 kroner.

Det er ekstremt vigtigt at vælge den rette prisklasse, da det ofte fortæller noget om, hvad de forskellige modeller kan. De helt store forskelle på dyre og billigere højtryksrensere må siges at være funktionaliteten og ydeevnen.

De dyrere modeller kan typisk mere, og her tænkes der især på højere vandtryk, motoreffekt og mange flere funktioner. Alle disse ekstra funktioner er selvfølgelig med til at gøre mulighederne større, og rengøringskapaciteten bliver derfor også højere.

De billigere modeller vil oftest have et mindre udvalg af funktioner og ikke den helt samme ydeevne som de dyrere højtryksrensere, så man bør derfor i særlig grad vurdere, hvad man skal bruge maskinen til.

Holdbarhed

Du skal også være opmærksom på, at holdbarheden selvfølgelig også afhænger af, hvor meget du vælger at betale for din højtryksrenser. De billigere modeller har ofte enklere komponenter, der har en kortere levetid.

Dette betyder også, at de som regel har en kortere garantiperiode. Det er vigtigt, at du husker på, at lige meget hvilken højtryksrenser du har, så dækker garantien ikke frostskader. Du skal derfor opbevare den indendørs, hvis der er risiko for minusgrader, men ellers kan den sagtens stå udenfor, hvis dette ikke er tilfældet.


Køb en højtryksrenser efter dit behov

For at kunne vælge den rette prisklasse, som du skal købe en højtryksrenser i, skal du kende dine behov. Du bør derfor overveje, hvilke arbejdsopgaver din nye højtryksrenser skal kunne klare. Det er nemlig vigtigt at gøre sig disse overvejelser, som vi har beskrevet i denne højtryksrenser test, inden du går ud og køber en højtryksrenser, da du så undgår at købe en alt for dyr maskine, der er for kraftfuld, da det højst sandsynligt kan blive unødvendigt dyrt for dig.

Men det er også vigtigt, at du ikke går ud og køber den billigste model, som du kan finde på markedet, hvorefter du så kommer hjem med en maskine, der kan alt for lidt. De billigere maskiner har en tendens til at arbejde væsentligt langsommere end de dyrere, så du vil også skulle være forberedt på, at arbejdet kan tage længere tid med en billigere model.

Du har nu i vores højtryksrenser test læst om seks forskellige højtryksrensere og skulle nu gerne være klædt på til at gå ud og investere i din nye maskine. Held og lykke med købet og god arbejdslyst, når du kommer dertil.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget vand bruger en højtryksrenser?

Det er forskelligt, hvilken vandmængde en højtryksrenser bruger, som du kan læse her i vores højtryksrenser test. Som et minimum ca. 300 liter vand pr. time og op til +600 liter vand pr. time.

Hvorfor købe og ikke leje en højtryksrenser?

Køb af højtryksrenser vil give mening, hvis du højtryksrenser et par gange eller mere om året. Lejen på ca. 200 kr. pr. dag tjenes hurtigt hjem med egen højtryksrenser – tænk bare på bilrensninger.

Hvilken højtryksrenser skal jeg vælge til bil?

Du skal vælge en højtryksrenser, der som et minimum kan yde 120 bar. Derudover handler det om kvaliteten og din ømhed over for bilen – jo bedre kvalitet, desto mere skånsom rengøring.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (2 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.