Kaffekværn test 2020 – Hvilken model er bedst i test?

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Der skal ikke herske nogle tvivl om, at i Danmark drikker vi utrolig meget kaffe. Vi drikker mere kaffe end nogensinde før. Vi drikker kaffe med det formål at vi skal holde os vågne og få energi.

Kaffebønner er en af de allermest aromatiske fødevarer, med over 800 forskellige aroma komponenter. Når kaffebønnerne kværnes, frigives denne aroma. Når du selv kværner dine kaffebønner umiddelbart lige før, du skal bruge dem, så får du mange flere smagsaromaer med i brygningen og ned i koppen. Af denne årsag anbefaler vi altid, at man selv kværner sine bønner.


Hvilken slags maskine skal du vælge?

Når du skal vælge en kaffekværn, skal du tage udgangspunkt i hvilken bryggeform du bruger. Som tommelfingerregel, skal stempel være grovest, filterkaffe skal være medium og espresso skal være finest. Til stempelkande og filterkaffe maskiner anbefaler vi kaffekværne.

Leder du derimod efter en kværn til en espressomaskine er det især vigtigt, at man maler kaffebønnerne lige før brug. Dette skyldtes at olierne i kaffebønnerne forsvinder hurtigt efter bønnerne er kværnet. Malingsgraden betyder utrolig meget for gennemløbstiden på din espressomaskine, og derfor er kværnen så vigtigt et redskab når det kommer til at ramme den rigtige espresso.

Det er vigtigt, at have en god kværn, som kan male jævnt og fint uden at udsætte kaffen for alt for meget varme. Når det kommer til valg af kværn, er det en god ide, at tage udgangspunkt i din espressomaskine. Mange af producenterne laver en kværn, som er designet til at matche espressomaskinen.


Hvordan er priserne på kaffekværne?

Prisforskellen på de forskellige kværne er et udtryk for hvor store kværnene er. En ting, er hvilket materiale kværnen er lavet i, hvor stor bønnebeholder den har, men den mest væsentlige faktor er hvor stor kværnblade den har.

Der findes to typer kværnblade, koniske og flade. Forskellen er egentlig meget indlysende. De koniske kværnblade er nemlig et kværnblad, med en akse i midten, og afstanden mellem disse to er afgørende for malingsgraden. Størrelsen på de koniske er ofte mindre end de flade. At kværnbladene er flade betyder egentlig bare, at det er to blade som ligger oven på hinanden, disse kan så drejes fra hinanden og derved øges malingsgraden.

Hvilken kværnblade man skal vælge er en personlig sag. Men faktum er, at de flade ofte er større og kan kværne mere kaffe i timen hurtigere. Derved er prisen på de flade ofte højere end på de koniske. En god kaffekværn skal altså male kaffen ensartet hver gang. Derudover skal den kunne opfylde dine behov og krav og dermed være let at anvende og rengøre. Det kan være en videnskab, at finde den rette kværn, men dette har vi gjort lettere med denne simple test.

Vi har gennemlæst en række test og anmeldelser fra eksperter, kaffeentusiaster og forbrugere. Denne test giver vores bud på de bedste kaffekværne på markedet. Herunder de modeller, som vi vurderer til, at være de bedste på markedet.


Espressions kaffekværn med 30 indstillinger

ep0700-fra-espressions→ Set hos Whiteaway.com til 1.999 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 1.999 kr.

Har du en espressomaskine og leder efter den ideelle kværn? Så er Espressions EPO700 præcisions kaffekværn kværnen for dig. Denne kværn leverer en præcis konsistens og giver dig den ideelle kaffe oplevelse og udvinding fra bønnerne.

Præcis og ensartet maling af bønnerne er hemmeligheden til en ideel kop kaffe. Espressions kværnen benytter et remtræk og dobbelt lejer for at minimere eventuelle konisk bevægelse, og øger præcisionen og konsistensen. Unik Tap & Go ^TM- teknologien giver en nem ”one touch” funktion. Et oplyst og antistatisk kammer sikre problemfri og præcis maling af kaffen, leveret direkte ned i gruppehovedet. Maksimer smagen af din kaffe med 30 justerbare malings indstillinger. En aftagelig beholder giver mulighed for nemt at skifte mellem flere forskellige kaffetyper / ristninger. Beholderen kan indeholde max 500 g.

Kaffekværnen er lavet af aluminium og vejer 4 kg. Den måler 43 x 23 x 22 cm. Kaffemaskinen har hele 30 forskellige funktioner, hvilket gør den nem at anvende og passer ind i enhver smag.


Graef CM900 kaffekværn

graef-cm900→ Set hos Whiteaway.com til 1.249 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 1.313 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 1.486 kr.

→ Set hos CDON.dk til 1.489 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 1.489 kr.

Kaffekværnen er fra det tyske mærke Graef, som har eksisteret siden 1961. Virksomhedens oprindelige ejer og opfinder er Luther W. Graef, hvoraf navnet også eksistere. Virksomheden er en af de førende på markedet, og har i mange år leveret hårde hvidevare til en overkommelig pris. Kendetegnet ved Graefs maskiner er som regel, at kvalitet og pris går hånd i hånd.

Er du på udkig efter en kaffekværn med mange funktioner til en overkommelig pris, trods den gode kvalitet, så er CM900 et sikkert valg for dig. Med denne kaffekværn får du, den ideelle eklektiske kaffekværn i rustfrit stål, som manuelt indstilles til den ønskede finhed.

Den har helt op til 40 maleindstillinger, således at man får en optimal forarbejdning af kaffebønnerne. Kaffekværnen har også en automatisk portionsopdeling ved et tryk på en knap.

LÆS OGSÅ:  Toaster test – Her finder du de bedste toastere

Desuden medfølger følgende til kaffekværnen: kaffegrumsbeholder med sølvhætte, aftagelig 350 g kaffebeholder med støvhætte, 2 holdere Ø60 og 70 mm, samt en rengøringsbørste og en gummibase, alt dette for at gøre dit valg og køb meget lettere. Maskinen lever altså både op til kravene om at være let at anvende, og samtidig let at rengøre.

Kaffekværnen måler 275 mm i længden 140 mm i bredden og 385 mm i højden. Maskinen blev i 2014 ”bedst i test” hos Haus&Garten, hvilket beviser udsagnene om, at man i denne kaffekværn får hvad men betaler for.


DeLonghi KG79 kaffekværn

delonghi-kg79

→ Set hos Proshop.dk til 303 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 312 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 314 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 569 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 569 kr.

DeLonghi mærket er ambassadør i verden for den italienske evne til at kombinere teknologi med stil, kvalitet og innovation, som fremmer en unik og bæredygtig stil.

I årenes løb har DeLonghi altid skabt innovative produktkategorier og nye produkter, som er blevet benchmarks inden for hver deres område.

Mærket er i stand til at acceptere udfordringer inden for design, udvikling og produktion samt identificere unikke og originale løsninger.

Derudover er DeLonghi nr. 1 af Espresso fabrikanter i Europa og tilbyder et komplet sortiment af teknologisk innovative espresso maskiner udtænkt for at tilfredsstille de mest raffinerede kaffe elskere. Er du en af disse raffinere kaffe elskere, kan DeLonghi kaffekværn – model KG79 sikkert være noget for dig!

Kaffekværnen er effektiv og i høj kvalitet. Modellen er med rustfrit stålkværn og transparent låg. Kaffekværnen er med kopvælger til 12 kopper. Den er udstyret med skridsikre fødder, så den står godt fast. Kaffeholderen er desuden aftagelig. Kaffekværnen indeholder 12 indstillinger fra fin til grov. Derudover udspiller den sig ligesom mærket på sit moderne design. Kværnen er sort og neutral i sin udstråling, men samtidig udfylder den dine kaffebehov, da den har en kapacitet på 120 g kaffebønner.

Er du på udkig efter en kaffekværn med et unikt design, mange funktioner og til en overkommeligpris? Så er denne kaffemaskine det sikre valg for dig. Med 5 ud af 5 stjerner, ville denne kaffemaskine passe godt ind i de fleste køkkener.


Sage The Smart Grinder/kaffekværn

sage-the-smart-grinder

→ Set hos KitchenOne.dk til 1.889 kr.

Er du kvalitetsbevist og kaffeentusiast, er denne kaffemaskine en sikker vinder i dit hjem, da denne kaffemaskine opfylder alle kravene til den perfekte kop espresso kaffe.

Den verdensberømte mesterkok Heston Blumenhal er gået sammen med Sage for at lave en kaffekværn i særklasse. Som kaffeentusiast ved du sikkert, at for at opnå den perfekt kop kaffe er det ikke nok med en god espresso maskine.

Basen for din kaffe er nemlig bønnen, og det er derfor vigtigt, at vælge kaffebønner af god kvalitet, og sørge for at de er friskmalet – det vil sige at du først maler bønnerene umiddelbart inden du bruger dem. For at opnå den optimale smag ud af kaffen, er denne kværn udstyret med 25 forskellige indstillinger, for at fremhæve aromaerne på bedste vis.

Den smarte doserings IQ-teknologi gør det simpelt, at vælge den rette dosering, og når du ændrer kværningen, justeres mængden af bønner automatisk.

The Smart Grinder Pro har en praktisk LCD-skærm, hvor du vælger indstillingerne for dine bønner, inden kaffen males. Den 450g aftagelige tragt har et smart lukningssystem, som gør at du ikke får bønner ud over hele køkkenet når den fjernes. Derudover hører der 2 filterholdere med til kaffekværnen, som passer til 50-54mm og 58mm standard filtre samt en smart rensebørste.


Anfim K2-T kværn med timer

anfim-k2-t-kvaern-med-timer→ Set hos KitchenOne.dk til 3.298 kr.

Søger du en pålidelig kaffekværn med timer og automatisk dosering for 1 eller 2 kopper, så er Anfim K2-T kværn med timer dit sikre valg. En K2-T er nemlig en suveræn og alsidig håndbygget kværn. Den er gennemført og gennemtænkt kaffeværn til gourmetkaffen.

Kaffekværnen K2-T har flade knive med en diameter på 50 mm. Du hører næsten ikke, når du benytter dig af maskinen grundet den kraftfulde og super støjsvage motor med høj ydeevne. Kaffekværnen maler kaffen helt frisk hver gang!

Den ny malede kaffe kommer direkte i espresso håndtaget, filtertragten eller stempelkanden. Udløbsrøret, som er der hvor kaffen kommer ud, er desuden lavet i rustfrit stål, hvilket sikre dig den lækre gourmet oplevelse hver gang.

Derudover medvirker det til, minimalt oplevelse af statisk elektricitet, som medfører at kaffen ender udenfor bajonetten og på køkkenbordet.

K2-T kaffekværnen er også super let at justere, blot ved at trykke på ”knappen” nede på venstre side og dreje på ”drejeskiven” på toppen af kaffekværnen. Derudover arbejder Anfim også med et meget finere gevind. Der er ca. 30% flere riller gevind pr. Tomme end på andre anerkendte kværne. Det betyder for dig, at du kan indstille din kaffekværn mere præcist end nogensinde før.


Philips HD 7765/00

philips-hd776500→ Set hos Whiteaway.com til 970 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 970 kr.

Denne kaffekværn fra Philips har et moderne design og en unik kontrolknap til brygning, som gør det nemt at indstille dine præferencer for fantastisk kaffe.

LÆS OGSÅ:  Blender test - Bliv guidet til de billigste bedst i test blendere

Den koniske kværn maler nemlig friske kaffebønner til det ønskede antal kopper lige før selve brygningen.

Derudover er kaffekværnen indstillet med en knap, hvorved du kan indstille kværnen til din foretrukne smag. Du kan nemlig helt selv styre formalingsgraden af kaffen, og på denne måde fremskaffe dine foretrukne smag.

Kaffekværnen fra Philips har flere fordelagtige anvendelser. Ud over, at du kan vælge din foretrukne smag, kan du nemlig med denne kaffekværn slå kværnen fra, så der kan bruges almindelig formalet kaffe. Du kan derudover også justere kaffens intensitet, ved at vælge mellem mild, medium eller stærk filterkaffe på kværnen.

Kaffekværnens brugeroverflade er udstyret med en LCD-skærm og en unik betjeningsknap til brygning, som giver dig mulighed for at vælge dine foretrukne kaffe indstillinger. Så på denne måde kan du lynhurtigt få lavet din perfekte kop kaffe, og samtidig sagtens have den med på farten ved hjælp af maskinens dryp-stop funktion, som afbryder kaffebrygningen, når du vil hælde en kop kaffe op.

Og løber du så ud af døren uden at slukke maskinen, så er der heller ingen grund til at fortvivle! Kaffemaskinen slukker nemlig selv 30 minutter efter brygningen. Dette gør den for at spare energi, men hvis du vil, kan du indstille slukketiden til op til 2 timer efter brygningen.


Krups GVX242 kaffekværn – TÆNK testvinder

kurps-gvx242

→ Set hos Proshop.dk til 412 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 458 kr.

Krups GVX242 er en testvinder fra maj 2016. Den er tiltænkt ekspert kaffedrikkere og elskere.

Denne kaffekværn fra Krups sikrer at den gode aroma besvares og maler kaffen helt perfekt lige efter din smag. Kaffekværnen er utrolig effektiv og i høj kvalitet. Desuden udspiller den sig ligesom mærket på sit moderne design. Den udfylder også dine kaffebehov, da den har en kapacitet på 120g.

Den har 17 forskellige hastigheder, som gør at du har mulighed for at indstille den lige efter dine ønsker, lige fra fin eller til grov formalingsgrad.

Kaffekværnen er farven sort og krom. Den måler 27,9 x 16,6 x 20,3 cm. Kaffekværnen er med kopvælger fra 2-12 kopper. Den er udstyret med LED indikator for tænd/sluk og dobbelt sikkerhedsfunktion. Den dobbelt sikkerhedsfunktion gør, at kaffekværnen ikke starter, medmindre låget og kaffebeholderen er på plads.

Rengøringen er gjort særdeles nemmere, som skyldes at motordelen er Motordelen aftagelig, hvilket gør at rengøringen er en del nemmere. Der medfølger også en rengøringsbørste, som kan benyttes til rengøringen.

Mangler du en kaffekværn med et unik design og med mange funktioner og til en overkommelige pris. Så bør du helt bestemt kigge nemmere på denne model fra Krups.


Mazzer Mini Electronic kaffekværn

mazzer-mini-electronic

→ Set hos KitchenOne.dk til 4.875 kr.

En utrolig lækker og elegant kaffekværn fra Mazzer, som er særdeles brugervenlig og arbejde med. Den passer perfekt til hjemmet eller til cafebrug.

Kaffekværnene har trinsløs grovhedsjustering, samtidig er den topbetjent med digital display. Du sikrer den på denne måde, at du få præcis den mængde kaffe, som du ønsker efter dine behov. Nogle eksperter har beregnet levetiden på modellen. Den har en levetid på 24 år, hvis du benytter dig af 250 gram espressobønner om ugen, som dermed giver dig helt perfekte resultater.

Statisk elektricitet er ikke noget problem med denne kaffekværn, fordi der er monteret gummiføder og isoleringen mellem metaldelene og kaffekværnen.

Alle kaffekværner bliver altid testet på fabrikken, inden de afsendes, du kan derfor altid være sikrer på, at finde spor af kaffe i den helt nye kaffekværn. Den har en kapacitet på 600 gram. Bønner. Den er designet sådan, at den kan kværne kaffen direkte ned i bajonetten (espressomaskine håndtaget).

En god kaffekværn er alt afgørende for smagen. F.eks. når du skal lave espresso. Det er meget vigtigt at bønnerne er helt friske og bliver males helt ensartet for at sikrer, at du får det optimale resultat. Hvis bønnerne bliver ”kunst” til små i forskellige størrelser, som der blive skabt passager, som vandet vil løbe igennem og dermed får du ikke et optimal resultat ud af bønnerne.

Bønnerne skal være friskmalede, når de skal anvendes, da malede bønner mister 50% af deres smag og aroma på 1 uge. Mazzer mini Electronic sikrer, at dine bønner er malet helt ensartet hver gang. Desuden er det utrolig nemt og hurtigt at male den mængde bønner, som du skal bruge med Mazzer mini Electronic.


Severin KM 3874 kaffekværn

severin-kaffekvaern-hvidsolv

→ Set hos Skiftselv.dk til 341 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 349 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 366 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 389 kr.

→ Set hos CDON.dk til 399 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 499 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 499 kr.

Severin er et tysk familieejet traditionsfirma, som har 60 års erfaring med udvikling af produktion af elektriske husholdningsartikler og international produktudvikling. Du kan derfor være helt sikker på, at kvaliteten er i top, når du køber en kaffekværn fra Severin.

LÆS OGSÅ:  Riskoger test - Her finder du nogle af de absolut bedste riskogere

Severin kaffekværn er designet i rustfrit stål, som gør den særdeles holdbar. Ligeledes er knivene også designet i ruststål, som gør den særdeles slidstærke.

Den har en justerbar malegrad og en keglekværn i rustfri stål. Keglekværnen sørger for, at besvarelsen af aroma til filterkaffe og espressobønnerne er så maksimal som overhovedet muligt.

Med Severin kaffekværn bliver din morgenkaffe noget helt specielt. Den har 10 forskellige trin som gør, at den kan male til stempelkande, espressokande, filterkaffemaskine og lignede. På siden af kværnen sider der en timer og ved at dreje på timerne kan der males kaffe svarende til 2-10 kopper.

Kværnen har en bønnebeholder med en kapacitet på 150 g kaffebønner og en aftagelig beholder på 100g til malede kaffebønner.

Der er en sikkerhedsknap på kværnen, som gør at maskinen kan styres med en hånd. Der er monteret gummiføder på bunden af kværnen, som gør at kværnen står godt fast på køkkenbordet. Ved at du selv kværnen din kaffe, har du mulighed for at opleve glæden ved selv have at friskmalet kaffe i huset.


Hvad er vigtigt, når jeg skal købe en kaffekværner

Når du skal ud at købe en kaffekværner, kan det være meget umuligt at finde den rette kaffekværn, som skyldes at der findes et hav af forskellige kaffekværner. Det er derfor meget vigtigt, at før du overhovedet starter jagten på din kommende kaffekværner, at du har fundet ud af, hvilke behov og krav du har. Dette er med til, at sortere en del kaffekværner fra, som alligevel ikke opfylder din krav.

Det næste du skal overveje er, hvor meget du ønsker at investere. Det skal ikke herske nogle tvivl om, at jo mere du investere, jo bedre kaffekværn vil du få. Det kan ofte være en god ide, at investere et par hundred kroner ekstra, ikke kun fordi du får en bedre kaffekværner, men der vil også ofte medfølge noget ekstra udstyr, som du vil kunne få stor glæde af.

Ønsker du at investere et par hundred kroner i en kaffekværn, vil vi anbefale dig Krups GVX242 kaffekværn. Den har en pris på 369 kroner. Derudover blev den også testvinder i maj i år, hvilket bare er endnu en grund til at købe denne kaffekværn, hvis du ikke ønsker at lave den helt store investering i en kaffekværn.

Hvis du er lige så glad for processen med at lave kaffe, som du er til at drikke den og du ønsker at invester en del penge i en kaffekværn, vil vi anbefale dig Espressions kaffekværn med 30 indstillinger. Den har en pris på 1.999 kroner, men du får virkelig også noget for pengene. Du får en kaffekværn med rigtig mange funktioner og som altid kan få den mest optimale smag ud af dine kaffebønnerne.


Elektrisk eller manuel kaffekværn?

Når du skal have dig en kaffekværn, så findes der to muligheder. Enten en elektrisk eller en manuel kaffekværn.

De manuelle kaffekværne kan være særdeles flotte samtidig med, at de kan købe til meget fornuftige priser. De manuelle kaffekværner fylder heller ikke særlig meget, hvilket gør at de nemme at tage med på ferie eller i hus og sikrer at du stadig kan få frisk og god kaffe om morgen.

En ulempe ved de manuelle kaffekværner kan være, at det kræver armkæfter at brygge kaffen. Skal kaffen være fin, så tager det lang til at kværne kaffen og det kræver sved på panden. Ved at kværne kaffen manuelt kan der også være en tendens til, at kaffen ikke bliver helt så jævnt, hvis du anvendte en elektrisk kaffekværn.

Vælger du en elektrisk kaffekværner er fordelen, at det ikke kræver nogle kræfter, der kan dog være nogle vedligeholdelse og flere dele som kan gå i stykke og som skal udskiftes løbende. Ved at anvende den elektrisk kaffekværn er du også garanteret en mere jævn kaffen, som i sidste ende giver et bedre resultat og en bedre smagsoplevelses.

Den manuelle kaffekværn er hårdt arbejde, men billig. Elektrisk kaffekværner er en del dyrere, men kræver ikke særlig meget arbejde og i sidste ende vil den elektrisk kaffekværner give en bedre kaffe.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (2 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.