Kogende vandhane test – En god investering til en lettere hverdag

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Har du overvejet at købe en kogende vandhane, må vi i den grad slå et slag for, at der er tale om en fantastisk investering. Selvom prisen for en kogende vandhane er høj, vil bekvemmeligheden i hverdagen virkelig være pengene værd. Men hvilken kogende vandhane skal du købe? Det har vi forsøgt at belyse i vores kogende vandhane test, hvor vi har fundet frem til nogle af de bedste på markedet ud fra tests, anmeldelser og andre ekspertkilder.

I denne kogende vandhane test gennemgår vi produkter, der har fået gode anmeldelser af officielle ekspertkilder og tests – herunder T3.com og Goodhousekeeping.com. Vi har samlet de bedste produkter og giver dig her et stort overblik, så du kan finde den bedste model til dit behov.

Bedst til prisen

Quooker Nordic Square

 • Højderegulering af hanen
Billig og god

Insinkerator 3N1

 • Kompakt vandtank, der sparer plads
ForhandlerModelVandbeholderOverfladeVandfilterPris
Quooker Fusion Round3 LKromHiTAC – aktivt kulfilter10.791,-
Insinkerator 3N12,5 LAntracitJa, købes separat5.384,-
Grohe Red II Duo3 LKromGrohe Red filter7.930,-
Quooker Nordic Square3 LKromHiTAC – aktivt kulfilter9.450,-
Quooker Twintaps Round3 LKromNej11.601,-

Quooker Fusion Round – en af de bedste Quooker vandhaner

bedste kogende vandhane
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
10.791 kr.
Set til
10.791 kr.
 • Stilrent design
 • Børnevenlig med børnesikring
 • Én vandhane med kogefunktion og alm. vand
 • VAQ høj-vakuumisolering af beholder
 • Lavt energiforbrug ved standby

En af de bedste Quooker vandhaner er ifølge T3.com Quooker Fusion Round. Her får du et yderst flot armatur, som kan alting. Du får både almindelig vandhanefunktion og kogefunktion i ét. Dette er ideelt for dig, der ikke har plads til to vandhaner i køkkenet, men som fortsat ønsker at nyde godt af den fantastiske 3-i-1-funktion.

Med Quooker Fusion får du lynhurtigt adgang til kogende vand. Brug det til pasta, varme drikke, ris, grøntsager – ja, det er faktisk kun fantasien, som sætter grænser.

Sikkerhed i højsædet med børnesikring

Der er selvfølgelig tænkt på sikkerheden og tilføjet børnesikring til vandhanens kogefunktion i form af dobbelt tryk-dreje-greb. Derudover er grebet til kogende vand adskilt fra grebet til varmt og koldt vand. Dette gør det noget nær umuligt at tage fejl af de to haner, hvilket højner sikkerheden.

Skift hurtigt mellem varmt og koldt vand

Den kogende vandhane skifter hurtigt fra kogende, varmt og koldt vand. Har du netop brugt den kolde hane, skal du derfor ikke bruge ventetid på at få kogende vand. Det er ikke muligt at justere hanen i højden.

Til gengæld får du god isolering, da Quooker-beholderen er VAQ høj-vakuumisoleret. Dette giver et unikt varmeskjold, som betyder, at beholderen har et lavt standby-brug af energi.


Insinkerator 3N1 – bedste kogende vandhane

bedst i test kogende vandhane
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
6.628 kr.
Set til
6.460 kr.
Set til
9.689 kr.
 • Børnevenlig med børnesikring
 • GDV-godkendt
 • Kompakt vandtank, der sparer plads
 • Attraktivt design og svingbar funktion
 • Enkel og nem montering

Den bedste kogende vandhane er ifølge Goodhousekeeping.com Insinkerator 3N1. Her får du en vandhane med kogende, varmt og koldt vand i et almindeligt armatur. For at tappe det kogende vand skal du bruge et separat greb, der selvfølgelig er børnesikret.

Smart greb og afbryder

Grebet skal dermed trykkes ned, inden det kogende vand bliver aktiveret. Når grebet slippes, afbrydes vandet straks i at løbe med en tilbagetræksfjeder.

Reguler selv temperaturen

Du får en regulering af temperatur fra 88⁰C og op til 98⁰C. Dette er de perfekte temperaturer til at brygge varme drikke samt tilberede mad.

Råt og moderne design

Dog er der ikke gået på kompromis med designet, og Insinkerator 3N1 har derfor et attraktivt design. Den rå antracit giver en unik overflade, samtidig med at hanen er fremstillet af messing i høj kvalitet og med lavt indhold af bly.

Enkel og nem montering

Slutteligt er den kogende vandhane enkel og nem at montere. Dette er for mange et stort plus. For at få det bedste resultat bør du sørge for at anvende et filter. Filteret udskiftes regelmæssigt – hvor ofte dette er, afhænger af dit vands kalkindhold. For at sætte prikken over i’et er den kogende vandhane GDV-godkendt og lever derfor op til en masse standarder.


Grohe Red II Duo – kogende vandhane bedst i test

billig kogende vandhane
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
9.999 kr.
Set til
9.217 kr.
Set til
10.000 kr.
Set til
11.853 kr.
Set til
15.599 kr.
 • Gode funktioner
 • Familievenlig med børnesikring
 • Smukt design
 • Opvarmer til 100⁰C
 • Høj C-formet tud med 150 graders svingfelt

Spar plads i køkkenet med sikkerheden i top

Ønsker du at tilføje et armatur til din køkkenindretning, som er bedst i test, skal du ifølge T3.com vælge Grohe Red II Duo. Her får du virkelig mulighed for at spare plads i køkkenet og tilberede perfekte måltider og varme drikke. Via børnesikrede trykknapper får du nemt leveret kogende vand, hvor sikkerheden er helt i top.

Utrolig nem at anvende

Det er nemt at anvende den kogende vandhane i dagligdagen. Den høje og C-formede tud betyder nemlig, at du på let vis kan fylde gryderne op med kogende vand.

Derudover har tuden et 150 graders svingfelt, hvilket igen giver dig stor fleksibilitet i køkkenet. Energieffektiviteten af kedlen er klasse A – og skal du på ferie, kan du begrænse temperaturerne til 60⁰C.

Holder i mange år frem

Grohe Red II Duo er slidstærk og blændende. Dette skyldes titaniummet, som er beskyttet mod korrosion. Den flotte krombelægning sikrer, at armaturet ser nyt og nydeligt ud i mange, mange år. Slutteligt er du sikker på, at vandet smager godt og er af god kvalitet.

Grohe Red-filteret reducerer nemlig tungmetaller og kalkrester i vandet. For at få det bedste resultat anbefales det, at du lader en autoriseret VVS-installatør stå for installationen.


Quooker Nordic Square – billig kogende vandhane

bedste quooker vandhane
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
9.450 kr.
 • Børnesikret tryk-drej-greb
 • Højderegulering af hanen
 • Slankt og flot design
 • Betjenes nemt med én hånd
 • Beholder er vakuumisoleret

Quooker Nordic Square er en billig kogende vandhane, der er en favorit hos forhandleren. Her får du mulighed for at regulere hanen i højden.

Dette er virkelig smart, da det giver en sikker påfyldning af det kogende vand. Placer blot gryden stabilt på dit køkkenbord, og juster vandhanen derefter.

Du kan også skylle spækbrætter og lignende nede i håndvasken ved blot at justere armaturet helt i bund.

God visuel sikkerhed

Sikkerheden højnes yderligere med Nordic-hanens børnesikrede tryk-drej-greb. For at skabe endnu mere sikkerhed vil en rød ring lyse, så snart grebet af hanen berøres. På denne måde er du ikke usikker på, hvorvidt det er det kogende vand eller ej, som du er ved at tappe.

Selvom der er fokus på sikkerheden, er den kogende vandhane fortsat nem at betjene – og du kan let betjene den med en enkelt hånd.

God isolering for lavest muligt energiforbrug

Beholderen til Quooker Nordic Square er PRO3 VAQ. Det betyder, at du får en høj vakuumisolering af beholderen, der fungerer som et varmeskjold og giver den bedste isolering. Dette giver et ekstremt lavt energiforbrug – også ved standby.

Det slanke design gør, at Quooker Nordic Square passer ind i langt de fleste skandinaviske køkkener og giver et elegant udtryk.


Quooker Twintaps Round – stilrent design

kogende vandhane tilbud
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
11.601 kr.
 • Børnesikret tryk-drej-greb
 • Højderegulering af den kogende hane
 • Valgfrihed ift. placering af beholder
 • VAQ – høj-vakuumisolering
 • Kompakt og økonomisk

Den sidste kogende vandhane i denne kogende vandhane test er Quooker Twintaps Round. Her får du alt den nyeste teknologi og stilrent design.

For at betjene modellen skal du blot trykke og dreje – og netop dette betyder, at sikkerheden er i top. Når du berører grebet af hanen, vil en rød ring oplyse. Dette viser, at du er ved at tappe det kogende vand.

Betjeningsgrebet er nopret, og dette giver dig et ekstra godt greb. Anvend den kogende vandhane på sikker vis ved at regulere vandhanens højde op og ned. Dette giver dig nemlig en tryg påfyldning, hvor det kogende vand ikke sprøjter til alle sider.

Når du er færdig med madlavningen, kan du på nem vis rengøre og skylle vasken. Quooker Twintaps Round har nemlig en dobbelt svingbar tud.

Slutteligt har den kogende vandhane et lavt energiforbrug – både i brug og ved standby. Dette skyldes Quooker-beholderens VAQ, der er en høj-vakuumisolering og fungerer som et varmeskjold.

Det lave energiforbrug er ideelt for dig, som ønsker at spare penge på varme- og elregningen. Idet der er tale om to vandhaner, kan du med fordel kombinere den kogende vandhane med en CUBE-køleenhed fra Quooker.


Kogende vandhane test – nyd alle de gode fordele

Efter at have læst vores grundige kogende vandhane test vil du være helt klar på at købe en kogende vandhane og nyde godt af alle dens fordele.

Uanset om du vægter design, sikkerhed, bæredygtighed eller bekvemmelighed højst, vil det være muligt at finde en passende kogende vandhane på markedet. I mange tilfælde vil du endda kunne finde alle aspekterne i én og samme kogende vandhane.

Netop sikkerheden er altafgørende i valget af den rette kogende vandhane – især hvis du har børn i husstanden. Børnelås, kvalitetsstandarder, sikkerhedskrav og vandstråler, der ikke sprudler, er allesammen gode egenskaber at vægte højt, hvis du ønsker den sikreste kogende vandhane. Derudover slipper du for et rodet køkkenbord, da elkedlen blot kan smides til genbrug.

Går du op i bæredygtighed, er en kogende vandhane det oplagte element at installere i hjemmet. Nu tager du kun præcis den mængde vand, du rent faktisk skal bruge.

Dette vil være med til at spare på dit energi- og vandforbrug. Er du bekymret for dårlig smag, er det en god idé at vælge en kogende vandhane med filter. På denne måde er du helt sikker på at få en frisk og ren smag.

Vi håber at du med vores kogende vandhane test er kommet tættere på dit valg.


FAQ

Hvordan virker en kogende vandhane?

Selvom navnet umiddelbart giver sig selv, er det alligevel forståeligt, hvis du har svært ved at finde ud af, hvordan en kogende vandhane virker. Helt overordnet giver en kogende vandhane dig hurtig adgang til kogende vand. Det kolde vand bliver opvarmet i en vandbeholder. Typisk vil vandbeholderen være placeret under køkkenvasken. Størrelsen af denne vandbeholder afhænger af, hvilken kogende vandhane du har valgt.

Langt de fleste kogende vandhaner filtrerer og renser vandet via et filter. Nu vil det opvarmede vand transporteres til hanen, hvor det nedkøles en anelse. Herefter er vandet klar til at brygge kaffe, lave mad og lignende. Udover det bagvedliggende system i form af vandbeholderen er der naturligvis også den specielle vandhane. Langt de fleste vandhaner er udstyret med sikkerhedsfunktioner, således risikoen for skoldning på det kogende vand minimeres markant.

Mange af de specialdesignede kogende vandhaner giver dig ikke kun mulighed for at få varmt, kold og kogende vand. Ofte vil du kunne tilkøbe andet udstyr, så det bliver muligt at få hurtig og nem adgang til koldt vand med og uden brug. Tilkøber du et sådant udstyr, vil du virkelig opgradere dit køkken og tilføre en fantastisk luksus til hverdagen.

Hvad er fordelene ved en kogende vandhane?

Der er virkelig mange fordele forbundet med en kogende vandhane. En af de største fordele er, at du får adgang til kogende vand hurtigt – meget hurtigere end ved brug af en elkedel. På blot et øjeblik er vandet kogende varmt. Dette gør madlavningen særdeles let i hverdagen. Hæld direkte det kogende vand i gryden, og spar tid. Dette gælder både i forhold til kogning af grøntsager, pasta, ris og lignende. Du kan også lave kaffe og te på nul komma fem i stedet for at bruge to til fire minutter på at koge vandet i elkedlen.

Men det er ikke kun den hurtige madlavning og varme drikke, der gør den kogende vandhane fordelagtig. De kogende vandhaner gør nemlig også sådan, at du kun bruger den præcise mængde vand, som du har brug for. Dette gør armaturet langt mere effektivt og billigere i drift, samtidig med at det reducerer vandspild. Slutteligt sparer du også plads i køkkenet, da du ikke får brug for den gamle elkedel mere – den kan du blot smide til genbrug.

Hvad skal jeg overveje inden køb af en kogende vandhane?

Som du kan se i denne kogende vandhane test, er der mange fordele forbundet med en kogende vandhane. Det er dog fortsat en luksustilføjelse til køkkenet. Derfor er det ikke alle, der finder de kogende vandhaner som en optimal løsning. Er du på udkig efter udstyr, som letter en travl hverdag, vil en kogende vandhane dog være en fantastisk løsning til dit hjem.

Først og fremmest er det vigtigt at overveje, hvad dit behov reelt set er. Vil du have maksimal fleksibilitet, bør du vælge et justerbart armatur. Ønsker du også at få nem adgang til koldt vand samt vand med og uden brus, er det en god idé at indtænke dette allerede ved første køb. Overvej, hvor meget kapacitet du har brug for. Langt de fleste husstande vil nyde godt af vandbeholdere med en kapacitet på tre liter – men det er værd at overveje, om netop din husstand har brug for mere.

Skal du blot have en vandhane, der leverer kogende vand, kræver det ikke meget plads under køkkenvasken. Vælger du derimod også et armatur, der leverer koldt vand med og uden brus, kræver det som regel mere plads. Slutteligt er det naturligvis vigtigt at vælge en kogende vandhane, hvis design falder i din smag.

Hvorfor er det nødvendigt med sikkerhedsfunktioner?

Mange af ulykkerne i hjemmet sker i køkkenet. Når der er tale om kogende vandhaner, er der selvfølgelig en risiko for skoldning. Det kogende vand tappes fra vandhanen på et sekund, og dette kan virkelig medføre forbrændinger. Uanset om der er børn i husstanden eller ej, er det vigtigt, at den kogende vandhane har fokus på sikkerhedsfunktionerne. Det er nemlig både voksne og børn, der kan komme til skade.

Er der børn i husstanden, er der naturligvis en større risiko forbundet. Af denne grund har langt de fleste kogende vandhaner på markedet også indbyggede børnesikrede funktioner. Et barn kan nemlig have svært ved at se forskel på, hvorvidt vandhanen leverer koldt eller kogende vand. Især de velkendte tryk-drej-greb er populære blandt de ovenstående modeller i vores kogende vandhane test.

Dertil vil mange af de kogende vandhaner lyse op med en rød farve, når der tappes kogende vand. Det røde lys er en indikator for, at vandet er kogende – og dette er både anvendeligt for dig som voksen og for børn. Lær husstandens børn, at det røde lys er farligt og aldrig bør håndteres uden opsyn af en voksen.

Hvordan vedligeholdes den kogende vandhane bedst?

Kogende vandhaner er en investering, og det er derfor ikke en billig tilføjelse til køkkenet. Al den sparede tid i køkkenet er dog nok til, at vandhanerne er så populære, som de er. Grundet den høje pris er det forståeligt, at du har et ønske om at vedligeholde den kogende vandhane på bedste vis. På denne måde får du mest ud af købet – og armaturet holder i flest mulige år.

Her er det vigtigt at vælge en kogende vandhane med filter. Filtret sørger nemlig for at fjerne bakterier og kemikalier fra vandet. Ikke nok med at dette giver vandet en bedre smag, så beskytter det faktisk også tanken imod kalk og lignende. Dette er vigtigt, da kalk og lignende kan gå ind at beskadige tanken. Du bør sørge for at udskifte filtret omtrent hvert halve til hele år. Den præcise tid for udskiftning afhænger af vandets hårdhed, samt hvor meget du bruger den kogende vandhane.

Husk også at afkalke hanesien i vandhanen. For at gøre dette skal du afmontere hanesien og lægge den i blød i eddike. Dette får kalken til at opløse sig og gør sien god som ny igen. Du kan med fordel rengøre tankens inderside ved at bruge afkalkningsmiddel fra tid til anden. Ønsker du at vedligeholde den kogende vandhane på allerbedste vis, er det en fordel at få et serviceeftersyn. Her skal du have en fagmand til at efterse den kogende vandhane – gerne hvert andet til fjerde år.


Andre indlæg der kunne have din interesse

Er du til simpel gammeldags opvarmning af vandet, så læse vores elkedel test. Du kan også læse mere om nogle af de bedste kaffemaskiner i vores kaffemaskine test.

Ønsker du at skrue helt op for søndagshyggen? Så læs vores vaffeljern test, og bag de lækreste vafler i køkkenet.

Det kan også være en god opgradering af køkkenet med en ny håndmixer fra vores håndmixer test. Du kan også læse vores kokkeknive test. Så bliver madlavningen til en leg, og det er slut med at hakke grøntsager med en sløv kniv.

En stavblender er et andet godt redskab i køkkenet. Læs vores stavblender test og bliv klogere på, hvilken model der passer dit behov.

Du kan også teste dine egne evner til at lave hjemmelavet is, med en ismaskine fra vores ismaskine test.


Kilder

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply