Køb af brugt computer: Hvad skal du være opmærksom på?

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Hvilken computer, du skal vælge, afhænger af rigtig mange forskellige ting – blandt andet hvad du skal bruge din computer til, og hvor mange penge du har at gøre godt med. Hvis du mangler en ny computer, skal du måske overveje at købe en brugt computer.

Brugte computere er ofte billigere end nye, mens kvaliteten mange gange er ligeså god.

Men hvad skal du være opmærksom på, når du køber en ny brugt computer?

Det kan du læse meget mere om her, hvor du får tre tips til, hvad du skal være opmærksom på, inden du investerer i en brugt computer.

Fra hvem køber du computeren?

Når du køber en brugt model, er det meget væsentligt, at du overvejer, hvem du køber computeren af. Der er rigtig stor forskel på, om du køber din computer af en privat forhandler, brugtsider som Gul og Gratis, DBA osv. eller en virksomhed, der specialiserer sig i salg af brugte computere.

Der kan være en vis risiko forbundet med at købe en brugt model – og denne risiko løber du primært, hvis du køber den af en privat forhandler. Køber du i stedet din computer af en virksomhed, er der en vis kvalitetssikring, som sikrer en ordentlig kvalitet af din nye maskine.

På Refurb.dk kan du blandt andet købe brugte computere, der er klar til at blive brugt af en ny computerbruger.

Prisen er typisk billigere, hvis du køber den hos en privat – men risikoen er ikke værd at løbe, fordi kvaliteten ikke lever op til de forventninger, de fleste har til en ny brugt computer.

LÆS OGSÅ:  Bredbåndstest – Sådan finder du det bedste bredbånd

Hvor stor skal din computer være?

Når du køber en brugt computer, skal du overveje, hvor stor den skal være. Dette afhænger typisk af, hvad du skal bruge din computer til. Hvis du for eksempel skal bruge din computer til studiebrug, kan det være en god ide at vælge en mindre computer, der ikke vejer meget.

En sådan maskine er nem at have i tasken og under armen, når du bevæger dig rundt på skolen. Hvis du derimod primært bruger den i hjemmet, betyder størrelsen ikke så meget, fordi den ikke nødvendigvis skal flyttes meget rundt.

Kan den holde strøm længe?

En af de ting, der sker med en computer, når man har brugt den i noget tid, er, at batteritiden falder.

Det betyder, at batteritiden falder, så de er mere afhængige af at være i nærheden af en stikkontakt og et strømstik – i hvert fald hvis man taler om bærbare computere.

Derfor skal du være opmærksom på batteritiden, når du køber en brugt model – især hvis du gerne vil have en maskine, der kan holde strøm i lang tid ad gangen uden at skulle lades op.

Comments are closed.