Kvalitetsseng – Find de bedste kvalitetssenge her

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Skal du have købt dig en lækker kvalitetsseng i et fedt design? Hvis du står overfor at skulle investere i en ny seng, vil du med garanti også hurtigt observere, at der er rigtig mange forskellige valgmuligheder på det danske marked. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du vil skulle vælge blandt en lang række forskellige senge, som reelt set ikke har din interesse, mens der ligeledes også vil være et bredt spektrum af forskellige modeller, der appellerer til dig, dine behov og dine præferencer.

ForhandlerPris fraOmbytningPrøveReturIndbæringLivechat
9.999,-100 dage100 dage100 dage299,-9-23
9.999,-30 dage0 dage30 dage350,-9-21
9.995,-100 dage100 dage100 dage295,-9-23
9.899,-0 dage0 dage14 dage649,-Nej

Derfor kan det også være en vanskelig proces at skulle vælge din kommende seng blandt de mange forskellige valgmuligheder, du bliver præsenteret for på det danske marked.

Det er selvfølgelig uhyre vigtigt, at du sørger for at sikre dig, at din kommende seng er blevet valgt med særligt fokus på, at den skal stemme godt overens med dine forskellige krav og præferencer. Det kan du også læse mere om i vores senge guide her.

Hvis ikke, den gør det, så vil du naturligvis også hurtigt finde ud af, at din seng ikke er den rette og det vil betyde, at du har spildt penge på at købe en seng, der ikke passer til dig. Du skal derimod fokusere på at vælge en kvalitetsseng, der passer perfekt til dig, hvorfor du også skal have et godt overblik over, hvad du har behov for og har af præferencer.

Gennemsnitligt bruger vi 26 år af vores liv i sengen. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at du vælger den helt rette seng, hvis så mange år af dit liv skal tilbringes i din seng.

Det handler dog i lige så høj grad om, at kvaliteten af din søvn kommer til at påvirke dit liv på rigtig mange måder. Hvis ikke du sover godt om natten, så kommer det ganske enkelt til at gå ud over hele din dag, da du vil være mindre veloplagt og samtidig også hele tiden føle dig træt. Det modsatte gør sig selvfølgelig gældende, hvis du sover godt i en lækker kvalitetsseng.

Hvis du har bestemt dig for, at det er ved at være på tide, at du får investeret i en ny seng, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du har muligheden for at vælge blandt rigtig mange forskellige senge. Derfor kan det også være vanskeligt at skulle finde hoved og hale i de mange valg, men det er naturligvis særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge med den største omhu, så du er sikker på, at du ender med at investere i den helt rette seng for dit vedkommende. Nedenfor finder du en række gode eksempler på senge af høj kvalitet.


Mayan – Kontinentalseng – 180 x 210 cm

BEDSTE PRIS: 15.299 kr. hos Bedre Nætter

Med Mayan får du en såkaldt kontinentalseng, der kan bryste sig af en gennemgående kvalitet, der er blevet fremstillet af de absolut bedste råmaterialer. Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at du med denne seng vil kunne forbedre din nattesøvn med det samme, hvilket blandt andet skyldes, at sengen er blevet udstyret med moderne pocket-fjedre, der faktisk er i stand til at reagere individuelt på din væg, hvilket er med til at tildele dig en personlig og sund støtte. Derfor er du også garanteret, at du med en seng som Mayan kan vågne frisk og veludhvilet hver morgen.

I og med, at der er tale om en såkaldt kontinentalseng, så er der naturligvis også tale om en seng, der er bestående af intet mindre end tre forskellige lag af madrasser. Det betyder også, at den nederste madras er en boxmadras, der naturligvis danner et solidt og robust grundlag for sengen – den kan nærmest betragtes som værende en platform for resten af sengen. De ekstra madraslag som Mayan byder på er dog ikke blot med til at forøge komforten i sengen, da det nemlig også er med til at give sengen et flottere og mere indbydende udseende, der gør, at du får lyst til at hoppe i seng.

Springmadrassen (den midterste madras i sengen) er naturligvis i stand til at samarbejde med boxmadrassen, så du dermed er sikret, at du får en sund liggeposition, hvilket i sidste ende er med til at give en sund og restituerende nattesøvn – nat efter nat. Sengerammen der er med til at holde sengen på plads og ligeledes også giver det visuelle look endnu et aspekt er blevet lavet af solidt, svensk fyrretræ. Valget af de eksklusive materialer er naturligvis også med til at understrege, at dette bestemt må siges at være en kvalitetsseng, der både byder på et rigtig flot look og en fortrinlig komfort.

Springmadrassen er blevet udstyret med intet mindre end 261 fjedre pr. kvadratmeter, hvilket også er ensbetydende med, at du får hele 261 individuelle støttepunkter pr. kvadratmeter, der giver god opdrift og støtte. Vælger du at investere i en Mayan-kontinentalseng, så får du også muligheden for at vælge blandt to topmadrasser. Du kan vælge mellem en topmadras, der kommer med en kerne af Latex eller en topmadras, der kommer med en kerne af Memory Foam (kaldes også for Celcius). Der er naturligvis både fordele og ulemper forbundet med begge topmadrasser, men du kan dog være sikker på, at kvaliteten bestemt er i orden på begge topmadrasser.


Senses Motion – Kontinentalseng – 180 x 210 cm

BEDSTE PRIS: 28.999 kr. hos Bedre Nætter

Senses Motion er – uden tvivl – en kontinentalseng, der kan bryste sig af en helt særlig kvalitet. Der er nemlig tale om en seng i særklasse, hvor hvert eneste aspekt af sengen er blevet konstrueret og fremstillet af kvalitetsmaterialer. Hele sengen er blevet skabt med særligt fokus på at sikre både en særdeles høj kvalitet, men naturligvis også en enestående søvnoplevelse, som kun kan fås i et fåtal af andre senge i samme prisklasse. Det er også ensbetydende med, at hvis du vælger en Senses Motion, så er du garanteret, at kvaliteten er høj og der ikke er en finger at sætte på noget.

Én af de mest væsentlige faktorer for at sikre, at en seng giver en fantastisk støtte og komfort er, at springmadrassen er optimal – det er det midterste madraslag, men det er dog den madras, der kommer til at have den absolut største indflydelse på din komfort og støtte. Derfor er denne seng også blevet udstyret med en springmadras, der kommer med pocket-fjedre, der er den fjedreform, der passer til langt de fleste danskere. Du får dog selv muligheden for at vælge mellem to forskellige fastheder, når du bestiller sengen – du bør vælge en medium fasthed, hvis du vejer under 75 kilo og du bør vælge en fast fasthed, hvis du vejer mere end 75 kilo.

Ydermere, så skal det naturligvis også nævnes, at der omkring fjedrelaget er mulighed for at finde intet mindre end 35 mm. latex på hver side af madrassen. Det er et elastisk materiale, der er med til at sikre, at du får den absolut mest optimale udnyttelse af de mange fjedre, der er at finde inde i madrassen. Det er selve elasticiteten af latex-materiale, der er med til at gøre, at det er lige netop dét materiale, der er blevet brugt rundt om fjedrelaget, da det giver bedre komfort, støtte og udnyttelse af fjedrene. Latexen er nemlig med til at sikre, at det kun er fjedrene, der lægges vægt på, der trykkes ned.

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at topmadrassen er én af de absolut vigtigste madrasser i en seng. Det er naturligvis også derfor, der medfølger en såkaldt Mayan Green-topmadras, hvis du vælger at investere i en Senses Motion. Den giver dig en helt sublim komfort og en fleksibilitet, der er udover det sædvanlige, men ikke nok med det, så er det faktisk også den eneste 100% organisk certificerede og CO2-neutrale topmadras med en kerne af latex, der kan findes på markedet. Det betyder også, at den både giver dig en fantastisk komfort, men ikke nok med det, så er den også meget allergivenlig.


Senses – Kontinentalseng – 180 x 210 cm

BEDSTE PRIS: 24.999 kr. hos Bedre Nætter

Hvis du bestemt ikke har lyst til at skulle gå på kompromis med din kommende seng, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal gøre dig selv den tjeneste at tage et nærmere kig på Senses.

Her er der nemlig tale om en seng, der med garanti vil kunne give dig en sublim komfort, da det er en dobbeltaffjedret kontinentalseng, der bliver leveret med en 60 mm. tyk topmadras.

Sengens ramme er blevet fremstillet af svensk fyrretræ af den absolut bedste kvalitet, men selve forarbejdningen og håndværket bag sengen er dansk, da den konstrueres her i Danmark.

Springmadrassen i denne seng kan bryste sig af, at skabe en imponerende opdrift, der påvirker din krop på en sådan vis, at dine typiske trykpunkter som blandt andet tæller både nakke, skuldre og lænd bliver udsat for minimalt modtryk, hvilket i sidste ende er med til at sikre dig en dybere og mere behagelig søvn – hver eneste nat. Des mindre tryk, du kommer til at opleve, des mindre irritation og behov for at justere på liggeposition vil du samtidig også møde. Sengens nederste lag er naturligvis en boxmadras, der også udgør sengens platform, men modsat mange andre boxmadrasser, så er denne affjedret.

Det er naturligvis pocket-fjedre af den absolut bedste kvalitet, du har mulighed for at finde inde i springmadrassen. I samarbejde med den bløde topmadras er disse fjedre i stand til at give et blødt, indbydende leje med en sund liggeposition. Det er en kombination, der er med til at sikre, at du hver eneste nat vil kunne få en dyb og behagelig søvn, hvilket i sidste ende vil være med til at sikre, at din krop kommer til at restituere bedre og dermed vil du også kunne vågne frisk og veludhvilet hver eneste morgen – og det er selvfølgelig dét, der tæller.

Ikke nok med det, så er pocket-fjedrene inde i springmadrassen også omgivet af en temperaturregulerende materiale, der kaldes for Cooltex. Det er et danskudviklet skummateriale, der ikke blot kan bryste sig af, at være trykaflastende, men oven i købet også temperaturfølsomt. Det betyder, at skummet faktisk er i stand til at tilpasse sig både din krops og dit soveværelses temperatur. Madrassen er – takket være Cooltex-materialet – dermed i stand til at både optage og frigive varme efter behov, så du altid er sikret et perfekt soveklima, der byder på en behagelig temperatur. Dermed skal du hverken frygte, at du kommer til at fryse eller svede.


Venus Mayan – Kontinentalseng – 180 x 210 cm

BEDSTE PRIS: 24.999 kr. hos Bedre Nætter

Venus Mayan er en uhyre komfortabel, indbydende og allergivenlig seng, så derfor vil den med garanti også kunne give dig lige netop dén komfort, du leder efter. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er de små detaljer, der er med til at skabe helhedsindtrykket, hvorfor der naturligvis også er blevet kælet for hver enkelt lille detalje af denne kontinentalseng. Sengen ser ikke blot særdeles indbydende ud, men er også fremragende at ligge i, uanset om du skal have en kort middagslur, om du blot vil slappe af med en god bog eller du derimod skal have en lang, solid nattesøvn.

Én af de ting, der særligt er med til at adskille denne kontinentalseng fra mange af de andre på det danske marked er, at Venus Mayan bliver leveret med en helt særlig topmadras. Mere specifikt, så medfølger der en 100% organisk topmadras, der er fremstillet med en kerne af naturlatex – det er faktisk den eneste af sin slags i hele verden. Det er ikke blot med til at sikre, at du får en uovertruffen komfort fra denne topmadras, for det er samtidig også med til at sikre, at alle allergikere trygt vil kunne gøre brug af denne seng velvidende om, at den er organisk.

Det er dog ikke kun topmadrassen, der er en særdeles komfortabel madras. Vælger du at investere i en Venus Mayan, så får du en seng, der er bestående af en springmadras, der er udstyret med pocketfjedre af den absolut bedste kvalitet. Det er naturligvis med til at sikre, at du kommer til at få en særdeles god støtte, men det er ligeledes også det temperaturfølsomme Cooltex-skum om fjedrene, der er med til at sikre dette. Det er et særligt skummateriale, der er udviklet her i Danmark, der er i stand til at regulere temperaturen, så den passer til både din kropstemperatur og ligeledes også temperaturen i værelset.

Springmadrassen er – som tidligere nævnt – udstyret med pocketfjedre, hvilket faktisk er ensbetydende med, at du finder intet mindre end 250 pocket-fjedre pr. kvadratmeter, hvilket er ensbetydende med, at du får hele 250 individuelle støttepunkter pr. kvadratmeter. Der er desuden også mulighed for at vælge mellem to forskellige fastheder, når du køber en Venus Mayan, hvilket også betyder, at uanset hvor meget, du vejer, så vil du kunne sove fortrinligt i en Venus Mayan-seng. Vejer du mere end 75 kilo, så bør du vælge en fast fasthed, men vejer du under 75 kilo, så skal du i stedet vælge en medium fasthed.


Atlas – Elevationsseng – 180 x 200 cm

BEDSTE PRIS: 23.999 kr. hos Bedre Nætter

De ovennævnte senge er såkaldte kontinentalsenge, som er senge, der giver dig en helt fortrinlig komfort, men hvis du er typen, der foretrækker at kunne indstille på din liggeposition, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du i stedet skal vælge at investere i en elevationsseng. Der er tale om en elevationsseng, der er udstyret med elevationskomponenter fra danske Linak, der er kendt i store dele af verden for at fremstille elevationsmotorer til blandt andet senge, der er af en uovertruffen kvalitet. Motoren, der driver elevationen, i denne seng er heldigvis særdeles støjsvag og energivenlig, da strømmen selv er i stand til at slå strømmen fra, når motoren ikke bliver brugt.

Atlas bliver leveret med en helt særlig springmadras, hvor der er fokus på at give særlig støtte til punkter såsom skuldre, lænd og ben. Madrassens øverste lag er bestående af Waterlily Visco, der er et materiale, der er kendt for at være i stand til at tilpasse sig til både din krop og din liggeposition. Det midterste lag er et såkaldt trykfordelingslag, hvilket er ensbetydende med, at luftlommer sikrer dig, at udsatte punkter ikke bliver udsat for modstand og tryk. Madrassens nederste lag er fremstille af Waterlily-bæreskum, der også udgør madrassens kerne og dermed sikrer, at den har en god fasthed, som er en nødvendighed.

Det er dog ikke kun springmadrassen i denne seng, der er særdeles komfortabel. Atlas bliver nemlig også leveret med en såkaldt CLIMA-topmadras, der er blevet opbygget med en helt særlig kerne, der er fremstillet af trykaflastende skum. Det har dog en helt særlig egenskab, der gør, at den er i stand til at regulere temperaturen. Det betyder også, at topmadrassen er i stand til både at opbevare og frigøre varme/kulde efter behov, så du dermed også altid har den helt rette temperatur, så du kan føle dig komfortabel, når du ligger over sover – uanset hvordan temperaturen er i lokalet.

Ydermere, så skal det naturligvis også nævnes, at topmadrassen er blevet betrukket med et aftageligt og vaskbart hvidt stretch-stof, der er blevet fremstillet af helt særlige bambusfibre. Det er blandt andet med til at give dig en ekstra silkeblød og samtidig også kølende effekt. Bambusfibre har dog desuden også en række antibakterielle egenskaber samt en bæredygtig profil – siderne af betrækket på madrassen er blevet opbygget med det åbne 3D-tekstil, der er med til at sikre en optimal ventilation. Du kan desuden frit vælge, om du ønsker at få to single-topmadrasser med eller én stor topmadras, så der ikke er nogen rille i midten af sengen.


Sirius Black – Elevationsseng – 180 x 200 cm

BEDSTE PRIS: 27.499 kr. hos Bedre Nætter

Sirius Black er en elegant elevationsseng, der bliver produceret i Danmark af det svenske brand Kinnabädden, der i dag ejes af den danske koncern, European House of Beds. Sengen kan desuden også bryste sig af, at have et moderne og enkelt design, hvilket selvfølgelig er ensbetydende med, at det passer rigtig godt ind i ethvert soveværelse. Hele elevationssengen er naturligvis blevet fremstillet og konstrueret af forskellige former for materialer af den absolut højeste kvalitet. Det betyder også, at du kan være sikker på, at kvaliteten af denne seng er helt i top, så du dermed kan være sikker på, at levetiden er lang.

I og med, at der er tale om en elevationsseng, så er der naturligvis tale om en seng, der er udstyret med en elevationsmotor. Det bedste af det hele er dog, at Sirius Black er blevet udstyret med en elevationsmotor, der er blevet leveret af danske Linak, der er kendt hele verden over for at levere elevationskomponenter, der er blandt de bedste i verden. De elevationskomponenter, der udgør motoren i Sirius Black er af særdeles god kvalitet, men du kan samtidig også være sikker på, at der er der tale om en både støjsvag og energivenlig elevationsmotor, der sagtens kan bruges, selvom din partner sover.

En seng er naturligvis ikke meget værd, hvis ikke den udgøres af en række gode madrasser. Det er selvfølgelig også derfor, at Sirius Black udgøres af en lang række forskellige madrasser, der kan bryste sig af en særdeles god kvalitet, hvilket både gør sig gældende for boxmadrassen, springmadrassen og naturligvis også topmadrassen. Boxmadrassen er meget robust og solid, hvilket er ensbetydende med, at den danner et særdeles godt fundament for de to andre madrasser. Springmadrassen er selvfølgelig udstyret med pocketfjedre, der er inddelt i fem komfortzoner, af den bedste kvalitet, hvilket sikrer, at du får en god støtte og opdrift, når du ligger på madrassen.

Fås med flere forskellige topmadrasser

Når du vælger at investere i en Sirius Black-elevationsseng, så får du muligheden for at vælge mellem en række forskellige typer af topmadrasser. Du kan enten vælge at få to single-topmadrasser, der kommer med en kerne af Latex, to single-topmadrasser med en kerne, der er fremstillet af Memory Foam eller derimod en såkaldt Split Latex-topmadras, der kan dække hele sengen. Det anbefales dog, at dig og din partner sørger for at vælge en topmadras hver, så I begge er garanteret, at sove på en topmadras, som passer rigtig godt til jeres individuelle behov, hvilket bestemt må siges at være det vigtigste.


Venus – Elevationsseng – 180 x 200 cm

BEDSTE PRIS: 31.999 kr. hos Bedre Nætter

Hvis du længe har gået med drømmen om at kunne investere i en elevationsseng, der kan sikre dig både hverdagsluksus og en bedre søvn, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge at se nærmere på (og måske endda også investere i) en Venus. Det er med sikkerhed et valg, du ender med at blive rigtig glad for, da der bestemt må siges at være tale om en kvalitetsseng. Ydermere, så skal der selvfølgelig heller ikke lægges skjul på, at Venus er en elevationsseng, der kan bryste sig af et elegant og moderne look, du med garanti vil synes godt om.

Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at det naturligvis ikke er designet af elevationssengen, der er det vigtigste. Hvad der derimod er mere relevant er, at du sørger for at finde frem til en elevationsseng, der er udstyret med kvalitetsrigtige og velfungerende elevationskomponenter, hvilket selvfølgelig er tilfældet for Venus. Det er nemlig en seng, de rbliver leveret med en elevationsmotor, der er fremstillet af Linak, der er baseret på Als i Sønderjylland, men faktisk er kendt i store dele af verden for deres evne til at fremstille elevationskomponenter, der både er af høj kvalitet og samtidig også er både støjsvage og energivenlige.

Boxmadrassen i Venus er naturligvis af rigtig god kvalitet, hvilket også er ensbetydende med, at den danner et rigtig godt fundament for resten af sengen. I og med, at der er tale om en seng med dobbeltfjedret boxelevation, så er der faktisk ikke nogen springmadras i denne seng, men den er selvfølgelig blevet udstyret med en rigtig lækker topmadras, der nemt kan sikre dig den samme komfort, som du havde fået fra en springmadras. Da der medfølger en topmadras til købet af Apollo, så er det også ensbetydende med, at du ikke selv skal ud og finde en topmadras efterfølgende.

Hvis du vælger at investere i en såkaldt Venus-elevationsseng, så medfølger der også en såkaldt Outlast-topmadras, der er en meget unik topmadras, der er bestående af hele tre unikke lag, der indbyrdes arbejder sammen for at kunne sikre dig en særdeles god komfort. Topmadrassen er blevet betrukket med et særlitg Outlast-materiale (og det er også heraf navnet er opstået), som er et stof, der er både ventilerende og meget åndbart, hvorfor det også er i stand til at holde dig nedkølet om natten. Topmadrassens kerne er fremstillet af Latex, hvilket betyder, at madrassen vil reagere på den vægt, der placeres på den.


Venus Nova – Elevationsseng – 180 x 200 cm

BEDSTE PRIS: 39.998 kr. hos Bedre Nætter

Venus er en særdeles populær elevationsseng, der bliver fremstillet hos European House of Beds. Denne seng går under navnet Venus Nova og kan bedst betragtes som værende en opgradering til den populære Venus-model, da der er blevet brugt den samme grundopskrift, men dog med en række forskellige forbedringer og nye tiltag, der selvfølgelig har været med til at gøre sengen endnu bedre. Derfor er der også tale om en seng, der kan bryste sig af, at byde på en helt særlig luksus hver eneste dag, der gør, at du sover helt perfekt og dermed også vågner frisk og veludhvilet hver eneste morgen.

I og med, at der er tale om en elevationsseng, så er det naturligvis også vigtigt, at der er styr på de mange elevationskomponenter, der udgør den samlede motor, der giver dig muligheden for at justere på sengen, så den får lige netop dén liggeposition, der er den bedste for dit vedkommende. Det er også grunden til, at det er Linak, der leverer alle komponenter til motoren, der er blevet installeret på Venus Nova. Derfor er du også garanteret, at der aldrig kommer til at være problemer med elevationsmotoren på denne seng, selvom den faktisk er helt og aldeles vedligeholdelsesfri.

Sengen er blevet opdelt i hele tre komfortlag, hvor det nederste udgøres af en boxmadras, der naturligvis tjener dét formål, at den skal fungere som en platform for resten af sengen. Dog er Venus Nova blevet udstyret med pocket-fjedre, så den faktisk også er i stand til at tilpasse sig din liggeposition. De mange pocketfjedre i madrassen skaber opdrift og reagerer endda helt og aldeles individuelt på din vægt, hvorfor fjedrene samarbejder med din krop, og sikrer, at du får en sund, ergonomisk liggeposition gennem hele natten. Typiske trykpunkter som nakke, skuldre og lænd vil blive udsat for et minimalt modtryk.

Topmadrassen bliver altid betragtet som værende prikken over i’et på en seng, og derfor skal den naturligvis også være af høj kvalitet og kunne give en sublim komfort. Hvis du vælger at investere i en kvalitetsseng som Venus Nova, så medfølger der en valgfri topmadras. Du kan enten vælge en topmadras, der kommer med en kerne, der er blevet fremstillet af skummaterialet Memory Foam, eller du kan vælge at få leveret sengen med en topmadras, der har en kerne af latex. Begge topmadrasser er af en uovertruffen kvalitet og derfor vil det også være en smagssag, hvorvidt du foretrækker latex eller du derimod er mere til Memory Foam.


Hvilken seng skal jeg vælge?

Det er særdeles vigtigt, at du sørger for at forstå, at der ikke findes én type af seng, der kan tolkes som værende den bedste for alle. Den bedste seng for dit vedkommende, vil med garanti ikke være den rette seng for din bedste ven, din lillebror eller noget helt tredje. Det skyldes nemlig, at den bedste seng for dig kommer meget an på, hvilken kropstype, du har og hvilke krav, du stiller til din kommende seng. Det er også derfor, det er så vigtigt, at du er meget bevidst om dine egne behov og krav, når du skal købe ny seng.

Alle kroppe er forskellige og derfor vil alle kroppe også have forskellige behov, når det kommer til søvn. Det er selvfølgelig noget, du skal sørge for at tage højde for, når du skal ud og vælge en ny seng. Hvis du ikke tidligere har tænkt synderligt meget over, hvad du egentlig skal tage stilling til i forbindelse med valget af din kommende seng, så kan det virke vanskeligt at skulle se nærmere på de forskellige faktorer. Du kan heldigvis læse meget mere om, hvad der er vigtigt at tage stilling til, når du skal købe en ny seng nedenfor, så du dermed også kan gøre processen nemmere.

Det skal dog understreges, at meget af dette handler om din kropsbygning, da det er dén, der er meget afgørende for, hvad der er det rette valg for dit vedkommende. Hvis du er lille og rund, så vil du f.eks. have behov for en hårdere madras, der kan give dig en god støtte, mens du i stedet bør vælge en blødere madras, hvis du er høj og slank. Ydermere, så skal det naturligvis også understreges, at der også findes mange andre kropsbygninger end de ovenstående, så derfor kan du nedenfor læse mere om hvad, der er vigtigt at tage stilling til.

Hvilke faktorer skal jeg se nærmere på?

Som tidligere nævnt, så er der et væld af forskellige faktorer, du skal sørge for at tage højde for, når du skal ud og investere i en ny seng. Det er noget, der gør sig gældende, uanset om du leder efter en dobbeltseng med elevation eller du derimod leder efter en kontinentalseng i enkeltmandsstørrelse – det vigtigste er, at den passer perfekt til dine krav og behov. Hvis du ikke ved hvad, du skal tage stilling til, så bliver processen naturligvis gjort en anelse vanskeligere, så derfor bliver du præsenteret for en række essentielle punkter nedenfor, som du absolut skal tage stilling til.

Hvilken størrelse har du behov for?

Én af de ting, du bestemt kommer til at skulle tage op til overvejelse er, hvad der kan tolkes som værende den rette størrelse for din kommende seng. Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at du har mulighed for at finde senge i et væld af forskellige størrelser på det danske marked, så uanset hvad, du mener er den rette størrelse for dit vedkommende, så vil du naturligvis også sagtens kunne finde en seng, der har lige netop dén størrelse – uanset om der er tale om en stor eller en lille seng, og uanset om størrelsen er traditionel eller ej.

Det er dog meget almindeligt, at folk ender med at vælge mellem enten en enkeltmandsseng, en trekvartseng eller derimod en dobbeltseng. Langt de fleste par vælger naturligvis at investere i en dobbeltseng, da den måler minimum 190 cm. i bredden, hvilket også er ensbetydende med, at der er god plads til begge personer i sengen. Dertil vil der dog også være mange par, der ikke har synderligt meget plads i soveværelset, der ender med at investere i en trekvartseng, mens enkeltmandssenge – som navnet også antyder – er beregnet til én person, hvorfor du bestemt ikke bør sove mere end én person i en sådan seng.

Der er – desværre – rigtig mange danskere, der tror, at selve størrelsen af deres seng faktisk ikke har noget at skulle have sagt i forhold til deres komfort, når de sover i den respektive seng. Det er en skam, for det har stor indflydelse på, hvordan du føler, når du sover i din seng. Der er mange søvneksperter, der har slået fast, at du som minimum bør have 90 cm. i bredden til dig selv (også hvis, du sover med en partner), mens det anbefales, at der er minimum 20-30 cm. luft i længden, så du dermed ikke vil opleve problemer med at ligge udstrakt i sengen.

Du skal vælge en god springmadras

Afhængigt af, hvad du ender med at investere i for en seng, så vil den selvfølgelig også være bestående af forskellige typer af madrasser. Hvis du vælger en helt almindelig seng, så vil den oftest blot være bestående af en boxmadras, men hvis du derimod leder efter en kvalitetsseng, så skal du naturligvis sørge for at vælge en seng, der også er udstyret med en springmadras. Derfor er det også uhyre vigtigt, at du sørger for at investere i en seng, der bliver leveret med en rigtig lækker springmadras, der understøtter din krop og dine behov på absolut bedste vis.

Én af de faktorer, der særligt er vigtigt i forbindelse med valget af din kommende springmadras er, at den kan bryste sig af den helt rette zoneinddeling, hvilket særligt er noget, du kommer til at sætte pris på, hvis du f.eks. har rygproblemer eller lignende. Derfor er det også særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge en springmadras, der faktisk understøtter din krop med den helt rette zoneinddeling, men det er selvfølgelig mindst lige så vitalt, at zonerne er struktureret på den rette måde og ligeledes også, at din springmadras er i stand til at give god støtte til de mest essentielle støttepunkter, hvilket gøres vha. zonerne.

Den primære årsag til, at det er vigtigt at vælge en madras med den rette zoneinddeling er, at det giver din rygsøjle de absolut bedste forudsætninger for at ligge vandret, når du sover, hvilket ikke blot er med til at gøre det mere komfortabelt for dig at sove i den respektive seng, men samtidig vil det også være med til at afværge fremtidige rygproblemer. Ved f.eks. at dine hofter har mulighed for at synke ned i din madras i løbet af natten, så vil du også være sikker på din rygsøjle vil ligge i sund og vandret position hele natten igennem.

Vælg en god topmadras til sengen

Det er dog ikke kun springmadrassen, der er essentiel, når du skal ud og investere i en ny seng. Det er mindst lige så vigtigt, at du sørger for at vælge en seng, der bliver leveret med en passende topmadras. Det er den madras, der udgør det øverste lag i din seng og dermed vil det også være denne madras, du ender med at have kontakt til hele natten igennem. Derfor er det naturligvis også vigtigt, at du sørger for at vælge med den absolut største omhu, da den udgør en stor del af den samlede komfort, selvom det er en meget tynd madras.

Der er rigtig mange danskere, er er af den opfattelse, at en topmadras ganske enkelt er for tynd til at kunne skabe komfort og støtte. Derfor er der også mange af de selvsamme personer, der mener, at det er spild af penge at investere i en topmadras til deres seng. Det er en skam, for du oplever en helt anden og langt bedre komfort, hvilket også er ensbetydende med, at du vil opleve en bedre nattesøvn, hvis du sover i en seng, hvor øverste madraslag er en topmadras. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at vælge en kvalitetsseng hvortil der medfølger en rigtig lækker topmadras, der kan give det sidste skub mod ultimativ komfort.

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at der findes et væld af forskellige typer af topmadrasser på det danske marked, hvilket naturligvis ikke just er med til at gøre udvælgelsen af din kommende topmadras nemmere. Der findes et væld af forskellige valgmuligheder og der er ligeledes rigtig mange forskellige faktorer, du skal sørge for at tænke med ind i denne beslutning. Hvis du sørger for at gøre dette, så skal der heller ikke være nogen tvivl om, at der er større sandsynlighed for, at du rent faktisk ender med at vælge den rette topmadras. Nedenfor kan du læse mere om de to mest populære typer af topmadrasser på det danske marked:

Topmadras med latex-kerne:

Den første type af topmadras og ligeledes også én af de mest populære på det danske marked er topmadrasser med en kerne af latex. Latex er et materiale, der er blevet udvundet af gummitræer og bruges til at skabe topmadrasser med en særligt god fasthed. Ved at vælge en madras med en kerne af latex, så får du dermed også nogle meget optimale forhold for en rigtig god nattesøvn. Du får desuden også en særdeles god støtte, eftersom den er todimensionel, men det stopper dog ikke her, for madrassen er samtidig også meget trykaflastende, hvilket mange danskere er uhyre glade for.

Latex er dog ligeledes et materiale, der har en fordel, at det kan bryste sig af, at være både allergivenligt og samtidig er det også et meget åndbart materiale. Det er også ensbetydende med, at det er et materiale, der ikke ender med at blive påvirket af din kropsvarme, så hvis du har problemer med, at du sveder meget om natten eller generelt har det varmt, så er en topmadras med en kerne af latex – uden tvivl – et oplagt valg for dit vedkommende. Derfor vil det naturligvis også være en løsning, du særligt kommer til at sætte pris på om sommeren, da du dermed ikke længere skal være bange for, at du kommer til at svede.

Topmadras med Memory Foam-kerne:

Memory Foam er en helt særlig type af skum, der er i stand til at justere sig efter kroppens vægt og samtidig former det sig også efter kroppens facon, hvilket den gør ved hjælp af kroppens egen varme. Memory Foam bliver nemlig blødere og blødere des mere, det bliver varmet op af din kropsbygning, hvilket også er ensbetydende med, at din krop roligt kan synke lidt ned i madrassen i de områder, hvor der vil være en ekstra belastning. Det er blandt andet noget, der gør sig gældende omkring både hofte og skuldre, der er meget almindelige trykpunkter for enhver person.

Det er blandt andet med til at sikre, at du ligger i en mere fastlåst position på din madras. Det vil selvfølgelig medføre, at du får en meget bedre komfort, hvilket blandt andet også er den overvejende årsag til, at mange personer med rygproblemer har stor succes med at sove på topmadrasser med en kerne af Memory Foam. Hvis du altid har ønsket dig en trykaflastende topmadras, der er i stand til at forme sig efter kroppen ved at optage din kropsvarme, så du dermed får muligheden for at synke ned i madrassen og lade den forme sig om dig, så er det Memory Foam-topmadrassen, du skal vælge.

Din seng er ikke et køb – det er en investering

Der er – desværre – rigtig mange danskere, der ser på købet af deres kommende seng som et ganske almindeligt forbrugskøb, hvilket bestemt må siges at være en skam. Når du står overfor at skulle købe ( eller investere i, om man vil) en seng, så er det særdeles vigtigt, at du ikke blot ser på det som værende et traditionelt køb. Hvis du gør dette, så vil du med garanti også have svært ved at allokere et ordentligt budget til din kommende seng. I stedet skal du vælge at se på det som værende en investering, når du skal købe en ny seng til dit soveværelse.

Der er mange årsager til, at du skal sørge for at se på købet af din kommende seng som værende en investering og derimod ikke blot endnu et traditionelt forbrugskøb. Som tidligere nævnt, så har din søvn en stor indvirkning på din dagligdag, så derfor er det også særdeles vigtigt, at du sover rigtig godt om natten. Derfor skal du også se på investeringen i din seng som en investering i en bedre og mere veludhvilet hverdag, hvor det ikke er vanskeligt at komme ud af sengen om morgenen, fordi du ganske enkelt kommer til at sove bedre og dermed også vil være mere frisk, når du vågner om morgenen.

Vælg ikke bare det billigste

I og med, at der er tale om en investering, så skal du selvfølgelig heller ikke være bange for, at være villig til at betale, hvad din kommende seng rent faktisk koster. Der er rigtig mange danskere, der vælger at gå på kompromis med valget af deres seng, fordi de ganske enkelt ikke er interesseret i, at bruge for mange penge på deres seng.

Det handler dog med stor sandsynlighed om, at de blot ser på det som værende endnu et køb, de skal lave. Derfor skal du selvfølgelig også sørge for at investere i en god seng, som er med til at sikre en uhyre god nattesøvn, der gør, at du hver dag er frisk og veludhvilet. Det er derfor rigtig vigtigt, at du altid sørger for at få valgt din nye seng med omhu, så du vil kunne sikre, at det produkt, du køber, er et, som du får glæde af i lang tid frem – uanset om du ønsker at få fundet dig en elevationsseng eller en kontinentalseng.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.