ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.
Det er blevet oktober måned, naturen skifter fra grøn til gylden og selv om det er et betagende syn, når klorofylen nedbrydes i træernes og planternes blade, er det irriterende, at de netop ender livet på din græsplæne, terrasse eller indkørsel. Her kan en løvsuger være til gavn, og derfor har vi i denne løvsuger test samlet nogle af de bedste af slagsen ud fra tests og anmeldelser for at give dig et overblik. Så kan du hurtigt og nemt træffe et godt valg til dit behov.
Hvis du ikke er til løvrive, kost, skovl, trillebør osv. er løsningen på efterårets oprydning en løvsuger eller en løvblæser. Der findes et utal af modeller og varianter på markedet, derfor er der en række ting, du bør vide.
Bosch ALB 36 LI
- Hastighed mellem 170 og 250 km i timen
Værd at vide
Der findes både løvsugere og løvblæsere, og er du typen, der både kan blæse og have mel i munden er en model med begge egenskaber måske løsningen for netop dig? Som navnene antyder opsamler løvsugeren blade o.l., mens løvblæseren anvendes til at blæse bladene sammen i en bunke, hvor du så efterfølgende selv står for opsamlingen.
Løvsugere og løvblæsere findes med flere former for drivkraft, fx el (ledning), batteri eller benzin. Der er flere fordele og ulemper ved de forskellige typer, og det vender vi tilbage til.
Visse løvsugere kan findele det opsamlede løv, så det fylder mindre i opsamlingsbeholderen og er klar til at blive smidt på kompostbunken.
Løvsugeres og løvblæseres kraft/effekt angives som lufthastighed og måles i km pr. time.
Nogle produkter sælges uden batteri og oplader, så vær opmærksom på, at dette kan fordyre dit køb, hvis du ikke har fungerende batterier og ladere i forvejen.
Overvejelser inden køb af løvsuger/løvblæser
Der udbydes løvsugere/-blæsere fra nogle få hundrede kroner og opefter, så det er indlysende, at der findes maskiner af vidt forskellig kvalitet og til et hav af opgavetyper. Det er således vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser om, hvilke typer opgaver, der skal løses i forbindelse med netop din bolig?
- Hvor stort et areal skal ryddes – og hvor tit?
- Hvordan er underlaget og hvilke krav stiller det til maskinens effekt?
- Kan og vil du selv opsamle løvet, eller skal maskinen være en del af den proces?
- Har du præferencer i forhold til, om maskinen drives af el, batteri eller benzin?
Vi har i denne løvsuger test samlet og fundet seks produkter i prisniveauet 500 kr. til 2.000 kr., som hver især er et godt køb til prisen af forskellige årsager.
Stiga SBL 2600
Nej, STIGA er ikke i denne sammenhæng et velkendt bordtennisbord, men et anerkendt svensk firma med mere end 80 år på bagen, som har specialiseret sig indenfor græsslåmaskiner, havetraktorer, elektrisk haveudstyr og meget mere.
Stiga SBL 2600 er denne løvsuger test billigste løvsuger/-blæser og er el-drevet, dvs. med ledning. En meget kort en af slagsen endda, så husk at købe en forlængerledning, hvis du ikke har en i forvejen!
Modellen har en 45-liters opsamlingspose, som er gavnlig, når du bruger sugefunktionen.
Stiga SBL er yderst støjsvag og vejer kun 3,3 kg.
Bosch ALS 25
Tyske Bosch kræver ingen nærmere præsentation, idet mærket har eksisteret i mere end 130 år. Og mon ikke de fleste af os på et eller andet tidspunkt har haft et Bosch-produkt indenfor hjemmets fire vægge? Eller i hvert fald i hånden …
Som Bosch udtrykker det, er den eneste ulempe ved ALS 25, at der ikke er blade nok. Måske en sandhed med modifikationer, men der er her tale om en prisbillig havestøvsuger, hvor der kan monteres en 45-liters opsamlingspose.
ALS 25 er eldrevet og vejer 4,4 kg med opsamlingspose og 3,2 kg uden. Modellen har skuldersele, så man undgår ømme arme og skuldre.
En rigtig god facilitet er kværnen, som findeler de opsugede blade og reducerer rumfanget af disse med ca. 90%. Så er de lige til at hælde på kompostbunken. Bosch ALS 25 er den eneste løvsuger med kværn i vores løvsuger test.
Bosch ALB 36 LI
ALB 36 LI er en kraftig batteridrevet løvblæser fra Bosch. Den har et elegant design og er udført i Bosch’ velkendte grønne og sorte farver. Den er ergonomisk udformet med et godt greb og en god balance, så den kan håndteres med én hånd. Ikke mindst fordi den vejer under tre kg.
Løvblæseren kan indstilles på en variabel hastighed mellem 170 og 250 km i timen. Batteriet klarer fuldt opladet en arbejdstid på godt en halv time, og en fuld opladning af batteriet tager 70 minutter.
ALB 36 LI leveres med både batteri og oplader. Batteriet kan endvidere anvendes i andre Bosch-produkter.
Ryobi RBL42BP
Ryobi RBL42BP er den eneste benzin-drevne løvblæser i vores løvsuger test, og den er samtidigt den tungeste med godt otte kg.
Løvblæseren er velegnet til større opgaver – og dermed også til erhvervsmæssig brug – da den er udstyret med en rygsækramme, som giver den bedst mulige komfort under arbejdet med maskinen.
Endvidere er blæseren udstyret med en fartpilot, så hastigheden kan holdes konstant fx ved længerevarende brug. Lufthastigheden er op til 300 km i timen.
Stiga SBL 24 AE
Løvsuger testens anden Stiga-produkt er en batteridrevet løvblæser, som kun vejer 4 kg inkl. batteri. Med et lydniveau på 89 dB er den støjsvag, men vi anbefaler alligevel ikke, at du starter løvblæsningen tidligt søndag morgen, hvis du har naboer.
SBL 24 AE har et ergonomisk håndtag, designet er enkelt – men elegant. Og farvekombinationen gul/sort går man aldrig forkert af.
Løvblæseren leveres med både batteri og oplader. Driftstiden på en fuld opladning er 15-20 minutter, og batteriet oplades på halvanden time.
Worx løvblæser
Worx løvblæser er en kraftig batteri-drevet løvblæser. Den har et elegant, smalt design, som gør den meget anvendelig på områder, hvor der er begrænset plads.
Den lave vægt og det smalle rør gør, at løvblæseren er nem at håndtere med en enkelt hånd.
Blæsehastigheden kan justeres op til max. 230 km i timen. Lithium-batteriet kan oplades på en time og passer også til andre Worx-produkter.
Anbefalinger
Det kan være svært at afgøre, om man skal anskaffe sig en løvsuger med batteri, på el eller en benzin løvsuger, idet der er fordele og ulemper ved alle tre typer? Lad derfor typen af opgaver og dit personlige temperament afgøre, hvilke af følgende fordele, du foretrækker – og hvilke ulemper, du kan leve med. Det håber vi at have hjulpet dig med i denne løvsuger test.
Drivmiddel | Fordele | Ulemper |
---|---|---|
El | Velegnet til små opgaver på terrasse, have og indkørsel, hvor du er tæt på en stikkontakt. Du slipper ikke op for strøm eller benzin | Der kan være behov for en lang forlængerledning, og ledningen kan være i vejen under arbejdet. |
Batteri | Velegnet til større opgaver med større rækkevidde. Visse producenter tilbyder samme batteri til deres forskellige produkter. | Man skal sikre sig, altid at have et opladet batteri liggende. Mange maskiner har en driftstid på 15-30 minutter, hvilket måske kræver et ekstra batteri til store opgaver. |
Benzin | Velegnet til større opgaver med større rækkevidde. | En benzin løvsuger larmer typisk mere end en batteri løvsuger og en løvsuger på el. |
Hvis du har store og længerevarende opgaver, bør du tænke ergonomi ind i dit valg af løvsuger/løvblæser, så du ikke får smerter under og efter arbejdet. Tænk derfor i maskiner med bæreseler, rygsækramme e.l.
Som tidligere nævnt i denne løvsuger test er der et mindre arbejde for brugeren ved at vælge en løvsuger frem for en løvblæser, idet løvet opsamles som en del af arbejdsprocessen. Hvis du vælger en løvsuger, så overvej dels opsamlingskapaciteten men vælg fx også en model, der kan findele blade og smågrene, så du kan spare nogle tømninger af opsamlingsposen undervejs.
Tjek altid om batteri og oplader er inkluderet i prisen, inden du sammenligner de forskellige produkter. Vælg eventuelt produkter som har en batteriserie, der passer til flere værktøjstyper.
Brug sikkerhedsbriller, især ved løvblæsere, hvor blade, grene, sten m.m. kan være uregerlige.
Brug høreværn, idet mange løvsugere og løvblæsere har et støjniveau som en motorplæneklipper, dvs. omkring 90 dB. Høreforeningen anbefaler brug af høreværn ved et støjniveau på 85 dB.
Held og lykke med dit valg af havestøvsuger!
Andre spændende artikler, indlæg og guides
Har du også noget brænde der skal saves? Så tag et kig på vores el kædesav test eller motorsav test. Til dette kan du også bruge en brændekløver. Find en ny brændekløver i vores brændekløver test. Du kan også læse mere om buskryddere i vores buskrydder test.
Trænger hækken til en omgang, så læs vores hækkeklipper test, og find den bedste hækkeklipper til dit behov. Er din hæk højere end gennemsnittet? Så kan en teleskop hækkeklipper måske være løsningen. Find en passende model i vores komplette guide. Læs vores teleskop hækkeklipper test.
Gennem havearbejdet vil du måske opleve, at det bliver til en del haveaffald. Her kan det være en god ide at investere i en kompostkvæn og kompostbeholder, så du sparer nogle ture på genbrugsstationen. Læs meget mere i vores kompostbeholder test og kompostkværn test.
Når haven har fået en tur, kan du passende fortsætte indenfor. Til de små ting kan en håndstøvsuger være handy. Læs mere i vores håndstøvsuger test. Du kan også få robotten til at klar det. Find en god robotstøvsuger i vores robotstøvsuger test.
Løvsuger test 2019
Hvis du har i sinde at investere i en ny løvsuger (den perfekte løvsuger gemmer sig med garanti i denne løvsuger test), så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at der er et væld af parametre, der skal tages op til overvejelse. Der er rigtig mange ting, der kan vise sig at have relevans for din kommende løvsuger, så derfor er det også uhyre vigtigt, at du ikke forhaster din beslutning, men derimod sørger for at overveje dit valg meget nøje.
Det danske marked indeholder et væld af forskellige løvsugere, så derfor kan du med garanti også finde en model, der passer perfekt til dine krav og behov. Oftest ender valget dog med at falde mellem de to typer af løvsugere; en løvsuger med elmotor eller en model med benzindreven motor.
Løvsuger bedst i test
Ovenstående er dog ensbetydende med, at det ikke er helt så ligetil at skulle investere i en løvsuger, hvad end der er tale om en din første løvsuger eller du derimod blot skal erstatte din nuværende. Det kan ganske vidst godt virke som om, at det er et køb, der er ligetil, men det kræver dog megen og grundig overvejelse, hvilket samtidig også indebærer at du er villig til at bruge tid på at undersøge det store marked for løvsugere (eller løvblæsere, som mange også kalder dem). Det er særdeles vigtigt, at du sørger for at investere i en model, der lever op til dine krav og behov, da du naturligvis ikke skal gå på kompromis med valget af den løvsuger, du skal bruge til at holde haven ren.
I og med, at markedet er uhyre stort og dermed også byder på et væld af forskellige modeller, så er det naturligvis også ensbetydende med, at du kommer til at bruge en del tid på at finde frem til lige netop dén løvsuger, der er den bedste for dit vedkommende. Vi har dog forsøgt at gøre processen nemmere for dig, hvilket vi har gjort ved at udforme en denne løvsuger test, hvor du finder en række forskellige modeller, der udmærker sig på hver sin måde. Denne test indeholder med garanti også en løvsuger, der matcher såvel din krav som dine behov – og ligeledes også passer nogenlunde til den idé, du har omkring et passende budget for en løvsuger, du kan bruge til at gøre rent på terrassen og øvrige steder i haven.
Worx Løvblæser 20
Det er dog ikke kun Black & Decker, der kan bryste sig af et kendt brandnavn, når det kommer til havemaskiner og herunder løvsugere såvel som løvblæsere. Worx er også et uhyre kendt brand og er i særdeleshed kendt for deres mange havemaskiner af sublim kvalitet, hvilket med garanti også er årsagen til, at de bruges af såvel private som professionelle i forbindelse med deres daglige arbejde – og det må om noget bevidne om, at der er tale om kvalitetsrigtige og professionelle produkter.
Derfor vil du også trygt kunne investere i en løvsuger fra Worx som f.eks. denne 20 V-løsblæser i vores løvsuger test, der oven i købet kan erhverves til en ganske fornuftig pris sammenlignet med de fremragende specifikationer, den kan bryste sig af.
Den kommer blandt andet med 2 stk. 2,0 Ah lithium-batterier, der giver dig muligheden for at holde gang i din løvsuger i lang tid. Ikke nok med det, så kommer den selvfølgelig også med en lader, der gør det muligt at have et batteri siddende i opladeren, mens det andet er til opladning.
Endvidere, så kan den også bryste sig af en maksimal blæsehastighed på helt op til 145 km/t, hvilket er ganske fortrinligt og bestemt nok til almindeligt havebrug. Det er særdeles nemt at betjene en løvblæser som denne 20 V-løvblæser fra Worx, hvorfor du med garanti også kan finde ud af, at bruge den, hvad end du har mange års erfaring med sådanne havemaskiner eller du derimod leder efter din første løvsuger eller løvblæser.
Echo PB-251
Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at både modellerne fra Worx og Black & Decker ovenfor i vores løvsuger test er formidable maskiner til mindre brug. Der er tale om elektriske maskiner, der blot har et batteri, der skal lades op, men maskinernes performance vil naturligvis også være derefter.
Hvis du er på jagt efter en kraftigere løvsuger, så bør du vælge at se nærmere på en model som f.eks. Echo PB-251, der er en både let og effektiv løvblæser, der er nem at betjene og samtidig kan gøre dit arbejde på langt mere effektiv vis end mange andre maskiner. Den kommer med en benzindreven motor på hele 25.4 cc, hvilket naturligvis bevidner om, at maskine er kraftig og kan bruges til at løse et væld af forskellige opgaver.
Den benzindrevne, to-takt motor på 25.4 cc vejer naturligvis mere end et simpelt batteri, men på trods af dette, så vejer maskinen faktisk ikke mere end blot 4.5 kg., hvilket naturligvis også gør den nem at betjene. Den maksimale lufthastighed, du kan opnå med en Echo PB-251 lyder på intet mindre end 71 meter pr. sekund, mens den maksimale lufthastighed lyder på godt og vel 730 m3 pr. time.
I og med, at der er tale om en benzindreven model, så er der selvfølgelig også en tank, der skal fyldes med benzin, inden den fungerer. Benzintanken på Echo PB-251 kan indeholde helt op til 0,5 liter. Hastigheden på maskinen kan fastlåses, så den ikke overstiger mere end hvad du reelt set har behov for, for at løse den opgave, du står overfor.
Echo PB-770
Ligesom den førnævnte løvsuger i denne løvsuger test, så er denne også fra Echo, der er kendt for deres produktion af havemaskiner, men modsat blandt andet Worx og Black & Decker, så er de hovedsageligt kendt for at fremstille maskiner, der er er benzindrevne, hvilket PB-770 fra Echo også er.
Der skal ikke lægges skjul på, at der her er tale om maskinen for dig, der ikke vil nøjes, men derimod er på jagt efter den helt store løsning, hvad end det er som følge af din egen lyst eller fordi du ganske enkelt har behovet for den helt store løsning.
Echo PB-770 er en rygbåren blæser, der kommer med en helt ny og veludviklet blæsetunnel, der gør arbejdet langt nemmere og mere effektivt for dig, uanset om den skal bruges til privat brug i haven eller den derimod skal bruges i et professionelt henseende.
Ikke nok med, at du får en rygbåren løvblæser, der gør det nemmere for dig at bære maskinen, så får du samtidig en model med et uhyre ergonomisk bæresele og et anti-vibrationssystem, der naturligvis er med til at gøre maskinen langt mere behagelig at betjene og arbejde med. Endvidere, så er Echo PB-770 naturligvis også udstyret med en 63.3 cc to-takt motor, der sikrer dig, at den klare selv den mest vanskelige og krævende opgave, du kunne finde på at udsætte den for.
Maskinen har en vægt, der lyder på 9,7 kg., så derfor er du naturligvis nødsaget til at bruge bæreselen og bære maskinen på ryggen under brug, da den ganske enkelt bliver for tung for dig og dermed ikke vil kunne bruges synderligt længe ad gange.
Hitachi RB 24E – UDSALGSPRIS: 3.055,-
Hvis du gerne vil have en løvsuger, der faktisk både er en løvsuger og en løvblæser, da den både kommer med en velfungerende suge- og blæsefunktion, så er der bestemt ikke nogen tvivl om, at du skal se nærmere på RB 24E fra Hitachi, som vi har med i denne løvsuger test.
Her er der nemlig tale om en kvalitetsrigtig og professionel løvsuger, der er blevet udstyret med en 23.9 cc purefire benzinmotor, der sikrer dig, at du på uhyre effektiv vis vil kunne enten opsamle blade, græs eller lignende eller i stedet at blæse dem væk, hvis det ønskes i stedet. Det er naturligvis ikke alle, der er interesseret i en maskine, der er både kan suge og blæse, men hvis det er noget, du er på jagt efter, så se endelig nærmere på Hitachi RB 24E.
Hitachi RB 24E er naturligvis udstyret med en løvpose, der kan bruges til opsamling af blade, græs og meget andet, du kan suge op med din løvsuger i haven. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er nemmere for dig at bruge din maskine, hvis den er let at betjene og ikke vejer synderligt meget, hvilket naturligvis også er årsagen til, at Hitachi RB 24E er blevet designet på uhyre ergonomisk vis og samtidig også kun vejer 4,1 kg.
Det betyder også, at det er nemt at gå rundt med maskinen, men benzinmotoren er naturligvis med til at sikre at enhver opgave, du bør stille en løvsuger eller en løvblæser overfor – og det er selvfølgelig også derfor, at RB 24E fra Hitachi er så populær en model.
Texas Bv 2400 EL
Du finder allerede løvsugere og løvblæsere fra producenter som Worx, Echo, Hitachi og selvfølgelig også fra Black & Decker, der i høj grad er kendt for deres arbejde med fremstilling af uhyre populære havemaskiner, hvilket blandt andet inkluderer et stort udvalg af løvsugere.
Det eneste brand, der mangler for at fuldføre en løvsuger test som denne er naturligvis en model fra Texas – og den kommer heldigvis lige her.
Her er der nemlig tale om Texas Bv 2400, der er en eldreven løvsuger fra Texas, der kommer med en motor, der kan bryste sig af en effekt på helt op til 2400 Watt såvel som en blæsehastighed på intet mindre end 270 km/t, hvorfor der selvfølgelig er tale om en løvsuger, der kan klare langt de fleste opgaver.
I og med, at der er tale om en løvsuger, så kommer den naturligvis også med en opsamlingspose, der kan indeholde helt op til 35 liter, hvorfor du ikke skal føle dig tvunget til at udskifte eller tømme din opsamlingspose synderligt ofte, hvad end du er i færd med at suge blade eller græs op fra haven.
Texas Bv 2400 er en velfungerende el-dreven løvsuger, der fungerer rigtig godt og som du kan erhverve til en meget simpel pris, hvorfor den er perfekt til dig, der er på jagt efter en meget simpel løvsuger, der ikke har et væld af funktioner og samtidig vil kunne erhverves til en god pris. Derfor bør du bestemt også sørge for at slå til nu, hvis det er én sådan maskine, du er på jagt efter.
Worx løvblæser lithium 40V
Worx er hovedsageligt kendt for at lave el-drevne løvblæsere og løvsugere, hvorfor du med garanti også vil kunne finde en passende el-dreven løvblæser eller løvsuger blandt det store udvalg fra Worx.
Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at en model som denne er særdeles perfekt til steder, der er svært fremkommelige, hvilket naturligvis skyldes det slanke og ergonomiske design som Worx har formået at give denne løvblæser.
Ikke nok med det, så har den også et meget komfortabelt design og en lav vægt, der gør det uhyre nemt for dig at styre maskinen og løse de opgaver, du skal bruge maskinen til at gennemføre, hvilket f.eks. kunne være at samle støv og skidt fra garagen eller blot blade og græs i haven.
Som følge af den lave maskinvægt på kun 2,7 kg. og det meget simple og komfortable design, så er det faktisk muligt at betjene den med kun én hånd, hvilket naturligvis gør arbejdet både nemmere og mere komfortabelt for dig. Den kan opnå en blæsehastighed på intet mindre end 230 km/t, hvilket bestemt må siges at være mere end nok til at løse langt de fleste opgaver. Endvidere, så skal det naturligvis også nævnes, at Worx løvblæser lithium 40V kommer med et batteri, der kan bryste sig af hele 40 V og 2,0 Ah Li-on. Batteriet har en opladningstid, der lyder på blot en time, hvorfor det ikke tager synderligt lang tid at lade batteriet, hvis du står og skal bruge din Worx løvblæser lithium 40V til én eller flere opgaver.
Echo ES-255ES
Der er op til flere ting, der adskiller Echo ES-255ES fra de mange andre løvblæsere og løvsugere, der er at finde i denne test, men hvad der i høj grad adskiller Echo ES-255ES fra de øvrige modeller, du kan finde i denne løvsuger test er, at du får muligheden for at investere i en vaskeægte 3-i-1-maskine.
Ikke nok med, at du har muligheden for at vælge frit mellem, om du ønsker at bruge den indbyggede blæsefunktion eller du derimod foretrækker at bruge sugefunktion og samle blade, græs eller lignende op i den medfølgende pose, så er den oven i købet også blevet udstyret med en patenteret kniv, der både snitter blade, grene og affald, når du samler det op og dermed sikrer, at der er bedre plads i den medfølgende pose.
Ligesom de øvrige modeller fra Echo, så er denne model naturligvis også drevet af en velfungerende og uhyre effektiv benzinmotor, der kan bryste sig af en motorstørrelse lydende på hele 25,4 cc – og det er selvfølgelig også en totakt-motor. Tanken på Echo ES-255ES har en størrelse, der lyder på 0,5 liter, hvorfor du har masser af plads til brændstof, som kan bruges til at drive maskine, der kan opnå en blæsehastighed på hele 67 m/s, mens den maksimale blæsemængde lyder på 830 m3/t.
Den bliver naturligvis leveret med både pose, mundstykke og blæserør såvel som muligheden for at fastlåse hastigheden på din Echo ES-255ES, så den ikke overstiger, hvad du reelt set har behov for, for at kunne løse den eller de opgaver, du står overfor.
Worx 20 V Løvblæser
Hvad end du leder efter din første løvblæser/løvsuger eller du derimod blot er på jagt efter én, der kan erstatte din nuværende model, så har du med garanti observeret, at udvalget er stort og det byder på et væld af forskellige løvsugere. Derfor kan det også være vanskeligt at vælge den rette model, hvis ikke du kender til markedet.
Her er der dog tale om en 20 V-løvblæser fra Worx, der er kendt for at producere havemaskiner af sublim kvalitet til både private og professionelle. Lige netop denne model kan dog bryste sig af et kompakt letvægtsdesign, der både er med til at øge effektiviteten, når maskinen er i brug, men ikke nok med det, så kommer den ligeledes til at afhjælpe træthed under brug.
Den bliver leveret med en lang række forskellige typer af multi-applikations-tilbehør, der kan bruges efter behov. Med en løvblæser som denne fra Worx, så får du faktisk muligheden for at tilvejebringe en maskimal lufthastighed på helt op til 200 km/t, hvilket naturligvis ikke blot hjælper dig til at klare dine opgaver på særdeles effektiv vis, men samtidig kan det også gøre det mere overskueligt at skulle oprydde større områder.
Det kompakte design og den samlede maskinvægt, der lyder på blot 1,6 kg., så er du sikret, at du nemt og enkelt vil kunne bruge denne maskine med blot én hånd. Endvidere, så egner den sig perfekt til hårde overflader, haver, værksteder og garager. Den har en nominel spænding på 20 V og et 2,0 Ah Li-Ion-batteri, der kan oplades på blot én time.
Echo Bear Vacs 75060E
Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at de løvblæsere og løvsugere, der er listet ovenfor i vores løvsuger test vil kunne løse langt de fleste opgaver og dække langt de flestes behov.
Hvis du har et uhyre stort behov, så kan det dog være nødvendigt at finde en både større og mere kraftfuld maskine til at håndtere din opgave. Det kunne f.eks. være en Echo Bear Vacs 75060E, der er udstyret med en Briggs & Stratton Quantum-motor, der giver dig intet mindre end fem forskellige sugehøjder.
Der er tale om en løvsuger, der skal skubbes og ikke bæres, hvilket gør den nem at betjene på alle underlag og samtidig er den også blevet udstyret med et behageligt styr, der nemt og enkelt kan justeres.
Maskinen er naturligvis også udstyret med en uhyre stor opsamlingspose, der sikrer dig, at du ikke skal tømme den synderligt ofte. Endvidere, så er Echo Bear Vacs 75060E selvfølgelig også blevet udstyret med kuglelejer i hjulene, hvilket gør den behagelig nem at betjene. Den er blevet udstyret med en 6-bladet turbine, der sammen med det store blæsehus er med til at sikre så stor en vakuum, at du ganske enkelt ikke vil kunne undgå at klare den eller de opgaver, du skal bruge en ny løvsuger til.
Den har en sugebredde, der lyder på hele 69 mm., mens det samlede poseindhold lyder på hele 211 liter, hvorfor du bestemt skal bruge lang tid på at fylde hele posen. Maskinen har en vægt på 51,3 kg., der betyder at maskinen er robust og stabil.
Black & Decker GW2500 – UDGÅET
Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at Black & Decker er et særligt kendt brand, når det kommer til havemaskiner. Derfor er det selvfølgelig heller ikke nogen hemmelighed, at der bør være som minimum én løvsuger fra Black & Decker at finde i denne løvsuger test.
I dette tilfælde er der tale om en Black & Decker GW2500, der kan bryste sig af, at være en uhyre effektiv løvsuger, der er udstyret med en 2500W motor, hvilket er ensbetydende med, at der er tale om en maskine, der er stærk nok til selv de mest krævende opgaver i haven. Derfor vil langt de fleste også kunne stille sig tilfredse med en GW2500 fra Black & Decker, da den endda også vil kunne bruges i professionelle henseender.
Ikke nok med, at du får en løvsuger med en meget kraftig motor med hele 2500W, så vil den også kunne bryste sig af en maksimal blæsehastighed på intet mindre end 310 km/t. Den er selvfølgelig også blevet udstyret med en stor opsamlerpose, der indeholde hele 40 liter, hvad end den bruges til blade, græs eller noget helt tredje. En god løvsuger har naturligvis også en rigtig god kompostfunktion, hvilket Black & Decker GW2500 også har, da dens kompostfunktion lyder på hele 10:1.
Slutteligt, så skal det naturligvis også nævnes, at maskinen ikke vejer mere end 3,2 kg., hvorfor den ikke er ubehagelig at gøre brug af, når det er på tide at samle blade ind eller du skal samle græs op efter, du har slået græsplænen.
Bør jeg vælge en el- eller benzindreven model?
Som det også nævnes allerede i starten af denne løvsuger test, så har du – som udgangspunkt – to muligheder for at vælge en løvsuger. Du skal nemlig finde ud af, om du ønsker at investere i en benzindreven eller en eldreven løvsuger.
Hvis ikke du besidder en synderligt stor viden omkring løvsugere og markedet generelt, så kan det godt være en kende vanskeligt at finde ud af, hvad der er det rette for dit vedkommende af de to alternativer. Det er meget vigtigt, at du sørger for at tage udgangspunkt i dine egne behov og krav, da du ikke blot skal vælge en tilfældig model, fordi du f.eks. har fået den anbefalet af en kammerat eller fordi den ligger øverst på toplisten over løvsugere.
Du skal dog ikke være bange for, at du ikke vil kunne finde frem til en passende model for dit vedkommende, for markedet er uhyre stort og de modeller, du finder i denne løvsuger test er blot et udvalg af nogle af de bedste på markedet. Endvidere, så vil du f.eks. sagtens kunne finde frem til en god og brugervenlig løvsuger, der ikke koster dig meget mere end 1.000 kroner og endda også mindre end dét.
I et sådant tilfælde vil du dog skulle vælge en eldreven model, som naturligvis ikke er nær så kraftfuld som en model, der i stedet er drevet af en benzindreven motor – og det er lige netop derfor, at det er vigtigt at danne dig en idé om, hvad du har af krav og hvad du leder efter.
Løvsuger med benzin
Hvis du derimod vælger at tage et nærmere kig på en løvsuger, der er drevet af en benzinmotor, så vil du – som nævnt ovenfor – hurtigt kunne observere, at der er tale om en mere kraftig maskine, der både har en større motor og dermed også vil have flere kræfter end en mindre, eldreven løvsuger.
Det er dog ikke ensbetydende med, at du skal vælge en benzindreven model, for det er slet ikke sikkert, at det er krævet til dit behov. Endvidere, så er det naturligvis også værd at bemærke, at en model, der er drevet af en benzinmotor vil larme mere end en løvsuger, der blot har en elmotor. Larmen er dog noget, du må tage med, hvis du ønsker at investere i en kraftig maskine – enten fordi det er et behov eller en præferencer.
Hvor stort et område skal løvsugeren bruges til?
Det har naturligvis stor relevans for dit valg af løvsuger, hvor stort et område, du skal bruge den til. Hvis du har en stor have eller hvis du skal bruge løvsugeren i et professionelt henseende, så kan det sagtens vise sig at være en bedre idé at investere i en kraftigere model med en benzindreven motor i stedet for at vælge en model med en mindre og eldreven motor.
Årsagen til dette er naturligvis, at en benzindreven motor oftest er meget kraftigere og det er ligeledes med til at gøre dit arbejde både nemmere og mere effektivt – og hvis det er et stort område, der skal tømmes for f.eks. græs eller blade, så kan det have stor betydning hvorvidt den er effektiv og kraftfuld eller ej.
Hvis du står overfor at skulle investere i en løvsuger eller en løvblæser, så er det meget vigtigt, at du sørger for at tage det eller de områder, som den skal bruges til med i dine overvejelser. Det kan være meget belejligt, at bruge en kende flere penge på en model med en større og mere kraftfuld motor, hvis det er noget, der kan spare dig en halv til en hel time hver gang, du skal bruge den.
Endvidere, så kan det også være en rigtig god idé at vælge en model, der også er udstyret med en blæsefunktion, der giver dig muligheden for f.eks. at blæse blade og grene ind under en hæk el.lign., så du ikke skal samle det hele op og dermed bruge unødvendig plads i din opsamlingspose.
Vi skriver også om tømrer i Silkeborg her.
Gode råd til brugen af din løvsuger
En løvsuger er noget, der kan bruges i et væld af sammenhænge, som du måske også har bemærket i denne løvsuger test. Det er derfor også en maskine med et væld af anvendelsesmuligheder, men det er dog ikke ensbetydende med, at det er vanskeligt at bruge en sådan maskine. Nedenfor finder du dog alligevel en række gode råd til brugen af din kommende løvsuger – nogle af dem kender du måske i forvejen, men det skader naturligvis ikke at få dem genopfrisket.
- Det er meget vigtigt, at du sørger for ikke at gøre brug af din løvsuger til at blæse grene og blade væk, hvis du har monteret din opsamlerpose på maskinen, hvorfor det kraftigt frarådes.
- Hvis du har en eldreven model, så er det uhyre vigtigt, at du hele tiden sørger for at holde din ledning væk fra selve indsugningsstudsen ved brug. Selvom du blot bruger den ved lav styrke, så kan det ende med, at du kommer til at suge ledningen op og det kan ødelægge den.
- Det frarådes på kraftigste vis, at du bruger en løvsuger, hvor enten indsugningsstudsen er blokeret eller ikke monteret. Præcis det samme gør sig gældende for maskinens opsamlingspose.
- Der er mange modeller, der ikke vejer synderligt meget, men det ændrer dog ikke på, at det er særdeles vigtigt, at du sørger for at holde rigtig godt fast i maskinen. Har du en model med to håndtag, så hold godt fast i dem begge.
- Det kan virke som en sjov idé, men du bør aldrig rette maskinen mod hverken personer eller dyr. Du bør også holde den fra skrøbelige genstande som f.eks. vinduer og døre med glas.