Højtryksrenser test – Test af de bedste højtryksrensere

0

Søger du en effektiv måde at udføre rengøring udendørs, så er en højtryksrenser uden tvivl det optimale valg. Du vil ved hjælp af en højtryksrenser kunne rengøre alt fra store overflader til små haveredskaber uden de store anstrengelser. Det smarte ved en højtryksrenser er, at mulighederne er utallige, når det kommer til rengøring med maskinen. Biler, facader, både, havemøbler og meget andet kan med fordel rengøres med en højtryksrenser. I stedet for at bruge en ganske normal vandslange, kan du bruge en højtryksrenser, der med højt tryk slår det væk, man ønsker. En højtryksrenser har en indbygget pumpe, der øger vandtrykket. Vandtrykket i et hus er normalt på 4 bar, mens det i gennemsnit er på 130-160 bar i en højtryksrenser. Vandmængden er også afgørende for den effektive højtryksrenser. De ligger normalt på ca. 300-500 liter i timen.

Der er et kæmpe marked for forskellige højtryksrensere, og det kan være svært at vælge lige præcis den, der passer til de behov, man har. Der vil derfor blive gennemgået seks forskellige højtryksrensere, så du kan finde frem til lige præcis den, du ønsker. Læs anmeldelsen og gå ud og køb din nye højtryksrenser allerede i dag.

Nilfisk E 145.3-10 H X-TRA

→ 2.499 kroner hos 10-4.dk

Denne højtryksrenser fra Nilfisk er en rigtig populær højtryksrenser, som har klaret sig godt igennem flere forskellige tests. Den klarer sig især rigtig flot, når det kommer til brugervenligheden, hvor den scorer point hos de fleste anmeldere. Højtryksrenseren fra Nilfisk har en 10 meter lang slange med oprul og løftehåndtag i bunden og toppen. Du har derfor mulighed for at løfte højtryksrenseren på forskellige måder. Der medfølger et ganske robust håndtag med Click & Clean-dyse-funktion, som er med til at gøre det yderst nemt og hurtigt at skifte dyse.

Modellen fra Nilfisk kan hænges op på en væg, hvis du ønsker at benytte den ud fra en stationær position. Her kunne det tænkes, at hvis du gerne vil bruge den til at rengøre din cykel eller bil hurtigt, så er dette en rigtig smart funktion. Modellen er perfekt til hjemmebrug, og den kan pumpe op til 500 liter vand ud på blot en time med et pumpetryk på op til 145 bar. Der er mulighed for, at du selv kan styre trykket, så det tilpasses efter dit behov. Dette reguleres direkte på pistolhåndtaget, hvor der vil være en diode, som indikerer det valgte tryk.

Slangen er på en rulle med håndsving, så du uden problemer kan holde styr på slangen i hverdagen. Du vil derfor undgå, at den vil ligge og flyde eller kommer i klemme og går i stykker. Højtryksrenseren fra Nilfisk er en god mulighed for dig, der ønsker en model, som har et kæmpe udvalg af tilbehør, så du rigtigt kan finde det, der passer lige efter din smag.

Kärcher højtryksrenser – K4 Full Control Home

Højtryksrenser bedst til prisen

→ 2.499 kroner hos Coop.dk

Denne lille og smarte højtryksrenser fra Kärcher er en billig basismodel, der klarer de små opgaver effektivt. Kärcher K4 er primært lavet til rengøring af mindre ting – her kan blandt andet nævnes cykler eller havemøbler. K4 har en tre meter lang slange, som i manges ører ikke lyder af meget. Men det smarte ved denne højtryksrenser er, at den kun vejer fire kilo, og så har den et smart bærehåndtag i toppen af modellen, så du ganske simpelt kan bære den rundt om det, der skal vaskes.

LÆS MERE:  Sovesofa med chaiselong – 9 fremragende sovesofaer

Dette er også med til at gøre, at højtryksrenseren heller ikke fylder så meget. Du får derfor heller ikke problemer med at finde et sted og stille den i skjul, så den ikke kommer til at stå fremme. Den vil kunne passe fint ind i et skur eller i et skab i bryggerset.

Derudover hører der også en Dirt Blaster-dyse med til højtryksrenseren, som giver en roterende stråle, og som hjælper med at fjerne op til 50% mere snavs end en helt normal højtryksslange. Det er en perfekt model til dig, der blot skal bruge en højtryksrenser til den lettere rengøring af mindre ting.

Worx Højtryksrenser

→ 1.295 kroner hos Wupti.com

→ 1.299 kroner hos Coop.dk

Fra Worx er der kommet en batteridrevet højtryksrenser, der er supernem og handy at arbejde med. Højtryksrenseren har to funktioner, der gør det muligt for dig at indstille den lige efter det, du skal bruge den til. Den har en standard funktion til højtryksrensning, men så har denne model også en funktion til vanding, hvis du blot ønsker at vande dine blomster.

Højtryksrenseren fra Worx har også to forskellige funktioner, når det kommer til pumpetryk. Der er både et lavt og et højt pumpetryk i modellen, samtidig med at der er forskellige stråletyper i højtryksrenseren. Dette er med til at gøre den ideel til de forskellige arbejdsopgaver, som du skal bruge modellen til. Der medfølger en sprøjtedyse, og trykket er 3-4 gange højere end en ganske normal haveslange. Du har mulighed for at lave en automatisk vandtilførsel fra der, hvor vandet kommer fra. Det kan være fra en spand, pool eller lignende, hvor du henter vandet fra – uanset hvad kan højtryksrenseren fra Worx klare udfordringen.

Det er en kompakt højtryksrenser, som heller intet vejer. Den har en sølle vægt på 1,6 kilo, hvilket gør den utrolig nem at håndtere ved de forskellige arbejdsopgaver, som du skal bruge den til.

IPC – PW-C22P

→ 2.245 kroner hos P-lindberg.dk

IPC har lavet en højtryksrenser, som uden tvivl vil kunne klare lige præcis den opgave, du ønsker, den skal klare. Den har et rigtig godt arbejdstryk på hele 150 bar kombineret med en vandmængde på 500 liter/timen. Det er derfor en meget stærk og mobil højtryksrenser, som vil kunne hjælpe dig med at klare de forskellige opgaver i hjemmet.

Med et gummibelagt håndtag og solide hjul er PW-C22P ganske nem at transportere rundt. Den har dog en vægt på 25 kilo, men dette er ikke noget problem med det behagelige håndtag og de solide hjul. Højtryksrenseren fra IPC bliver leveret med en integreret sæbeholder og slangetromle, så du heller ikke behøver at skulle bekymre dig om at skulle købe dette separat til denne model. Der vil også være en automatisk aksialpumpe i aluminium, der har et lukket oliesmøresystem, og så er den desuden også klar til brug idet, du får den ind af døren.

LÆS MERE:  Test: Hvad koster hulmursisolering?

IPC er kendt for at levere kvalitetsprodukter, der har en lang levetid. Producenten har rødder i Italien, og her er fokus på at levere et solidt og smart design, hvilket også er grunden til, at prisen er lidt højere end andre modeller. Så er du på udkig efter lækkert design og en solid maskine med lang levetid, så er du kommet til den rette.

IPC – PW-C04

→ 745 kroner hos P-lindberg.dk

Den næste højtryksrenser kommer også fra italienske IPC, som her har lavet en model, der hører til den billigere kategori. Dette betyder dog ikke, at den ikke kan en masse, som de dyrere modeller også kan, for det kan denne PW-C04. Det er en let højtryksrenser på blot 6 kilo, så den er ganske nem for dig at løfte rundt til de forskellige opgaver, som den skal hjælpe dig med.

Renseren til denne model fra IPC er med en aksialpumpe i aluminium, som selvfølgelig også har et lukket oliesmøresystem. Når du får den leveret, er den klar til at blive brugt, da du får en pistol med en fire meter fiberforstærket højtryksslange, to dyser og en lanse. Vælger du at benytte den medfølgende turbodyse, vil du kunne forøge vaskekraften til det dobbelte. PW-C04 er ganske nem at styre, og den har en solid ydeevne i forhold til dens størrelse. Selvom prisen er blandt de laveste, er det en perfekt højtryksrenser til alle de små opgaver rundt omkring i huset og haven.

IPC er en rutineret producent af maskiner, og derfor kan du også godt regne med, at du får kvalitet for pengene. Det italienske firma har mere end 50 års erfaring med produktion af højtryksrensere, og de står for at levere maskiner af høj kvalitet i hele verden.

Nilfisk C 130.1-6 X-TRA

højtryksrenser test

→ 1.799 kroner hos 10-4.dk

Denne højtryksrenser fra Nilfisk er en lille kompakt højtryksrenser, og den har alt det tilbehør, du skal bruge i dit hjem. Det er en perfekt model til dig, der elsker en masse tilbehør. Denne Nilfisk C 130.1-6 X-TRA har klaret sig utroligt godt i test, og den går for at være et fremragende alternativ til større og dyrere modeller. Der medfølger en pumpe, som kan lave et vandtryk på op til 130 bar, hvilket er helt fint, hvis du blot skal bruge den til opgaver i og omkring hjemmet. Højtryksrenseren er yderst brugbar, hvis cyklen, terrassen, haveredskaberne, havemøblerne eller bilen skal rengøres.

Der medfølger en slange på seks meter til denne model fra Nilfisk, og den kan uden det store besvær rulles ind igen, når du er færdig med at bruge den. Udover slangen får du også en Compact Patio-terrassevasker med i købet, så du kan være sikker på, at din terrasse kommer til at skinne. Den har en vægt på 15,8 kilo, men med et smart håndtag og solide hjul kan du rulle den rundt til dine opgaver, så du ikke nødvendigvis skal løfte rundt på den. Derudover får du også en Click & Clean Powerspeed-dyse og Click & Clean-skumsprayer med dunk, så du har alt det smarte tilbehør til rengøringen.

LÆS MERE:  Kompostkværn test 2019 - Find din nye kompostkværn her

Hvor meget skal jeg bruge på en højtryksrenser?

Ydeevne og funktionalitet

Som du nok har bemærket gennem denne gennemgang af seks højtryksrensere, er priserne noget forskellige, og de spænder generelt utroligt bredt. Du vil kunne finde nogle af de billigste til under 1.000 kroner, mens du kan finde nogle af de dyreste til over 10.000 kroner. Det er ekstremt vigtigt at vælge den rette prisklasse, da det ofte fortæller noget om, hvad de forskellige modeller kan. De helt store forskelle på dyre og billigere højtryksrensere må siges at være funktionaliteten og ydeevnen.

De dyrere modeller kan typisk mere, og her tænkes der især på højere vandtryk, motoreffekt og mange flere funktioner. Alle disse ekstra funktioner er selvfølgelig med til at gøre mulighederne større, og rengøringskapaciteten bliver derfor også højere. De billigere modeller vil oftest have et mindre udvalg af funktioner og ikke den helt samme ydeevne som de dyrere højtryksrensere, så man bør derfor i særlig grad vurdere, hvad man skal bruge maskinen til.

Holdbarhed

Du skal også være opmærksom på, at holdbarheden selvfølgelig også afhænger af, hvor meget du vælger at betale for din højtryksrenser. De billigere modeller har ofte enklere komponenter, der har en kortere levetid. Dette betyder også, at de som regel har en kortere garantiperiode. Det er vigtigt, at du husker på, at lige meget hvilken højtryksrenser du har, så dækker garantien ikke frostskader. Du skal derfor opbevare den indendørs, hvis der er risiko for minusgrader, men ellers kan den sagtens stå udenfor, hvis dette ikke er tilfældet.

Køb en højtryksrenser efter dit behov

For at kunne vælge den rette prisklasse, som du skal købe en højtryksrenser i, skal du kende dine behov. Du bør derfor overveje, hvilke arbejdsopgaver din nye højtryksrenser skal kunne klare. Det er nemlig vigtigt at gøre sig disse overvejelser, inden du går ud og køber en højtryksrenser, da du så undgår at købe en alt for dyr maskine, der er for kraftfuld, da det højst sandsynligt kan blive unødvendigt dyrt for dig.

Men det er også vigtigt, at du ikke går ud og køber den billigste model, som du kan finde på markedet, hvorefter du så kommer hjem med en maskine, der kan alt for lidt. De billigere maskiner har en tendens til at arbejde væsentligt langsommere end de dyrere, så du vil også skulle være forberedt på, at arbejdet kan tage længere tid med en billigere model. Du har nu læst om seks forskellige højtryksrensere og skulle nu gerne være klædt på til at gå ud og investere i din nye maskine. Held og lykke med købet og god arbejdslyst, når du kommer dertil.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Share.

Comments are closed.

Omtalt i: Trendsonline.dkSøndagsavisenComputerworld.dkDagens.dkBusiness.dk