Løbeur test – Sådan finder du det bedste løbeur til dit behov

0

Løbeure er blevet det helt store herhjemme inden for de sidste år, og du kan nu både tracke distance, din puls og hvor ofte du bevæger dig. Men ikke noget med det.

Du kan nemlig også få løbeure med en række andre funktioner, der gør din løbetur meget nemmere. Du kan måde dit stressniveau, svare på beskeder og så kan du betale med uret, his tørsten skulle melde sig på vejen. Men hvordan finder man rundt i det store marked inden for alle disse ure? Vi vil guide dig lidt på vej og undersøge, hvilket løbeur, du skal købe.

Løbeur bedst i test

Vi tester seks forskellige ure i forskellige prisklasser. Der vil næsten altid være et ur til dine behov og til dit budget, hvilket er en god idé at have overvejet inden, du beslutter dig for, hvilket løbeur du vil have dig.


Garmin Vivosmart 3 – Det lille ur

→ Set hos Proshop.dk til 611 kr.

Løbeur test

Garmin er ved at være en af de store producenter, når det gælder teknologi og sportsudstyr. De har i de senere år lanceret en række af forskellige puls- og løbeure med en bred vifte af forskellige ure, der alle kan noget forskelligt.

Garmin Vivosmart 3 er ingen undtagelse, der er et lille, praktisk aktivitetsur, der rummer en række af funktioner til dine sportsaktiviteter og løbetur.

Uret design er sort, simpelt og stilfuldt, og så fylder uret ikke særlig meget på håndleddet. Urets vægt er kun på omkring 21 gram, hvilket betyder, at du ikke vil have fornemmelsen af et tungt håndled på din løbetur.

Uret rummer som sagt en række af funktioner. Først og fremmest er urets søvnovervågning en super anvendelig funktion, der overvåger både dit søvnmønster og registrerer både bevægelser og rolig søvn. På den måde kan Garmin Vivosmart 3 vejlede dig døgnet rundt, og ikke kun på din løbetur. Uret tæller også antallet af etager, du går op og registrerer dit stressniveau i løbet af dagen.

Vil du bruge det til styrketræning, så kan Garmin Vivosmart 3 være din personlige træner, der tæller dine repetitioner, så du kan koncentrere dig om dine øvelser. Uret har en trådløs tilslutning samt bluetooth, så du nemt kan koble det op med diverse devices. Vil du holde styr på din historik, så gemmer uret din aktivitetshistorik over en længere periode. Og så rummer uret selvfølgelig en pulsmåler samt en pulsalarm, som er særdeles anvendeligt på din løbetur.

Dette er kun et udpluk af urets mange funktioner, og derfor er dette pulsur også et ur til dig, der gerne vil have mange funktioner i et lille, praktisk ur, som du kan bruge døgnet rundt. En ulempe ved uret er dets manglende GPS, hvilket kan være rart på din løbetur, men kan du undvære dette og i stedet for prioriterer et ur, der er smart og letvægtigt, så er dette ur det ultimative valg.


Beurer PM 62 pulsur – Pulsur tilbud

→ Set hos Apuls.dk til 899 kr.

→ Set hos Helsebixen.dk til 1.049 kr.

Pulsur tilbud

Beurer PM 62 er et pulsur, der også rummer en række af fede funktioner, der gør din løbetur til en bedre oplevelse.

Selve pulsuret er udført i et klassisk design i børstet stål, men med et firkantet display, hvilket skiller sig lidt ud fra størstedelen af løbeure på markedet.

Looket bliver derfor en smule maskulint, og derfor er uret især oplagt til det mandlige køn. Uret kan give dig praktiske oplysninger som klokkeslæt, årstal, ugedag og dato, hvilket kan vær rart, hvis du anvender uret til dagligt.

LÆS OGSÅ:  Løbebånd test – De bedste løbebånd til brug i hjemmet

Samtidig er der alarm og stopur og 50 mellemtider med visning af din gennemsnitspuls pr. mellemtid. Du kan også tage uret på i vandet, da det er vandtæt helt ned til 30 meter.

Urets mest avancerede funktion er den indbyggede pulsmåler, der kan give dig en række af forskellige data. Her måles din pulsnøjagtighed via din EKG, og så er der en optisk visning af pulsen, hvilket læner sig op af de populære Suunto puls system.

Din puls bliver derved placeret inden for to zoner; grøn og rød, om henholdsvis ligger inden for zonen og uden for zonen. Du får også et overblik over tid over-, under- og i træningszonen. Uret måler dit kalorieforbrug og din fedtforbrændning imens, så du nemt kan holde styr på alt dette, hvis du har nogle helt klare mål, som du gerne vil opnå.

Og ikke nok med det, så er der også indbygget fitnesstest på, der indebærer 1600 meter løb på et niveau fra 1-5 inkl. Fortolkning af det målte data.

PM 62 er det ur, der er særligt velegnet til dig, der gerne vil teste og udfordre din kondition og arbejde med pulstræning, når du bruger uret. Den avancerede pulsmåler gør det nemt at arbejde med dine mål, så du får målt en masse data, som du senere kan sammenligne. Dog mangler uret også GPS, og så skal du altid tage højde for om urets look er noget for dig, da det er en smule mere bombastisk end andre.


Polar M200 – Løbeur med GPS

→ Set hos Proshop.dk til 893 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 1.205,5 kr.

Løbeur med GPS

Polar har altid været én af de trofaste producenter af kvalitetsure, der rummer alt det, du har brug for i dit pulsur, og M200 er ingen undtagelse.

Dette løbeur er først og fremmest udført i sort gummi og har et klassisk og enkelt look, der især tillader, at du bruger det til dagligt op arbejdet eller lign. Et stort plus ved dette ur er den indbyggede GPS-funktion, så du altid kan få tracket din præcise distance og rute.

Uret har også mange andre sporingsfunktioner, såsom hastighed, kalorieforbrug, søvnaktivitet og dit antal af trin taget i løbet af dagen. Uret er tilmed vandtæt, så du sagtens kan gøre brug af det i regnvejr eller i svømmehallen.

Særligt for Polar er, at urene har nogle specielt designede features, som kan anses for at være en gruppe af små programmer, der er designet af Polar selv.

Her får du i uret blandt andet Polar Training Benefit, Polar Activity Guide, Polar Smart Calories og meget andet. Uret har en vibrationsalarm, der vil påminde dig, når du f.eks. skal sørge for at bevæge dig igen eller når den indstillede tid er gået. Og så kan det give dig smarte notifikationer undervejs.

Uret er alt i alt et ur, der rummer de mest gængse funktioner, som et rigtig godt pulsur har brug for. Du kan måle din puls, tage tid, tracke din rute og tælle dine kalorier. Men det er også det, som uret kan. Det byder ikke på nogle særligt ekstraordinære funktioner, og det kan derfor placeres i samme kategori som de to foregående løbeure, og alle tre ure er fornuftige valg.


Garmin Forerunner 735XT – Løbeur med musik

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.506 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.558 kr.

Garmin løbeur

Igen sniger Garmin sig ind med endnu et løbeur, nemlig det populære Forerunner 735 XT, der er en af de helt store drenge i klassen. Dette ur er nemlig sprængfyldt med lækre funktioner, luksus og så har uret et stilrent design.

LÆS OGSÅ:  Massageapparat Test - Find de bedste og billigste massageapparat her

Uret er klassisk af udseende og designet i et sort, at materiale med en simpel, rund skærm, hvilket gør uret til et meget diskret ur.

Dette ur har allerede fået enormt gode anmeldelser fra mange brugere, og er derfor det foretrukne hos mange. Uret forener 6xx-seriens design med trifunktionaliteter fra 9xx-serien, og derved betegnes uret som et avanceret GPS-multiur med pulsmåling i håndleddet.

Uret har også imdbygget GPS og kalorieberegner, så du nemt kan tracke dine data efter løbeturen. Garmin har også installeret en intervalfunktion i uret og en tempoalarm, hvilket gør det meget brugervenligt for både langdistanceløbere intervalløbere. Er er også andre funktioner som:

  • Skridttæller
  • Højdemåler via GPS
  • Automatisk aktivitetsmål
  • Søvnregistrering
  • Bluetooth og ANT+

Særligt for dette ur er, at du kan styre din musik fra uret, så det bliver nemt for dig at lytte til din yndlingsmusik hele vejen, uden at skulle stoppe op. Dog kan du ikke få lagret din musik på uret eller gøre brug af Garmin Pay, som nogle af de endnu mere avancerede modeller rummer.

Dette er lidt en mangelvare i et ur til denne pris, og især når det handler om musiklagring, så du kunne slippe for at have din telefon med på farten. Heller ikke dine SMS-beskeder og notifikationer fra f.eks. Facebook er tilgængelige på uret.

Alt i alt er dette ur et glimrende valg, hvis du ønsker et ur fyldt med gode funktioner, og som næsten kan det hele. Du er stadig afhængig af din Ipod eller telefon, når du skal lytte til musik, men får den frihed, at du kan skifte musikken på uret. Vi synes, at du, til trods for prisen, får ret meget for dine penge, og designet med i købet.


Garmin fenix 3 HR – Løbeur med pulsmåler

→ Set hos Proshop.dk til 4.796 kr.

Løbeur med pulsmåler

Tesens absolut dyreste ur er også et vi finder fra producenten Garmin, og denne gang er der ikke sparet på noget.

Garmin fenis 3 HR er et løbeur til dig, der vil have det bedste af det bedste.

Urets design er af sort, mat materiale og med en skærm, der er omringet af en ramme af støvet stål. Uret kan virke en smule voldsomt, men det skal også kunne rumme alverdens forskellige funktioner.

Uret er særdeles robust og har selvfølgelig indbygget pulsmåler og GPS, som er rart at kunne gøre brug af som løber.

Herudover er der funktioner til avanceret træning og adgang til platformen Connect IQ, der giver dig muligheden for brugertilpasning af dit ur, så du kan få præcis den brugerflade du ønsker. Connect IQ gør det muligt for dig at indstille pps, widgets, datafelter og unikke urskiver, der gør dit Garmin smartwatch endnu bedre. Og med smartwatch følger netop muligheden for at gøre brug af diverse apps, hvilket vi har efterlyst i de andre ure.

Andre funktioner, der er unikt for dette ur i testen er trykhøjdemåler, barometer og kompas. Du kan nemt måle den præcise opstigning og nedstigning samt forudse vejrforandringer med barometeret. Som løber er uret spækket med træningsfunktioner, der kan give dig oplysninger om din form og kondition.

Først er er VO2-max estimering, der sammen med urets pulsmåler behandler en masse data, såsom løbehastighed, pulsudsving og slag pr. minut for at kunne bestemme, hvor stor en mængde ilt du kan forbruge pr. minut.

Du kan på den måde nøje følge dine konditionsforbedringer og sammenligne med andre. Andre målinger omfatter restitueringsanbefaling efter løbeturen og en restitueringskontrol og restitueringstimer. Samtidig giver fenix 3 dig feedback på din form ved at kigge tilbage i din løbehistorik, og derved har du en personlig træner lige ved hånden.

LÆS OGSÅ:  Spinningcykel test - Sådan finder du den bedste spinningcykel til dit behov

Vi kunne fortsætte med at fortælle om dette ur, for det rummer et væld af forskellige funktioner. Vil du have det bedste af det bedste, så er dette uret for dig. Men prisen er også i en helt anden boldgade end de foregående ure, og derfor skal du også overveje dette inden et eventuelt køb.


Suunto Traverse Bluetooth sport watch løbeur

→ Set hos Proshop.dk til 2.023 kr.

Suunto løbeur

Suunto har produceret et sportsur, der kan anvendes til både trekking, hiking og løb især. Her finder du et ur med nogle spændende funktioner, der skiller sig ud fra de tidligere ure. Uret er designet i en mørkegrå/sort farve med en gummirem og stål som ramme omkring skærmen.

Uret har indbygget GPS med typografiske kort, der giver dig et godt overblik over din placering. Du finder også funktionen Suunto Movescount, der rummer disse typografiske kort og GLONASS navigation, der hjælper dig med at planlægge din rute og finde vej. Uret tillader dig også at tracke din hastighed, distance og stigning undervejs, så du kan løbe godt i kuperet terræn, og samtidig planlægge dine ruter via Suunto Movescount.

En spændende funktion er urets ”heatmaps”, der gør det muligt for dig at udforske nye ruter ud fra varmemålinger af jorden. Uret kan også holde til en tur under vandet, og du kan tage det med ned til 100 meter.

Dette ur er til dig, der er vild med løbeture i kuperet terræn og med at udforske nye og uopdagede områder. Prisen er i den lidt høje ende, men uret er robust og særdeles godt, hvis du netop skal bruge det på løbeture i bjergkæder, i skove eller andre komplicerede steder.


Løbeur bedst i test – Det bedste til dit behov

Der slår ingen tvivl om, at du med sikkerhed kan erhverve dig et ur fra Garmin, der netop står for en stor del af de forskellige løbeure på markedet i dag.

Har du pengene til rådighed, så er Garmin fenis 3 klart det bedste valg, som også er det ur, vi synes er det bedste i denne test. Kan du klare dig med mindre, så er Polar M200 også et godt valg, da det rummer de mest gængse funktioner og har et elegant og simpelt look.

Er du derimod vild med at sætte mål og få detaljerede data ud, så skal du vælge modellen fra Beurer, der rummer en avanceret pulsmåler, som kan give dig nogle særdeles brugbare oplysninger efter din løbetur.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply