Kugledyne Test – Find den bedste kugledyne til alle behov her

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

I dette indlæg gennemgår vi kugledyner (også kaldet vægtdyner eller tyngdedyner), som kan stå distancen, og som er lavet af kvalitetsmaterialer. En kugledyne kan være noget af en investering, og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at man vælger den bedste kugledyne i første omgang.

Vi anbefaler og henviser kun til kvalitetsforhandlere, som kan stå inde for de produkter, som de sælger, så du trygt kan finde din nye kugledyne i denne artikel.

Vi har gjort vores bedste for at finde et bredt udvalg af kugledyner, således de fleste vil kunne finde den ideelle kugledyne til deres behov i denne guide.

En kugledyne kan være et fantastisk hjælpemiddel til dem, der har problemer med at falde til ro, når de går i seng.

Kugledyner kan mindske symptomer på stress, ADHD og andre mentale problemer, og for de af os, der af den ene eller den anden årsag har svært ved at falde i søvn, kan en kugledyne være den bedste og hurtigste redning. Kugledyner kan variere i vægt og størrelse, og der findes også kugledyner til børn, hvorfor vi har inkluderet en enkelt sådan model i vores artikel.

ForhandlerModelVægtStørrelseFyldPris
Hugged Kugledyne5 / 7 / 9 / 11 kg140x200 cmGlaskugler599,-
Scandinavian Collection, 6 kg6 kg140x200 cmGlaskugler699,-

Hugged Tyngde/kugledyne – flere størrelser

kugledyne test→ Set hos Hugged.dk 599 kr.

Hvis du kun for nyligt er blevet introduceret til kugledyner eller tygndedyner som koncept, kan det godt virke skræmmende at skulle finde en af de tungere kugledyner – ikke mindst fordi deres prisleje følger deres vægt.

Derfor kan denne 5 kilos kugledyne fra Hugged måske virke som en god introduktion til konceptet, hvor du kan overgå langsomt fra en almindelig dyne til en noget tungere kugledyne.

Da de fleste kugledyner også kan bruges som almindelige tæpper, kan du introducere din krop langsomt til brugen af kugledyne ved at tage denne dyne med ind i stuen, når du sidder og hygger i sofaen.

Vægten fra dynen virker selvfølgelig mest beroligende og søvndyssende, hvis du rent faktisk benytter den i sengen, men en kugledyne kan også gøre underværker, hvis du døjer med stress og angst i løbet af eftermiddagen og/eller andre tidspunkter, hvor det ellers er tid til at sidde lidt stille.

Som de fleste andre kugledyner er denne model fra Hugged.dk inddelt i flere mindre tern, så de små glaskugler ikke bare triller ned ad kroppen og lægger sig rundt om ens krop, når man sover. De små tern holder de fine små glasperler, hvor de skal være, så de nemmere kan veje ens krop ned.

Ved at lægge denne ekstra vægt på ens krop, gør man det mere klart for den, at det er tid til at sove. Nogle anser det endda som en form for kram fra dynen, som giver tryghed og får både hjerne og krop til at slappe af.

Det skal desuden bemærkes, at Hugged.dk tilbyder et særligt betræk til kugledyne med i købet ved køb af en kugledyne hos dem. Du kan derfor tilkøbe et allergivenligt dynebetræk i 100 % bomuld til din kugledyne fra Hugged.dk til en fordelagtig pris. Det særlige dynebetræk er designet specifikt til kugledyner. Desuden medfølger der en gratis rejsepose, så du nemmere kan få din kugledyne med på rejser og ophold.


 

Helårsdyne – Scandinavian Collection – Kugledyne 6 kg

bedste kugledyne→ Set hos Coop.dk til 699 kr.

Denne kugledyne er den perfekte dyne at bruge året rundt. Dens fyld og vår gør den til en lidt varmere kugledyne end de fleste andre kugledyner.

Kugledyner kan generelt godt virke lidt køligere for mange, da deres fyld trods alt hovedsageligt består af glas, som ikke holder på varmen nær så godt som fjer, dun eller lignende.

Selvom mange selvfølgelig holder af en kølig søvn, kan overgangen fra varm og let dundyne til kølig og tung kugledyne godt kræve en del tilvænning. For at gøre denne model fra Turiform lidt mere behagelig, er der foruden glaskugler også fiberfyld i dynen. Dette gør følelsen lidt blødere, end hvis der blot var glaskugler i dynen.

Våret består af 100 % bomuld, som gør kugledynen blød og lækker at røre ved, hvilket selvfølgelig er meget vigtigt. Det skal dog bemærkes, at det decideret frarådes, at denne kugledyne vaskes overhovedet.

Modsat andre kugledyner, der typisk godt kan håndtere en skånevask eller kan vaskes i hånden, skal denne kugledyne altså helst ikke vaskes overhovedet. Selvfølgelig kan man stadig benytte et betræk til dynen, der derefter kan vaskes. Der medfølger desuden en rejsepose til kugledynen, så den er nem at transportere med sig, hvis man skal ud at rejse.

Med sine 6 kg er denne kugledyne et godt, gennemsnitligt valg til de fleste voksne, der ønsker at prøve en kugledyne.

Den vil nemlig typisk passe til mennesker med en kropsvægt, der ligger omkring de 70 kg. Dog kan du også finde kugledyner, der vejer 4, 9, og 2 kg hos forhandleren.


 

‘Scandinavian Tyngdedyne +’ – 5 kg – luksusmodellen

Billig kugledyne→ Set hos Scandinavianrest.dk til 2.499 kr.

Denne kugledyne fra Scandinavianrest.dk er den dyreste i vores liste over de bedste kugledyner på markedet, og derfor skal det selvfølgelig bemærkes, at du skal forvente lidt ekstra luksus, hvis du vælger denne.

Scandinavianrest.dks kugledynen vejer altså godt til, hvilket ikke gør den til en god model til mennesker med en lavere kropsvægt. Er man dog lige på grænsen af den angivne vægt, og har man før savnet mere vægt i andre kugledyner, kan man med fordel forsøge sig med denne tungere model fra Scandinavianrest.dk.

Som de andre kugledyner på denne liste er Scandinavianrest.dk tyngdedynen opdelt i såkaldte kassetter, altså firkantede syninger. Dette giver en jævn fordeling af de fine, små glasperler, som udgør 95 % af dynens fyld. De resterende 5 % består af polyesterfibre, som gør dynen lidt blødere, og som ikke kompromitterer de hygiejniske glasperler.

Denne kugle/tygndedyne er  Øko-Tex Standard 100-certificeret, hvilket gør den til det mest miljøvenlige valg i denne artikel. Er man interesseret i andre modeller fra mærket Cura, kan man også finde kugledyner, der vejer henholdsvist 5, 7 og 9 kg. hos Scandinavianrest.dk.


Gode råd til dig, når du skal vælge en kugledyne

Kugledynen kaldes også nu og da for en tyngedyne og, meget sigende, en vægtdyne. Det er ganske enkelt en dyne, der vejer mere end en gennemsnitlig dyne med fyld af fjer, dun og/eller fibre. Selvom de fleste dyner selvfølgelig har lidt vægt i sig, er kugledyner noget tungere.

Kugledyner kan svinge meget i vægt, da det anbefales, at man køber en kugledyne, der passer nogenlunde til ens egen kropsvægt. Jo højere kropsvægt, jo tungere en kugledyne behøver man typisk. Eksempelvis anbefales 2 kilos kugledyner til folk med en kropsvægt under 30 kg, og en 10 kilos kugledyne anbefales til folk med en kropsvægt over 90 kg.

Hvis du er helt på bar bund, når det kommer til, hvilken kugledyne du bør vælge, er der en god tommelfingerregel, som du kan gå ud fra. En kugledyne bør gerne veje cirka 10 % af din egen kropsvægt – og så skal den selvfølgelig også helst være lang nok til din krop!

Har du derfor en kropsvægt på 60 kg, vil en kugledyne på omkring 6 kg være perfekt til dig. Hvis du i dette eksempel sidder og skal vælge mellem en kugledyne på 5 kg og en på 7 kg, kan du derfra gå ud fra personlig præference.

Hvis du har på fornemmelsen, at en tungere kugledyne vil virke bedre, kan du gå op til 7 kg, men hvis du derimod frygter, at tyngden vil blive for overvældende, kan du gå ned til 5 kg.

En kugledyne kræver desuden lidt anderledes pleje end en almindelig dyne. Det er for eksempel yderst vigtigt, at du aldrig tørretumbler din kugledyne. Så vidt muligt bør du faktisk undgå at vaske din kugledyne helt og aldeles. En kugledynes fyld består nemlig enten udelukkede eller overvejende af bittesmå glaskugler.

Glaskuglerne er typisk på størrelse med sandkorn, men de er selvfølgelig lidt mere hygiejniske end sand. Det er dette fyld, der giver den ønskede vægt, men glaskuglerne klarer ikke en hård vask efterfulgt af tørretumbler særligt godt. Hvis dynen behøver en vask, kan den maskinvaskes på et skåneprogram eller vaskes i hånden.


Ander relevante indlæg som kunne have din interesse

En god nattesøvn er essentielt. Er du på udkig efter andre dyner, kan du med fordel læse vores dyne test, hvor vi guider dig til det rette valg. Og så kan du naturligvis også få brug for en bedre hovedpude, som du kan finde mere info til i vores hovedpude test.

Udover dyne og pude, så kan en opgradering af din seng også være en god ide. Her kan du læse mere om forskellige senge i vores elevationssenge test, kontinentalseng test og boxmadras test. Eller måske en sovesofa fra vores sovesofa test kunne være en god ide, hvis pladsen er trang.

Du kan også læse mere om de bedste dobbeltsenge i vores dobbeltseng test.

Eller hvis din nuværende seng trænger til en opgradering kan du “nøjes” med en ny madras. Læs mere og find den bedste madras i vores springmadras test og topmadras test.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply