Kompostkværn test – Find din nye kompostkværn her

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Det er lørdag eftermiddag, og der er topkamp i Premier League i tv. Sidder du og ser det? Sikkert ikke, for du holder i kø sammen med mig på genbrugspladsen. Det er mig med den sorte bil og den grå trailer, og jeg står og skumler, fordi jeg ikke kan komme af med mit haveaffald. Resten af områdets haveejere har nemlig fået præcis den samme ide. Og uheldigvis den samme dag som mig.

Du fornemmer nok, at jeg ikke er begejstret for havearbejde og i særdeleshed ikke de efterfølgende ture med traileren, hvor den er fyldt til randen med blade, afklippede grene og andet haveaffald.

Bedst i test

AL-KO Easy Crush MH 2810

  • 2800 watt
Billig og god

PowerPlus E-line

  • Kan indeholde 50 liter
Bedst til prisen

Ryobi RSH2545B 2500 W

  • Høj sikkerhed

Produktoversigt

ForhandlerModelVægtEffektOpsamlingGrentykkelsePris
Ryobi RSH2545B12,5 kg2500 W50 L45 mm1.355,-
Stiga Bio Silent 250028 kg2500 W60 L40 mm1.899,-
AL-KO Easy Crush LH 280025 kg2800 W48 L40 mm1.553,-
Bosch AXT 25 D31,3 kg2500 W53 L40 mm2.699,-
Wolf Garten SDL 2800 EVO26 kg2800 W45 L45 mm2.290,-
PowerPlus E-line16,3 kg2500 W50 L40 mm1.499,-

Min gode ven mindede mig så en dag om, at jeg, ved at investere i en kompostkværn, kan spare nogle ture med haveaffaldet. Og det er samtidigt godt for miljøet, tilføjede han. Manden har jo ret. Der spares en del brændstof ved at minimere antallet af køreture – og dine egne planter og bede kan få glæde af den kompost, du selv fremstiller. Og som du så ikke skal købe og hente på planteskolen eller genbrugsstationen.

Vi vil gerne give denne gode ide videre til vores læsere og har derfor fundet seks kompostkværne til den private bruger. Seks modeller som vi betragter som et godt køb til prisen.

Den billigste koster knap 1.400 kr. – den dyreste cirka det dobbelte. Der er flere tilbudspriser på de fundne kværne, så derfor gælder det om at slå til i tide, hvis der skal handles, inden forår bliver til sommer …

Hvad er vigtigt for dig, når du vælger kompostkværn?

Kort sagt er der tre ting, du skal være opmærksom på, når du køber kompostkværn. Nemlig størrelsen, størrelsen og størrelsen. Det kræver selvfølgelig en uddybende forklaring.

  • Motorens størrelse er væsentlig, hvis du har store, og især lange grene, der skal kværnes eller klippes. Der kan være meget tid at spare, hvis motoren er rigtigt normeret til dette. Også hvis du ønsker at kværne meget ad gangen.
  • Størrelsen (tykkelsen) af de grene, du har i haven, har betydning for, hvilken kompostkværn du skal vælge. De fleste kompostkværne kan klare grene på 3 – 5 cm i diameter – men måske er 3 cm for lidt i dit tilfælde?
  • Størrelsen af den opsamler – typisk en plastbeholder – der sidder på kompostkværnen har betydning, hvis du har en stor have. Jo mindre en opsamler kværnen har, des oftere skal den naturligvis tømmes.

Kompostkværne arbejder med forskellige teknikker, når de findeler haveaffaldet. Se mere om dette i afsnittet Anbefalinger.


Ryobi RSH2545B 2500 W

kompostkværn test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1654 kr.
Set til
2102 kr.
Set til
1590 kr.

Ryobi RSH2545B er vores bud på en billig kompostkværn, der er meget anvendelig i den mindre have.

Ryobi har lagt stor vægt på sikkerheden i denne kompostkværn. Underdelen er bygget op omkring en metalramme, som giver kværnen et solidt greb på jorden, når den er i arbejde. Opsamlingsbeholderen er udført i sort, hårdt plast, og den kan indeholde 50 liter haveaffald.

Ydermere er Ryobi RSH2545B udstyret med to store hjul, som gør den let at manøvrere rundt i haven. Og når den skal ind for vinteren, kan den skilles ad, så den ikke fylder så meget i haveskuret eller i kælderen.


Stiga Bio Silent 2500

bedste kompostkværn
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2143 kr.

Stiga Bio Silent 2500 er en kraftig kompostkværn på 2.500 watt, der er udstyret med en valse. Valsen gør, at Bio Silent producerer groft flis til dine bede i haven.

Designet er flot og enkelt og signalerer rå kraft. Materialet er hård plast i farverne sort og gul. De to velkendte farver, som giver Stiga-produkterne sit særkende. Stiga Bio Silent findeler grene på op til 4 cm, og den har testens største opsamlingsbeholder, som kan indeholde ikke mindre end 60 liter.


AL-KO Easy Crush MH 2810

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1469 kr.
Set til
1699 kr.

AL-KO Easy Crush MH 2810 har – sammen med testens dyreste kompostkværn – den kraftigste motor. Hele 2.800 watt er der her under motorhjelmen.

En stor tragt i toppen, kombineret med den selvtrækkende motor, gør, at kompostkværnen er komfortabel at arbejde med. Den bliver, hvor den er, når der arbejdes. Og de effektive knive gør arbejdet fuldt og helt.

Ekstra store baghjul gør, at denne AL-KO kompostkværn er let at manøvrere rundt i haven.


Bosch AXT 25 D 2500 W

bedst i test kompostkværn
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2493 kr.
Set til
2493 kr.
Set til
2549 kr.
Set til
2662 kr.
Set til
4182 kr.
Set til
3580 kr.

Denne Bosch kompostkværn med valsesystem glimrer ved sine flotte data. Ca. 175 kg grenaffald kan den gnave sig igennem på en time. Det er altså næsten tre kg i minuttet!

Bosch AXT 25 D er støjsvag og klarer grene på op til 4 cm i tykkelsen. Med sine godt og vel 31 kg er det testens tungeste kværn.

Designet er formfuldendt og farverne de velkendte grønne og sorte, som er blevet tyske Bosch’s varemærke på alle deres produkter gennem tiden.


Wolf-Garten SDL 2800 EVO

kompostkværn
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2060 kr.
Set til
2995 kr.

Her er der virkelig tale om en grenkværn, da den håndterer grene på op til 45 mm i tykkelsen. Testens ubestridt kraftigste kompostkværn målt på motoreffekt og evne til at kværne tykke grene med sin effektive og støjsvage valse-teknologi. En maskine du også kan bruge, når naboerne sover til middag.

Designet er ikke noget at skrive hjem om. Traditionelt og funktionelt. De røde og gule farver får den måske til at se lidt ”plasticagtig” ud, men med den brede og rummelige tragt i toppen, er det en maskine, der holder, hvad den lover, når det gælder havearbejde.

Den gule opsamler nederst på kværnen rummer 45 liter.


PowerPlus E-line

test kompostkværn
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1248 kr.

PowerPlus markedsføres af belgiske Varo – ikke at forveksle med den danske maskinfabrik af samme navn.

PowerPlus E-line har en kraftig 2.500 watts motor, som nemt håndterer grene på op til 4 cm’s tykkelse.

Den er udført i hård plast i farverne hvid, grå og sort. To store baghjul gør den meget mobil under havearbejdet.

Den er udstyret med en stang, som skubber grene og andet igennem kværnen opsamlingsbeholderen kan indeholde 50 liter.


Anbefalinger

Kompostkværne produceres enten med knive eller valser, og der er fordele og ulemper ved begge dele. Vi har ridset de vigtigste emner op, så du kan tage dette med i dine overvejelser, inden du går ud og anskaffer dig en kompostkværn.

TypeFordeleUlemper
Kompostkværn med valseNemmere at betjene.

Kan sættes i bakgear, hvis en gren sætter sig fast.

Mere støjsvag end modellen med knive.
Producerer groft og til tider uensartet flis.
Kompostkværn med kniveProducerer fint flis, som er perfekt til blomsterbede o.l. Støjer mere end modellen med valser.

Knivene skal vendes, når de bliver uskarpe - og senere skal de udskiftes.

Lydniveauet for en kompostkværn kan godt nærme sig 100 dB, og det anbefales, at man allerede ved ca. 85 dB anvender høreværn. Så husk at anskaffe dig sådan et sæt. Sammen med beskyttelsesbrillerne for øvrigt. Grene, blade og støv i øjnene er ikke til at spøge med.

I en tid, hvor bæredygtighed er et modeord, stopper komposteringen ikke ved findeling af grene og andet havemateriale. Hvis du har mod på yderligere kompostering af dit haveaffald og (noget af) dit køkkenaffald, så det formuldes og kan bruges som gødning i haven senere, hedder metoden kompostbeholder og kompostorme. Men det er en helt anden historie, som vi måske kan tage en anden gang!


Kompostkværn test 2019

Går du med tanken om, at det efterhånden er tid til, at du får anskaffet dig en kompostkværn, så er der rigtig mange ting, som du skal tage stilling til, før du køber en kompostkværn. Det er uanset om det er din første eller nuværende kompostkværn du skal have erstattet. Det er specielt vigtigt, at du tager stilling til dette, hvis du ikke har synderlig meget forstand på maskiner – Undersøg derfor marked og samtidig vurderer hvad dine behov og krav er til en kompostkværn.
Vi har allerede undersøgt markedet for dig, hvor vi nu har fundet 4 kompostkværne, som er fremstillet i god kvalitet og samtidig er utrolig effektive. Vi har lavet en kompostkværn test, hvor vi har testet en række forskellige modeller, som kan anvendes i haven

Kompostkværn med kniv eller valsesystem

Når du skal vælge din kompostkværn skal du overveje om din kompostkværn skal være udstyret med kniv eller valsystem. Det vi ofte være modellerne med kniv, som er de billigste og ikke koster synderlig meget. Der findes også modeller, hvor der er monteret med en plade i bunden, hvor der er 2 knive på – Vælger du en mode med 2 knive skal du være opmærksomhed på, at så vælger du automatisk også en model, som lamper mere end hvis du valgte en model, som var udstyret med valsystem.

Ønsker du at vælge den billigste løsning, skal der ikke herske nogle tvivl være om, at du skal vælge en model som er udstyret med kniv. Har du derimod mere fokus på, at det skal være en holdbar løsning, som kan holde i flere år, uden at den skal skifte ud, så skal der ikke herske nogle tvivl om, at du skal vælge en model, som er udstyret med valsystemet fremfor modellerne, som er udstyret med knive.

Med en model, som er udstyret efter valsystemet, vil du opleve, at du vil få en maskine som er mere effektive og holder længere, men også en maskine som har et meget længere støjniveau, hvilket dine naboer vil sætte stor pris på. En model udstyret med knive vil også i længden være ubehagelig at benytte, som skyldes det høje støjniveau – Det skal selvfølgelig ikke være meningen at det skal støjniveauet som skal afgøre hvilken model du skal vælge.


Bosch kompostkværn 2500W AXT 25 D

kompostkvaern-2500

BEDSTE PRIS: 2.699 kr. hos 10-4.dk

Bosch kompostkværn 2500W AXT 25 D er en kompostkværn, der er nem at have med at gøre og ligeledes er den nem at håndterer i haven. Derfor kan alle og enhver også kan benytte sig af den.

Den er desuden udstyret med en praktisk opsamlingsboks, som kan indeholde op til 53 liter på samme tid, hvilket er relativt meget også derfor den næsten er umulig at fylde op. Det kræver at du benytter din kompostkværn flere gange uden at du tømmer den, før du overhovedet nærmere dig de 53 liter som den kan indeholde .

Den er også udstyret med en aftagelig tragt, som tager hensyn til påfyldningen og komfortable af kværningen. Der er også sørget for en afskærmet skæreværk, som garanterer en højere brugersikkerhed, når du benytter denne kompostkværn. Der er desuden også monteret en sikkerhedsfunktion på opsamlingsboksen – Det betyder at kompostkværnen kun kan avendes, når opsamlingsboksen er indsat i maskinen.

Det er desuden mulighed for at indstille skærekapacitet op til 40 mm, som er særdeles kraftfuld kompostering, som også skulle være mere end nok til, at klare de tykkelse grene i haven.

Bosch kompostkværn 2500W kan bryste sig af, at være en særdeles effektiv og kraftfuld kompostkværn med sine 2500W. Maskinen er også selvindtrækkende og støjsvag for at give en yderst komfortabel kompostering, når du anvender maskinen.

Der skal ikke herske nogle tvivl om, at hvis du gerne vil have en kompostkværn som ikke er alt for stor, så er denne Bosch kompostkværn 2500W noget for dig.


Kompostkværn 2600 watt – 60 liter

kompostkvaern-2600-watt-60-liter

BEDSTE PRIS: 2.620 kr. hos GlobalTools

Du vil med sikkerhed kunne bruge dine weekender mere fornuftige end at skulle køre til og fra lossepladsen, med dit haveaffald. Denne kompostkværn, har en opsamlingsbakke, som kan indeholde op til 60 liter, hvilket er de færreste modeller på marked, som kan det.

Det betyder at du sagtens kan lade maskinen være fyldt, og først tømme den, når den engang bliver fyldt, hvis du ellers ikke kan finde en måde, at anvende dit flis i enten bag- eller forhaven.

Denne kompostkværn er produceret for Varo i Belgien, som har mere end 20 års erfaring indenfor salg af havemaskiner. Der skal ikke herske nogle tvivl om, at vælger du at investerer i denne kompostkværn kan du være helt sikker på, at du får en kompostkværn, hvor kvaliteten er i top og at det er en maskine som er holdbar og ikke skal udskifte indenfor den nærmeste fremtid.

Denne model er beregnet til kompost/afskæring af fibrøst og træagtigt haveaffald. Mangler du en kompostkværn som netop kan dette, så er dette den perfekte kompostkværn til dig.

Du bør også overveje støjniveauet, når du investerer i en kompostkværn. Denne maskine har en lydtrykniveau på 50 DB. Det er noget som dine naboer vil sætte pris på, at din kompostkværn har et lav støjniveau og ikke lamper så meget som de billige modeller. En kompostkværn med et lav støjniveau er også mere behageligt at anvende.

Denne kompostkværn fra Varo er meget effektiv med sine 2600 watt og samtidig er i stand til at kvæne grene med en tykkelses helt op til 40 mm. Det skulle samtidig også være mere end rigeligt til at klare de sværeste udfordring, som der findes i haven.


Kompostkværn 2400 W

kompostkvaern-2400w

Dette er en kompostkværn, som er produceret for Varo i Belgien. Varo har mere end 20 års erfaring i salg af havemaskiner. Køber du en kompostkværn eller et andet haveprodukt fra Varo, kan du være helt sikker på at kvaliteten er i top.

Denne kompostkværn er en god og solid kompostkværn, som anvender sig til almindelig gør-selv-brug brug. denne kompostkværn skal tilsluttes til en stikkontakt og har en ledning længde på 35 meter, som skulle være mere end langt nok til, at komme hele haven rundt. Der medfølger desuden en praktisk opsamlingsboks, som opsamler alt det som du kværner med din kompostkværn.

Denne kompostkværn er udstyret med hele 2400 watt og kan let kværne almindelig grene, kviste m.m. Den kan kævrne grene helt op til en tykkelses på 4 cm. Når kompostkværnen kværner grenene fordres de ligeså stille ned i kompostkværnen praktiske opsamlingsbakke og i den anden ende kommer der fint grovhakket flis, som til dels fylder mindre. Du kan enten køre på forbrændingen, men du kan også gemme det og bruge det som kompost, hvor det hurtigt bliver til muld.

Hvis du gerne vil en kompostkværn som er utrolig effektiv og ikke fylder mere end den kan stå i haveskuret efter du har brugt den, så er denne kompostkværn den helt rigtige for dig.


AL-KO valsekompostkværn Easy Crush LH 2800

al-ko-valsekompostkvaern-easy-crush-lh-2800

Er du træt af, at skulle bruge dine weekender på, at køre fra og til lossepladsen med dit kompost. Det er netop det du slipper for med denne kompostkværn fra Easy Crush LH 2800. Vælger du at investerer i denne kompostkværn, så slipper du for at køre fra og til lossepladsen i weekenderne.

Til denne kompostkværn medfølger der en opsamlingsbakke, som kan indeholder 48 liter. Derfor behøver du heller ikke at tømme den efter brug hver gang. Du kan sagtens nøjes med at tømme den 1 gang i måneden – Det afhænger selvfølgelig af hvor meget og hvor ofte du benytter den.

Easy Crush LH 2800 er udstyret med brede stel og store XL-hjul som sørger for, at valsekompostkværnen står sikkert og betjeningsvenligst, når der kværnes. Desuden har maskinen 0-spændingsafbryder og sikring på 16 A

Denne model er monteret med valsystemet. Det betyder at den er mere effektiv end de andre kompostkværn som er monteret med knive. Ligeledes er maskiner, som er monteret med valsystemet mere brugervenlig, som skyldes at de lamper mere, hvilket dine naboer også sætter stor pris på.

Valsekomspostkværn Easy Crush LH 2800, kan klare de fleste udfordringer i haven. Den kan kværne alle grene, som har en tykkelse op til 4 cm. Den er utrolig effektive til at kværne træaffald, hvor det kværnede materiale findeles og presses sammen i en arbejdsgang, så formuldningen fremskyndes.

Der skal ikke herske nogle tvivl om, at dette er en utrolig effektiv maskine, som har et meget støjniveau og som er utrolig brugervenlig at arbejde med og ville ønske at de havde stående i deres haveskur.


Hvad er fordelene ved at investerer i en kompostkværn

Der skal ikke herske nogle tvivl om, at der er rigtig mange fordele ved at vælge en kompostkværn fremfor mange andre alternativer, hvilket det også antyder at der er flere gode grunde til at investerer i en kompostkværn.

Der skal heller ikke herske nogle tvivl om, at den største grund til at folk vælger en investerer i en kompostkværn, er fordi de ofte har en praktisk opsamlingsbakke, som kan indeholde rigtig meget kompost, hvilket betyder, at man ikke behøver at skulle køre fra og til lossepladsen flere gange hver weekend.

En anden fordel ved at investerer i en kompostkværn er, at dit haveaffald bliver kværnet godt og grundigt. Dermed er der mulighed for at du kan anvende det som kompost eller muld efterfølgende. Det er selvfølgelig kun en mulighed og ikke noget som du skal gøre – Du kan selvfølgelig altid bare køre det over på lossepladsen.


Det er altid de billigste modeller, som larmer mest

Det er stort set altid de billige modeller, som er udstyret med knive og det er også dem, som giver det største støjniveau. Skal du blot have en kompostkværn, som er nem og har du intentioner om, at erhverve dig en kompostkværn, som kun skal kunne klare de almindelig opgaver i haven og ikke koster synderlig meget, så er der selvfølgelig ingen grund til at gå ud at ofrer mere end højst nødvendigt.

Som nævnt tidligere lamper en model, som er udstyret med knive mere end en model, som er udstyret med valsystemet. Det lyder som synderligt ikke noget, som kan have den store indflydelse, men det kan det bestemt. Derfor kan du lige så godt vælge at investerer i en robust og holdbar model, som er effektiv og kan holde i flere år, uden at du skal udskifte den.

Ligesom ved andre redskaber til haven oplever mange, at når de først har anvendt kompostkværnen et par gange, finder de hurtigt ud af, at den faktisk kan bruge til mange andre ting. Derfor kan det være en fordel, at købe en robust kompostkværn fra starten. I stedet for, at du senere skal udskifte din billigste kompostkværn til en mere effektiv og dyrere model.

Det er selvfølgelig op til dig selv, hvor meget du ønsker at investerer, men vi anbefaler at du finder en kompostkværn, som er udstyret med valsystemet. De koster ofte en smule mere end en kompostkværn med knive, men en udstyret med valsystemet, giver bare en bedre brugervenlig og ikke mindst lavere støjniveau, men det er selvfølgelig op til dig, om du hellere vil spare penge end at leve med din kompostkværn lamper yderligere.


Andre interessante indlæg

Du kan også læse vores kompostbeholder test, for gode råd og vejledning til at finde en god kompostbeholder. Derudover kan du nemt og hurtigt opsamle nedfaldent løv med en løvsuger fra vores løvsuger test.

Trænger din have til en klipning, kan du få dette til at ske helt automatisk. Læs vores robotplæneklipper test, og lad robotten klippe din plæne. Du kan også læse mere generelt om nogle af de bedste plæneklippere på markedet i vores plæneklipper test.

Du kan også gøre havearbejdet en del nemmere med en buskrydder. Læs mere om dette her.

Efter en hård dag i haven, er det vigtigt at få restitueret godt. Til dette er det naturligvis vigtigt med en god seng. Læs om de bedste elevationssenge i vores elevationsseng test, eller find din nye kontinentalseng i vores kontinentalseng test.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.