Kattemad test – Her finder du det bedste kattefoder

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Har du en eller flere katte, så kender du nok til den situation, hvor du står foran en masse forskellige varianter af kattemad og ikke har nogen idé om, hvad du skal vælge til din kat. Det kan nemlig være svært at finde den bedste kattemad, og der er som sådan ikke noget entydigt svar på det. Vi forsøger at guide dig til det mest optimale valg for din kat, i vores kattemad test. Der er utrolig mange meninger om, hvad der er den bedste form for kattemad. Det fungerer dog ofte også således, at prisen hænger typisk sammen med kvaliteten.

Så hvis du finder billig kattemad, bør du altid tjekke ekstra op på, om det overhovedet er værd at købe. Du kan dog stadig sagtens finde ganske udmærket kattemad, som ikke behøver at være dyrt. I denne kattemad test, vil du blive præsenteret for seks forskellige typer kattemad, som er fundet på baggrund af research, anmeldelser og andre parametre. Således kan du finde ud af, hvilket kattefoder du mener, din kat skal have.

Bedst i test

Gilpa Umami kattemad

  • Rig på protein og vitamin A
Bedst til prisen

Essential The Jaguar kattemad

  • Får alle ernæringsrigtige produkter i et måltid
Billig og god

Whiskas kattemad, Junior kødmenu

  • Indeholder portionsposer

Essential The Jaguar kattemad, 3 kg

kattemad test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
209 kr.

Det første produkt, du vil blive præsenteret for i denne kattemad test, er fra Essential Foods. De har lavet et produkt, de kalder for ’’The Jaguar’’, hvor de har fokuseret på at skabe et måltid for din kat, der læner sig meget op ad, hvad din kat ville have spist i naturen.

Dette katte foder indeholder både kylling, and, laks og ørred, så din kat får en bred vifte af gode madprodukter, som er med til at skabe velvære hos din kat. The Jaguar indeholder også friske æg, som er med til at skabe et godt og ernæringsrigt måltid.

Essential Foods har forsøgt at sammensætte det ultimative måltid for din kat, hvor den får alle de ernæringsrigtige produkter i et måltid.

Katte foder

Der er ingen kornprodukter i dette foder, så du er sikker på, at din kat indtager færre kalorier fra kulhydrater og flere fra protein og fedt. Risikoen for, at din kat bliver overvægtig, er derfor meget lille. Dette kattefoder fra Essential Foods er lavet til voksne katte og killinger, hvor det selvfølgelig er vigtigt, at du fodrer din kat efter det. Du bør altid følge kattemadens henvisning til den mængde, du skal servere for din kat.

Hvis din kat er forholdsvis lille og vejer omkring 2-2,5 kg., så bør den ikke få mere end 30-40 g. Er den blandt de større katte, bør den selvfølgelig få væsentligt mere, og alt dette bliver du guidet i via henvisningen. Det samme er gældende for din kats alder. Er din killing kun 2-3 måneder, bør den få 40-50 g. Dette produkt er derfor ganske godt, hvis du har flere katte i forskellige aldre og størrelser.


Whiskas Tørfoder +1 kattemad

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
129,95 kr.

I langt de fleste tilfælde, så hænger pris og kvalitet sammen, når det kommer til kattemad. Det er typisk de dyreste mærker, som har det bedste kattemad, men du kan dog sagtens finde billig kattefoder, som stadig er af god kvalitet.

Her er et af de mest velkendte mærker på markedet i særdeleshed gode til at producere forholdsvis billig kattemad, som stadig er kvalitetsmad for din kat. Derfor har vi det også med i vores kattemad test.

LÆS OGSÅ:  Cykelhjelm test - Find den bedste cykelhjelm

Whiskas har lavet et produkt ved navnet ”Tørfoder 1+”, som indeholder alt det, din kat ernæringsmæssigt behøver for et langt og sundt liv.

Det indeholder en rigtig god balance af vitaminer og mineraler, som fremmer sunde urinveje. Derudover er der også tilsat zink, som er med til at skabe en sund hud og pels for din kat. Har din kat ofte haft problemer med sine tænder, så er Whiskas kattefoder ekstra god. Det har en meget nænsom slibeeffekt for rene tænder. Denne lækre kattemad er lavet som gode fyldte bidder for din kat, og indeholder også Vitamin A, der er rigtig godt for din kats syn.

Billig kattemad

Det er vigtigt, at du opbevarer kattemaden tørt og køligt, og eftersom det er kattetørfoder, så er foderet klar til at blive serveret for din kat. Det er dog vigtigt, at du følger fodringsvejledningen bag på emballagen. Her kan du læse, hvor meget din kat bør få alt efter dens størrelse.


Whiskas kattemad, Junior kødmenu

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
47,95 kr.

Er du på udkig efter kattemad til dine killinger, så har Whiskas også lavet et rigtig solidt produkt. Det er kaldet ’’Junior Kødmenu’’, som er en sammensætning af lige præcis det, som din kattekilling naturligt behøver.

Som du formentligt er klar over, hvis du har en kattekilling, skal de ikke have lige så meget som en voksen kat. Portionerne skal også være mere præcise, da kattekillinger skal guides mere end en fuldvoksen kat.

Det er det smarte ved Whiskas Junior Kødmenu, da pakkerne indeholder portionsposer, så du altid er sikker på, at din kat for den rette mængde mad.

Portionsposerne indeholder næringsrige kødbider i flere varianter, så du også udfordrer din kattekilling til at opdage nye smage. Det er med til at give din kattekilling en sund start på livet ved at lære den om forskelligt mad, og at konsistensen kan variere.

Der er fire forskellige smagsvarianter i pakken, som din kattekilling kan se frem til smage. Der er med kylling, oksekød, lam og kanin. Whiskas store variation af maden og portionsposerne er med til, at de altid scorer en høj karakter hos anmelderne, og det er også en stor favorit her.


Gilpa Umami kattemad 15 kg

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
448 kr.

Som tidligere nævnt i vores kattemad test, så er det utroligt svært at udvælge lige præcis dén kattemad, som vi kan sidde og kalde den bedste kattemad på markedet. Der er dog enkelte typer, som blandt mange anmeldere konstant er at finde i toppen af listen hvert år.

Her kan blandt andet nævnes Glipa Umami kattemad, som er lækkert kattefoder med masser af protein i form af kylling. Det er desuden et sundt produkt for din kat, da maden indeholder vitamin A, som er vigtigt for kattens forplantningsevne og syn.

Glip Umami gives til voksne katte på grund af det høje indhold af proteiner. Det sikrer, at din kat får et smagefuld og sundt måltid hver dag.

Det høje indhold af kylling er typisk også noget, der passer katte særdeles godt. De har en tendens til at elske smagen af kød, og denne smag vil de få, når de tygger kattemaden fra Glipa Umami. Vil du give det til små katte, så skal du altid overveje, hvor meget du giver.

LÆS OGSÅ:  Damprenser test - 4 anbefalelsesværdige damprensere

Bedste kattemad

Med denne kattemad bør du give små katte omkring 75 g. pr. døgn. En mellemstor kat bør få 90 g. og en stor kat vil typisk kunne klare cirka 105 g. pr. dag. Diegivende og drægtige katte kan du med fordel give omkring 130-140 g. kattemad pr. døgn. Mængden kommer an på, hvordan din kat normalt spiser, og du kan derfor altid variere maden derefter.

Du kan forvente kattefoder, som er alsidigt. Alle voksne katte kan være med på denne sunde kattemad med smag af kylling, og posen på 15 kg. sikrer også, at du ikke skal ned i din lokale butik for at købe nyt kattefoder med det samme.


Sportsman’s Pride Professional kattemad 7,5 kg

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
346 kr.

En af de andre populære valgmuligheder i vores kattemad test kommer fra Sportsman’s Pride, som er lavet med fokus på at holde din kat sund og rask.

Det specielle med dette kattefoder er, at det indeholder Omega fedtstyrer, som er med til at give din kat meget sund pels og hud, der giver din kat bedre velvære hver dag. Sportsman’s Pride kattemad er med til at forebygge urinvejssten hos din kat, hvilket ofte er et problem for mange katte, når de bliver ældre.

På den måde kan kattemaden være med til at sikre, at din kat undgår disse problemer.

Sportsman’s Pride er både for voksne katte og killinger, så har du flere katte i forskellige aldre, så er dette et yderst godt produkt. Det er vigtigt, at du vurderer, hvor meget mad din kat skal have, inden du giver den dagens måltid. Ifølge henvisningerne, så skal katte på 2-3 kg. have mellem 35-55 g. pr. døgn.

Mens de større katte på 5-7 kg. skal have mellem 75-115 g. pr. døgn. Vælger du at købe kattefoder fra Sportsman’s Pride, så kan du læse den præcise henvisning, der viser forskellige vægtklasser, og hvor meget din kat bør have.

Der er tale om fuldkostfoder med Sportsman’s Pride, så du skal heller ikke tænke på at fodre din kat med ekstra mad udover tørfoderet. Det indeholder 21,5% fedt og 34,5% protein og en masse gode grundstoffer, som alle sammen er med til at styrke din kats sundhed. Dette kattefoder bliver desuden rost af mange anmeldere for at være let at fordøje for din kat, og der er ikke tilsat forskellige tilsætningsstoffer.


Now Fresh! – 3,6 kg kornfri kattemad kalkun, laks og and

mad til katte

Now Fresh! kattemad er lavet med 100% frisk laks, kalkun, ænder og omega 3- og 6-olier fra raps og kokosnødder. Dette produkt stræber efter at lave det bedste og sundeste måltid til din kat, som er på markedet.

Det må vi også give dem ret i. Serverer du det her måltid for din kat, så får din kat et sundt, ernæringsrigt og friskt måltid. Now Fresh! Beskriver selv deres produkt således: ”Hvis du skal have et mere friskt måltid til din kat, så skal du selv lave det fra bunden”. Det er med til at gøre kattemadens indhold blandt de bedste på markedet.

Det er anbefalet, at du giver dette kattefoder til katte i alderen fra 1-7 år, hvilket selvfølgelig begrænser produktet for nogle katte.

Det er noget, du skal være opmærksom på, når du er ude at søge efter kattemad til din kat. Now Fresh! kattemad indeholder ingen kød- og benmel fra biprodukter, kunstige konserveringsmidler, hvede, kylling, oksekød, væksthormoner, soja eller majs. Derudover er det positivt, at kattemaden indeholder fordøjelsesfremmende produkter, der er med til at styrke din kats fordøjelsessystem. Omegaolier er også at finde i kattemaden, så din kat får en sund pels og hud.

LÆS OGSÅ:  Sovepose test - Find den helt rigtige sovepose

Tilbud på kattemad

Priserne på kattemad er, som du kan læse i denne kattemad test, meget varierende, og du bør derfor altid være på udkig efter gode tilbud. Det er i særdeleshed, fordi pris og kvalitet ofte hænger sammen i forhold til kattemad, og derfor kan du sagtens spare en del penge ved at bruge tid på at læse rundt på nettet eller besøge dine lokale butikker, inden du vælger at købe.

Du kan formentligt finde et godt tilbud på kattemad, der normalt er forholdsvis dyrt. Du skal bare være opmærksom på, at du tjekker, hvor meget du får i posen med kattefoder. For du kan uden de store problemer finde kattemad til en god pris, men så er det formentligt en mindre pakke, du får.

Her kan det godt blive dyrere i længden at købe de billigere pakker, selvom det er billigst lige nu og her. Finder du derimod en pakke med meget vægt fra et af de mærker, som du eksempelvis er blevet præsenteret for i denne kattemad test på tilbud, så handler det om at slå til.


Konklusion

Når det kommer til at udvælge kattemad til din kat, så handler det i særdeleshed om, hvad dit budget er på til kattemad. For der er ingen tvivl om, at den dyrere kattemad har mere af de gode ting, som din kat har godt af. Du kan dog sagtens finde billigere kattemad, som også indeholder flere af de samme næringsrige produkter, du finder i det dyre kattefoder.

Det er en god idé at prøve forskelligt kattemad af, så du kan finde frem til, hvad din kat bedst kan lide, og hvad den reagerer bedst på. Alle katte er nemlig ikke ens, og det kan være, at der er et bestemt kattefoder, som din kat foretrækker. Derudover er det en god idé at variere det, så din kat lærer forskellige smage og konsistenser at kende.

Afslutningsvis bør du altid følge de forskellige vejledninger, som er på pakkerne angående portioner til din kat. Det er vigtigt, at din kat får den rette mængde mad i løbet af dagen, så den hverken spiser for meget eller for lidt. Specielt, hvis du har en kattekilling, for her er det meget vigtigt, at du er grundig med at give killingen den rette mængde mad.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (3 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply