Hovedpude test – Find den bedste hovedpude til din søvn

0

Danskerne tager sig sjældent tiden. Tiden til at forkæle sig selv. Spørg bare dig selv: Hvornår har du sidst prioriteret din egen komfort? Hvornår har du sidst valgt det til, som gør din hverdag en smule mere overskuelig?

En god hovedpude er med til at forbedre din nattesøvn. Derfor har vi i denne hovedpude test, fundet nogle af de bedste hovedpuder til forskellige behov ud fra grundig research.

Vi anbefaler

COOLREST MEMORY FOAM PUDE

  • Kølende effekt
Billig og god

Visco – King

  • Tager form efter kroppen
Luksuspuden

Polar

  • Ideel til helårsbrug

Den bedste hovedpude

Den gode nattesøvn bliver ofte glemt i det danske hurtigt accelererende samfund. Mellem papdyner fra IKEA og kradsende sofapuder i sengen glemmer vi, hvad den dybe, beroligende søvn egentlig indebærer. Hvis ikke du tager dig tiden til at opnå den gode søvn, risikerer du dage i tåger fremfor lys.

For en dårlig nats søvn har konsekvenser den følgende morgen. Konsekvenser for overskuddet, velværet og energien. Dette skyldes, at den dybe, gode søvn egentlig er lige så vigtig for, at du trives i din hverdag som sund kost og motion.

Du bruger omkring en tredjedel af dit liv i din seng, og derfor bør denne tid også bruges på bedst mulig vis. Det skal være en oplevelse at sove godt, og det behøver slet ikke at være så svært. Hovedpuden er første skridt mod en bedre søvn. Hovedet ligger ofte dårligt, hvis ikke den rigtige pude støtter.

Den rigtige hovedpude skaber udgangspunktet for den perfekte nats søvn, mens den forkerte hurtigt kan lede til nakkesmerter og irritation. Valget af hovedpude tilbud kan derfor virke uoverskueligt. For hvordan finder du den bedste hovedpude, der sikrer netop dig den gode søvn? I denne hovedpude test vil du blive introduceret for en række puder – alle med forskellige kvaliteter, egenskaber og formål – for at du bliver bedre rustet til at finde den bedste hovedpude, samt tage det aktive valg om at sove bedre.


Balance by BN hovedpude

Hovedpude test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
349 kr.

Hvis man ønsker en kvalitetshovedpude, skal man forlige sig med, at prisen uundgåeligt er en anden end den, man vil betale i kassen i den nærmeste discountbutik. Dermed ikke sagt, at den rette pude, der passer dig, behøver at koste en bondegård. Puden Balance fra onlineforhandleren Bedre Nætters eget mærke er kombinationen af to af de vigtigste kriterier ved køb af hovedpude: Den er af god, solid kvalitet, samtidig med at prisen er rimelig.

Hovedpuden er af 90% andedun. Fyldet i puden bevirker, at hovedet ligger let og varmt. Egenskaber, der ofte er eftertragtede af hovedpudekøbere. Dunenes evne til at isolere varmen gør puden ideel til helårsbrug. Den lune temperatur er nemlig perfekt både i og imellem vinter- og sommermånederne. Det udsøgte fyld gør også, at puden ikke vejer mere end blot 150 gram. Puden måler 60×63 cm.

Den bedste hovedpude skal være egnet til hjemmet. Denne pude i vores hovedpude test er produceret med en klar bevidsthed om, at den skal være hverdagsvenlig, og den kan derfor vaskes ved 60 grader og også tørretumbles. Producenten har miljøet i fokus, og pudens dokumenterede, sunde produktion sikrer, at støvmider ikke kan leve i stoffet, samt at puden ikke indeholder allergifremkaldende stoffer.

LÆS OGSÅ:  Babynest test - Her finder du den bedste babynest

Hovedpude, dun

Hovedpude bedst i test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
499 kr.

Hovedet skal ligge rigtigt, når man sover. Ellers risikerer man at opleve hovedpine og nakkesmerter, som kan forstyrre den gode søvn. Vi sover alle forskelligt. Faktorerne for, hvad der sikrer dig de rette, trygge vilkår for en behagelig nats søvn, er sikkert anderledes i forhold til din nabo.

Hovedpuden skal derfor tilgodese den enkeltes behov, og man skal derfor som køber være bevidst om pudens egenskaber, inden man sætter kortet i betalingsmaskinen.

God støtte til rygsøjle og nakke findes ikke udelukkende i en fast skumpude. En dunpude, som denne produceret af Paradies, giver med sin 3-lags-opbygning den helt perfekte komfort. Begge ydersider er fyldt med andedun for at give det blødeste underlag til hovedet. Puden har en samlet vægt på 725 g, hvoraf 125 g er dun og 600 g er småfjer.

Dunene skal være lækre, rene og uden lugt, for at puden bliver et hit i hjemmet. Hovedpuden her er af højeste hygiejniske standard, da den er mærket Paradies Superclean. Betrækket er af 100% bomuld og er af miljømæssige årsager produceret uden brug af optisk hvid. Desuden er det garanteret, at puden er produceret uden brug af skadelige kemikalier.


Hovedpude med kølende effekt

Kølende hovedpude
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
449 kr.

Flere af de nævnte puder i testen har haft temperaturregulerende egenskaber, der tilpasser sig din kropstemperatur. Men hvad nu hvis man bare ikke kan få det koldt nok?

Nogle finder stort behag i den kølende effekt om hovedet, når de skal sove. Temprakon Fiberpude – Kølende hovedpude er initiativet, der opfylder netop denne forbrugers krav, da det skaber det mærkbare køligere sengemiljø.

Teknologien bag denne hovedpude er udviklet ud fra forskning og udviklingen fra NASA. Ved hjælp af det specielle materiale, arbejder puden sammen med din krop ved at kontrollere kropstemperaturen.

Kvaliteten på betrækket giver en totaloplevelse af komfort. Betrækket er lavet af 100 % bomuld. Desuden er puden garanteret at være produceret 100 % fri af skadelige kemikalier. Når du handler med Sengetid.dk, som er udbyderen af de to førnævnte puder, er du garanteret 14-dages returret.


Visco – King

Bedste hovedpude
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
500 kr.

King-puden af 100% Memory Foam sikrer, at selv den allermest økonomibevidste køber ikke behøver at gå på kompromis med sin nye hovedpudes kvalitet og komfort. Puden er produceret af Scandinavian Sleep Lab.

At ligge godt med særligt din rygsøjle kan være besværligt at opnå. Den ergonomiske korrekte position kræver kvalitetsskum, der tager form efter kroppen.

Det gør Memory-skum, som hovedpuden i denne hovedpude test her er lavet af. Skummen tager form efter din krop og tilegner sig dens temperatur. Som bruger vil du mærke, hvordan du synker ned i hovedpuden let og roligt, så du ligger formidabelt med hensyn til, hvad din krop finder behageligt.

LÆS OGSÅ:  Dyne test – Træt af søvnløse nætter? Vi hjælper dig til at finde den bedste dyne

Memory-skum er det ultimative materiale for forbrugeren, der ønsker en positioneret søvn. Puden har en tyk kerne af skum, der sikrer, at både nakke og skuldre aflastes, når først hovedet er lagt på puden. Uanfægtet af hvor meget du vender og drejer dig i nattens løb, støtter puden dig efter dine behov natten igennem.

Puden måler 70×40 cm. Det er værd at bemærke, at puden har en mere aflang form end den typiske hovedpude. Dette sikrer brugeren den førnævnte bevægelighed inden for pudens lidt længere areal. Puden er omkring 14 cm høj. Puden er lavet med et komfortabelt Aloe Vera-betræk.


Visco – Queen

Hovedpude af memory-skum
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
450 kr.

Queen-modellen fra Visco er endnu et godt bud til køberen, der ønsker en hovedformet pude til en budgetvenlig pris i vores hovedpude test. Hovedpuden har hovedets form i fokus med den nakkeformede bund og uddybning til hovedet. Den er lavet af 100% memory-skum og sikrer derfor optimal støtte til den søvntrængende krop. Pudens ergonomiske form er nemlig hovedansvarlig for aflastningen af nakke og skuldre under den gode nats søvn.

Skummet kan dog for nogle være hård. Det kommer an på, hvordan man sover. Hvis man kan lide at ligge på maven, når man sover, eller at have kroppen i en lige og flad position, er denne pude eller andre af skum ikke den rette, og man bør i stedet vælge en af dun.

Skummet er omgivet af et beroligende og behageligt Aloe Vera-betræk. Puden er produceret med hjemligheden for øje og er vaskbar. Den måler 48×32 cm og er ca. 10 cm i højden.
Levering til din adresse er på de to ovenstående puder fra sengefabriksudsalg.dk gratis. Der er også grund til at være fortrøstningsfuld, hvis du ikke længere kan vente med at udskifte din pude med en, der sikrer den nydelsesrige søvn. Puden er nemlig leveret på 1-2 dage.


Hovedpude test – Sådan vælger du den bedste hovedpude

Om du er til dun eller skumpude. Om du foretrækker din pude temperaturregulerende, lun eller med kølende effekt, så findes der med sikkerhed et hovedpude tilbud, der passer til dine behov. Natten er et hvilested i en travl, triviel hverdag, og netop derfor bør omstændighederne for den rolige, dybe nats søvn være i højsædet – det betaler sig. God, tryg søvn er en væsentlig investering i hverdagen.

En hovedpude, der støtter dig optimalt, er et absolut must. Med denne hovedpude test er du forhåbentlig blevet klogere på, hvilken pude der skal med ind i dit soveværelse og gøre søvnen til en helt ny oplevelse af personlig komfort.


Bedre søvn er for alle

Nattesøvnen er i den travle hverdag essentiel. Ikke blot som en hurtig pause mellem dagens gøremål, men derimod er søvnen en vigtig opladning af de indre batterier. Find som nævnt det sengetøj, den seng, madras og bedste hovedpude tilbud, der passer bedst til din krop, som vi har guidet dig i, i vores hovedpude test. Når det er på plads, er der også en række andre gode råd til at optimere din søvn.

LÆS OGSÅ:  Kugledyne Test – Find den bedste kugledyne til alle behov her

Gå i seng

Den gode søvn starter med en fast rytme. Selvom det virker barnligt at give sig selv en sengetid, er det den største tjeneste, du kan gøre for din krop. Den regelmæssige søvn er nemlig gavnende for din krops evne til lettere at glide ind i en god søvn.

Derudover styrker den fastlagte søvn også dit indre, biologiske ur. Gå derfor i seng og stå op på de samme tidspunkter. Vigtigst er det at stå op på det samme tidspunkt hver morgen.

Slap af inden sengetid

En lang dags travlhed og bekymringer forsvinder ikke med et trylleslag, bare fordi du lægger dig i seng. Fysisk aktivitet, tanker og følelser rumsterer i din hjerne og kan gøre det svært for dig at falde til ro – og derved falde i søvn. Ofte glemmer man at sætte tid af til at slappe af uden forstyrrelse sidst på dagen, inden man går i seng, og dette kan gøre overgangen til søvnen udfordrende.

Gå væk fra arbejdsbordet, dagligdagens gøremål og fjernsynet, og fokuser i stedet på, hvad der får dig til at slappe af. Gør det til en vane at hellige den sidste time, inden du går i seng, til beroligende aktiviteter, der passer dig, som for eksempel at tage varme bade, læse eller lytte til beroligende musik.

Drop skærmlyset

Det skarpe lys fra tv’et, tablet’en og mobilen forstyrrer din hjerne i dens proces henimod at falde til ro. Lyset påvirker vores døgnrytme og modvirker kroppens lyst til at sove. Mails, sms’er og søndagskrimier hører ikke til i soveværelset, da alle disse ting vækker følelser i dig, der ikke har til formål at få dig i dyb søvn.

Tragiske nyheder og politiske debatter distraherer hjernen og råber på aktivitet frem for ro. Drop derfor de forstyrrende elementer inden sengetid. Selvom det kan være fristende at tage mobilen med ind i sengen, er det i virkeligheden den gode nats søvns værste fjende.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.