Kokkeknive test – Stor test af de bedste kokkeknive

0

Er du på udkig efter en god kokkekniv eller køkkenkniv, har vi gjort det nemt for dig at finde den rette kniv. Vi har lavet en test af kokkeknive, hvor vi har samlet forskellige modeller ud fra kokkeknive test og anmeldelser, for at give dig det bedste overblik til at vælge den bedste kokkekniv til dit behov. Heriblandt er der helt sikkert en køkkenkniv, der passer til dit behov.

I vores udvalg af kokkeknive til dette indlæg har vi lagt stor vægt på kvaliteten. Derudover ser vi også brugervenligheden af køkkenknivene som et vigtigt parameter. Dette er for eksempel i forhold til, hvordan grebet er på knivene. Læs om de forskellige modeller, og find ud af, hvilken kokkekniv der vil passe bedst til dig og dine behov.


Japansk kokkekniv – Elegant, stilren og god at arbejde med

japansk kokkekniv→ Set hos Qknives.dk til 749 kr.

Vi lægger denne test af kokkeknive ud med en japansk kokkekniv fra Qknives. Denne kniv har fået yderst gode anmeldelser fra brugerne, hvilket vidner om en kokkekniv i højeste kvalitet.

Her får du ikke bare en elegant og stilren kokkekniv, men også en yderst effektiv kniv i køkkenet. 

Kvaliteten af kniven er ikke til at tage fejl af. Den er smedet med mange lag stål hvilket bevirker at hårdheden og dermed holdbarheden er i top. Du kan med andre ord nyde godt af denne kniv i mange år i dit køkken, så du får altså rigtig meget for pengene her.

Blandt anmeldelserne af denne kniv nævner brugerne blandt andet at den er utrolig god at arbejde med og ligger godt i hånden. Nogle af de vigtigste ting, når du skal vælge en kokkekniv, og derfor har vi også valgt at indlede vores kokkekniv test med denne.

Alt i alt vurderer vi at du her får en kokkekniv i solid kvalitet. Kokkekniven fås til en yderst fordelagtig pris, og det er derfor et rigtig godt valg til en kniv, der både kan begå sig til den daglige madlavning, samt den lidt finere madlavning.


Bedste kokkekniv – Et godt bud fra Global

Kokkeknive test

→ Set hos Skiftselv.dk til 766 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 905 kr.

En af de første kokkeknive, vi faldt over, var en Global GN-010 kokkekniv. Der er her tale om en rigtig god kokkekniv, hvor der er gjort meget ud af de små detaljer. Det giver dig overordnet en særdeles god kokkekniv, hvor der er kælet for den høje kvalitet. Med denne type køkkenkniv får du et langt knivblad.

Hele kniven måler 40 centimeter, hvoraf knivbladet udgør 26 centimeter. Det giver dig et godt, langt knivblad, hvilket sikrer muligheden for at klare alle de store opgaver i køkkenet.

Med denne kokkekniv er der tale om en kniv af gode materialer, og det giver en god kvalitet. Køkkenkniven er lavet af Cromova-stål, hvilket er et yderst holdbart materiale. En fordel ved denne køkkenkniv er, at kniven er helstøbt.

Det vil sige, at der ikke er nogen samlinger imellem knivblad og greb. Det forbedrer hygiejnen, når du brillerer i køkkenet. Bakterierne kan nemlig ikke samle sig i samlinger og lignende. Når du køber en kniv fra Global, så kan du også næsten være sikker på, at den holder resten af livet.

Sikrer et godt greb

En anden fordel ved denne gode kokkekniv er, at der er gjort meget ud af grebet. Der er sørget for et ergonomisk greb. Derfor kan du stå i køkkenet i flere timer, uden det bliver ubehageligt for hånden. De afrundede kanter gør, at den ligger helt naturligt i hånden.

Det, synes vi, er rigtig vigtigt, når du skal bruge en forholdsvis stor kokkekniv. Det kan nemlig hurtigt blive ubehageligt at skære og snitte, hvis grebet har for skarpe kanter. En ekstra lille detalje ved kokkekniven fra Global er, at grebet har små fordybninger, der giver dig et mere sikkert greb.

LÆS OGSÅ:  Sodastream Test – Find den maskine der er bedst i test

Du har hele tiden god kontrol over kniven. Derfor er kniven også sikker at bruge, selvom man naturligvis altid skal være forsigtig.


Kokkekniv bedst i test fra MIYABI

→ Set hos KitchenOne.dk til 1.224 kr.

Kokkekniv bedst i test

Der findes mange forskellige køkkenknive på markedet. En køkkenkniv, vi var meget imponerede over, var GYUTOH kokkekniv fra MIYABI. Kniven fremstår både klassisk og stilren på samme tid.

Selvom kniven er flot, skal du ikke frygte, at der er gået på kompromis med kvaliteten og brugervenligheden. Vi synes nemlig, at dette er en rigtig god kokkekniv, der virkelig kan klare arbejdet, når du skal hakke, snitte, skære og så videre. MIYABI er gået sammen med den kendte kok, Thomas Herman.

Der er derfor gjort rigtig meget ud af at fremstille en kokkekniv, selv professionelle kan få stor glæde af. Vi synes, det er lykkedes rigtig godt for dem.

Du får en særdeles skarp kniv, når du vælger denne model. Køkkenkniven er lavet af damaskusstål, der er smedet i hele 65 lag. Det giver en yderst hårdfør kniv. Derudover giver det også et helt specielt udseende til knivbladet, der på en måde matcher årerne i træet på knivgrebet.

Et designvidunder, der pynter

Der er noget smukt over knivens flotte greb, der er lavet i pakkatræ. Den flotte rødbrunlige farve står rigtig godt til knivbladet. Det er en kniv, hvor der er gjort rigtig meget ud af designet. Det giver en flot køkkenkniv, der også vil være flot at have hængende i køkkenet.

Når du bruger kniven, ligger den godt i hånden. Pakkatræet giver på en måde en behagelig følelse i hånden. Det er altså ikke kun for syns skyld, at det flotte pakkatræ er brugt. Du får en kniv, der giver dig god mulighed for at styre den præcist. Det sikrer dig god kontrol, og du vil være i stand til, at skære mere præcist, når du er i gang med køkkenkniven.

Knivbladet har en længde på 24 centimeter, hvilket gør den særdeles oplagt til at skære større ting med. Skal du have en kokkekniv af særdeles god kvalitet, er dette et rigtig godt bud, som du helt sikkert vil blive glad for.


Endeavour – En køkkenkniv i denne test til alle behov

→ Set hos Coop.dk til 899 kr. (1.199 kr. for ikke-medl.)

Bedste kokkekniv

I vores test af kokkeknive har vi lagt vægt på, at helt almindelige mennesker skal kunne bruge knivene, når der skal laves mad i et helt almindeligt køkken.

Vi har derfor testet mange forskellige knive for at finde frem til dem, der kan være det perfekte match for dig. Vi synes især, at kokkekniven fra Endeavour er værd at nævne.

Det er en yderst populær kniv, hvilket ikke er overraskende. Der er nemlig tale om en god kokkekniv, som sagtens kan bruges af helt almindelige mennesker i hverdagen.

Kokkekniven fremstår helt klassisk. Den har et sort knivgreb, hvor der er sørget for rene linjer hele vejen ud til knivbladet. Det er ikke et helt almindeligt knivgreb. Her er det stærke pakkatræ nemlig også anvendt til at lave grebet. Ved denne kokkekniv er der dog ikke den samme fokus på træets struktur. Det er i stedet holdt helt enkelt. Det står godt til knivens stålblad, der er lavet af damaskusstål.

God pris på en god kniv

Kniven fra Endeavour er designet af professionelle kokke. Det er Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg, der står bag designet. Det sikrer dig en god kokkekniv, som selv professionelle tyr til, når der skal hakkes og skæres. Det lange knivblad på 24 centimeter gør den oplagt at benytte til store grøntsager eller kødstykker.

Noget særligt ved denne kokkekniv er de to kokke bag. De har nøje udvalgt, hvilke materialer der skal anvendes til at producere kniven. De går op i, at der ikke skal ske en unødig belastning på miljøet i forhold til valg af materialer og produktion.

LÆS OGSÅ:  Toaster test – Her finder du de bedste toastere

Den tanke kan vi godt lide. De to kokke har taget et godt initiativ, der hjælper omverdenen, og samtidigt giver dig muligeden for at købe en lækker kokkekniv til en retfærdig pris.


Køkkenknive sæt fra populære Tojiro

→ Set hos Coop.dk til 2.149 kr. (2.679 kr. for ikke-medl.)

Køkkenknive sæt

Er du på jagt efter et komplet sæt af køkkenknive, har vi også inkluderet dette i vores test af kokkeknive. Det kan nogle gange være rart med et helt sæt af køkkenknive, hvor du har knive til forskellige formål.

I vores kokkeknive test var vi ret vilde med Flash knivsættet fra Tojiro. Når du køber et samlet sæt kokkeknive, er det ikke altid den samme gode kvalitet, du får, som hvis du køber dem hver for sig. Det er dog ikke tilfældet her. Med dette sæt får du knive i topkvalitet, som du helt sikkert vil blive glad for.

Knivsættet fra Tojiro består af tre forskellige knive. Du får den helt store kokkekniv med et knivblad, der måler 21 centimeter. Derudover er der to mindre pynteknive.

Den enes knivblad måler ni centimeter, men det andet måler 13 centimeter. Uanset hvilken af de tre knive du vælger at benytte, kan du være sikker på, at de er yderst skarpe. De kan derfor klare mange forskellige opgaver til perfektion.

Japansk kvalitet

Når du skal ud og finde nye køkkenknive, så er det tit og ofte et godt tegn, at producenten er japansk. Japanske knive er for det meste af utrolig høj kvalitet, og derfor vil du med stor sandsynlighed få en fantastisk kniv med hjem. Fordelen ved dette sæt er ikke kun, at du får god kvalitet for pengene.

Du får nemlig også tre knive, og dermed behøver du ikke at vælge mellem kvalitet eller kvantitet. Knivene er lavet af damaskusstål, som vi har været inde på ved nogle af de andre modeller i denne test af kokkeknive.

Damaskusstål er også noget særligt, der helt sikkert er værd at gå efter, når du skal have en god kokkekniv. Disse knive består af 63 lag stål, der er smedet sammen. Det giver nogle virkelig holdbare knive, som du vil få stor glæde af i mange år.


Japanske køkkenknive fra Yaxell – Høj kvalitet for pengene

→ Set hos JPknive.dk til 2.195 kr.

Japanske køkkenknive

I vores test af kokkeknive har vi præsenteret dig for flere japanske kokkeknive. De kan bare noget helt specielt. Det er typisk fremstillingsmetoden og materialerne, der gør hele forskellen.

Apropos japanske knive, så synes vi også, det er på sin plads at nævne en kokkekniv fra Yaxell. Denne model er til dig, der gerne vil have en kvalitet, der er helt unik. Der er tale om en kniv, hvor du både får design og kvalitet i en samlet løsning.

Kniven er lavet af stål. Da den er japansk, er der selvfølgelig anvendt flere lag, som giver en mere holdbar kniv. Denne kniv har dog ikke mindre end 101 lag damaskusstål, der er smedet sammen. Det giver en helt speciel holdbarhed.

Lækker kniv med mange muligheder

Kniven er også virkelig skarp. Den kan klare alverdens former for opgaver. Det lange knivblad på 20 centimeter giver dig mulighed for at skære, snitte og hakke de helt store grøntsager og udskæringer af kød. Det er fedt at have en kniv, der er alsidig og dermed kan bruges til mange forskellige ting.

Ligesom med knivsættet fra Tojiro får du her en helt særlig kvalitet, der er særligt kendt fra de japanske knive. Går vi tilbage til designet, er vi ikke færdige med at snakke om knivbladet. Fremstillingsmetoden giver nemlig stålet et helt specielt snørklet udseende.

Det giver noget unikt til designet af kniven. Og denne kniv er altså meget kunstfærdig og vil med sikkerhed pynte i dit køkken. Der er benyttet micarta til knivgrebet. Det giver en flot finish til knivens design.

LÆS OGSÅ:  Riskoger test - Her finder du nogle af de absolut bedste riskogere

Derudover giver det også et rigtig godt greb, når du bruger kniven. Denne kniv har derfor rigtig mange fordelagtige egenskaber, der kommer dig til gode i køkkenet.


Kokkeknive på tilbud

God kokkekniv→ Set hos Coop.dk til 599 kr. (749 kr. for ikke-medl.)

Er du på udkig efter en god kokkekniv på tilbud eller til en god pris, kan du holde øje med knivene fra H.W. Larsen.

Her får du nogle gode knive, uden det nødvendigvis behøver at koste dig en bondegård. I vores kokkeknive test fandt vi Senjen One kokkekniven fra H.W. Larsen. Kniven har en fair pris, men du får stadig en køkkenkniv i god kvalitet.

Med denne model bliver der lagt vægt på, at den er hurtig og præcis at bruge. Det kan vi kun nikke genkendende til. Kniven er det, man kalder lagt til højre. Det betyder, at kniven giver dig mulighed for at skære endnu mere præcist.

Når det går derudaf med at hakke eller snitte, oplever du hele tiden, at du har et godt og fast greb på kniven. Knivens greb er nemlig lavet af micarta, der giver en god fornemmelse i hånden. Med denne kniv får du rigtig meget for pengene.

God kvalitet til billige penge

Når du køber en Senjen One kokkekniv, kan du være helt sikker på én ting: Du får en kokkekniv, der er af ekstremt god kvalitet. Hvis du køber 1-3 knive fra serien, vil du også være dækket godt ind, ligegyldigt hvilke opgaver dit køkken byder på. Og knivene fra Senjen One-serien er både slidstærke og nemme at vedligeholde, hvorfor knive ikke kun er lagt til højre, men bestemt også lige til højrebenet.

Det, at H.W. Larsen forhandler Senjen One, er også et glimrende tegn på, at serien er af høj kvalitet og ekstremt brugbar. Da H.W. Larsen jo særligt handler med professionelle, afspejler deres sortiment naturligvis også de høje krav, der er i branchen. Dermed kan denne kniv bringe dig et skridt tættere på toppen.


Stort udvalg sikrer noget for enhver smag

I vores kokkeknive test har vi præsenteret dig for flere forskellige modeller. Vi har lagt stor vægt på både design og kvalitet. Du vil derfor se et stort udvalg af blandt andet japanske knive, da Japan gang på gang leverer fantastiske knive.

Vi blev selv overraskede over, hvor stor en forskel knivgrebet kan gøre. Der findes mange forskellige former for materialer, der kan anvendes til et knivgreb. Det kan være forskelligt fra person til person, hvad man foretrækker. Derfor byder vores test også på et udvalg, der gør det muligt at vælge efter dine egne præferencer.

Vi håber, at vores test af kokkeknive har hjulpet dig i retning af beslutningen om, hvilken kokkekniv der kan være den helt rette for dig.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply