Limpistol test – Sådan finder du en god og billig limpistol

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

I denne store guide har vi udplukket nogle af de bedste limpistoler, som du kan finde på markedet. Vores limpistol test tager blandt andet udgangspunkt i en test fra eksperterne hos T3.com, hvor diverse limpistoler er rangeret ud fra forskellige parametre. Derudover griber vi fat i nogle af de limpistoler, der klarer sig virkelig godt på det danske marked.

Dyk ned i de forskellige bud på de bedste limpistoler i test, og find en variant, der passer til dit budget, behov og projekt. God læselyst! Først får du i skemaet nedenfor et hurtigt overblik, over nogle af de modeller vi har fundet gennem vores research til denne guide:

Bedst i test

Steinel Gluematic 3002

 • Høj smelteydelse
ForhandlerModelOpvarmningstidUdvalgte specsPris
Bosch PKP 18ECa. 7 min.Batterispænding: 200 W
Diameter til limstav: 11 mm
Vægt: 350 g
237,-
Dremel 930Ca. 5 min.Batterispænding: 100-240 V
Diameter til limstav: 7 mm
Vægt: 200 g
140,-
Bosch GluePenCa. 15 sek.Batterispænding: 3,6 V
Diameter til limstav: 7 mm
Vægt: 142 g i vægt
245,-
Rapid EG212Ca. 3-6 min.Batterispænding: 200 W
Diameter til limstav: 12 mm
Vægt: 270 g
166,-
Ryobi R18GLU-0Ca. 3 min.Batterispænding: 18 V
Diameter til limstav: 11 mm
Vægt: 730 g
227,-
Steinel Gluematic 3002Ca. 7-10 min.Batterispænding: 200 W
Diameter til limstav: 11 mm
Vægt: 320 g
148,-

Bosch PKP 18 E – blandt de bedste limpistoler i test

Limpistol test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
245 kr.
Set til
224 kr.
Set til
263 kr.
Set til
259 kr.
Set til
326 kr.
Set til
326 kr.
 • Beskrevet af T3.com som den bedste limpistol til løbende reparationer
 • Kvalitetsmaterialer fra populære Bosch
 • En ekstra lang dyse for flere muligheder

Du har højst sandsynligt allerede stiftet bekendtskab med mærket Bosch. Den tyske virksomhed fra 1886 lever op til stereotypen om tysk produktion. Kvalitet, kvalitet og kvalitet. Det samme gør sig gældende med Bosch PKP 18 E, der blandt andet har fået en fin fjerdeplads i testen fra T3.com.

Modellen har at gøre med to forskellige varmeindstillinger. Til at varme op bruger limpistolen 200W, og for at holde limen varm bruger modellen små 16W. Den helt store fordel ved netop denne model fra Bosch er, at den har en lang dyse. Den lange snude på limpistolen gør, at du kan få den varme lim ind i smalle steder, hvor en normal limpistol ikke kan klare jobbet.

Maskinen gør tilmed brug af en mekanisme, hvis dråbefang forhindrer uønskede dråber af varm lim i at dryppe. Samme mekanisme sørger for, at den lange dyse ikke tørrer ud. Afslutningsvist er det også denne smarte mekanisme, der får maskinen til at give en konstant strøm af lim.

Det er ikke kun den lange dyse eller den smarte mekanisme, der giver Bosch PKP 18 E sin velfortjente plads i testen af de bedste limpistoler. Modellen har en stor ydeevne og en klæbeeffekt på hele 20 g/min. Det vil sige, at maskinen på kort tid kan opvarme og sprøjte lim ud i store mængder. Arbejdshastigheden er derfor i top, og du kan hurtigt føre dit byggeprojekt eller DIY-forsøg ud i livet!

Et af de få kritikpunkter fra T3.com er, at Bosch PKP 18 E mangler en knap til at tænde og slukke for modellen. For at slukke kræver det, at du trækker stikket ud af stikkontakten. Derudover påpeger de prisen som relativ høj og vægten som relativ tung. De relative overvejelser er dog en smagssag, og du kommer uden tvivl til at blive stor fan af at have denne model liggende i værktøjskassen.

https://youtu.be/S0cOqv3Kwgk

Dremel 930 – den bedste limpistol i testen til hobbyforbrug

bedste limpistol til prisen
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
143 kr.
Set til
139 kr.
Set til
157 kr.
Set til
205 kr.
Set til
216 kr.
 • Farverige limstænger
 • Let i vægt
 • Billig limpistol med høj garanti

Du skal ikke lade dig snyde af denne models design, som T3.com sammenligner med kontrollere til de fjernstyrede biler på legetøjsbaner, som man havde som barn. Dremel 930 er en lille, men kraftfuld limpistol, som har tilkæmpet sig det sidste spot i testen hos førnævnte testhjemmeside.

I stedet for at drive legetøjsbiler kan denne limpistol opvarme en syv millimeter limstav på blot fem minutter. Det er ret imponerende. Du kan tilmed bruge limstave i forskellige farver, hvilket gør Dremel 930 perfekt til at dekorere hobbyprojekter eller lime en genstand i en bestemt farve.

Med sin kampvægt på små 200 gram er Dremel 930 alligevel forholdsvis holdbar, hvilket er et plus i bogen. I dag er mærket Dremel blevet en del af Bosch, hvilket muligvis forbinder holdbarheden med den tyske kvalitet.

I modsætning til den anden model fra Bosch har Dremel 930 fokus på at være simpel og let at håndtere. Det kommer til udtryk med støttebøjlen, der hjælper maskinen med at holde balancen. Derudover bruger denne model også drypfang, hvilket virkelig er en vigtig egenskab ved en limpistol. I et uopmærksomt øjeblik kan en undsluppen dråbe nemlig forårsage store brandsår på både børne- og voksenhænder.

Dremel 930 er et udmærket valg, hvis du søger en billig limpistol med gode anmærkninger på bagen. Især i forhold til mindre hobby- og DIY-projekter kan netop denne model være svaret på dine bønner!


Bosch GluePen – ledningsfri limpistol i høj klasse

bedste akku limpistol
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
277 kr.
Set til
245 kr.
Set til
343 kr.
Set til
287 kr.
Set til
369 kr.
 • Trådløs batteridrift
 • Ekstrem kort opvarmningstid
 • Ultralav vægt

Vi hopper en smule væk fra eksperterne hos T3.com, mens vi bliver ved Bosch. Selvom Bosch allerede har fået stor opmærksomhed i vores limpistoltest, så bliver vi gang på gang imponeret over de innovative løsninger hos det tyske firma.

I denne omgang står den på Bosch GluePen, der ved flere forhandlere er blandt de mest populære produkter. Det store plus ved netop denne model er, at den til en forandring er batteridrevet. Det vil sige, at du slipper for at holde øje med den lange ledning, som de fleste limpistoler har hængende fra den ene ende. Derudover behøver du heller ikke at koncentrere dig om at slukke maskinen, da den har en automatisk slukkefunktion, der træder i kraft efter 10 minutters inaktivitet.

Et andet salgsargument er den fuldstændigt usammenlignelige opvarmningstid på blot 15 sekunder. Derved sparer du et godt stykke tid, når du skal bruge din limpistol her og nu. Du lægger blot limstaven på 7 millimeter i den ene ende, tænder på knappen, og efter 15 sekunder kan du bruge limpistolen. Det bliver stort set ikke nemmere!

De mange fordele ved Bosch GluePen presser modellen ind blandt vores udvalgte limpistoler som bedst i test. Samtidig er modellen meget populær på markedet. Det afspejler muligvis, at modellen er yderst brugervenlig, ligger godt i hånden og passer godt ind i de fleste hverdagssituationer.

Til større projekter bør du muligvis spejde efter en større, kablet maskine, da større modeller typisk har en større ydeevne. Derudover kan det være en fordel at have 11 millimeter limstave, da du i så fald slipper for at skifte stavene så ofte.

https://youtu.be/98DYHlArIgQ

Rapid EG212 – en billig limpistol med fokus på brugervenlighed

billig limpistol
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
185 kr.
Set til
193 kr.
Set til
289 kr.
Set til
223 kr.
 • Justerbar stander
 • Silikonetud for sikkerhed
 • Ergonomisk udformet, som resulterer i godt greb

Vi udlodder endnu en plads i vores limpistoltest til en populær limpistol blandt forhandlere. Modellen hedder Rapid EG212. Med sit simple design med fokus på komfort er denne model fra Rapid et sikkert valg, hvis du mangler en god limpistol til mindre reparationer i hjemmet.

Først og fremmest er Rapid et typisk eksempel på en fornuftig limpistol, der hitter blandt forbrugerne grundet den lave pris. Hvem vil ikke have en billig limpistol, der klarer jobbet til punkt og prikke? Derudover er modellen yderst brugervenlig, sådan den almene forbruger sagtens kan håndtere maskinen på egen hånd.

Opvarmningstiden ligger omkring de 3-6 minutter, hvilket er gennemsnitligt for en limpistol. Selvom de fleste limpistoler bruger limstave på 11 millimeter, går Rapid EG212 én millimeter op og bruger limstave på 12 millimeter. Til almindeligt forbrug vil du dog næppe mærke den helt store forskel på den lille ændring.

Til almindeligt forbrug er du dækket fint ind, hvis har en Rapid EG212 i værktøjskassen. Hvis du skal bruge en limpistol til større projekter, så kommer du muligvis modellen kvit. Denne model kan dog sagtens indfri ønskerne om en budget- og brugervenlig limpistol, som de fleste kan bruge og få gavn af.


Ryobi R18GLU-0 – kraftig batteridrevet limpistol med lang driftstid

Bedst i test limpistol
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
265 kr.
 • Fungerer med alle kraftige limtyper
 • Har 2-finger afbryder for maksimal kontrol
 • Kan levere op til 5 timers driftstid

Til altmuligmanden eller -kvinden er der muligvis andre krav til, hvad en limpistol skal kunne for at klare sig bedst i test. Det har en af verdens største og mest innovative værktøjsproducenter taget højde for. Ryobis limpistol med navnet Ryobi R18GLU-0 klarer sig selvsagt godt i tests og blandt forhandlerne.

Vi er tilbage blandt de tunge drenge i klassen, når der er tale om denne stærke limpistol fra den internationale koncern Techtronic Industries (TTI), som Ryobi hører ind under. Det unikke ved Ryobi R18GLU-0 i vores sammenligninger af limpistoler er, at produktet er en del af Ryobi 18V ONE+ systemet. Det vil sige, at batteriet til modellen passer med andre produkter i samme system.

Men hvad gør modellen til en god limpistol? I første omgang er det værd at nævne, at denne model er batteridrevet. Med et batteri på hele 5,0 Ah kan du lime løs i op til 5 timer. Det giver dig et hav af muligheder, og det er især brugbart til udendørs projekter.

Derudover prioriterer du automatisk sikkerhed højt, hvis du får fingrene i dette produkt. Producenten har indbygget en LED-indikator, som signalerer, om maskinen er klar til brug eller slukket. Dernæst har den en 2-finger afbryder. Derved kan du med ro i maven gå i krig med modellen.

I forhold til opvarmningstiden på blot 3 minutter bliver modellen til en af de bedste limpistoler i testen. Selvom det overordnet spiller en mindre rolle for limarbejdet, så spiller det en væsentlig rolle for forbrugeren i øjeblikket.

En af de få ulemper ved modellen er, at den sammen med batteri og lader kommer op i et prisleje, der muligvis virker højt i forhold til andre gode og billige limpistoler på markedet. Derudover er modellen klart den tungeste limpistol i testen, da den med batteriet tilkoblet vejer hele 730 gram. Derfor er det en overvejelse værd, om dit forbrug kræver en kraftig limpistol som Ryobi R18GLU-0.


Steinel Gluematic 3002 – mange funktioner i en billig limpistol, som klarer sig bedst i test

limpistol tilbud
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
161 kr.
Set til
196 kr.
Set til
327 kr.
 • Høj smelteydelse
 • Passer til alsidige opgaver som hobby- og håndværksarbejde
 • Praktiske og udskiftelige dyser i tilbehøret

Selvom Bosch er et anerkendt mærke inden for redskaber og værktøjer, så er der en anden mastodont på markedet inden for limpistoler.

Der er selvfølgelig tale om mærket Steinel. Det tyske mærke prioriterer også kvalitetsprodukter højt, hvilket er tydeligt ved limpistolen Steinel Gluematic 3002.

Modellen kombinerer de eftertragtede krav ved en eksklusiv limpistol og pakker det ind i et brugervenligt design. Derfor undrer det ingen, at modellen klarer sig godt i forskellige testresultater af limpistoler. Samtidig står modellen højt på bestseller-listen hos diverse forhandlere, hvilket understreger produktets kvalitet.

Steinel Gluematic 3002 har en lille detalje, som gør den ekstra velegnet til hverdagsbrug. Til modellen finder du udskiftelige dyser, hvilket du får gavn af, hvis dysen bliver slidt eller meget beskidt. Det er tilmed muligt at finde dyser i forskellige længder, sådan du kan tilpasse dysen til den specifikke situation.

Sammenlignet med nogle af de bedste limpistoler i vores test har Steinel Gluematic 3002 svært ved at konkurrere med den store mængde af lim, som blandt andet Bosch PKP 18 E kan spytte ud i minuttet. Her kan Steinels limpistol diske op med 16 g/m, hvilket ellers er ret imponerende.

Afslutningsvist har modellen funktioner som elektronisk temperaturregulering og mekanisk tilførsel, hvilket overordnet giver en mere komplet limpistol og en bedre brugeroplevelse. Den lange opvarmningstid er derimod et kritikpunkt, som nogle vægter tungere end andre.


Testsektionen.dk finder de bedste produkter i test – du vælger den bedste for dig

Vores fornemste opgave er at finde diverse kvalitetsprodukter som limpistoler, der klarer sig bedst i test. På den måde sparer du en stor mængde tid på at opspore produkter hos et hav af store og små forhandlere. Vi finder de bedste kvalitetsvarer, sådan du kan træffe den bedste beslutning.

I netop denne artikel har vi udplukket diverse limpistoler ud fra konkrete specifikationer, fra testeksperterne T3.com og fra bestsellers hos diverse forhandlere. På den måde opnår vi diversitet og finder frem til produkter, der generelt klarer sig godt på markedet og hos forskellige eksperter.

Selvom vi udelukkende bruger anerkendte og objektive eksperter, så er mennesket grundet sin natur aldrig fuldstændig objektivt. Derfor er det i sidste ende din vurdering af det enkelte produkt, der betyder noget på den lange bane for dig.

Vi har så vidt muligt fundet nogle limpistoler i høj kvalitet, og vores liste har forhåbentlig skubbe dig et skridt i den rigtige retning mod en ny limpistol til din værktøjskasse. Som du kan se, varierer funktionerne en smule fra limpistol til limpistol, og nogle egner sig bedre til en specifik situation end andre. Vælg derfor den bedste limpistol i testen, der dækker netop dit behov.


Andre indlæg, guides og tests du måske også finder interessant

Er du til gør-det-selv projekter så er en god boremaskine uundværlig. Så hvis du mangler en sådan, så kan du med fordel læse vores boremaskine test, hvor vi har fundet frem til nogle af de bedste på markedet i ét samlet overblik.

Du kan også finde dig et lækkert varmetæppe fra vores varmetæppe test eller en lysterapilampe fra vores lysterapilampe test, for øget velvære.

Du kan også tage et kig på vores el ladcykel test, så du kan transportere din børn eller andre rundt i nærområdet på cyklen. Det kan også blot være en almindelig ladcykel, som du kan læse mere om i vores ladcykel test.

Med en pandelampe fra vores pandelampe test, kan du også se i mørke uden en lommelygte.

Det er vigtigt at få en god nattesøvn, for at kunne fungere optimalt i hverdagen. Derfor er det også vigtigt med en god seng. Vi har kigget nærmere på nogle af de bedste senge og madrasser, i forskellige tests og guides. Læs mere om disse, og optimer din nattesøvn:


Kilder:

 • T3.com: “Best glue gun 2020: red hot, sticky action with the best glue guns for hobbies and repairs”
{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply