Knivsliber test – Her finder du nogle af de bedste knivslibere på markedet

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

I denne artikel har vi testet de fire bedste knivslibere fra 2020, der findes på markedet lige nu. Alle tre knivslibere er blevet valgt ud fra popularitet hos forbrugere. Der er forskellige modeller blandet andet elektriske og manuelle, samt modeller med diamanter og modeller med sten.

Ligeledes ligger alle i forskellige prisklasser, så det er muligt at finde en, der passer til dit budget. Knivsliberne er fra de velkendte mærker OBH Nordica, Global, Fiskars og Zwilling, og du er altså sikker på, at knivsliberen kommer fra et troværdigt mærke med mange års erfaring inden for producering af både knive og knivslibere. Alle knivsliberne i denne test er meget vurderet ud fra gode kundeanmeldelser og bedst solgte.

I denne knivsliber test guider vi dig til, hvilken knivsliber du skal vælge, og hvilken, der passer bedst til dig og dine behov.

ForhandlerModelElektrisk/manuelSlibematerialePris
OBH Nordica Double Diamond Sharp-X-treme 9967ElektriskDiamant og keramik636,-
Global G-91/SBManuelKeramik269,-
Fiskars Edge Roll-SharpManuelKeramik (sten)149,-
Zwilling V-egdeManuelKeramik397,-

Elektrisk knivsliber test af OBH knivsliber: OBH Nordica Double Diamond Sharp-X-treme 9967 – professionel knivsliber

Elektrisk knivsliber
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
649 kr.

Knivsliberen fra OBH Nordica er en elektrisk knivsliber, og er yderst professionel i både udseendet og funktionalitet. Denne knivsliber er den dyreste på listen, men til gengæld er du garanteret en knivsliber, der får dine knive til at føles nye.

Knivsliberen fra OBH Nordica har fået topkarakterer fra forbrugerne, og derfor tør vi godt sige, at det er den bedste og med mest professionelle knivsliber.

Patenteret SharpX slibesystem

Knivsliberen fra OBH Nordica kommer med et patenteret slibesystem, og er udstyret med både keramiske slibehjul og diamantbelagte slibehjul.

De keramiske slibehjul polerer og vedligeholder dine knive, mens de diamantbelagte slibehjul former knivsæggen, når knivene er meget sløve. Det vil altså sige, at diamantbelægning står for at grovslibe dine knive og forme dem, mens de keramiske hjul sørger for at finslibe knivene og gøre dem ultraskarpe.

Det diamantbelagte slibehjul kører med 600 omdrejninger i minutter, mens det keramiske kører med 330. Med denne professionelle og elektriske knivsliber er du altså sikkert på at få helt skarpe knive næsten uden af røre en finger.

Et slibehjul, der justerer sig selv

Foruden af OBH Nordica knivsliberen kan slibe dine knive på to forskellige måder, justerer slibehjulet også sig selv. Derfor passer til det alle knive, og du skal ikke bekymre dig om, om du har japanske eller europæiske knive. Dog kan du ikke slibe hverken sakse eller savtakkede knive med denne knivsliber.


Global knivsliber test: Global G-91/SB – god knivsliber sten

bedste knivsliber
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
295 kr.

Denne knivsliber fra Global, sliber dine knive med keramiske sten. Resultatet med sådan en knivsliber er altid superskarpt og nærmest professionelt trods dens lave pris.

Denne knivsliber er med på listen over de bedste knivslibere fra 2020, fordi den har fået topkarakterer fra forbrugerne, og er meget populære hos forskellige forhandlere.

God til japanske knive

Der er en forskel på japanske og europæiske knive, og dette er vigtigt at vide, når man køber en knivsliber. Forskellen mellem de europæiske og japanske knive er vinklingen af selve kniven. På japanske er vinklingen af kniven 15 grader, mens den på europæiske knive ligger på 20 grader.

Denne knivsliber fra Global er altså designet sådan, at kan slibe knive, der har en vinkling på 15 grader. Dog kan kniven også bruges til alle andre knive, der har et glat blad.

Knivsliber med sten og vand

Denne knivsliber fra Global, sliber dine knive superskarpe med sten og vand. Der sidder i alt fire sten på knivsliberen – to hvide, der sliber groft og to lyserøde, der sliber fint. Du fører først kniven frem og tilbage syv eller otte gange ved de hvide sten, og så derefter de lyserøde for at opnå det bedste resultat.

Derudover skal du fylde knivsliberens kammer med vand. Dette renser nemlig stenene, og sørger for at dine knive ikke bliver opvarmede, når du sliber dem. Med denne knivsliber sten er du garanteret et flot og skarpt resultat.


Fiskars knivsliber test: Fiskars Egde Roll-Sharp – billig knivsliber

billig knivsliber
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
138 kr.
Set til
138 kr.

Denne knivsliber fra Fiskars er den billigste på vores liste, men du skal ikke lade dig narre af den lave pris.

Denne billige knivsliber kan nemlig en hel del, og er derudover utrolig nem at anvende. Knivsliberen fra Fiskers er blevet udvalgt til denne liste på grund af gode brugeranmeldelser og højt popularitet.

Brugervenlig og nem at rengøre

Knivsliberen fra Fiskars er utrolig brugervenlig og meget nem at have md at gøre. Det er den blandt andet fordi den er designet sådan, at både venstrehåndede og højrehåndede kan bruge den. Derudover er den lille og kompakt, men der ligger stadig godt i hånden under slibning.

Knivsliberen fra Fiskars er også meget nem at rengøre, og dette øger også brugervenligheden. Derudover tager det meget kort tid at slibe dine knive med en knivsliber fra Fiskars. Trods den korte tid, er du garanteret meget skarpe og flotte knive.

Keramiske slibesten

Denne knivsliber fra Fiskars anvender keramiske slibesten, der virkelig gør dine knive skarpe og næsten som nye. Derfor behøver du ikke at slibe dine knive mere end en gang om måneden med denne knivsliber.

Fiskars knivsliberen er beregnet til udendørsknive, men kan slibe både store og små knive. Den er desuden designet et non-slip materiale, så den ligger godt og sikkert i hånden.


Test af Zwilling knivsliber: Zwilling V-egde – knivsliberen bedst i test

bedst i test knivsliber
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
368 kr.
Set til
399 kr.

Knivsliberen fra Zwilling er den på listen, som vi kan kåre til bedst i test. Det kan vi af mange gode grunde, for eksempel kan den slibe både japanske og europæiske knive, og har den udskiftelige vinkeladapteret og to forskellige slibestænger, der enten sliber groft eller fint.

Denne knivsliber fra Zwilling er blevet valgt på baggrund af rigtig gode brugeranmeldelser og høj popularitet blandt købere.

En knivsliber til både japanske og europæiske knive

Denne knivsliber fra Zwilling er yderst fleksibel og kan efterleve stort set alle dine behov.

For eksempel kan den både slibe japanske og europæiske knive. Det vil sige, at den både kan slibe knive med en vinkel på 15 grader, og dem med en vinkel på 20 grader. På den måde slipper du også for at bekymre dig om, om du enten har japanske eller europæiske knive, når denne knivsliber kan slibe begge.

En fleksibel knivsliber – bedst i test

Der flere grunde til at denne knivsliber fra Zwilling er fleksibel. Den har to funktioner, der gør den helt speciel og adskiller den de andre. Den har nemlig udskiftelige vinkeladaptere samt to forskellige slibestænger.

De udskiftelige vinkeladaptere betyder, at du kan udskifte vinklen alt efter hvilken kniv du står med – om den så er japansk eller europæisk. På den måde er du også sikret et skarpt resultat, der ikke ødelægger dine knive.

Knivsliberen fra Zwilling kommer også med to forskellige slibestænger: en der sliber dine kniv groft, og en der efterfølgende finsliber dem. På den måde er du altid sikret et flot og gennemslebet resultat. De grove slibestænger kan nemlig slibe og forme selv de sløveste knive i skuffen, mens de fine slibestænger sørger for et ekstra skarpt resultat.

Det eneste du skal være opmærksom på ved denne knivsliber er, at de ikke kan slibe dine savtakkede knive.


Hvad skal du kigge efter, når du skal købe den bedste knivsliber?

Alle knive skal slibe på et eller andet tidspunkt ligegyldigt hvor de dyre og gode i kvalitet de var i, da du købte dem. Ved vedvarende brug af en kniv, slider du nemlig på selve skæret. Og ikke kun vedvarende brug slider på kniven, det gør underlaget også, og det er derfor, at det er vigtigt at du benytter dig af det korrekt underlag. Det er derfor bedste at skære fødevarer på træ eller plastik, og du skal helt undgå marmor eller glas, hvis du har dine knive nære.

Når du sliber en kniv, er det nemlig med til at vedligeholde den, så den holder meget længere, og du ikke behøver at gå ud og investere i nye knive fordi de gamle blev sløve. Du kan som regel mærke, når en kniv trænger til at blive slebet. Den er blevet sværere at hakke grøntsager med, den skærer ikke kødet nær så pænt, og måske den mere moser end snitter tomaterne på skærebrættet … så skal kniven slibes, og det kan kun gå for langsomt! Men først må du finde ud af hvilken knivsliber, du har brug for, for der findes nemlig forskellige typer af knivslibere.

Forskellige knivslibere til forskellige behov

Der findes to grundlæggende former for knivslibere: de elektroniske og de manuelle, der som regel er en slibestang eller en slibesten. Når du bruger en manuel knivsliber, er det vigtigt, at du benytter dig af den helt rigtig metode, så du undgår at skade kniven.

Det er meget vigtigt, at du sliber kniven i den rigtige vinkel, ellers kan de blive dårlig at benytte senere. Når du bruger en elektrisk knivsliber, kan du godt tillade dig at slå hjerne lidt fra, da det er svært at gøre noget helt galt – selvom det selvfølgelig er en god idé lige at læse brugsanvisningen først.

Efter dette er du næsten sikker på et flot og professionelt resultat hver eneste gang. De fleste kommer med to eller tre trin, der sliber dine knive, og det eneste du skal gøre, er egentlig at føre kniven ind i åbningen et par gange – så klarer den elektriske knivsliber resten.

Nu har du måske fundet ud af, hvilken slags der passer bedst til dig – men hvad så med prisen? Den kan nemlig også være afgørende for dit valg af knivsliber.

Prisen på en god knivsliber behøver ikke være høj

En god elektrisk eller manuel knivsliber behøver bestemt ikke at være dyr, men det er klart, at jo højere prisen er, desto mere kvalitet ligger der bag produktet – især når man taler om en niche som knivslibere.

Men skal du blot bruge en hverdagsknivsliber, der kan lidt af det hele, og giver dig et flot og skarpt resultat, behøver du altså ikke at smide mange penge efter en knivsliber. Er du derimod meget forsigtig med dine knive – og er du måske lidt at en kniv-nørd og ønsker et resultat, der er nær perfektion – så skal du nok forvente at investere lidt ekstra penge i en knivsliber. men så er du også sikker på, at dine kniv får den kærlighed, de fortjener.

Har du europæiske eller asiatiske knive?

Inden du køber en knivsliber, er det også en rigtig god idé at finde ud af, om du har europæiske knive eller asiatiske knive – eller begge dele. De skal nemlig slibes på forskellige måde, da de er lavet med forskellige vinkler.

En asiatisk kniv har en vinkling på 15 grader, mens en europæisk kniv har en vinkling på 20 grader, og du kan ikke slibe en europæisk kniv med en knivsliber designet til asiatiske knive – eller vice versa – uden af beskadige eller helt ødelægge din kniv.

Nogle gange kan du være heldig at finde en knivsliber, der er designet til at slibe både de europæiske og de japanske knive, så du ikke kan investere i to forskellige knivslibere.

Hvis du kun har europæiske knive, er det ikke nødvendigt med en knivsliber, der kan slibe begge knivtyper, men har du en blanding af europæiske og japansk knive, bør du investere i knivsliber, der kan slibe begge typer. Har du kun japanske knive, kan du finde en knivsliber, der kun egner til de japanske.


Relaterede indlæg

Skal du bruge en ny kniv, kan du læse mere om forskellige af de bedste kokkeknive på markedet i vores kokkeknive test.

Du kan også tage et kig på andet udstyr til køkkenet. F.eks. kan en sous vide være et godt køb til rigtig mørt kød. Læs mere om dette i vores sous vide test.

Skal du bruge kogende vand i en fart kan du med fordel tage et kig på vores kogende vandhane test. Du kan også finde de bedste pålægsmaskiner på markedet i vores pålægsmaskine test. Eller find en ny håndmixer fra vores håndmixer test.

Det er vigtigt med en god nattesøvn, og her er en sengen yderst vigtig. Vi guider dig til de bedste af slagsen i forskellige sengekategorier. F.eks. i vores elevationssenge test, kontinentalseng test eller boxmadras test.


FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvilken knivsliber er bedst i test?

Hvis du leder efter en elektrisk knivsliber, anbefaler vi at du vælger OBH Nordica Double Diamond Sharp-X-treme 9967. Hvis du leder efter en manuel knivsliber, anbefaler vi Zwilling V-egde, der er en ’knivsliber bedst i test’.

Hvordan er knivsliberne blevet testet?

I vores knivsliber test er knivsliberen blevet testet på, hvor godt og hvor fint de sliber kniven til, samt om de beskadiger kniven. Derudover er de også blevet vurderet på, hvor mange forskellige slags knive de kan slibe, brugervenligheden og prisen.

Hvad er forskellen på europæiske og japanske knive?

Europæiske knive har en vinkling på 20 grader, mens japanske knive har en vinkling på 15 grader. Derfor må de ikke slibes med samme knivsliber, medmindre modellen er designet til det.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply