Isterningmaskine test 2020 – Markedets mest populære isterningmaskiner

0

Kender du det? Gæsterne til dit grillparty i haven kommer inden så længe – og på din tjekliste står der DESVÆRRE IKKE: husk isterninger til de kolde drinks!

Det er for sent at fylde isterningeposerne eller –bakkerne, og for øvrigt er fryseren fyldt til bristepunktet med alt muligt andet end isterninger. Den akutte løsning er en tur i supermarkedet eller på den nærliggende tankstation.

Et mindre stressende alternativ er at investere i en isterningemaskine, som uden den store indsats fra ejeren producerer isterninger i en lind strøm – også når festen allerede er gået i gang …

ForhandlerModelMål (cm)VægtKapacitetIsterninger pr. timePris 
Melissa34x35x24-1,7 L55 stk.879,-
Wilfa ICE-12s25x33x36--70 stk.959,-
Caso Icemaster PRO24x33x369,3 kg3 L60 stk.1.248,-
Profi Cook PC-EWB 100736x30x3010,8 kg1,8 L60 stk.1.307,-
Icematic E 3536x44x4525 kg4,5 L75 stk.4.499,-

Hvorfor skal du købe en isterningemaskine?

Hvis du er typen, som et par gange om året tager en sjus med is, så er en isterningemaskine i bryggerset eller på køkkenbordet måske ikke en nødvendighed. Men er du – som det meste af nationen – hoppet på trenden med at drikke 2-3 liter vand dagligt, så kan en isterningemaskine være en god ide. Koldt vand smager som bekendt langt bedre end lunkent eller varmt vand!

En udpræget fordel ved maskinerne er imidlertid, at de løbende producerer isterninger, når der er brug for dem. Vi er nogle stykker, der er løbet tør for plasticposer med frossent vand, når vi har de gode venner på besøg. Og det udløser ikke altid Nobels fredspris! Så i den situation er isterningemaskinen ofte en populær 12.-mand at sætte ind.

Værd at vide om isterningemaskiner

De fleste isterningemaskiner kan producere isterninger i forskellige størrelser, ofte to størrelser, men også flere hvis man bevæger sig op i de (semi)professionelle maskiner. Disse er som regel lidt dyrere i anskaffelse.

De enkelte producenter angiver typisk i styk, i gram pr. time eller i kg pr. døgn hvad deres maskiner kan producere af is. I vores test har vi omregnet alle resultater til isterninger pr. time for at få et brugbart sammenligningsgrundlag. Tallene kan så afvige lidt (i nedadgående retning), hvis man vælger at lave store isterninger. 60 isterninger i vores sammenligning svarer ca. til 500 gram is.

Isterningemaskiner leverer typisk isterninger i små puljer, og man kan forvente at have den første leverance efter ca. 8-12 minutter.

I vores test har vi medtaget fem maskiner til hjemmebrug og en til den (semi)professionelle bruger eller mindre virksomhed. Maskinerne til hjemmebrug ligger prisintervallet 1.000 til 2.000 kr., og den (semi)professionelle maskine koster 4.000 kr.

Producenterne / sælgerne er meget i tvivl om det hedder, isterningemaskine eller isterningmaskine. I vores beskrivelse af de enkelte produkter har vi valgt at være tro mod producentens/ sælgerens stavemåde i navnet.


Melissa isterningmaskine

isterningmaskine test→ Set hos Coop.dk til 897 kr.

Melissa er vores bud på en billig isterningemaskine. Og den kan det den skal.

Allerede efter 10 minutter viser de første isterninger sig i beholderen. Og i løbet af en time kan maskinen producere ca. 55 isterninger.

Maskinen lyser, når der skal fyldes mere vand på, og den stopper automatisk, når der ikke er plads til flere isterninger. Du behøver derfor ikke holde øje med, om gulvet er fyldt med isterninger – du skal blot koncentrere dig om at tømme beholderen og fylde mere vand på maskinen.


Wilfa ICE-12S isterningmaskine

test isterningmaskine

→ Set hos Whiteaway.com til 959 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 977 kr.

→ Set hos Coop.dk til 999 (1.699 kr. for ikke-medl.)

→ Set hos KitchenOne.dk til 1.222 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 1.299 kr.

Wilfa ICE-12S laver op til 70 isterninger i timen, og i to størrelser afhængigt af, hvad du indstiller den til.

Sammen med Caso Icemaster PRO er det testens mindste maskine med et rumfang på kun 25 x 33 x 36 cm, så den er let at gemme af vejen i et skab eller lignende.

Wilfa ICE 12-S har indikatorer, der viser, når maskinen er løbet tør for vand eller er fyldt med isterninger. Den er udstyret med en afløbsventil, så overskydende vand let kan lukkes ud af maskinen.


Caso Icemaster PRO isterningmaskine

bedste isterningmaskine→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.248 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 1.249 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 1.315 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 1.315 kr.

→ Set hos Barlife.dk til 1.699 kr.

Icemaster PRO er testens anden maskine fra tyske Caso, som er leverandør af en række forskellige husholdningsprodukter. Designmæssigt ligner den CS3301 med sit rustfrie stålkabinet og den sorte top, som er udstyret med låg og et glasparti, så man kan følge med i, hvor langt maskinen er i arbejdet med at lave isterninger.

Caso Icemaster PRO fylder lidt mindre end CS33001, men den vejer nogenlunde det samme, og har også en kapacitet på hele 3 liter vand.

De ca. 60 isterninger, Icemaster PRO producerer i timen, lander i en kurv i toppen af maskinen, og kurven kan tages ud, så isterningerne er lettere at servere eller hælde op i en isspand eller lignende.


Profi Cook PC-EWB 1007 isterningmaskine

isterningemaskine→ Set hos Skiftselv.dk til 1.307 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.411 kr.

→ Set hos CDON.dk til 1.590 kr.

→ Set hos Barlife.dk til 1.699 kr.

Profi Cook PC-EWB 1007 er en lækkerbisken rent designmæssigt. Rustfrit stål, frontmonteret skuffe, hvor isterningerne let kan hentes samt ikke mindst et tydeligt og intuitivt display, hvor der er mulighed for at ”programmere” sin isterninge-fabrikation. Fx til at køre flere timer ad gangen.

Maskinen laver 10-15 kg isterninger i døgnet, hvilket svarer til ca. 60 isterninger i timen.

PC-EWB 1007 giver lyd, når den vil have mere vand eller tømmes for isterninger. Den har et energisparende program og slukker automatisk, når et program er kørt igennem.


Icematic E 35 isterningmaskine

isterningmaskine→ Set hos Barlife.dk til 4.499 kr.

Icematic E 35 er testens sidste og absolut største isterningmaskine. Den måler 36 x 44 x 45 cm og har en kapacitet på ikke mindre end 4,5 liter vand. Ydermere vejer den 25 kg.

Icematic E 35 henvender sig til manden, der har alt – og altså også en hjemmebar. Eller til den mindre virksomhed, bar eller restaurant, som har et kontinuerligt forbrug af isterninger.

Maskinen kan lave isterninger i tre forskellige størrelser, og op til 15 kg i døgnet. Isterningerne leveres 12 ad gangen, og der produceres ca. 75 på en time.


Caso CS3301 isterningemaskine

isterningemaskine testCaso CS3301 er en kompakt isterningemaskine, som størrelsen til trods har en imponerende kapacitet på 3 liter vand.

Den laver isterninger i to størrelser, og hele 500 gram af slagsen i timen. Det svarer til op til 60 isterninger, afhængigt af den valgte størrelse.

Med en vægt på kun 9 kg er CS3301 således også velegnet til at tage med i sommerhus eller på båden på de lune sommerdage.

Caso’s isterningemaskine er udført i et fantastisk flot design med sit sorte låg og et kabinet i rustfrit stål.


Anbefalinger

Nogle maskiner kan placeres i skabe, så fylder de ikke unødvendigt meget i køkkenet, og samtidigt kan støjen fra dem minimeres. Men husk altid at placere isterningemaskinen, så der er luft omkring den. Maskinen bliver varm under produktionen af isterninger, og den skal derfor kunne komme af med denne overskudsvarme.

Af hensyn til hygiejnen og ikke mindst din sundhed, skal du bruge friskt vand fra hanen, når du laver isterninger – og ikke det, der står i bunden fra sidste gang. For at undgå bakterier er det vigtigt, at maskinen rengøres med sæbevand efter brug.

Tjek også manualer og vejledninger for at se, hvilke krav der er til afkalkning og desinficering af maskinen med jævne mellemrum.

Inden du køber en isterningemaskine, kan det således være fornuftigt at kontrollere, hvor let tilgængelig den er i forhold til tømning for vand samt rengøring? Og om det evt. er muligt at udtage dele af maskinen, når den skal gøres ren.

Vi håber hermed, du har fået lidt inspiration og gode råd inden dit køb af en isterningemaskine.


Isterningmaskine test 2019

I vores isterningmaskine test vil vi gå ind og kigge nærmere på 2 forskellige modeller, så du kan finde den helt rigtige variant. En isterningmaskine kan være en særdeles praktik og tidsbesparende investering. Flere og flere mennesker er begyndt, at benytte en isterningmaskine.

Dette skyldes, at priserne på en isterningmaskine de seneste par år, er faldet gevaldigt samtidig med, at vi sætter mere pris på, at få noget koldt at drikke, fremfor alt altid varme drikke. Isterninger er små praktiske terninger, som er lige til at putte i drinken, sodavanden eller noget helt tredje på en varm sommerdag. Med din egen isterningmaskine behøver du ikke vente særlig længe på, at få nogle isterninger i stedet for at benytte en isterningbakke eller isterningpose, som du sikkert har benyttet før i tiden.


Isterningmaskine bedst i test

Lige så simpel det er, at lave isterninger, lige så genial er isterninger. Du kender sikkert til dette, at du står og mangler isterninger, men du har ikke lige nogle i fryseren eller tid til at vente på at noget vand bliver frossen og du måtte derfor i det nærmeste supermarked eller tankestation for, at hente nogle isterninger og betale en skyhøj overpris for dem.

En isterningmaskine er ikke kun smart, men også økonomisk. Prisen på en isterningmaskine er meget forskelligt. Det afhænger af hvilken model og hvor hurtigt du ønsker, at den skal kunne lave isterninger. En isterningmaskine vil ofte tjene sig selv ind på meget kort tid. En isterningmaskine koster et engangsbeløb, men en pose isterninger i et supermarked eller på en tankstation koster 30-50 kroner, hver gang du skal have en pose isterninger.

Vi har her på testsektionen test en masse forskellige isterningmaskiner, hvor du bl.a. kan læse om de mange fordele og ulemper, der er forbundet med en isterningmaskine. Du vil også kunne læse dig frem til, hvor du billigst kan købe en isterningmaskine.


Hvilke overvejelser skal man gøre sig før, man køber en isterningmaskine?

Det er en god ide, at gøre sig nogle overvejelser før man køber sin isterningmaskine. Der findes et hav af forskellige isterningmaskiner og de ser alle sammen meget forskelligt ud, ligesom så mange andre køkkenmaskiner. Derfor er det en god ide, at gøre op med sig selv, hvilke behov og krav man har til en isterningmaskine. Hvor meget is skal du normalt bruge og hvor hurtigt skal maskine kunne producerer en portion isterninger. Det er også værd at påvirke, at jo hurtigere den kan producere en portion is, jo mere trækker den også i elforbruget.

En anden overvejelse kunne være størrelsen og farven. Hvis du ønsker at have maskinen stående fremme på køkkenbordet. Er det vigtigt at farven på maskinen passer til resten af køkkenet.


WILFA ICE – 12s isterningmaskine – 899,-

isterningmaskine test

→ Forhandler: KitchenOne.dk

→ Vejl. pris: 1.699,- TILBUD NU: 899,- hos KitchenOne.dk!

Du kender sikkert det der med, at du får uventede gæster og du har ikke lige fået smid isterningbakken eller posen i fryseren. Eller er du bare træt af, at isterningerne tager rigtig meget plads i fryseren. For tvivl ikke, med en isterningmaskine kan du have isterninger klar til dine gæster på ganske kort tid. Wilfa ice – 12s kan lave en portion isterninger på 6 til 13 minutter alt afhængig af størrelsen på isterningerne. Det er muligt at vælge mellem to størrelser. Det er muligt at lave op til 70 isterninger i timen – Maskinen kan klare op til 12kg is på 24 timer. Det eneste du skal gøre er, at fylde vand i maskinen og vælge hvilken størrelse du ønsker på isterninger og dernæst trykke start og så har du isterningerne indenfor 6-13 minutter.

Isterningmaskinen fra Wilfa er en utrolig effektive maskine med en effekt på 100 watt. Modellen har målene 36 x 32 x 25 (længde, bredde og højde). Den lille størrelse gør at maskinen er let at opbevare. Det er muligt at sætte den i et køkkenskab, så den ikke behøver at stå frem hele tiden og fylde. Wilfa har en indikatorer for tømning af is kurven, samt for hvornår der skal ske en påfyldning af vand.

Der sidder en lille ventil i bunden af isterningmaskinen, som gør det nemmere, når vandet skal skiftes og du samtidig hele tiden har frisk vand til dine isterninger. Når du er færdig med at anvende din isterningmaskine er det meget vigtigt, at du rengøre den. Hvis du ikke rengøre den, skal du risikere at de næste isterninger du laver, er fyldte med bakterier, som du kan blive meget syg af. Rengøringen kan klare med helt almindelig sæbevand.


CASO IceMaster Pro

Med denne fine Caso Icemaster pro isterningmaskine er det slut med, at mangle isterninger mere. Den har en vægt på 9,3 kg og er derfor relativ let at flytte rundt med. Den har målene 35,8 x 24,2 x 32,8 (længde, bredde og højde). Den kører med 90 watt, når den producerer en portion isterninger. Det er muligt at producerer 500 gram isterninger i timen. Dette vil sige op til 12kg i løbet af 24 timer og det er de færreste, som kan bruge så meget is i løbet af en dag. En fremstilling af isterningerne tager 6 til 13 minutter. Dette afhænger af hvilken størrelse du ønsker at få isterninger produceret i. Det er muligt at vælge imellem to forskellige isterningstørrelser.

Case Icemaster pro fortæller selv, når maskinen mangler vand. Den har udstyret med en kompressorteknologi, en udtagelig isterningskurv, en portionsske, indvendig vandstandsindikator og automatisk sluk-funktion. Maskine er produceret i ruststål, hvilket gør den utrolig holdbar igennem flere år. Der er også en sort låge med et lille vindue, hvor det er muligt at kigge ind og følge fremstilling af isterningerne.


Rengøring af isterningmaskine

Ligesom ved alle andre køkkenmaskiner hvor hygiejnen er særdeles vigtigt, er det også vigtigt ved isterningmaskiner. Der har de seneste par år, været en række tilfælde hvor folk er blevet syge af, at drikke kold vand med bakteriefyldte isterninger. Derfor er det vigtigt, at du rengøre diverse beholdere og andre dele som er tilknyttet til maskinen. Rengøringen af en isterningmaskine kan klares med helt almindelig sæbevand.


Mange varianter på markedet

Det kan være meget svært at finde den rigtige isterningmaskine, men vi har gjort det særdeles nemt for dig. Vi har nu testet nogle forskellige isterningmaskiner og vi har valgt de to mest populære isterningmaskiner, hvor kvaliteten er særdeles i top. De to isterningmaskiner har en relativ lille størrelse, men dette er fordi, at de nemmere kan putte i skabet i stedet for, at de skal stå fremme og fylde.

Udover vi har fundet de to mest populære isterningmaskiner, har vi også sammenlignet priser med de bedste forhandler, så du er sikret en god og sikker handel. Det eneste du behøver er, at trykke på linket og der ved stå oplyst, leverings og produktprisen.


Hvorfor skal man investere i en isterningmaskine?

Mange synes måske det er spild af penge, at investere i en isterningmaskine, men det er det overhovedet ikke. Du har sikkert prøvet dette med, at du en sommeraften får besøg af nogle gæster og du har ingen isterninger og derfor skynder du dig, at gå over i det nærmeste supermarked og betale 30-50 kroner for en pose isterninger.

Det er selvfølgelig ikke særlig mange penge, men gør du dette flere gange årligt, skal der ikke særlig mange år til, før du faktisk har købt isterninger for så mange penge, at du kunne have haft en isterningmaskine og lavet dine isterninger når du vil.

Udover det økonomisk aspekt, er det også særdeles tidsbesparende at have en isterningmaskine. Først og fremmest kan du lave investeringer når du. For det andet, så kræver det bare, at du fylder maskinen op med vand og trykker en enkel gang på start og så går der 6-13 minutter. Så har du den samme portion isterninger, som du normalt vil have gået i supermarkedet for at hente og have betalt 30-50kr for.


Isterningmaskine test – sådan anvender du maskinen

Står du i den situation, at ved er ved købe en isterningmaskine, men du kunne faktisk godt tænke dig at se hvordan den fungere først, så for tvivl ikke. Vi har lagt en video op nedenfor, hvor vi viser hvordan man benytter sig af WILFA ICE – 12s.

Vi håber, at vores isterningmaskine test kan hjælpe dig godt på vej i forbindelse med dit køb!

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (6 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.