Kugledyne Test – Find den bedste kugledyne til alle behov her

0

I dette indlæg gennemgår vi kugledyner (også kaldet vægtdyner eller tyngdedyner), som kan stå distancen, og som er lavet af kvalitetsmaterialer. En kugledyne kan være noget af en investering, og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at man vælger den bedste kugledyne i første omgang.

Vi anbefaler og henviser kun til kvalitetsforhandlere, som kan stå inde for de produkter, som de sælger, så du trygt kan finde din nye kugledyne i denne artikel.

Vi har gjort vores bedste for at finde et bredt udvalg af kugledyner, således de fleste vil kunne finde den ideelle kugledyne til deres behov i denne guide.

En kugledyne kan være et fantastisk hjælpemiddel til dem, der har problemer med at falde til ro, når de går i seng.

Kugledyner kan mindske symptomer på stress, ADHD og andre mentale problemer, og for de af os, der af den ene eller den anden årsag har svært ved at falde i søvn, kan en kugledyne være den bedste og hurtigste redning. Kugledyner kan variere i vægt og størrelse, og der findes også kugledyner til børn, hvorfor vi har inkluderet en enkelt sådan model i vores artikel.

ForhandlerModelVægtStørrelseFyldPris 
Hugged Kugledyne5 / 7 / 9 / 11 kg150x210 cmGlaskugler899,-
Duermo Kugledyne, 4 kg4 kg140x200 cmGlaskugler999,-
Duermo Kugledyne Junior, 2 kg2 kg100x140 cmGlaskugler799,-
Turiform, 7 kg7 kg135x200 cm95 % glaskugler, 5 % polyester1.099,-
Zenkuru, 9 kg9 kg150x210 cmGlasperler og polyester-vat799,-

Duermo kugledyne, 4 kg – En god introduktion til kugledynen

kugledyne test→ Set hos Duermo.dk til 999 kr.

Hvis du kun for nyligt er blevet introduceret til kugledyner eller vægtdyner som koncept, kan det godt virke skræmmende at skulle finde en af de tungere kugledyner – ikke mindst fordi deres prisleje følger deres vægt.

Derfor kan denne 4 kilos kugledyne fra Duermo måske virke som en god introduktion til konceptet, hvor du kan overgå langsomt fra en almindelig dyne til en noget tungere kugledyne.

Da de fleste kugledyner også kan bruges som almindelige tæpper, kan du introducere din krop langsomt til brugen af kugledyne ved at tage denne dyne med ind i stuen, når du sidder og hygger i sofaen.

Vægten fra dynen virker selvfølgelig mest beroligende og søvndyssende, hvis du rent faktisk benytter den i sengen, men en kugledyne kan også gøre underværker, hvis du døjer med stress og angst i løbet af eftermiddagen og/eller andre tidspunkter, hvor det ellers er tid til at sidde lidt stille.

Som de fleste andre kugledyner er denne model fra Duermo inddelt i flere mindre tern, så de små glaskugler ikke bare triller ned ad kroppen og lægger sig rundt om ens krop, når man sover. De små tern holder de fine små glasperler, hvor de skal være, så de nemmere kan veje ens krop ned.

Ved at lægge denne ekstra vægt på ens krop, gør man det mere klart for den, at det er tid til at sove. Nogle anser det endda som en form for kram fra dynen, som giver tryghed og får både hjerne og krop til at slappe af.

Det skal desuden bemærkes, at Duermo tilbyder et særligt betræk til kugledyne med i købet ved køb af en kugledyne hos dem. Du kan derfor tilkøbe et allergivenligt dynebetræk i 100 % bomuld til din kugledyne fra Duermo til en fordelagtig pris. Det særlige dynebetræk er designet specifikt til kugledyner. Desuden medfølger der en gratis rejsepose, så du nemmere kan få din kugledyne med på rejser og ophold.


Duermo junior kugledyne, 2 kg – En juniordyne med vægt i

kugledyne test→ Set hos Duermo.dk til 799 kr.

Duermo kugledynen på 4 kg kan absolut også anses som en juniordyne, men den har dog ikke de rigtige mål i længde og bredde. Denne Duermo kugledyne er blot 100 x 140 cm stor, hvilket gør den perfekt til en juniorseng.

Hvis du leder efter en kugledyne til dit barn, vil denne mindre størrelse nok passe bedre i sengen, og samtidig vil barnet også bedre kunne benytte det sengetøj, som barnet allerede holder af, til dynen.

Hvis du er i tvivl om, hvilken dyne du bør vælge til dit barn, kan du med fordel gå ud fra barnets vægt. Som udgangspunkt bør man nemlig altid vælge en kugledyne ud fra personens egen vægt, så hvis barnet vejer omkring 20 kg, vil en 2 kilos juniordyne være bedst.

Her kan man nemlig også risikere, at en større dyne blot vil føles overvældende og altså have præcis den modsatte effekt end ønsket. Er barnet derimod på vej ind i puberteten, og forventes der noget af en vægt- og højdeforøgelse inden for den nærmeste fremtid, kan en 4 kilos kugledyne nok være den bedste og mest langsigtede investering.

En Duermo kugledyne i juniorstørrelse kan være den ideelle måde at håndtere ens barns søvnproblemer. Dog anbefales det selvfølgelig altid, at man først tager til lægen, hvis man bemærker vedvarende søvnproblemer hos barnet.

En kugledyne kan kun virke til at mindske symptomer på eksempelvis stress, angst, ADHD og andre mentale problemer, men det hjælper selvfølgelig bedst på barnets velvære, at der bliver taget hånd om hele dets helbred og ikke blot symptomerne.

En junior kugledyne fra Duermo kan også hjælpe med overgangen fra at sove hos forældrene og til at sove på eget værelse, da vægten kan virke betryggende i løbet af de tidlige nattetimer. Foruden de to nævnte vægtdyner fra Duermo kan det desuden nævnes, at Duermo også sælger kugledyner på 6, 8 og 10 kg.


Helårsdyne fra Turiform, 7 kg – kugledynen, der virker til (stort set) alle

bedste kugledyne→ Set hos Coop.dk til 1.099 kr.

Denne kugledyne fra Turiform er den perfekte dyne at bruge året rundt. Dens fyld og vår gør den til en lidt varmere kugledyne end de fleste andre kugledyner.

Kugledyner kan generelt godt virke lidt køligere for mange, da deres fyld trods alt hovedsageligt består af glas, som ikke holder på varmen nær så godt som fjer, dun eller lignende.

Selvom mange selvfølgelig holder af en kølig søvn, kan overgangen fra varm og let dundyne til kølig og tung kugledyne godt kræve en del tilvænning. For at gøre denne model fra Turiform lidt mere behagelig, er der foruden glaskugler også fiberfyld i dynen. Dette gør følelsen lidt blødere, end hvis der blot var glaskugler i dynen.

Våret består af 100 % bomuld, som gør kugledynen blød og lækker at røre ved, hvilket selvfølgelig er meget vigtigt. Det skal dog bemærkes, at det decideret frarådes, at denne kugledyne vaskes overhovedet.

Modsat andre kugledyner, der typisk godt kan håndtere en skånevask eller kan vaskes i hånden, skal denne kugledyne altså helst ikke vaskes overhovedet. Selvfølgelig kan man stadig benytte et betræk til dynen, der derefter kan vaskes. Der medfølger desuden en rejsepose til kugledynen, så den er nem at transportere med sig, hvis man skal ud at rejse.

Med sine 7 kg er denne Turiform kugledyne et godt, gennemsnitligt valg til de fleste voksne, der ønsker at prøve en kugledyne.

Den vil nemlig typisk passe til mennesker med en kropsvægt, der ligger omkring de 70 kg. Dog kan du også finde kugledyner, der vejer 4, 9, og 2 kg fra Turiform hos forhandleren. Den på 2 kg er en juniordyne, og det skal derfor bemærkes, at den er noget kortere og smallere end de andre modeller.


Zenkuru kugledyne, 9 kg – kugledynen, der er bedst i test blandt forbrugere

bedst i test kugledyne→ Set hos Coolstuff.dk til 799 kr.

Hvis man ønsker at få en rigtig testvinder kugledyne hjem til sig, så bliver det nok ikke bedre end denne kugledyne fra Zenkuru. Hos forhandleren, Coolstuff, har Zenkuru kugledynen nemlig fået rigeligt ros og næsten ingen ris af brugerne.

Denne tyngdedyne fra Zenkuru giver bedre nattesøvn hver nat, så du både kan sove bedre og få mere ud af dine vågne timer. Som de andre kugledyner i denne artikel afhjælper Zenkuru kugledynen stress og angst, så den kan også benyttes til blot at sidde med som tæppe ude i sofaen, hvis man ønsker det.

Zenkuru kugledynen er miljøcertificeret ifølge Øko-Tex Standard 100. Der medfølger en brugsanvisning, som kan give dig bedre information om præcis denne model kugledyne. Det skal også bemærkes, at denne kugledyne kan vaskes på skåneprogram eller vaskes i hånden, men at den bør hængetørres, så de små glaskugler ikke går i stykker i tørretumbleren. Glasperlerne er hypoallergene og helt lugtfri, så der bør ikke opstå nogen gener på grund af selve dynen.

Denne Zenkuru kugledyne på 9 kg vil typisk anbefales til mennesker, der har en kropsvægt mellem 60 og 90 kg, men den kan selvfølgelig også benyttes af folk, der vejer lidt mere end 90 kg. Dog bør man ikke vælge for tung en dyne til ens egen kropsvægt, da dette kan være ubehageligt. Desuden er Zenkuru kugledynen hele 150 x 210 cm stor, så den er også perfekt til højere mennesker.

Vi har i denne artikel specifikt valgt at lægge fokus på Zenkuru kugledynen, der vejer 9 kg, men det skal selvfølgelig nævnes, at der også findes modeller på 6, 7, 11, 13 og hele 15 kg hos forhandleren fra samme mærke.


Cura Pearl kugledyne, 13 kg – en af de tungere kugledyner på markedet

Billig kugledyneDenne kugledyne fra Cura Pearl er den tungeste i vores liste over de bedste kugledyner på markedet, og derfor skal det selvfølgelig bemærkes, at den vil passe bedst til mennesker, der har en kropsvægt på mellem 100 og 150 kg.

Cura Pearl kugledynen vejer altså godt til, hvilket ikke gør den til en god model til mennesker med en lavere kropsvægt. Er man dog lige på grænsen af den angivne vægt, og har man før savnet mere vægt i andre kugledyner, kan man med fordel forsøge sig med denne tungere model fra Cura Pearl.

Som de andre kugledyner på denne liste er Cura Pearl tyngdedynen opdelt i såkaldte kassetter, altså firkantede syninger. Dette giver en jævn fordeling af de fine, små glasperler, som udgør 95 % af dynens fyld. De resterende 5 % består af polyesterfibre, som gør dynen lidt blødere, og som ikke kompromitterer de hygiejniske glasperler.

Denne Cura Pearl kugledyne er desuden BSCI-certificeret og Øko-Tex Standard 100-certificeret, hvilket gør den til det mest miljøvenlige valg i denne artikel. Er man interesseret i andre modeller fra mærket Cura, kan man også finde kugledyner, der vejer henholdsvist 3, 7, 9 og 11 kg hos forhandleren.


Gode råd til dig, når du skal vælge en kugledyne

Kugledynen kaldes også nu og da for en tyngedyne og, meget sigende, en vægtdyne. Det er ganske enkelt en dyne, der vejer mere end en gennemsnitlig dyne med fyld af fjer, dun og/eller fibre. Selvom de fleste dyner selvfølgelig har lidt vægt i sig, er kugledyner noget tungere.

Kugledyner kan svinge meget i vægt, da det anbefales, at man køber en kugledyne, der passer nogenlunde til ens egen kropsvægt. Jo højere kropsvægt, jo tungere en kugledyne behøver man typisk. Eksempelvis anbefales 2 kilos kugledyner til folk med en kropsvægt under 30 kg, og en 10 kilos kugledyne anbefales til folk med en kropsvægt over 90 kg.

Hvis du er helt på bar bund, når det kommer til, hvilken kugledyne du bør vælge, er der en god tommelfingerregel, som du kan gå ud fra. En kugledyne bør gerne veje cirka 10 % af din egen kropsvægt – og så skal den selvfølgelig også helst være lang nok til din krop!

Har du derfor en kropsvægt på 60 kg, vil en kugledyne på omkring 6 kg være perfekt til dig. Hvis du i dette eksempel sidder og skal vælge mellem en kugledyne på 5 kg og en på 7 kg, kan du derfra gå ud fra personlig præference.

Hvis du har på fornemmelsen, at en tungere kugledyne vil virke bedre, kan du gå op til 7 kg, men hvis du derimod frygter, at tyngden vil blive for overvældende, kan du gå ned til 5 kg.

En kugledyne kræver desuden lidt anderledes pleje end en almindelig dyne. Det er for eksempel yderst vigtigt, at du aldrig tørretumbler din kugledyne. Så vidt muligt bør du faktisk undgå at vaske din kugledyne helt og aldeles. En kugledynes fyld består nemlig enten udelukkede eller overvejende af bittesmå glaskugler.

Glaskuglerne er typisk på størrelse med sandkorn, men de er selvfølgelig lidt mere hygiejniske end sand. Det er dette fyld, der giver den ønskede vægt, men glaskuglerne klarer ikke en hård vask efterfulgt af tørretumbler særligt godt. Hvis dynen behøver en vask, kan den maskinvaskes på et skåneprogram eller vaskes i hånden.


Ander relevante indlæg som kunne have din interesse

En god nattesøvn er essentielt. Er du på udkig efter andre dyner, kan du med fordel læse vores dyne test, hvor vi guider dig til det rette valg. Og så kan du naturligvis også få brug for en bedre hovedpude, som du kan finde mere info til i vores hovedpude test.

Udover dyne og pude, så kan en opgradering af din seng også være en god ide. Her kan du læse mere om forskellige senge i vores elevationssenge test, kontinentalseng test og boxmadras test. Eller måske en sovesofa fra vores sovesofa test kunne være en god ide, hvis pladsen er trang.

Du kan også læse mere om de bedste dobbeltsenge i vores dobbeltseng test.

Eller hvis din nuværende seng trænger til en opgradering kan du “nøjes” med en ny madras. Læs mere og find den bedste madras i vores springmadras test og topmadras test.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere ( Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply