Kantklipper test – Bliv guidet til den bedste og billigste kantskærer

0

Skal du have fat i en kantklipper eller kantskærer til at gøre din have ekstra skarp? I denne kantskærer test vil vi gennemgå forskellige mærker og modeller af kantklippere, der alle har fået gode anmeldelser og bedømmelser af ekspertkilder og brugere. Vi gør det nemmere for dig at vælge din næste kantklipper.

Når du skal købe en kantklipper, skal du være opmærksom på, at den skal have et stærkt nok batteri til at kunne klare jobbet, men den skal samtidig være let nok til, at du kan manøvrere med den og gå rundt med den i haven og klippe.

Du skal også være opmærksom på klippebredden, da det har indflydelse på, hvordan og hvor meget den klipper ad gangen. Alle disse faktorer stiller vi op mod hinanden i denne kantklipper test.

Bedst i test

Bosch AdvancedGrassCut 36 Akku-plænetrimmer

 • Kraftfuld skæreydelse
Bedst til prisen

Ryobi OLT1832

 • Justerbar klippebredde.
Billig og god

Gardena EasyCut 23/18V

 • Let at bruge og vedligeholde

Bosch AdvancedGrassCut 36 Akku-plænetrimmer – brugervenlig kantskærer bedst i test

Kantklipper test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
930 kr.
Set til
984 kr.
Set til
1.259 kr.
Set til
1.415 kr.
Set til
1.565 kr.
Set til
1.899 kr.
 • Kraftfuld skæreydelse
 • Brugervenlig
 • Innovativt skæresystem, Durablade.

Kraftfuld kantskærer med gode trimmeegenskaber

Bosch AdvancedGrassCut 36 Akku-plænetrimmer er yderst kraftfuld og kører på 18 V, hvilket er forholdsvist meget. Det er også en af grundene til, at den er blevet kåret som bedst i test flere steder. Den er blandt andet testvinder ved en kantskærer test i Idényt og en kantklipper test på Klikk.no.

Den er desuden også blevet topscorer ved Politiken. Den er blevet valgt som bedst i test på grund af dens gode trimmeegenskaber, komfort og gode batteri.

En anden fordel er også dens fleksibilitet, idet den er nem at anvende og justere. Den ligger desuden middel i prislejet og er derfor et rigtig godt valg.

Meget brugervenlig kantskærer

Bosch AdvancedGrassCut 36 Akku-plænetrimmer er meget brugervenlig, idet den er nem at håndtere med et længere justerbart ekstragreb med en trykknap til højdejustering og skift til kantklipperfunktionen. Alle disse funktioner kan indstilles med ét enkelt klik. Den er derfor yderst nem at justere på og indstille til lige netop det, du skal bruge.

Kantskærer med fantastisk skæresystem

Kantskæreren fra Bosch har Durablade-skæresystem, som er et innovativt og godt skæresystem. Det giver kantklipperen en længere holdbarhed på helt op til 12 gange længere end traditionelle knive. Det betyder altså, at du ikke behøver at skifte knivene så ofte som ved andre kantskærere.

Kantklipperen har desuden et 90° drejeligt skærehoved, som giver øget fleksibilitet og tilføjer noget ekstra til det i forvejen gode skæresystem.


Ryobi OLT1832 – bedst i kantskærer græsplæne test

bedste kantklipper
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
599,95 kr.
Set til
520 kr.
 • Let at håndtere
 • God batteritid
 • Justerbar klippebredde.

Kantskærer bedst i test

Ryobi OLT1832-kantklipper er blevet udnævnt som kantskærer bedst i test af Testfakta, hvor den klarede sig godt i forhold til andre modeller i den samme prisklasse.

I en kantskærer græsplæne test blev den valgt som bedst på grund af, at opladningen holder længe og sikrer en effektiv trimning.

Den vejer ikke særlig meget, når man sammenligner med andre græstrimmere i akku-klassen. Det gør den rigtig nem at anvende. Det er derfor en kantskærer, der kan bruges til mange forskellige behov og som generelt scorer højt i en kantklipper test.

Kantskærer med justerbar klippebredde

En af de helt store fordele ved Ryobi OLT1832 er helt klart, at den har justerbar klippebredde mellem 25-30 cm. Det giver en stor fleksibilitet, idet du selv kan vælge, hvad klippebredden skal være. Det er der ikke mange kantskærere, der kan – og slet ikke i denne prisklasse. Det er derfor en stor fordel og gør, at du kan bruge den i flere situationer.

LÆS OGSÅ:  Kompostbeholder test - Hvilken kompostbeholder er bedst for dig?

Brug af EasyEdge

Ryobi OLT1832 har funktionen EasyEdge™, som gør det muligt for dig at skifte mellem kantklipning og trimning meget hurtigt. Den har altså flere funktioner, som du kan vælge imellem, og det gør den smart i situationer, hvor du både skal trimme og klippe kanten. Den er derfor perfekt til den mellemstore have, der kræver lidt af hvert.


Stiga SGT 500 AE 48V – bedste kantklipper med kraftfuld effekt

bedst i test kantklipper
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1.036 kr.
 • Kraftfuld klipning
 • God batteritid
 • Justerbart håndtag.

Græskantklipper vurderet bedst i test

Stiga SGT 500 AE 48V er en kraftfuld kanttrimmer, som er meget let at styre. Med den kan du både grov- og fintrimme græsplænen med høj kraft. Den er blandt andet kåret som den bedste græstrimmer på Aftonbladet.se.

I en kantskærer test fik den mange point på grund af den kraftfulde effekt og mellemstore størrelse. Det er kombinationen af disse to elementer, der gør, at den laver meget præcise trimninger.

En lydsvag og driftssikker græstrimmer

Stiga SGT 500 AE 48V er en lydsvag og driftssikker batteridrevet græstrimmer. Sammenlignet med andre kantklippere larmer den kun meget lidt, hvilket er en fordel både for dine naboer og dig selv. Det gør også, at du kan bruge den i haven, imens resten af familien også er der, uden at det generer dem. Den er desuden driftssikker, så du kan føle dig tryg, når du bruger den.

Brugervenlige funktioner

Kantskæreren har et 90° drejeligt hoved, som sammen med støttehjulet gør den ideel til klipning af græskanter. Det gør den meget fleksibel og nem at bruge og betyder, at du ikke selv behøver at gøre meget andet end blot at føre den omkring langs græskanten. Den justerer selv hovedet, så det passer til græsset.

Derudover er både håndtaget og skaftet justerbare, hvilket gør det muligt for dig at vælge den bedste indstilling i forhold til din højde.

Derfor er den meget brugervenlig og nem at bruge og justere. Det er desuden muligt at dele skaftet, hvilket betyder, at du kan spare opbevaringsplads i eksempelvis skuret. Det er smart, når en græstrimmer normalt fylder rimelig meget.


AL-KO GT 2025 – Miljøvenlig græskantklipper

billig kantklipper
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
720 kr.
 • Miljøvenlig kantklipper
 • Ergonomisk design, der gør den brugervenlig
 • Fleksibel uden ledning.

En kantklipper med gode brugeranmeldelser

Kantskæreren AL-KO GT 2025 har fået rigtig gode brugeranmeldelser på Pricerunner. Det har den blandt andet, fordi den er miljøvenlig, har et ergonomisk design og er meget fleksibel i brug. Den har desuden en lang batteritid og godt trimmeresultat. Alt i alt en rigtig god kantskærer til prisen.

Ergonomisk design og brugervenlig

AL-KO GT 2025 er generelt meget brugervenlig og kan nemt justeres, så den passer til dig. På den måde kan du få en behagelig arbejdsposition, hvilket er vigtigt, når du skal klippe en mellemstor have.

Det er nemt at justere vinklen på trimmerhovedet, så du kan få det til at passe lige der, hvor du skal bruge det. Du kan også rotere ekstrahåndtaget rundt om skaftet ved at løsne et drejegreb eller skifte vinkel på håndtaget.

På den måde kan du hurtigt finde den arbejdsstilling, der giver mest mening for dig. Derfor er det nemt for dig, når du skal trimme langs med kanten eller under dine havemøbler. Den er derfor utrolig brugervenlig.

Kantklipper med lang batteritid og lavt støjniveau

Med denne kantklipper har du en meget lang batteritid på ca. 50 minutter. Det betyder, at du kan komme rundt i hele haven uden at skulle oplade. Der er desuden heller ingen ledning, så du kan komme langt omkring. Du kan oplade batteriet på under to timer, hvilket er praktisk, hvis du vil bruge den igen samme dag.

LÆS OGSÅ:  Græstrimmer test - Find den bedste græstrimmer og få den perfekte græsplæne

Derudover er en af de store fordele, at støjniveauet er meget lavt. Det er smart, hvis du gerne vil trimme græsset, imens familien også er i haven. Så er der ingen, der bliver forstyrret.


Texas kantskærer EC1400 – elektrisk kantskærer med hjul

bedste kantskærer
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
799,95 kr.
Set til
899 kr.
Set til
1.199 kr.
 • Både kantskærer og fliserenser
 • Nem at manøvrere med hjul
 • Knivbeskytter og mange funktioner.

Elektrisk kantskærer med gode brugeranmeldelser

Texas Kantskærer EC1400 er en elektrisk kantskærer, der har fået gode brugeranmeldelser flere steder. Det har den blandt andet, fordi den både er en kantskærer og fliserenser på en og samme tid. Du kan derfor bruge den i flere forskellige situationer, og den adskiller sig lidt fra de andre kantklippere i denne kantskærer test.

Kantskærer med hjul og flere funktioner

Texas kantskærer EC1400 er smart, fordi den både er en kantskærer og en fliserenser. Den er på hjul, så den er nem at komme rundt i haven med. Det gør også, at den er nem at manøvrere med, selvom den vejer mere end de andre kantklippere i denne testoversigt.

Den har store baghjul, som gør det lettere at køre lige med den. Der medfølger en fliserenserbørste, så den kan ombygges fra kantskærer til fliserenser og fra fliserenser til kantskærer. Det er en nem og hurtig ændring.

Knivbeskytter giver mange funktioner

Kantklipperen har en knivbeskytter, som gør det muligt at arbejde langs en flisekant. Det kan du normalt ikke med en kantklipper uden at risikere at beskadige kniven. Det er nu muligt med knivbeskytteren.

Texas-kantskæreren har flere smarte funktioner som eksempelvis et teleskop-håndtag, som kan justeres. Så kan du få den helt rigtige arbejdshøjde til din krop. Håndtaget samt at det er en kantskærer med hjul, gør også kantklipperen nem at transportere og opbevare.


Gardena EasyCut 23/18V (uden batteri) – let og brugervenlig græstrimmer

kantklipper tilbud
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
522 kr.
Set til
531 kr.
Set til
532 kr.
 • Let at bruge og vedligeholde
 • Har stort batteri, men vejer lidt
 • Justerbart teleskophåndtag

Bedste kantklipper og topscorer

Gardena EasyCut Li-18/23 er topscorer hos Testfakta, og det er der mange gode grunde til.

En af de største grunde til, at den er blevet topscorer, er, at den er meget nem at bruge, og så vejer den meget lidt sammenlignet med mange af de andre trimmere i testen. Den har desuden et lavt vibrations- og støjniveau.

Justerbart teleskophåndtag giver god stilling

Gardena-kantklipperen har et justerbart teleskophåndtag, som minder om det, vi så på Bosch ART 26-18 LI. Fordi det er justerbart, kan det indstilles i højden. Det betyder, at du kan opnå en ergonomisk korrekt arbejdsstilling, når du bruger kantklipperen.

Og det er meget vigtigt, når du skal hele vejen rundt i haven i forskellige stillinger. Det er meget nemt at indstille og justere håndtaget, og den er generelt meget brugervenlig.

Den er også supernem at sætte op fra start. Det gøres ved at klikke de forskellige dele på, og det kan gøres helt uden værktøj. Den er derfor brugervenlig, lige fra man får den i hænderne, til man bruger den. Den er derfor helt klart det værd, når man tænker på prisen, der er den billigste ud af alle vores kantklippere i testen.

Kantklipper med støjsvagt skæresystem

Skæresystemet på kantklipperen består af en enkelt plastkniv i stedet for en rulle. Kniven er yderst støjsvag og har ingen kraftige vibrationer.

Det er derfor en klar fordel, da mange kantklippere kan vibrere en hel del og derfor kan være svære at bruge i længere tid. Men dette skæresystem gør det nemt at bruge og gør, at vibrations- og støjniveauet er lavere end på andre græstrimmere. Kniven kan nemt skiftes med en simpel klik-funktion, og der følger reserveknive med, når du køber maskinen.

LÆS OGSÅ:  Parasol test - Find den bedste parasol til haven eller terrassen

Find den græskantklipper, der passer bedst til dig

Vi håber, at denne kantklipper test har hjulpet dig i din søgning efter en ny kantklipper. Du skal blot huske at kigge på forholdet mellem batteriets kraft og hvor meget den vejer. Så kan du finde en kraftfuld kantskærer, som stadig er brugervenlig og nem at bruge.

Det er vigtigt, når du skal have den med rundt i hele haven. En anden vigtig ting du ikke kan undgå, er selvfølgelig prisen. Ofte er du nødt til at gå lidt op i pris, hvis du gerne vil have en kraftfuld kantklipper.

Men med mange af kantklipperne i vores kantskærer test, kan du få en god maskine i en prisklasse, der er til at betale. Det kan også være en god ide at tjekke andre kantskærer græsplæne test og kigge på disse faktorer.


Relaterede indlæg som kunne have din interesse

Du kan også med fordel få hjælp til havearbejdet med en buskrydder i vores buskrydder test eller græstrimmer i vores græstrimmer test.

Til at få haven til at stå skarpt er det en rigtig god ide med diverse haveudstyr til at gøre arbejdet nemmere.

Til at kløve brænde er en brændekløver super smart. Læs mere om dette i vores brændekløver test. Og når du har arbejdet i haven og har en masse haveaffald tilbage, så er en kompostkværn og kompostbeholder rigtig smarte, så du sparer turene på genbrugsstationen. Læs mere i vores kompostkværn test og kompostbeholder test.

Trænger græsplænen til en tur så tag et kig på vores mosfjerner test, og robotplæneklipper test. Til hækken kan du finde de bedste hækkeklippere i vores hækkeklipper test.

Når haven står skarpt er det dejligt med en hyggelig grillaften på terrassen. Her kan du se på forskelligt udstyr til den perfekte grillaften. Find en ny gasgrill blandt de bedste i vores gasgrill test. Til sent ud på aftenen kan du finde en ny terrassevarmer i vores terrassevarmer test, 0g en parasol i vores parasol test til at holde på varmen.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvordan testes de forskellige kantklippere?

I en kantklipper test, ser man på, hvor præcise de er i deres klipning, hvor kraftfuldt den klipper, og hvor bred klippebredden er. Det er også vigtigt at se på brugervenligheden. På den måde kan du finde den bedste kantklipper.

Hvilken størrelse bør jeg gå efter?

Størrelsen på kantklipperen afhænger af, hvor stor din have er. Hvis du har en større have, kan det godt betale sig at bruge lidt flere penge på en kraftig klipper, der kan klare det hele.

Hvilke kantklippere er bedst i test?

De kantklippere, som vi har med i denne test, og som er kåret bedst i test, er Bosch ART 26-18 LI, Ryobi OLT1832 og AL-KO GT 2025.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply