Indbygningsovn test – Det bedste grundlag for god madlavning i dit køkken

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Ovnen er en essentiel hvidevare, der findes i alle danske køkkener. Bagningen, stegningen eller dampningen i ovnen er ofte den primære tilberedning af hovedmåltidet. Derfor bør ovnen være i bedste stand og passe, så den matcher alle krav din yndlingskogebog kunne stille. Dermed skaber du de gladeste ansigter rundt om køkkenbordet.

I takt med at teknologien udvikler sig, skaber producenterne nye initiativer i ovnene, der gør hverdagen endnu lettere. Det skaber også nye krav hos forbrugeren. Inden man beslutter sig for køb af ovn, er det derfor vigtigt, at man er bevidst om alle ovnens egenskaber – og alle de andre ovne på markedets funktioner for at finde den ovn, der bedst matcher ens egne behov.

Der er sjældent en ret, der serveres på samme måde af to personer. Man laver mad forskelligt.  Derfor er dine krav til dit køkkenudstyr med garanti anderledes fra din nabos krav. Nogle omstændigheder er dog vitale for ovnens kvalitet, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på netop disse for at finde den ovn, der er det absolut bedste match til dit køkken.

Bedste indbygningsovn

Gode ting at have på tommelfingeren, når man leder efter den perfekte ovn til at bygge ind i sit køkken er størrelsen på ovnrummet, renseprogram og energiklasse. Design, opvarmningshastighed og nem betjening er for nogle også vigtige prioriteter. Kvaliteten af ovnen afgør også ofte ovnens levetid og er derfor reel for ens overvejelser inden køb.

Med denne guide vil du blive introduceret til seks forskellige ovne, der alle har potentiale til at blive en fast del af dit køkken. De har forskellige egenskaber, som spænder vidt. Om du ønsker dampfunktion med indbygningsovnen fra VOSS eller stort temperaturinterval med den førstnævnte ovnmodel fra Siemens, så findes den ovn, der passer dig bedst i denne guide. Så er der i sandhed ikke langt til opgraderet madlavning.


Siemens Indbygningsovn HB672GBS1S

indbygningsovn test→ Set hos Elgiganten.dk til 4.299 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 4.795 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 4.799 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 4.899 kr.

Madlavningen er ofte et uoverskueligt hverdagsgøremål. Det kræver tid, planlægning og forberedelse, som alt sammen kreerer skidt og snavs, der derefter skal rengøres. Med indbygningsovnen fra Siemens kan du springe et af de nævnte gøremål over. Der er nemlig ingen manuel rengøring med denne ovn, da den har den automatisk selvrengørings funktion ActiveClean®. Denne pyolystiske funktion opvarmer ovnen til 500°C, så rester fra madlavningen brændes til aske, der nemt kan tørres af med en klud – der er ikke engang brug for rengøringsmidler. Hermed er ovnens rengøringsbehov minimale og overskuelige for enhver.

Man skal ikke stå trippende og vente på, at ovnen bliver varm. Ovnen lynopvarmer uden brug af ekstra energi. Den kan for eksempel nå 175°C på bare fem minutter. Selv med mad, der kommer lige fra frysedisken, er ovnen det effektive valg. CoolStartfunktionen er en innovativ varmeteknologi, der muliggør det at tilberede mad fra frost uden overhovedet at skulle forvarme ovnen.

Otte forskellige ovnfunktioner

I alt spænder ovnens temperaturinterval fra 30°C til 300°C. Varmen kan bruges på ovnens otte forskellige ovnfunktioner. Disse inkluderer 4D-varmluft, øko varmluft, almindelig over- og undervarme, men også eco over- og undervarme. Derudover også varmluft, impulsgrill, stor variogrill, pizzafunktion samt den tidligere nævnte CoolStart. Pladerne kan ed 4-D varmluftsfunktionen placeres på alle niveauer i ovnen, uden den mindste betydning for madens resultat. Ovnens ventilator fordeler nemlig jævnt varmen i ovnrummet, så både stegning og bagning kan foregå overalt i ovnen. Ovnrummet er 71 liter stor, så der er rigeligt med plads til al slags madlavning.

LÆS OGSÅ:  Fryseskab test - Hvilken skabsfryser skal du vælge? Find det bedste til prisen i vores guide

En række tiltag sikrer, at sikkerheden er i top for ovnen. Den har elektronisk dørlås, børnesikring med nøglefunktion, sikkerhedsafbryder, restvarmeindikering med flere. Altså er det gjort til en dyd for udbyderen at sikre brugeren en sikker oplevelse, hvor risikoen for eventuelle uheld er bedst mulig minimeret. Designet er af moderne, simpelt i sort med kant og håndtag af rustfrit stål. Ovnrummet er i antracitemalje. Farvedisplayet har en klar tekst og touch control. På kontrolpanelet er der også et elektrisk ur.


Bosch Indbygningsovn HBG672BS1

test indbygningsovn→ Set hos Elgiganten.dk til 4.999 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 4.999 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 5.299 kr.

Indbygningsovnen skal være et indbydende, lækkert køkkenelement, der falder naturligt ind blandt hjemmets inventar. Yderdøren på indbygningsovnen fra Bosch er af glas, så man nemt kan se, hvordan det står til med bagningen. Derudover er glasset i sammenhæng med stållooket elegant og moderne. Ovnens funktioner indstilles let med kontrolringen, der befinder sig på touch control TFT-displayet. Derudover er der også elektronisk ur.

Indbygningsovnen har ti forudindstillede programmer, der sikrer det rigtige ovnmiljø og temperatur til det meste madlavning. Derfor er ovnens madlavningsmuligheder mange og fleksible. Ovnen giver også temperaturforslag og viser til hver en tid den aktuelle temperatur i ovnen. Maden kan tilberedes i temperaturintervallet 30°C til 300°C.

Energiklasse A+

Ovnen fra Bosch er det miljø- og energibevidste valg. Den ligger nemlig i energiklassen A+, så maden tilberedes til det perfekte resultat, uden at det har konsekvenser for energiforbruget. Blandt ovnens mange automatiske programmer findes også en række til dem, der ønsker en klimarigtig livsstil.

Derudover tilbyder ovnen også en del andre funktioner, der opfylder en række almene behov for brugeren. Indbygningsovnen har nemlig også automatisk pyrolyse selvrens og 4-D varmluft, der sikrer god varmefordeling i ovnrummet. Alle tiltag, der sikrer den ultimative tilfredsstillelse med sin totale ovnoplevelse.


GORENJE BOP747S32X Indbygningsovn

bedst i test indbygningsovn→ Set hos Elgiganten.dk til 4.699 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 4.699 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 4.699 kr.

Pladsmangel i ovnen er irritationsfremkalder nummer et. Ovnen er et hvidevareprodukt, der skal opfylde en række krav, så de er nyttige både i hverdagen, men også ved højtider og til fest skal ovnen kunne tilfredsstille sin brugers behov. Hvis ikke der både er mulighed for at tilberede familieaftensmaden i hverdagen og julemiddagen til familiesammenkomst, bliver den praktiske installation i køkkenet hurtig frustrerende grej frem for behjælpelig.

Ovnrummet i indbygningsovnen fra GORENJE er hele 73 liter stor. Så er der altså ingen grund til at frygte at skulle tilberede mad – også til større fester. Teleskopudtrækket gør det muligt at tage ovnens plader ind og ud nemt og problemfrit.

En af ovnens mest prisværdige egenskaber er dens afrundede, klassiske form. Inspirationen til designet tager rod i traditionelle træfyrede ovne. Det gør det muligt for varmen nemt og frit at bevæge sig rundt i ovnen og dermed fordele sig jævnt. Ligeså omslutter varmen maden fuldstændig, således at retterne i ovnen perfekt tilberedes effektivt fra alle sider. Kombineret med ovnens ventilationssystem er varmefordelingen i ovnen ganske enkelt i top.

Ovn med selvrens

Selvrens er en populær fordel, der tilfredsstiller manges behov for minimal manuel rengøring. Funktionen PyroClean renser ovnen ved at opvarme den til en høj rengøringstemperatur for efter afkøling at efterlade ovnen ren og helt foruden fedtpletter. Kvaliteten af ovnens emalje er afgørende for ovnens samlede kvalitet. GORENJES ovn er produceret med en emalje af materialet SilverMatte. Materialet er yderst stærkt og derfor utrolig modstandsdygtig mod de ekstreme varmegrader, som ovnen kan opnå.

LÆS OGSÅ:  Væghængt emhætte Test – Her de bedste modeller på markedet

Ovnen er af energiklasse A. Den har et sort og sølv minimalistisk design i rustfrit stål samt fire-lags glaslåge med dobbeltvarmeafvise, så varmen ikke trænger ud og komprimerer med sikkerheden. Indbygningsovnen kan nå en maksimaltemperatur på 275°C ved madlavning. Temperaturen kontrolleres elektronisk fra et IconTouch betjeningspanel.


 VOSS IEP770RF Indbygningsovn

bedste indbygningsovn→ Set hos Whiteaway.com til 4.999 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 4.999 kr.

Indbygningsovnen bliver en integreret del af dit køkken. Det er ikke et køkkenredskab, der nemt kan kasseres – det er en investering.

Derfor bør man vælge en ovn, der passer alle behov, man kunne have. Det er problematisk at have en ovn, der ikke har de bagefunktioner, man egentlig drømmer om. Multifunktionsovnen fra Voss har både ægte varmluft, men som noget med atypisk har denne indbygningsovn også dampfunktion. Denne ovn tilfredsstiller derfor en række krav, den ambitiøse bager kunne have.

Blandt fordelene ved at tilberede sin madlavning med vanddamp skiller én sig ud som den vigtigste; dampen insisterer nemlig på at fastholde al smag og næring fra råvarerne og resulterer derfor i den ultimative servering. Dampen er også fuld af fordele, når man bager morgenbrødet. Funktionen garanterer nemlig sprød skorpe og blødt indre.

Rengøringsvenlig ovn

En katalytisk effekt på indersiden sikrer minimalt rengøringsbesvær efter brug af ovnen. Denne gør, at alle madrester og snavs deraf bliver nedbrudt automatisk, når ovnen er tændt på over 200°C. Derudover er ovnen også udstyret med en flere-lagsovnlåge, der er ekstra rengøringsvenlig. Ovnlågen kan, foruden brug af værktøj, nemt skilles ad. Hermed kan man med lethed rengøre alle glaspladerne enkeltvis.

Det gode overblik og nem tilgængelighed er også sikret med ovnens indbyggede madlavningstermometer. Termometret kræver simpel betjening. Med det er det nemt at måle kernetemperaturen for alle sine madretter. Termometret er i alle ovne en universal model, der let kan anvendes til både brød, kager og alle typer kød. Nogle dage skal aftensmåltidet skal serveres hurtigere end andre. På netop de dage, hvor sulten bare gnaver og overskuddet ikke rækker, kan en boosterfunktion aktiveres. Denne gør opvarmningen af ovnrummet til førsteprioritet, og derfor vil ovnen nå den ønskede temperatur på kortest mulig tid.

Ovnen er af energiklasse A+ og derfor yderst energieffektiv. Designet er simpel i sort med kanter af rustfri stål. Ovnrummet har en kapacitet på 71 liter, så der er med købet af ovnen sikret masser af madlavningsplads.


Siemens HB 676G5S6 Indbygningsovn

indbygnings ovn→ Set hos Whiteaway.com til 10.599 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 10.699 kr.

Tidligere i guiden er en Siemens ovn blevet nævnt. Man kunne derfor nemt komme til at spørge sig selv: Hvad adskiller denne ovn fra den tidligere? Forskellen mellem de to er ganske enkelt en række tiltag i denne model, der yderligere skal sikre den nemme løsning for dig i hverdagen.

Ovnrummet på 71 liter gør ovnen til en oplagt familieløsning. Ovnen anbefales også til større hjem med over fem personer levende under samme tag. Ovnens design er simpelt og lækkert i sort. Stålstykkerne på ovnen er rustfrie. Ovnen har en pyrolystisk selvrens funktion, så rengøringen af ovnen er simpel.

HomeConnect

Hvad der virkelig adskiller denne ovn fra andre er dens HomeConnect-funktion. Denne nye innovation skaber nye muligheder i køkkenet. Med HomeConnect app’en på sin mobil kan man betjene sin ovn fra mobilen. Den Wi-Fitilsluttede ovn, der kan bruges via mobilen, medvirker et mere bekvemt og effektivt hverdagsliv. App’en fungerer til en række andre hvidevarer. Hvis man køber husets hvidevarer med funktionen, er man sikret, at de alle kan betjenes over samme app.

LÆS OGSÅ:  Bagemaskine test: Se vores gennemgang af de bedste bagemaskiner til prisen

En anden praktisk løsning, der er integreret i ovnen, er teleskopudtrækket. På tre niveauer i ovnen kan plader og riste trækkes ud, så man slipper for at skulle række ind i den varme ovn. Dette kan på mange måder være belejligt i madlavning. For eksempel hvis man vil dryppe en steg.


Whirlpool AKP 458 IX Indbygningsovn

billig indbygningsovn→ Set hos Whiteaway.com til 2.985 kr.

Nogle finder de mange funktioner og knapper uoverskuelige. Hvis man alligevel ikke får dem brugt, kan man med fordel vælge en mere simpel ovn, der stadig ikke går på kompromis med, hvad en god ovn skal kunne. Indbygningsovnen fra Whirlpool har alle de basale egenskaber til en fordelagtig pris. Ovnrummet på 65 liter gør det muligt at tilberede mad til mange. Så selv uventede gæster bliver intet problem. Den rustfrie ståloverflade gør designet tidløst. Et klassisk design kan være at foretrække, når ovnen installeres permanent i køkkenet.

Ovnen har en række praktiske madlavningsprogrammer, så tilberedningen i ovnen er nem at overskue. Der kan blandt andet vælges mellem over- eller undervarme, varmluft eller grill. Derudover er der også et optøningsprogram så selv mad, der kommer lige fra fryseren, kan tilberedes på rekordtid. Energiforbruget med ovnen er også overskueligt. Ovnen er mærket energiklasse A. Med ovnen leveres rist, bradepande og to bageplader, så du kan påbegynde madlavningen i den nye ovn, lige fra den er leveret.


Indbygningsovn til dit hjem

Indbygningsovnen er det klare valg for den forbruger, der er bevidst om vigtigheden af et lækkert look i køkkenet. Ovnen bygges nemlig ind i ens køkkenelementer, så den bliver den ultimative del af køkkenets inventar. Derfor er det også mere end noget andet afgørende, at man er opmærksom på om ovnens mål passer ind i køkkenet.

Gør tilberedningen i ovnen til den letteste del af madlavningen ved at anskaffe dig en effektiv ovn, der sikrer de bedste vilkår for dine retters succes. Håbet er, at du med denne guide er blevet bevidst om dine og din families behov og har fundet det helt rette match.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply