Kombiovn test – Den nemme og multifunktionelle ovn

0

Kombinationsovnen, eller kombiovnen som den oftest kaldes, er blevet en populær hvidevare i de danske køkkener de senere år. Årsagen skal findes i, at man dels løser forskellige behov med kombiovnen, fordi den har flere funktioner – men også fordi det er pladsbesparende at have to eller tre ovne i en. I denne kombiovn test har vi samlet nogle af de bedste på markedet ud fra anmeldelser, tests og funktionalitet, så du kan få et overblik.

En kombiovn kombinerer kort sagt flere af de funktioner, som vi normalt har to eller tre produkter i køkkenet til at løse. Det kan fx være kombinationer af en traditionel ovn, enten med damp eller varmluft, en mikrobølgeovn, gasgrill, airfryer eller hvad det nu må være?

Produktoversigt

ForhandlerModelMål (cm)VægtRumfangProgr.FunktionerPris 
Coop kombiovn31 x 51 x 5018,1 kg25 L10Mikroovn
Varmluft
Grill
Airfryer
1.195,-
Royal AGK-1162728 x 48 x 3814,4 kg25 L6Mikroovn
Alm. ovn
Grill
1.499,-
Electrolux EMS30400OX34 x 52 x 4419,3 kg28 L10Mikroovn
Varmluft
Grill
1.510,-
Panasonic NN-DF383B31 x 48 x 4013,5 kg23 L6Mikroovn
Alm. ovn
Grill
2.250,-

Det er dog yderst sjældent, at en kombiovn løser (næsten) alle ovennævnte funktioner i et og samme produkt, men som udgangspunkt har den et par funktioner. Eller tre.

Kombiovne findes i stort set alle prisklasser, dvs. fra nogle få hundrede kroner til langt over 10.000 kroner, så Testsektionen.dk har sat sig for at kigge på et bredt udbud til forskellige formål.

Hvordan har vi gjort?

Da markedet og udbuddet for kombiovne er så stort, har vores fokus været at finde tre mikro kombiovne, i hvert fald mindre kombiovne til placering på et bord, og i prisniveauet 1.000 til 1.500 kr. Her kan den studerende eller den, der er begrænset af et mindre køkken i sin bolig med fordel kigge med. Og samle inspiration.

Så har vi fundet en lidt dyrere model med ekstra, udvalgte og smarte funktioner, inden vi slutter af med to indbygningsovne, som passer ind i standardelementerne i de fleste danske køkkener. Den ene af de to ovne er absolut et valg for feinschmeckere – ikke mindst når vi tager det flotte design i betragtning.


Coop kombiovn

Kombiovn test→ Set hos Coop.dk til 1.195 kr.

Vi starter denne kombiovn test med en lille kombiovn. Og en billig kombiovn. Coop’s kombiovn ligner en traditionel mikrobølgeovn, som vi kender den.

Men denne kombiovn har indbygget varmluft og grill. Og airfryer-funktion, hvis du vil lave nogle lækre pommes frites eller anden frituremad uden alt for meget fedt.

Kombiovnen har fem forskellige effekter til grill-delen og fem effekter til mikrobølge-delen. Den opererer med varmluft-temperaturen fra 150 til 240 grader. Der er optøningsprogram samt 10 foruddefinerede madlavningsprogrammer i ovnen.

Designet er enkelt og stilrent. Ovnen rummer 25 liter og har timerfunktion på godt og vel halvanden time. De ydre mål er ca. 31 x 51 x 50 cm, så den fylder ikke meget i et almindeligt køkken. Og der er også plads til den i studenterhyblen eller i andre husholdninger, hvor pladsen er trang.


Royal AGK-11627 kombiovn

test kombiovn→ Set hos Skousen.dk til 1.499 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 1.499 kr.

Som sin forgænger har denne Royal kombiovn også et rumfang på 25 liter. Den vejer til gengæld ca. fire kg mindre end ovnen fra Coop.

Her er der praktisk talt om en mikrobølgeovn suppleret med en almindelig ovn. Eller måske rettere: en ovn med mikroovn. Og med indbygget grillfunktion. Ovnen har 10 forskellige effektniveauer og 6 foruddefinerede programmer til madlavning og optøning af frosne madvarer.

Designet er elegant til prisen. Kombinationen af stål og sort, går man aldrig fejl af. Det passer ind de fleste steder.

Der er indbygget timer med mulighed for indstilling i op til 99 minutter. Displayet er klart og tydeligt. Og ovnen er nem at betjene via de tydelige knapper.


Electrolux EMS30400OX kombiovn

kombiovn bedst i test→ Set hos Whiteaway.com til 1.510 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 1.510 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.547 kr.

→ Set hos Gucca.dk til 1.580 kr.

→ Set hos Coop.dk til 1.599 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 1.874 kr.

Electrolux behøver vist ingen nærmere præsentation, da varemærket er kendt og meget udbredt indenfor næsten ethvert stykke elektronik til husholdningen. Og altså også kombiovne.

EMS30400OX har et lækkert og elegant udseende med sit kabinet i rustfrit stål og det robuste håndtag, som giver en indtryk af, at det er et solidt produkt. Derfor har vi også taget den med i denne kombiovn test.

Rumfanget på hele 28 liter er testens største for en kombiovn i denne prisklasse. De udvendige mål er ca. 34 x 52 x 44 cm, så der er tale om en bordmodel, som let finder vej til køkkenbordet eller i et skab.

Funktionerne i Electrolux EMS30400OX spænder fra mikrobølgeovn til varmluftsovn. Og med en grillfunktion. Der er 10 indbyggede programmer, herunder et optøningsprogram, som automatisk tilpasser sig vægten af maden, der skal optøs. Det samme gælder madprogrammerne, som også baseres på mængden af mad. En smart finesse.

Lækkert design

Det flotte gule display klæder kombiovnen, og der er ur og timer i ovnen. Plus 10 forskellige effektniveauer, fem til mikrobølge-delen og fem til grillen. Ovnens varmluftstemperatur kan trinløst justeres fra 140 til 230 grader.

Vores umiddelbare vurdering ud fra funktionalitet er, at dette er en af de bedste kombiovne i sin prisklasse.


Panasonic NN-DF383B kombiovn

bedste kombiovn→ Set hos Gucca.dk til 2.250 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 2.260 kr.

Med denne Panasonic NN-DF383B bevæger vi os op i næste prislag, som er ca. 2.500 kr.

Kombiovnen har som Electrolux’en er flot udseende, den er intuitiv, til at overskue og meget let at betjene. Og at rengøre. Som en af de få bordmodeller har denne Panasonic ikke en roterende tallerken i bunden.

Det giver nogle helt klare fordele, da der så er større fleksibilitet med hensyn til, hvilke fade og skåle, der kan gå i den, når der skal laves mad.

Panasonic anvender intelligente sensorer i sine ovn-produkter. Disse måler fugtigheden i de fødevarer, du ønsker at tilberede.

Her skal du således ikke indtaste varmeeffekt eller vægt af råvarerne – eller for den sags skyld tilslutte timeren – for at tilberede maden rigtigt. Det styrer NN-DF838B helt selv.

Der er dog indbygget seks madprogrammer i ovnen. Ovnen kan både bruges som almindelig ovn, som mikrobølgeovn, og den har indbygget grill.


SMEG SF4800MCPO kombiovn

bedste kombiovn i test

Italienske SMEG – troede du også det var amerikansk pga. designet? – har de senere år vundet stort indpas i de danske husholdninger.

Hvem kender ikke de karakteristiske brødristere, røremaskiner og køleskabe, som vi støder på hist og her? Ikke mindst i tv-udsendelser, hvor indretning, stil og eksklusivitet er i højsædet.

Denne cremefarvede SMEG kombiovn er vel i realiteten mere sort-hvid. Forstået på den måde, at enten kan man lide den – eller også kan man ikke.

Der er vist ikke noget derimellem? Er du frisk og frejdig – og ikke går af vejen for at fjerne dig fra standardvarerne – så er en SMEG lige noget for dig.

SF4800MCPO er en indbygningsovn som Gram-modellen ovenfor. Den har stort set de samme ydre mål, og er derfor også velegnet til køkkener med 60 cm-skabe.

Den fungerer som både mikrobølgeovn og varmluftsovn. Og så har den indbygget grill, hvis du ønsker en sprød kylling eller lignende. Kombiovnen ligger prismæssigt i den dyre ende – men vi garanterer, at du får SMEG for skillingen.


Gram IMC 12635-90 X kombiovn

bedst i test kombiovn

Gram IMC 12635-90 X, som vi har med i denne kombiovn test, er vores første bud på en indbygningsovn, altså som både kan grille, fungere som mikroovn og som almindelig varmluftsovn.

Med udvendige mål på 45 x 56 x 55 cm passer ovnen perfekt ind i et skabsmiljø, der er 60 cm bredt.

Når vi når op i denne type ovn, fordobles rumfanget næsten i forhold til bordmodellerne. Denne Gram IMC 12635-90 X har således et rumfang på 44 liter, hvor bordmodellerne typisk ligger på 23-25 liter.

Ovnen styres og håndteres via det lækre touch-control panel, og de klare, lysende røde tal levner ingen tvivl om valg af funktion, tid, vægt osv.

Der er ikke mindre end 16 foruddefinerede programmer i ovnen, heraf er de tre optøningsprogrammer.

IMC 12635-90 X har Quick-start, hvis du fx ønsker at lave en varm drik e.l. Hurtigt, forstås. Er drikken ikke varm nok efter første gennemløb, trykker du blot en gang mere.

Det er svært at udsætte noget på ovnens funktionalitet og design. Designet minder om så mange andre produkters, men det er formfuldendt og stilrent. Og det pynter i et køkken.

God købelyst!


Kombiovn test 2019

Ved køb af en kombiovn fremfor en mikroovn eller en almindelig ovn eksempelvis, får du et køkkenredskab, der formår at kombinere samtlige funktioner, og netop derfor er kombiovnen gået hen og er blevet utrolig populær blandt danskere i løbet af de seneste par år. Det vil altså sige, at du med en kombiovn får de præcis samme fordele, dog uden at den optager lige så meget plads i dit køkken, som en almindelig ovn eksempelvis gør.

Det er således en rigtig god investering, eftersom du får utroligt meget for pengene, og herudover får du en mulighed for at tilberede din mad på ganske kort tid, eftersom den er meget hurtig til at blive varmet op – det betyder helt konkret, at du har mulighed for at spare masser af strøm og penge på længere sigt.

Kombiovn bedst i test

Det skal dog nævnes, at der er utroligt mange forskellige modeller på markedet netop nu, når det kommer til kombiovne, hvorfor det kan være problematisk at finde ud af som dansk forbruger, hvilken slags model man bør investere i frem for en anden.

Er du på udkig efter en kombiovn til dit hjem, er du således kommet til det helt rette sted, da du her i artiklen vil blive præsenteret for 6 rigtig gode bud på solide og gode kombiovne til en yderst fordelagtig pris fra de førende producenter på det danske marked netop nu – på den måde vil du forhåbentligt blive en smule klogere på, hvilken type ovn der passer bedst til dit hjem og lever op til alle dine ønsker og krav.


Daewoo KOC-9Q4T kombiovn

kombiovn testDen næste kombiovn i vores kombiovn test er en KOC-9Q4T kombiovn fra det anerkendte mærke Daewoo. Vi har her at gøre med en solid og god ovn til en yderst fordelagtig pris, og den er især velegnet til dig, der ikke har de helt store krav ift. forskellige programmer og specifikationer. Dog får du stadig et produkt, der kan alt det, som en kombiovn skal kunne, og du kan bl.a. vælge mellem både grill- og varmluftfunktion.

Modellen har desuden et stort ovnrum på hele 28 liter, og så er det værd at bemærke det enkle design i stål, som gør, at denne ovn vil kunne passe ind i hvilket som helst køkken.

Det skal desuden nævnes, at denne KOC-9Q4T-kombiovn er udstyret med et flot og overskueligt display, så du nemt kan følge med i, hvor lang tid der er igen, før din mad er varm, og herudover har den også 10 effekttrin samt en automatisk optøningsfunktion.

Er du på udkig efter en kombiovn, der både fungerer som en mikrobølge-, konvektions- og varmluftsovn, er denne model fra Daewoo uden tvivl det helt rette valg for dig. Ovnen er desuden meget kompakt, og du vil derfor ikke få problemer med at finde plads til den i dit køkken. Det skal ydermere nævnes, at den er mærket med energiklassemærke A, og at den har en mikrobølgeeffekt på hele 1950 W. Der er således ingen tvivl om, at du får utrolig meget for pengene ved køb af denne kombiovn fra Daewoo.


SMEG SF4140MCN

kombiovntestI forhold til den næste model i kombiovn testen er vi steget en smule i prisen, men dette er til gæld også noget, der kan ses med det samme, både ift. design samt funktioner. Modellen hedder SMEG SF4140MCN, og vi har her at gøre med et yderst eksklusivt produkt i høj kvalitet, som vil kunne holde i mange år fremover. Modellen har et ovnrum på hele 40 liter, og du vil således nemt kunne få plads til alle typer madvarer, og herudover har den en effekt på 1000 W.

Det helt særlige ved denne kombiovn er uden tvivl den flotte sorte farve, som giver den et eksklusivt og stilrent look, og den vil således passe perfekt ind i det moderne skandinaviske køkken.

Herudover er ovnen udstyret med et digitalt display med touchscreen i farver, så du nemt kan få et overblik over de mange programmer, og herudover har den elektronisk temperaturkontrol. Indersiden af ovnen er i rustfrit stål, som er utroligt nemt at gøre rent, og så er der ydermere dobbelt ovnbelysning.

Der er således ingen tvivl om, at vi her har at gøre med en kombiovn i en klasse for sig med et hav af specifikationer, og det er derfor det oplagte valg for dig, der ønsker at investere en smule ekstra for en ovn, der kan det hele.


Caso kombiovn – HCMG25

→ 2.199 kroner hos Coop.dk

test af kombiovnDen næste kombiovn i vores kombiovn test er en ovn til en yderst fordelagtig pris, og det er således en model, som alle og enhver med garanti vil kunne få råd til. Modellen hedder HCMG25, og den er produceret af Caso. På trods af den lave pris får du stadig en god og rummelig kombiovn i et flot og enkelt design samt en masse funktioner.

Herudover kan den rumme hele 25 liter, så du sagtens vil kunne få plads til lige netop det, du skal have varmet. Modellen er desuden i rustfrit stål, hvilket giver den et flot look, og herudover er den udstyret med integrerede betjeningsknapper. En anden flot og stilsikker detalje ved denne Caso-kombiovn er, at displayet ikke er synligt, men i stedet gemt væk bagved lågen, hvorfor du ikke vil blive irriteret af lysende tal, når du befinder dig i dit køkken.

Denne HCMG25-model fra Caso er det ideelle valg for dig, der ønsker en kombiovn i rustfrit stål med en masse programmer samt med en kraftig mikrobølgeovn på hele 25 Watt samt 2500 Watt varmluft og 1100 Watt grill. Den vejer desuden ikke mere end 18,1 kg, hvilket gør det til en yderst let model, som du med garanti vil kunne finde plads til i dit køkken.


Royal kombiovn – Sort

→ 1.999 kroner hos Coop.dk

bedst i test kombiovnDen næste kombiovn er fra mærket Royal, og denne forhandles hos Coop til en rigtig god pris, hvilket gør, at dette bl.a. kunne være det oplagte valg for dig, der netop er flyttet i lejlighed eller på kollegieværelse og derfor ønsker at spare penge. Med denne kombiovn får du hele 6 automatiske kogemenuer, optøning efter vægt samt 10 effekttrin, og den kan således klare hvilken som helst opgave i køkkenet. Vælg enten mellem optøningsfunktionen, grillfunktionen eller varmluftfunktionen.

Herudover får du både grillrist og glasdrejeskive med i købet. Modellen er desuden udstyret med et flot LED-display, så du nemt kan få overblik over de mange forskellige programmer.

Ved køb af denne Royal-kombiovn får du en simpel ovn i sort metal, der vil passe perfekt ind i hvilket som helst køkken, og herudover vil den kunne klare alle typer opgaver. Det er således den perfekte hjælp, når det skal gå hurtigt i hverdagen, og du eksempelvis kommer træt og uoplagt hjem efter en lang dag i skolen – og det er i forbindelse med dette vigtigt at nævne, at den ikke blot kan hjælpe dig med at optø diverse fødevarer, men at den desuden er i stand til at veje, hvor lang optøningstiden skal være.

Du vil med garanti hurtigt finde ud af, at det nærmest er umuligt at leve uden en kombiovn, og du vil desuden nemt kunne få plads til det hele i den, i og med at den kan rumme hele 25 liter.


ASKO OCM8456S

→ 8.999 kroner hos Whiteaway.com

kombiovn bedst i testDen næstsidste i vores kombiovn test forhandles hos Whiteaway.com, og der er her tale om OCM8456S-modellen fra ASKO. Her går vi igen lidt op i prisen, og det er således det oplagte valg for dig, der ønsker det ypperste inden for kombiovne, men som til gengæld også er villig til at betale en smule ekstra for det.

Ved køb af denne model får du nemlig et kæmpestort ovnrum, der kan rumme hele 50 liter, og det gør, at den nemt vil kunne varetage samtlige opgaver i husstande med mange personer.

Herudover er den udstyret med en mikrobølgeeffekt på 1000 W samt en grillfunktion på hele 2200 W, så du nemt vil kunne grille selv den største steg i den. Ydermere har den også en varmluftsfunktion, så du eksempelvis kan bruge den til at bage boller i eller blot til at tilberede traditionelle retter.

Søger du en kombiovn, der vil kunne tilberede alle typer måltider, er denne OCM8456S fra ASKO således det helt rette valg for dig. Modellen kommer desuden i rustfrit stål, hvilket gør, at den vil passe perfekt ind i det stilrene og simple køkken, og herudover behøver du aldrig være bekymre dig om, om du vil kunne få plads til alle dine madvarer, grundet det ekstra store ovnrum. Der er således ingen tvivl om, at du her får et utroligt godt produkt i høj kvalitet, som vil kunne holde i adskillige år fremover.


Whirlpool JT479WH

→ 3.400 kroner hos Whiteaway.com

Bedste kombiovnDen sidste kombiovn i denne kombiovn test forhandles ligeledes hos Whiteaway.com, men vi skal nu se på en ovn fra det anerkendte mærke Whirlpool. Modellen hedder JT479WH, og det er uden tvivl en særdeles effektiv ovn, der desuden er simpel og elegant i sit design.

Ved køb af denne model får du en kombiovn, der har en mikrobølgeeffekt på hele 1000 W, hvilket gør, at den nemt og hurtigt vil kunne opvarme din mad, og herudover er den udstyret med flere forskellige funktioner, såsom en varmluftfunktion og grillfunktion.

Det simple design samt den hvide farve gør desuden, at den vil kunne klæde hvilket som helst køkken, og herudover er den lille og kompakt, og vil således ikke optage megen plads – modellen måler 377 mm i højden, 487 mm i bredden samt 541 mm i dybden. Selve ovnrummet i kombiovnen vil kunne indeholde helt op til 31 liter, og du kan således sagtens handle stort ind og stadig få plads til det hele ved køb af denne ovn.

Du får altså her utroligt meget for pengene, og du finder desuden 90 forprogrammerede opskrifter samt det smarte 6TH SENSE-autoprogram, som gør, at det bliver endnu nemmere for dig både at varme mad men også at tilberede det helt perfekt hver eneste gang.

Herudover kan du også nemt anvende denne kombiovn fra vores kombiovn test, når du skal have optøet brød eksempelvis, i og med at de forskellige funktioner gør, at det altid bliver dejligt varmt, samtidig med at det bevarer den lækre samt sprøde overflade.


Kombiovn test – Derfor er en kombiovn det helt rette valg

En kombiovn er uden tvivl det oplagte valg for dig, der ønsker at udnytte pladsen i dit køkken mest muligt, som vi har givet nogle bud på i denne kombiovn test. Det er nemlig en utrolig praktisk maskine, i og med at du her får en kombination af en mikroovn og en almindelig ovn, uden at den optager megen plads.

Bor du derfor eksempelvis i en lille lejlighed, på et kollegieværelse eller har du blot et mindre køkken i din bolig, hvor der ikke er plads til alverdens køkkenudstyr og køkkenelementer, er en kombiovn uden tvivl det helt rette valg for dig. En anden fordel ved en kombiovn er, at du kan tilberede din mad langt hurtigere, så du på den måde både vil kunne spare en helt masse tid og penge.

Ved at investere i en kombiovn behøver du således ikke bekymre dig om både at få plads til en almindelig ovn og en mikroovn, hvilket uden tvivl er den største fordel, da du på den måde kan få langt mere skabsplads til eksempelvis køkkenudstyr eller anden opbevaring.

I og med at der er så mange forskellige modeller på det danske marked netop nu, vil du med sikkerhed også kunne finde en størrelse, der passer til lige netop dit behov samt dine præferencer. Måske findes den i ovenstående kombiovn test.

Man bør dog i forbindelse med dette være særligt opmærksom på, at selve ovnrummet ikke er specielt stort, når det kommer til kombiovne, og det kan derfor være en rigtig god idé at finde ud af forinden, hvad dine ønsker er ift., hvad den skal kunne rumme i liter – når det kommer til danske modeller, vil disse oftest kunne indeholde mellem 25 og 45 liter.


Andre indlæg du måske vil synes om

Skal du blot bruge ovnfunktioner, men er pladsen trang? Så er det måske en miniovn, du skal bruge. Læs mere om de bedste miniovne i vores miniovn test.

Det kan også være en mikroovn er oplagt. Vi har samlet nogle af de bedste mikroovne på markedet i vores komplette guide om mikroovne.

Det kunne også være en god ide at se på andre opgraderinger af dit køkken eller hvidevarer generelt. Læs f.eks. vores bordopvaskemaskine test, og bliv klogere på disse maskiner, samt hvordan du vælger den bedste til dit behov. Eller kunne et nyt vinkøleskab friste? Find de bedste modeller til alle mulige forskellige behov i vores vinkøleskab test.

Slutteligt kan du også finde en smart løsning til din tøjvask med en vaskemaskine med tørretumbler. Læs mere om de bedste af slagsen i vores vaskemaskine med tørretumbler test.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere ( Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.