Ismaskine test – Lav din egen lækre hjemmelavet is

0

Indrømmet – jeg har en svaghed for is! En god menu skal altid sluttes af med is, masser af is. Der må gerne være nogle bær og en smule tung kage til at pifte det hele op. Men isen er uundværlig, så rigeligt med den – og gerne i mange forskellige varianter

Jeg er ikke alene med den passion, har jeg erfaret. Vi er rigtig mange, der elsker is. Børn, unge, og voksne i alle aldre. Hvis du kan melde dig i koret af is-elskere, så glæd dig til at læse videre. Testsektionen.dk har denne gang valgt at kigge på ismaskiner. Men først lidt fakta!

Oversigt

ForhandlerModelTypeMål (cm)Produktions tidSkålstr.Pris
Wilfa ICM-C15Kompressor40x28x2560 min.1,5 L1.378,-
Ariete Gran Gelato 693Kompressor27x32x3630 min.1,0 L1.351,-
De'Longhi ICK 5000Kompressor24x33x4355 min.1,2 L2.015,-
Nemox Gelato Chef 2200Kompressor24x30x3535 min.1,5 L2.254,-
Nemox NXT1 L'automaticaKompressor22x27x3830 min.1,7 L4.255,-
Melissa ICE-2081Kompressor27x32x3660 min.2,0 L1.799,-

Vær opmærksom på, at størrelsen på skålen ikke afspejler den færdige is-mængde. Og det er meget individuelt, hvor meget is de enkelte maskiner producerer på en opfyldning. Men regn med, at en maskine med en skål på 1 liter, producerer et sted mellem 500 og 700 gram færdig is.

Der findes to hovedtyper af ismaskiner. En ismaskine med kompressor og en ismaskine med fryseelement(er).

Ismaskiner med kompressor har en integreret fryser, hvilket bevirker, at isen fryses under tilberedningsprocessen. I ismaskiner med fryseelement sørger det løse fryseelement for, at isen ikke krystalliserer under tilberedningen. Fryseelementet skal i fryseren et stykke tid før tilberedningen, ofte op til et døgn før, så med det samme fryseelement kan du kun lave en portion is ad gangen.

Hvad skal du overveje, når du påtænker at købe en ismaskine?

Ja, dels skal du overveje ovenstående problematik omkring fryseelementer. Laver du altid kun en portion is ad gangen, er denne type meget anvendelig. Heldigvis findes der også få store ismaskiner med fryseelement. Maskiner som kan lave et par liter is ad gangen. Så må du vurdere, om det er stort nok til dig …?

Laver du ofte flere portioner is ad gangen, peger pilen helt klart på en ismaskine med kompressor.

Men der er også andre væsentlige overvejelser, du skal gøre dig. Der er store forskelle i den tid, en ismaskine tager om at lave is, og nogle ismaskiner larmer så meget, at det kan være til irritation, hvis de skal være i køkkenet samtidigt med dig. Eller hvis du og dine gæster sidder tæt på, mens isen tilberedes. Så din tålmodighed og det støjniveau, du kan acceptere, er også elementer, der skal indgå i din research af maskinerne.

Og endeligt er der selvfølgelig den økonomiske dimension. Køber du en dyr ismaskine, skal den naturligvis køre nogle liter is igennem, for at den er konkurrencedygtig i forhold til købe-is. Til gengæld ved du altid, hvad du får for pengene. Af råvarer og god smag lige efter dit hoved.

Produktoversigt 

Hos Testsektionen.dk har vi gjort os nogle grundige overvejelser i forbindelse med valg og anbefalinger af ismaskiner.

  • Vi mener, at fleksibiliteten ved en ismaskine med kompressor er den vigtigste faktor for den gennemsnitlige forbruger. Her kræves der ingen planlægning ved indfrysning af køleelementer, før der kan laves is. Man kan blot gå i gang med tilberedningen en times tid før, der skal is på bordet.
  • Forbrugerrådet Tænk har ved flere lejligheder udført tests af ismaskiner. Det samlede resultat indikerer, at ismaskiner med kompressor opnår de bedste testresultater, idet disse indtager 8 af de øverste 10 placeringer i Tænk’s ismaskine test.

Af respekt for, at du kan finde den bedste ismaskine, har vi derfor udelukkende valgt at se på ismaskiner med kompressorer.


Wilfa ICM-C15 ismaskine

ismaskine test→ Set hos Skousen.dk til 1.378 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 1.388 kr.

→ Set hos Elgiganten.dk til 1.399 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 1.399 kr.

→ Set hos Coop.dk til 1.399 kr. (1.699 kr. for ikke-medl.)

→ Set hos Kitchentime.dk til 1.529 kr.

Denne Wilfa ismaskine er testens billigste, og her får du virkelig meget ismaskine for pengene.

ICM-C15 scorer højt på fremstilling af is, den er brugervenlig og har et fornuftigt strømforbrug. Det er måske ikke testens mest rengøringsvenlige ismaskine, men alle løsdele kan dog gå i opvaskemaskinen.

Den har et enkelt og meget stilrent design og er udført i børstet, rustfrit stål.

Betjeningen er let tilgængelig via et overskueligt trykknap-system i toppen af maskinen. Man kan fylde ingredienser på undervejs i tilberedningsprocessen uden at stoppe maskinen. Og endelig har den indbygget kølefunktion, som holder den færdiglavede is kold og spiseklar op til en time efter, den er lavet.


Ariete Gran Gelato 693 ismaskine

test ismaskine→ Set hos Whiteaway.com til 1.351 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 1.351 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 1.351 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.351 kr.

→ Set hos CDON.dk til 1.681 kr.

→ Set hos Elgiganten.dk til 1.699 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.714 kr.

Gran Gelato 693 fra Ariete er en rigtig hurtig ismaskine, som laver en god portion is på en halv times tid. I tests har den produceret op til 800 ml is på én gang.

Ismaskinen har et rigtig flot og elegant design, som pynter på køkkenbordet. Den er udstyret med et display, der viser den aftagelige skåls temperatur samt hvor langt tilberedningstid der er tilbage.

Ud over den hurtige og gode fremstilling af is scorer Gran Gelato 693 højt på energiforbrug. Altså et lavt energiforbrug i forhold til konkurrenterne.


De’Longhi ICK 5000 ismaskine

bedst i test ismaskine→ Set hos KitchenOne.dk til 2.015 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 2.256 kr.

Hvis italienerne ikke kan lave is – hvem kan så? Italienske De’Longhi står bag modellen ICK 5000, som Forbrugerrådet Tænk i sin forrige test af ismaskiner udnævnte til ”bedst i test”.

Til grund for udnævnelsen siges det, at De’Longhi ICK 5000 klarer sig godt på alle parametre. Allerbedst er den til at producere is, og så er den støjsvag i forhold til konkurrenterne. Men også egenskaber som brugervenlighed, rengøring, konstruktion og energiforbrug får karakteren ”god”.

Med en skål på 1,2 liter kan der produceres ca. 700 gram færdig is.

Designet er ikke noget at råbe hurra for, men denne De’Longhi ismaskine er absolut et godt køb til prisen, fordi den gør det, den skal. Og den er rigtig god til det.


Nemox Gelato Chef 2200 ismaskine

bedste ismaskine→ Set hos Proshop.dk til 2.254 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 2.254 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 2.254 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 2.254 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 2.419 kr.

Nemox Gelato Chef 2200 skal kun bruge en halv times tid til at lave en god portion is. Samtidigt er den meget støjsvag.

Designet er enkelt, tidløst og meget fikst. Den aftalelige spand i aluminium er placeret, så den er let at få op – og samtidigt er Gelato Chef 2200 rengøringsvenlig, fordi der ikke sidder andet i vejen netop der, hvor isen frembringes.

Med Nemox Gelato Chef 2200 produceres der en rigtig god omgang is med en flot konsistens. Maskinen er meget brugervenlig og støjsvag. Endvidere har den et fornuftigt strømforbrug.


Nemox NXT1 L’automatica ismaskine

bedste ismaskine i test→ Set hos Whiteaway.com til 4.255 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 4.255 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 4.255 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 4.392 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 4.525 kr.

Italienske Nemox får også den sidste spalteplads i vores indlæg om ismaskiner. Som model-navnet antyder er der her tale om en fuldautomatisk ismaskine med den nyeste form for teknik.

NXT1 L’automatica har intet display til styring af tilberedningen. Den registrerer automatisk de anvendte ingredienser og isens konsistens under tilberedningen. Så her behøver du ikke have et øje på hver finger for at få veltillavet is til dine gæster.

Fyld ingredienser i spanden og start maskinen en halv times tid før det er desserttid, så klarer Nemox NXT1 resten. Og den giver selv lyd, når isen er perfekt og klar til servering. Er I ikke helt klar til dessert, når isen er færdig, er der indbygget holde-kold-funktion i ismaskinen.

Nemox NXT1 L’automatica er meget rengøringsvenlig og de løse dele kan gå i opvaskemaskinen. Det er da til at forstå!


Melissa ICE-2081 ismaskine

ismaskine bedst i test→ Set hos Coop.dk til 1.799 kr. (1.999 kr. for ikke-medl.)

Melissa har med ICE-2081 produceret en klar testvinder. Denne Melissa ismaskine vandt nemlig Forbrugerrådet Tænk’s seneste test af ismaskiner. Begrundelsen var bl.a., at den er fremragende til at lave forskellige typer af is (fx almindelig vaniljeis, sorbet samt yoghurt-is).

Maskinen er endvidere støjsvag sammenlignet med andre kompressor-maskiner, den er solidt konstrueret og har et fornuftigt strømforbrug.

Melissa ICE-2081 kan rumme ikke mindre end 2 liter i den store skål, som samtidig er meget nem at tømme. Ismaskinen er således lidt større og tungere end konkurrenterne. Men gør det noget, når slutproduktet er lækker is?

Hvis der skal drysses lidt malurt i bægeret – altså ikke is-bægeret – så er ICE-2081 ikke så rengøringsvenlig. Et problem som mange andre ismaskiner desværre også lider under.


Duellen

FordeleUlemper
Ismaskine med kompressorDer kan laves flere portioner is ad gangen. Eller flere gange ugentligt, da man ikke skal vente på, at fryseelementet skal i fryseren et døgns tid inden tilberedning.Tager generelt længere tid om at lave en portion is end maskiner med fryseelement.

Kompressor-maskinen er typisk mere pladskrævende og dyrere i anskaffelse end maskinen med fryseelement.
Ismaskine med fryseelementEr typisk hurtigere end kompressor-maskinen.

Er typisk billigere end kompressor-maskinen.

Er typisk mindre end kompressor-maskinen.
En portion is pr. fryseelement.

Fryseelementet skal i fryseren et stykke tid før tilberedningen.

Generelt mere støjende end kompressor-maskiner.

Med håbet om en god, lang varm sommer med masser af hjemmelavet is, ønsker Testsektionen.dk dig pøj – pøj med dit valg af ismaskine.


Ismaskine test 2019

Har du længe gået og overvejet at anskaffe dig en ismaskine? Men har du svært ved at finde rundt i alle de forskellige modeller? Det kan være en jungle af finde den rigtige ismaskine, da det efterhånden er blevet et køkkenredskab, som ofte bliver set i det moderne køkken. Du vil i denne test af seks forskellige ismaskiner blive introduceret til forskellige modeller på det store marked, som alle har lignende eller forskellige funktioner. Når du har læst denne test, kan du udpege dine præferencer og blive klædt på til at vælge den perfekte ismaskine til dit hjem.


Nemox Chef 2200 Ismaskine

ismaskine testDer er en lang række fordele ved at have en ismaskine, og hvis du elsker is, så er det oplagt, at du også anskaffer dig en ismaskine. Det er en helt fantastisk mulighed for, at du kan lave din helt egen is, når det passer dig.

Ønsker du at blive en sand mester i at lave hjemmelavet is på ismaskine, så er Nemox’ Chef 2200 en rigtig god ismaskine at arbejde med. Denne ismaskine har kapacitet på 1,5 liter og kører med indbygget kompressor. Det vil sige, at den selv kan fryse isen, så du ikke selv skal tænke på at gøre dette. Blandt mange anmeldere bliver Chef 2200 fra Nemox rost for at være støjsvag, hvilket er et væsentligt problem hos mange af de andre ismaskiner. Derudover er designet i rustfrit stål og ganske nem at rengøre efter brug.

Is på ismaskine

Modellen fra Nemox har en utrolig praktisk konstruktion, da der ikke er nogen rørearm i midten af maskinen. Du får derfor ikke problemer med at få isen ud af din nye ismaskine. Det tager op imod 1 time at producere 600 ml. is, og resultatet er altid lige i øjet. Modellen kan typisk købes i både rød eller hvid, så du kan vælge den farve, der passer til din stil eller dit køkken.


Steba Ismaskine STIC150

test ismaskineHvis du er enig i, at der kun findes meget få ting, der er bedre end is, og endnu mindre der er bedre end hjemmelavet is? Så er denne ismaskine fra Steba ved navnet ’’STIC150’’ et meget godt bud på din kommende ismaskine. Det er en selvkørende og fuldautomatisk ismaskine, som du får fingrene i, og den skaber den helt perfekte konsistens til din hjemmelavet is. Steba’s ismaskine kræver ikke forkøling, da den er med kompressor, som klarer alt arbejdet med at nedkøle din is helt ned til -35 grader.

Blandt mange andre tests af ismaskiner med kompressor, har denne model fra Steba klaret sig rigtigt flot. Det har den blandt andet, fordi den er utrolig brugervenlig at benytte. Den har et smart LED-display, hvor du kan se information omkring din isproduktion og altid være informeret, hvis der skal foretages ændringer. Du skal bare lave din ismasse og tilføje den til maskinen, som har mulighed for at køre med 10 minutters intervaller. Det er en yderst smart funktion, da du hele tiden kan holde øje med isens konsistens, og hvis den ikke helt har sat sig, så kan du give den mere nedkøling.

Ismaskine med kompressor

Steba’s fremragende ismaskine kommer også med et smart påfyldningslåg, så du kan tilføje ingredienser løbende. Den er desuden ganske nem at rengøre, da du bare kan putte de løse dele i opvaskemaskinen, mens resten kan rengøres med en våd klud.


Wilfa ICM-C15 Ismaskine

Bedste ismaskine→ Set hos Kitchenone.dk for 1.359 kr.

Denne ismaskine har det meste af 2018 og starten af 2019 toppet anmeldernes lister over ismaskiner, som har fungeret bedst i test. Her er der tale om Wilfa ICM-C15, som er en ismaskine med kompressor. Wilfas smarte ismaskine bliver især rost for at være meget brugervenlig og rummelig med et lækkert display. Det er derudover også en fremragende ismaskine til prisen, da den ikke er blandt de billigste og heller ikke blandt de dyreste, men du får alligevel topkvalitet.

Denne gode brugervenlighed er afgørende, hvis du står en aften med gæster i huset og gerne vil servere is. Du skal dermed ikke kæmpe længe med ismaskinen, før den producerer is. Den er derfor rigtig god til de dage, hvor det hele skal gå lidt hurtigere, eller hvis du bare gerne vil have dejlig is hurtigt. Wilfa ICM-C15 kan producere en rigtig smagfuld citronsorbet, yoghurtis eller en helt klassisk, cremet vaniljeis.

Ismaskine bedst i test

Derudover har den en rigtig smart hold-kold-funktion, som kan være utrolig nyttig, hvis du skal servere is for dine gæster. Denne funktion sikrer nemlig, at din is altid beholder den optimale temperatur, inden du serverer den. Det er derudover også en ganske god funktion, da du ikke behøver at have din ismaskine kørende, mens du er sammen med dine gæster eller spiser aftensmad. Her kan ismaskinen god larme lidt, men med hold-kold-funktionen, så kan du blot lave isen i løbet af dagen og have is klar til om aftenen.


De’Longhi ismaskine – ICK 5000bedst i test ismaskine

→ Set hos Coop.dk for 1.799 kr.

Der er en lang række forskellige ismaskiner, som kan blive udnævnt som den bedste ismaskine på markedet. Denne ismaskine har dog vist sig at være en favorit blandt mange anmeldere, og er derfor en yderst kompetent kandidat som værende den bedste ismaskine, du kan købe. Når det kommer til at finde den bedste ismaskine, så bunder det i en personlig vurdering. Vi må dog bare sige, at ICK-5000 fra De’Longhi er en yderst fremragende ismaskine.

Italienske De’Longhi har lavet en ismaskine med kompressor, som du kan købe for en ganske god pris. Den har en fremragende ydeevne, da den kan klare at producere al slags is og sorbet til et lækkert slutprodukt. Du skal dog være opmærksom på, at den bruger lidt længere tid på at fryse isen end nogle af de andre ismaskiner, du kan finde på markedet. Den gør det dog godt igen ved, at den ikke er støjende i processen, når du laver is.

Bedste ismaskine

Der er derfor mange fordele ved denne ismaskine, og det er også derfor, at den blandt mange eksperter bliver kaldt den bedste på markedet. Du undgår også at stå med en is, som er stenhård, da ismaskinerne sørger for, at den får en dejlig cremet og blød konsistens. Den kan derudover rumme 700 gram hjemmelavet is, og så får du også en opskriftsbog med masser af inspiration til lækre desserter med is.


Wilfa ismaskine – ICM-2SB Vanilje XLismaskine bedst i test

→ Set hos Coop.dk for 1.899 kr.

Den næste ismaskine, du vil blive præsenteret for, kommer igen fra Wilfa. Denne model er en ICM-2SB XL, så det er en opgraderet version af ICM-C15, som du tidligere har læst om. Som du nok har kunnet regne ud på navnet, så er det en større model. Det vil sige, at du får her en ismaskine, som har noget højere kapacitet. Du kan blande op til 1,2 liter is ad gangen med ICM-2SB Vanilje XL, og det tager typisk ikke mere end 1 time, så har du isen klar til dine gæster.

Det er især den store kapacitet, som ICM-2SB Vanilje XL især får ros for. Modellen er også nem at benytte, så du skal ikke bruge lang tid på at sætte dig ind i, hvordan den fungerer, og når du først kender den rigtig, så er den utrolig effektiv. Skålen, hvor isen laves i, har en kapacitet på 2 liter, hvilket er en stor mængde blandt andre modeller.

Denne model fra Wilfa har desuden også et yderst flot design. Det udvendige design er lavet af børstet stål, så du uden problemer kan rengøre den med en varm og fugtig klud. Den har også et flot display med brugervenlig betjening. Eftersom det er en af de større modeller, så er vægten selvfølgelig også derefter.

OBH ismaskine

Det er ikke kun Wilfa, der kan finde ud af at producere ismaskiner i høj klasse. Det kan den nordiske virksomhed OBH Nordica også. OBH Nordica leverer produkter inden for elektroniske husholdningsprodukter og køkkengrej med fokus på brugervenlighed, funktionalitet og et stilrent design. Deres fokuspunkter er også noget, som de har taget med over i deres ismaskiner.

Det første iøjnefaldende ved størstedelen af OBH’s ismaskiner er, at de typisk er væsentligt billigere end de andre konkurrerende producenter på markedet. Det er selvfølgelig altid meget tiltalende at kunne få en ismaskine, som ikke nødvendigvis behøver at koste flere tusinde kroner. Du skal dog blot være opmærksom på, at grunden til den billige pris er, at det er ismaskiner uden kompressor. Det vil sige, at du skaber isen ved hjælp af et køleelement, som først skal have været en tur i din fryser, før du kan starte isproduktionen.

De mindre modeller fra OBH er perfekte til dig, der ønsker at lave is en gang imellem og ikke umiddelbart har det store budget at bruge på en ismaskine. Derudover passer modellerne også rigtig godt, hvis du ikke har den store plads til at have en stor ismaskine stående. Her fylder disse modeller væsentligt mindre.


Nemox Gelatissimo Exclusive ismaskine

ismaskineEr du rigtig glad for hjemmelavet is, så bør du helt sikkert kigge nærmere på italienske Nemox, som står bag en fremragende ismaskine til hjemmelavet is. Modellen hedder ’’Gelatissimo Exclusive’’, som er en rummelig og luksuriøs ismaskine med kompressor. Denne model er lavet til brugeren, der gerne vil bruge lidt ekstra penge på en rigtig kvalitetsmaskine, som har mange muligheder. Denne model fra Nemox har også klaret sig særdeles godt i flere forskellige tests, hvor prisen på ismaskinen sagtens kan retfærdiggøres for det, du får.

Den kan både lave is, frozen yoghurt og sorbet, som den kun bruger 20-30 minutter på at fremstille. Det er en hurtig og nem proces, og ismaskinen har kapacitet til 1,7 liter, så du hurtigt kan få en masse lækker is klar på kort tid. Den vurderes til at kunne fremstille cirka 1 liter is ad gangen, hvilket er ganske fremragende. Designmæssigt er skålen til isen lavet i aluminium, som du kan tage ud og rengøre uden problemer.

Hjemmelavet is med en ismaskine

Du får også en lille opskriftsbog med, som rigtig kan sætte dig i gang med dine fremtidige desserter. Den vejer cirka 12 kilo, så det er selvfølgelig ikke en, du bare lige kan flytte rundt på. Derfor er det oplagt, at du finder en god plads til den i dit køkken, hvor den kan stå og være til rådighed.


Tilbud på ismaskiner

Ismaskiner kan være en dyr fornøjelse at investere i, og du bør derfor altid have øjnene åbne for det gode tilbud. Mange af de populære ismaskiner er ofte at finde på tilbud, så det er altid en god idé at tjekke mange af de forskellige udbydere, inden du træffer dit endelige valg. Det kan være, du har udset dig en forholdsvis dyr ismaskine i forhold til dit personlige budget, og måske er du i tvivl, om du kan få råd til den. Så vil det være en klar fordel, hvis du tjekkede konkurrenterne ud til den udbyder, du fandt ismaskinen hos. Det kan være, du er heldig at finde den på tilbud.

Der er også mange ismaskiner, som stort set kan mange af de samme ting. Derfor bør du altid have en finger på pulsen, når det kommer til nye og ældre ismaskiner for at finde de klare forskelle. Det kan være, du er faldet for en nyere ismaskine, som også er væsentligt dyrere, men du kan egentlige nøjes med en ældre model, der kan lidt af det samme.


Konklusion

For når alt kommer til alt, så er det spørgsmål om dine præferencer. Markedet er enormt, når det kommer til ismaskiner, og som du har kunnet læse i denne test, så har flere af producenterne også mange forskellige modeller. Disse modeller har mange lignende funktioner, men de adskiller sig også fra hinanden på flere parametre. Det er disse forskelligheder, du nøje skal overveje, når du udvælger din nye ismaskine.

Der er nogle, der ønsker at have en ismaskine uden kompressor og derfor være en større del af processen ved at lave isen. Det kan også være, at du har fundet ud af, at du ønsker en ismaskine med kompressor, som gør det meste af arbejdet for dig. Uanset hvad dine præferencer er, så håber vi, at du er blevet mere afklaret med dit valg efter at have læst denne test. Held og lykke med din nye ismaskine.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply